26. kolo
19.04.2008 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Viktoria Žižkov 2:0

Olomouc si díky dvěma brankám v závěru poločasů připisuje tři body za vítězství nad Žižkovem v poměru 2:0. Ve 45. minutě zajistil domácím vedení Bajer a v 90. minutě hry pojistil výhru Olomouce Bueno.

Zápas začal na promočeném hřišti, ve vydatném dešti. Už v páté minutě měli hosté velkou šanci k zisku vedení. Olomoucký gólman Drobisz si troufl před dotírajícím Koukalem na kličku, na mokré trávě ale uklouzl, do prázdné brány se naštěstí pro něj Kušnír netrefil. O pět minut později to znovu vřelo před domácí bránou. Žižkov zahrával rohový kop, nejvýše vyskočil Pilař, svoji hlavičku ale namířil těsně vedle tyče. V devatenácté minutě poprvé pořádně zahrozili i domácí, olomoucký hráč poslal křížný centr do pokutového území a obránce Šťastný si míč málem poslal do vlastní brány, balón minul tyč jen o metr.

Žižkov byl jinak v úvodní půli jasně lepším týmem, což bylo vidět i v 35. minutě. Demjan si poradil se Škerlem, nacetroval a zcela volný Kušnír byl velmi blízko gólu, míč poslal těsně vedle pravé tyče. Domácí zkusili ohrozit Bartalského z dálky a Kaščákova rána letěla o pár centimetrů nad břevnem. Až v poslední minutě první půle slavili domácí diváci branku. Heidenreich nacentroval do pokutového území, k míči se dostal Bajer a první střela na bránu v dnešním zápase skončila gólem.

Domácí o přestávce střídali, na hřiště už nevyběhl Randa, místo kterého nastoupil Šuškavčevič. Žižkovští měli v 50. minutě dobrou příležitost ke srovnání stavu, Šťastný se ale z přímého kopu netrefil. Na druhé straně nacentroval do pokutového území Škerle, Schulmeister ovšem trefil jen dobře postaveného Bartalského. V 66. minutě se domácí rozhodli střídat, ze hřiště odešel Onofrej a místo něho nastoupil Tomáš Kazár. Druhá strana se přidala, odešel Stracený a vyběhl místo něj Tinga. Sigma mohla jít v 84. minutě do dvougólového vedení, Schulmeisterovu střelu ovšem stačil vyhlavičkovat Šťastný. Konec utkání se blížil, namísto vyrovnávacího gólu z kopaček Žižkovských hráčů, přišla pojistka na domácí straně. Na Kazárův přímý kop si naskočil Bueno a hlavičkou překonal Bartalského.

Víc už se toho nestalo a Olomouc tak ukořistila tři body, za vítězství 2:0. Žižkov odjíždí s prázdnou.

Autor: Vít Sedlák / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele