Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
05.09.2009 17:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Rusko - Lichtenštejnsko 3:0

Ruští fotbalisté udělali výrazný krok k baráži na MS a mají dokonce i reálnou naději na přímý postup z prvního místa. Proti trpaslíkovi z Lichtenštejnska neměli výraznější problémy a o výhře rozhodli již v první půli, kdy dali tři branky. Přitom dvě dali až v samém závěru a obě se urodily z penalty, dvakrát byl neomylný kanonýr Pavlyuchenko. První branku dal po čtvrthodině hry Vasili Berezutsky, v druhé půli už hostující síť domácí nerozvlnili.

Rusko tak prozatím pouze jednou prohrálo a má dobrých 18 bodů, třetí Finsko ztrácí již pět bodů a musel by se stát velký zázrak, aby o tuto pozici přišlo. Rozhodující souboj sehraje Sborná v říjnu doma proti Německu a pokud zvítězí, neměl by jí postup z vedoucí pozice rozhodně uniknout. Lichtenštejnsko zůstává na posledním místě s jedním bodem a také jediným gólem, tuto pozici už asi jen těžko opustí.

Kouč domácích Guus Hiddink nemohl do sestavy zapojit hvězdné trio Andrei Arshavin - Yuri Zhirkov - Denis Kolodin a na jejich hře to bylo znát. V první desetiminutovce se oba soupeři oťukávali a pak už přišla útočná smršť Ruska. Nejprve to zkusil Vladimir Bystrov, avšak skvělý zákrok konečky prstů předvedl gólman Peter Jehle. Po následném rohovém kopu prudce hlavičkoval Sergei Ignashevich, napálil ale pouze stopera hostí.

V 17. minutě prodloužil po rohovém kopu stoper Sergei Ignashevich hlavou na kolegu v obrané dvojici Vasilie Berezutskyho a ten z 10 metrů na hranici ofsajdu nedal Jehlemu šanci - 1:0. Šest minut před koncem půle stáhl v pokutovém území pravý bek Marco Ritzberger Igora Denisova a Pavlyuchenko bez problémů překonal Jahleho. V nastaveném čase se situace se opakovala, Franz-Josef Vogt musel poslat na zem na poslední chvíli Aleksandra Kerzhakova a Pavlyuchenko byl opět neomylný - 3:0.

V druhé půle si vytvořili možnosti i hosté, dobře pálil Mario Frick, avšak veteránský útočník mířil mimo. Čtvrthodiny před koncem vsítil branku Vladimir Bystrov, jenomže pomezní kvůli ofsajdu branku neuznal. Hiddink ale přišel o jednu hvězdu, Denisov totiž bude pykat v příštím klání za žluté karty na jeden duel. Ve středečním zápase hraje Rusko ve Walesu, Lichtenštejnsko bude bojovat doma s Finskem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

34,00 slušný jinak 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Rusko:-)

Reagovat
vanGomm

Na výhru hostů můžou klidně dát kurz 1 000.stejně na to nikdo nevsadí.Je to jasná 1 jde jen o to o kolik gólů.Měli by to přehodnotit a hrát to jako poháry.Tedy předkola.Na San Marino nebo Andorru a jim podobný je málokdo zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 branky da Arshavin

Reagovat
Ligter

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Mario FRICK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele