Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
05.09.2009 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Finsko 1:2

Zdálo se, že si Finsko v sedmém kvalifikačním boji uřízne pořádnou ostudu. Na půdě Ázerbájdžánu totiž prohrávalo a tři body zachraňovalo až v samotném závěru, kdy se trefili postupně Heikkinen a následně také Pasanen.

Domácí fotbalisté dosud v kvalifikaci neměli před tímto utkání na kontě ani jeden vstřelený gól, a tak Finové určitě nečekali od svého soupeře nějakou ofenzivní smršť. Pro Ázerbájdžán měla totiž velkou cenu i remíza a byl k ní skutečně hodně blízko, jenže chyby v defenzívě se mu nakonec tvrdě vymstily.

První poločas žádný dechberoucí fotbal nenabídl. Domácí se po většinu čau jen bránili ofenzivním choutkám finského výběru, který to zkoušel ze všech možných pozic, ale gól prostě vstřelit nedokázal. Nejblíže byli Alexej Eremenko a Tainio, kteří hýřili aktivitou, ovšem míč za záda Arhayeva neprotlačili, a proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Nevyužití ani jedné šance Finsko litovalo hlavně v 49. minutě, kdy se Ázerbájdžán poměrně nečekaně prosadil i přesto, že do tohoto momentu v duelu téměř nic nepředvedl. Javadov poslal míč ke kopačkám Mammadova a ten si již věděl rady.

Ovšem Finy ani tento inkasovaný gól nezlomil a i nadále tvrdě bojovali, aby minimálně vyrovnali. V 75. minutě nacentroval do pokutového území Jari Litmanen a přesně zakončil Heikkinen. Jenže ani se stavem 1:1 se hosté nespokojili a o devět minut později zaúřadovali podruhé. Po centru z rohového kopu zakončoval Pasanen a zařídil Finsku výhru 2:1.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 není co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

mno nevim nevim

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam takovy pocit ze Azerbajdzan da svuj prvni gol:-) a skonci to 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Ligter

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele