20. kolo
10.03.2008 17:15 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Šlágr vyhrála Sparta

Sparta dokázala využít včerejšího zaváhání Slavie a na první místo nyní ztrácí už jen dva body. Teplicím nic nedarovala, od začátku byla aktivnějším týmem, vstřelila jeden gól, ale i ten jim na výhru stačil.
br> Začátek Pražanů byl skutečně impozantní. Už v 5. minutě se míč z ničeho nic dostal ke středopolaři Horváthovi, který následně trefil tvrdou ranou břevno. Teplice se ze sparťanského tlaku dlouhou dobu nemohly vymanit, což se jim nakonec stalo také osudným. Ve dvanácté minutě sice pálil ještě po Kuličově přiklepnutí pouze do bránících hráčů Vacek, o dvě minuty později se už ale domácí fotbalisté radovali.

Po centru z rohového kopu poslal hlavou míč za Slavíkova záda obránce Michal Kadlec. Severočeši se postupem času dostali také před šestnáctku domácích, ale na důraznou stoperskou dvojici Řepka – Sivok nedokázali vyzrát. O trochu vzruchu před bránou Grigara se postaral až Jan Štohanzl, ale svou střelu poslal zhruba metr nad.

Sparta se snažila přidat v prvním poločase ještě druhý gól. V 33. minutě poslal Horváth nadýchaný centr na neobsazeného Matušoviče, jenž zpoza vápna střelou bez přípravy hodně vystrašil gólmana Slavíka. Bývalý ostravský záložník nebezpečně pálil i o pár sekund později. Z přímého kopu obstřelil zeď, avšak svou ránu poslal pouze do tyčky.

Oba týmy vstoupily do druhého poločasu beze změn. Podobně jako v prvním dějství vypoadala také hra. Sparta Teplice k ničemu výraznému nepustila, jenže ani ona nebyla v pokutovém území Teplic nijak výrazná. Zajímavé okamžiky se na hřišti začaly dít až v poslední dvacetiminutovce.

V 72. minutě se ve vápně dostal do výborné pozice Marek Kulič, jenže nedokázal míč ideálně zpracovat a z celé akce nic nebylo. Pět minut na to se mohl Michal Kadlec stát hrdinou svého týmu podruhé. Jeho tvrdou dalekonosnou ránu ale Slavík vyrazil. Sparta i závěr utkání odehrála aktivněji, několikrát ovšem selhala v zakončení. To jí však nějak výrazně mrzet nemuselo, Teplice už nic vymyslet nedokázaly, a proto odjíždějí poraženy.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že Tepličtí, po domácím propadáků s Brnem, budou chtět ukázat, že to s bojem o pohárové příčky myslí vážně, nebo to jen bylo bohapusté žvanění ??? Kdyby se jim povedlo aspoň zápas se Spatrou zremizovat, moc by se mi to líbilo, ale to je (zatím) jen ono pověstné "kdyby",... Sparta na jaře trochu ožila a cítí šanci, Teplice budou muset předvést maximálně odpovědný výkon ve všech směrech, aby měli šanci na úspěšný výsledek. Raději netpuji.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele