12. kolo
04.11.2007 17:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

FK SIAD Most - Sparta Praha 0:5

Sparta přijela v neděli na půdu sestupem ohroženého Mostu, pro který by byl každý bod z tohoto duelu zlatý, ovšem překvapení se nekonalo a letenští rozstříleli svého soka vysoko 5:0. Sparta se díky vysoké výhře posunula už na druhou pozici v tabulce, když ztrácí šest bodů na vedoucí Slavii, Most si porážkou upevnil postavení na chvostu tabulky.

Za Spartu již mohl nastoupit potrestaný Tomáš Řepka a taky se objevil v základní sestavě na svém tradičním postu stopera, kolegu mu dělal Michal Kadlec. Sparta začala aktivně a zatlačila Most na jeho polovinu, nápor slavil úspěch již po jedenácti minutách hry, kdy se prosadil reprezentant Kulič, který posadil pouze na lavici náhradníků Libora Doška a nastoupil spolu s Miroslavem Slepičkou na hrotu letenské sestavy. Po rychlé akci se do pokutového území Mostu dostal Slepička, který s pomocí domácího hráče posunul balon na Kuliče a ten propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1.

Zdálo se, že se nápor Sparťanů po vedoucí brance utlumil, ovšem ve 20. minutě se do šance hnal opět agilní Kulič a nechal vyniknout domácího brankáře Acevskiho. Další šance hostí přišla v 37. minutě, když střílel Miroslav Slepička. Ten nejprve trefil brankáře domácích, míč se přesto snášel do brány a až na poslední chvíli ho vykopnul jeden s hráčů Mostu. Do kabin se šlo tedy za stavu 0:1, který byl pro domácí více než milosrdný. Sparta Most přehrávala a její vedení mohlo být vyšší.

Ve druhé půli začali o něco lépe domácí, ovšem kanonýr Toleski branku nedal, a tak se slavilo na druhé straně, to totiž vstřelil svou druhou branku Marek Kulič. Kisel poslal dlouhou přihrávku na Kuliče, ten ji nestihl a míč se dostal k domácímu brankáři, kterému ovšem na kluzkém terénu balon vypadl a Kulič pohodlně zvyšoval do prázdné brány - 0:2.

Most se po smolné brance již k ničemu nedostal, a tak se konaly hody ve prospěch letenských. Na 3:0 zvyšoval Jan Rezek, když se k němu odrazil míč po závaru před brankou Mostu. Hráč oblékající rudý dres nezaváhal a uklidil míč krásně k tyči Acevskiho brány. Most byl bezradný a fanoušci Sparty jistě začali vzpomínat na závěr minulého ročníku Gambrinus ligy, kdy Sparta nad stejným soupeřen na Letné vyhrála 5:0.

A tomuto výsledku tým v rudém přiblížil o něco více střídající Daniel Kolář, který po přečíslení střílel podél vybíhajícího brankáře domácích. Sparťané se po špatně sehraném rohu Mostu dostali do přečíslení čtyři na jednoho a pohodlně skórovali. Když už se zdálo, že zápas skončí čtyřbrankovým debaklem, přiběhl Libor Došek a zatloukl poslední hřebíček do rakve Mostu. Kolář centroval, Došek míč výborně trefil a bylo dokonáno - 0:5!

Most působil bezradným dojmem, Sparťané podali nadstandardní výkon a zaslouženě zvítězili.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*bary72

Doufám, že Mostecká cizinecká legie sebere Spartě aspoň bod !!!

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufám

Reagovat
HOST*

Jak je vidět, doufat nestačí !

Reagovat
Votrok

Tak jste se stali králi Kladna, Mostu a celého Romského království a nyní zase v Praze za Sivokem do kanálů!

Reagovat
HOST*bary72

Čekal bych, že se Mostečtí poperou o ligu důrazněji. Tohle je ale debakl. Škoda !!!

Reagovat
HOST*H.......

na spartu nikdo

Reagovat
alegre

na spartu nikdo , CO?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele