26. kolo
05.05.2007 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 3:1

V tomto zápase se málem zrodilo největší překvapení kola. Důležité je slovo málem, protože i přesto, že Slovácko vedlo, dostalo třígólový příděl. Prohrálo na jaře teprve podruhé, což je skvělá bilance, jenže i tak se záchrana velmi vzdálila a přesunula se už jen do oblasti teorie.

První útočnou akcí se předvedli domácí, nejdříve obrana Slovácka odvrátila Matušovičův centr a odražený míč napálil Horváth jen těsně vedle tyče. V 7. minutě byla blízko gólu opět Sparta, ale Došek hlavičkoval přímo na Drobisze, který vyrazil míč nad. Po čtvrt hodině hry se Sparťané dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku Šuškavčeviče, ovšem penalta by to byla velmi přísná a rozhodčí Kocián jejich žádosti nevyhověl. Letenští měli sice velký tlak, ale jako první se prosadilo Slovácko. Görnerův centr zpracoval na hranici ofsajdu Vítězslav Brožík a z hranice pokutového území polovysokou střelou trefil přesně levý růžek Blažkovy brány. Když ve 39. minutě dostal červenou kartu za strčení do soupeře Pavel Horváth vypadalo to, že Sparta to bude mít hodně těžké, aby dokázala se zápasem něco udělat. Dokázala se však zvednout a ještě do přestávky vyrovnala, Řepku ve vápně stáhl k zemi Görner a nařízenou penaltu bez problémů proměnil Matušovič.

Druhých pětačtyřicet minut ovládli Sparťané, kteří i v deseti bojovali a hodně jim pomohla rychlá branka. Nejdříve Matušovič zahrával přímý kop, který ale Drobisz vyrazil skvělým zákrokem, jenže zpět do hry, kdy se balónu zmocnil Kolář, všechny před sebou propálil a poslal Spartu do vedení. Slovácko už hrálo bezzubě a kromě střely Kúdely z 61. minuty si nevypracovalo jedinou šanci. Vítězství Sparty pak ještě pojistil v 80. minutě Marek Kulič, který se zmocnil míče po chybě Šuškavčeviče a střelou k pravé tyči uzavřel skóre zápasu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1-kéž by...

Reagovat
HOST*luke

ale kuš... 3:0

Reagovat
Shevchenko

Sparta

Reagovat
Slejdy

to je v hajzlu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele