Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - pátek 6.9.

06.09.2019, 19:57, aktualizováno 06.09.2019, 22:42
Komentáře a souhrny
Nizozemci oplatili Německu předchozí porážku a posunuli se o tři body za svého odvěkého rivala. Slovensko doma jasně podlehlo Chorvatsku a výrazně si zkomplikovalo postupové naděje. Postupové akcie naopak podpořili Slovinci, kteří si poradili s Polskem. Rusko veze cenné vítězství ze Skotska...
Skupina C

Německo - Nizozemsko 2:4

06.09.2019 20:45

Góly: 9. Serge Gnabry, 73. Toni Kroos (pen.) - 59. Frenkie de Jong, 66. Jonathan Tah (vl.), 79. Donyell Malen, 90. Georginio Wijnaldum

Diváci, jež přišli na kvalifikační duel mezi domácím Německem a Nizozemskem, určitě neprohloupili. K vidění totiž bylo šest gólů, z nichž čtyři na straně Oranjes, kteří tak oplatili soupeři březnovou porážku.

Do vedení přitom jako první šli naši západní sousedé hned z první větší šance. V deváté minutě si na brilantní pas za obranu naběhl Klostermann, který nedokázal tváří v tvář Cillessenovi uspět. Míč se ale odrazil na kopačky Serge Gnabryho, jehož dorážka už se uchytila.

Ještě před poločasem mohlo být vedení Němců dvougólové. Obrana při Kimmichově přihrávce nechala trestuhodně volného Reuse, a ten vyslal dělovku na bránu. Tu ovšem zneškodnil znovu skvělý Cillessen.

Nizozemci udeřili zhruba po hodině hry. Při odvracení Babelova centru podklouzl Tah, díky čemuž balón propadl až na penaltu, kde jej Frenkie de Jong vybojoval v souboji se Schulzem a následně si již hravě poradil s bezmocným Neuerem.

A brzy se muži v oranžovém dostali dokonce do vedení. Dopomohla jim k tomu vlastní trefa opět nešťastného Jonathana Taha. Po rohovém kopu hlavičkoval Van Dijk, ze strany ještě vrátil míč do malého vápna Depay. A právě odtamtud si jej německý stoper srazil do sítě.

To se domácím pochopitelně nelíbilo a snažili se přispěchat s odpovědí. V jednasedmdesáté minutě si na levé straně Schulz vyměnil míč s Gündoganem a postupoval do pokutového území. Zastavit se jej pokusil De Ligt, což se mu i povedlo, jenže dezorientovanému mu poté balón upadl na ruku. Sudí nařídil penaltu, jejíž exekuce se ujal Toni Kroos a na druhou stranu, než skákal gólman, proměnil.

Gólové hody ale nekončily! Depay šikovnou přihrávkou vyslal Wijnalduma, který na sebe nalákal obránce a nesobecky posunul míč na zcela osamoceného Donyella Mallena, na něhož již zírala prázdná brána a snadný gól.

Němci v závěru dali vše do útoku, což se jim vymstilo. V protiútoku se dostal s míčem na levou stranu Depay, který načasoval přihrávku na Georginija Wijnalduma naprosto perfektně. Wijnaldum poté v souboji s Neuerem uspěl a navýšil vedení Nizozemců na dvoubrankové.

A jelikož v poslední šanci v závěru nastavení naprosto selhal Gnabry, výsledek takový i zůstal. Němci tak na druhém místě skupiny ztrácí tři body na Severní Irsko a stejně velký náskok mají na Holanďany - ti však odehráli o zápase méně.

Více informací k zápasu

Estonsko - Bělorusko 1:2

06.09.2019 18:00

Góly: 54. Erik Sorga - 48. Nikita Naumov, 90+2. Maksim Skavyš

Bělorusko si z Tallinnu odváží hodně cenné tři body, které vydřelo v posledních minutách hry. První půle ještě branku nepřinesla, ale po změně stran padly hned tři. Tu vítěznou zaznamenal v druhé minutě nastavení Maksim Skavyš.

Bělorusko začalo na půdě soupeře hodně odvážně a především střelecky dávalo do hry mnohem víc chuti. Ve 12. minutě nachystal Jurij Kovalev míč do druhé vlny pro Igora Staseviče, který balon prudce odeslal vstříc brankáři Lepmetsovi a ten jeho dělovku vyrazil. Kovalev byl všeobecně hodně aktivním hráčem a jeho další nahrávku málem proměnil v gól pálící Mikalaj Sihnevič.

Především Estonci zůstávali herně za očekáváním a prakticky nic se jim nedařilo. Jejich kombinace nedávaly smysl a hernímu projevu chybělo více invence. Bělorusko se střelami nešetřilo a Lepmets měl plné ruce i nohy práce. S další dělovkou se na něj řítil Sjarhej Palicevič, jenže ani on neměl správně seřízená mířidla.

Estonsko svého soka napodobilo alespoň střelecky ve 42. minutě, když Henrik Ojamaa rozehrával rohový kop. Zakončujícího Erika Sorgu nikdo ve vápně pořádně nehlídal a tak měl šanci vypálit. Jeho úsilí ale bylo zbytečné, protože mu míč sjel po nártu a zamířil hodně mimo bránu.

Druhá půle už byla o poznání živější. Igor Stasevič nejprve pálil těsně mimo. Ve 48. minutě už se ale skóre utkání měnilo. Bělorusko zahrávalo rohový kop a ten skončil na hlavě zkušeného obránce Nikity Naumova - 1:0.

Estonci se ale nevzdali a odměnou jim po zlepšené rozehrávce byla vyrovnávací branka. Mattias Käit poslal z pravé strany parádní přihrávku za obranu, kam si na vzdálenější tyči naběhl mladý útočník (ročník 1999) Erik Sorga a pohodlně srovnal. Druhý zápas v seniorské reprezentaci a první branka.

Poté zběsilé tempo ustalo a oba týmy chtěly hlavně neinkasovat. Blíž k vedoucí brance měli hosté, konkrétně Ivan Bachar. Ten v 88. minutě po průniku po straně přehazoval brankáře, jenže opět trefil břevno! Bělorusové si za svou aktivitu ale gól zasloužili a dočkali se ho ve druhé minutě nastavení. Maksim Skavyš byl na hrací ploše třináct minut, když odhodlaně vletěl do souboje před brankářem a dokázal míč procedit pod jeho nohama - 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Severní Irsko44007:212
2.Německo430115:69
3.Nizozemsko320110:56
4.Bělorusko51043:103
5.Estonsko40042:140
Skupina E

Slovensko - Chorvatsko 0:4

06.09.2019 20:45

Góly: 45. Nikola Vlašić, 46. Ivan Perišić, 72. Bruno Petković, 89. Dejan Lovren

Hodně jednoznačným výsledkem 0:4 skončilo trnavské utkání mezi Slovenskem a Chorvatskem. Hosté se dostali do vedení před poločasem zásluhou Vlašiće, krátce po pauze zvyšoval Perišić a v pozdějším průběhu se trefili i Petković a Lovren.

Už úvod utkání naznačil, v jakém duchu se jeho zbytek ponese. Nejprve z dálky vypálil Modrić těsně nad bránu, krátce po něm to zpoza vápna vyzkoušel Brozović, který pro změnu rozezvučel břevno.

Chorvaté to rozjeli zejména v závěrečných dvaceti minutách první půle. Nejprve po rohu nepochopitelně selhal Vida, který z malého vápna přestřelil. Po překrásném sólu se dostal do zakončení Petković, toho ale vychytal Dúbravka. Branku si pořádně osahal Perišić, jenž z hranice pokutového území napálil břevno, aby o minutu později z úhlu trefil tyč.

Přeci jen ale Balkánci odcházeli do šaten s vedením v zádech. Nikola Vlašić si na středu poradil s Lobotkou a připravil si míč. Jeho přízemní střela k tyči byla přesná a Dúbravka se po ní natahoval marně.

Sotva se reprezentanti vrátili ze šaten, už padnul druhý gól. Rebić předal míč Ivanu Perišićovi, který si jej navedl na další pokus zpoza vápna. Ten nebyl tak povedený jako dva předchozí, avšak štěstěna mu vynahradila předchozí útrapy a po teči Škriniara zaplul balón za gólmanova záda.

Zhruba dvacet minuty před koncem vynesli Chorvaté nad soupeřem definitivní ortel. Podrželi míč na levé straně, odkud jej Barišić poslal Brunovi Petkovićovi. Ten udělal z bránících hráčů školáky, prosmýkl se mezi třemi a tváří v tvář Dúbravkovi skóroval.

Tutovou příležitost poté z malého vápna spálil Pašalić, přesto čtvrtý gól jižanů padl. Na Brozovićův centr z pravé strany číhal na zadní tyči Dejan Lovren, jehož hlavičku Dúbravka ani Hancko nedokázali v cestě za čáru zastavit. Chorvatsko tak slaví třetí vítězství a na čele skupiny se dotáhlo na Maďarsko, Slováci jsou spolu s Velšany o tři body pozadu.

Více informací k zápasu

Wales - Ázerbájdžán 2:1

06.09.2019 20:45

Góly: 26. Pavlo Pašajev (vl.), 84. Gareth Bale - 58. Mahir Emreli

Wales potvrdil úlohu favorita proti outsiderovi skupiny E z Ázerbájdžánu, nicméně na těsném vítězství 2:1 se pořádně nadřel. Domácí celek šel do vedení zhruba v polovině úvodního dějství po vlastní brance protivníka, ovšem houževnatí hosté po necelé čtvrthodině druhé půle překvapivě srovnali krok. O rozdílovou trefu se postarala největší hvězda ostrovního výběru Gareth Bale, jenž tak odvrátil velkou senzaci.

Wales díky tomuto úspěchu podruhé zvítězil a nachází se na čtvrtém místě tabulky se šesti body, za postupovými příčkami Maďarska s Chorvatskem zaostává o body tři. Naopak Ázerbájdžán se stále krčí na beznadějně poslední páté příčce s nulovým bodovým ziskem a se skóre 4:12. První poločas tohoto příliš zajímavého nenabídl, outsider pátečního střetnutí skvěle bránil a svého konkurenta téměř k ničemu nepouštěl.

I přesto se svěřenci trenéra Ryana Giggse dostali z ničeho nic do vedení a to ve 26. minutě. Ve středu hrací plochy se skvěle uvolnil Bale a jeho dobrou střelu tečoval vysoko do vzduchu bránící Krivocjuk. Poté naprosto dezorientovanému Pavlovi Pašajevovi přistál balón na hlavě a k jeho smůle skončil v síti, vyběhnutý brankář Agajev nemohl na tak drastickou změnu směru reagovat. Domácí mohli navýšit svůj náskok v nastavení úvodního dějství.

Lawrence se na pravém křídle šestnáctky zbavil elegantní kličkou Mustafazadeho a míč si přehodil na svou levačku, jenomže závěrečnou ránu usměrnil jen doprostřed branky, kde číhala připravená náruč Agajeva. Hosté výtečně prorazili po necelé hodině hry. Obrovskou hrubku při rozehrávce vyrobil Taylor a vzápětí si Mahir Emreli naběhl mezi dva obránce po přesně načasované kolmici od Sejdajeva.

Dvaadvacetiletý útočník Karabachu sice napoprvé na gólmana Hennesseyho nevyzrál, ale při dorážce již nezaváhal - 1:1. Wales výrazně přitlačil v závěrečných deseti minutách. Nejprve ještě selhal ve vyložené pozici Roberts a mířil vedle bližší tyče, v 84. minutě rozhodl o osudu tohoto utkání klenot španělského Realu Madrid Bale. Ten po dobré práci Lawrence vyhrál hlavičkový souboj a míč poslal do prostoru tří tyčí, obranný zákrok Medveděva přišel pozdě až za brankovou čarou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko43019:49
2.Maďarsko43016:49
3.Slovensko42027:66
4.Wales42024:46
5.Ázerbájdžán40044:120
Skupina G

Rakousko - Lotyšsko 6:0

06.09.2019 20:45

Góly: 7. Marko Arnautović, 13. Marcel Sabitzer, 53. Marko Arnautović (pen.), 76. Pavels Šteinbors (vl.), 80. Konrad Laimer, 84. Michael Gregoritsch

Rakousko v Salzburku žádné překvapení nedovolilo a s Lotyši doslova zametlo. Domácí tým nastřílel šest gólů a postoupil na druhé postupové místo. Nebohého Pavelse Steinborse překonali čtyři různí střelci, Arnautović se dokonce prosadil dvakrát a sám brankář si vstřelil jednoho vlastence.

Lotyšsko se chtělo domácímu výběru vzepřít, jenomže mu vůbec nevyšel začátek. Rakousko udeřilo už v 7. minutě a to ještě první velkou šanci zlikvidoval Steinbors. Každopádně dvě minuty na to chyboval Ciganiks, načež se balónu zmocnil Marco Arnautović a snadno ho dopravil do sítě. Na Lotyše se pak valil jeden útok za druhým a ve 13. minutě zvýšil na 2:0 povedenou střelou ze střední vzdálenosti Marcel Sabitzer. Základy pro důležité vítězství byly ze strany domácího celku položeny.

Rakušané navíc dál kontrolovali hru a byli nebezpeční. Po další ráně Arnautoviće dobře zasáhl Steinbors a po půlhodině Valentino Lazaro z výborné pozice trestuhodně přestřelil. Brankář Steinbors měl v prvním poločase několik zákroků a měl velký podíl na to že hosté prohrávali jen o dva góly. Zatím. Rakousku jedna branka nebyla kvůli ofsajdu uznána, ovšem to domácí nemuselo mrzet.

Po změně stran se defenziva pobaltského mužstva úplně sesypala a Rakousko vstřelilo další čtyři góly. Z penalty se po druhé v zápase prosadil Marco Arnautović a pak až čtvrthodinu před koncem zvýšil na rozdíl čtyř branek vlastním gólem Pavels Steinbors. Ilsanker totiž zblízka hlavičkoval do tyče, načež odražený balón si nešťastně, avšak komicky, srazil do branky lotyšský brankář. Krátce na to si svojí smůlu vybral i Arnautović, když mu hattrick překazila branková konstrukce.

Rakousko zvýšilo už na 5:0 deset minut před koncem po velkém nedůrazu Lotyšů na malém vápně, prosadil se Konrad Laimer a aby toho nebylo málo, na hrozivých 6:0 upravil výsledek po odrazu od tyče dorážkou Michael Gregoritsch. Rakousko zničilo Lotyše šesti góly a poskočilo na druhé místo kvalifikační skupiny.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Polsko 2:0

06.09.2019 20:45

Góly: 35. Aljaž Struna, 65. Andraž Šporar

Polskému reprezentačnímu výběru návrat do Slovinska nevyšel a poprvé v kvalifikační skupině ztratil body. A rovnou všechny za zaslouženou porážku 0:2, o kterou se svými góly zasloužili Aljaž Struna a Andraž Šporar. Slovinci vedoucímu Polsku nedovolili vůbec nic.

Polsko vstupovalo na stožický stadion v Lublani v pozici velkého favorita, který ve čtyřech zápasech kvalifikace neztratil ani bod. Svěřenci Jerzyho Brzeczka ale dobře věděli, že je ve Slovinsku nečeká snadná práce a to se také potvrdilo.

O první rozruch se přes počáteční držení balónu Polska postarali Slovinci a Josip Iličić donutil přízemní střelou Fabiańskiho k prvnímu zákroku. Jinak to žádný ofenzivní festival šancí nebyl, vynikající atmosféra bičovala Slovince k dobrému výkonu a Poláci se prosazovali jen s velkými obtížemi. Ve 28. minutě přišlo směrem k Fabiańskimu další varování, když se na hostujícího brankáře řítili hned dva hráči a Fabiański celou situaci výborně vyhodnotil a udržel Poláky ve hře. Ne však na dlouho. Ve 35. minutě prodloužil rohový kop Šporar na Strunu, který kopačkou z malého vápna otevřel skóre utkání! Stadion v Lublani explodoval nadšením a Polsko bylo v problémech, zvláště když si směrem dopředu nevypracovalo žádnou příležitost.

Jerzy Brzeczek měl o přestávce co dělat, ale Polsko se ani po změně stran neprobralo. Po hodině hry navíc šokoval hostující fanoušky druhým gólem Andraž Šporar, když z ostrého úhlu procedil balón za Fabiańskiho záda. Polákům nepomohlo ani střídání a Lewandowski a spol. se za celé utkání nedostali k jediné vyložené šanci. Hosté vystřelili jen jednou na branku a ze Slovinska se vracejí zcela zaslouženě s nepořízenou. Domácí díky třem bodům zamotávají situaci ve skupině G, které ale nadále vévodí Polsko.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Polsko54018:212
2.Rakousko530213:69
3.Slovinsko52219:38
4.Izrael52219:88
5.Severní Makedonie51226:85
6.Lotyšsko50051:190
Skupina I

San Marino - Belgie 0:4

06.09.2019 20:45

Góly: 43. Michy Batshuayi (pen.), 57. Dries Mertens, 63. Nacer Chadli, 90+2. Michy Batshuayi

San Marino se proti velkému favoritovi tohoto klání drželo až do závěru prvního poločasu. Pak se ovšem trefil z penalty Michy Batshuayi, jenž skóroval i v samotném závěru druhé půle, a nastartoval Belgii k povinnému vítězství. Po přestávce se ještě na střeleckou listinu zapsali Dries Mertens a Nacer Chadli, a hosté si tak v klidu pojistili vedoucí příčku ve skupině.

Dá se říci, že Belgičané jsou jednou nohou na evropském šampionátu. Museli by druhou polovinu tohoto kvalifikačního cyklu opravdu výrazně pokazit, aby ještě přišli o umístění na prvních dvou postupových pozicích. Od druhého Ruska je dělí tříbodový odstup, od třetího Kazachstánu hned osmibodový. Jejich náskok je zkrátka více než pohodlný.

Domácí zvolili v podstatě svou obvyklou taktiku. Snažili se zkrátka co nejdéle bránit bezbrankový výsledek. Každopádně do utkání nevstoupili úplně nejlépe. Skórovat mohl už po pár vteřinách hry Batshuayi, nicméně své zakončení nedotáhl do úspěšného konce, v 10. minutě hodlal zazlobit z přímého kopu De Bruyne, ale ani jeho počínání nevyšlo.

Ve 33. minutě byl velmi blízko úvodnímu gólu Januzaj, jenž vypálil z hranice pokutového území, měl ovšem smůlu v koncovce a zamířil jen do soupeřova břevna. Ve 36. minutě se opět ozval Batshuayi, který vyprodukoval pořádnou pumelici, výtečně se však zaskvěl gólman Benedettini, jenž míč perfektním zákrokem stačil vyrazit mimo přímé nebezpečí.

Ve 42. minutě přišel na řadu jeden z klíčových momentů. Ve vlastní šestnáctce zahrál rukou Palazzi, za což sudí Fesnic z Rumunska nařídil pokutový kop, a ačkoli Benedettini vystihl směr střely Batshuayie, v cestě do sítě ho nezastavil. Ve druhém dějství si Rudí ďáblové potřebovali své vedení především pojistit. A nakonec přesně zacílili ještě třikrát.

Střídající Mertens v 57. minutě zařídil druhou belgickou branku poté, co osamocený před prázdnou bránou snadno využil přihrávky zleva od Chadliho. Sám Chadli o šest minut později také překonal Benedettiniho, jenž těsně předtím trestuhodně neudržel balón ve svých rukavicích. V nastavení ještě gólově udeřil hlavou Batshuayi po centru Carrasca.

Více informací k zápasu

Skotsko - Rusko 1:2

06.09.2019 20:45

Góly: 10. John McGinn - 40. Artjom Dzjuba, 59. Stephen O'Donnell (vl.)

Přestože je kvalifikace mistrovství Evropy teprve v polovině, situace ve skupině I se již jeví takřka rozhodnutá. Ke zdramatizování boje o postup totiž národní tým Skotska nutně potřeboval zvítězit na domácí půdě proti Rusku, a přestože se zásluhou McGinna ujal brzkého vedení, soupeřův následný tlak byl neúprosný. Ještě do přestávky srovnal Dzjuba a v druhé půli strhnul vedení na stranu Rusů vlastenec O’Donnella, čímž stanovil konečné skóre 1:2.

Místo srovnání bodového zisku obou zúčastněných je tak mezi nimi rázem šestibodová propast a Rusové tak spolu se suverénními Belgičany kráčejí za brzkým postupem. Nyní navíc Skoty čeká právě zápas s Belgií a poté výjezd do Ruska, což představuje ještě těžší podmínky než páteční duel v Hampden Parku. Druhou alternativou postupu na evropský šampionát pak ještě zbývá vyřazovací fáze Ligy národů.

Úvod zápasu přitom nasvědčoval zcela jinému průběhu utkání. Domácí s mohutnou podporou zaplněných tribun vlétli na soupeře po hlavě a již v desáté minutě se dočkali průlomu skóre. Zaváhání brankáře Gulhermeho, jemuž vypadl míč po Fraserově nebezpečném centru, beze zbytku využil John McGinn a vsítil svůj vůbec první gól v reprezentačním dresu.

Inkasovaný gól však hosty ani náznakem nerozhodil, ba naopak. Skotsko se čím dál více muselo pod neustálým nátlakem uchýlit ke hře bez míče před vlastní brankou a čelilo jedné šanci za druhou. Nejprve se zaskvěl brankář Marshall proti hlavičce Dzjuby a poté ze slibné pozice nepřesně vypálil Golovin, ale do třetice se již ruské útočné duo dokázalo prosadit. Golovinův náběh za obranu vyústil v nešťastnou teč kapitána Roberstona, kvůli níž se míč odrazil přímo k volnému Arťomovi Dzjubovi v pokutovém území a urostlý ruský forvard chladnokrevně srovnal na poločasových 1:1.

Ani po změně stran se na vývoji zápasu nic nezměnilo a Rusové byli nadále daleko agresivnějším a dominantnějším celkem. V 59. minutě se hostům povedla obzvláště hezká kombinace, když nejprve Ionov obral o míč Frasera na polovině hřiště, perfektní přihrávkou našel Golovina, a nabíhající Jurij Žirkov na zadní tyči vyvinul dostatečný tlak na bránícího O’Donnella, že si skotský bek srazil míč do vlastní sítě.

Rozdíl ve skóre mohl být dokonce ještě vyšší nebýt několika kvalitních zákroků Marshalla a také dobře postavené brankové konstrukce. Tu totiž s Marshallovým přispěním trefil jak Mario Fernandes, tak po teči McTominaye střídající Ozdojev. Rusko tak na skotské půdě potvrdilo roli favorita a odváží si cennou výhru 2:1, díky níž míří za postupem s pětibodovým náskokem před třetím Kazachstánem, zatímco Skotsko prožívá další neúspěšnou kvalifikaci a po finálním hvizdu si vyslechlo i hlasitou nepříznivou reakci diváků.

Více informací k zápasu

Kypr - Kazachstán 1:1

06.09.2019 18:00

Góly: 39. Pieros Sotiriou - 2. Aleksej Ščetkin

Kypřané doma zaváhali a s Kazachstánem si body jen rozdělili. Nepomohlo jim ani to, že byli po celý zápas jasně lepší. Už od druhé minuty totiž museli dotahovat skóre po trefě Alekseje Ščetkina.

Domácí hráči šli na hřiště s jasnou představou a taktikou, jakým herním stylem se prezentovat a jak soupeře napadat. Všechno ale vzalo za své už ve 2. minutě. Kazachstán totiž podnikl rychlý útok, nahrnul se v pěti hráčích do vápna a Sujumbajev z druhé vlny ostře centroval do vápna. Míč zachytil ze všech nejdřív Aleksej Ščetkin a překonal domácího brankáře Panayiho.

Snový úvod náročného utkání pro hosty, kteří byli rázem na koni. To jim ale nevydrželo dlouho, protože Kypřané začali velmi brzy dorovnávat síly na hřišti. Míč byl převážně na jejich kopačkách a v 10. minutě se blýskli další povedenou šancí. Hostující brankář Nepogodov předvedl nepovedený zákrok, který vrátil míč na kopačku kapitána Giorgose Merkise. Ten však z voleje minul kazašskou bránu.

Schopnosti brankáře Dmytra Nepogodova byly vyzkoušeny také o deset minut později, když se po individuální akci snažil krásným volejem prosadit Pieros Sotiriou. Ten však kromě břevna narazil právě na rychlý instinkt Nepogodova. Ani ten už ale nestačil v minutě 39.

Nicholas Ioannou si na straně elegantně pohrál se dvěma protihráči a ještě k tomu vymyslel krásnou kolmici přes celé vápno. Na zadní tyči zřejmě dobře viděl nabíhajícího Pierose Sotirioua, který měl práci snadnou a uklízel míč do poloprázdné brány.

Nastavení první půle přineslo ještě střelu hostujícího Islamchana, který z volného přímého kopu vyzkoušel Panayiho v bráně. Na první šanci druhé půle jsme čekali do 54. minuty, v níž se Georgios Efrem probil do pokutového území přes dva soupeře a z úhlu minul bránu. Brankář Panayi musel krýt taky ránu střídajícího Fedina ze 70. minuty.

Možná největší šanci druhé půle z pohledu domácích měl střídající Fotis Papoulis, který zakončoval z malého vápna sám před brankářem. Jenže svou šanci neproměnil a tak bylo rozhodnuto o dělbě bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie550015:115
2.Rusko540117:412
3.Kazachstán52128:87
4.Skotsko52035:96
5.Kypr51137:64
6.San Marino50050:240

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (177)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mohlo by skotsko nebo bílkuv squad postoupit namísto Ruska

Reagovat
Liquid

jako Rusko kádrově nic moc, na MS sice super, ale žádný top tým nemají

Reagovat
smazaný uživatel

tak to neměli nikdy, ale ta jejich liga celkem i dost propad za mě

Reagovat
db18

Löw raus.

Reagovat
Kixi Syhimour

Toho nevyhodí

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Reagovat
Counter

Özil Zase úplně neviditelný, sráží hru celého týmu. Už aby v té repre skončil a hned bude líp

Reagovat
db18

Mesut hrál před mnohem lepším týmem.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
BaggioRoberto

Counter haž tam smajlíka , ať víme rovnou, že je to vtípek. Já fakt šel na sestavu, jestli ho ten Löw vážně nepostavil.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt nehraje ani u vas, co by delal v repre.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Liquid

Slováci příšerní, to i Štetina by zahrál líp než Škriniar, s klidem to mohlo skončit 0:8, poněvadž Chorvati dali ještě 2 tyče, 1 břevno a 2x nedali z malýho vápna prázdnou branku, Slováci zápas odchodili což jsem na mezinárdoní scéně dlouho neviděl

Reagovat
Modroočko

Bohužiaľ ani ja som to už dlho nevidel. Hanebný výkon, a najhoršie je, že takéto výkony (a nehovorím len o defenzívnych a pozičných chybách, ale celkovej neschopnosti niečo vymyslieť) sa za posledný rok a pol vyskytujú čoraz častejšie. Budeme ešte prosiť Kozáka, aby sa vrátil.

Reagovat
AngryPrd

Teraz uz chapem preco sa nam Cesi smiali po vyhlaseni Hapala za trenera narodaku. On je uplne neschopny nieco vymysliet a namotivovat muzstvo. Ten jeho vyraz tvare - jak opica, ktora nechape, preco od nej chcu aby pilotovala lietadlo? Ak by tam bol iny trener, to muzstvo by reagovalo a snazilo by sa aspon dohrat s nejakou snahou zmenit hru. Cakal som, ze Chorvati to vyhraju ale takto doma prehrat a hlavne s takym vykonom?! Toto je minimalne na vyhadzov trenera

Reagovat
Liquid

jak je na tom aktuálně trenersky ukázal ve Spartě, snad žádný povedený zápas a jepičí život

Reagovat
AngryPrd

suhlas

Reagovat
nani92

dostať gol od Lovrena, to je na vyhadzov alebo odstúpenie

Reagovat
Ymrich

Depay dneska super výkon

Reagovat
Bastaron

Tak on snad nemá špatný zápas za nároďák.

Reagovat
Modroočko

Dnes som mal pocit, akoby som sledoval zápas medzi špičkovým európskym mužstvom, hrajúcim bez polovice základnej zostavy a možno na 30%, a hlbokým európskym priemerom až podpriemerom na úrovni Lichtenštajnska. Ani jeden hráč s výnimkou Dúbravku by si nezaslúžil ani len tú najnižšiu známku, všetci kolektívne prepadli a úplne ironicky svoje chyby /nedostupovanie, prepadanie v líniách/ stupňovali na záver. Hamšík úplne stratil rýchlosť a technicky prepadol, k výkonom Lobotku a Škriniara sa ani neoplatí vyjadrovať, Kucka zahral svoj tradičný priemer, ktorý sa väčšinou pri lepších hráčoch stratí, a Mak by už nemal mať miesto v reprezentácii, jeden na jedného neprešiel snáď päť rokov. Hancko, Valjent a Vavro na reprezentáciu ešte nie sú pripravení, pričom pri poslednom menovanom si nie som istý, či na ňu vôbec má, Haraslín s Boženíkom mali tú nevýhodu, že boli v tragickom druhom polčase úplne vypojení z hry. Do Budapešte by som poslal radikálne odlišné zloženie:

Dúbravka - Šatka, Valjent, Škriniar (ak naňho Hapal nahučí), Hancko (aj na toho) - Kucka, Greguš - Rusnák, Hamšík, Haraslín - Boženík.

Reagovat
Greny

Hancko nemá na naší ligu

Reagovat
Selänne

Reagovat
Emmett Brown

Tou prvou vetou si to trafil, veď rovnakým výsledkom skončil aj zápas San Marino - Belgicko...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

Kucka bol zo zalohy suverejne najhorsi, vsak on stracal loptu za loptou uplne naivne az detinsky, navyse z toho okamzite boli nebezpecne protiutoky. Hamsik takisto hlboky podpriemer, ale co cakat, ked uz sa siel zahrabat do Ciny. Lobotka tam jediny vycnieval, vela krat presiel medzi viacerymi supermi, casto nebezpecne riskoval, lenze on nemal komu nahrat.

Dakujeme Kuco (aj ked on sa este po navrate do SA moze rozbehnut), dakujeme Marekario - nedari sa mu ani v tej Cine - treba hladat nove tvare do zalohy.

S takouto statickou zalohou nemame najmensiu sancu v tejto kvalde. Nefungovalo to ani vpredu, snad len 10, max. 15 minut v 1. polcase. Skoda hlavne tej prehry vo Walese.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyčnieval až tak že prvá dva góly boli jeho

Reagovat
celeb

bol v suboji, ktory prehral, ale pri tom dostatocne atakoval hraca na to, aby tam Skriniar stihol prijst a zablokovat ho - nestalo sa. Podiel na gole mal, bol vsak 'jeho' ? Ale keby aj, stale bol o triedu vyssie nez Kuco s Hamsikom. Obaja su uz za zenitom a bude treba ich nahradit, co bude problem. Skoda, ze siel Marek do tej Ciny, ale co uz.

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka prehral snáď všetky osobné súboje už keďd nič iné tak mal v tých dvoch situáciách hráčov zastaviť faulom tie góly idú jednoznačne za ním

Reagovat
smazaný uživatel

hrosovsky do zakladu

Reagovat
sinter

kucka , podľa mňa bezkonkurenčne najhorší hráč do 50min., potom som to vypol

Reagovat
smazaný uživatel

"som sledoval zápas medzi špičkovým európskym mužstvom, hrajúcim bez polovice základnej zostavy a možno na 30%"

Hrozný blud, aj keď len pocit ... Chorvati hrali bez troch hráčov základnej zostavy, no hrali mená ako Modrič, Brožovič, Perišič, Rebič a ďalší solídni hráči. A čo je hlavné, hrali na 120 %.

Reagovat
Liquid

tak chyběl Rakitič, to je jako by vám chyběl Hamšík, takže 1 z klíčových hráčů, byť zrovna Hamšík byl včera hodně mizernej

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati nam dneska vratili pekne na zem.

Reagovat
smazaný uživatel

*nas

Reagovat
smazaný uživatel

fuu, ale pocitam, ze tak jednoznacny to zas nebylo..Gol do satny, gol hned z satny,to nasere

Reagovat
Modroočko

Jednoznačné to bohužiaľ bolo od prvých sekúnd. A to Chorváti hrali v úspornom režime, možno tak na 40%. Veľká hanba pred futbalovou Európou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mozno sa naskyta otazka, ci my sme hrali tak zle alebo Chorvati tak dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Virgil dva goly

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to nebude takova krasojizda

Reagovat
Kixi Syhimour

A kde udělala chyby? Při prvním gólu šel do brány a nemyslím si, že ho měl jistit a druhý byl z penalty

Reagovat
Kixi Syhimour

*udělal

Navíc ten první gól je podle mě offside a tím pádem zachoval linii, takže spíše naopak, leda to offside nebyl, to by na tom měl podíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidel sem sem ani sestrihy, ale zas staci obcas kouknout na vysledek a vidis 4:2, hmm, asi dobra prestrelka..v kombinaci co sem videl letos LFC jak v lize tak v tech sranda poharech, tak jste dost...ehm..nepevni. A Virgil kouka na velkou TV a hecuje uz jenom sebe Jinak zmatky, prijdou zraneni, Gomes do hry, Robertson posledni asistence snad v tretihorach

Reagovat
Tomas Kazu Joker
Reagovat
Hai

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

tak se smej, uvidis, ze vase obrana bude letos propustna. Nehlede na to, ze kdyz s fakt Virgil zrani, tak budete dostavat hodne golu. Neverim, ze si udrzi tak vysokej standard porad. Obcas chybuje a minulej rok, jak v te Lize Narodu tak v kvalde, Holandani dostavali dost branek...

Reagovat
Kixi Syhimour

Občas chybuje, tak jako chybuje každý samozřejmě. V lize jsem dostali 3 góly s náhradním gólmanem, který je přímo zodpovědný za jeden. A teda nevím proč se o van Dijkovi někdy mluví jako o one season wonder, když v Southampton hrál dobře (leč ne tak jako teď) a evidentně se zapomíná na první půlsezónu u nás, kdy nám neskutečně zvedl obranu, takže standart si drží slušně.

a jako proč to bereš podle výsledků a ještě k tomu nizozemské reprezentace? Van Dijk nehrál špatně, ale obrana dostala 2 góly tak si rýpnu do Virgila . Asi ho nemáš rád bych si tipl. Jasně a hecuje jen sebe, hlavně, že fandové United chtěli lídra jako van Dijky když kupovali Maguireho. Robertson se zatím hledá no, ale nebude dávat asistence do alelůja, loni měl snad jednu asistenci za 4 zápasy v lize. Pokud se zraní tak jsme v háji, to je ale všem jasné a chce tomu předejít, to není nic nového. A loni jsme měli půlrok zraněného Gomeze a vedli jsme si dobře.

Reagovat
Kixi Syhimour

Loni měl Robertson za 4 kola teda 2 asistence, ale do 20. kola měl jen další jednu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam ho moc v oblibe, nezastiram. Porad se mi vybavuje ten zapas v Praze, on byl upne v lese, delal spatny rozhodnuti, vyplasenej. Ale tam hral vlastne napravo, mozna mu to nesvedci. Ale to mi nebrani uznat, v jakyho stopera vyrostl, fascinuje me jeho vzdusny souboje, klidne uznam, ze je to jeden ze 3 nejlepsich stoperu momentalne. Jen tam vidim i ty chyby, ale ty delaji i Top hraci, to je jasna vec. Mne slo spis o to, ze Liverpool na to dojede, protoze jak se zrani, tak jste v prdeli, protoze on dela ze svych spoluhracu lepsi hrace a z dlouhodobyho hlediska vy ho nemit, tak byste museli vsechny soupere prestrilet na coz material mate, ale i na utok obcas dojde bida a nemusi se to vzdy podarit, protoze Pl je zase oproti lonsku silnejsi. Videl sem vsechny vase zapasy a prijde mi, ze tech chyb pribyva, mozna je to souperema, ale treba takovej Pukki si tam chodil za obranu jak v supermarketu

Maguire bude dobrej a je blbost ty dva srovnavat a kdyz uz, tak bych rekl, ze je Maguire mozna i lepsi lidr, a Virgil o neco lepsi stoper, ale to je jen muj dojem

Reagovat
Kixi Syhimour

Souhlasím, že těch chyb není málo, ale uvidíme ještě v průběhu, loni ta obrana taky na začátku úplně pevná nebyla myslím, ale pak si to sedlo. Jako my ho nemít, tak jsme v háji, to nido nepopírá , ale i díky tomu, že se za nás naštěstí moc nezranil, tak je tak dobrý. Tím Magierem jsem sledoval, že fanoušci United si přejí aby byl jejich van Dijk i kvůli těm schopnostem lídra, které Harry nepochybně má, podle mě United našli stopera, kterého hledali.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha to co myslis s tim Harrym jsem psal uz pri jeho prichodu do MU, ale trochu jinak...Ze vedle nej desne vynikne ta nekvalita jejich stoperu a bylo mi jasny, ze takovej Lindelof vedle nej bude vypadat jak zacek a Harry z neho proste lepsiho hrace neudela. V tom pripade si myslim, ze to co prislo s van Dijkem k vam, to teda United nedostali. Kdyz sou ti stoperi proste spatni, tak i sebelepsi hrac jejich hru nezvedne..

Reagovat
negrles

Nebyl offside—>měl na tom gólu podíl.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak jestli to odpískal špatně, tak je to po tom těžké. Past měla sklapnout nemůže za to, že rozhodčí to neviděl.

Reagovat
negrles

No já jsem to myslel tak, ze to ofsajd nebyl a správně to pustil

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak jestliže to nebyl, tak past úplně nevyšla, tudíž na tom má podíl, ale myslím si, že to byl offside

Reagovat
stas87

Sme marni už celkom dlho. S tým Hapal nemá veľa spoločného. Celkom dosť hráčov nemá formu a na lavičke nie je taká kvalita, aby sa vymenili ti, čo tu formu nemajú. Jedine čo sa Gapalovi dacycitat je to, že proti favoritom ten tím nedokáže pripraviť tak, ako to zvládal Kozák. Chorváti od prvej minuty prišli pre tri body, dominovali a chcelo sa im ísť do nábehov. Po takej dávke väčšinou hráči zareagujú, takze v Maďarsku čakám oveľa viac agresivity, behania a bojovnosti. Uvidíme, či to bude stačiť na výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry ale náš dnešný výkon nemal s profesionálnym futbalom nič spoločné

Reagovat
oli9

Reagovat
stas87

Videl som len zostrih. Chorváti ich nepustili k tomu, aby si Rozohrali na vlastnej polke akciu? V tom by mal byt Lobotkov najväčší prínos v hre. Mna ani neprekvapuje, že od kvalifikácie do Afriky mame problémy udržať stabilnú výkonnosť. Ak nám nepomôžu súperi svojmi stratami, tak to môže v polke kvalifikácie zabaliť.

Reagovat
smazaný uživatel

"Videl som len zostrih."

Reagovat
stas87

Čo zasa ty mudrlant? Ja nemôžem za to, že som nedostal na dnes dovolenku a musel som ostať do 22 hodín v robote.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne je jedno, prečo si nepozeral, tak nezahováraj. Nepozeral si zápas a píšeš, že to s trénerom nemá veľa spoločné. Ja som naopak toho názoru, že za taký výkon svojich zverencov môže z veľkej časti aj tréner, ktorý ich nezvláda ukočírovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ta kvalita nasho timu od EURA 2016 klesa, lidri v zostave starnu ci koncia, nemam pocit, ze by sme ich plnohodne nahradili. Toto za Hapalom nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Nám vždy chýbala konkurencia pre hráčov, ktorí majú istotu základnej zostavy... Hamšík, Lobotka, Škriniar... A preto ich treba správne namotivovať resp. nastaviť (čo Hapal nezvláda), dať šancu prípadne aj iným (ale to sa ešte uvidí, či Hapal spraví a či na to bude dôvod - múdrejší budeme po zápase v Maďarsku)...

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate suhlasim, akurat otazocka, ako ich namotivovat? Konkurenciou na ich poste? Tu moc nemame. Plus Slovaci co si budeme hovorit, tu sme vsetci kamarati a nedajboze by sme niekoho z vyssie uvedenych kritikou rozhnevali.

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss, Kozák to zvládali, nie každý má na túto úroveň.

Reagovat
stas87

Mal dementne striedania včera, to nikto okrem neho nepochopil. Ale kedy si mal poslednýkrát dojem, že zahrali dobrý zápas so silnejším tímom a dalo sa na to pozerať? Že to nebol zápas typu, že na strely na bránku je to 2-9 a výsledok je nakoniec 1-1? A nie, Ukrajinu bez motivácie mi sem fakt nedávaj. Hrajú dlhodobo pod svoje možnosti, niektorí starnú a strácajú výkonnosť ale kritika na ich vykonynepride, lebo toho urobili pre slovenský futbal veľa. A mladíci to nikdy nemôžu dvihnúť na vyšší level, tak čo ma Hapal robiť? Nemyslím si, že je chyba vyložene len v jeho osobe. Ak prehra v Maďarsku, tak potiahne a ľúto mi ho nebude. Aké koho za neho? Guľu?

Reagovat
smazaný uživatel

Guľu budú mať rovnako v piči ako Hapala a on nato podľa zatiaľ vôbec nemá v U21 je rovnako tragicky ako Hapal v Áčku mal by sa vrátiť ku práci v dakom klube a dosiahnuť väčšie úspechy ako jeden titul v našej lige za 5 rokov v Žiline my potrebujeme skúseného zápasového coacha ktorý bude v prvom rade dobrý motivátor niekoho ako boli Weiss alebo Kozák a hlavne nájsť nových lídrov Škriniar s Lobotkom tu rolu vôbec nezvládajú

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Ale s nimi sa zasa vrátiš k tomu, že budú hrať prehnane defenzívne aj v zápasoch, kde to nie je vôbec potrebné. A hrať priposrato v zápasoch kde si favorit..to tu už bolo. Ideálne proti silnejším heat na brejkov, proti rovnako silným sa nebáť tvoriť ale nie hurá futbal. Takze ani Guľa, ani Weiss či Kozák. Príprava na zápas mi nepríde ako vyložene slabina Guľu. Minimálne v Trenčíne ti určite neplatilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri si aké výsledky mal v poslednej sezóne v Žiline tam dostával pakle od Senice alebo Moraviec v prvom zápase po zime dostal šestku od Slovana a celú sezónu sa snažil hrať futbal na ktorý už vtedy vôbec nemal hráčov snim by to včera vyzeralo úplne rovnako ... Pod Kozákom boli domáce zápasy v poslednej kvalifikácii proti Slovinsku a Škótsku výborne dominantna útočná hra na víťazstvo problém bol že vonku chcel hrať vždy na bod a väčšinou to naši nezvládli ďalšia vec je že skončili Ďurica , Škrtel , Nemec , Weiss aj Hubočan Pekarik je vkuse zranený s Kucka s Hamšíkom suvuz za zenitom to je osem hráčov zo základu skôr či neskôr sa to muselo prejaviť za mňa by bol ideálny trener pre našu reprezentáciu Vrba

Reagovat
stas87

Ja si to pamätam, ze Gula dostaval nalozene kvoli stylu hry, ktory chcel hrat. Oproti tym dvom ho zraza maximalne to, ze ak ma svoj herny plan a ten nevychadza, tak sa neprisposobi dianiu na ihrisku ale tvrdohlavo si ide svoje. Lenze ja pisal o pripravenosti na zapas a tam mu velmi nejde vytknut.

Ja si pod menom Kozak vybavim vyhru proti Spanielom v Ziline ale dalej mi automaticky naskoci zapas v Skotsku. A to bolo...dopln si sam. To su presne tie zapasy, kde on v zivote nebude mat gule k tomu, aby sa nebal vyhrat. A postavil to tak, aby si z hracov vytiahol to najlepsie, To iste vidis v klubovom futbale, ked DAC klepne Slovan 5-2 ale o tyzden su schopni hrat 1-1 v Seredi.

Sam si to napisal, ak skoncili Durica so Skrtelom, tak za nich nie su adekvatne nahrady. Ja prcam na Skriniara z Interu, ked nema vykonnost tak nech sedi na lavicke. Mame teraz az moc mladikov a ti su hodeni do vody a musi sa naucit plavat. Pokial im v buducnu tieto facky ako vcera pomozu, potom jedine dobre. A ked sa pozries na krajiny, ktore maju +- rovnako ludi ako my alebo o 5-6 milionov viac, tak si nejaku stabilne kvalitnu uroven s pravidelnym postupom na zaverecne turnaje drzi akurat Svajciarsko a Belgicko. Z este mensich krajin akurat Chorvatsko a este sa dobre drzi Dansko.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa by to pod Guľom vyzeralo zhruba tak ako v domácom zápase Žiliny proti Kodani lepšie by sa nato pozeralo v určitých fázach zápasu by sme možno aj prevýšili súpera ako boli včera Chorváti ale potom by prišli 2-3 hrúbky vyplývajúce z jeho štýlu a mužstvo by sa behom 15 minút úplne rozsypalo jemu by prospelo ísť na 2-3 roky do nejakej lepšej ligy ako je naša kde sa hrá viac fyzický futbal napríklad do Plzne ktorá má oňho záujem ako trénera by ho to posunulo dopredu ... V Škótsku sme mali katastrofálny vstup do zápasu a potom to celé zaklincoval Mak svojim vylúčením ale Kozákovi by som skôr vyčítal to že staval niektorých hrsciv ktorý neboli vôbec vhodný na takýto zápas ako napríklad Weiss ... Nato že u nás väčšina klubov okrem Žiliny neprodukuje v mládeži prakticky nič sa naša repre drží až moc dobre

Reagovat
stas87

Jj, to s tou Kodanou je dobry priklad. Ja Gulu do repre netlacim, len je jeho meno spajane v sirsom okruhu kandidatov. Na to ale ma stale cas, najprv musi dokazat, ze na taku uroven ma. U Hapala mi pride, ze si kazdy spomenie na predkolo so Spartou a potom na euro s 21kou. Ze bol ale okrem tychto dvoch vydarenych veci viac menej k nicomu, neprevysil ani svojich konkurentov v lige na poste trenera...to mu nemalo otvorit dvere k acku. Co uz, stalo sa.

Nenarazil by v Plzni na svoju tvrdohlavost? Mi pride ako clovek, co si chce robit veci po svojom, bez zasahov zvonka. Zasa ma ale z tych nasich mladsich trenerov najväcsi potencial nieco velke casom dosiahnut.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň má oňho záujem ale podľa mňa by to tam mal na začiatku veľmi ťažké ak by nedostal voľnu ruku čo sa týka zloženia kádra a hlavne čas on mal problémy na začiatku aj v Žiline so staršími hráčmi a neviem ako by si poradil s Limberským , Hubníkom a spol ale potenciál má veľký s tým súhlasím a hlavne by mu tam nerozpredali každú sezónu polovicu mužstva

Reagovat
JozkokozleJ

Ja myslim, ze druhe pytacky s Vrbom uz vyjdu.

Reagovat
stas87

Myslis ze ma zväz financie na to, aby Vrba vobec premyslal o ponuke viest nasu repre?

Reagovat
Puskas

Tak na to, aby o tom přemýšlel, prachy asi mají, ale na angažování už asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka išiel posledný rok strašne dole v klube a v reprezentácii je ešte horší Škriniar absolútne nezvládol rolu lídra obrany Vavro má problémy so základnými vecami ktoré by mal stopér na tejto úrovni ovládať Modrič mal dnes toľko priestoru ako naposledy v dakom hodovom zápase za Dinamo Záhreb ten ich útočník si prebral loptu a 3 metre okolo neho nebol nikto niečo také som na tejto úrovni nevidel roky

Reagovat
db18

Je šance, že po kvalifikačnim cyklu vezmete k repre Vrbu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Modroočko

OT: Benin porazil Pobrežie Slonoviny u nich doma, chcem okamžitú fantomasovu prognózu, či pôjdu na Majstrovstvá sveta.

Reagovat
BaggioRoberto

Ivan Perišič - za mě nejlepší ofenzivní hráč Chorvatska na MS, jedna z mála jistot jinak průměrného Interu posledních let. Skvělá koupě pro Bayern, dobře vytipovaná náhrada za Robbena. Vím, že tady je tento hráč dlouhodobě podceňován, ale já ho žeru.

Reagovat
Bastaron

Perisic jako náhrada za Robbena?

Reagovat
BaggioRoberto

Na pozici rozdílového hráče.

Reagovat
Bastaron

Však tam je jenom na tuto sezónu jako backup Comanovi a Gnabrymu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rebic byl nejlepsi, ale Ivan hral taky na hranici svych moznosti a pak je top, v repre a s motivaci je delo. Chorvati maj skvelej mancaft, skoda, ze uz trochu za zenitem

Reagovat
smazaný uživatel

stejne Perisicovi nikdy neodpustim tohle

https://www.youtube.com/watch?v=Q_7yha9fiBM

Reagovat
Ragazzo d'oro

jedna z malá jistot?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Slováci už musí být úplně v piči, když jim dá gól i Lovren a oni přes něj žádný.

Reagovat
smazaný uživatel

slováci dohrávají svoji generaci pak tam není nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Vekový priemer dnešnej zostavy bok asi 25 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

a co jsem napsal nikdo tam není U17 U19 nulový dohráváte

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo u vás sa to hemží supertalentami

Reagovat
Greny

No docela jo...

Reagovat
stas87

Takých hráčov, čo v 18-19 rokoch vyzerali veľmi dobre, ste v minulosti mali plnú prdel. A dosť z nich zakapalo, pripadne sa z nich stali väčšinou len priemerní ligový hráči. Len naozaj hŕstka sa potom presadilo v lepších ligách ako je vasa. Oproti nám máte nezanedbateľnú výhodu vo väčšej základni hracov. No a my často podľahneme tomu, že mame silnejší ročník ako je u tak malej krajiny normálne a myslíme si, že potahaju áčko v buducnu. A potom stret s realitou dosť boli.

Reagovat
smazaný uživatel

koukni sena U15 bačo neříkám supertalenti, ale něco tam je jdi raději prcat ovci bačo

Reagovat
smazaný uživatel

Zabi sa kokotko

Reagovat
smazaný uživatel

vážné slova od někoho kdo prcá ovci

Reagovat
smazaný uživatel

Najprv ovcu a potom tvoju mater

Reagovat
smazaný uživatel

cikánovi bych neotevřel

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoja mamka sa nesťažovala

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
oli9

Ti slováci chtěli potopit Hapala nebo proč se na to tak vysrali ? Prohrát se může, ale vzdyt oni hrali jakoby se jim nechtělo

Reagovat
smazaný uživatel

ta jejich generace dohrává psal jsem to rok nazpět teďkom měli slováci vcrchol

Reagovat
madridcan

Cely druhy polcas som sa zameral na Modrica. Hoc tie nase stlpy nie su velmi meritko, tak som bol z neho uchvateny Do poslednej minuty bojoval o kazdu loptu akoby mal 20 rokov.

Reagovat
madridcan

Prehlad, bojovnost, pohyblivost a vsetko cez neho

Reagovat
smazaný uživatel

jak vypadala slovenska zaloha? Co ste vlastne na ne hrali? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka prehrával jeden súboj za druhým a prvé dva góly boli jeho Kucka podal výkon na úrovni ČFL a Hamšík nedal jednu finálnu prihrávku za celý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

vy tam po Hamsovi nic nemate, se nechci posmivat..A Kuco posledni poradnej hrac i v Evrope..Dubravka, ale golmani si jedou vlastni ligu...Co ten Chrien treba, prej uz becko...? a jak vypada Hroso v repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrosovsky, Benes sú tam ešte do stredu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík si svoje ešte stále odohrá jasné že to už nie je ako pre 3-4 rokmi ale v zálohe až taký problém nie je máme Dudu , Benesa ,Bera ... Chrien je v béčku Benfiky a na dajú lepšiu kariéru to unho nevidím Hrošovský hravá v repre minimálne

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neviem, ale podľa mňa Hamsik úplne šialene klesol behom roka, dvoch. Všetko mu dlho trvá, je pomaly. On môže byť stále platný hráč, ale asi nastal čas, keď sa treba spoliehať výlučne len na neho ako to bolo možno posledných 8 rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Stratil rýchlosť aj vytrvalosť ale zatiaľ ho nemáme kým nahradiť dnes podal úplne šialený výkon v zálohe Kucka a Lobotka prehrával skoro všetky dôležité súboje

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna preplnit stredakama stred, vy mate celkem sikovny zalozniky. Klidne i bez Hamsika, takovej Lobotka kdyz mu das duveru tak ho nahradi a muzete hrat i na jednoho utocnika, mate fakt dost typologicky podobnych zalozniku. Do utoku Kozaka a jedem

Reagovat
smazaný uživatel

ze je Luka jinde je jasny, ze umi podrzet mic, prenest teziste a tak...0:4 Kdo se ti z Chorvatu nejvic libil?

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič si ztoho urobil exibíciu

Reagovat
smazaný uživatel

taky je to de luxe hrac

Reagovat
madridcan

On samotny. Samozrejme s pribudajucim pivom som nebol jediny, ktoreho napadlo jedine vysvetlenie vykonu Slovenska v podobe ponuky od Fortuny Strasne. Hamsik presny dozadu max, Lobotka asi uz rozmysla ci bude fakt foter on alebo niektori jeho spoluhrac, Kucka zbytocne komentovat. Po 0:2 som vedel, ze sme v pici, takze preco si nepozriet Luku? Znovuzrodeny! Bol vsade, vsetko cez neho, pressing, dvoma krokmi asi styrikrat ojebal troch nasich a uvolnil svojich. Dvakrat mohol dostat loptu pred prazdnu branu, ale nedostal nahravku. Prezival vsetko, diktoval ako pravy kapitan, pri zahravani rohu zborove LUKA permanentne zaco sa aj fans uklonil atd. Ten clovek tam musi byt Boh. Nie som Chorvat, ale podla mna uz Suker, Boban, Prosinecki su v ociach Chorvatov za nim. Neskutocna aura z neho isla. Ono by si clovek aj vsimal inych hracov supera, ale ten clovek bol vsade.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky skoda, ze neziskal vic kreditu uz driv, genialni hrac to je celou dobu. V Realu krom prvni rozpacitejsi sezony je zakladnim kamenem a dela proste sam rozdil, jak treba pises ty, ze posle jednim manevrem 3 hrace na parek a narysuje kolmici za obranu. Nevim jestli za Boha, ale kazdopadne uz toho ziskal, i co se tyce trofeji, nejvic ze vsech Chorvatu, myslim

Reagovat
vacin

Nejúžasnější bylo už za stavu 4:0, když dvěma dotekama vyšachoval snad 5 hračů...

Reagovat
smazaný uživatel

pekne zrkadielko pre slovensky fotbal... my slovaci sa radi oddavame iluziam vsetkeho druhu... Hamsik je najlepsi zaloznik na svete... Skriniar si moze vybrat ci bude v Barcelone alebo Reale... Tatry su najvyssie pohorie na svete... Bratislava je velkomesto... HOVNO... Co sa tyka fotbalu tak Hamsik je 1.386 najlepsi cinsky zaloznik, Mr.Lobotka ... dufam, ze dnes sa nepozerali jeho zamestnavatelia z Celty, lebo uz by si viac nezahral... a zmateny a poplaseny chlapec Vavro. Hadam by mal radsej skoncit a ist robit nieco pre Slovensko naozaj uzitocne. Dialnice...

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Stannis Baratheon

Super

Reagovat
smazaný uživatel

Však robil diaľnice .. na ihrisku

Reagovat
Kily

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

konečně nějakej bača s normálním názorem.

Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
adoxx

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Ligter

Reagovat
Stiksxx

Oranžáda.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno hrali sme katastrofálne, mne to pripomína zápas so Slovinskom alebo Bieloruskom, ale aby si niekto myslel že Tatry sú najvyššie pohorie na svete o tom neviem. Keď sa vyhráva, tak možno pre niekoho ak sú, ale keď sa potupne prehraje tak Tatry sú nižina. Máme ešte o čo hrať no proti Maďarsku to musí byť iný prístup, lebo už na trávnik sme prišli asi posr..ty. Nátlakova hra súpera nám robí ťažkosti, no myslím si že Maďari tak na nás nevybehnu. Možno nám ten preplesk prišiel vhod aby sa naše "hviezdy" zobudili.

Reagovat
avicii

Tu ostáva len dúfať ze to bola totálna facka ktorá nás zobudí..

Reagovat
Pipo123

Vcera som sa schválne zameral na Vavra, dost sebaisto rozprával o tom ze Lazio ho kupovalo ako posilu do základu. V príprave hral solídne, ale na lopte je to proste drevo, tak isto mi pride neohrabaný bez rychlosti. Obávam sa ze cez Ramosa a Bastosa sa nepresadí a po sezone pojde prec. Vcera to bolo od neho hrozne, najhorsi hrac na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

Vavro musí získať skúsenosti z ťažkých zápasov (má len 23 rokov) a včera stopérov absolútne nepodržala záloha, ktorá prehrávala súboje a zle rozohrávala, mal zlý pohyb (ako aj celý tím)... V tom bol najväčší rozdiel medzi tímami, CRO majú síce o triedu kvalitnejší tím a viac technických hráčov, no najväčší rozdiel bol v Modričovi a hlavne v pohybe, Chorváti napádali, robili nábehy. A naši, keď mali loptu, stáli ako stĺpy, veľmi zle sa na to pozeralo.

Reagovat
2miguel1

Dubravka-Pekarik,Valjent,Skriniar,Hancko-Lobotka,Benes,Duda-Mak,Strelec,Bozenik

Uz nikdy nehrajme bez utocnikov.

Duda do zalohy

Hamsik uz bohuzial asi bliziaci sa koniec

Viac Benes, Bero, Haraslin do zostavy

Vavro este absolutne nie na repre

Reagovat
smazaný uživatel

Čo Hrušovský? V repre bol vždy nemastný - neslaný, ale v Plzni bol veľmi chválený, zvláštny hráč z môjho pohľadu. Asi by si zaslúžil poriadnu šancu s Benesom, len neviem, či by úlohy štítov zvládli aj do defenzívy...

Reagovat
stas87

To by mal zvládnuť Bero, nie? Nebal by som sa to poskladať tak, že v tom strede by to bolo Bero-Benes a pred nimi ešte Duda. Samozrejme do určitého typu zápasu. Lobotka by si tiež svoje miesto našiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Bero? Ten hral na tom poste tuším proti ČR a absolútne to nedal. Čo ten Hrošovský?

Reagovat
stas87

Že toho ale Bero za áčko odkopal.. Tie sudy po jednom zápase by som radšej vynechal. Pre mna je Hrosivshy čistý priemer. Na klubovej úrovni mu to sedí, hral vo fungujúcom tíme a mal dôležitú roku. Ale na repre úrovni v nasom prípade toto nestačí, tie problémy v hre sú a nie práve malé. Ja mu veľmi neverím.

Reagovat
smazaný uživatel

Okej, beriem. A Bero? Ten aj v kluboch vždy hral skôr ofenzivne CM alebo AM, nie? V systéme 4231 na CM/DM mu príliš neverím. Benes hrá aký post v Nemecku? Špecificky.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrošovský bol v Plzni dlhodobo lídrom mužstva určite by mal dostať viac šancí ako doteraz

Reagovat
smazaný uživatel

Stas hovorí, že na to nemá, a ja si vôbec nie som istý, či by som mu dal šancu... Mňa nepresvedčil nikdy, ale videl som ho asi len v 5 zápasoch...

Reagovat
aramaki

Reagovat
Rudnevs

Jogi, dík za všetko, ale baterky sú už asi prázdne. Bolo vidno, že aj keď hrali pár zápasov pod asistentom Sorgom, že hneď v tom bolo viac energie.

Ale oni ho v DFB neodvolajú, tam má proste obrovský kredit a je možné, že Löw určí sám, kedy skončí.

Inak, čo malo znamenať to choreo? A aspoň konečne bola poriadna Torhymne.

Reagovat
JozkokozleJ

Tym, za sa pustil do akoze prestavby, tak ziskal cas. Uz v Holandsku za to, co predviedli hlavne v druhom polcase, mali prehrat.

Reagovat
Rudnevs

Tá prestavba bola taká dosť podivná, verejnosť tlačila na zmeny, Löw chcel znížiť tlak a preto to spravil snáď len, aby niečo spravil, ale či to naozaj pomohlo, je ťažké povedať. Pritom by to zrejme chcelo najmä tú zmenu trénera. (Plus evolúciu v mládeži, ale to je skôr záležitosť celkovo DFB a nie prvého tímu.)

Koho by si bral miesto Löwa?

Reagovat
jenage

Nechápu jak si tým jako Slovensko může dovolit nedat do základu hráče jako Hrošovský. Pak to s nima vypadá jak vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde leží naša bieda.

Niektorí tu píšu o potrebe trénera motivátora. To treba reprezentantov motivovať aby sa snažili postúpiť na ME? Kde sme to? Kam sme spadli? Prečo netreba motivovať Portugalcov, Španielov a x iných reprezentácií?

Ak týmto hráčom hraniev drese s dvojkrížom níč nehovorí, ak je to pre nich len blbá povinnosť, tak nech sa na to vykašľú, verejne to deklarujú a nech ťahajú do...viete kam.

Reagovat
smazaný uživatel

Skutočne hanba... Keď sa mi nechce hrať tak sa na to vyserem... Včera výkon na úrovni Burundi... Chorváti extratrieda, po polčase mohlo byť 0:7... Hamšík už by to mal zabaliť, Lobotka wtf?... Mak mimo jak jarný sneh, 1 na 1 prešiel naposledy proti San Marinu a zvyšok detto katastrofa...

Reagovat
Liquid

Burundi ale teď ukopali plichtu s Tanzánií...ti černoši bujují, ale jinak máš samozřejmě pravdu

Reagovat
Mariano13

Páči sa mi, ako po jednom zápase chcete polovicu mužstva mimo repre navždy. Za prvé v tejto kvalde sme Maďarom spravili niečo podobné ako nám Chorváti (len s nižším skóre), s Walesom to bol zápas na 0:0,čo je pre nás úspech, s Azerbajdžanom povinná jazda. Za druhé, čo čakáte? Maďarská liga ide kvalitatívne pomaly ale isto pred našu. Wales má kvalitnejší tím a o Chorvátsku ani nehovorím. Po tretie ak sa v pondelok vyhrá v Maďarsku zase všetci budete spokojní.

K zápasu, nevyšiel, hanba, bolesť očí. Áno na toto všetko, ale konečná, to asi ťažko. Okrem uznania súpera, ktorý splnil pokyny na 110% a tie pokyny boli s podobnou účinnosťou aj určené. Naša repre nemá útočníka, Hamšík robil, čo sa dalo, no ako náhle sa k nemu dostala lopta, boli u neho dvaja súperi a z nás nemal komu nahrať. Lobotka vedel síce ustáť situácie s loptou, no pri bránení sa na neho rútili bežne viacerí Chorváti. Obrana bez skúsenosti horela a Mak jeden na jedného neprešiel a okrem Hamšíka a Hancka (teda len dozadu) nemal komu nahrávať. Rusnák sa k lopte ani nedostal, keďže na jeho strane bola os Vavro - Lobotka - Kucka (respektíve stopér Valjent) tak tá lopta po tejto strane dopredu ani nehcodila a keď už tak zvyčajne 5 metrov od Alberta. Snaha hrať futbal sa nám vypomstila, to, že súper nenapádal vysoko evokovalo dojem, že sa dá hrať kombinačne, no opak bol pravdou, malo sa hrať nakopávané lopty na väčšieho útočníka (Boženík, či Šafranko) a nechať hrať Chorvátov s odoberaním lopty (Lobotka s Gregušom ako DM pod Hamšíkom) v strede poľa. Teda úplný opak reality.

Reagovat
smazaný uživatel

Tentoraz prehru neutrpeli len hráči, tréneri či športoví žurnalisti, predpovedajúci prevažne úspech slovenského tímu, ale aj my, internetoví hejteri. Položme si ruku na srdce, pred zápasom sme v diskusiách napríklad odpisovali starého osvedčeného bojovníka Pekyho a na RB v základe preferovali Valjenta, len zato, že odkopal tri zápasy v LaLige. Hapal naše želania vypočul a Valjenta do základu naozaj postavil. Ako to dopadlo vieme, naša neskúsená mladá obrana v zápase totálne vyhorela a najmä na Valjentovi, ktorí proti Chorvátom absolútne nestíhal to bolo asi najviac citeľné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele