Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 9
05.09.2009 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Island - Norsko 1:1

Skoro ani ne šest a půl tisíce fanoušků v Reykjavíku sledovalo další velkou blamáž norského týmu, v jehož základní sestavě nechyběli ani hvězdy Pedersen, Carew či John Arne Riise. Právě ryšavý záložník poslal Nory do vedení, jenomže na jeho branku dokázala odpovědět další hvězda Eidur Gudjohnsen.

Norsko tímto ztratilo poslední šance na mistrovství světa, před vikingským derby totiž nemohlo brát nic jiného než výhru. A vše také podle toho začalo, hrálo se jen deset minut, když John Arne Riise se odhodlal ke druhému pokusu v zápase, tentokrát však jeho střela z 25 metrů překvapivě skončila dobře. Norové do utkání vstoupili velkolepě, ale jejich hra vůbec nenasvědčovala projevu možného budoucího účastníka MS v Jihoafrické republice. Útočné hroty byly otupeny, vše bylo velkým zklamáním, vše tedy probíhalo jako při posledních utkáních.

Island se do utkání dostal o pár chvil později po inkasované brance, jenomže Rurik Gislason si nedokázal svá mířidla před utkáním správně nastavit. Nejinak tomu bylo o dvě minuty později u Johna Carewa, který si sice sám příležitost vybojoval, nicméně její zakončení bylo o poznání horší. Domácí se vyrovnání dočkali po půlhodině hry. Po velkém závaru před brankou Norů, kde padly hned tři nebezpečné rány se tou poslední prosadil Eidur Gudjohnsen, nejšťastnějším možný způsobem.

Norové se ještě před poločasovou pauzou vydali veškerou energií proti hlavnímu sudímu Alexandru Tudorovi. John Carew pronikal do pokutového území, kdežto jej Kristián Örn Sigurdsson zastavil dost možná nedovoleným způsobem, nicméně nejvyšší arbitr dnešního utkání ukázal hrajte dále. Carew tak prohloubil svou střeleckou krizi, v národním týmu neskóroval od března 2008.

Carew po změně stran zůstal na hrotu sám a Norové vše začali podřizovat výsledku, jenomže když se nedostavil ani po 20 minutách druhé půle, kdy Carewova hlavička po rohovém kopu skončila těsně mimo branku, dostala se na kopačky hostujícího týmu značná nervozita. A pro královskou zemi mohlo být ještě hůře, vždyť v závěru měl na své hlavě branku Heidar Helguson, nicméně i zde zůstaly prosby nevyslyšeny.

Ke konci se pak Norové natlačili na soupeřovu polovinu, ale jak šance střídajícího Bjorna Helgeho Riiseho, tak i ta Thorsteina Helstada zůstaly jen šancemi. Norsko a Island se na závěrečném světový šampionát nepodívají.

Autor: Daniel Polách / vg.no

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Carew, Pedersen)

Reagovat
smazaný uživatel

neatraktivni zpaas,nejnudnejsi skupina...Norove to as vydrene vyhraji...tip 2 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele