Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 5. kolo
06.09.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Slováci na Chorvaty nestačili a schytali debakl

Hodně jednoznačným výsledkem 0:4 skončilo trnavské utkání mezi Slovenskem a Chorvatskem. Hosté se dostali do vedení před poločasem zásluhou Vlašiće, krátce po pauze zvyšoval Perišić a v pozdějším průběhu se trefili i Petković a Lovren.

Už úvod utkání naznačil, v jakém duchu se jeho zbytek ponese. Nejprve z dálky vypálil Modrić těsně nad bránu, krátce po něm to zpoza vápna vyzkoušel Brozović, který pro změnu rozezvučel břevno.

Chorvaté to rozjeli zejména v závěrečných dvaceti minutách první půle. Nejprve po rohu nepochopitelně selhal Vida, který z malého vápna přestřelil. Po překrásném sólu se dostal do zakončení Petković, toho ale vychytal Dúbravka. Branku si pořádně osahal Perišić, jenž z hranice pokutového území napálil břevno, aby o minutu později z úhlu trefil tyč.

Přeci jen ale Balkánci odcházeli do šaten s vedením v zádech. Nikola Vlašić si na středu poradil s Lobotkou a připravil si míč. Jeho přízemní střela k tyči byla přesná a Dúbravka se po ní natahoval marně.

Sotva se reprezentanti vrátili ze šaten, už padnul druhý gól. Rebić předal míč Ivanu Perišićovi, který si jej navedl na další pokus zpoza vápna. Ten nebyl tak povedený jako dva předchozí, avšak štěstěna mu vynahradila předchozí útrapy a po teči Škriniara zaplul balón za gólmanova záda.

Zhruba dvacet minuty před koncem vynesli Chorvaté nad soupeřem definitivní ortel. Podrželi míč na levé straně, odkud jej Barišić poslal Brunovi Petkovićovi. Ten udělal z bránících hráčů školáky, prosmýkl se mezi třemi a tváří v tvář Dúbravkovi skóroval.

Tutovou příležitost poté z malého vápna spálil Pašalić, přesto čtvrtý gól jižanů padl. Na Brozovićův centr z pravé strany číhal na zadní tyči Dejan Lovren, jehož hlavičku Dúbravka ani Hancko nedokázali v cestě za čáru zastavit. Chorvatsko tak slaví třetí vítězství a na čele skupiny se dotáhlo na Maďarsko, Slováci jsou spolu s Velšany o tři body pozadu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1... po letnom vylihovaní v Dubrovníku nebudú chorvátski hráči ešte dostatočne skoncentrovaní, začnú robiť chyby a v druhom polčase odchádzať aj kondične, čo naši profíci okamžite využijú.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat
RadekVonCZE

Hodně štěstí bratia 2:1

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele