19. kolo
08.03.2009 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SK Kladno - FK Jablonec 1:2

Jablonec opět potvrdil nečekanou formu po zimní přestávce. Za tři zápasy si připsal devět bodů a směle postupuje tabulkou vstříc pohárovým příčkám. Kladno naopak poprvé na jaře inkasovalo a musí se tak smířit s první prohrou v tomto kalendářním roce.

Kladno začalo nemastně neslaně, po první desetiminutovce však zabralo a Szabo svou střelou jen těsně minul jabloneckou branku. První gól zápasu mnoha nepřesností mohl dát Hloušek, kdyby ovšem neprohrál souboj tváří v tvář s domácím brankářem Tesařem. Jinak ovšem utkání nenabízelo divákům zhola nic. Podprůměrný zápas, na kterém byl znát i odchod jabloneckého Čížka do Ruska, neměl ani jeden z týmů ve svých rukou, přesto se do poločasu mohli hosté do vedení dostat. Hloušek zavezl míč do vápna, pod sebe nahrál Loučkovi a ten svou střelou rozezvučel břevno kladenské branky.

Po změně stran měl blízko k radosti domácích fandů Beneš, ale po rohu hlavičkoval těsně nad branku. A tak se trestalo na druhé straně. Hlouškův centr do vápna našel nabíhajícího Lafatu, který z pár kroků usměrnil míč přesně k pravé tyči. Nezáživné utkání rozvířil opět až gól. Ten přišel osmnáct minut před koncem a znovu se radovali favorizovaní hosté. Všudypřítomný Hloušek se dostal k odraženému rohu a pohotovou střelou navýšil vedení. Narušit konstelaci zápasu se snažil Šisler svou hlavičkou, ale Zich skvěle vyrazil.

Naděje vrátil domácím Zábojník, když podkopl ve vápně Holuba. Pokutového kopu se ujal Ondřej Szabo a mířil přesně k opačné tyči, než kam mířil Zich. Závěr tak přinesl neskutečné drama. Procházkova tečovaná střela mířila mimo. Po následném rohu Loučka první střelu obětavě nenechal proniknout do branky, poté Drsek ve stoprocentní šanci z pár kroků nepochopitelně přestřelil. Kladenská snaha tak přišla až moc pozdě, vyrovnat už domácí nestihli.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jablonec jede na vítězné vlně...tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

yeeees

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 ... ikdyz to Kladno taky 4 body na jare ... no nevim no ... mozny i to domaci prostredi zapracuje ... 2:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele