Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
05.09.2009 20:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Portugalsko 1:1

Že by bylo největší překvapení skupiny opravdu naplněno a dotaženo do úspěšného konce? Fotbalisté Dánska sice byli před kvalifikací tipováni až jako třetí do party za Portugalskem a Švédsekm, nicméně tři kola do konce má na severského soka náskok pěti bodů a na Portugalsko dokonce sedm bodů. Důležitý krok udělalo po domácí remíze právě s jižanským výběrem, a kdyby neinkasovalo čtyři minuty před koncem, postup by byl dokonce zpečetěn na 99%.

Dánsku stačí jedno vítězství na jistotu první pozice a vzhledem k tomu, že hraje v Albánii a doma s Maďarskem, je tento počin vysoce pravděpodobný. I v domácím prostředí se Švédskem se k tomu dají uhrát nějaké ty body a tak se soupeři na světovém šampionátu mohou začít tohoto protivníka bát. Dánsko bylo v souboji s Portugalskem horší, nicméně využilo brejk na konci první půle a šlo do vedení. Branka Liedsona v 86. minutě však určila definitivní výsledek 1:1.

Hosté mohli otevřít skóre již v 7. minutě, kdy napřáhl nejlepší hráč světa Cristiano Ronaldo, avšak pravačkou mířil nad branku. O něco později to zkusil Ronaldo znovu, nicméně tentokrát se činil brankář Andersen. Na druhé straně se šťastně dostal k balónu Jacobsen, ovšem mezi tři tyče nezamířil. V polovině první půle po přihrávce zleva od Dudy střílel Simao, ve svém náručí ale i tentokráte ukryl balón Andersen.

Pět minut před půlí přehlídl sudí ruku v pokutovém území od domácího Cristensenena, o něco později pálil z dobrých 20 metrů Simao Sabrosa, i nyní však rána šla příliš vysoko. O dvě minuty později otevřel stav forvard Arsenalu Londýn Nicklas Bendtner, když dokázal projít na levé straně a mezi obránci Bruno Alvesem a Pepem pálil levačkou k tyči. Byla to vůbec první střela na branku od dánských hráčů a hosté proto mohli být na sebe právem naštvaní.

Po deseti minutách hry v druhé půli mohl navýšit Rommedhal, mířil ovšem těsně vedle Eduardovy levé žerdě. Velký závar se zrodil v polovině druhého dějství, avšak po ráně Raula Meirelese, kterou vyrazil brankář Andersen pouze před sebe, nedokázal do sítě procpat balón Liedson ani Ronaldo. Hosté se dočkali po rohovém kopu, na který si Liedson naskočil na bližší tyči a hlavou otevřenou klec trefil, zachránil tak alespoň cenný bodík.

Ve středečním klání jede Portugalsko do Maďarska a tam musí bezpodmínečně vyhrát, Dánsku stačí k jistotě prvního místa vyhrát v Albánii.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Blíží se závěr kvalifikace a Portugalci prostě musí.( Schöne - Ronaldo z penalty, Simao)

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jista neprohra Portugalska

Reagovat
vanGomm

Portugalci už prohrát nesmí.Potom ani připadných 18 bodů jim na 2.místo pak nemusí stačit.Nedá se nic dělat tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci museji vyhrat ale nespasi je ani Ronaldo a nevyhraji...Danove hraji tuhle kvalifikaci velice dobre a nepusti to....remiza se jim bude hodit a bude cenny bodik...tip X ... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 1:1(0:0)

Reagovat
Ligter

jj, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele