Serie A - preview 4. kola

17.10.2020, 08:40, aktualizováno 19.10.2020, 09:01
Previews
Hellas Verona získal z úvodních tří zápasů hned šest bodů a svou bilanci si hodlá vylepšit v pondělní dohrávce čtvrtého kola proti Janovu. Ten v uplynulých dnech trápil koronavirus a spousta jeho hráčů nemohla a někteří stále ještě nemohou trénovat...
Hellas Verona - Janov CFC  (pondělí 20:45)
O pondělní dohrávku se v Itálii postarají týmy Hellasu a Janova, přičemž si zatím vedou podobně. Hellas vyhrál dva duely ze tří, Janov jeden ze dvou. I proto se očekává vyrovnaná partie, vždyť v loňské sezoně zvítězil vždy domácí celek.

Veronští se zatím představili na domácí půdě dvakrát a pokaždé z toho byla výhra, byť v jednom případě kontumační. Jediné venkovní utkání se Hellasu nepovedlo, v Parmě prohrálo po jediné brance Jasmina Kurtiće už v první minutě zápasu.

Před reprezentační přestávkou prohrál i Janov a právě debakl od Neapole 0:6 se pokusí ve městě Romea a Julie napravit. Kouč Rolando Maran označil porážku za velice ostudnou a v dalším kole žádá zlepšení.

Janov si na Veronu věří, vyhrát na Bentegodi sice dokázal před třemi lety, ale poslední měření sil vyznělo jasně v jeho prospěch. Na Marassi nasypal Veroně tři góly.

Oba celky trápí v úvodu nové sezony rozsáhlá marodka. Domácí trenér Ivan Jurić se musí obejít bez Cetina, Danziho, Guntera, Benassiho, Velosa, Dawidowicze i českého záložníka Baráka. Hosté si s domácími v ničem nezadají a i na jejich straně je početná marodka. Do hry by vůbec neměli zasáhnout Cassata, Sturaro, Brlek, Lerager, Zappacosta, Criscito, Destro, Males a Scamacca.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Ceccherini, Magnani, Empereur - Faraoni, Tameze, Ilić, Lazović - Salcedo, Zaccagni - Di Carmine
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Goldaniga, Zapata, Masiello - Ghiglione, Badelj, Radovanović, Rovella, Czyborra - Panděv, Shomurodov
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.30 - 4.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - US Sassuolo  (neděle 12:30)
Boloňa zatím vyhrála jen jeden zápas a to na domácí půdě. V neděli bude opět hostitelem a Sassuolu bude mít co vracet. Neroverdi v loňské sezoně vyhráli oba zápasy a vstup do té letošní zatím zvládají náramně.

Sassuolo je čím dál více obávaným soupeřem a jeho herních kvalit si všiml i reprezentační kouč Itálie, který povolal Manuela Locatelliho nebo Francesca Caputa. Od začátku sezony Sassuolo neprohrálo, po úvodní remíze s Cagliari se navíc slušně rozstřílelo a čtyři branky nadělilo jak Spezii, tak i dalšímu nováčkovi Crotone. V Boloni na Renato Dall'Ara se očekává houževnatější odpor a odplata za poslední porážku.

Hosté v červenci na půdě Boloni vyhráli a zálusk na tři body si dělají i tentokrát. Boloňa v prvním kole nestačila na AC Milán, pak sice hravě porazila Parmu, ale následující nejtěsnější porážka v Beneventu byla velkým zklamáním. Srbský trenér Siniša Mihajlović pochopitelně nepropadá panice, ale aby jeho tým uspěl proti Sassuolu, bude potřeba podat výrazně lepší výkon. Boloňa sice vzájemné zápasy loňské sezony prohrála, ale jinak nemá s Neroverdi špatnou bilanci, právě naopak.

Mihajlovićovi budou chybět Dijks, Medel, Poli a Skov Olsen. Podobně je na tom i Roberto De Zerbi. Z reprezentačního srazu se vrátili v pořádku Caputo a Locatelli, ovšem k dispozici nejsou Rogerio, Toljan, Romagna, Schiappacasse, Magnanelli a Ayhan.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Danilo, Tomiyasu, Hickey - Svanberg, Schouten - Orsolini, Soriano, Sansone - Barrow
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Peluso, Ferrari, Kyriakopulos - Obiang, Locatelli - Berardi, Djuričič, Defrel - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.69 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spezia Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Fiorentině se těsně před reprezentační pauzou vůbec nepovedlo utkání se Sampdorií a nyní čeká, že už bude naplno bodovat. Postaví se ji nováček Spezia, jejíž obrana často pořádá den otevřených dveří.

Stadio Alberto Picco v téměř stotisícovém ligurském městě La Spezia se v neděli odpoledne, tradičním italském čase vyhrazeném pro fotbal, stane dějištěm napínavého boje domácí eskadry s Fiorentinou. Spezia do něj vstoupí jako jasný outsider, ale na tuhle roli už si zvykli proti většině týmů první ligy. Nováčkovi se zatím jeho působení mezi italskou elitou moc nedaří. Aktuálně osídlil až 15. příčku se třemi body na kontě.

Jeho největší slabinou je bezesporu obrana, která je mírně řečeno nekvalitní a nejistá. Chatrné výkony předváděli obránci Spezie jak proti Sassuolu, tak naposledy proti AC Milán. Od obou klubů dostali dohromady sedm branek. Povedl se jim ale první výjezd v sezoně, v rámci prvního kola si totiž Spezia nečekaně smlsla na Udinese. A zatím jediný kanonýr Spezie, Andrej Galabinov, věří, že se jeho týmu povede i proti Fialkám.

"Zatím si na první ligu pořád zvykáme, ale myslím, že nám ta reprezentační pauza hodně prospěla. Mohli jsme v klidu zhodnotit, jak jsme hráli dosud, a některé věci opravit. I proto si myslím, že máme proti Fiorentině šanci uspět, třebaže mnoha z nás se utkání týkat nebude."

Viole se po první výhře přestalo dařit a zbylá dvě střetnutí prohrála, přičemž hlavně domácí porážka od Sampdorie ji hodně mrzela. Má ale kompletní kádr, což se o domácích určitě říct nedá. Mimo hru jsou Capradossi, Deiola, Galabinov, Marchizza, Mastinu, Mattiello, Ramos, Zoet, Ismajli, Sena a také Maggiore.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Sala, Erlic, Chabot, Dell'Orco - Bartolomei, Ricci, Pobega - Verde, Nzola, Gyasi
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Cáceres - Callejón, Bonaventura, Amrabat, Castrovilli, Biraghi - Kouamé, Ribéry
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.47 - 4.44 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Turín a Cagliari. Pokud bych měl říct dva týmy, které jsou jednoznačně zklamané z dosavadního průběhu sezony, byly by to právě tyto dva. Čili oběma se v neděli odpoledne rýsuje zajímavá příležitost, jak využít špatné formy svého soupeře.

Turínské FC před sezonou změnilo poměrně razantně kádr i realizační tým, takže očekávání byla poměrně vysoká. Jenže první zápasy ukázaly, že přerod v atraktivní tým vedený trenérem Giampaolem bude mnohem náročnější a delší. Býci ve dvou odehraných duelech dvakrát prohráli, přičemž od Atalanty naposledy dostali dokonce 4 branky. Celkově jim to nyní stačí až na 18., tedy sestupovou příčku.

Trenéra Giampaola může těšit alespoň fakt, že má jeho tým k dobru jedno utkání a kromě Baselliho mu nikdo další zatím neschází. Cagliari je na tom trochu hůř.

V tabulce mu sice patří 17. místo, ale za tři duely posbíralo jen jeden bod. A taky pro něj se minulé kolo stalo náročným, protože i Cagliari prohrálo s Atalantou. Na rozdíl od Turína, jehož duel s Janovem, byl kvůli pandemii odložen, dostal kádr trenéra Di Francesca ještě o jednu branku víc. Nyní mu chybí dvojice Pereiro s Pinnou.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Bremer, Nkoulou, Rodriguez - Meitè, Rincon, Linetty - Verdi - Bonazzoli, Belotti
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Zappa, Walukiewicz, Godin, Lykogiannis - Nández, Marin, Rog - Ounas, Simeone, Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.53 - 3.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Parma Calcio  (neděle 18:00)
Hráči Udinese Calcio neprožívají zrovna povedený začátek sezony. Ve třech duelech nebodovali a nyní je na čase smutnou bilanci vylepšit. V Dacia Aréně se představí Parma, té se ve vzájemných duelech daří, zvládne si odvézt body i tentokrát?

Žádná sláva. Začátek v podání "Zeber" je velice tristní. Klub nejenže nebodoval, ale ještě nedal ani gól a okamžitě se začalo spekulovat o pozici trenéra Gottiho a to po pouhých třech odehraných kolech. Hlavním problémem Udinese je ofenziva a i z tohoto důvodu vedení angažovalo španělského útočníka či křídelníka Gerarda Deulofeua. Ten si už v Itálii stihl udělat jméno během povedeného hostování v AC Milán. Návrat k Rossoneri byl poměrně dlouho ve hře, ale nakonec všechno dopadlo jinak a Deulofeu bude oblékat černobílý dres. V utkání proti Parmě by neměl chybět a domácí na něho budou spoléhat. Udinese postupně prohrálo jak s Hellasem, Spezií i AS Řím.

Ani v Parmě to zatím není růžové. Ducali sice po dvou porážkách zabrali a těsně porazili Hellas 1:0, ale předchozí výsledky si za rámeček nedají. Ještě připomeňme, že zápas s Hellasem rozhodla branka Jasmina Kurtiće vstřelená již v první minutě hracího času. Fabio Liverani sice není pod takovým tlakem jako Luca Gotti, ovšem ani jeho pozice není nejpevnější a případná porážka na hřišti Udine by mu mohla přitížit.

Parma se alespoň psychicky může opřít o vzájemné duely, které v posledních letech zvládá lépe. V loňské sezoně dvakrát vyhrála a neprohrála ani v té předchozí. Vzhledem k těmto skutečnostem i faktu, že Udinese dosud nezískalo ani bod je sice mírným favoritem, ale rozhodně jí nečeká v Dacia Aréně nic jednoduchého.

Problémy Udinese jsou zapříčiněny i rozsáhlou marodkou. Luca Gotti nemůže počítat s celou řadou hráčů jako jsou Mandragora, Stryger-Larsen, Nuytinck, Jajalo, Wallace nebo Musso. Absence hlásí i Parma. Na marodce zůstávají Busi, Cornelius, Sprocati nebo Mihaila.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Becao, De Maio, Samir - Molina, De Paul, Arslan, Pereyra, Ouwejan - Lasagna, Deulofeu
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Laurini, Osorio, Alves, Pezzella - Kucka, Grassi, Kurtić - Cyprien - Karamoh, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.49 - 3.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Benevento Calcio  (neděle 20:45)
Benevento zatím sezonou první ligy pluje ve velkém stylu a nejednou už překvapilo i favorita. O to samé se pokusí v neděli večer na Stadio Olimpico, kde jej čekají domácí Vlci. A těm se zatím rozhodně nedaří podle představ.

AS Řím měl před sezonou velké plány. Aby taky ne, když kloub koupil movitý americký byznysmen, který se zatím snaží dělat všechno, co dřívější prezident James Pallotta nedělal. První zápasy ale nově budovanému týmu vůbec nevyšly. Nejprve kontumačně prohrál s Hellasem, pak narazil na skvělého Ronalda. Až do třetice mu to vyšlo, Římané poměrně pohodlně přehráli o jednu branku Udinese.

Hned poté se jim povedlo přivést dvě klíčové posily, Smallinga s útočníkem Mayoralem, takže by situace nyní mohla být o něco vyváženější. Což o to, s Beneventem mají Římané historicky velmi dobré zkušenosti a v obou případech to byla kanonáda. Jenže současné Benevento zatím vypadá úplně jinak. Giallorossi navíc postrádají Pastoreho, Zaniola, Karsdorpa a čerstvě také Smallinga.

Aktuální Benevento působí jako tým, který si z ničeho strach nedělá a do každého duelu jde naplno. Trenér Inzaghi konečně našel své ideální místo ke koučování a v Beneventu začal tvořit velmi zajímavý tým. Obránce Kamil Glik naposledy při reprezentačním utkání s Itálií jasně ukazoval, že nezapomněl nic ze svých schopností. V útoku navíc hraje někdejší útočník AS (spolu s další někdejší nadějí římského klubu Caprarim), veterán Iago Falqué. A podle jeho slov čeká Vlky hodně nepříjemný sok.

"Vzpomínám na své působení v Římě jako na to nejdůležitější v celé mé dosavadní kariéře. Měli jsme výborný tým a moc mě mrzí, že ten tým tehdy nic nevyhrál. Teď se plně soustředím na Benevento, které si mě ihned získalo. Nikdy se nevzdává, jde do zápasu s cílem za každou cenu vyhrát a má herní styl založený na aktivitě. Doufám, že v Římě vyhrajeme."

Hosté aktuálně počítají s nemocnou čtveřicí Barba, Moncini, Tello a Viola. Počítají ale s dobrou formou, neboť dosud vyhráli dva duely ze tří a na AS mají v tabulce náskok dvou bodů.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mancini, Ibañez, Kumbulla - Santon, Pellegrini, Veretout, Spinazzola - Pedro, Mchitarjan - Džeko
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipò - Letizia, Glik, Caldirola, Foulon - Ionita, Schiattarella, Dabo - Iago Falqué, Caprari - Lapadula
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.49 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Atalanta Bergamo  (sobota 15:00)
Neapol teď bude ještě nějakou dobu horkým tématem nejen v italském fotbalovém prostředí. Na kontumaci utkání s Juventusem bude chtít a snad i smět odpovědět na hřišti, jenže k tomu nemá ideálního soupeře. Pod Vesuv totiž zavítá Atalanta.

Neapol versus Juventus. Neapol versus aerolinky. Neapol versus hygiena. Ten seznam by mohl pokračovat ještě hezkou řádku vět. V posledních dnech se totiž ve spojitosti s italskou Serií A rozebírá právě poslední zápas Neapole. Partenopei jej měli odehrát proti Juventusu a čekalo se hodně velké drama. To nakonec přišlo, i když se zpožděním. Neapol na zápas neodcestovala, Juventus připraven byl a hledal se viník.

Nakonec italský svaz určil viníkem právě Neapol, která dle něj nepředala jasné a nesporné důkazy o tom, že vycestovat opravdu neměla. Nechci tu teď rozebírat tuhle situaci nějak obšírně. Jisté je, že aktuálně má Neapol opět většinu hráčů zdravých a do dalšího duelu by měla nastoupit. A jisté také je, že bude chtít jako správný ambiciózní tým ukázat, že vybojovat body si na hřišti umí proti komukoli. Ideální šanci k tomu bude mít v sobotu odpoledne, až se na jejím hřišti ukáže Atalanta.

Útočník Dries Mertens k zápasu poznamenal: "Nehodlám se již vyjadřovat k tomu, co se stalo proti Juventusu, to je pro nás uzavřená kapitola. Teď je na nás jak na hráčích, abychom ukázali, že jsme profesionálové a že se nebojíme žádného soupeře. Do zápasu s Atalantou dáme všechno, i když musím říct, že tak rychle po reprezentační pauze bude náročné dostat se do formy. Ale jsme na to zvyklí a popereme se o tři body."

Neapol vyhrála na domácí půdě v rámci Serie A nad Orobici naposledy před více než třemi lety a ani teď ji nečeká nic snadného. Atalanta je ve výborné formě, Neapoli navíc schází Insigne, Elmas a rovněž Zieliński. To hosté přijedou bez Caldary, Carnesecchiho a Golliniho.

Atalanta navázala na uplynulý ročník v obdobném duchu a opět baví fotbalem. Který navíc přináší skvělé výsledky, Atalanta je totiž na prvním místě s devíti body, zatím vyhrává, co se dá, a ještě k tomu sází jednu branku za druhou. Doposud si tahle ofenzivní mašina připsala už neskutečných 13 gólů! Zastaví ji odhodlaná Neapol?
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Hysaj - Fabian Ruiz, Bakayoko - Politano, Mertens, Lozano - Osimhen
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Palomino, Romero, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Malinovskyj, Gómez - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.70 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - AC Milán  (sobota 18:00)
Město Milán je centrem módy i fotbalu a v sobotu večer se na adrese Piazzale Angelo Moratti, ve čtvrti známé jako San Siro, uskuteční další ostře sledované "Derby della Madonnina". Inter nad svým městským rivalem zvítězil čtyřikrát v řadě, naposledy dokonce otočil výsledek z 0:2 na 4:2. Jak si povede v souboji s Rossoneri tentokrát? AC Milán od koronavirové pauzy neprohrál a dobrou formu si schoval i na začátek letošní sezony.

Čtyřikrát v řadě patřilo milánské derby Interu a AC by moc rádo nelichotivou sérii konečně zlomilo. Když došlo na vzájemné měření sil počátkem února letošního roku, vedl AC Milán nad Interem o poločase 2:0, jenomže ve druhém dějství "zkolaboval" a prohrál 2:4. Rossoneri ještě v té době nebyli zdaleka v optimální formě, i když už v týmu byl Zlatan Ibrahimović nebo současný šéf lavičky Stefano Pioli.

AC nabralo formu až po přestávce způsobené koronavirem a i vstup do letošní sezony se slavnému celku vydařil. Po třech kolech mají Pioliho svěřenci v tabulce plný počet bodů a podařilo se jim, byť s velkou dávkou štěstí, proklouznout i do základní skupiny Evropské ligy. Milánští zatím neměli v Serii A výraznější komplikace, Boloňu, Crotone i Spezii porazili, aniž by přitom inkasovali, ale je více než jasné, že derby bude mnohem větší zkouškou. Vedení červenočerných kádr posílilo a od současného týmu si slibuje návrat do Ligy mistrů.

Zatímco o Milánu se v souvislosti se Scudettem nemluví, u Interu je to přesně naopak. Už loni měli být Nerazzurri hlavním pronásledovatelem Juventusu, ale letos to platí dvojnásob. Inter v první sezoně pod trenérem Contem ztratil na první místo jeden bod, v létě navíc hodně posílil a bylo by velkým zklamáním a neúspěchem, kdyby se závodů o mistrovský titul nezúčastnil. Vstup do nové sezony měli Nerazzurri trochu rozpačitý a moc nechybělo, aby v domácím duelu s Fiorentinou ztratili body. Šťastnou výhru 4:3 podpořili kanonádou v Beneventu (2:5) a naposledy si rozdělili body ve šlágru kola na půdě Lazia (1:1).

"Rozdíl mezi námi a Interem se zmenšil, protože klub si vedl na přestupovém trhu chytře. I když Inter přirozeně také posílil. Máme šanci dokázat, že jsme Interu blíž. Nemůžeme se dočkat, až vyběhneme na trávník a ukážeme, co umíme," prozradil natěšený brankář AC Gianluigi Donnarumma. Italský reprezentant v začátku nové sezony ještě neinkasoval. AC Milán se bude moci spolehnout na Zlatana Ibrahimoviće. Nestárnoucí útočník se vyléčil z koronaviru a v zahajovací jedenáctce nebude chybět. V pořádku už je i kapitán Alessio Romagnoli, naopak chybí Musacchio, Rebić, Duarte a Gabbia, jenž dosud nastupoval ve stoperské dvojici s Kjaerem.

Řadu absencí hlásí i Inter. Trenéru Contemu nebudou k dispozici Vecino, Nainggolan, Škriniar, Gagliardini, Radu, Young a potrestaný Sensi. V útoku ale nebude chybět obávané duo Lautaro Martínez - Romelu Lukaku.

Milánské derby je na programu v sobotu od 20:45, bohužel kvůli problémům s pandemií koronaviru se bude hrát před prázdnými tribunami. Hlavním arbitrem zápasu je Sarà Maurizio Mariani.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, De Vrij, Kolarov -Hakimi, Brožović, Vidal, Perišič, Barella - Lukaku, Lautaro
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández - Bennacer, Kessié - Castillejo, Calhanoglu, Saelemaekers - Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.82 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - SS Lazio  (sobota 18:00)
Velmi oslabené Lazio se v sobotu v podvečer pokusí vrátit na vítěznou vlnu, kterou nedávno opustilo. Čerpá ale optimismus z toho, že právě proti Sampdorii se mu dlouhodobě daří. Janovský celek naopak delší dobu strádá.

Lazio si před sezonou stanovilo jasný cíl - navázat na úspěšnou minulou sezonu a opět prohánět Juventus. Zatím se mu to ale příliš nedaří. Tým trenéra Simoneho Inzaghiho ze tří zápasů vyhrál pouze jediný a dva velké testy svých schopností nezvládl úplně podle svých představ. Velké možnosti ke zlepšení mu ukázal především duel s Atalantou, od níž dostali Biancocelesti dokonce potupné čtyři branky. A ani poslední remíza s Interem nebyla něčím, co by fandové Lazia vyloženě oslavovali.

Aktuálně devátý tým tabulky navíc postrádá několik důležitých hráčů především z obranné linie. Mimo hru jsou Bastos, Luiz Felipe, Lulić, Marušić, Proto, Radu a Lazzari. Největší absenci pak představuje kanonýr Immobile, který nesmí hrát z důvodu karetního trestu. Ještě štěstí, že proti Dorii se Laziu dlouhodobě daří. Římané prohráli s týmem z přístavního města jen jednou za posledních sedmnáct soutěžních mačů, což mu dodává optimismus.

Stejně jako to, že Doria se v novém ročníku trápí ještě mnohem víc. Ani oblíbený záchranář Claudio Ranieri s týmem totiž nyní nepředvádí takové výkony, jaké by si celek extravagantního prezidenta Massima Ferrera představoval. Mohutně posílený tým totiž v prvních dvou duelech nejenže prohrál, ale dokonce pokaždé dostal tři branky.

Šok představoval především zápas s Beneventem, v němž Doria vedla, ale v závěru dostala dva góly a prohrála. Mnohem lépe si vedla v minulém klání, byť s nepoměrně lepším soupeřem, než jakým byl nováček ligy. Z Florencie si totiž zásluhou kanonýra Quagliarelly a mladíka Verreho přivezla hodně důležité tři body.

Aktuálně je ale stále až na 13. místě se záporným skóre 4:7. Do duelu proti Laziu se navíc musí dostavit bez důležitého útočníka Manola Gabbiadiniho, který není zdravotně fit. Prolomí i bez něj Doria smůlu s pohárovým účastníkem?
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Tonelli, Colley, Augello - Candreva, Thorsby, Ekdal, Jankto - Ramírez, Quagliarella
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Patric, Parolo, Acerbi - Anderson, Milinković-Savić, Leiva, Luis Alberto, Fares - Caicedo, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 3.66 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Crotone - Juventus FC  (sobota 20:45)
Nováček soutěže FC Crotone se v sobotu může těšit na velkého soupeře. Na stadio Ezio Scida zavítá Juventus, který hrál naposledy soutěžní utkání před třemi týdny. Toho se domácí pokusí využít, stejně jako absence Cristiana Ronalda.

Juventus naposledy sehrál soutěžní utkání koncem září, když remizoval na Stadio Olimpico s AS Řím 2:2. Další kolo už ale neodehrál, protože Neapol ke šlágru kola nedorazila. Výsledek byl sice zkontumován ve prospěch Juve, ale Neapol se proti verdiktu ještě odvolala. Jak celá kauza dopadne, to se teprve uvidí.

Důležité je, že v sobotu už by se mělo hrát a Crotone čeká těžký úkol - získat první body proti hegemonovi Itálie. Pitagorici ještě nezískali ani bod, prohráli tři zápasy v řadě a okamžitě potvrdili předsezonní prognózy, podle kterých patří mezi největší aspiranty na sestup, společně se Spezií.

Juventus je na tom přesně opačně. Pod Pirlem začal dobře, byť hernímu projevu v zápase s AS Řím bylo co vytknout. Na druhou stranu Pirlo pozměnil základní jedenáctku a dává příležitost mladým hráčům v čele s útočníkem Kulusevskim. Navíc sezona je stále teprve na svém začátku a sám Pirlo je s týmem krátkou dobu. "Svět chce, aby Pirlo prohrál. Svět kolem nás už se nemůže dočkat, až Juventus utrpí několik porážek," nechal se hořce slyšet prezident Andrea Agnelli. Juventus vládne Itálii od sezony 2011/2012, kdy získal své první Scudetto po aféře Calciopoli. Od té doby kraluje Apeninskému poloostrovu nepřetržitě, takže není divu, že snaha sesadit Juve z trůnu sílí.

Crotone Starou dámu nikdy neporazilo, ale velkým příslibem je poslední vzájemné utkání, které skončilo remízou. V dubnu 2018 se hrálo na Ezio Scida 1:1 a šlo o historický úspěch domácího celku.

Trenér domácích Stroppa musí oželet pouze jednu absenci a tou je Benali. Andrea Pirlo je v horší pozici. Juventus je v roli favorita a očekává se, že vyhraje, ovšem chybět bude celá řada opor včetně hvězdného Cristiana Ronalda, který byl pozitivně testován na koronavirus. Hrát nebudou ani další opory jako Dybala, De Ligt, Alex Sandro, Ramsey nebo McKennie.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Magallan, Marrone, Golemić - Molina, Messias, Cigarini, Petriccione, Reca - Siligardi, Simy
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bonucci, Chiellini - Cuadrado, Arthur, Bentancur, Frabotta - Kulusevski, Morata, Chiesa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.69 - 4.05 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atalanta Bergamo330013:59
2.AC Milán33007:09
3.US Sassuolo32109:37
4.Juventus FC32108:27
5.Inter Milán321010:67
6.Hellas Verona32014:16
7.Benevento Calcio32016:76
8.SSC Neapol32018:35
9.SS Lazio31114:54
10.AS Řím31113:54
11.Bologna FC31024:43
12.ACF Fiorentina31025:63
13.UC Sampdoria31024:73
 Janov CFC21014:73
15.Spezia Calcio31023:73
16.Parma Calcio31022:63
17.Cagliari Calcio30123:81
18.Turín FC20022:50
19.Udinese Calcio30030:40
20.FC Crotone30032:100
Bodové odečty
SSC Neapol-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (349)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele