Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 5. kolo
06.09.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Belgie má pátou výhru ve skupině, venku skolilo San Marino

San Marino se proti velkému favoritovi tohoto klání drželo až do závěru prvního poločasu. Pak se ovšem trefil z penalty Michy Batshuayi, jenž skóroval i v samotném závěru druhé půle, a nastartoval Belgii k povinnému vítězství. Po přestávce se ještě na střeleckou listinu zapsali Dries Mertens a Nacer Chadli, a hosté si tak v klidu pojistili vedoucí příčku ve skupině.

Dá se říci, že Belgičané jsou jednou nohou na evropském šampionátu. Museli by druhou polovinu tohoto kvalifikačního cyklu opravdu výrazně pokazit, aby ještě přišli o umístění na prvních dvou postupových pozicích. Od druhého Ruska je dělí tříbodový odstup, od třetího Kazachstánu hned osmibodový. Jejich náskok je zkrátka více než pohodlný.

Domácí zvolili v podstatě svou obvyklou taktiku. Snažili se zkrátka co nejdéle bránit bezbrankový výsledek. Každopádně do utkání nevstoupili úplně nejlépe. Skórovat mohl už po pár vteřinách hry Batshuayi, nicméně své zakončení nedotáhl do úspěšného konce, v 10. minutě hodlal zazlobit z přímého kopu De Bruyne, ale ani jeho počínání nevyšlo.

Ve 33. minutě byl velmi blízko úvodnímu gólu Januzaj, jenž vypálil z hranice pokutového území, měl ovšem smůlu v koncovce a zamířil jen do soupeřova břevna. Ve 36. minutě se opět ozval Batshuayi, který vyprodukoval pořádnou pumelici, výtečně se však zaskvěl gólman Benedettini, jenž míč perfektním zákrokem stačil vyrazit mimo přímé nebezpečí.

Ve 42. minutě přišel na řadu jeden z klíčových momentů. Ve vlastní šestnáctce zahrál rukou Palazzi, za což sudí Fesnic z Rumunska nařídil pokutový kop, a ačkoli Benedettini vystihl směr střely Batshuayie, v cestě do sítě ho nezastavil. Ve druhém dějství si Rudí ďáblové potřebovali své vedení především pojistit. A nakonec přesně zacílili ještě třikrát.

Střídající Mertens v 57. minutě zařídil druhou belgickou branku poté, co osamocený před prázdnou bránou snadno využil přihrávky zleva od Chadliho. Sám Chadli o šest minut později také překonal Benedettiniho, jenž těsně předtím trestuhodně neudržel balón ve svých rukavicích. V nastavení ještě gólově udeřil hlavou Batshuayi po centru Carrasca.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
Pharrell

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele