27. kolo
27.04.2008 15:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:0

Ve druhém pražském derby tohoto kola se gólově neprosadil ani jeden z týmů. V zápase sice bylo vidět, že oba týmy bojují na odlišných koncích tabulky, ale nemohoucnost v koncovce bránila jásotu diváků.

Sparťané nenechávali nic náhodě a od počátečních minut hráli směrem k domácí brance aktivně. Územní převahu však nedokázali využít, buď svou nepřesností nebo dobrým zákrokem některých z bránících hráčů Bohemians. Do první šance ve 20. minutě vysílal Horváth lobem za obranu Holendu, ten však v pádu míč nedokázal zpracovat. K nebezpečné střele se tak uchýlili po ojedinělém průniku do vápna domácí. Na rohový kop si naskočil Lukáš a nechybělo mnoho, aby Grigar na střelu pod břevno nedosáhl. Po další standardní situaci se k hlavičce dostal Ordoš, ale nedokázal dobře zamířit. Ve 37. minutě se Slepička dostal do vápna, kde mu další cestu překazil Šmarda držením ruky, rozhodčí však situaci posoudil jako regulérní. Do nejnebezpečnější střely v prvním poločase se opřel v 41. minutě Kladrubský. Po Horváthově přímém kopu se zasekávačkou zbavil obránce a levačkou vypálil po zemi. Jeho střelu dokázal Sňozík vyrazit a ke gólové dorážce se již nikdo nedostal.

Hned v úvodu druhé půle se mohl prosadit Kisel, když po Horváthově centru přihrával Slepička, jenže slovenský záložník mířil nad. Bohemians poté na čtvrthodinku vyrovnali hru, ale do gólových akcí se nedostávali. Další šance tak přišla po hodině hry, po rohu efektně střihl nůžkami Holenda, efektivně tak musel zasahovat Sňozík. Poté ještě přišla Sivokova hlavička nad branku a od té doby se již fanoušci nebezpečné šance nedočkali. Sparťané sice domácí k ničemu nepustili, ale ti zase bezproblémově bránili nepřesné centry svých soků. V úplném závěru se Sparta zoufale snažila dostat k zakončení nakopávanými míči, to však nemohlo "věžím" v defenzivě Bohemians nikterak vadit. Sparta přesto zvýšila náskok na Slavii a směřuje za titulem.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

jj, tipuji 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr kola. Nic jasného není. Bohemka má v poslední době dobrou formu, 2x za sebou vyhrála a je šance, že se to povede i potřetí. Sparta hraje na jaře dobře, ale extra přesvědčivé výsledky nepředvádí. Navíc na ně na menším hřišti v Ďolíčku může platit bojovnost a vysoké nasazení Klokanů, s čímž by se tak snadno nemuseli vyrovnat. Atmosféra bude bouřlivá, doufám, že bude vyprodáno a to vše dohromady dovede naši milovanou Bohemku ke kýženému výsledku. Tip 2:1. BOHEMIANS 1905 !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

bohemka se sice zveda a budou ji hnat fans, ale popravde - na spartu nema...sparta vyhraje celkem v klidu ... Tip: 0:2 ... doufam ze zaklad Jeslinek, to co odehral proti mostu, klobouk dolu

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá hláška Čapka: "Horváthovi se přihrávka nepovedla, a tak se omlouvá zdviženou pravicí."

njn, takhle se omlouval i na Žižkově, tenkrát to zůstalo nepochopeno

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se nejvíc líbilo jak Čapek komentoval další soupeře obou týmů: Sparta má lehký los-hraje s Baníkem a Brnem, Bohemians má krutý los-heje s Baníkem a Teplicema... zlatá prima

Reagovat
smazaný uživatel

Za výsledek jsem rád, fandím oběma týmům, Bohemka potřebovala body pro záchranu a Sparta pro titul ... jsem spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

Bod je v boji o záchranu cenný, snad to dobře dopadne. BOHEMIANS 1905 !!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele