7. kolo
23.09.2007 20:15 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Překvapení na Bazalech

Hráči Baníku, kteří před výkopem obývali třetí příčku v tabulce, byli pasování do role favorita zápasu proti jedenácté Olomouci. Hanáci jeli do Ostravy s cílem zaskočit Slezany a to se jim nakonec povedlo.

Olomouc vstoupila do zápasu mnohem lépe než favorit z Ostravy. V prvních minutách zápasu hosté byli aktivnější než domácí, kteří jen bránili. Olomoucký celek udeřil v 13. minutě, kdy se do brejku dostal útočník Lukáš Hartig, který dokázal prostřelit domácího brankáře Vaška a hosté šli překvapivě do vedení. Ostravského gólmana mohl ten samý hráč překonat i o minutu později, ale tentokrát souboj vyhrál Vašek. V prvním poločase byl k vidění kvalitní a útočný fotbal, více ze hry měli ze začátku Hanáci, ale poté se probrali Slezané, kteří si vyprodukovali několik slibných příležitostí.

Svěřenci domácího kouče Karla Večeřy nastoupili do druhé pětačtyřicetiminutovky s cílem zvrátit nepříznivý stav 0:1 a zabránit tak další senzaci tohoto víkendového kola. Baník si dokázal vytvořit obrovský tlak, ale nepodařilo se mu do konce utkání vstřelit ani vyrovnávací branku. Obrana Olomouce totiž pracovala perfektně.

V sedmém ligovém kole se tak zrodila další obrovská senzace. Po dnešní nečekané prohře Slavie s Bohemians 1905 také klopýtli favorité z Ostravy. I přes prohru se Slezanům nezvýší bodová ztráta na čelo tabulky, když i Teplice vyšly bodově naprázdno ve Zlíně. Baníku tak nadále patří třetí příčka, ale sesunout Severočechy může v pondělí pražská Sparta, kterou čeká dohrávka s Mladou Boleslaví. Olomouc konečně protrhla šňůru dvaceti zápasů bez výhry na hřištích soupeřů a díky dnešnímu triumfu se posunula v tabulce na sedmé místo s devíti body.

Autor: David Křížka

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*grophy

vedoucí tým tabulky vyhraje 2:2

Reagovat
HOST*Luke

Baník se stále potýká s mnoha zraněními, mimo hru je stále špílmachr ze zálohy Tomašák a navíc výborný útočník Adam Varadi vysedává jen na lavičce. Naopak Hanáci disponují silným útokem, ve kterém se začíná dostávat do formy Michal Hubník, kterému se určitě podaří vstřelit i nějakou branku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele