30. kolo
30.05.2009 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 3:0

Olomouc stále mohla věřit v zisk pohárové čtvrtého místa. V dnešním utkání s Bohemians ale musela bezpodmínečně vyhrát a ještě věřit, že Mladé Boleslav nedokáže proti Spartě vybojovat tři body. Obě dvě podmínky byly splněny, a tak olomoučtí fanoušci zažijí opět evropské poháry.

Hostům v tomto zápase o nic nešlo, jelikož ligovou příslušnost si zajistili už v minulém kole, a tak si dnes jen užívali fotbalu. Už v úvodních minutách dovolili hned dvě gólové šance Sigmě, která toho také dokázala využít. V 7. minutě sice ještě pálil Tomáš Janotka ze střední vzdálenosti asi o půl metru nad, za pět minut to už ale vyšlo. Diváci viděli skutečný nádherný gól. Po centru Rossiho se dostal k hlavičce záložník Hořava a míč poslal přesně do šibenice, kde s ním už nemohl gólman Beláň nic dělat.

Aktivnějším celkem na hřišti byla pochopitelně Sigma, která toužila své vedení ještě pojistit, ale na místo toho málem inkasovala a mohla si značně znepříjemnit situaci. V 36. minutě trestuhodně vypadnul Lovásikovi po jednoduchém centru z rukou míč a následnou střelu Turtenwalda musel zastavit na brankové čáře až obránce Škerle. Jako poslední mohl s výsledkem něco udělat hostující Ibe, míč ale poslal nad.

Olomouc si také ve druhé půli průběh utkání hlídala a v závěru přidala další dva góly, díky kterým si pojistila vítězství. Prosadit se ale mohl už v 49. minutě Daniel Rossi, po centru Melinha z rohového kopu však hlavou mířil nad. Za několik dalších minut přišla jasná tutovka Štěpána. Domácí záložník pelášil zcela osamocen na Beláně, jenže nakonec nastřelil právě hostující brankářskou jedničku.

Zdálo se, že Sigmě gól dneska skutečně není přán, v 80. minutě se ale její smůla prolomila. Vojtěch Štěpán sice dnes spálil hned dvě velké šance, do třetice mu to už ovšem vyšlo. Nádhernou střelou z voleje zvýšil na 2:0. O tři minuty později přidal další hřebík do rakve Bohemians útočník Michal Ordoš, který bez problémů přeloboval Beláně.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele