Serie A souhrn - 9. kolo

27.10.2007, 21:08, aktualizováno 29.10.2007, 00:31
Komentáře a souhrny
Ligová krize AC Milán pokračuje, Rossoneri podlehli AS Řím a stále tak čekají na domácí vítězství, neuspěl ani druhý milánský tým, Inter jen remizoval v Palermu. V druhém šlágru kola Neapol porazila Juventus a ten tak klesl na třetí místo za římské AS. Lazio doma nestačilo na Udinese, v Parmě padlo pět gólů, domácí těsně zdolali poslední Livorno.

Turín FC - Cagliari Calcio 2:0

27.10.2007 18:00

Góly: 71. Alessandro Rosina, 86. Michele Ferri (vl.)

Bojující Turín se v utkání proti Cagliari nevzdal a dvěma góly v poslední dvacetiminutovce rozhodl o svém vítězství. Toto vítězství bylo jeho teprve druhé a posunulo jej na prozatímní desátou pozici Serie A.

Bez šesti hráčů, kteří nehráli buď kvůli zranění a nebo kvůli trestu, vstoupili svěřenci trenéra Novelliniho do sobotního zápasu proti Cagliari. V prvním poločase si vytvořili velké množství šancí, ale ani jednu nedokázali využít. Turín byl ale za snahu odměněn ve druhém poločase, kdy se z bezprostřední blízkosti trefil Alessandro Rosina. Výhru domácích ještě těsně před koncem zpečetil hostující obránce Ferri, který si dal vlastní gól. Díky této prohře se Cagliari může po nedělních zápasech propadnout do sestupových vod.

Novellino měl se zraněními problém už od začátku sezony. Zdravotní problémy ale stále nepřestávají a Novellinimu přidělala další vrásky na čelo zpráva o Matteovi Rubinovi, 20ti leté letní posile ze Serie C, který bude chybět šest měsíců kvůli zranění kolene. Turín byl ale přesto posílen o jednoho uzdraveného hráče – Alvara Recobu. Byl to neočekávaný návrat bývalé hvězdy Interu Milán, který nastoupil po boku Ventoly.

V první dvacetiminutovce se dostaly oba týmy do několika příležitostí, branka ale nepadla. Turín pomalu stupňoval tlak a po půl hodině hry se musel vytáhnout gólman hostů Fortin, který výborně zlikvidoval hlavičku Ventoly.

Na začátku druhého poločasu se mohli z branky radovat hosté. Ale na pomoc přišla domácímu brankáři tyč. Měl štěstí, protože na Contiho trestný kop vůbec nezareagoval a zůstal stát jako zmražený. Conti se dostal do šance ještě o chvilku později, ale nerozuměl si se spoluhráčem Finim. Domácím se konečně podařilo skórovat v 70. minutě z poněkud šťastné situace. Obránci Cagliari se totiž snažili odkopnout míč do bezpečí, ale stal se pravý opak. Odkop se nepovedl a dohopsal až k Rosinovi, který měl velmi lehkou pozici.

Mizérie Cagliari byla dokonána o chvíli později. Coriniho centr našel střídajícího Mottu a ten svou hlavičkou nadělal v obraně hostů velké problémy. Ferri chtěl totiž míč odkopnout do bezpečí, ale stalo to samé jako u první branky domácích. Ferri si ale teď místo odkopu dal vlastní gól. Potom ještě svitla jiskřička naděje po trestném kopu Contiho, jeho střelu ale Sereni zlikvidoval.

Oba kluby byli před zápasem ohroženy klesnutím do sestupových vod. Po zapáse se mohli radovat Novelliniho svěřenci, kteří se minimálně do zítřka udrží v první polovině tabulky.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Juventus FC 3:1

27.10.2007 20:30

Góly: 49. Walter Gargano, 62. Maurizio Domizzi (pen.), 70. Maurizio Domizzi (pen.) - 46. Alessandro Del Piero

Juventus letos podruhé narazil, v souboji nováčků nestačil na Neapol a odmítl tak možnost dotáhnout na čele tabulky Inter Milán. Domácím hrdinou večera se stal Maurizio Domizzi.

Hned v úvodních desítkách vteřin prolomil hostující obranu Lavezzi a po následném rohovém kopu musel Buffon likvidovat hlavičku Domizziho. Juventus se připomněl až v patnácté minutě, pokus Del Piera srazila do bezpečí obrana, se střelou Almirona si pak poradil brankář Iezzo. Toho následně dokonce překonal Trezeguet, francouzskému útočníkovi ovšem zkazil radost zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího. Na druhé straně svou šanci neproměnil Zalayeta a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Skóre se poprvé měnili 38 vteřin po změně stran. Palladino si vyměnil míč s Trezeguetem a svou přihrávkou oslovil Del Piera, který gólovou střelou, na níž si Iezzo ještě sáhl, stylově oslavil narození syna Tobiase - 0:1.

Juventusu vedení příliš dlouho nevydrželo. Zalayeta minutu po inkasované brance sice ještě nedal, Gargano už ovšem ano. Domácí fotbalista ve 49. minutě převzal míč od Lavezziho, vyhnul se třem protihráčům a povedenou ranou překonal Buffona - 1:1.

Juventus inkasovaná branka nepoložila a Trezeguet měl hned několik příležitostí na to vrátit svému týmu vedení. Hostující útočník nejprve nastřelil tyč, poté ho vychytal Iezzo. Mezi dvě příležitosti Trezegueta se ještě vešla neproměněná šance Del Piera. Juventus své brankové možnosti nevyužil, a tak přišel trest. V 60. minutě sice Chiellini podle všeho čistým způsobem zastavil Lavezziho, sudí Bergonzi však byl neoblomný a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Domizzi a s přehledem poslal Buffona na opačnou stranu a svůj tým do vedení - 2:1.

Juventus bude mít na rozhodčího Bergonziho zřejmě ještě hodně dlouho spadeno, v 69. minutě totiž proti němu byla nařízena druhá penalta poté, co zalayeta přepadl přes Buffona. Protesty hostujících hráčů byly opět marné a u několik minut starého zůstal i Domizzi, po jehož přesné střele to bylo již o dvě branky - 3:1.

Hosté s tímto stavem již nedokázali nic udělat a o snížení se neúspěšně pokoušeli Del Piero a Salihamidžič. Ke vstřelení kontaktní branky jim nepomohla ani krátká přesilovka poté, co se po vyčerpání všech střídání zranil Blasi.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Udinese Calcio 0:1

28.10.2007 15:00

Góly: 78. Asamoah Gyan

Zasloužené vítězství na půdě Lazia posunulo Udine na páté místo Serie A s šestibodovou ztrátou na vedoucí Inter Milán. První šanci utkání měli sice domácí, to když Rocchi vyzkoušel pravačkou pozornost Handanoviče v brance Udine. Pak už ale vývoj zápasu kotrolovali hosté. Veterán v brance Lazia, třiačtyřicetiletý Marco Ballota, musel běěhem první půle hned několikrát řešit nebezpečné situace. O jeho připravenost se starali hlavně Quagliarella a Asamoah. Lazio se připomnělo po půlhodině hry. Gaby Mundigayi pálil jen těsně vedle. Ještě do přestávky pálil zpoza vápna hostující D'Agostino, ale Ballota byl na místě.

Po přestávce začalo Udine domácí mužstvo přehrávat. Di Natale si dvakrát vylámal zuby na nejlepším a nejstarším muži na hřišti Ballotovi. Za Lazio kontroval dalekonosným pokusem Baronio, ale branky se diváci na Stadio Olimpico dočkali na druhé straně hřiště. V 78. minutě si na centr Di Nataleho vyskočil ghanský reprezentant Asamoah Gyan a nedal Ballotovi tentokrát šanci. Domácí se ze všech sil snažili vyrovnat, ale skvěle organizovaná obrana Udine je do šancí nepouštěla. Naopak střídající Simone Pepe mohl výsledek ještě přikrášlit. Dvě minuty před koncem ale jen zazvonil na tyč.

Více informací k zápasu

AC Milán - AS Řím 0:1

28.10.2007 15:00

Góly: 72. Mirko Vučinić

Milán se nedokázal zvednout a ve šlágru kola, když hostil římské AS, předvedl mizerný výkon. Toho hosté využili a zásluhou Vučiniče, který nastoupil místo zraněného kapitána Tottiho, si odváží tři body a posun na druhé místo v tabulce.

Výhru Římanů mohl ještě podtrhnout De Rossi, ale neproměnil pokutový kop. Mizérii domácích navíc zvýraznil svým vyloučením Ambrosini. Tato prohra nejspíše vyřadila AC Milán ze hry o titul, jelikož milánští se propadli na 13. místo a na vedoucí Inter ztrácejí už 11 bodů.

Do utkání obě mužstva vstupovala s cílem vyhrát, i když trenér hostů prohlásil, že ani remíza ze San Sira by nebyla neúspěchem. Milán ale chtěl určitě vyhrát, protože se potácel až ve spodní polovině tabulky a pokud chtěl ještě pomýšlet na titul, nemohl si dovolit ztratit.

Nechybělo ale mnoho a domácí mohli brzy inkasovat. Mirko Vučinič využil Kaladzeho zaváhání, ale pozorný Dida proti němu vyběhl a šanci zlikvidoval. Chvilku poté oloupil o míč Pirla Mancini, jeho střela však mířila vedle. Za Milán zahrozil Kaká, jeho pokus však ke štěstí brankáře Doniho jen lízl tyč. Dida na druhé straně vyrazil Cicinhovu ránu a po následném rohu a nepříliš jistém prvním zákroku si pěkně poradil i s jeho volejem. Milán byl pod tlakem, při De Rossiho ráně do šibenice se musel opět vytáhnout Dida.

Řím se mohl dostat do vedení ve 27. minutě, kdy se hrnul do rychlého protiútoku. Vučiničovi, kterého pěkně našel Mancini, se ale střela příliš nevyvedla a skončila vedle. Šance ke skórování byly i na druhé straně. Clarence Seedorf promarnil dvě dobré střelecké pozice a Kaká mířil mimo. Potom se do nebezpečné akce řítil Vučinič, ale vynikajícím zákrokem ho zastavil veterán Cafú. Hra se opět rychle přesunula na druhou stranu, kde Mexes zabránil ve skórování Gilardinovi.

I po přestávce se hrál pěkný fotbal plný šancí, nebezpečnější byli v úvodu domácí. Gattuso si poradil s Juanem a pálil přímo na Doniho, ten poté dobře vystihl přihrávku Kaká na Pirla, hlavička Gilardina pak přeletěla břevno. Skóre tak v 72. minutě otevřeli hosté. Mancini vyslal do brejku Cicinha, ten našel ve vápně Vučiniče a jeho hlavička našla svůj cíl - 0:1.

Střídající Seginho potom připravil dobrou šanci pro Gilardina, který ale nabídku k vyrovnání neproměnil, Domácím stále ještě zbývalo deset minut, jejich naděje však značně snížil Ambrosini, který si nechal dát druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Kartu si vykoledoval za stažení De Rossiho, který se ve vápně snažil hlavičkovat. Po tomto faulu tedy pochopitelně následovala penalta, tu ale sám De Rossi neproměnil a Milán tak měl stále šanci.

Rossoneri se ale už o deseti mužích na nic nezmohli a ještě málem inkasovali poté, co Didu přakvapila střela Ludovica Giulyho. Domácí brankář ale pokus Francouze nadvakrát zlikvidoval. Řím využil prohry Juventusu a posunul se na druhé místo za Inter, AC Milán se naopak opět o něco propadl.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Inter Milán 0:0

28.10.2007 15:00

Góly: -

Inter Milán nedokázal najít recept na sicilskou obranu Palerma v čele s brankářem Alberto Fontanou, a tak se oba kluby rozešly smírně bez branek. Lídr tabulky tak přerušil sérii čtyř vítězných zápasů za sebou. Palermo už ve stejném počtu zápasů nezvítězilo.

První šanci zápasu mělv 5. minutě hostující Ibrahimovič, jehož vybídnul ke skórování šikovnou přihrávkou Maicon. Fontana však byl na místě. Domácí odpověděli v 9. minutě spoluprácí Caserty a Amauriho, jehož pokus z pětadvaceti metrů však mířil nad. Ve dvacáté minutě centroval do pokutového území Chivu a po hlavičce Maicona musel znovu zasahovat Fontana. Bývalý brankář Interu se proti nedávným spoluhráčům znovu blýsknul ve 29. minutě, když vychytal Davida Suaza. Ve 40. minutě pokoušel štěstí z přímého kopu Stankovič, ale brankář Palerma znovu svůj tým brilantním zákrokem podržel.

Tlak Interu pokračoval i po přestávce. V úvodních pěti miutách druhé půle dvakrát pálil vedle Suazo. V 51. minutě se hostům, konkrétně Maiconovi, konečně podařilo Fontanu překonat, ale na brankové čáře odvrátil nebezpečí Andrea Barzagli. Ve 62. minutě mohl Inter poslat do zaslouženého vedení Dacourt, ale míč z jeho kopačky proletěl těsně nad břevnem. Střídajícího brankáře Orlandoniho v bráně Interu prověřil po dlouhé době v 65. minutě Caserta, ale moc problémů mu nenadělala. Jiné to bylo o pět minut později, když pálil Simpicio. Orlandoni však dokázal vytlačit míč nad horní tyčku. Dvě minuty před koncem se naposledy vyznamenal Alberto Fontana, když reflexivně vychytal Ibrahimoviče, následná dorážka Cruze mířila mimo. Palermo mohlo urvat vítězství v nastaveném čase. Do pokutového území se probil Diana, ale Orlandoni skvělým zákrokem zachránil Interu alespoň bod.

Více informací k zápasu

Parma FC - AS Livorno 3:2

28.10.2007 15:00

Góly: 9. Stefano Morrone, 54. Massimo Paci, 74. Domenico Morfeo - 24. Francesco Tavano, 50. Francesco Tavano (pen.)

Parma zaznamenala důležité vítězství, když na svém hřišti přestřílela poslední Livorno. Hosté sice vedli 2:1, ale nakonec odjíždí o gól poražení.

Livorno mělo za sebou čtyři porážky v řadě a k další začalo směřovat už v desáté minutě. Corradi ještě po rohovém kopu nezakončil, ale míč se dostal k Morronemu a ten hlavou poslal Parmu do vedení. Zvýšit mohl Reginaldo, jenže přestřelil a hosté odpověděli vyrovnáním. Po Pulzettiho akci středem hřiště se pěkně trefil Francisco Tavano.

Hned po přestávce se Livorno dokonce dostalo do vedení, Paci zahrál ve vápně rukou a Tavano penaltu bez potíží přeměnil ve svůj druhý gól. Moc dlouho se ale hosté neradovali, hned o pár minut později totiž Paci svou chybu napravil, když hlavou po rohovém kopu vyrovnal.

Tavano mohl završit hattrick, ale domácí gólman Luva Bucci měl štěstí, když jeho střelu vytěsnil na tyč. Na hřišti se pak trochu přiostřilo a rozhodčí mohl za potyčku trojice hráčů rozdat i červené karty, ale nakonec sáhl jen po žlutých.

Livorno sahalo po bodu, ten mu však nebyl přán. Corradiho branka ještě neplatila pro ofsajd, následná přesná hlavička Domenica Morfea už vítězný gól přinesla. Jestli předtím centrující Reginaldo byl nebo nebyl s míčem za postranní čárou, to ví asi jen on sám... Špatné odpoledne pro Livorno pak ještě v závěru završil vyloučením De Vezze, když nakopl Morfea.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - UC Sampdoria 2:0

28.10.2007 15:00

Góly: 2. Giuseppe Mascara, 43. Jorge Martínez

Ve vynikajících výkonech pokračuje Catania. Sicilský klub doma tentokráte porazil Sampdorii Janov a posunul se už na osmou příčku ligové tabulky.

Domácí měli raketový vstup do zápasu. Již ve druhé minutě nedokázal Sala odvrátit centr Baiocca a Mascara poslal míč do sítě - 1:0.

O několik minut později to mohlo být již o dvě branky, chybu Miranteho však nepotrestal loňský kanonýr Spinesi. V další šanci pálil z dálky Vargas a jeho dělovka prosvištěla těsně vedle janovské brány. Sampdoria v první půli ani jednou nevystřelila na domácí svatyni a navíc přišla o Antonia Cassana. Ve 43. minutě navíc přišla pro hosty další rána - rohový kop Mascary přistál na hlavě zcela volného Martineze a ten se nemýlil - 2:0.

Po změně stran se obraz hry částečně změnil a o snížení se v 63. minutě mohl zasloužit Palombo, jeho hlavička ale orazítkovala břevno. Zvýšené úsilí Sampdorie vyústilo v další šanci Bellucciho a dobrý zákrok Polita. V 73. minutě se návratu na hřiště dočkal Emiliano Bonazzolli, ani on ale nedokázal dostat míč do sítě a Catania si tak zaslouženě připsala tři body.

Více informací k zápasu

AC Siena - Reggina Calcio 0:0

28.10.2007 15:00

Góly: -

Siena s Regginou okupují spodní příčky ligové tabulky a proč tomu tak je oba kluby potvrdily ve vzájemném zápase. Na Stadio Franchi Arena Montepaschi branka nepadla.

Během devadesáti minut toho příliš zajímavého k vidění nebylo. Siena i Reggina mají problémy se střílením branek a na tom nic nezměnila ani Bucchiho nepřesná hlavička po centru Jarolíma. Na druhé straně se ofsajdové pasti vyhnul Amoruso, z velké šance ale branku nevytěžil. Campagnolov hostující svatyni se řádně zapotil po ráně Vergassoly a jeho kvality poté prověřil i Loria.

Druhý poločas nabídl jednu obrovskou šanci Regginy. V 60. minutě po rohovém kopu chyboval brankář Eleftheropoulos, Amoruso ale v zakončení znovu selhal a trefil pouze břevno.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Atalanta Bergamo 0:1

28.10.2007 15:00

Góly: 75. Cristiano Doni

Hosté z Bergama si z Empoli odvezli všechny tři body, jediným gólem zápasu jim je zajistil Cristiano Doni.

Největší šance domácích v první půli přišla, když Luca Antonini poslal centr před branku, obrana se nedohodla s brankářem a zakončovat tak mohl Nicola Pozzi, jeho střelu však zblokoval Carrozzieri. V 18. minutě mohl otevřít skóre útočník Atalanty Riccardo Zampagna, když po centru Doniho poslal hlavou míč těsně nad bránu.

O necelých pět minut později se na opačné straně odehrála další šance. Antonio Busce nádherným dlouhým balonem našel nabíhajícího Pozziho, který hlavičkoval jen několik centimetrů vedle Coppolovy svatyně. Pět minut před přestávkou pálil Zampagna, jeho střelu ke štěstí domácích zblokoval jeden z obránců na roh.

Na začátku druhé půle na hřiště přišel Sebastian Giovinco, který nahradil v první půlce nevýrazného Antoniniho. Tento mladík způsobil obraně hostí několik problémů svými výpady po levém křídle.

Nerozhodnutý výsledek byl definitivně prolomen, k nadšení všech fanoušků Atalanty, v 75. minutě. Simone Padoin našel centrem Carrozzieriho, jeho hlavičku zastavila tyč, ale k dorážce se dostal Cristiano Doni a v koncovce se nemýlil. Domácí snaha o vyrovnání už žádný výsledek nepřinesla, Bergamo si tak odváží všechny body.

Více informací k zápasu

Janov CFC - ACF Fiorentina 0:0

28.10.2007 20:30

Góly: -

Fiorentina ani na devátý pokus nenašla přemožitele a z Janova si odváží bod za remízu 0:0. Viola je v tabulce třetí, domácí desátí.

V úvodní šanci sice pálil nepřesně Mutu, jinak se ale hrálo především podle janovských not. Frey se rozehřál při likvidaci trestného kopu Leona, o chvíli později si na něho nepřišel ani Borriello. Parádu pak předvedl Leon, který obešel pět hráčů a přítrž jeho radovánkám učinil až stoper Gamberini. Leon byl přichuti, ve 30. minutě nasadil k dalšímu sólu a to zakončil nepřesnou střelou. Ve 37. minutě byl velice blízko k úvodní brance Sculli. Tomu tutovku připravil Jurič, Frey však předvedl fantastický zákrok. Až v závěru první půle se ke slovu dostali i hosté, pas Semioliho nedokázal přetavit v branku Pazzini.

Druhý poločas otevřela nepřesná střela Kuzmanoviče, na druhé straně trefil Mutu z trestného kopu jenom zeď. Rumunský útočník se poté převtělil do role nahrávače a možná ani on sám v tuto chvíli ještě kroutí hlavou nad tím, jak nemohl Pazzini z malého vápna trefit bránu. Svého debutu v Serii A se dočkal Figueroa, argentinský útočník se zotavil po dvou operacích kolena a při vstupu na hřiště mu ve stoje aplaudoval celý stadion. Právě Figueroa se v samém závěru mohl stát domácím hrdinou, míč do sítě ale nedotlačil ani on, ani Marco Di Vaio.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán963017:521
2.AS Řím953120:1218
3.ACF Fiorentina945016:717
4.Juventus Turín952218:1017
5.Udinese Calcio943210:1115
6.Neapol SSC942317:1114
7.Atalanta Bergamo935111:1014
8.Calcio Catania93428:713
9.Citta di Palermo934211:1113
10.FC Janov93428:813
11.FC Turín925211:1111
12.Sampdoria Janov93248:911
13.AC Milán924313:910
14.Lazio Řím92439:1210
15.FC Parma923410:169
16.Cagliari Calcio92258:138
17.Empoli FC92255:118
18.AC Siena91447:127
19.Reggina Calcio90545:145
20.AS Livorno90278:212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*

čemu se jako divíš? že torino neremízovalo?

Reagovat
M11

skoda no... propadli jsme...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*1860

cekla sem, ze to bude tezky, ale tohle je i na me moc..

Reagovat
smazaný uživatel

to se mi snad kurva zdá....

Reagovat
M11

livorno sou v hovnech...ac jim slape na paty

Reagovat
HOST*

.Gratuluju k AC-na záchranu to snad bude stačit

Reagovat
Slejdy

Ac sou taky v hovnec AS parada .. Inter nevyhral takze dobre dva body

Reagovat
HOST*Ander

Blby rozhodčí, JUVE 4EVER

Reagovat
HOST*neminho

vyste chytráci kteří tomu nerozumí

Reagovat
smazaný uživatel

scodetto

Reagovat
HOST*

Co je to scodetto, to je nějaké jídlo?

Reagovat
smazaný uživatel

u pardon jsem to trochu vice oslavil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele