Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 5. kolo
06.09.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Bělorusko po zásluze veze tři body z Tallinnu

Bělorusko si z Tallinnu odváží hodně cenné tři body, které vydřelo v posledních minutách hry. První půle ještě branku nepřinesla, ale po změně stran padly hned tři. Tu vítěznou zaznamenal v druhé minutě nastavení Maksim Skavyš.

Bělorusko začalo na půdě soupeře hodně odvážně a především střelecky dávalo do hry mnohem víc chuti. Ve 12. minutě nachystal Jurij Kovalev míč do druhé vlny pro Igora Staseviče, který balon prudce odeslal vstříc brankáři Lepmetsovi a ten jeho dělovku vyrazil. Kovalev byl všeobecně hodně aktivním hráčem a jeho další nahrávku málem proměnil v gól pálící Mikalaj Sihnevič.

Především Estonci zůstávali herně za očekáváním a prakticky nic se jim nedařilo. Jejich kombinace nedávaly smysl a hernímu projevu chybělo více invence. Bělorusko se střelami nešetřilo a Lepmets měl plné ruce i nohy práce. S další dělovkou se na něj řítil Sjarhej Palicevič, jenže ani on neměl správně seřízená mířidla.

Estonsko svého soka napodobilo alespoň střelecky ve 42. minutě, když Henrik Ojamaa rozehrával rohový kop. Zakončujícího Erika Sorgu nikdo ve vápně pořádně nehlídal a tak měl šanci vypálit. Jeho úsilí ale bylo zbytečné, protože mu míč sjel po nártu a zamířil hodně mimo bránu.

Druhá půle už byla o poznání živější. Igor Stasevič nejprve pálil těsně mimo. Ve 48. minutě už se ale skóre utkání měnilo. Bělorusko zahrávalo rohový kop a ten skončil na hlavě zkušeného obránce Nikity Naumova - 1:0.

Estonci se ale nevzdali a odměnou jim po zlepšené rozehrávce byla vyrovnávací branka. Mattias Käit poslal z pravé strany parádní přihrávku za obranu, kam si na vzdálenější tyči naběhl mladý útočník (ročník 1999) Erik Sorga a pohodlně srovnal. Druhý zápas v seniorské reprezentaci a první branka.

Poté zběsilé tempo ustalo a oba týmy chtěly hlavně neinkasovat. Blíž k vedoucí brance měli hosté, konkrétně Ivan Bachar. Ten v 88. minutě po průniku po straně přehazoval brankáře, jenže opět trefil břevno! Bělorusové si za svou aktivitu ale gól zasloužili a dočkali se ho ve druhé minutě nastavení. Maksim Skavyš byl na hrací ploše třináct minut, když odhodlaně vletěl do souboje před brankářem a dokázal míč procedit pod jeho nohama - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele