Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - pátek 6.9.

06.09.2019, 08:32, aktualizováno 06.09.2019, 08:32
Previews
Dalšími devíti zápasy pokračuje kvalifikace o postup na evropský šampionát a velká pozornost bude směřována do Německa, kde domácí hostí lepšící se Nizozemsko. Slovensko čeká náročný souboj s Chorvatskem, Skotsko bude v dalším papírově vyrovnaném duelu měřit síly s Ruskem...
Skupina C
Estonsko - Bělorusko  (pátek 18:00)
Estonci ani Bělorusové dosud nezískali na své konto ani bod. Pakliže se chtějí odpíchnout k lepším zítřkům, může pro ně představovat vzájemný duel jakousi šanci vymanit se z výsledkových nezdarů. Především v obraně oba týmy výrazně zaostávají. Zatímco hosté inkasovali dohromady už devětkrát, domácí dokonce dvanáctkrát.

Los oběma týmům nepřisoudil snadné soky. V konkurenci Německa, Nizozemska a zatím stoprocentního Severního Irska představují spíše jen komparz slavným hercům. Jestli chceme hovořit o mizerné defenzivě, ani útok není jejich velkou zbraní. Jediným úspěšným běloruským střelcem je Ihar Staseviš, jediným estonským Konstantin Vassiljev.

Třeba domácí kouč Karel Voolaid, který byl zvolen do role hlavního trenéra teprve v červenci po Martinovi Reimovi, jenž na svou funkci rezignoval, přiznal, že by mohl udělat v obraně některé změny. "Máme dost na výběr, co se týče stoperské dvojice. Diskutujeme o tom v mužstvu, jestli zvolit odvážnější obránce nebo ne," upřesňoval Estonec.

Dvaačtyřicetiletý rodák z Koeru vedl od roku 2012 snad všechny mládežnické reprezentace, až nyní ale dostal důvěru u áčka. Před nynějším duelem s Běloruskem a následným proti Nizozemsku měl proslov v kabině. "Chtěl jsem, aby hráči věděli, co si o nich jako o týmu myslím. Dosud jsem s nimi jednal po individuální stránce," vysvětloval Voolaid.

Estonsko naposledy schytalo osmibrankový výprask v Německu, ten mohli na vlastní kůži pocítit Marko Meerits, Sander Puri, Martin Miller a Mark Oliver Roosnupp, jež nechyběli v předchozí nominaci, ale teď se na reprezentačním srazu neobjevili. Velkou otázkou je, zda bude moci nastoupit Konstantin Vassiljev, klíčový muž estonského nároďáku.

Zkušený záložník tallinnské Flory totiž musel o minulém víkendu proti Paide Linnameeskond předčasně opustit hřiště už v průběhu první půle kvůli zranění. "Vypadá to, že to nakonec není tak vážné," nedramatizoval situaci Voolaid. "Už se mu něco podobného jednou stalo. Až několik dalších dní ukáže, jaké pokroky k uzdravení vlastně dělá," dodával.

Bělorusku se vydařila podzimní Liga národů, jenže v kvalifikačním cyklu na své předchozí výkony nenavázalo. Špatný start do něj stál místo trenéra Igora Kriušenka, jehož nahradil dnes již bývalý lodivod běloruské jednadvacítky Michail Marchel. Bezpochyby rád by prožil úspěšnou premiéru, podobně jako jeho protikolega na druhé straně Voolaid.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.03 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Německo - Nizozemsko  (pátek 20:45)
V pátek večer začne na Volksparkstadionu v Hamburku bitva dvou těžkých vah. Ve skupině C na sebe totiž narazí domácí Němci a Nizozemci již podruhé v krátké době. Nizozemci zatím zůstávají za očekáváním a nyní budou chtít oplatit svému soupeři nedávnou porážku.

Liga národů patřila Nizozemsku, které s Německem jednou remizovalo a jednou mu nadělilo nepěkný debakl tří gólů. V kvalifikačním cyklu se už ale raduje Německo, které si tentokrát z nizozemského Amsterdamu odvezlo těžce vybojovanou výhru 3:2. A na domácí půdě by rádo předvedlo podobný výkon.

Bitvy mezi Nizozemci a Němci píšou vlastní historii už hodně dlouho a jsou plné památných zápasů. V roce 1974 to bylo finále mistrovství světa, u kterého byly hvězdy jako Johan Neeskens, Johan Cruyff nebo Sepp Maier, Franz Beckenbauer s Gerdem Müllerem. Semifinále mistrovství Evropy v roce 1988 zase ovládli Nizozemci díky trefám Ronalda Koemana s Marcem van Bastenem, na něž ani Matthäus s Völlerem a Klinsmannem nestačili.

S odstupem času se možná i na některé současné hráče na obou stranách bude vzpomínat s podobnou nostalgií a pozlátkem legend. Němci na rozdíl od svého soupeře z Holandska nepostoupili do další fáze Ligy národů, takže je čekal jeden kvalifikační duel navíc. A Němci ho zvládli skvěle. Doposud neprohráli, dostali jen dvě branky a sami jich sestrojili 13. Naposledy rozemleli Estonce osmi potupnými zásahy.

Na prvním místě ve skupině nejsou hráči Die Mannschaft jen kvůli perfektní formě Severního Irska, které vyhrálo všechny čtyři duely. Trenér Joachim Löw stále přehlíží seniory jako jsou Thomas Müller, Mats Hummels nebo Jérôme Boateng. Kvůli zranění se do hry nepodívá ani trio Leroy Sané, Thilo Kehrer či Julian Draxler.

Přesto mají domácí hráči obrovskou sílu na každém postu, což si Nizozemci dobře uvědomují. Virgil van Dijk v rozhovoru pro stránky UEFA uvedl: "Víme, jak jsou Němci nebezpeční. Hrají hodně nátlakovou hru, snaží se vám vnutit svůj rytmus a nepustit vás do zápasu. S tím si musíme umět poradit. Jsou velmi houževnatí a těžko se jim odebírají míče. Musíme být neustále ve střehu a snažit se neudělat chybu."

Nizozemcům se zatím vůbec nedaří tak, jak by si asi jejich fanoušci teď představovali. Nad Běloruskem sice Oranjes vyhráli snadno, ale pak se udála již zmíněná porážka s Němci a náhle jsou až na třetím místě.

V příštím zápase, který bude již 44. utkáním Nizozemců s Německem, trenér Ronald Koeman nebude moct využít služeb křídelníka Stevena Bergwijna, místo kterého povolal Justina Kluiverta. K dispozici nebude mít ani obránce Stefana de Vrije nebo záložníka Donnyho van de Beeka. První zápas v seniorské reprezentaci by si mohl připsat útočník Donyell Malen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.92 - 3.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Severní Irsko44007:212
2.Německo330013:29
3.Nizozemsko21016:33
4.Bělorusko40041:90
5.Estonsko30031:120
Skupina E
Slovensko - Chorvatsko  (pátek 20:45)
Podobně zatím mají kvalifikaci na EURO rozehranou reprezentanti Slovenska a Chorvatska. Oba týmy zatím jednou prohráli a v tabulce mají šest bodů, čímž jsou na dostřel Maďarsku. Zároveň se ale na ně zespoda tlačí Wales.

Slováci po sestupu ze skupiny B Ligy národů nevstupovali do kvalifikačního zápolení příliš pozitivně povzbuzeni, což se ukázalo hned v první letošní reprezentační pauze. Maďary sice ještě horko těžko porazili, jenže ve Walesu po brzkém obdrženém gólu prohráli. Chuť si spravili v červnu, kdy si dojeli pro hladké vítězství do Ázerbájdžánu. Tam vstřelil dvě branky Marek Hamšík, který je také jediným vícenásobným střelcem našich východních sousedů.

Prakticky totožný je průběh posledního roku i pro Chorvaty. Po nezdaru v nejvyšší divizi Ligy národů přišlo dramatické vítězství nad Ázerbájdžánci, následované neočekávanou prohrou v Maďarsku. Náprava přišla ve třetím kole v podobě domácí výhry proti Walesu. Finalisté posledního MS nemají zatím nikoho, na koho by se mohli výrazněji spoléhat - všech pět branek v kvalifikaci vstřelilo pět různých střelců.

Páteční soupeři se v soutěžním zápase ještě nikdy nestřetli, zato hráli hned čtveřici přátelských duelů, v nichž Slovensko nikdy úspěch neslavilo. Od toho posledního však uběhlo již devět let. Utkání v Trnavě bude řídit známý a zkušený německý rozhodčí Felix Brych.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.23 - 2.36
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wales - Ázerbájdžán  (pátek 20:45)
Ázerbájdžán stále čeká na první body v kvalifikaci. Ty se pokusí získat v pátek večer v Cardiffu, kde se postaví domácímu Walesu. A je to pro něj hodně příhodný soupeř, protože domácí jsou až na předposlední příčce tabulky.

Ve skupině E, která eminentně zajímá především slovenské fanoušky, je Ázerbájdžán až na posledním místě. Doposud nezískal jediný bod a jeho skóre je tomu odpovídající. Tři vstřelené góly a hned deset inkasovaných. Co je horší před duelem s ostrovním soupeřem, proti Walesu se Ázerbájdžánu dlouhodobě nedaří. V posledních šesti zápasech Ázerbájdžán prohrál pětkrát a jednou remizoval.

V posledním utkání se Ázerbájdžánu vůbec nedařilo a výsledkem jeho zápasu se Slovenskem byl příděl pěti branek. S Walesem je to dlouhodobě mnohem méně atraktivní skóre, často v utkání padají maximálně dva góly. Víc by jich teď moc rád viděl v síti soupeře mladý obránce Joe Rondon. Hráč Swansea City totiž sní o debutu v prvním týmu.

"Už dlouho sním o tom, že naskočím v seniorském utkání reprezentace. A kvalifikace by mohla být opravdu něčím speciálním. Už jen to, že jsem tady s tak skvělými hráči, je pro mě něco nepopsatelného. Samozřejmě se snažím na sobě tvrdě pracovat a být připraven, kdykoli trenér řekne. Učím se od těch nejlepších a věřím, že dostanu svou šanci, až na ni přijde správný čas," doufá mladík.

Wales se rozhodně nenachází v nějak příliš záviděníhodné pozici. Hned v prvním utkání kvalifikace sice tým kolem hvězdného Garetha Balea stačil na Slováky, ale pak za sebou prohrál s Chorvatskem i Maďarskem, takže má jen tři body a předposlední místo k tomu. Před trenérem Ryanem Giggsem je tak ještě hodně dlouhá cesta za úspěchem.

S Ázerbájdžánem se mu ale nadmíru daří a nyní to bude chtít doma potvrdit. V šesti posledních duelech s ním neprohrál, pětkrát z toho vyhrál. V oněch pěti zmíněných duelech navíc od soupeře nedostal ani jednu branku. Hosté naopak prohráli už čtyři poslední zápasy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 5.64 - 15.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Maďarsko43016:49
2.Slovensko32017:26
3.Chorvatsko32015:46
4.Wales31022:33
5.Ázerbájdžán30033:100
Skupina G
Rakousko - Lotyšsko  (pátek 20:45)
Rakousko nevstoupilo do kvalifikačního cyklu dobře, ovšem poslední dva zápasy vyhrálo a je v těsném závěsu za druhou postupovou příčkou. Alpská země se v Salcburku střetne s posledním Lotyšskem, které na první body stále čeká.

Rakousko porazilo Lotyšsko v pěti případech, jednou s ním remizovalo a jen jednou prohrálo. V Salcburku ale bude velkým favoritem, přestože začátek kvalifikace nezastihl Fodovi svěřence v optimální formě. Rakušané první dva duely s Polskem a Izraelem prohráli, ale proti Slovinsku urvali čtvrthodinu před koncem tři body a nastartovali se tím i do dalšího utkání se Severní Makedonií. Aktuálních šest bodů drží středoevropskou zemi ve hře o postup, na druhé místo ztrácí jediný bod a navíc má před sebou souboj s posledním týmem tabulky. "Tento zápas musíme absolutně vyhrát. Pokud se chceme zúčastnit mistrovství Evropy 2020, musíme své domácí zápasy vyhrávat a my uděláme vše, co je v našich silách, aby se to povedlo," prohlásil Franco Foda. S Lotyšskem očekává těžký a nevyzpytatelný zápas. "Jsme připraveni na všechny scénáře a také na trpělivou hru proti velmi defenzivnímu soupeři," dodal Fonda.

Hostující celek zužuje jeden problém za druhým. V prosinci loňského roku skončil jako hlavní trenér Mixua Paatelainen a do kvalifikačního cyklu o mistrovství Evropy se mužstva ujal Slovinec Slaviša Stojanović. Lotyšsko ale pod ním žádné úspěchy nezaznamenalo a navíc si při posledních dvou domácích vystoupeních uřízlo ostudu. V Pobaltí nejprve zvítězil 3:0 Izrael a následně i Slovinsko, které nadělilo nebohým Lotyšům "bůra”. "Rozhodně to není příjemná situace pro nikoho z nás a určitě ne pro mě," řekl na tiskové konferenci Slaviša Stojanović, který do role favorita jednoznačně pasuje domácí tým. Lotyšsko mělo takřka tři měsíce, aby se dalo po těžkých porážkách do kupy a zabojovalo o první body v Rakousku.

Utkání má pro oba celky velkou důležitost. Rakousko potřebuje domácí zápas s Lotyšskem zvládnout za tři body, ale hosté nechtějí skončit ve skupině poslední a na pátý pokus už chtějí získat první body. Navíc domácí tým v pondělí čeká cesta na horkou půdu do Polska, zatímco Lotyšsko se poměří se Severní Makedonií.

Hosté se v pátečním utkání musí obejít bez devatenáctiletého talentu Bayernu Mnichov Daniela Ontužānse, který v letní přípravě utrpěl zranění kotníku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.06 - 14.10 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovinsko - Polsko  (pátek 20:45)
Suverénní lídr skupiny G Polsko touží prodloužit svojí sérii bez ztráty kytičky i ve Slovinsku, kde se v historii představil jen jednou v roce 2009. Tehdy ‎Biało-czerwoni prohráli jasně 0:3, ale tentokrát cestují do Slovinska jako velký favorit a navíc v úctyhodné formě.

Polsko má na kontě čtyři zápasy a čtyři vítězství, takhle skvělý začátek kvalifikace naši sousedé nepamatují. Navíc svěřenci trenéra Jerzyho Brzęczeka ani jednou neinkasovali a jsou na nejlepší cestě postoupit na závěrečný šampionát. Polákům však stále chybí odehrát šest utkání a stát se ještě může cokoliv. Už samotné utkání ve Slovinsku nebude jednoduché, vždyť Polsko tam nikdy v historii nezvítězilo.

Slovinci získali ve čtyřech zápasech pět bodů a i když jim patří až čtvrté místo v tabulce, ztráta na postupové druhé činí pouhé dva body. Boj o postup ze skupiny G tak ještě bude mimořádně dramatický. Slovinci nejsou v konkurenci Izraele, Rakouska nebo Severní Makedonie bez šance a trenér Matjaž Kek to dobře ví. Od zápasu s Polskem očekává bodový přínos a za úspěch by byla považována i remíza.

Obě země se spolu utkaly třikrát, naposledy v přátelském utkání v Polsku v listopadu 2016 remizovali 1:1. V kvalifikaci na mistrovství světa do Jihoafrické republiky, které se konalo v roce 2010, bylo úspěšnější Slovinsko. Po remíze 1:1 v Polsku doma zvítězilo 3:0 a nakonec na závěrečném turnaji nechybělo.

Slovincům bude v pátek chybět Bojan Jokić, zatímco polský tým je kompletní. Trenér Jerzy Brzęczek bude mít k dispozici všechny své elitní kanonýry Roberta Lewandowskiho z Bayernu, Arkadiusze Milika z Neapole i Krzysztofa Piateka z AC Milán.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.58 - 3.24 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko44008:012
2.Izrael52219:88
3.Rakousko42027:66
4.Slovinsko41217:35
5.Severní Makedonie51226:85
6.Lotyšsko40041:130
Skupina I
Kypr - Kazachstán  (pátek 18:00)
Oba dva páteční soupeři nejsou považováni za kandidáty na postup, nyní se ve vzájemném měření sil poperou o naději. Lépe na tom jsou hosté z Kazachstánu, kteří v dosavadních čtyřech odehraných utkáních vybojovali pod vedením českého kouče Michala Bílka solidních šest bodů a nacházejí se na třetím místě skupiny I se ziskem šesti bodů. Naopak Kypr ve stejném počtu zápasů hned třikrát prohrál a s pouhými třemi body je až pátý.

Kazaši vstoupili do tohoto kvalifikačního cyklu naprosto skvěle a v Astaně díky skvělému začátku zaskočili favorizované Skotsko v poměru 3:0. Následně ale tvrdě narazili na evropskou špičku, když doma jasně nestačili na Rusko a podlehli mu vysoko 0:4, poté zavítali na půdu semifinalisty posledního MS z Belgie a po zásluze odjížděli taktéž s prázdnou (0:3). Naposledy splnili povinnost se San Marinem a přejeli ho bez problémů po výsledku 4:0.

"Zkoumali jsme hru Kypru ze všech úhlů a čeká nás hodně těžké střetnutí. Náš protivník předváděl v celém průběhu kvalitní výkony, i když tomu jeho výsledky příliš neodpovídají. V kádru má několik zkušených hráčů, které výborně doplňují mladíci. Těží ze standardních situací a hlavně na ně jsme se připravovali. Je potřeba ukázat týmového ducha, jinak bude velmi složité zvítězit," prohlásil Bílek na předzápasové tiskové konferenci.

Ostrovní výběr nejprve deklasoval San Marino 5:0, nicméně od té doby nezískal jediný bod. Po neúspěchu 0:2 s Belgií nedokázal najít recept na Skotsko a z Hampden Parku si odvezl těsnou prohru 1:2. Naposledy se nemusel stydět za svůj výkon v Novgorodu se silným Ruskem, jenomže ani v tomto případě to na bodový zisk nestačilo (0:1). Kypřané proto mají jednu z posledních možností, jak se vrátit do hry o postup na evropský šampionát.

Izraelský trenér Ran Ben Shimon věří, že jeho svěřenci najdou recept na důkladnou defenzívu Kazachstánu. "Náš protivník vychází ze zabezpečené obrany a dokáže zahrozit z rychlých protiútoků či po centrech ze stran hřiště. Potřebujeme být pozorní ve všech ohledech, inkasovaná branka by mohla nahlodat naši psychiku," uvedl varovně lodivod kyperské reprezentace. Oba dva rivalové na sebe naposledy narazili v přátelském měření sil před více než dvěma a půl lety, tehdy se radoval Kypr po výhře 3:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.23 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Belgie  (pátek 20:45)
Podle očekávání naprosto odlišný start do kvalifikace o mistrovství Evropy za sebou mají reprezentanti San Marina a Belgie. Zatímco domácí Jihoevropané ve čtyřech zápasech nebodovali ani neskórovali, soupeř je stoprocentní.

San Marino vstoupilo do soutěže tak, jak drtivou odehrálo většinu utkání předchozích. Doma proti Skotsku ještě "ustrážilo" pouze dvougólovou porážku, jenže při výletech na Kypr, do Ruska a Kazachstánu schytalo celkem osmnáct gólů. Jejich série porážek tak činí již šestadvacet soutěžních zápasů, na gól čekají duelů dvanáct. Podíváme-li se jen na domácí utkání, je to ještě déle - osmnáct.

Belgičané se na úvod kvalifikace poměrně natrápili s Ruskem, od Čeryševova gólu v šestnácté minutě jsou však neprůstřelní a sami naopak desetkrát skórovali, což jim v kombinaci vyneslo plný počet dvanácti bodů a pohodové první místo v tabulce. Co se týče ofenzivních choutek, o jedenáct branek se postaral z velké části Hazard, který tři dal a na dvě přihrál. Stejný počet zářezů má na kontě i Lukaku, gólových přihrávek má ještě o jednu více zase Mertens.

Poslední vzájemný zápas těchto dvou soupeřů se odehrál před čtrnácti lety. Tehdy Belgie zvítězila poměrem 8:0 a něco podobného můžeme očekávat i nyní, v utkání v Serravalle řízeném rumunským sudím Horatiem Fesnicem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 50.00 - 45.00 - 1.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - Rusko  (pátek 20:45)
Druhé Rusko cestuje do Skotska pro další body, které by ho posunuly k postupu na šampionát. Doposud se ale setkávalo spíše se slabšími protivníky, takže pro něj návštěva Hampdon Parku bude představovat velkou výzvu. I proto, že Skotsku chybí na Rusy jen tři body.

Skupina I má jasného favorita, kterým jsou Ďáblové z Belgie. Ti obsadili první příčku a v ideálním scénáři už se jí nevzdají. Dá se předpokládat, že boj o druhou postupovou příčku bude na Rusku, Skotsku a Kazachstánu. Z této trojky se první dva soupeři utkají v pátek večer a výsledek by mohl mnohé napovědět. Domácí Skotsko má jeden duel s Belgií už za sebou a nedopadl pro něj zrovna nejlépe.

Tým, kterému čerstvě šéfuje trenér Steve Clarke, prohrál s favoritem o tři branky, sám nedal ani jednu a jeho noční můrou bude především Romelu Lukaku, autor dvou branek. Celkově nasbírali Skotové šest bodů za čtyři duely a jejich kampaň je zatím spíš průměrná. Přesto hráči dokázali najít několik pozitiv a jednou z nich je trenér Steve Clarke, který nahradil Alexe McLeishe.

Podle mladého záložníka Scotta McTominaye by právě on mohl být velkou zbraní Skotů. "Je až neuvěřitelné, kolik práce a času věnuje těm nejmenším detailům. Opravdu výtečně nás umí připravit a jsem moc rád za to, že se od něj můžeme učit. Nečekal jsem, že bude tak pozitivní, schopný a zároveň organizovaný, získal si mě hned na začátku. Přesně někoho takového chcete mít vedle sebe, bude pro nás velkou zbraní."

Clarke nebude mít k dispozici původní kádr a musel do něj některé hráče doplňovat. Zranili se mu totiž Grant Hanley a také Liam Palmer, místo nichž dodatečně povolal Davida Batese s Mikeyem Devlinem.

Proti Skotsku se postaví Rusové, kteří jsou zatím suverénně nejlépe střílejícím týmem skupiny. Z velké části za to ale může domácí utkání se San Marinem, na kterém si Rusko vylepšilo střeleckou potenci devíti brankami. Se Skoty hráli Rusové zatím jen dvakrát a zrodil se stejný počet remíz.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.19 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie440011:112
2.Rusko430115:39
3.Kazachstán42027:76
4.Skotsko42024:76
5.Kypr41036:53
6.San Marino40040:200

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (173)

Přidat komentář
Puskas

Poláci dnes výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

Němci v klubech trochu z formy + zraněný Sané :( Snad aspoň Timo Werner naváže na góly z Lipska, jinak to nebude nic moc.

Reagovat
Pasha

Trnava, čakaj nás, podvečer sme tam. Nech vyhrá lepší, na výsledku mi nezáleží.

Reagovat
Euphael

jeste jsou listky?

Reagovat
messi80

Boli predané za jeden deň.

Reagovat
Euphael

jak nastavili ceny?

Reagovat
ďuriLFC

Za 4 hodiny. 28 a 52€ , dosť veľa ale tak vedeli že to predaju.

Reagovat
madridcan

Taky tak

Reagovat
adalbertus

remíza

Reagovat
PP

fakt nezáleží? , pač výhra vás hodně posune, nicméně prohra bude slušná komplikace..

Reagovat
Pasha

Som akoby napoly Balkánec, najviac Chorvát, takže prehra Slovenska ma nebude škrieť, pokiaľ k nej nepríde kontroverzným spôsobom.

Reagovat
Gunnersaurus

SLOVENSKOOO !!! Musíme bodovať

Reagovat
Liquid

dneska se láme chleba nad celým Slovenskem, pokud se nevyhraje, tak už jim zůstane jen malá naděje, poněvadž Maďaři doma Chorvaty dali, navíc se na Slováky v případě ztráty prakticky dotáhne Wales

Reagovat
penepi

Dnes este nie, az v Madarsku v pondelok. Kazdopadne musime z tohto dvojzapasu ziskat aspon tri body.

Reagovat
uff

Teoreticky ani dve remízy by nás nezabili. Neodskočili by nám ani jedni.

Reagovat
Le Gunner

Dva body z tohoto dvojzápasu je to stejné jako pro nás tři. Teoreticky to stačit bude, ale je to zbytečná komplikace nadějně rozehrané kvaldy.

Reagovat
smazaný uživatel

Německo-Nizozemí bude zajímavý mač, škoda, že uvidím až druhou půlku

Reagovat
smazaný uživatel

No dnes celkom verím v úspech... Aspoň bod by bol fajn

Reagovat
Dan Gubić

Deravž brankár Chorvátska, a smiešna defenzíva Slovákov. Dnes to v Trnave vyzerá na jarmočnú gólovú prestrelku, 3:2 SVK. Treba podať 4 a viac gólov v zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Dubravka - Valjent, Vavro, Skriniar, Hancko - Lobotka, Kucka, Hamsik - Rusnak, Duda, Mak

Reagovat
frezi

Valjent nie je čistokrvný stopér?

Reagovat
smazaný uživatel

Netusim, co je Valjent. Toto je of. dnesna zostava proti Chorvatsku,

Reagovat
Ed_Hazard

Jak bič.

Reagovat
Ed_Hazard

Valjent napravo

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 0:3

Prani 2:9

Reagovat
zgeroTT

Podaj to, prosim.

Reagovat
Agent z Melmacu

HRVATSKA AJVAROVA HRANOLKA S PLESKAVICOU

Reagovat
db18

1 Neuer (C), 4 Ginter, 5 Tah, 6 Kimmich, 8 Kroos, 9 Werner, 11 Reus, 13 Klostermann, 14 Schulz, 15 Süle, 20 Gnabry

Jsem čekal, že Luca dostane šanci v základu po tom, co se psalo před zápasem.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Klostermann, ma kvalitu na velkoklub ?

Reagovat
Bastaron

Ne

Reagovat
Coutinho10

zajímavá statistika hráčů, co získali zlatý míč a hráli nějaký zápas přímo na stadioně v Trnavě

https://ibb.co/JqpYcsM

Reagovat
Liquid

škoda jen, že tam nemají napsáno za koho tam hráli a kdy

Reagovat
Coutinho10

on to tam rikal, ale kdyby to bylo napsany, tak to bylo jeste lepsi

Reagovat
zgeroTT

Masopust - Dukla Praha

Cruyff - Ajax

Belanov - ZSSR

Stoichkov - Sredec Sofia proti Sparte?

Nedved - Sparta

Ševčenko- Ukrajina

Ronaldinho - Barcelona

Reagovat
Liquid

ta Barca to bylo ale proti Púchovu ne ?

Reagovat
Coutinho10

jj, rikal tam, ze v roce 2002 to bylo

Reagovat
zgeroTT

Ano proti puchovu. Mam pocit, ze to bol prvy sutazny zapas ronaldinha za barcu. A aj prvy pre Victora Valdesa.

https://youtu.be/FQyTBM2VoZI

Reagovat
Liquid

pamatam, vtedy to mělo zvuk i v ČR, škoda, že jsou teď jen ve 2.lize

Reagovat
smazaný uživatel

Chýba tam ešte Oleg Blokhin, ktorý tu hral za Dynamo Kyjev priateľský zápas.

Reagovat
Coutinho10

hezky, jestli to mas takto v pameti

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, po rokoch kukam futbal s dedom a inými dôchodcami v krčme na dedine a hneď to dedo doplňoval.

Reagovat
Coutinho10

j jsem si prave rikal , ale je to fajn se dozvedet i neco vic z minulosti

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by to chtělo statistku, kolik dali v těch zápasech gólů

Reagovat
Coutinho10

to uz by si chtel moc

Reagovat
Coutinho10

tohle Slovensko aso dlouho nevydrzi

Reagovat
smazaný uživatel

Gnabry

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar hrá neskutočne prijebane. Neuveriteľne mi tým svojim profesorizmom pije krv. Mal to svoje veľké egobpekne nechať v šatni a hrať ako futbalista, nie ako piča.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Přesně takhle hrál proti nám, jako kdyby se mu nemohlo nic stát. Nakonec si z něj dělal dobrej den i Krmenčík.

Reagovat
smazaný uživatel

I Doležal.

Reagovat
Greny

Chybí mu Skrtel

Reagovat
smazaný uživatel

Môžeš sa smiať koľko chceš, ale Skrtel bol určite platnejsi hráč ako Skriniar. Aj keď boli spolu vo dvojici, tak Skrtel podával v repre kvalitnejšie výkony.

Reagovat
PP

tak Škrtěl je sice neuvěřitelný kokot, ale takového stopera jsme neměli.. desetiletí..

Reagovat
mimi_united

Holandsko zase mimo veľkého turnaja?

Reagovat
smazaný uživatel

snad jo, už je načase ukončit van Dijckův hype

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Liquid

přál bych jim to, ale mají to čistě ve vlastních rukou, vlastně ještě nic nepodělali a Severní Iři vyhráli co měli, ale Němci by to mohli Severním irům pustit aspoň tam

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vyhrají zbývající zápasy můžou být v klidu. To by se jim mělo povést. Irové můžou z těch vzájemných zápasů s nimi a Německem v pohodě 4 prohry.

Reagovat
Kaspar

stream na slovaky prosim?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Grahf

tam absolutne nikto nebráni, všetci sú od chorvatov na tri metre a pozerajú na nich

Reagovat
smazaný uživatel

Německo zaslouženě vede

Reagovat
eder

Vede, ale rozhodně ne zaslouženě...

Reagovat
smazaný uživatel

Na šance vyrovnaný

Reagovat
smazaný uživatel

Holandsko nemělo větší šanci

Reagovat
eder

Však Německo taky ne, jen haluz z dorážky. Holanďané jsou fotbalovější.

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka měl za každou cenu faulovat, na druhou stranu, takovou divnou střelu by Dúbravka chytat mohl

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Spíš Škriniarovo bránění bylo komický.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Liquid

ale gól jde i za Škriniarem, nemůžu si pomoct, ten je strašnej průměrák, nemůže mu přeci dát tolik prostoru, zvlášť když si ho předtím už povodil Petkovič

Reagovat
smazaný uživatel

Dúbravka toho pochytal dosť toto je jeden otrasný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Hapal nemá na takúto úroveň, tak pasívne ako pod ním hráme. Tie egá treba zvládnuť a on to nezvláda, znovu. Tu na štadióne veľmi trpíme, ale treba byť pozitívnejší, ľudia tu pískajú a bučia, to nie je dobrý signál.

Reagovat
Liquid

Kolkokrát si pískat ty ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja len povzbudzujem.

Reagovat
Liquid

jako těch ztrát v záloze, respektive přechodem z obrany do zálohy, neudržíte míč, nedostanete se za půlku, Chorvati dobře nepadaj a máte s tím velké problémy, dobrý trenér by na to měl reagovat

Reagovat
Spalovač šancí

Škriniar je (min. v repre) parodie na stopera. Co to předváděl za tanec před golem?

Reagovat
Modroočko

Katastrofálny výkon, Duda úplne vypojený, Mak s Kuckom tradične technika nula bodov, Hamšík s Lobotkom sú úplne mimo a stopéri na uterák. Jediným pozitívom je pár únikov Valjenta a to je strašne málo. Ako tu už niekto spomínal, my nie že nedostupujeme, my hráme štyri metre od hráčov. Hapal ich musí v šatni zožrať, Mak s Dudom dole a na trávnik Haraslín a Bero (pre nedostatok iných možností, Boženík nemá proti Vidovi a Lovrenovi už vôbec žiadnu šancu.

Reagovat
eder

No Šktel, no party.

Reagovat
Nikikrew

Fuj to je otras. Nechapem preco sme tak priposrati, zato ze su to Chorvati?

Reagovat
Stannis Baratheon

A napadla tě, že na to třeba nemáte? Asi ani, akorát si to nechceš přiznat.

Reagovat
Nikikrew

Hrali sme aj proti lepsim timom a kedy sme odovzdali maximum a hrali vyrovannu partiu. Ti hraci su velmi dobry, avsak dnes hraju velmi zatrpnuto.

Reagovat
Greny

Nejlepší generace

Reagovat
Nikikrew

sracky

Reagovat
Modroočko

Škriniar s Lobotkom sú kokoti.

Reagovat
Liquid

a to vás tyto jména měli už táhnout

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvládajú pozíciu lídrov, tréner ani spoluhráči ich nezrovnaju, veľká škoda, pretože sú výborní futbalisti

Reagovat
adoxx

Reagovat
mimi_united

Hapal Je to sympaťák ale premrhá nám zlatú generáciu hráčov. Škriniar, Duda, Hamšík, Lobotka to sú hráči ktorí patrie k špičke na svojich postoch

Reagovat
Stannis Baratheon

Teď jsem se upřímně od srdce zasmál.

Další zlý Čehún může za špatné výsledky Slovenska, jinak byste určitě hráli finále MS. Hráče jako Duda, Škriniar nebo Lobotka totiž nikde nemají. A Hamsik už je penzista.

Reagovat
adoxx

Na to asi ani nemá cenu reagovat, to nemůžeš brát vážně

Reagovat
Modroočko

Prosím? Toto nie je o trénerovi, Škriniar hrá, ako si Škrtel nedovolil ani po desiatich rokoch v reprezentácii, a Lobotka by si zaslúžil prefackať. Takíto hráči si sami majú vstúpiť do svedomia a nehrať v reprezentácii ako na benefičnom zápase.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Bránění Lobotky wtf.

Reagovat
PP

De Ligt zkušeněěěě...

Reagovat
PP

Krásný obrat Holanďanů.. hezky se do nich zakousli - navíc u Němců doma!. Teď jsem zvědavý na Němce.

Reagovat
smazaný uživatel

Dostaneš na 1-1 a stáhneš svoje nejlepší ofenzivní hráče a pošleš místo nich Gundogana na levý křídlo

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Fuu, to je šílená penalta tohleto.

Reagovat
Kixi Syhimour

Offside, ne? To by byl pro Němce snad už druhý dnes

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já teď neviděl tu čáru, ale taky mi to tak přišlo. Ale tohle písknout jako penaltu? To je šílený.

Reagovat
PP

bohužel.. neštastná, ale jasná.. Offside spíš ne.

Reagovat
Nikikrew

Ten Petkovic vyzera fantasticky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
Liquid

a to hraje jen za Dinamo Záhřeb, Tvrdíku jednej

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne môžem isť späť

Reagovat
roman1978

Za toto penalta?

Reagovat
mimi_united

Hapal je tréner maximálne pre mládežnické reprezentácie

Reagovat
smazaný uživatel

brutální klička Petkoviča

Reagovat
Kixi Syhimour

Wales

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

Za co jinýho by se jako měla pískat penalta?

Reagovat
roman1978

Třeba za penaltovy zákrok?

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě se pískala správně. Hraje se totiž fotbal.

Reagovat
roman1978

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu se hádat s blbcem

Reagovat
adoxx

Nemá to cenu, zkoušel jsem to a je to ztráta času

Reagovat
roman1978

Snižovat se k invektivam je totiž známka inteligence a soudnosti. Aneb, když má náhodou někdo jiný názor, je to blbec. Tleskam.

Reagovat
LAM

Klasická penalta pro skopčáky.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo umí, ten umí...

Reagovat
Greny

Dejte jim bura

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Škriniara bych nakopal do prdele. Myslí si jakej je plejer, ale v repre je naprosto šílenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Prve dva góly Lobotkove tretí Vavrov ale Škriniara je otrasný celý zápas

Reagovat
adoxx

A Wales mezitím remizuje s Ázerbajdžánem

Reagovat
PP

Jinak Němci neskutečná klika.. A obrana Německa - dříve vyhlášená je hrozný průchoďák.. to jim někdo chybí nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tah je vyloženě experiment

Reagovat
db18

Hummels, Hector, Kimmich...

Reagovat
PP

dik! A záloha - konkrétně DM? To jim stačí tento Kroos?

Reagovat
mimi_united

Ten tím potrebuje pevnú ruku a poriadnu taktiku. Toto je hra na náhodu.

Reagovat
Spalovač šancí

Tulipáni

Reagovat
PP

YES! Toto Holandsko prostě musí postoupit.. Němci ta obranná hra hrůza - už od zálohy..

Reagovat
eder

Němci jsou (a vždycky byli) haluzáci, ti postoupí.

Reagovat
PP

ač nerad, musím nesouhlasit.. dnes jo, ale v minulosti o tom nemůže být řeč.

Reagovat
eder

Věc názoru, já je dlouhodobě nemusím právě proto, že úspěchy získávali díky tzv. německé disciplíně a houževnatosti, přičemž fotbalové kvality byly vždy na té druhé straně.

Reagovat
roman1978

Snad se ten barcelonsky picus kouká, aby viděl kde má Frenkie hrat.

Reagovat
ADM

Pekné hovná si tam naši posielajú medzi sebou

Reagovat
Pipo123

Vavro sa mi vôbec nepáči, ani v tej príprave Lazia ma až tak nepresvedčil, v súbojoch vyzerá dobre, ale inak mi príde ako veľké drevo, taká stará škola obrancov

Reagovat
Nikikrew

onicom stoper bohuzial.

Reagovat
Grahf

zápas roka a oni predvedú toto

Reagovat
mimi_united

Prehra ide za Hapalom.

Reagovat
adoxx

Reagovat
Virtuos

Dnes som citil prehru, v podstate sme hlavne zbrane Chorvatska nepokryli, blahozelam hostujucim hraju u nas krasny futbal naopak nasi velmi zle proste cely "team", slaby pohyb, doraz atd. a viac menej i clovek ktory riadi tento kolektiv

Reagovat
pingla

jak je možné, že nejlepší mladý stoper této galaxie Milda Škriniar hoří jak papír?

Reagovat
mimi_united

Pod Hapalom by horel aj Laporte

Reagovat
adoxx

Takže to, že hořel i pod Kozákem je jenom náhoda a vlastně za to může Hapal

Reagovat
Stannis Baratheon

Chyba rozhodně není u Slovenska, ale můžou za to Češi.

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo nato v reprezentácii sere

Reagovat
PP

Hotovoooo, nádherný kontr Holandska!

Reagovat
db18

...ale čumim, že se Süle po té chybě téměř ještě stihl vrátit.

Reagovat
PP

taky.. byť ten chlap je neskutečné hovado. To je jakoby se rozběhli futra od dveří.

Jinak jsem dlouho neviděl tak špatné Německo jako tým..

Reagovat
db18

(přitom je to jeden z nejrychlejších hráčů BL )

Taky... Kimmich nemá co dělat na CM, Kroos už nemá co dělat v repre... obrana skoro celá špatně...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frezi

Hapal out

Reagovat
adoxx

Škriniar, Lobotka, Vavro out

Reagovat
db18

Reagovat
vetrnik

Hrvatska

mozna nejlepsi zapas od semifinale MS

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo se to čekat.

Reagovat
montaigne33

Skvělý 2.pol. od Oranjes!!! Paráda

Reagovat
Puskas

Chorvati s nimi zacvičili naprosto neskutečně.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Slováci jim to dost usnadnili, nedůraz, daleko od hráčů, výkon některých rádoby klíčových hráčů...

Reagovat
Puskas

To určitě ano, ale vlítli na ně od 1. minuty, tam měli snad 5 střel během prvních 5 minut. Chytli se a Slováci už v tom útlumu zůstali.

Třeba ten 4. gól - přesně jak říkal ten ráčkující spolukomentátor - Chorvat tam měl prostoru jak někde na půlce.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Spalovač šancí

Dobře Löw rozesral svůj dříve skvěle fungující systém, to se nevidí.

Reagovat
db18

Reagovat
Modroočko

Rozdiel medzi európskou špičkou a (bohužiaľ, po dnešnom výkone to musím povedať) hlbokým európskym priemerom.

Chorváti dnes pohodlne, ani nie na pol plynu.

Nie som si istý, či Hapal celkom rozumie svojmu mužstvu. Ten Ďuriš na konci bol už len čerešnička na torte.

Proti Maďarom musí nastúpiť radikálne zmenená zostava. Ak by sa dnes bodovali výkony, nulu by nedostal iba Dúbravka.

Dúbravka - Šatka, Valjent, Škriniar (ak naňho tréner nahučí), Hancko (aj na toho) - Kucka, Greguš - Rusnák, Hamšík, Haraslín - Boženík

Reagovat
mimi_united

Ten Mucha sa nedá počúvať

Reagovat
Nikikrew

Wow to bolo ako co? Skoda, ze neexistuje take nieco ako preplatit cast listka za predstacenie, pretoze dnes co sme predviedli bola katastrofa. Kvalita Chorvatska je inde, ale bez nasadenia, chcenia a napadu sa futbal hrat neda. Vsetci hovoria, ako je to zapas roka a hraci sa na to s prepacenim vyhrali. Tolko priestoru, co sme im dovolili sa na takejto urovni nemoze stat. Vavro velka bieda, to nie je stoper na taku uroven, katastrofalne branenie a technika taktiez biedna. Kraje obrany detto. Hamsik uz nie je ten Hamsik, Lobotka ako po zatahu a Mak klasicky opat nic nepredviedol.

Hanba!

Reagovat
PP

Zápas Slováků jsem neviděl, ale neměli jste tak trošku přehnané očekávání? Navíc, Chorvatům když sedne zápas, tak jsou schopni porazit prakticky kohokoliv..

Reagovat
Puskas

Ono nejde o tu prohru samotnou, jako spíše o ten rozdíl několika galaxií. Taková dominance se hned tak nevidí, leda u týmů jako San Marino atd. Přejeli je vážně skoro až nechutně, a jak tu mnozí píšou, Slováci byli více než odevzdaní, absolutně to nezvládli.

Reagovat
Modroočko

Chlapci, vy ste videli iný zápas? Chorváti nás "prejeli"? Veď Chorváti mohli hrať ani nie na pol plynu a stále im to stačilo, ich výkon bol z kategórie "vidíme, že si súper nevie ani prihrať, tak na to nebudeme príliš tlačiť." No svetové mužstvo to dnes nebolo, a to vôbec nemyslím znevažujúco voči Chorvátom. Naši im všetko darovali tou neschopnou hrou.

Reagovat
Nikikrew

Tak napr Maďari ich doma porazili a my sme Maďarov tiež porazili. Jasne boli favoritom zápasu ale ta chuť zabojovať a hrať ako jeden tím dnes absentovala na plnej čiare

Reagovat
Modroočko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Alexander Ludwig umí slovensky?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele