Serie A - preview 5. kola

21.09.2018, 08:34, aktualizováno 23.09.2018, 08:36
Previews
Juventus ještě neztratil ani bod a očekává se, že svou sérii výher protáhne rovněž ve Frosinone. Laziu se daří a potvrdit formu chce i proti Janovu, AS Řím bude měřit síly s Bolognou, Neapol se představí v Turíně a AC Milán tentokráte narazí na Atalantu...
Turín FC - SSC Neapol  (neděle 12:30)
Těžké utkání čeká na svěřence Carla Ancelottiho. Neapol se po ztrátě v Lize mistrů musí rychle koncentrovat na domácí soutěž, ve které v tomto kole zajíždí do Turína. Granata tři zápasy v řadě nenašla přemožitele a tuto sérii hodlá proti Neapoli ještě natáhnout. Pikantní zápas to bude pro turínského lodivoda Waltera Mazzarriho, jenž si trenérské jméno udělal pod Vesuvem.

FC Turín by se letos rád konečně dostal na pozice zaručující evropské poháry a i když v prvním kole nezačal dobře a s AS Řím prohrál 0:1, postupně se zvedl a aktuálně tři zápasy nenašel přemožitele. Býci postupně remizovali s Interem a Udinese a doma porazili SPAL. V dalším zápase přivítají SSC Neapol a to bude pikantní záležitost pro Waltera Mazzarriho. Právě díky šestapadesátiletému kouči se Parthenopei znovu dostali do popředí italské kopané. Sám rodák ze San Vincenza by si něco podobného rád zopakoval i s Turínem, jenž rozhodně má kádr na to, aby proháněl nejsilnější italská mužstva. Jak na tom skutečně Býci jsou, by mohlo utkání s Neapolí ukázat.

Hosté mají za sebou vystoupení v Lize mistrů a mnoho důvodů k radosti nemají. V nabité skupině, kde hrají FC Liverpool a Paris Saint-Germain, hned na úvod ztratili s outsiderem Crvenou Zvezdou. V Srbsku dokonce nedala Ancelottiho parta ani gól a remizovala 0:0.

V Serii A je to ale zatím celkem dobré. Na to, jak těžký los Parthenopei v úvodu měli, dokázali získat devět bodů a to tak trochu nečekaně prohráli se Sampdorií, jinak získali skalpy Milána, Lazia a Fiorentiny, tedy potenciálně největších konkurentů v boji o Ligu mistrů.

Neapol v minulé sezoně v Turíně zvítězila 3:1, ale že domácí mají sílu, se Neapolští přesvědčili na San Paolo, kde oba celky získaly bod za konečnou remízu 2:2.

Domácím bude chybět obránce Ansaldi i technicky zdatný Iago Falqué, což by proti Neapoli mohlo znamenat problém. Na druhé straně Carlo Ancelotti nemůže počítat s krajním bekem Ghoulamem a mimo hru jsou i Meret, Younes a Čiriches.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Moretti - Aina, Baselli, Rincón, Meité, Berenguer - Zaza, Belotti
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Callejón, Allan, Hamšík, Zielinski - Milik, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.64 - 3.70 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - AS Řím  (neděle 15:00)
AS Řím má za sebou hodně špatný start do sezony a čerstvě se mu nepovedlo překvapit ani na půdě Realu Madrid. Zklamání z vlastní formy se pokusí vyléčit na půdě Boloni - týmu, který dosud nevstřelil ani jednu branku.

Pouze dva týmy v Serii A se zatím ještě ani jednou netrefili. Frosinone a Bologna. Před oběma teď stojí hodně těžký soupeř, ale přesto se o to hráči chtějí pokusit. Je to trochu paradox, že se Boloně nedaří střílet branky. Vede ji totiž trenér, který měl jako hráč pověst výtečného střelce. Filippo Inzaghi sice už dávno ochutnal, že je velký rozdíl mezi hřištěm a lavičkou, ale přesto se od jeho týmu čekalo mnohem víc.

Jeho pozice je hodně nejistá, neboť tým pod jeho vedením ještě ani jednou nevyhrál a dosud nasbíral jen jediný bod. Ani poslední kolo mu nevyšlo a po debaklu od Interu Milán na Bolognu vyzrál také Janov. Dvacet minut před koncem se o to postaral jedinou brankou polský mladík Krzysztof Piątek. Navíc byl v utkání vyloučen záložník Erick Pulgar, který se tak proti Římu nepředstaví. Zraněn je také obránce Helander.

Záložník Godfred Donsah ale nepochybuje o tom, že se Bologna dokáže vrátit do závodu. "Je hodně obtížné zůstávat pozitivní, když se nic nedaří a ze všech stran slyšíte samou kritiku. My si to ale nesmíme pouštět do hlavy. Naším úkolem je odvádět sto procent našich možností a věřit, že vynaložená práce se vrátí. Proti Římu nesmíme chybovat, i když i on se ocitá v problémech," ví mladý hráč.

Římané opravdu v této sezoně hrají pod své možnosti a čelí další krizi. Na trenéra Di Francesca se valí vlna kritiky za herní projev, připravenost hráčů a celkově jejich bojovnost. Ta totiž nebyla vidět ani v jednom ze tří posledních utkání. Římané nejprve prohráli s AC Milán, následně si rozdělili body s Chievem, což bylo rovněž velkým zklamáním. Další studená sprcha přišla na řadu v Madridu.

Proti domácímu Realu chtěl italský celek hrát agresivně, jednoduše a pozorně, ale až na krátké pasáže na hřišti prakticky dominoval jen Real. I přes skvělý výkon rovněž kritizovaného brankáře Olsena dostali Giallorossi od Bílého baletu tři branky a rozdíl mohl být mnohem větší. Pesimismus pomalu přepadá i hráče, kteří také nejsou s výkony týmu spokojeni.

Do utkání s Bolognou zřejmě nenastoupí Javier Pastore, který sice už trénuje s týmem, ale nemá dostatečně dobrou fyzičku. Menší zdravotní potíže komplikují rozlet mladému záložníkovi Corićovi. AS má na Bolognu dobré vzpomínky, neboť s ní už šest let neprohrálo. V březnu letošního roku zde ale nechalo dva body.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Maio, Danilo, Gonzalez - Mattiello, Svanberg, Poli, Dzemaili, Dijks - Santander, Falcinelli
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Cristante, Nzonzi, Pellegrini - Ünder, Džeko, Perotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.22 - 3.89 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Loni skončil stejný zápas ve Veroně remízou 1:1 a dělba bodů je nejčastěji skloňovaným výsledkem i tentokrát. Chievo na první ligové vítězství v sezoně čeká a navíc je i díky bodovému odečtu na posledním místě. Tohoto faktu se pokusí využít Udinese.

Duel mezi Chievem a Udinese se sice mezi šlágry kola neřadí, neznamená to ale, že by tím ztrácel na důležitosti. Naopak. Chievo potřebuje body jako sůl, neboť díky mizerné formě i bodovému odečtu je s jedním minusovým bodem na posledním místě.

Ze strany Chieva je to zatím vůbec zvláštní začátek sezony. Nechybělo mnoho, aby obral o body největšího favorita Juventus, pak ale dostalo šestigólový výprask od Fiorentiny, aby následně doma remizovalo s Empoli 0:0. Před týdnem pak Fly Donkeys urvali cenný bod s AS Řím (2:2).

Poměrně dobře si zatím vede Udinese. Zebry našly přemožitele jen v jednom zápase ve Florencii, jinak pravidelně přidávají body. Jenom připomeňme, že Udine porazilo Sampdorii a remizovalo v Parmě, či doma s Turínem.

Už bylo řečeno, že vzájemný duel je důležitý a to i pro pozdější případné záchranářské boje. Chievu se boj vespod tabulky predikoval a Udinese zase bylo před sezonou považováno za velkou neznámou. Tým trenéra Velazqueze si však zatím vede dobře.

Co se absencí týče, na každé straně chybí tři hráči. Fly Donkeys se budou muset obejít bez Djordeviće, Cesara a Rossettiniho, zatímco Zebrám nepomohou Badu, Ingelsson a Pezzella. Zápas nabídne také českou stopu. Antonín Barák nastoupil v minulém kole na posledních pět minut a po svalovém zranění by mohl nějakou minutáž dostat i na Stadio Bentegodi.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Tomović, Bani, Barba - Rigoni, Radovanovič, Obi - Birsa - Stepinski, Giaccherini
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Larsen, Troost-Ekong, Nuytinck, Samir - Machís - Behrami, Fofana, Mandragora, De Paul - Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.19 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Janov CFC  (neděle 15:00)
Lazio přivítá na domácím Stadio Olimpico CFC Janov. Biancocelesti se dostávají do optimální formy, ve které se prezentovali takřka celou loňskou sezonu a doma budou favoritem. Janovští jsou ale nebezpečným soupeřem a při poslední návštěvě věčného města si připsali vítězství.

Juventus a Neapol byly v prvních dvou kolech nad síly římského Lazio, ale Inzaghiho tým nezpanikařil a následně vyhrál vše, co se dalo. Frosinone a Empoli udolal jedinou brankou a ve čtvrtek uspěl rovněž v Evropské lize, když doma porazil 2:1 kyperský Apollon Limassol.

Lazio hrálo Evropskou ligu v poněkud pozměněné sestavě. Trenér Simone Inzaghi se rozhodl své největší opory šetřit a například nejlepšího střelce Cira Immobileho poslal do hry až po hodině odehraného času. Kanonýr se pak odvděčil vítěznou brankou, kterou vstřelil z pokutového kopu. Každopádně kádr Biancocelesti by měl být před zápasem s Janovem odpočatý.

Hostující CFC Janov si také nevede špatně a ze tří zápasů dokázal získat solidních šest bodů. Nezvládl pouze divokou přestřelku v Sassuolu, kde nakonec prohrál 3:5. Všechny body, které Grifové doposud získali, mají z domácího prostředí. Janov tam postupně zdolal Empoli a Boloňu. Na Luigi Ferraris zvítězil i v poháru nad Lecce (4:0).

Lepší vzájemnou bilancí oplývá Lazio, nicméně v minulé sezoně dokázal Janov Stadio Olimpico vyloupit a nebylo to poprvé. Za posledních deset let Grifové vyhráli v Římě celkem pětkrát.

Simone Inzaghi nemůže počítat s Luizem Felipem, Lukakuem a Raduem. Všichni tři laborují se zraněními. Inzaghiho trenérský protějšek Davide Ballardini je na tom úplně stejně, také jemu scházejí tři hráči, jmenovitě Lopez, Favilli a Lapadula.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Wallace, Acerbi, Cáceres - Marušić, Parolo, Leiva, Milinković-Savić, Lulić - Luis Alberto, Immobile
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Biraschi, Spolli, Gunter - Romulo, Mazzitelli, Hiljemark, Criscito - Bessa - Panděv, Piatek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.83 - 7.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Atalanta Bergamo  (neděle 18:00)
Fotbalisté AC Milán přivítají na San Siru nevyzpytatelnou Atalantu Bergamo. Mnoho hráčů nosící dres Rossoneri dříve v Bergamu působilo a o to více se budou proti svému bývalému celku chtít ukázat. Oba týmy zároveň potřebují body jako sůl.

Mattia Caldara, Franck Kessié, Giacomo Bonaventura nebo stále ještě zraněný obránce Andrea Conti, ti všichni Atalantou prošli a v neděli se mohou na svého bývalého zaměstnavatele těšit. Na druhé straně zase oblékal dres AC Milin chorvatský záložník Mario Pašalić.

AC Milán zatím stihl jen tři zápasy Serie A a vedl si v nich průměrně, tedy jedno utkání vyhrál, jedno prohrál a v minulém kole na půdě Cagliari remizoval. V tabulce patří milánskému velkoklubu až šestnácté místo, takže je co zlepšovat. Rossoneri se před zápasem s Atalantou představili v Evropské lize, v zápase na půdě lucemburského Dudelange splnili povinnost a zvítězili, byť o třech bodech rozhodla jediná trefa Gonzala Higuaína. Při vší úctě k lucemburskému soupeři teď na AC čeká těžší překážka - Atalanta Bergamo. "Atalanta je v Serii A skutečností, mají precizní vlastnosti, ale teď jsou trochu v útlumu. Poslední dva zápasy prohráli a na to budou chtít reagovat. Musíme odehrát dobré utkání, střílet..," vyjádřil se před utkáním kouč Gennaro Gattuso.

Atalanta se také herně trápí, poslední dva zápasy nedokázala bodovat a to hrála doma s Cagliari a venku se SPALem. Přičteme-li k tomu i vyřazení z předkola Evropské ligy proti Kodani, vyjde nám, že Gasperiniho parta je absolutně bez formy a na San Siru bude mít co zlepšovat. "Milán je na velmi dobré technické úrovni. Navíc do už tak silného týmu ještě ve správný moment začlenil Higuaína. My ale musíme přemýšlet o Atalantě a jak si v zápase povedeme. Musíme hrát dobře, být solidní a obtížně překonatelní," prohlásil na tiskové konferenci trenér Gian Pier Gasperini.

Jak už bylo řečeno, chybět bude Andrea Conti, který dlouho laboruje se zraněním a čerstvě také Mattia Caldara. Dlouhodobě je mimo hru Strinić a v ofenzívě nenastoupí talentovaný Cutrone. Gasperini má v tomto ohledu méně starostí, protože jediný, s kým nemůže počítat, je Varnier.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Caldara, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Bíglia, Bonaventura - Suso, Calhanoglu - Higuaín
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Palomino, Masiello, Castagne - De Roon, Freuler, Gosens, Pašalić - Zapata, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.60 - 3.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Frosinone Calcio - Juventus FC  (neděle 20:30)
Juventus Turín opět na začátku sezony nasadil ke skvělému tempu a zdá se, že to jeho konkurenti budou mít opět hodně těžké. Po vyčerpávajícím utkání Ligy mistrů má Juventus před sebou poměrně neškodného soupeře, domácí Frosinone.

Proč neškodného? Může se to zdát jako příliš nadsazené, přeci jen se ve fotbale může stát cokoli. Frosinone ale opravdu nemá dobrou formu a jeho výkon je pro mnoho fanoušků dost smutný. Ačkoli do sezony vstupoval nováček především s touhou se zachránit, jeho současný um na to vůbec stačit nemusí. Pouze Chievo Verona dostalo víc branek (11) než Frosinone a obrana je opět problémem.

Dost možná ale není tím úplně největším, protože Frosinone ještě nedokázalo za čtyři odehraná kola vstřelit ani jednu branku! Poměrně blízko k tomu mělo proti Laziu, které nakonec spasila jediná branka. Mnohem horší pocity museli fanoušci mít poté, co Frosinone naprosto znemožnila Samopdoria. V minulém kole mu totiž janovský celek nadělil pět branek a všichni kromě domácích se královsky bavili.

Frosinone teď čeká obrovský test a hráči se přirozeně na návštěvu Juventusu těší. Obránce Marco Capuano mimo jiné řekl: "Nacházíme se v hodně špatné situaci a víme, že se nám nedaří ani na jedné straně hřiště. Snažíme se ale hrát jednoduše a od základů. Nikdo z nás nic nevzdává a teď, když je před námi Juventus, je naše snaha ještě vyšší. Hrát proti Juventusu je skvělý pocit a možnost, jak ze sebe vydat maximum," míní Capuano.

Frosinone půjde do večerního utkání s oporami Krajncem, Sportiellem nebo Pericou, ale menší zranění stále provázejí Ciofaniho a Campbella. Juventus také nebude kompletní, neb mu schází zraněná De Sciglio. Další velká absence je způsobena diskvalifikací, kterou byl za nesportovní chování a červenou kartu potrestán Brazilec Douglas Costa. Záložník Sami Khedira se zranil v posledním utkání.

To se Juventusu nadmíru povedlo, neboť i přesto, že musel ve Valencii hrát většinu utkání v početním oslabení, dokázal vyhrát. Nad domácím týmem zvítězil v rámci Ligy mistrů díky dvěma gólům penaltového mága Miralema Pjaniće a připsal si první tři body. Tím volně navázal na skvělou formu z domácí scény. Rovněž v italské Serii A se mu daří a ještě neztratil ani jeden bod.

Juventus možná nepůsobí tak suverénně jako dřív a zápasy vyhrává třeba jen o gól (třikrát ze čtyř zápasů). V klíčových momentech ale umí zabrat a právě to z něj dělá šampiona. S Frosinone se Juventus potkal čtyřikrát, z toho dvakrát ve druhé lize. Třikrát nad svým oponentem dokázal zvítězit a jen jednou se body dělily.

O vítězné mentalitě hovořil například Federico Bernardeschi, který pro JTV poznamenal: "Na Mestalle jsme vyhráli díky tomu, že jsme hráli srdcem. Nic jsme nevzdali a bojovali do posledních chvil. Pro nás to není jen fráze, protože právě v těch nejtěžších chvílích je Juventus schopen rozhodovat. Když se nám nedaří nebo jsme pod tlakem, tak si umíme poradit. Hráli jsme s čistou hlavou a nezlomilo nás ani početní oslabení."

Juventus je aktuálně na první příčce a vede ligu o tři body před SPALem. V souboji s trpaslíkem bude ve Frosinone očekávat tři body i přesto, že tamní fanoušci umí na stadionu Benito Stirpe vytvořit hodně nepříjemnou kulisu.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Goldaniga, Salamon, Krajnc - Zampano, Chibsah, Maiello, Hallfredsson, Molinaro - Perica, Ciano
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Bonucci, Benatia, Alex Sandro - Emre Can, Pjanić, Matuidi - Dybala, Mandzukić, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.50 - 6.79 - 1.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma Calcio - Cagliari Calcio  (sobota 15:00)
Parmě se první kola nepovedla, ale naposledy šokovala celou Itálii vítězstvím nad Interem Milán. Na tom bude chtít stavět také nyní, když se doma utká s Cagliari. Celek ze Sardinie ale jen tak neprohrává.

Vlastně za čtyři kola prohrál jen jednou. Konkrétně hned v prvním kole, kdy nestačil na nováčka z Empoli. Od té doby ale už stačil najít svůj rytmus a správné hráče, kteří v klíčových chvílích berou odpovědnost na svá bedra. Velký úspěch si Cagliari připsalo výhrou nad Atalantou Bergamo, kterou čekal opravdu málokdo. A ani v minulém kole to nebylo špatné, protože remizovat s AC Milán se nepovede každému.

Cagliari to ale zvládlo a aktuálně sídlí na dvanáctém místě. Vzhledem k tomu, že se do hry opět může zapojit João Pedro, trenér musí řešit spíše příjemné starosti. Jako třeba zda postaví do hry Saua nebo Fariase. Jistý je start Pavolettiho s Barellou. Dalším soupeřem Cagliari bude domácí Parma, která je na tom o poznání hůř. Ani ne tak bodově jako spíš herně a výsledkově.

Nováčkovi Serie A se vstup do ročníku moc nedaří. Za první tři kola dvakrát prohrál a jednou remizoval. Pravda je, že v jednom kole hrál s Juventusem, ale jinak si v minulých zápasech představoval rozhodně lepší výsledky. Ty dorazily až v minulém kole. Parma sehrála skvělý duel s Interem Milán a ačkoli byly veškeré sázky proti ní, dokázala si díky jediné brance Federica Dimarca poradit.

Senzační úspěch nečekal ani kanonýr Roberto Inglese. Ten před utkáním s Cagliari prohlásil: "Minule jsme dokázali něco famózního. Porazit Inter, to se nepovede každý den. Především jsme ukázali náš charakter a bojovali až do konce, i když nás Inter místy pořádně tlačil. Teď se musíme soustředit jen na další klání, protože tyto výsledky musíme pořád opakovat. Klíč bude v tom, abychom se soupeře nebáli a hráli odvážně," míní zkušený hrot.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Gagliolo, B. Alves, Dimarco - L. Rigoni, Stulac, Barillà - Gervinho, Inglese, Di Gaudio
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Srna, Klavan, Romagna, Padoin - Castro, Bradaric, Barella - Joao Pedro - Sau, Pavoletti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.38 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - SPAL 2013  (sobota 18:00)
Nečekaně povedený start do sezony zažívá malý celek z Ferrary. SPAL jen těžko dostává branky a jeho hra je velmi efektivní. Další protivník si ale často umí s podobnými problémy poradit, neboť SPAL zavítá do Florencie.

SPAL je prozatím senzací Serie A. Maličký tým, který velmi často střídá první a druhou nejvyšší ligu, působí jako zjevení. Jeho obrana je velmi dobře sehraná, takticky téměř nedělá chyby a působí soudržným dojmem. Zatím dostal SPAL jen jednu jedinou branku ve čtyřech zápasech, což z něj dělá nejlepší obranu v lize!

Ve třetím kole ji jednou porazil Turín a ještě větší obavy mohl mít SPAL v minulém kole. To se totiž utkal s Atalantou, která je zejména v útoku velmi nebezpečná. SPAL si přesto dokázal poradit a kuriózní bylo, že Atalantu sestřelil dvěma góly hráč, který jí patří. O osudu utkání totiž rozhodl mladý kanonýr Andrea Petagna, který ve Ferraře prožívá skvělou část kariéry.

A už se těší i na Fiorentinu. "Nikdo z nás nečekal, že budeme po čtyřech kolech takhle vysoko. Daří se nám prakticky všechno a kromě chvíle utkání s Turínem hrajeme perfektně. Minule jsme dokázali využít naše šance a teď budeme potřebovat to samé. Fiorentina je velmi silným týmem a tolik šancí jako minule určitě mít nebudeme. Takže musíme být hodně efektivní a pozorní vzadu," přemítá Petagna.

Další dobrou zprávou pro fanoušky SPALu je fakt, že trenér Fabio Semplici má k dispozici kompletní kádr bez výrazných absencí. Chybět bude jen zraněný záložník Federico Viviani. Fiorentina je na tom obdobně a nejlepší zprávou je návrat brankáře Lafonta, který i přes svůj věk okamžitě zaujal. O místo v základu by se měli prát Mirallas, Pjaca a Eysseric.

Viola má za sebou první dvě ztráty bodů. V rámci třetího kola si na ni vyšlápla Neapol a ani odložené první kolo pro ni nedopadlo nejlépe. Giovanni Simeone sice ve 13. minutě dostal Violu do vedení nad Sampdorií, ale po hodině hry srovnal Gianluca Caprari na konečných 1:1, což bylo pro Violu mírné zklamání. Teď se Fiorentina pokusí znovu se dostat do sedla proti SPALu.

S ním se v minulosti utkala jen dvakrát a ani jednou nevyhrála. Oba střety skončily stejně, remízou. Trenér Stefano Pioli teď touží po všech bodech. "Máme za sebou těžký duel, který nás stál hodně sil. A nemáme zase tak moc času na přípravu dalšího soupeře. Ale věřím, že to zvládneme. Každý tady pracuje na sto procent a oddanost celého týmu je výtečná. Proti SPALu musíme být hodně obezřetní, protože je to velmi nebezpečný soupeř," dodal Pioli.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Pezzella, Vitor Hugo, Biraghi - Benassi, Veretout, Gerson - Chiesa, Simeone, Pjaca
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Cionek, Vicari, Felipe - Lazzari, Missiroli, Schiattarella, Kurtić, Fares - Antenucci, Petagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.84 - 5.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Inter Milán  (sobota 20:30)
Po úspěšném zápase Ligy mistrů se fotbalisté Interu Milán musejí znovu soustředit na domácí soutěž, kde zatím tápou. Spallettiho svěřencům patří až čtrnácté místo a důvodů, proč na stadionu Luigi Ferraris zvítězit, je celá řada. Sampdoria je před tímto kolem čtvrtá a doma ještě neprohrála.

Zápas Sampdorie s Interem bude v mnoha ohledech pikantní už i proto, že někteří klíčoví hráči Interu dres Blucerchiatti oblékali. Ať už to platí o největší hvězdě Mauru Icardim nebo o stoperech Milanu Škriniarovi a Andreu Ranocchiovi. Inter v minulé sezoně v Janově vyhrál a to nezvykle vysoko 5:0, což domácí nehodlají opakovat.

Sampdoria ve středu sehrála dohrávku odloženého zápasu s Fiorentinou a po remíze 1:1 se posunula na průběžné čtvrté místo. Námořníci mají jen tři dny na odpočinek. "Potřebujeme obnovit naše síly, protože zápas bude náročný," podotkl trenér Giampaolo.

Námořníci se Interu v žádném případě nebojí, na druhou stranu je varuje loňský výsledek. Podle trenéra Giampaola není možné spoléhat jen na taktiku. "Aby byla Sampdoria konkurenceschopná, musí být plně připravena. Strategie jsou čistě teoretické, vy musíte být dobří i v mnoha dalších ohledech," dodal Giampaolo.

Ani Inter si příliš neodpočine a k dobru bude mít jen o jeden den navíc. Na vině bylo úterní utkání Ligy mistrů proti Tottenhamu, ve kterém se Nerazzurri mezi klubovou elitu Evropy vrátili po dlouhých sedmi letech. A byl to úspěšný návrat, protože italský celek v závěru otočil výsledek a vyhrál 2:1.

Teď se tým Luciana Spallettiho musí plně koncentrovat na Serii A, kde zatím hodně strádá. V minulém kole prohrál s Parmou a v tabulce mu patří až čtrnácté místo. To je velký rozdíl oproti obecnému očekávání, že Inter bude prohánět vedoucí Juventus.

Sampdorii bude chybět zraněné duo hráčů Regini, Saponara, jinak má zbytek kádr kouč Giampaolo k dispozici. Podobně je na tom Inter, který sice má v nohách úterní duel Ligy mistrů s Tottenhamem, ale kádr je až na Vraaljka připraven.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Andersen, Colley, Murru - Praet, Ekdal, Jankto - Caprari - Quagliarella, Defrel
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, De Vrij, Škriniar, Asamoah - Gagliardini, Brožović - Politano, Nainggolan, Perišič - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.44 - 3.69 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - Empoli FC  (pátek 20:30)
Sassuolo až překvapivě snadno vstoupilo do sezony a jeho forma je výtečná. V posledním kole narazilo na silný Juventus a ani s ním nehrálo špatný duel. Nápravu ztracených bodů bude již v pátek večer hledat proti Empoli.

Neroverdi jsou zatím velmi příjemným překvapením. Za první čtyři kola posbírali už sedm bodů a to jim stačí na průběžné 4. místo Serie A. Trenér Roberto De Zerbi dokázal vtisknout týmu jasnou představu o tom, co chce hrát. Hráči o sobě velmi dobře vědí a ze zápasů Sassuola se stává přehlídka branek. Týmy jako Cagliari i Janov by mohly vyprávět.

V minulém kole se Sassuolu zase tak dobře nevedlo. Jeho série neporazitelnosti se zastavila na třech utkáních, protože naposledy přijelo Sassuolo do Turína. Jeho zápas si většina lidí bude pamatovat ze dvou důvodů. Tím prvním je první branka Cristiana Ronalda v dresu Staré dámy, tím druhým je pak nesmyslné a nesportovní chování Douglase Costy a jeho následné vyloučení.

Trenér De Zerbi ale nabádá své hráče, aby se soustředili jen na svou hru. "Je pravda, že minulé utkání bylo hodně zvláštní a nebylo to pro nás jen příjemné. Ale je to minulost, nechme ji za sebou. Poučme se z chyb, abychom je neopakovali. Do pátečního duelu půjdeme zase naplno, tak jak jsme zvyklí. Věřím, že ukážeme našim fanouškům skvělý fotbal a získáme dobrý výsledek."

Trenér De Zerbi nebude moci využít pouze služeb obránce Pelusa, jinak má k dispozici kompletní kádr. Obdobně je na tom také jeho protějšek, neboť i Andreazzolimu schází v podstatě jen jeden hráč, Maietta.

Empoli nepředvádí vůbec špatný fotbal a především ofenzivní trojice La Gumina, Zajc a Krunić dělá svým soupeřům velké potíže. Jenže jej sráží velmi špatná efektivita v zakončení. Empoli si umí vytvořit dostatek šancí, ale zatím dalo jen tři branky. V posledním kole proti Laziu bylo za neschopnost proměnit své šance potrestáno jedinou brankou Marca Parola a opět se muselo obejít bez bodů.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Marlon, G. Ferrari, Rogerio - Bourabia, Locatelli, Duncan - Berardi, Babacar, Djuričić
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Di Lorenzo, Silvestre, Rasmussen, Veseli - Acquah, Capezzi, Bennacer - Zajc, Krunić - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.33 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC44009:412
2.SPAL 201343014:19
3.SSC Neapol43016:69
4.UC Sampdoria42119:27
5.ACF Fiorentina42118:37
6.US Sassuolo42119:77
7.Janov CFC32016:66
8.SS Lazio42023:46
9.AS Řím41217:75
10.Turín FC41214:45
 Udinese Calcio41214:45
12.Cagliari Calcio41214:55
13.Atalanta Bergamo41127:64
14.Inter Milán41125:44
15.AC Milán31115:54
16.Empoli FC41123:34
17.Parma Calcio41124:54
18.Bologna FC40130:51
19.Frosinone Calcio40130:101
20.Chievo Verona40225:11-1
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (312)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele