Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 5. kolo
06.09.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovinsko zaskočilo Poláky a uštědřilo jim první porážku

Polskému reprezentačnímu výběru návrat do Slovinska nevyšel a poprvé v kvalifikační skupině ztratil body. A rovnou všechny za zaslouženou porážku 0:2, o kterou se svými góly zasloužili Aljaž Struna a Andraž Šporar. Slovinci vedoucímu Polsku nedovolili vůbec nic.

Polsko vstupovalo na stožický stadion v Lublani v pozici velkého favorita, který ve čtyřech zápasech kvalifikace neztratil ani bod. Svěřenci Jerzyho Brzeczka ale dobře věděli, že je ve Slovinsku nečeká snadná práce a to se také potvrdilo.

O první rozruch se přes počáteční držení balónu Polska postarali Slovinci a Josip Iličić donutil přízemní střelou Fabiańskiho k prvnímu zákroku. Jinak to žádný ofenzivní festival šancí nebyl, vynikající atmosféra bičovala Slovince k dobrému výkonu a Poláci se prosazovali jen s velkými obtížemi. Ve 28. minutě přišlo směrem k Fabiańskimu další varování, když se na hostujícího brankáře řítili hned dva hráči a Fabiański celou situaci výborně vyhodnotil a udržel Poláky ve hře. Ne však na dlouho. Ve 35. minutě prodloužil rohový kop Šporar na Strunu, který kopačkou z malého vápna otevřel skóre utkání! Stadion v Lublani explodoval nadšením a Polsko bylo v problémech, zvláště když si směrem dopředu nevypracovalo žádnou příležitost.

Jerzy Brzeczek měl o přestávce co dělat, ale Polsko se ani po změně stran neprobralo. Po hodině hry navíc šokoval hostující fanoušky druhým gólem Andraž Šporar, když z ostrého úhlu procedil balón za Fabiańskiho záda. Polákům nepomohlo ani střídání a Lewandowski a spol. se za celé utkání nedostali k jediné vyložené šanci. Hosté vystřelili jen jednou na branku a ze Slovinska se vracejí zcela zaslouženě s nepořízenou. Domácí díky třem bodům zamotávají situaci ve skupině G, které ale nadále vévodí Polsko.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele