Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
05.09.2009 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Švýcarsko - Řecko 2:0

Zřejmě rozhodující krok vstříc účasti na mistrovství světa učinili Švýcaři, kteří doma brankami Grichtinga a Padalina ze závěru zápasu porazili Řeky 2:0 a vedou druhou skupinu. Reprezentanti země helvétského kříže se v tabulce odpoutali právě od svého soupeře a Lotyššů, na které mají nyní tříbodový náskok.

Úvod utkání měli mnohem lepší domácí, kteří pod taktovkou Fernandese a Padalina měli navrch. První výraznější šanci si ale vypracoval hostující tým, ve 25. minutě napřáhl Amanatidis, ovšem jeho pokus šel vedle. Velmi důležitý moment utkání přišel ve 42. minutě, kdy druhou žlutou kartu viděl řecký obránce Vyntra a musel jít ze hřiště.

Využít výhodu jednoho muže v poli se rychle snažila švýcarská útočná dvojice Frei - N'kufo, ani jeden z nich se však proti koncentrované hostující defenzivě nakonec nedokázal prosadit. V 67. minutě se tak ozvali opět Řekové, se střelou Spiropoulose si poradil pozorný Benaglio.

Domácí trenér Hitzfeld i hostující Rehhagel, mimochodem dva velcí známí z fotbalového Německa, poslali na hřiště nové hráče a poté už začaly padat branky. V 83. minutě nacentroval Yakin z přímého kopu na Grichtinga, který povedenou hlavičkou poslal domácí do vedení - 1:0. Pět minut nato pak centroval pro změnu Frei a hlavou tentokrát úřadoval Padalino, který uzavřel na konečných 2:0.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Řekové mají dobrý tým, ale většina hráčů v lepších klubech spíše sedí na lavičce na rozdíl od domácích....

Reagovat
smazaný uživatel

švýcaři vyhrajou o 1 gol

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

souboj druhy s prvnim nemuze skoncit jinak nez remizou....tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Ligter

Nejrači bych chtěl švýcarskou výhru, ale myslim, že to bude 1:1 - gol Freie a Švýcarsko neudrží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele