11. kolo
26.10.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - FK Teplice 0:2

Severočeské derby přineslo protržení nechvalné série Teplic na půdě jejich rivala. Početní převahu dokázali hráči zužitkovat ve dvougólové vítězství.

První gólovou šanci zmařil už ve třetí minutě domácí Lafata, který se dostal ke střele z deseti metrů po dobré přihrávce Žofčáka. Na druhé straně nemířil mezi tři tyče Jun v dobré hlavičkové pozici. Ve 12. minutě už toho Jun udělal pro svůj tým více. Využil Doležalovy kolmice k sólu, ve kterém ho proti pravidlům zastavil Homola a rozhodčí ho bez rozmýšlení poslal ze hřiště. Z následného přímého kopu zahrozil Klein, Špit však jeho střelu kryl. Do další šance poslal nechtěně nepovedenou střelou Sabou Vachouška, ten však přestřelil. Minutu před koncem byl blízko gólu opět Jun, ale Špit dobře vyběhl a donutil teplického útočníka trefit jen boční síť.

Ve druhém poločase museli diváci na šanci čekat až do 63. minuty. To musel proti Hlouškově rázné střele vytáhnout dobrý zákrok Belic. Hned v další minutě se na druhé straně blýskl Špit, když jen tak tak vytěsnil Doležalovu střelu. Jen dvě minuty pobytu na hřišti stačily Mahmutovičovi na gólovou přihrávku, kterou uvolnil Mareše ve vápně. Ten pak z deseti metrů domácího brankáře pokořil. Exkluzivní kousek se málem vydařil Valentovi, který takřka hned po vystřídání zaměstnal střelou z vápna Belice, který však jeho pokus kryl. O vítězství tak v 90. minutě rozhodl Mahmutovič, když vyhrál běžecký souboj a následně kličkou obelstil i brankáře.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele