Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 5. kolo
06.09.2019 20:45 CET
2 : 4
(1:0)

Reportáž

Šestigólovou přestřelku v Hamburku ovládli Nizozemci

Diváci, jež přišli na kvalifikační duel mezi domácím Německem a Nizozemskem, určitě neprohloupili. K vidění totiž bylo šest gólů, z nichž čtyři na straně Oranjes, kteří tak oplatili soupeři březnovou porážku.

Do vedení přitom jako první šli naši západní sousedé hned z první větší šance. V deváté minutě si na brilantní pas za obranu naběhl Klostermann, který nedokázal tváří v tvář Cillessenovi uspět. Míč se ale odrazil na kopačky Serge Gnabryho, jehož dorážka už se uchytila.

Ještě před poločasem mohlo být vedení Němců dvougólové. Obrana při Kimmichově přihrávce nechala trestuhodně volného Reuse, a ten vyslal dělovku na bránu. Tu ovšem zneškodnil znovu skvělý Cillessen.

Nizozemci udeřili zhruba po hodině hry. Při odvracení Babelova centru podklouzl Tah, díky čemuž balón propadl až na penaltu, kde jej Frenkie de Jong vybojoval v souboji se Schulzem a následně si již hravě poradil s bezmocným Neuerem.

A brzy se muži v oranžovém dostali dokonce do vedení. Dopomohla jim k tomu vlastní trefa opět nešťastného Jonathana Taha. Po rohovém kopu hlavičkoval Van Dijk, ze strany ještě vrátil míč do malého vápna Depay. A právě odtamtud si jej německý stoper srazil do sítě.

To se domácím pochopitelně nelíbilo a snažili se přispěchat s odpovědí. V jednasedmdesáté minutě si na levé straně Schulz vyměnil míč s Gündoganem a postupoval do pokutového území. Zastavit se jej pokusil De Ligt, což se mu i povedlo, jenže dezorientovanému mu poté balón upadl na ruku. Sudí nařídil penaltu, jejíž exekuce se ujal Toni Kroos a na druhou stranu, než skákal gólman, proměnil.

Gólové hody ale nekončily! Depay šikovnou přihrávkou vyslal Wijnalduma, který na sebe nalákal obránce a nesobecky posunul míč na zcela osamoceného Donyella Mallena, na něhož již zírala prázdná brána a snadný gól.

Němci v závěru dali vše do útoku, což se jim vymstilo. V protiútoku se dostal s míčem na levou stranu Depay, který načasoval přihrávku na Georginija Wijnalduma naprosto perfektně. Wijnaldum poté v souboji s Neuerem uspěl a navýšil vedení Nizozemců na dvoubrankové.

A jelikož v poslední šanci v závěru nastavení naprosto selhal Gnabry, výsledek takový i zůstal. Němci tak na druhém místě skupiny ztrácí tři body na Severní Irsko a stejně velký náskok mají na Holanďany - ti však odehráli o zápase méně.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
manuelo neuero

2:1

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
Rich

3-1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele