Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
05.09.2009 19:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Berbatov porazil Černou Horu 4:1

Bulharsko podruhé v kvalifikaci vyhrálo a nadále živí naději na postup na mistrovství světa. Po Kypru si výběr Stanimira Stoilova poradil také s Černou Horou a v osmé skupině mu s jedenácti body patří třetí místo.

Bulhaři mají nadále šanci postoupit do Jihoafrické republiky z prvního místa, na vedoucí Itálii ale před třemi zbývajícími zápasy ztrácí šest bodů. Pravděpodobnější je tak útok na druhou pozici, kterou stále hájí s třinácti body Irsko. Dnešní soupeř "Lvů", jak se Bulharům přezdívá, Černá Hora je na předposledním místě bez šance na postup.

Přesto měli domácí cestu za třemi body ze začátku dost obtížnou. Již od deváté minuty totiž prohrávali po gólu Jovetiče, těsně před změnou stran ale vyrovnal Kishishev. Ve druhé půli už Bulhaři plnili roli favorita - góly postupně vstřelili Telkiyski, Berbatov a Domovchiyski.

Začátek zápasu patřil hostům. Již po necelých deseti minutách natáhl z veliké vzdálenosti talentovaný záložník italské Fiorentiny a rozvlnil síť za zády Ivankova. Iniciativu poté převzali domácí. Jejich aktivita byla zúročena ale až těsně před koncem poločasu. Ve 45. minutě se prosadil Radostin Kishishev. Po pěkné kombinaci svých spoluhráčů propálil Poleksice přízemní střelou. Pro 35letého bulharského hráče to znamenal vůbec první gól za odehraných 80 reprezentačních startů.

Po přestávce na hřiště vběhl prakticky jen jeden tým. Černá Hora naprosto nestíhala tempo svého soupeře, největší problémy jí pak dělal útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov. Osmadvacetiletý kanonýr nejdříve tři minuty po změně stran nahrál na druhý gól svého týmu náhradníkovi Telkiyskimu, následně se postavil k penaltě. Tu pět minut před řádným koncem hrací doby bez problémů proměnil a upravil skóre již na 3:1.

Kishishev nebyl jediným hráčem, který si připsal svůj první gól za bulharskou reprezentaci. V nastaveném čase si premiérovou branku v reprezentačním dresu užil také náhradník Domovchiyski, který opět využil skvělé práce Berbatova. Zápas skončil 4:1, lví podíl na výhře domácího týmu měl ale Dimitar Berbatov.

Autor: Anna-Marie Kroupová / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bulharsku jde o postup a nic nez vyhru vyhru brat nemuzou...navic hraji doma....tip 1 Berbatov to zaridi 2:1

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele