Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 5. kolo
06.09.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Wales se proti Ázerbájdžánu nadřel, díky trefě Balea však bere cenné tři body

Wales potvrdil úlohu favorita proti outsiderovi skupiny E z Ázerbájdžánu, nicméně na těsném vítězství 2:1 se pořádně nadřel. Domácí celek šel do vedení zhruba v polovině úvodního dějství po vlastní brance protivníka, ovšem houževnatí hosté po necelé čtvrthodině druhé půle překvapivě srovnali krok. O rozdílovou trefu se postarala největší hvězda ostrovního výběru Gareth Bale, jenž tak odvrátil velkou senzaci.

Wales díky tomuto úspěchu podruhé zvítězil a nachází se na čtvrtém místě tabulky se šesti body, za postupovými příčkami Maďarska s Chorvatskem zaostává o body tři. Naopak Ázerbájdžán se stále krčí na beznadějně poslední páté příčce s nulovým bodovým ziskem a se skóre 4:12. První poločas tohoto příliš zajímavého nenabídl, outsider pátečního střetnutí skvěle bránil a svého konkurenta téměř k ničemu nepouštěl.

I přesto se svěřenci trenéra Ryana Giggse dostali z ničeho nic do vedení a to ve 26. minutě. Ve středu hrací plochy se skvěle uvolnil Bale a jeho dobrou střelu tečoval vysoko do vzduchu bránící Krivocjuk. Poté naprosto dezorientovanému Pavlovi Pašajevovi přistál balón na hlavě a k jeho smůle skončil v síti, vyběhnutý brankář Agajev nemohl na tak drastickou změnu směru reagovat. Domácí mohli navýšit svůj náskok v nastavení úvodního dějství.

Lawrence se na pravém křídle šestnáctky zbavil elegantní kličkou Mustafazadeho a míč si přehodil na svou levačku, jenomže závěrečnou ránu usměrnil jen doprostřed branky, kde číhala připravená náruč Agajeva. Hosté výtečně prorazili po necelé hodině hry. Obrovskou hrubku při rozehrávce vyrobil Taylor a vzápětí si Mahir Emreli naběhl mezi dva obránce po přesně načasované kolmici od Sejdajeva.

Dvaadvacetiletý útočník Karabachu sice napoprvé na gólmana Hennesseyho nevyzrál, ale při dorážce již nezaváhal - 1:1. Wales výrazně přitlačil v závěrečných deseti minutách. Nejprve ještě selhal ve vyložené pozici Roberts a mířil vedle bližší tyče, v 84. minutě rozhodl o osudu tohoto utkání klenot španělského Realu Madrid Bale. Ten po dobré práci Lawrence vyhrál hlavičkový souboj a míč poslal do prostoru tří tyčí, obranný zákrok Medveděva přišel pozdě až za brankovou čarou.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele