2. kolo
10.08.2008 20:15 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FC Brno - Slovan Liberec 4:1

Brno převálcovalo aktivní hrou Liberec a zvítězilo 4:1. Domácí vedli už o čtyři branky, tři z toho vstřelili mezi třiapadesátou a šestapadesátou minutou, na obou stranách navíc zvonily brankové konstrukce.

První velkou šanci mělo domácí mužstvo. Liberecký Janů nechal míč za sebou a toho využil Střeštík, který s balonem postoupil na hranici vápna a následně vystřelil těsně vedle tyče. O chvíli později už brněnští branku trefili, ovšem opět to neskončilo gólem. Polách rozehrál rohový kop, ale balon se k němu z chumlu před bránou odrazil zpět a brněnský záložník znovu odcentroval a Besta orazítkoval tyč. Do třetice už to ale vyšlo, první branku v utkání vstřelil David Kalivoda. Brněnský hráč dostal skvělou přihrávku do běhu, zasekávačkou se odprostil od Holeňáka s Janů a levačkou poslal míč přesně k pravé tyči – 1:0. O dvanáct minut později už vedlo Brno o dva góly. Po Papouškově faulu zahrávali domácí volný kop, na centr si naskočil Švejnoha a v akrobatické pozici ho poslal do sítě – 2:0. V závěru první půle ještě centroval Střeštík na Doška, který ale hlavou přestřelil.

Druhá půle opět začala náporem domácího Brna. Ve velké šanci se ocitl Střeštík, který po přiťuknutí Besty tvrdě vypálil a Zlámal s potížemi vyrazil. Domácí zvýšili svůj náskok na tříbrankový v 53. minutě, když se pěkným gólem mezi střelce zapsal Besta. Došek poslal balon do běhu Bestovi, brankář Zlámal vyběhl a brněnský hráč ho krásně přeloboval – 3:0. O minutu později to již bylo potupných 4:0. Střeštík zleva odcentroval a Došek mezi statickými obránci Liberce pohodově vstřelil čtvrtý gól. Střelecké hody tím však ještě neskončily, na snížení se totiž zmohl i Liberec, jmenovitě chorvatský útočník Kerič. K tomu se odrazil balon po předchozím libereckém útoku a střelou z hranice pokutového území upravil skóre na 4:1. Po hodině hry mohlo další gól přidat Brno, ale Střeštíkovu hlavičku chytil gólman Zlámal. O deset minut později se pak ozval i na druhé straně Dočkal, který z dvaceti metrů z přímého kopu rozezvonil břevno.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

slagr kola vidim na remizku

Reagovat
smazaný uživatel

Oplatíme jim ten pohár!

Reagovat
Devil

jj,presne tak!

Reagovat
smazaný uživatel

Těžkej zápas, ale věřím Brnu 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Těžké tipnout na tohle se nedá podle mě sázet:D a navíc na začátku ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím souboru Péti Uličného.

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska musime vyhrat a potvrdit dovezene body z pribramy.Liberec nebude vubec lehkym souperem, obzvlast kdyz se rivalita mezi temito kluby zacina rok od roku zvetsovat.Jednoznacny slagr kola, v kterem se da ocekavat over, ae take doufam vitezstvi Zbrojovky.

Tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Super fotbal, i když ... v Brně je to normální.

Sme ten Liberec sfoukli - to tam snad hrálo jejich béčko?!.

Aspoň nějaká odplata za UEFu, teď se můžem o to víc soustředit na titul

Reagovat
smazaný uživatel

O titulu je prilis brzo mluvit, dva zapasy nedelaji mistra.Ae samozrejme bych se nezlobil kdyby se nam to podarilo.Jenze musime pristupovat ke vsemu s pokorou a pak nas muze potkat jen to dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Slagr kola splnil vsechna ocekavani.Nadherny zapas a krasna atmosfera.Libe muze bejt rad ze sme jim darovali gol, protoze to byla takove euforka ze by si odvezli z brna kanara neli sedmicku.Zbrojovaci jen tak dal a letos nas evropske pohary neminou.

Reagovat
smazaný uživatel

David Kalivoda doufam,ze v brne vsem ukaze,ze byla chyba ho ze slavie vyprovodit...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný zápas, Brno po hrubém poškození v Liberci posledně potřebovalo oplatit těm podvodníkům a učinilo tak k mé velké radosti překrásným způsobe!m!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele