Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 5. kolo
06.09.2019 20:45 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Rakousko zničilo Lotyše, nadělilo jim šest gólů

Rakousko v Salzburku žádné překvapení nedovolilo a s Lotyši doslova zametlo. Domácí tým nastřílel šest gólů a postoupil na druhé postupové místo. Nebohého Pavelse Steinborse překonali čtyři různí střelci, Arnautović se dokonce prosadil dvakrát a sám brankář si vstřelil jednoho vlastence.

Lotyšsko se chtělo domácímu výběru vzepřít, jenomže mu vůbec nevyšel začátek. Rakousko udeřilo už v 7. minutě a to ještě první velkou šanci zlikvidoval Steinbors. Každopádně dvě minuty na to chyboval Ciganiks, načež se balónu zmocnil Marco Arnautović a snadno ho dopravil do sítě. Na Lotyše se pak valil jeden útok za druhým a ve 13. minutě zvýšil na 2:0 povedenou střelou ze střední vzdálenosti Marcel Sabitzer. Základy pro důležité vítězství byly ze strany domácího celku položeny.

Rakušané navíc dál kontrolovali hru a byli nebezpeční. Po další ráně Arnautoviće dobře zasáhl Steinbors a po půlhodině Valentino Lazaro z výborné pozice trestuhodně přestřelil. Brankář Steinbors měl v prvním poločase několik zákroků a měl velký podíl na to že hosté prohrávali jen o dva góly. Zatím. Rakousku jedna branka nebyla kvůli ofsajdu uznána, ovšem to domácí nemuselo mrzet.

Po změně stran se defenziva pobaltského mužstva úplně sesypala a Rakousko vstřelilo další čtyři góly. Z penalty se po druhé v zápase prosadil Marco Arnautović a pak až čtvrthodinu před koncem zvýšil na rozdíl čtyř branek vlastním gólem Pavels Steinbors. Ilsanker totiž zblízka hlavičkoval do tyče, načež odražený balón si nešťastně, avšak komicky, srazil do branky lotyšský brankář. Krátce na to si svojí smůlu vybral i Arnautović, když mu hattrick překazila branková konstrukce.

Rakousko zvýšilo už na 5:0 deset minut před koncem po velkém nedůrazu Lotyšů na malém vápně, prosadil se Konrad Laimer a aby toho nebylo málo, na hrozivých 6:0 upravil výsledek po odrazu od tyče dorážkou Michael Gregoritsch. Rakousko zničilo Lotyše šesti góly a poskočilo na druhé místo kvalifikační skupiny.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele