Souhrn evropské kvalifikace o MS - 5.9.

05.09.2009, 20:00, aktualizováno 05.09.2009, 23:56
Komentáře a souhrny
Derby mezi Slovenskem a Českem skončilo remízou 2:2, nerozhodný výsledek se zrodil i ve Francii, Polsku, Dánsku a na Islandu. Španělé si smlsli na Belgii, Rusko a Ukrajina si poradily s trpaslíky, výhrami si polepšily Skotsko, Bosna a Bulharsko, Švýcarsko a Rakousko. V Gruzii brala všechny body Itálie, výhru si připsali i Švédové, Lotyšši a Irové...
Skupina 1

Dánsko - Portugalsko 1:1

05.09.2009 20:00

Góly: 43. Nicklas Bendtner - 86. Liédson

Že by bylo největší překvapení skupiny opravdu naplněno a dotaženo do úspěšného konce? Fotbalisté Dánska sice byli před kvalifikací tipováni až jako třetí do party za Portugalskem a Švédsekm, nicméně tři kola do konce má na severského soka náskok pěti bodů a na Portugalsko dokonce sedm bodů. Důležitý krok udělalo po domácí remíze právě s jižanským výběrem, a kdyby neinkasovalo čtyři minuty před koncem, postup by byl dokonce zpečetěn na 99%.

Dánsku stačí jedno vítězství na jistotu první pozice a vzhledem k tomu, že hraje v Albánii a doma s Maďarskem, je tento počin vysoce pravděpodobný. I v domácím prostředí se Švédskem se k tomu dají uhrát nějaké ty body a tak se soupeři na světovém šampionátu mohou začít tohoto protivníka bát. Dánsko bylo v souboji s Portugalskem horší, nicméně využilo brejk na konci první půle a šlo do vedení. Branka Liedsona v 86. minutě však určila definitivní výsledek 1:1.

Hosté mohli otevřít skóre již v 7. minutě, kdy napřáhl nejlepší hráč světa Cristiano Ronaldo, avšak pravačkou mířil nad branku. O něco později to zkusil Ronaldo znovu, nicméně tentokrát se činil brankář Andersen. Na druhé straně se šťastně dostal k balónu Jacobsen, ovšem mezi tři tyče nezamířil. V polovině první půle po přihrávce zleva od Dudy střílel Simao, ve svém náručí ale i tentokráte ukryl balón Andersen.

Pět minut před půlí přehlídl sudí ruku v pokutovém území od domácího Cristensenena, o něco později pálil z dobrých 20 metrů Simao Sabrosa, i nyní však rána šla příliš vysoko. O dvě minuty později otevřel stav forvard Arsenalu Londýn Nicklas Bendtner, když dokázal projít na levé straně a mezi obránci Bruno Alvesem a Pepem pálil levačkou k tyči. Byla to vůbec první střela na branku od dánských hráčů a hosté proto mohli být na sebe právem naštvaní.

Po deseti minutách hry v druhé půli mohl navýšit Rommedhal, mířil ovšem těsně vedle Eduardovy levé žerdě. Velký závar se zrodil v polovině druhého dějství, avšak po ráně Raula Meirelese, kterou vyrazil brankář Andersen pouze před sebe, nedokázal do sítě procpat balón Liedson ani Ronaldo. Hosté se dočkali po rohovém kopu, na který si Liedson naskočil na bližší tyči a hlavou otevřenou klec trefil, zachránil tak alespoň cenný bodík.

Ve středečním klání jede Portugalsko do Maďarska a tam musí bezpodmínečně vyhrát, Dánsku stačí k jistotě prvního místa vyhrát v Albánii.

Více informací k zápasu

Maďarsko - Švédsko 1:2

05.09.2009 20:00

Góly: 79. Szabolcs Huszti (pen.) - 9. Olof Mellberg, 90+3. Zlatan Ibrahimović

Švédsko zabralo a z veledůležitého utkání proti Maďarsku získává tři body za výhru 2:1. Zápas byl skutečně napínavý až do závěrečných vteřin hry. Švédsko dostal do vedení už po osmi minutách Mellberg, Huszti však v 79. minutě vyrovnal. Až v nastavení přišel rozhodující gól Ibrahimoviče.

Švédsko vybojovalo v Maďarsku důležité tři body a za svým soupeřem už má tedy pouze bodový odstup. Hosté vstoupili do zápasu výborně. Po rohovém kopu Källströma se k hlavičce dostal Mellberg a nechytatelně míč poslal do brány. Jinak byla první půle defenzivnější, bez větších příležitostí k ohrožení brány.

Švédi ale měli skvělé vstupy do obou poločasů a ve 49. minutě mířil těsně vedle Zlatan Ibrahimovič. O pár minut později se ke střele dostal Johan Elmander, míč však proletěl nad bránou. Příležitost tak dostalo Maďarsko a v 55. minutě bylo blízko vyrovnávacímu gólu, Dzsudzsák ale neměl střelecké štěstí a mířil vedle.

O minutu později bylo v útoku znovu aktivní Švédsko a Källströmovu povedenou ránu z okraje pokutového území zastavila až tyč Babosovi brány. Samuel Holmen mohl pojistit vedení Švédska, chytré přihrávky Nilssona však nevyužil. V 78. minutě tak přišel trest, když Dzsudzsáka nedovoleně zastavil v pokutovém území bránící Holmen.

Maďarský záložník srovnal z penalty na 1:1 a Švédsko tak mělo nůž na krku. V nastavení ale využil Ibrahimovič chyby maďarského obránce a šel sám na brankáře. Ten míč vyrazil, ovšem pouze do hrudi útočníka Barcelony, jenž se štěstím vstřelil gól na 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dánsko752014:317
2.Maďarsko74129:413
3.Švédsko73318:312
4.Portugalsko72419:510
5.Albánie81344:86
6.Malta80170:211
Skupina 2

Moldavsko - Lucembursko 0:0

05.09.2009 18:00

Góly: -

Nepříliš atraktivní duel mezi domácím Moldavskem a hosty z Lucemburska skončil tím nejvíce pravděpodobným výsledkem - tedy bezbrankovou remízou. Oba týmy tak nadále zůstávají na poslední dvou místech skupiny 2.

Od Lucemburska ani od Moldavska se v začátcích kvalifikace žádné zázraky neočekávaly. Nakonec také žádné nepřišly. Lucemburčané, kteří byli v rozlosování v posledním šestém koši, jsou po sedmi kolech s pěti body stále předposlední. Ještě hůře jsou na tom Moldavané, ze čtvrtého koše se ve skupině potácejí na samém chvostu tabulky. Ze sedmi klání si zatím nepřinesli jedinou výhru.

Stejně jako vzájemný zápas v Lucembursku, skončil i tento zápas bez branek. Pro Moldávii znamenaly tyto dva zápasy zatím jediný zdroj bodů, outsideři z Lucemburska na tom jsou o něco lépe - před rokem překvapili Švýcarsko 2:1.

Moldavané byli po většinu zápasu lepším týmem, do žádných vážnějších šancí se ale nedostali a gólman Lucemburska Joubert neměl v bráně příliš starostí. Dvě nejlepší příležitosti domácích měl záložník Gatcan. Jeho první průnik ale krátce před koncem poločasu zastavil brankář Joubert odvážným skokem pod rozbíhajícího se rychlíka.

Ve druhé půli přišel druhý světlý okamžik celého moldavského národního mužstva, zkráceně řečeno opět středopolaře Gatcana. Ten měl tentokrát ke gólu ještě blíž, jeho střela totiž otřásla břevnem za Joubertovými zády. Žádná další příležitost už k vidění nebyla, nepříliš zábavný zápas tak skončil bez branek 0:0.

Více informací k zápasu

Izrael - Lotyšsko 0:1

05.09.2009 20:00

Góly: 60. Kaspars Gorkšs

Lotyšsko notně zvedlo své postupové šance, když brankou Gorksse zvítězilo 1:0 v Izraeli. Hráči pobaltské země jsou nyní bodově na stejné úrovni s druhými Řeky a na vedoucí Švýcary ztrácejí tři body.

Zato Izraelci jsou čtyři body za svým dnešním soupeřem a vidina účasti na finálovém turnaji v Jihoafrické republice se jim pomalu, ale jistě rozplývá. V kvalifikaci na mistrovství světa navíc doma prohráli po dlouhých šestnácti letech.

Domácí hráči hnaní diváky na stadioně Ramat Gan měli z utkání mnohem více a jejich převaha byla místy až drtivá. Do šancí se ale Izraelci příliš mnoho nedostávali, výjimkou budiž střela Yaniva Katana. Hráč Maccabi Haifa ale mířil těsně vedle.

Rána pro domácí tým přišla v 59. minutě a zasadil jí již zmiňovaný Kaspars Gorkss. 27letý obránce si našel místo pro hlavičku po dobře zahraném rohovém kopu a nezadržitelně skóroval - 0:1. Bohužel pro domácí, tento gól zůstal v utkání jediný, a tak všechny body si odváží domů Lotyšsko.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Řecko 2:0

05.09.2009 20:30

Góly: 84. Stéphane Grichting, 87. Marco Padalino

Zřejmě rozhodující krok vstříc účasti na mistrovství světa učinili Švýcaři, kteří doma brankami Grichtinga a Padalina ze závěru zápasu porazili Řeky 2:0 a vedou druhou skupinu. Reprezentanti země helvétského kříže se v tabulce odpoutali právě od svého soupeře a Lotyššů, na které mají nyní tříbodový náskok.

Úvod utkání měli mnohem lepší domácí, kteří pod taktovkou Fernandese a Padalina měli navrch. První výraznější šanci si ale vypracoval hostující tým, ve 25. minutě napřáhl Amanatidis, ovšem jeho pokus šel vedle. Velmi důležitý moment utkání přišel ve 42. minutě, kdy druhou žlutou kartu viděl řecký obránce Vyntra a musel jít ze hřiště.

Využít výhodu jednoho muže v poli se rychle snažila švýcarská útočná dvojice Frei - N'kufo, ani jeden z nich se však proti koncentrované hostující defenzivě nakonec nedokázal prosadit. V 67. minutě se tak ozvali opět Řekové, se střelou Spiropoulose si poradil pozorný Benaglio.

Domácí trenér Hitzfeld i hostující Rehhagel, mimochodem dva velcí známí z fotbalového Německa, poslali na hřiště nové hráče a poté už začaly padat branky. V 83. minutě nacentroval Yakin z přímého kopu na Grichtinga, který povedenou hlavičkou poslal domácí do vedení - 1:0. Pět minut nato pak centroval pro změnu Frei a hlavou tentokrát úřadoval Padalino, který uzavřel na konečných 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Švýcarsko751113:616
2.Řecko741212:613
3.Lotyšsko741211:613
4.Izrael723210:99
5.Lucembursko71243:135
6.Moldavsko70252:112
Skupina 3

Slovensko - Česko 2:2

05.09.2009 20:30

Góly: 59. Stanislav Šesták, 73. Marek Hamšík (pen.) - 68. Daniel Pudil, 83. Milan Baroš

České šance na mistrovství světa rapidně klesly. Po bezbrankovém poločase se ve druhém ujali vedení aktivní Slováci, čeští reprezentanti pak už dokázali dvakrát pouze dotáhnout manko. Tři zápasy před koncem tak ztrácíme na druhé místo pět bodů, naopak Slovensko má postup ve svých rukou.

Již při "federální" hymně diváci jasně naznačili, kdo bude mít jasnou převahu v hledišti. To trávník sliboval mnohem horší podmínky. Na ten vstoupila naše reprezentace v celkem překvapivé sestavě, ve které chyběl Rosický. Hráč londýnského Arsenalu se dokonce nedostal ani na střídačku, na které trochu nečekaně seděl Baroš.

První tři minuty patřily standardním situacím u vápna Slovenska. Tu nejnebezpečnější, přímý kop Plašila, vytáhl zpod břevna pozorný Mucha. Ten se musel o poznání více snažit v šesté minutě, kdy Škrtel vystřihl parádní kiks a Pudil z vápna pohotově střílel. Domácí brankář ale míč solidním zákrokem vyrazil.

Druhá desetiminutovka byla o poznání vyrovnanější, až na jejím samotném závěru poprvé vystřelili i hráči v bílém. Hološko z dálky napřáhl k přízemní střele, která před Čechem ještě skočila a se zkrocením míče tak měl nemalé problémy. Čeští reprezentanti pak dopláceli na zbytečné nepřesnosti, a také na Kollera, který od prvních minut byl krok pozadu za tempem hry.

A právě tempo hry dostávalo každou minutou menší a menší spád, za což zčásti mohl i nedokonale připravený trávník. Až pět minut před koncem se po rohu dostala zablokovaná střela Jankulovského ke Štajnerovi, který z hloubky vápna pálil metr vedle tyče bezmocného Muchy. Když Ďurica z obdobné pozice mířil ještě hůře a Sivokovi, Hübschmannovi a nakonec Kadlecovi se nepodařilo protlačit míč za slovenského brankáře, šlo se do šaten za bezbrankové remízy.

Druhý poločas nabídl velké množství gólů, penaltu a červenou kartu. Prostě vše, co má takto vypjaté derby mít. Jako úspěšné tahy se ukázala střídání trenéra Haška. Především Baroš rozproudil stojaté ofenzivní vody české reprezentace.

Slováci začali druhou půli heslem "nejlepší obrana je útok" a aktivitu mohl gólově potvrdit Vittek, který si ve vápně pohrál s Grygerou a střílený centr vyrážel nohou Čech. Podpořit útok Čechů tak po deseti minutách přišel Baroš, který rozjel akci končící rohovým kopem. Na ten si pak sám naskočil a hlavičkou jen těsně minul.

Jenže brzy přišla tvrdá rána do našich nadějí na postup do Jihoafrické republiky. Špatná rozehrávka zavdala možnost Vittekovi k centru na zadní tyč, který nedokázal odvrátit Jankulovski a Šesták s trochou štěstí zamířil přesně k tyči. A že mohlo být ještě hůře, kdyby Weiss neprováhal chvíli pro střelu po dalším centru od Vitteka.

Poté ale dostal první pořádnou příležitost Necid, který si udělal z domácích obránců cvičné kužele, nahrál pod sebe Štajnerovi, a ten chytrou přihrávkou našel až děsivě osamoceného Pudila. Ten měl moře času k zamíření a nakonec střelou pod nohu Muchy dal Čechům ještě šanci. Obrovská vzpruha pro naše, pak přinesla například nebezpečnou levačku Plašila, která ale mířila jen do míst, kde stál připravený brankář.

A byl to právě Plašil, kdo pak nabídl Slovákům další gól jako na stříbrném podnose. Nejprve špatně přihrál, a poté naprosto zbytečně stáhl ve vápně Zábavníka. K penaltě se postavil mladý talent z Neapole Hamšík a se štěstím dopravil míč do sítě. Úspěšný střelec pak opustil hřiště a vysloužil si první žlutou kartu, aby jen pár chvil poté fauloval Baroše a musel opustit hřiště.

Sedm minut před koncem kopal hříšník Plašil rohový kop, na přední tyči ho prodloužil Ďurica, Mucha se přes českého hráče nedostal k vyboxování a Baroš na zadní tyči z jednoho kroku usměrnil hlavičkou míč do branky. Začalo závěrečné drama českého zámku.

Slovenská koncentrovaná obrana ovšem dovolila leda tak slabou hlavičku Necida, se kterou Mucha nemohl mít žádné větší trable. Český fanoušek se tak nedočkal toužené výhry, která by nás posunula alespoň k baráži. Dozadu tak nejvíce mrzí zbytečný Plašilův faul v pokutovém území brzy po vyrovnání.

Více informací k zápasu

Polsko - Severní Irsko 1:1

05.09.2009 20:30

Góly: 80. Mariusz Lewandowski - 38. Kyle Lafferty

Poláci sice stejně jako Češi po zápase na Slovensku po pouhé remíze 1:1 neztratili šanci na postup do Jižní Afriky, ale blíže je k němu určitě reprezentace Severního Irska. Domácí přitom zachraňovali bod deset minut před koncem. Situace ve třetí skupině je stále pořádně zamotaná.

Hosté hráli především na brejky a z jednoho z nich se jim podařilo těsně před přestávkou skórovat. Poláci do té doby mohli bez problému trestat hrubice v severoirské defenzívě, avšak ve 37. minutě Paterson dodal na hranici ofsajdu skvělou přihrávku Laffertymu a ten se jako zkušený střelec trefil z rozběhu mezi nohy brankáře Boruce.

Byla to pro naše severní sousedy velká rána. Severní Irsko ale působilo už od začátku velmi nebojácným a sebevědomým dojmem a Polsko si o gól přímo koledovalo. Samozřejmě že po přestávce vrhlo všechny síly do útoku. A ve 49. minutě bylo k vyrovnání hodně blízko, jen kdyby na brankové čáře nezachránil na poslední chvíli Evans. I Roger Guerreiro o čtyři minuty později neměl k rozvlnění sítě daleko.

Podobně jako v prvním dějství ani v tom druhém Ostrované taktiku neměnili. Dále spoléhali na brejky, z jednoho takového se dostal do dobré příležitosti Paterson, ale Boruc byl tentokráte na svém místě. Až v 80. minutě domácí vyrovnali, kdy Lewandowski doklepával míč po skvělé akci do prázdné branky.

Pro Poláky je ovšem výsledek 1:1 jen další ztrátou, ve zbytku kvalifikace hrají dvakrát venku a doma s vedoucím celkem tabulky Slovenskem. Severní Irsko se střetne ještě se Slovenskem a také se představí na půdě České republiky. Třetí skupina je však nejvyrovnanější ze všech a čtyři týmy si to v tuhém boji rozdají o druhou barážovou pozici, třeba i proženou první příčku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slovensko751119:816
2.Severní Irsko842213:714
3.Polsko732219:811
4.Slovinsko732210:411
5.Česko72328:69
6.San Marino80081:370
Skupina 4

Ázerbájdžán - Finsko 1:2

05.09.2009 17:00

Góly: 49. Elvin Mämmädov - 74. Markus Heikkinen, 85. Petri Pasanen

Zdálo se, že si Finsko v sedmém kvalifikačním boji uřízne pořádnou ostudu. Na půdě Ázerbájdžánu totiž prohrávalo a tři body zachraňovalo až v samotném závěru, kdy se trefili postupně Heikkinen a následně také Pasanen.

Domácí fotbalisté dosud v kvalifikaci neměli před tímto utkání na kontě ani jeden vstřelený gól, a tak Finové určitě nečekali od svého soupeře nějakou ofenzivní smršť. Pro Ázerbájdžán měla totiž velkou cenu i remíza a byl k ní skutečně hodně blízko, jenže chyby v defenzívě se mu nakonec tvrdě vymstily.

První poločas žádný dechberoucí fotbal nenabídl. Domácí se po většinu čau jen bránili ofenzivním choutkám finského výběru, který to zkoušel ze všech možných pozic, ale gól prostě vstřelit nedokázal. Nejblíže byli Alexej Eremenko a Tainio, kteří hýřili aktivitou, ovšem míč za záda Arhayeva neprotlačili, a proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Nevyužití ani jedné šance Finsko litovalo hlavně v 49. minutě, kdy se Ázerbájdžán poměrně nečekaně prosadil i přesto, že do tohoto momentu v duelu téměř nic nepředvedl. Javadov poslal míč ke kopačkám Mammadova a ten si již věděl rady.

Ovšem Finy ani tento inkasovaný gól nezlomil a i nadále tvrdě bojovali, aby minimálně vyrovnali. V 75. minutě nacentroval do pokutového území Jari Litmanen a přesně zakončil Heikkinen. Jenže ani se stavem 1:1 se hosté nespokojili a o devět minut později zaúřadovali podruhé. Po centru z rohového kopu zakončoval Pasanen a zařídil Finsku výhru 2:1.

Více informací k zápasu

Rusko - Lichtenštejnsko 3:0

05.09.2009 17:00

Góly: 17. Vasilij Berezuckij, 40. Roman Pavljučenko (pen.), 45. Roman Pavljučenko (pen.)

Ruští fotbalisté udělali výrazný krok k baráži na MS a mají dokonce i reálnou naději na přímý postup z prvního místa. Proti trpaslíkovi z Lichtenštejnska neměli výraznější problémy a o výhře rozhodli již v první půli, kdy dali tři branky. Přitom dvě dali až v samém závěru a obě se urodily z penalty, dvakrát byl neomylný kanonýr Pavlyuchenko. První branku dal po čtvrthodině hry Vasili Berezutsky, v druhé půli už hostující síť domácí nerozvlnili.

Rusko tak prozatím pouze jednou prohrálo a má dobrých 18 bodů, třetí Finsko ztrácí již pět bodů a musel by se stát velký zázrak, aby o tuto pozici přišlo. Rozhodující souboj sehraje Sborná v říjnu doma proti Německu a pokud zvítězí, neměl by jí postup z vedoucí pozice rozhodně uniknout. Lichtenštejnsko zůstává na posledním místě s jedním bodem a také jediným gólem, tuto pozici už asi jen těžko opustí.

Kouč domácích Guus Hiddink nemohl do sestavy zapojit hvězdné trio Andrei Arshavin - Yuri Zhirkov - Denis Kolodin a na jejich hře to bylo znát. V první desetiminutovce se oba soupeři oťukávali a pak už přišla útočná smršť Ruska. Nejprve to zkusil Vladimir Bystrov, avšak skvělý zákrok konečky prstů předvedl gólman Peter Jehle. Po následném rohovém kopu prudce hlavičkoval Sergei Ignashevich, napálil ale pouze stopera hostí.

V 17. minutě prodloužil po rohovém kopu stoper Sergei Ignashevich hlavou na kolegu v obrané dvojici Vasilie Berezutskyho a ten z 10 metrů na hranici ofsajdu nedal Jehlemu šanci - 1:0. Šest minut před koncem půle stáhl v pokutovém území pravý bek Marco Ritzberger Igora Denisova a Pavlyuchenko bez problémů překonal Jahleho. V nastaveném čase se situace se opakovala, Franz-Josef Vogt musel poslat na zem na poslední chvíli Aleksandra Kerzhakova a Pavlyuchenko byl opět neomylný - 3:0.

V druhé půle si vytvořili možnosti i hosté, dobře pálil Mario Frick, avšak veteránský útočník mířil mimo. Čtvrthodiny před koncem vsítil branku Vladimir Bystrov, jenomže pomezní kvůli ofsajdu branku neuznal. Hiddink ale přišel o jednu hvězdu, Denisov totiž bude pykat v příštím klání za žluté karty na jeden duel. Ve středečním zápase hraje Rusko ve Walesu, Lichtenštejnsko bude bojovat doma s Finskem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo761020:419
2.Rusko760115:318
3.Finsko741210:1113
4.Wales73045:79
5.Ázerbájdžán70161:91
6.Lichtenštejnsko70161:181
Skupina 5

Arménie - Bosna a Hercegovina 0:2

05.09.2009 17:00

Góly: 6. Senijad Ibričić, 74. Zlatan Muslimović

Bosna a Hercegovina si zachovala naději na baráž a může tak stále bojovat, vítězství na půdě Arménie se ale nerodilo snadno. Arménie tak zůstává na posledním místě tabulky s pouhopouhým jedním bodem, Bosna jich získala ze sedmi utkání 15, důležité duely ve velmi těžké skupině na ni ovšem ještě čekají.

Bosna je zatím na druhém místě čtyři body před Tureckem, které je jediným vážnějším konkurentem v boji o druhý flek, další v pořadí Belgie už má přeci jenom větší ztrátu. Hosty rozveselil v samém úvodu po dobrém centru Admira Vladaviče Senijad Ibričič, který na zadní tyči přesně umístil balón hlavou za bezmocného brankáře Kasparova. V dalším průběhu útočili hosté i nadále, velmi povedené pokusy Edina Džeka i Vedada Ibiševiče však zlikvidoval Kasparov.

Po půl hodině hry tedy promarnil navýšení náskoku Džeko, jenž ze značky pokutového kopu netrefil branku, potrestání proto mohlo přijít čtyři minuty před pauzou. Největší šanci Arménie promarnil Henrikh Mkhitaryan, který z bezprostřední ale branku nedal. Po dlouhém nákopu Karamyana do pokutového území se Mkhitaryan dobře uvolnil a vypálil, skvělý zákrok však předvedl brankář Supíč, s pomocí tyče brance zabránil.

Čtvrthodiny před vypršením normální hrací doby Džeko ukázal, že jím neproměněná penalta nezamávala a skvěle uvolnil dalšího bosenského zabijáka Zlatana Muslimoviče. Ten vystřídal Ibiševiče a po pěti minutách pobytu na hřišti skóroval. Do konce půle se již nic nezměnilo a čekání Bosny na účast na vrcholné akci se po dlouhých letech může vyplnit. Ve středu hraje doma s Tureckem, Arménie s pokusí bojovat o body doma s Belgií.

Více informací k zápasu

Turecko - Estonsko 4:2

05.09.2009 20:00

Góly: 27. Tuncay Şanli, 37. Sercan Yildirim, 62. Arda Turan, 72. Tuncay Şanli - 7. Vladimir Voskobojnikov, 52. Konstantin Vassiljev

Turecko porazilo Estonsko 4:2 a udrželo si naději na postup na závěrečný turnaj do Jižní Afriky. Přesto je však ztráta Turků na druhou Bosnu a Hercegovinu čtyřbodová.

Právě s bosenskými fotbalisty se ve středu Turci střetnou a půjde o rozhodující zápas celé kvalifikace. Výhra by Turky definitivně vrátila do hry o postup, prohra by znamenala konec nadějí.

Přitom utkání se nevyvíjelo úplně podle představ domácích, které už v sedmé minutě zaskočil rychlou brankou střelou zpoza vápna Vladimir Voskobojnikov. Turecko přišlo s vyrovnávací brankou po půlhodině hry, kdy růžek branky vymetl Tuncay Sanli. Ve 37. minutě už Turkové vedli, druhou branku zařídil Sercan Yildirim a domácí posléze převzali plnou kontrolu nad uktáním.

Jenže špatný start do druhého dějství je o vedení opět připravil. Osm minut po změně stran totiž vyrovnal dalekonosnou ranou Konstantin Vassiljev. V 62. minutě ale strhl vedení na tureckou stranu Arda Turan a o deset minut později pojistil vítězství druhou brankou Tuncay Sanli.

Více informací k zápasu

Španělsko - Belgie 5:0

05.09.2009 22:00

Góly: 41. David Silva, 49. David Villa, 50. Gerard Piqué, 67. David Silva, 85. David Villa

Držitel titulu pro mistra Evropy si s předstihem tří zápasů zajistil postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Belgie naprosto nestíhala tempo svého soupeře a zaslouženě jsou tak její šance na postup pouze teoretické.

Od prvních minut bylo naprosto zřejmé, jakým směrem se bude zápas poslední kvalifikační skupiny odvíjet. V osmé minutě pálil z patnácti metrů svou pravačkou Villa, branku však jeho povedená střela minula. Po třech minutách vyrazil parádním reflexem Villovu střelu zblízka Gillet. V další minutě se zase dostal ke střele z úhlu z malého vápna Torres, který rozezvučel břevno.

Stejný hráč se pak ještě v první dvacetiminutovce dostal do gólové pozice, branku ale z osmi metrů netrefil. Ve 23. minutě přišla do té doby největší příležitost, když si Villa sám pro sebe vybojoval penaltu. Tu ale zahrál nepovedeně po zemi a Gillet ji vyrazil tak dokonale, že se kolem druhé tyče obtočila hned za brankovou čáru na roh.

Po půlhodině hry pálil nebezpečně Silva, ke kterému se dostal odražený míč po rohu, ale zpoza vápna putoval míč decimetry od tyče. Do další nebezpečné akce se prodral Torres, jehož tečovaná střela skončila na tyči. Branka do poločasu nakonec do poločasu přeci jen padla, když chytrou přihrávkou uvolnil ve vápně Villa Silvu, který pod nohama Gilleta dostal míč do sítě.

Druhý poločas pokračoval ve stejném ražení, hned ve druhé minutě přesně odcentroval Capdevilla na Torrese, který z malého vápna netrefil protější tyč. To jen předznamenalo zkázu Belgičanů v dalších pěti minutách.

David Villa se dostal s míčem na vápno, přízemní střelu namířil ke vzdálenější tyči a Gillet se natahoval marně. Diváci nestačili ani zpět usednout a už stejný hráč přihrával na penaltu Piquemu, který si míč zpracoval a zamířil do protipohybu brankáře. Smršť dvou gólů tak potvrdila převahu domácích a předčasně rozhodla o vítězi.

První akci, která stála za zmínku, tak sehráli hosté z Belgie až za jasného vedení jejich hostitelů. Dembele nakonec svůj pokus z hloubi vápna nezakončil přesně. V klidu hrající Španělé se pak dvaadvacet minut před koncem rozhodli potěšit své fanoušky, a tak po přihrávce Arbeoly střílel zpoza vápna přesně ke vzdálenější tyčce Silva, který si tak připsal druhý přesný zásah.

Z obdivuhodné dálky pak střílela z obdivuhodné dálky nová akvizice Realu Madrid Xabi Alonso. Jeho pokus doprostřed branky Gillet v pádu pouze vyrazil a měl co dělat, aby míč uchránil před dorážky chtivým Villou. Další povedenou střelu vychytal necelou čtvrthodinku před koncem Fabregasovi, který to technicky zkoušel z osmnácti metrů.

Ještě před tímto pokusem nechtěně zaskočil Casillase Defour, jemuž se nepovedl centr tak šikovně, že španělský brankář jen díky plné koncentraci vytáhl míč zpod břevna. Pět minut před koncem tak mohli domácí dovršit pověstného bůra bez inkasované branky. Fabregas uháněl s Villou sám na brankáře, přes celé vápno mu pak nahrál před prázdnou bránu a útočník kvalit jaké má Villa nemohl pohrdnout. Jihoevropané tak svému soupeři z Belgie přichystali hořké zavření dveří k mistrovství světa.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko770018:221
2.Bosna a Hercegovina750220:715
3.Turecko732210:711
4.Belgie721410:167
5.Estonsko71247:195
6.Arménie70163:171
Skupina 6

Ukrajina - Andorra 5:0

05.09.2009 16:00

Góly: 18. Andrij Jarmolenko, 45+2. Artem Milevskyj, 72. Andrij Ševčenko (pen.), 90+2. Artem Milevskyj (pen.), 90+4. Jevhen Selezňov (pen.)

Ukrajina v dnešním duelu proti trpaslíkovi z Andorry nenechala nic náhodě a svého soupeře přestřílela vysoko 5:0. Stále tak může myslet na postup. Minimálně do večera se navíc bodově dotáhla na druhé Chorvatsko.

Domácí fotbalisté již od úvodu jasně ukazovali, kdo bude dirigovat průběh utkání, a nakonec ani nemuseli čekat příliš dlouho na úvodní gól. Ten přišel již v 18. minutě, kdy do černého zamířil mladíček Jarmolenko. Svou herní převahu podruhé využili až v nastaveném čase první půle. Po perfektivním centru Voronina zvýšil na 2:0 Milevskyj.

Po změně stran Ukrajina již hrála ve velkém klidu a své vedení si bez problémů hlídala. Andorra se k ničemu vážnému nedostala a svou situaci si navíc ještě zhoršila v 71. minutě, kdy se dopustil faulu v pokutovém území na Milevskyho Vales a hlavní arbitr odpískal pokutový kop. Ten v poklidu proměnil útočník Andrej Ševčenko.

Další góly přišly na řadu až v nastaveném čase, kdy se Ukrajinci trefili ještě dvakrát a pokaždé z penalty. Nejprve využil nabídnuté výhody Milevskyj a zanedlouho po něm také Selezňov, který zahrával pokutový kop po hře rukou Valese.

Více informací k zápasu

Chorvatsko - Bělorusko 1:0

05.09.2009 20:30

Góly: 24. Ivan Rakitić

Chorvaté získali povinné tři body nad Běloruskem díky těsné výhře 1:0. Hrdinou mužstva kouče Slaven Biliče se stal Ivan Rakitič, který rozvlnil síť už ve 24. minutě. Před důležitým utkáním na půdě Anglie může mít Chorvatsko z tohoto výsledku trochu smíšené pocity.

Protože Ukrajina doma samozřejmě nezaváhala s Andorrou, ztratilo Bělorusko po téhle prohře i částečnou šanci na postup do Afriky. Chorvatsko naopak zvládlo tíživou povinnost zvítězit nad nepříjemným soupeřem i bez zraněného záložníka Luky Modriče a do Anglie bude určitě odlétat s hřejivým pocitem získaných tří bodů. Ačkoli se čekalo, že Chorvatsko vyhraje vyšším rozdílem.

První poločas prakticky nenabídl nic jiného než branku Rakitiče. Ten potrestal velkou chybu protihráče Verkhovcova a zamířil přesně do branky Ževnova. Druhá půle byla o něco zajímavější a oba celky měly více šancí ke skórování, nicméně do sítě míč tentokráte nezamířil ani jednou.

Bělorusko mohlo vyrovnat Vjačeslavem Hlebem, který dokonce zamířil za brankovou čáru, ale zastavil ho na znamení ofsajdu praporek asistenta. Krivets rovněž hodně prověřil rukavice gólmana Runjeho. Trochu Chorvatům mohlo zatrnout také, když byl po druhé žluté kartě v 79. minutě vyloučen Čorluka, i tak však těsné vítězství udrželi až do konce zápasu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie770026:421
2.Chorvatsko852116:717
3.Ukrajina742114:614
4.Bělorusko730415:119
5.Kazachstán71067:223
6.Andorra80082:300
Skupina 7

Rakousko - Faerské ostrovy 3:1

05.09.2009 20:30

Góly: 1. Stefan Maierhofer, 15. Marc Janko, 58. Marc Janko (pen.) - 82. Andreas Olsen

Poměrně jasný průběh mělo utkání, které už vůbec nic neřešilo. Rakušané rychle rozhodli o své výhře nad Faerskými ostrovy, která jim dala naději na třetí, nepostupové místo ve skupině.

V Grazu mohli fanoušci sledovat historicky fyzicky největší útočnou dvojici Mark Janko - Stefan Maierhofer, která dohromady měřila 3,98 centimetrů. Právě oba obři zajistili všechny branky Constantiniho výběru. Uběhlo jen 49 sekund hry, kdy Jakob Jantscher předal centrem míč Maierhoferovi, jenž pohodlně hlavou poslal domácí do vedení. Byla to jen čtvrtá branka OFB v historii, která padla již v první minutě, naposled se to podařilo Kurtu Welzlovi v roce 1975 proti Lucembursku (6:2).

V páté minutě mohli Rakušané rozjet opravdový gólový koncert, jenomže Janko na brankáře Mikkelsena nevyzrál a dorážející Maierhofer napral míč pouze do protějšího rohu. Následující čtvrthodina však již gól přinesla, pro Janka jej tentokrát připravili Andreas Hölzl s Danielem Beichlerem, nelepší střelec loňské sezony se pak prosadil jednoduchou ránou ze střední vzdálenosti.

Janko pokračoval ve svém galapředstavení, v 31. a ani ve 42. minutě se však ve slibných pozicích nedokázal gólově vyjádřit. To však po změně stran neplatilo o 59. minutě, tentokrát se obrovitý útočník prosadil po pokutovém kopu, kdy Gregersen fauloval Hölzla v pokutovém území. Gólman Mikkelsen nevystihl směr střely a Janko tak v jedenáctém zápase v reprezentaci popáté skóroval.

Ani hosté si však nepřišli zkrátka, v 84. minutě už jen korigoval skóre zápasu Olsen. Rakušanům však kvůli karetnímu trestu bude ve středu v Bukurešti chybět právě Janko.

Více informací k zápasu

Francie - Rumunsko 1:1

05.09.2009 21:00

Góly: 48. Thierry Henry - 55. Iulian Apostol

Francie dnes měla porazit Rumunsko a stáhnout náskok na lídra sedmé skupiny, Srbsko. Jenže to se nestalo a po remíze 1:1 jsou Francouzi druzí se čtyřbodovou ztrátou.

Rumuni do zápasu nastupovali s vědomím, že cokoliv jiného než výhra zhatí jejich šance na postup. Popravdě řečeno, ani zisk tří bodů by situaci Rumunska nijak nezlehčil. Navíc mohli hosté rychle inkasovat, kdyby proti Henrymu v úvodu dobře nezasáhl gólman Coman. Další střelu si dalekonosným pokusem připsal Lassana Diarra a za aktivitu byli Francouzi málem odměněni v 17. minutě. Gourcuffův trestný kop sice hlavou do branky poslal Henry, ale gól nebyl uznán. Do další velké šance se těsně před poločasem dostal sám Gourcuff, ale hosty opět podržel dobrým zákrokem Coman. Reprezentanti galského kohouta sice prvnímu poločasu dominovali, ale nakonec mohli být rádi, že do šaten neodcházeli za nepříznivého stavu. Tyčku totiž čtyři minuty před koncem nastřelil Surdu.

Kýžený gól nakonec Francie vstřelila těsně po přestávce. Gourcuffův rohový kop sklepl pro Henryho Gallas a domácí kapitán se v zakončení nemýlil. Vedoucí branka měla vnést do francouzských řad uklidnění, jenže to se nestalo. Neuběhlo totiž ani osm minut a bylo vyrovnáno. Centr z pravé strany si totiž do vlastní sítě srazil obránce Escudé. Kouč Francouzů Raymond Domenech na inkasovanou brankou reagoval okamžitým nasazením Ribéryho, jenž začal pouze na lavičce. Hvězda Bayernu Mnichov však nijak nevynikala. Asi čtvrthodinu před koncem byl blízko vítězné brance Karim Benzema, jenže jeho dělovou ránu z trestného kopu zastavilo břevno. Další dalekonosný pokus Toulalana poté zlikvidoval Coman, a proto se oba týmy rozešli s jednobodovým ziskem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Srbsko760115:518
2.Francie74219:714
3.Rakousko731310:1010
4.Litva73046:69
5.Rumunsko72238:118
6.Faerské ostrovy70162:111
Skupina 8

Bulharsko - Černá Hora 4:1

05.09.2009 19:30

Góly: 45+1. Radostin Kišišev, 49. Dimitar Telkijski, 83. Dimitar Berbatov (pen.), 90+1. Valeri Domovčijski - 9. Stevan Jovetić

Bulharsko podruhé v kvalifikaci vyhrálo a nadále živí naději na postup na mistrovství světa. Po Kypru si výběr Stanimira Stoilova poradil také s Černou Horou a v osmé skupině mu s jedenácti body patří třetí místo.

Bulhaři mají nadále šanci postoupit do Jihoafrické republiky z prvního místa, na vedoucí Itálii ale před třemi zbývajícími zápasy ztrácí šest bodů. Pravděpodobnější je tak útok na druhou pozici, kterou stále hájí s třinácti body Irsko. Dnešní soupeř "Lvů", jak se Bulharům přezdívá, Černá Hora je na předposledním místě bez šance na postup.

Přesto měli domácí cestu za třemi body ze začátku dost obtížnou. Již od deváté minuty totiž prohrávali po gólu Jovetiče, těsně před změnou stran ale vyrovnal Kishishev. Ve druhé půli už Bulhaři plnili roli favorita - góly postupně vstřelili Telkiyski, Berbatov a Domovchiyski.

Začátek zápasu patřil hostům. Již po necelých deseti minutách natáhl z veliké vzdálenosti talentovaný záložník italské Fiorentiny a rozvlnil síť za zády Ivankova. Iniciativu poté převzali domácí. Jejich aktivita byla zúročena ale až těsně před koncem poločasu. Ve 45. minutě se prosadil Radostin Kishishev. Po pěkné kombinaci svých spoluhráčů propálil Poleksice přízemní střelou. Pro 35letého bulharského hráče to znamenal vůbec první gól za odehraných 80 reprezentačních startů.

Po přestávce na hřiště vběhl prakticky jen jeden tým. Černá Hora naprosto nestíhala tempo svého soupeře, největší problémy jí pak dělal útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov. Osmadvacetiletý kanonýr nejdříve tři minuty po změně stran nahrál na druhý gól svého týmu náhradníkovi Telkiyskimu, následně se postavil k penaltě. Tu pět minut před řádným koncem hrací doby bez problémů proměnil a upravil skóre již na 3:1.

Kishishev nebyl jediným hráčem, který si připsal svůj první gól za bulharskou reprezentaci. V nastaveném čase si premiérovou branku v reprezentačním dresu užil také náhradník Domovchiyski, který opět využil skvělé práce Berbatova. Zápas skončil 4:1, lví podíl na výhře domácího týmu měl ale Dimitar Berbatov.

Více informací k zápasu

Gruzie - Itálie 0:2

05.09.2009 20:00

Góly: 56. Kacha Kaladze (vl.), 66. Kacha Kaladze (vl.)

Nevstřelili žádný gól, přesto se mohou radovat ze tří bodů. Branky za ně totiž obstaral obránce soupeře. Outsider z Gruzie tedy od hráčů Itálie neinkasoval, dva pevné hřebíčky do rakve jim ale zatloukl Kaladze.

Výběr Macela Lippiho tak má postup na šampionát prakticky jistý. Se sedmnácti body bez jediné porážky jasně vévodí skupině osm. Druhé Irsko ztrácí tři zápasy před koncem již čtyři body. Naopak Gruzínci zůstávají nadále na posledním místě, o které budou ještě "bojovat" s Černou Horou a Kyprem.

Přestože Italové vyhráli o dvě branky, žádný skvělý fotbal to z jejich pohledu nebyl. Azzurri se po oba poločasy střelecky i herně trápili a nakonec mohli být rádi za dva vlastní góly Kaladzeho. Gruzínci se navíc na svém stadionu chtěli proti obhájcům mistra světa vytáhnout a velice aktivně napadali, s čímž měli hosté veliké problémy.

První šance přišla po čtrnácti minutách. Útočník Juventusu Iaquinta perfektně načasovanou přihrávkou poslal do samostatného úniku Rossiho. U míče byl ale nakonec dříve brankář Lomaia, který efektně ukradl balon forvardovi od nohou. Po úvodní šanci se hosté dostávali do kombinací a svého soupeře začali přehrávat.

Po půlhodině hry se v nadějné pozici objevil Criscito, nenalezl v sobě ale patřičnou kreativitu a na lépe postaveného Iaquintu s Rossim míč neposunul. Z nadějné pozice tak nakonec nic nebylo. Italové nedokázali ve středu pole svého soupeře přehrát, trápení Azzurri ukončil až hvizd rozhodčího.

Lippi překvapivě o poločase nesáhl k žádnému střídání, což se mu paradoxně mohlo vymstít již dvě minuty po změně stran. Velice blízko totiž ze standardní situace mířil Kobiashvili. V 51. minutě to naopak byli opět Italové, kteří se málem ujali vedení. Sám před brankářem se tentokrát zjevil Iaquinta, italský kanonýr chtěl ale ještě posunout na lépe postaveného Marchionniho, počínal si ale příliš pomalu a míč mu uloupil opět brankář Lornaia.

Obrana domácích s přibývajícím časem začínala být čím dál více nejistá, což vyústilo až v úvodní branku Lippiho týmu. Palombův nákop tečoval hlavou stoper domácích Kaladze tak nešťastně, že míč zapadl přesně za bezmocného Lornaiu - 0:1. Nezasloužené vedení chtěl navýšit i kouč Italů, sáhl proto hned ke dvěma střídáním. Na plac se podíval D'Agostino s Quagliarellou, kteří dokázali hru hostů rozhýbat.

V 66. minutě přišel druhý gól Italů a opět ho měl na svědomí kapitán gruzínské reprezentace Kakha Kaladze. Tentokrát špatně odhadl centr Criscita a nohou doklepl míč do vlastní brány i podruhé. Ke konci zápasu se již domácí ani hosté do útoku příliš nehrnuli, žádná vážnější příležitost k vidění tedy nebyla. Zápas skončil šťastněji, ne ovšem zaslouženě, 2:0 pro hosty.

Více informací k zápasu

Kypr - Irsko 1:2

05.09.2009 20:30

Góly: 30. Marios Elia - 5. Kevin Doyle, 83. Robbie Keane

Robbie Keane opět složil další zkoušku z dokonalosti a výrazně oživil myšlenku Irů na mistrovství světa. Sedm minut před koncem totiž zajistil ostrovnímu týmu jistotu baráže.

Skóre mohl otevřít už ve druhé minutě Damien Duff, ale po centru Robbieho Keana se nedokázal prosadit. Naopak o tři minuty později mohli hosté v Nikósii už jásat. První rohový kop v utkání a hned první gól. Hunt vrátil míč před branku a Kevin Doyle se po mírném náklonu prosadil skvělou dorážkou z osmi metrů. A záložník Hullu zlobil nadále, o chvíli později totiž přiložil pod kotel slušnou ránou ze střední vzdálenosti.

Kypřané čekali na odpověď do 30. minuty. Elia dost možná ani nevěděl, jak míč dostal do branky, byť to bylo po trvalém nátlaku domácích, který vyústil schovanou ránou z pětadvaceti metrů od již zmiňovaného muže. Irové se snažili odpovědět ihned, o pět minut později se po Kilbanově centru hlavou prezentoval neúnavný Duff, jenomže tentokrát vyznělo úsilí ryšavého záložníka do ztracena.

V posledních sedmi minutách se opět podařilo domácím dostat hosty pod výrazný tlak, ale Elia stejně jako Charalambides své šance využít nedokázali. Ve druhém poločase byli nadále aktivnější hráči ostrovního celku, ale jak pokusy Elii a Okkase v brance neskončily.

Kypr nadále neúnavně útočil, nejvíce byli vidět Charalambides a Elia, jenomže své šance nevyužívali a za to je stihl spravedlivý trest. Hodiny ukazovali 83. minutu, když si Robbie Keane naskočil na Duffův centr z pravé strany a postaral se o vítězství své země, kterou tím posunul do baráže o MS 2010.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie752011:317
2.Irsko844010:616
3.Bulharsko725010:511
4.Kypr71247:115
5.Černá Hora70436:124
6.Gruzie80354:113
Skupina 9

Skotsko - Makedonie 2:0

05.09.2009 16:00

Góly: 56. Scott Brown, 80. James McFadden

Skotsko stále drží naději na postup na mistrovství světa. I když se Makedonci dnes v Hampden Parku snažili vytěžit alespoň bod, nakonec na něj nedosáhli. Po gólech McFaddena a Browna totiž domácí vyhráli 2:0.

Hosté již v úvodních minutách jasně ukázali, že do Skotska nepřijeli jen na výlet a v 7. minutě poprvé nebezpečně zahrozili. Na rohový kop si naskočil Popov a svou hlavičku poslal jen těsně mimo. Zanedlouho navíc Makedonci zahrozili podruhé, tentokrát Pandev. S jeho nebezpečnou střelou si ovšem poradil gólman Gordon. Domácí fotbalisté byli průběhem hry poměrně zaskočeni a ve 13. minutě pouze sledovali další nepřesnou ránu Stojkova.

První, gólem zavánějící, šance Skotů přišla až v 16. minutě. Přesnost při zakončení ovšem chyběla záložníku Brownovi. Zhruba po půlhodině hry dal o sobě vědět Šumulikoski. Jeho slabá střela z hranice pokutového území ale nakonec Gordonovi žádné velké problémy nenadělala. Těsně před přestávkou už ale musel řešit o poznání složitější situaci. Obránci nedokázali zastavit unikajícího Pandeva, který se tak dostal až k zakončení. Gól ale opět nevytěžil.

Bylo jisté, že pokud chce Skotsko pomýšlet na zisk tří bodů, které nutně z tohoto duelu potřebovalo, musí výrazně přidat. Již v úvodních minutách druhé půle měli domácí fotbalisté řadu možností, jak se poprvé prosadit, nakonec jim to ale vyšlo až v 56. minutě. Po přesném centru z kopaček útočníka Stevena Fletchera zakončil přesně Brown.

Po pouhých sedmi minutách už ale mohl klidně zase na světelné tabuli svítit nerozhodný stav. Aktivitou hýřící Pandev našel Gerorgievskiho, jenže ten nic kloudného nevymyslel a míč poslal vysoko nad. Skotové se snažili své vedení pojistit druhým přesným zásahem, jenže dlouhou dobu jim nic nevycházelo. Až v 81. minutě se poradil James McFadden a definitivně tak zajistil pro svou zemi veledůležité tři body.

Více informací k zápasu

Island - Norsko 1:1

05.09.2009 20:45

Góly: 29. Eidur Gudjohnsen - 11. John Arne Riise

Skoro ani ne šest a půl tisíce fanoušků v Reykjavíku sledovalo další velkou blamáž norského týmu, v jehož základní sestavě nechyběli ani hvězdy Pedersen, Carew či John Arne Riise. Právě ryšavý záložník poslal Nory do vedení, jenomže na jeho branku dokázala odpovědět další hvězda Eidur Gudjohnsen.

Norsko tímto ztratilo poslední šance na mistrovství světa, před vikingským derby totiž nemohlo brát nic jiného než výhru. A vše také podle toho začalo, hrálo se jen deset minut, když John Arne Riise se odhodlal ke druhému pokusu v zápase, tentokrát však jeho střela z 25 metrů překvapivě skončila dobře. Norové do utkání vstoupili velkolepě, ale jejich hra vůbec nenasvědčovala projevu možného budoucího účastníka MS v Jihoafrické republice. Útočné hroty byly otupeny, vše bylo velkým zklamáním, vše tedy probíhalo jako při posledních utkáních.

Island se do utkání dostal o pár chvil později po inkasované brance, jenomže Rurik Gislason si nedokázal svá mířidla před utkáním správně nastavit. Nejinak tomu bylo o dvě minuty později u Johna Carewa, který si sice sám příležitost vybojoval, nicméně její zakončení bylo o poznání horší. Domácí se vyrovnání dočkali po půlhodině hry. Po velkém závaru před brankou Norů, kde padly hned tři nebezpečné rány se tou poslední prosadil Eidur Gudjohnsen, nejšťastnějším možný způsobem.

Norové se ještě před poločasovou pauzou vydali veškerou energií proti hlavnímu sudímu Alexandru Tudorovi. John Carew pronikal do pokutového území, kdežto jej Kristián Örn Sigurdsson zastavil dost možná nedovoleným způsobem, nicméně nejvyšší arbitr dnešního utkání ukázal hrajte dále. Carew tak prohloubil svou střeleckou krizi, v národním týmu neskóroval od března 2008.

Carew po změně stran zůstal na hrotu sám a Norové vše začali podřizovat výsledku, jenomže když se nedostavil ani po 20 minutách druhé půle, kdy Carewova hlavička po rohovém kopu skončila těsně mimo branku, dostala se na kopačky hostujícího týmu značná nervozita. A pro královskou zemi mohlo být ještě hůře, vždyť v závěru měl na své hlavě branku Heidar Helguson, nicméně i zde zůstaly prosby nevyslyšeny.

Ke konci se pak Norové natlačili na soupeřovu polovinu, ale jak šance střídajícího Bjorna Helgeho Riiseho, tak i ta Thorsteina Helstada zůstaly jen šancemi. Norsko a Island se na závěrečném světový šampionát nepodívají.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko770016:221
2.Skotsko73136:1010
3.Norsko71427:67
4.Makedonie72144:97
5.Island81257:135

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (140)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bosna

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

Zatím mi Portugalci dělají strašnou radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci postup do baráže zvládnou.

Reagovat
Shevchenko

Větší šanci bych dal rozhodně Švédům.

Reagovat
panca

kaladze moc dobre a to ho chcou postavit misto jankula v ac... to maji teda na vyber

Reagovat
smazaný uživatel

Plasile,ty si hovado

Reagovat
smazaný uživatel

DPC haluzaci ze slovenska to snad neni mozne,,,nic nehrali a malem vyhrali

Reagovat
kitas

Slovaci remizka,a Cesi su v riti...Tak nejak som si to zelal...Idealny vysledok...

Reagovat
smazaný uživatel

Druhe misto furt zije tak nevim co meles,,cobolaku

Reagovat
kitas

Druhe misto zije... ale nie pre Cechov

Reagovat
smazaný uživatel

dpč môžeš byť šťastný že máte remízu

Reagovat
patas92

dpč bež do pč

Reagovat
smazaný uživatel

chod tam ty

Reagovat
smazaný uživatel

lebo vy ste toho nahrali. ale sak ja sa hadat nebudem. aj tak nepostupite

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek na prd, ale kluci se snažili Övrebö nezklamal, pískal strašně.

Plašil (až na tu penaltu )

Hübschmann

Baroš

Weiss Ten kluk je neuvěřitelnej.

Zabavník Tomuhle by měl někdo zlámat nohy, protože to je prase na ntou.

Reagovat
Benesse

Čo sa týka Zábavníka podľa mňa je to výborný hráč ktorý ide do všetkého naplno do každého súboja tvrdo ale nemyslím si že by mal zákerné zákroky a verím tomu že keby hral za vás tak by sa ti jeho výkon páčil

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byly ryby v pr.... Co je to za argument?? Skluzy přes kotníky, skluz do hráče evidentně mimo míč, kolíky proti holeni, to se Ti nezdá ani trochu zákeřné? Ten hráč je prostě prase. Je rozdíl mezi tvrdou a zákeřnou hrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zabavnik se evidentně minul povoláním.

Reagovat
Benesse

to neni argument to je konštatovanie...darmo v tomto sa zrejme nezhodneme ja si myslím že je tvrdý a neni zákerný ty opak čo už no tak či onak mám vždy radšej tvrdšieho hráča ako nejaké sráča ktorého každú chvíľu ťahá k zemi príliš veľká gravitácia..

Reagovat
smazaný uživatel

Zabavnik je zakerny proti Jarolimovi to potvrdil ,to je bezmozek v tom skluzu

Reagovat
Benesse

to isté sa potom dá povedať o Grygerovi

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda,dneska jsme byli jasne lepsi,nebyt te kraviny Plasila tak jsme meli celych 20 minut na vstreleni vitezne branky...ale i ty centry dneska za co ale musim zatleskat - Necid - to byla nadherna,skvostna,brilantni akce

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrát jsme si stejně nezasloužili, remíza je spravedlivá.

Reagovat
Benesse

Reagovat
smazaný uživatel

Byli jsme o něco lepší. Ale ta plichta... no, není vyloženě nespravedlivá.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jsme měli větší držení míče. Jinak jsme Slováky převyšovali jen v naivitě. Za takovej výkon jsme si fakt vyhrát nezasloužili.

Reagovat
smazaný uživatel

V takovejch případech já říkám - lepší o půl gólu. Plichta odpovídá, ale stejnětak by odpovídalo 2-3 pro nás, to už je jen otázka sportovního štěstí. Ale 2-1 pro Slováky by mě vzhledem k předvedené hře obou týmů štvalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže my jsme dycky začali hrát o 50% aktivněji, až nám teklo do bot, takže jsme se do vedení dostat ani nemohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes s tebou stoprocentně souhlasím, nemám co dodat.

Reagovat
smazaný uživatel

to mas stesti

Reagovat
smazaný uživatel

Já možná - jenže v tabulce kvaldy to prd pomohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

ivoshek no to je pravda. dnes ste boli lepsi. porad sme ani loptu nemali. sak ste slaby jak caj

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak remíza je spravodlivá

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci sice zřejmě postoupí,jenže na mistrovství uhrají tak maximálně jeden bod s nějakym šupakem..nicméně naši v současné chvíli by nebyli o moc lepší ... Zábavník je hovado zkurvené slovenské a rozhodčí je fakt magor...tam mělo být minimálně 6 žlutých navíc

Reagovat
smazaný uživatel

Spravedlivá/nespravedlivá remíza... o to tu nejde my jsme prostě měli a museli vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Čoboláci

Reagovat
kitas

Akoze kto?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výsledok spravodlivý, navyše padli 4 góly , skvelé tempo zápasu

Ceklovo ČeskoSlovenský zápas nesklamal

Reagovat
smazaný uživatel

celkovo

Reagovat
Liquid

Ten Norskej sudí se zas předvedl, Zabvník měl dostat červenou, minimálně žlutou jak zdajel po odpískání do Jarolíma a pak tam měl další prasácký zákroky, a Plašil to je napřesdržku.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, Zabavník měl dostat červenou okamžitě. Plašil hrál dobře, bohužel to celý zabil timhle

Reagovat
papanegra

Zabavník hrál celej zápas jak prase

Reagovat
kitas

Hamsík pre nasu repre nieje az taky nenahraditelny...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No jak se to tak rysuje tak postup asi ukopaji Severni Irove protoze hraji pristi zapas DOMA prave se Slovenskem ktere bude hrat BEZ Hamsika a kdyz irove vyhrajou tak prakticky uzjsou tam,my musime nakopat San Marinaky tak 10:0 a pak prejet Polaky a snad urveme to druhy mistecko a budeme doufat v baraz

Reagovat
smazaný uživatel

to by vám vyhovovalo.....ale tak buide hrať karhan a dáme do základky stocha a verím, že neprehráme

Reagovat
smazaný uživatel

v neapole hrá lepšie ako za reprezentáciu, tak ho nejako nahradíme

Reagovat
Staenly10

Podle mě máme ještě tuto kvalifikaci "relativně ve svých rukouch"... Přeci jen,zbývající zápasy už hrajem všechny doma a Irové mají o zápas víc... Stačí vyhrát všechny 3 domácí zápasy s tápajícím Polskem,slaboučkým San Marinem a pak tedy se Severními Iry...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me jsme si zaslouzili vyhrat ,Slovensko nic moc nepredvedlo,libil se me akorat Weiss mistama a klasicky Skrtel,o Zabavnikovi se bavit nebudu to je hrac jak kdyz byl ve Sparte vubec se nezmenil nepremysli a jde do toho jak poleno a kdyby byl rozhodci spravedlivy tak ho vyhodi,to vubec nemluvim o Weissovem zakopnuti balonu,,,,,,Remiza jeste nam drzi nadeji na baraz tak bydme radi za sanci protoze po predchozich Blamazich s kkkt Radou si nezaslouzime ani to,,,,chci podekovat vsem hracum nechali tam dusi,slo to videt,zklamal me Honza akorat cekal jsem vice,,,,,ale ukazali ze svoji kvalitu stale

Reagovat
kitas

Tak Cesi...no...ako vy hovoríte..."Snad příšte..."

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, mě se dnes naši taky líbili (koneckonců i Slováci), bylo vidět nasazení a snaha. Pěkná plichta za bod. Naproti tomu plichta za bod ze Slovinska - . Už se těšín, až Necid bude hrát v základu, jestli to tomu klukovi vydrží, tak to bude frajer.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápal jsem toho Kollera v základu... Hašek si ho ani nevyzkouší v přípraváku a hned ho tam cpe a ještě k tomu osamoceného..

Reagovat
Radin

ty jo Ovrebo je magor,moc to pouští Zabavník měl mít dávno červenou to snad viděl každej.Remíza s kopáčema nic neřeší,sem si říkal že jak Slováci dali první gol zkončí fotbal .Nejlepší bylo prásk to přes půl hřiště,okresní přebor hadra :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hodně štěstí na MS. Pořád se cítím být Čechoslovákem. Tu rivalitu nechápu ...

Reagovat
smazaný uživatel

taky to tak cítím....Ale nevím,jak mi bude,když v té Africe uvidím Slovensko na úkor našich

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte je tu docela prázdno, až sa väčšina vráti z HOSPOD trošku pripitá, bude tu aj veselo

Reagovat
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

plašil mal dostat červenu kartu a nie zltu za faul na zabavnika

Reagovat
smazaný uživatel

zabavnik mel byt uz tou dobou davno venku,ten mel dneska dostat alespon 4 zluty

Reagovat
smazaný uživatel

mal tomu plešounovi odkopnut nohu

Reagovat
Staenly10

Táhni,k********...

Reagovat
smazaný uživatel

ty hovado myslel som Ovreba

Reagovat
Staenly10

Aha,omluva

Reagovat
Shevchenko

Jak to vypadá s tím nejhorším druhým místem? Když v "devítce" bude mít např. Norsko 10 bodů, jak se to bude převádět do normální skupiny?

Reagovat
smazaný uživatel

Připočítávají se jim tři body za jednu výhru a jednu prohru z dvojzápasu Norsko-Norsko.

Reagovat
Shevchenko

Promiň, ale ten dvojzápas jsem nějak nepochopil.

Reagovat
Shevchenko

Už to mám: Baráž: u skupin se šesti členy se do tabulky druhých míst nepočítají výsledky s posledním.

Reagovat
vanGomm

Takže i když San Marino teď porázíme máme v boji o 2.místo zatím 6 bodů.A před sebou jen 2 zápasy.To budem mít max 12.Bude to stačit na tu baráž?

Reagovat
Shevchenko

Pokud Skotsko v posledním zápase neporazí Nizozemce, tak jo.

Reagovat
vanGomm

Holansku koukám už o nic nepůjde,tak bůh ví jak k tomu zápasu přistoupí.Podle mě v naší skupině neudělá nikdo plný počet bodů v tom závěru kval.Takže potom ten na 2.místě,ať už to bude kdokoliv bude mít asi smůlu.Po pravdě řečeno bylo by to asi spravedlivé.Skupina mě příjde asi nejslapší.Navíc to San Marino jako bonus.

Reagovat
trepka

Týmům ze všech ostatních skupin (1-8) se smažou výsledky proti poslednímu týmu skupiny. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_qualification_-_UEFA_Second_Round

Reagovat
M11

chudak Kaladze

Reagovat
smazaný uživatel

on to beztak udělal schválně

Reagovat
smazaný uživatel

zabavnik

Reagovat
M11

prase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

Reagovat
smazaný uživatel

a aká by bola ta frustrácia nebyť spoľahlivého Ďuricu, čo?

Reagovat
vanGomm

Před zápasem,že prý jedině výhra.No teď je nakonec i remíza dobrá.S tímto bychom na MS asi velkou díru neudělali.Hamšíku v půli hřiště se takto nefauluje.Daroval jsi nám tu remízu.Jinak snad už všichni pochopili,že Koller na to nemá.Na San Marino možná ano.Když nestačí na Slovensko jak by mohl mít na MS např.na Argentinu nebo Brazílii.

Reagovat
Hiko

Přesně, Kollerovi zápas nevyšel, v hlavičkách si na něj stopeři počkali a vychutnali si ho. Baroš jasně oživil hru, Necidova akce stála za , snad už příště i Hašek dostane rozum.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

nj ani nevedel jako to dal

Reagovat
smazaný uživatel

ale dal

Reagovat
smazaný uživatel

Sneijderovi podle původních zpráv hrozily 3-4 měsíce bez fotbalu, to by José asi praskl zlostí.

Reagovat
smazaný uživatel

No Portugalsko to ma podobne ako v kvalifik. na MS98. Vtedy ich zapasy vyzerali podobne ako tieto - mnozstvo sanci, ale gol nedaju ani do rana. Dnes to iste ako doma proti Svedom - Ronaldo by dnes nedal ani z metra aj keby bola pred nim prazdna brana. Neuveritelne ako moze mat jedno muzstvo tolko smoly. Naopak Ibra streli stastnucky gol sekundu pred koncom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Liedson to je dobré hovado...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Francie evidentně zase kvalitní podívaná.. Doma by měli soupeře jako je Rumunsko bezpodmínečně porážet.

Reagovat
smazaný uživatel

Island, Norsko, Finsko

Reagovat
Counter

Zranění Torrese?

Reagovat
smazaný uživatel

Kachna...

Reagovat
vanGomm

My jsme tam podle sestavy na jednoho útočnika i podle hry jeli vlastně pro bod.Na výhru se trochu začalo hrát až,když nám teklo do bot a Slovensko bylo v 10.

Reagovat
smazaný uživatel

A všetci pi*ujú do Zabavníka za to Grygeru si ani nevšimli, objektivita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Grygera za to dostal kartu, Zabavník ani to ne, navíc měl těch zákroků na žlutou aspoň 5

Reagovat
smazaný uživatel

Mal ich rovno 13 ne?

Reagovat
Counter

nevěřil bych, že se o tomhle budu s někým hádat. Zabavník hrál jako prase, to mi nevymluví nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zabavník hral ako pravý srdciar

Reagovat
smazaný uživatel

To, že tam měl několik nevybíravých zákroků je ale pravda. Já mám taky rád, když se hráč nebojí jít do skluzu, ale některý ty fauly byly fakt na kartu.

Reagovat
Liquid

1000. pro Kristýnku mimo MS 2010

Reagovat
smazaný uživatel

Víš aspoň, co to číslo znamená?

Reagovat
Liquid

pořadí příspěvku

Reagovat
smazaný uživatel

A je jich tu snad tolik?

Reagovat
Liquid

bez té jedné nuly ano

Reagovat
smazaný uživatel

Padaliiiiiinooooo.

Reagovat
smazaný uživatel

kolik postupuje tymu ze skupiny

Reagovat
GEGE

Kua Kakha cos to tam vyváděl?

Reagovat
smazaný uživatel

hattrick nikdo nenasázel....takže nejlepší střelec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsko i Irsko krůček od MS

Reagovat
smazaný uživatel

Kaladze Snad si tu střeleckou pohodu přenese i do zápasů AC.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda to Madarsko.. Zlatan trosku zahaluzil..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nepřestoupil do Barcy, tak to ani nenapíšeš, tím sem si jistý

Reagovat
smazaný uživatel

tak to s mylis.. prestupom do Barcy si u mna sice nepolepsil.. ale v tej skupine fandim najviac Madarom.. preto som to napisal

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zrovna Madarsku ?

Reagovat
smazaný uživatel

asi lebo su mi odtial najsympatickejsi..

Reagovat
smazaný uživatel

prial by som to aj Portugalcom ale ti si to asi nezasluzia.. a postupili by len v pripade ze Madarsko nie..

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tiket mi pokazili Francouzi a Češi

A to jsem měl na Skotsko, Finsko, BaH, Švédsko, Irsko, Španělsko, Itálii a Chorvatsko.

Reagovat
smazaný uživatel

a zapomněl jsem na Bulharsko

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článku píše, že Norové už nepostoupí.. ale skončit na 2.místě a postoupit do baráže ještě mohou(nebo se mýlím?)..

Reagovat
Shevchenko

Hmm... Možná proto, že s 10 body se do baráže jen těžko podívají, ale nevím to jistě.

Reagovat
smazaný uživatel

...v ostatních skupinách, kde hraje 6mužstev se nepočítají(do tabulky 2.míst pro baráž) zápasy toho nejhoršího(např. v naší SanMarina).. takže ještě není rozhodnuto(jistotu baráže mají snad ve 4,5,6 a 8skupině)..

Reagovat
smazaný uživatel

Odkazuji se na zdroj, kterým je norská tisková agentura... Více Ti k tomu neřeknu...

Reagovat
smazaný uživatel

.. asi se i počítá, že Skotové "nepustí svou šanci", a s jistými postupujícími Holanďany něco uhrají.. takových 1:0 (v klidu bez zbytečného rizika zranění a plýtvání sil holandských ostrostřelců..) by mohlo na baráž stačit..

Reagovat
smazaný uživatel

Kakha si rázně řekl o ten flek v sestavě

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně nebudete mít žádné starosti se střílením gólů, s Kakhou to půjde jedna báseň. :)

Reagovat
smazaný uživatel

českí fanúšikovia zase len nadávajú na najlepších hráčov Slovenska ale ja, pretože som slušní, okrem slovenských hráčov, musím pochváliť aj Jiřího Štajnera hlavne za prvopolčasový výkon...chcel by som vidieť jedného objektívneho Čecha, ktorému sa nepáčil výkon Weissa ml. alebo Jána Ďuricu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Shevchenko

TABULKA DRUHÝCH MÍST

1. Rusko 12

2. Chorvatsko 11

3. Francie 11

4. Řecko 10

5. Irsko 10

6. Skotsko 10

7. Bosna 9

8. Sev. Irsko 9

9. Maďarsko 8

Reagovat
Shevchenko

U těch dvou posledních je chyba, Irové mají 8 bodů a Maďaři 7.

Reagovat
smazaný uživatel

problém je že přes madary se vzhledem k losu na tuty přeženou švédi a portugalci...

Reagovat
Shevchenko

Tak přes Severní Iry zřejmě někdo taky.

Reagovat
smazaný uživatel

to ano,snad my,ale i tak to možná nebude stačit...

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko(pokud nesestřelí doma Německo), Irsko(pokud Italům vydrží "štěstěna"na výsledky), Francie, Bosna(rohodne bitva s bratry osmany Turky), Ukrajina(spíše než Chorvati) by měli mít baráž jistou.. ale v dalších skupinách to bude ještě vřít(1,2,3) vzájemnými souboji, což hraje pro Skoty, pokud uhrají něco s Holanďany..

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi si zelam aby Cesi postupili, vzdy som im fandil , ci uz to bolo v kvalifikacii (okrem zapasov s nasim tymom) alebo na MS/ME. Samozrejme ze k nasim zapasom patria aj hecovacky a podpichovacky bez toho by to nebolo ono.

Ale to co tu niektori Ceski bratia predvadzaju je neuveritelne, neviem odkial sa bere ta namyslenost a povyseneckost, bohuzial by ste si mali uvedomit ze narozdiel od nas hrate tuzku celu kvalifikaciu a to ze ste konecne po dlhej dobe odohrali jeden slusnejsi zapas s vas nerobi majstrov sveta. To ze ste boli lepsi je vas subjektivny nazor, ja si naopak myslim ze to bolo uplne vyrovnane, by ste mali viac zavarov pred nasou branou ale cistych goloviek ste malo priblizne rovnako ako my. Co sa tyka kontroli hry tak ste boli lepsi prvych 15 minut a potom po vyluceni Hamsika inak sme s prehladom kontrolovali hru, aj drzanie lopty sme mali lepsie. Nakoniec este mozete byt radi ze to skoncilo spravodlivou remizou a nie stastnou vyhrou pre vas, Jan Durica vam daroval gol budte radi za bod na viac ste urcite nemali.

Co sa tyka toho plesateho dementa tak je pravda ze piskal hrozne ale na oboch stranach. Grygera mal ist v prvom polcase von, je to prinajmensom rovnake prasa ako Zabavnik a naukazal to po prvy krat. Ale to zjavne vy Cesi nevidite, viete chcelo by to aj trochu sebareflexie, tie jeho zakroky pravidelne hranicia s brutalitou rovnako ako prasarne Zabavnika.

Takze ohanat sa tu koho rozhodca viac poskodil je smiesne, aj penalta bola jasna rovnako aj vo filmovani to bolo viac menej vyrovnane...

Drzim palce vo zvysnych zapasoch dufam ze postupime obaja ale taketo reci si nechajte na doma a ak aj citite potrebu sem vylievat svoje pocity tak si najprv zamette pred vlastnym prahom, dakujem

Samozrejme tym nechcem povedat ze to co tu pisu niektore individua z nasho tabora je koser ale tie hnusne povysenecke ceske nazory sa uz nedaju citat a je ich tu plna kopa, rovnako ako cobolov, ciganov a podobnych sraciek...

Reagovat
smazaný uživatel

* stastnou vyhrou pre nas samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, i na druhém břehu Moravy se najdou lidé, kteří budou fandit na MS Slovensku...

Reagovat
smazaný uživatel

.. přejme jim první historickou účast..

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by ostuda kdyby cesi postupili (uherske hradiste)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele