8. kolo
02.10.2005 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

FK Teplice - Sparta Praha 2:1

Zřejmě poslední šanci pro sparťanského trenéra Hřebíka představoval nedělní zápas v Teplicích. Po nedávném odchodu Poborského navíc tentokrát Hřebík situaci přiostřil tím, že nechal na lavičce gólmana Blažka spolu se záložníkem Zelenkou. Šanci v bráně tak dostal mladý Grygar. Teplice v týdnu vypadly v Poháru UEFA po prohře 0:2 s Espanyolem Barcelona a tak možná Hřebík spoléhal na to, že soupeř bude hodně unavený.

S kapitánskou páskou tentokrát přivedl letenský tým na trávník Petráš. Už od úvodu střetnutí byl však on i jeho spoluhráči svědkem převahy teplických. A gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 10. minutě směřoval do pokutového území Sparty centr, který Kadlec hlavou odvrátil – pouze však k číhajícímu Benátovi, který střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre. Grygar se za střelou jen ohlédl a zůstal stát na místě jako přikovaný.

Po vstřeleném gólu byla převaha domácích ještě markantnější, obrana Sparty však situace dokázala řešit. Sama se ale do útoku prakticky vůbec nedostávala, prakticky se hrálo jen na jednu branku. Zlom ale nastal v 23. minutě. Po 203 minutách střelecké nemohoucnosti v Gambrinus lize se Spartě podařilo skórovat. Celá gólová situace byla velmi podobná té, ze které daly gól Teplice. Střelcem byl tentokrát Poláček – jeho trefa znamenala jeho první ligový gól za Spartu a zároveň první střelu Sparty na branku gólmana Poštulky v tomto zápase.

Po gólu Sparty se síly na hřišti začaly vyrovnávat, což dokumentovala i situace ze 30. minuty, kdy se po Kiselově standardce dostal k míči Petrouš, jeho ránu však Poštulka kryl. Když už to vypadalo, že si Sparta vynutí i převahu a zatlačí Teplice do útlumu, přišla obrovská minela brankáře Grygara. Ten ve 32. minutě odkopl míč přímo na Doležalovi kopačky, ten následně přihrál Rilkemu a ten do prázdné brány skóroval.

S blížícím se závěrem poločasu byla opět mírně aktivnější Sparta, obranná řada domácích ovšem hrála velmi pozorně a k nebezpečným šancím hosty nepouštěla. Do druhého poločasu už Hřebík poslal Zelenku, který na hřiště přišel na místo Matušoviče. Úvod druhé půle ale začal stejně jako úvod půle první – tlakem Teplic. Tentokrát ho ale Sparta ustála, vzrušení tak vyvolala až 51. minuta, kdy místní hlasatel ohlásil na české poměry fantastickou návštěvu v podobě 15 620 přihlížejících diváků.

V 70. minutě mohli domácí svůj náskok zvýšit, Jirsák šel sám na Grygara, obešel ho, jeho střelu ale z brankové čáry odkopl Kadlec. V 75. minutě se situace opakovala, tentokrát šel na Grygara sám Mašek. V této situaci se ale Grygar vytáhl a nájezd zlikvidoval a částečně tak napravil svou fatální chybu z prvního poločasu.

Jak se ale nakonec ukázalo, tato chyba byla pro vývoj zápasu zcela zásadní, další gól už totiž ani na jedné straně nepadl a Teplice tak zvítězily 2:1 a bodově se dotáhly na vedoucí Liberec, který nyní vede už pouze o skóre. Sparta se naopak propadla do druhé poloviny tabulky.

"Chci poděkovat hráčům za předvedený výkon, který byl možná nejlepší v sezóně," shrnul krátce Mareček.

"My jsme si zápas prohráli v době, kdy jsme se začali zvedat po vyrovnání," konstatoval Hřebík.

Autor: Jan Werner

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tohle bude bezesporu zajimavy utkani, tipuju 2:1 pro Teplice ale jelikoz Sparta uz nekolik utkani nevstrelila gol tak to muze skoncit i 1:0 nebo 2:0 kazdopadne Teplice vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Sparta zase rupne, pri hodne velkym stesti uhraje remizu. Navic Hrebikovi snad jeste posychrovali misto Jako ze ho plati Slavia jako zaskodnika je vsem jasny, ale zase tolik okate by je potapet nemel

Reagovat
HOST*

To že za špatný vysledky může jenom trenér si můžou myslet akorát největší hňupové jako ty,radši by měli ubrat pár tisíc z vejplaty těm líným a přepláceným hovadům který nemaj snahu a motivaci neco hrát a dokázat,oni by tam radši měli toho svýho Straku s kterým hráli stejný hovno jako teď ale ten jim pochopitelně tolik nevadil jako Hřebík,ono se není čemu divit když jim Straka toleroval to jejich lezení po hospodách,Jarabinskýho vyhodili před lety proto že se Novotnýmu a spol. nelíbilo že jim zakazuje chodit po treninku a po zápase na pivečko a páreček,tak mě ty odborníku řekni jestli jsi viděl někde ve špičkovým klubu aby tam tohle hrači dělali a někdo jim to toleroval.

Reagovat
HOST*termit

Jsem z Brna, takže mě nějaká Sparta nezajímá, ale máš absolutní pravdu a souhlasím s Tebou

Reagovat
HOST*

mas pravdu ja bych jim nedal zadnou vyplatu jsou to snobove a namyslenci!!!sparta ma problem vybira hrace podle bodu a to je akorat tak na hovno

Reagovat
HOST*ke

ja si myslim,ze asi mas pravdu,ale ze hrajou hovno souvisi s tim,ze maj ten nejlepsi kadr v lize co se tyce jmen.ale nestihly se sehrat a az se sehrajou tak to uvidis vole.

Reagovat
HOST*

Jo oni maj nejlepší kádr co se tzče jmen ale jenom jména výsledky nedělají,oni kdyby chtěli tak by vyhrávali a všichni víme dobře proč vyhrávat nechtěj a víte proč se Spartě nedaří?Protože do Sparty přišli ty ''nejhorší'' hráči z Liberce.

Reagovat
smazaný uživatel

dyt to sou sunky: vetsine hracu se povedly 3-4 zapasy a uz je kupovala sparta, ze tam pak vyhnili asi cekal kazdej trochu rozumnej clovek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele