Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 5. kolo
06.09.2019 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Kypr sice dominoval, ale s Kazachstánem vyválčil jen bod

Kypřané doma zaváhali a s Kazachstánem si body jen rozdělili. Nepomohlo jim ani to, že byli po celý zápas jasně lepší. Už od druhé minuty totiž museli dotahovat skóre po trefě Alekseje Ščetkina.

Domácí hráči šli na hřiště s jasnou představou a taktikou, jakým herním stylem se prezentovat a jak soupeře napadat. Všechno ale vzalo za své už ve 2. minutě. Kazachstán totiž podnikl rychlý útok, nahrnul se v pěti hráčích do vápna a Sujumbajev z druhé vlny ostře centroval do vápna. Míč zachytil ze všech nejdřív Aleksej Ščetkin a překonal domácího brankáře Panayiho.

Snový úvod náročného utkání pro hosty, kteří byli rázem na koni. To jim ale nevydrželo dlouho, protože Kypřané začali velmi brzy dorovnávat síly na hřišti. Míč byl převážně na jejich kopačkách a v 10. minutě se blýskli další povedenou šancí. Hostující brankář Nepogodov předvedl nepovedený zákrok, který vrátil míč na kopačku kapitána Giorgose Merkise. Ten však z voleje minul kazašskou bránu.

Schopnosti brankáře Dmytra Nepogodova byly vyzkoušeny také o deset minut později, když se po individuální akci snažil krásným volejem prosadit Pieros Sotiriou. Ten však kromě břevna narazil právě na rychlý instinkt Nepogodova. Ani ten už ale nestačil v minutě 39.

Nicholas Ioannou si na straně elegantně pohrál se dvěma protihráči a ještě k tomu vymyslel krásnou kolmici přes celé vápno. Na zadní tyči zřejmě dobře viděl nabíhajícího Pierose Sotirioua, který měl práci snadnou a uklízel míč do poloprázdné brány.

Nastavení první půle přineslo ještě střelu hostujícího Islamchana, který z volného přímého kopu vyzkoušel Panayiho v bráně. Na první šanci druhé půle jsme čekali do 54. minuty, v níž se Georgios Efrem probil do pokutového území přes dva soupeře a z úhlu minul bránu. Brankář Panayi musel krýt taky ránu střídajícího Fedina ze 70. minuty.

Možná největší šanci druhé půle z pohledu domácích měl střídající Fotis Papoulis, který zakončoval z malého vápna sám před brankářem. Jenže svou šanci neproměnil a tak bylo rozhodnuto o dělbě bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele