Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

Reportáž

Itálové nedali gól, přesto Gruzii porazili 2:0

Nevstřelili žádný gól, přesto se mohou radovat ze tří bodů. Branky za ně totiž obstaral obránce soupeře. Outsider z Gruzie tedy od hráčů Itálie neinkasoval, dva pevné hřebíčky do rakve jim ale zatloukl Kaladze.

Výběr Macela Lippiho tak má postup na šampionát prakticky jistý. Se sedmnácti body bez jediné porážky jasně vévodí skupině osm. Druhé Irsko ztrácí tři zápasy před koncem již čtyři body. Naopak Gruzínci zůstávají nadále na posledním místě, o které budou ještě "bojovat" s Černou Horou a Kyprem.

Přestože Italové vyhráli o dvě branky, žádný skvělý fotbal to z jejich pohledu nebyl. Azzurri se po oba poločasy střelecky i herně trápili a nakonec mohli být rádi za dva vlastní góly Kaladzeho. Gruzínci se navíc na svém stadionu chtěli proti obhájcům mistra světa vytáhnout a velice aktivně napadali, s čímž měli hosté veliké problémy.

První šance přišla po čtrnácti minutách. Útočník Juventusu Iaquinta perfektně načasovanou přihrávkou poslal do samostatného úniku Rossiho. U míče byl ale nakonec dříve brankář Lomaia, který efektně ukradl balon forvardovi od nohou. Po úvodní šanci se hosté dostávali do kombinací a svého soupeře začali přehrávat.

Po půlhodině hry se v nadějné pozici objevil Criscito, nenalezl v sobě ale patřičnou kreativitu a na lépe postaveného Iaquintu s Rossim míč neposunul. Z nadějné pozice tak nakonec nic nebylo. Italové nedokázali ve středu pole svého soupeře přehrát, trápení Azzurri ukončil až hvizd rozhodčího.

Lippi překvapivě o poločase nesáhl k žádnému střídání, což se mu paradoxně mohlo vymstít již dvě minuty po změně stran. Velice blízko totiž ze standardní situace mířil Kobiashvili. V 51. minutě to naopak byli opět Italové, kteří se málem ujali vedení. Sám před brankářem se tentokrát zjevil Iaquinta, italský kanonýr chtěl ale ještě posunout na lépe postaveného Marchionniho, počínal si ale příliš pomalu a míč mu uloupil opět brankář Lornaia.

Obrana domácích s přibývajícím časem začínala být čím dál více nejistá, což vyústilo až v úvodní branku Lippiho týmu. Palombův nákop tečoval hlavou stoper domácích Kaladze tak nešťastně, že míč zapadl přesně za bezmocného Lornaiu - 0:1. Nezasloužené vedení chtěl navýšit i kouč Italů, sáhl proto hned ke dvěma střídáním. Na plac se podíval D'Agostino s Quagliarellou, kteří dokázali hru hostů rozhýbat.

V 66. minutě přišel druhý gól Italů a opět ho měl na svědomí kapitán gruzínské reprezentace Kakha Kaladze. Tentokrát špatně odhadl centr Criscita a nohou doklepl míč do vlastní brány i podruhé. Ke konci zápasu se již domácí ani hosté do útoku příliš nehrnuli, žádná vážnější příležitost k vidění tedy nebyla. Zápas skončil šťastněji, ne ovšem zaslouženě, 2:0 pro hosty.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ITALIA

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Italove by vyhrat meli no......tip 0:2 jeden gol z penalty:-)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
JuveIt

Sestavu bych poskládal takhle: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito/Grosso - Pepe, Pirlo, Marchisio, Camoranesi - Iaquinta, Rossi.

Tipuju 0:2. Pirlo a Iaquinta.

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi jedno kdo nastoupí, hlavně že kucí vyhrajou, Forza Italia =o)

Reagovat
nemanja

Kaladze to sa nevidí každý deň ...je vidieť, že hrá v talianskej lige

Reagovat
smazaný uživatel

pekne no.... kaladze :D FORZA ITALIA....uz len doam vyhra s bulharmi a s cyprom a postup je v kapse....iri nemusia trapit...len tie dva zapasy vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

chvalim hlavne za to ze hned po druhem golu sel na plac santon takto ziska zkusenosti a uz na mistrovstvi v brazilii kdy mu bude 22/23 ted nevim... muze byt jednim z tahounu cele reprezentace...

Reagovat
JuveIt

Je vidět, že Kaladze je střelec pár excelanc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto sa fakt nevidi kazdy den. Poor Kaladze. Inak neviete niekto ci bol Gilardino v nominacii ?

Reagovat
DelPiero137

Autor clanku nech sa ide zapalit! Vsetko je nezasluzene, hlavne ze mali viacej sanci taliani, akurat nedali gol oni ale boli to vlastne.

Reagovat
smazaný uživatel

Paní/slečno Anno-Marie Kroupová, víte co je ještě nezasloužené? Celý Váš článek vůči hráčům Itálie Objektivitu jste hledala asi opravdu těžce, když vidíte vše tak nezaslouženě. Ve sportu se nikdy nemluví o zasloužené či nezasloužené porážce či vítězství, ale jde jen o konečný důsledek a tím je výsledek a tím to hasne

Každý fanda italského národního mužstva ví, že produktivita, dovoluji si říct Našich hráčů, protože jsem fanda Itálie, je velmi marnivá. Ale věřím, že Vám chlapci ve středu dokáží, že umí vyhrávat, jak Vy říkáte, "zaslouženě"

Forza Calcio, Forza Italia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele