Serie A - preview 31. kola: Šlágry v Bergamu a Neapoli

17.04.2021, 08:49, aktualizováno 18.04.2021, 08:36
Previews
Gewiss Stadium (Bergamo) (© AFP)
Hned dva velmi atraktivní zápasy nabízí dnešní program italské nejvyšší soutěže - o Ligu mistrů si to rozdají Atalanta s Juventusem, do Neapole zase přijede vedoucí Inter Milán. AC Milán přivítá Janov, AS Řím nastoupí na půdě Turína...
AC Milán - Janov CFC  (neděle 12:30)
AC Milán přivítá ve 31. kole Janov CFC a bude chtít ukončit trápení v domácích zápasech. Rossoneri slavili vítězství na San Siru naposledy začátkem února a především tahle bilance jim komplikuje návrat do Ligy mistrů. Boj o milionářskou soutěž v Serii A graduje a Milánští potřebují uspět.

Na druhém místě tabulky mají Rossoneri již jen těsný náskok a na první čtyřku se dotahují i další kluby. Boj o umístění v první čtyřce začíná nabírat na obrátkách a pro AC Milán bude velmi důležité, jak zvládne své domácí zápasy proti týmům ze středu tabulky, či z její druhé poloviny. Před týdnem zvládl vyhrát v Parmě, byť se vítězství v žádném případě nerodilo lehce. "Chceme se vrátit k výhrám na San Siru. Už nám to nějakou dobu chybí. Budeme ale potřebovat kvalitní výkon s přesnou koncovkou. Bude to vyžadovat koncentraci, odhodlání, agresivnější a intenzivnější přístup," prohlásil na tiskovce trenér Stefano Pioli.

Janovští mohou hrát v klidu, protože nejsou v bezprostředním sestupovém ohrožení. Od Cagliari je dělí deset bodů a to se zdá být dostatečným náskokem. Od příchodu Davida Ballardiniho se tým zlepšil a může pro Milánské znamenat těžkou překážku. V minulém kole sice utrpěl porážku od Juventusu, ale v zápase měl několik zajímavých možností.

Fanoušci AC se budou muset mít v neděli na pozoru. Jejich milovaný klub je sice favoritem, ale poslední dva zápasy s Janovem nevyhrál. Loni na San Siru prohrál 1:2 a v této sezoně se hrálo v Janově 2:2, přičemž Rossoneri prohrávali o dva góly.

Milán se bude muset obejít bez Zlatana Ibrahimoviće. Hvězdný Švéd byl v Parmě vyloučen a stát bude jedno utkání. K mání nebudou ani Calabria s Maldinim. Zkušenosti ale budou chybět i Grifonům, protože v trestu je Criscito a Pellegrini je zraněný.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Dalot, Kjaer, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Kessié - Saelemaekers, Calhanoglu, Rebić - Leao
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Goldaniga, Zapata, Masiello - Ghiglione, Behrami, Melegoni, Strootman, Czyborra - Destro, Shomodurov
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.54 - 7.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Benevento Calcio  (neděle 15:00)
V neděli odpoledne se proti sobě postaví dva týmy, které pojí především rodinné vazby. Na lavičkách Beneventa i domácího Lazia totiž stojí trenér s příjmením Inzaghi. První duel po tříleté odmlce skončil remízou - kdo se bude radovat tentokrát?

Fyzicky se dost možná budeme muset spokojit jen s jedním mužem nosícím slavné fotbalové jméno. Simone Inzaghi, z něhož se stal mnohem úspěšnější kouč než z jeho bratra, slavného útočníka AC, totiž tráví tyto dny v neveselé karanténě. Celá jeho rodina se nakazila a my zřejmě o emotivní konfrontaci v přímém přenosu přijdeme. To ale nic neubírá důležitosti nedělního střetu. A to pro oba aktéry.

Lazio potřebuje sbírat další bodíky, aby uniklo nejbližšímu pronásledovateli, městskému rivalovi. V sázce je opravdu hodně - oba týmy spolu dlouhodobě svádí boje o Ligu mistrů, tentokrát jde především o kvalifikaci do Evropské ligy. Lazio je momentálně na šestém místě s náskokem jediného bodu a vděčí za to především vzestupu z poslední doby. Biancocelesti vyhráli už tři minulá klání a ve dvou z nich si poradili i bez inkasování.

Na straně domácích stojí také historické statistiky. Benevento sehrálo s Lazim zatím jen 4 soutěžní duely, ale ani jednou nevyhrálo. Kromě minulé remízy si ve třech zápasech Lazio vždycky poradilo a jasným favoritem je i nyní. I přesto, že mu schází vykartovaný Caicedo. Což by mohl být problém zvlášť v závěru zápasu. Nikdo v Serii A nedal víc branek v posledních deseti minutách utkání a většinou se střelcem stal právě Caicedo.

Na straně Beneventa se utkání nezúčastní jen Tuia s Moncinim. Benevento umí překvapit (například vyhrát nad Juventusem a udržet s ním čisté konto) a taky zklamat. Druhá varianta zatím převažuje, v minulých deseti kolech prohrálo Benevento už čtyřikrát. To ho dostalo až na 16. příčku tabulky. Vybere si nyní světlejší moment?
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Marušić, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto, Fares - Correa, Immobile
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipò - Letizia, Caldirola, Glik, Barba - Ionita, Schiattarella, Hetemaj - Insigne, Caprari - Gaich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.87 - 8.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Juventus FC  (neděle 15:00)
Už je to hodně dlouho od doby, kdy se Atalanta v lize radovala ze skalpu Staré dámy naposledy. Teď však cítí velkou šanci, protože je jednak sama odpočinutá a jednak její rival prožívá velmi nevyrovnanou až neúspěšnou sezonu. Pořád je ale o jednu příčku výš než Orobici.

Únor roku 2001. Měsíc, kdy svět začínal řešit pozvolna vyskytující se epidemii slintavky a kulhavky ve Velké Británii, v Itálii klopýtla Stará dáma. Svými trefami se o to postarali Lorenzi s Ventolou. Od té doby se ale Atalanta už nikdy neradovala. A to nejen doma, ale ani v Turíně. Od té doby totiž v dalších 32 střetnutích Stará dáma brala tři body hned čtyřiadvacetkrát.

Tentokrát se ale Atalanta pokusí postavit se na odpor a má k tomu všechny předpoklady. V rámci Serie A prohrála jen jednou za posledních deset kol a dál se suverénně dere na příčky zaručující Ligu mistrů. Momentálně jí patří skvělá čtvrtá pozice a od Juventusu ji dělí jen jediný bod. Daří se jí především střelecky, protože za posledních pět duelů nasázela už 11 branek, tedy udržuje si velmi solidní průměr více než dvě branky na utkání.

Bitva s Juventusem bude pro mnohé její hráče velkým stimulem, jak dodává také záložník Matteo Pessina. "V minulých měsících a letech se nám poměrně začalo dařit a s Juventusem získáváme aspoň bod. Ta představa výhry nám ale už hodně dlouho chybí a já věřím, že právě teď máme na to, abychom tuhle sérii ukončili. Jsme ve velmi dobré formě, daří se nám střílet branky a jsme neustále hladoví. Tohle utkání pro nás představuje jeden z vrcholů sezony a velký test našich schopností."

Právě Pessinův start byl v ohrožení, neboť se mladý Ital nakazil covidem. Už je ale zpátky na nohou, fit a zdráv, takže by se měl zapojit do hry. To se naopak nebude týkat Romera, který pyká za přílišný počet karet. A mimo je také zraněný Hateboer.

Juventus rovněž nebude kompletní, i když ztráty jsou v jeho případě minimální. Týkají se jen zraněného Federica Bernardeschiho, kterého sice trenér Pirlo začal poslední dobou využívat víc, ale vzhledem k jeho dlouhodobým výkonům to zase tak citelná absence není. Mnohem citelnější bude absence Ronalda, toho limituje svalové zranění.

Stará dáma už několikrát nepříjemně zavrávorala, ať mluvíme o evropských pohárech nebo domácí scéně. Na té sice Juventusu patří třetí místo, jenže suverénní Inter se každým dalším kolem víc a víc vzdaluje. Nyní se Juventus opírá mimo jiné o mladíka Chiesu, který se nějakým způsobem podílel na všech třech posledních brankách do sítě La Dea (dva góly a jedna asistence, mimo jiné první Chiesova branka v barvách Juventusu v lize). Naposledy se Juventusu povedlo zopakovat triumf proti Neapoli a bral tři body i ze zápasu s janovským CFC.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Palomino, Djimsiti, Gosens - De Roon, Freuler - Malinovskyj, Pašalić, Muriel - Zapata
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Chiellini, Danilo - Kulusevski, Bentancur, Rabiot, Chiesa - Morata, Dybala
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.60 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Spezia Calcio  (neděle 15:00)
Po dvou těsných porážkách by Boloňa zase ráda přičichla k bodům a šanci bude mít v neděli. Na její půdu zavítá nováček Spezia Calcio, což je soupeř, kterého neporazila už třináct let. Hosté letos nehrají vůbec špatně, takže se dá očekávat tuhý boj.

Třináct let, to už je hodně dlouhá doba, ale za tento časový úsek se oba celky potkaly jen čtyřikrát. Spezia se dlouho pohybovala v nižších soutěžích, až loni postoupila ze Serie B mezi italskou smetánku.

Boloňa má s italskou nejvyšší soutěží mnohem větší zkušenosti, ale v letošní sezoně to není zas tak znát. Rozdíl mezi týmy je dvoubodový, což je mimochodem pro Spezii určitou motivací. Pokud na Renato Dall'Ara zvítězí, posune se v tabulce právě před Rossoblu. Domácí mají za sebou dvě těsné porážky s favority. Nejprve podlehli Interu a o týden později i Římu, pokaždé přitom rozhodl jediný gól.

Spezia byla v minulém kole o dost úspěšnější a Crotone porazila 3:2. V březnu zvládla také duel proti Cagliari a dvě výhry v záchranářských bitvách mají hodně velkou váhu. Cíl svěřenců trenéra Italiana je jasný - co nejdříve si zajistit setrvání v Serii A.

Boloňa bude postrádat čtyři hráče - Santandera, Hickeyho, Medela a Tomiyasua. Všichni čtyři mají zdravotní lapálie. K dispozici nebude ani trenér Siniša Mihajlović, jehož práci převezme asistent Tanjga. Spezia má kádr v lepší kondici a chybět bude pouze Galabinov.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Danilo, Soumaoro, Dijks - Schouten, Dominguez - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Ferrer, Ismajli, Chabot, Marchizza - Pobega, Ricci, Maggiore - Verde, Nzola, Gyasi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.80 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - AS Řím  (neděle 18:00)
Římané mají za sebou náročné utkání Evropské ligy, které se jim se štěstím podařilo zvládnout. Teď však musí myslet na ligu, kde je jejich situace o poznání negativnější. A aby toho nebylo málo, v neděli v podvečer cestují do Turína.

Turín se sice stále nachází nebezpečně blízko sestupovým pozicím, ale na to by AS nemělo spoléhat. Hráči Granata totiž v poslední době přidali plyn a zlepšila se jak jejich hra, tak především jejich výsledky. Trenér Davide Nicola navigoval svůj tým k cenné a jen málo očekávané remíze s Juventusem a tenhle bodový přísun rázem fungoval jako hnací motor.

Minulé kolo se totiž Býkům povedlo ještě lépe a díky proměněné penaltě kapitána a lídra Belottiho porazili Zebry. Po Zebrách však přijdou na řadu Vlci, což bude mnohem těžší soupeř. Vyplývá to jak z přirozeného řádu potravního řetězce, tak především z historie. Giallorossi totiž vyhráli sedm z posledních osmi duelů s Turínem. A v pěti z těchto osmi zápasů se jim povedlo vstřelit vždycky aspoň tři góly.

V éře současného prezidenta Urbana Caira turínské FC prohrálo s AS už 16 branek za 23 zápasů. Mimochodem, pouze s Juventusem prohráli Býci víc zápasů. Dá se tedy očekávat hodně zajímavé a střelecky nabité utkání. I proto, že snad kromě zraněné brankářské jedničky Sirigua nechybí Turínu nikdo.

Římané takové štěstí rozhodně nemají, byť se i jejich marodka vyprazdňuje. Už na ní nefiguruje stoper Smalling, zato tam stále najdeme Zaniola, Kumbullu, El Shaarawyho a Spinazzolu. Kvůli kartám navíc Vlkům bude scházet jejich kapitán Pellegrini.

Římský celek nutně potřebuje zabrat i v lize, kde zatím bytostně nenaplňuje očekávání. Patří mu totiž až sedmé místo! Po nečekaných ztrátách s Beneventem, Parmou nebo Sassuolem se tým trenéra Fonsecy vzchopil proti Bologně, kde mu k výhře stačila jediná trefa Mayorala.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Izzo, Bremer, Buongiorno - Vojvoda, Rincon, Mandragora, Verdi, Ansaldi - Sanabria, Belotti
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Mancini, Fazio, Ibanez - Reynolds, Villar, Diawara, Bruno Peres - Carles Pérez, Pedro - Borja Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.64 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Inter Milán  (neděle 20:45)
Fotbalisté Neapole mají před sebou hodně náročný, ale nikoliv nemožný úkol. Porazit vedoucí Inter a zůstat v kontaktu s Ligou mistrů. Na stadionu Diega Armanda Maradony dojde v neděli večer na velký šlágr, ve kterém těžko hledat jednoznačného favorita. Vyhraje Inter i dvanáctý zápas v řadě, nebo poprvé od 23. ledna ztratí?

Oba týmy hrají o hodně, ale přeci jenom je zápas důležitější pro Parthenopei. Ti se snaží dostat do první čtyřky a tím si zajistit Ligu mistrů pro příští rok. Případné zaváhání může tento sen hodně narušit, kdežto zaváhání Interu bude mít spíše jen kosmetický účinnek. To však odmítá trenér Conte: "Je ještě spousta bodů k získání a my půjdeme v Neapoli za vítězstvím. Nemůžeme začít počítat nebo hrát na nějakou údržbu. Moje zkušenosti mi říkají, že je to kontraproduktivní. Nesmíme se chytnout do pasti, ve které je Scudetto už hotovou věcí."

Inter letos s největší pravděpodobností ukončí mnohaletou nadvládu Juventusu a získá Scudetto. Osm kol před koncem k tomu má veškeré triumfy na své straně. Na druhý AC Milán má ohromný jedenáctibodový náskok, který promrhat by znamenalo velký hřích a především má skvělou formu. Inter je zkrátka nezastavitelný a znovu to ukázal v minulém kole, když nejtěsnějším rozdílem porazil Cagliari. Co se Conteho svěřencům daří, je zvládat zápasy, ve kterých jim to zas tolik nejde a Cagliari bylo jedním z příkladů.

Pokud má ještě někdo zastavit nebo přinejmenším přibrzdit cestu Interu za titulem, mohla by to být Neapol. Ta vyhrála domácí zápas nad Interem naposledy v květnu 2019, jinak jsou na tom lépe Nerazzurri. Letošní zápas hraný na San Siru rozhodl z pokutového kopu nejlepší střelec Milánských Romelu Lukaku. "Bude to těžký zápas. Jak jistě víte, zmiňoval jsem Neapol na začátku sezony mezi třemi týmy, které mohou vyhrát Scudetto. Gattuso je vynikající trenér a pro nás to bude obtížná zkouška," prozradil na tiskovce trenér Conte.

Neapol je ve skvělé formě a nic na tom nemění ani nedávná porážka 1:2 na Juventusu v rámci odloženého kola. Od března to byla jediná porážka mezi pěti výhrami. Tu poslední získali Parthenopei před týdnem na hřišti Sampdorie a i díky ní ztrácejí na klíčové čtvrté místo dva body. Připomeňme také, že domácí v uplynulých dvou měsících vyhráli na půdách AC Milán, AS Řím nebo Sampdorie. V polovině února také porazili nejtěsnějším rozdílem Juventus.

Trenér Gennaro Gattuso bude postrádat zraněnou dvojici Ghoulam, Ospina a k dispozici nebude ani potrestaný Lozano. V dobré kondici je Inter, na jehož straně nebudou hrát pouze veterán Kolarov a chilský bojovník Vidal.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Koulibaly, Manolas, Hysaj - Fabian Ruiz, Demme - Politano, Zieliński, Insigne - Mertens
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Barella, Brožović, Eriksen, Young - Lautaro, Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.43 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Crotone - Udinese Calcio  (sobota 15:00)
Crotone se s každým dalším kolem výrazně přibližuje návratu do druhé ligy a ani jeho aktuální forma mu v tomhle ohledu moc nefandí. V sobotu odpoledne se navíc na Stadio Ezio Scida dostaví Udinese, jemuž se v sezoně daří mnohem lépe.

Crotone se stále drží až na posledním místě celé ligy a nic nenasvědčuje tomu, že by se fanoušci (pokud budou vůbec moct) podívali v příštím roce opět na první ligu. Jejich tým totiž strádá a připisuje si jedno zaváhání za druhým do té míry, že se z toho stala vlastně už rutina. A není se čemu divit. V boji o záchranu je obrana klíčovým faktorem, takže když váš tým dostane za 30 zápasů neuvěřitelných 77 gólů, něco bude asi špatně.

Zkušený trenér Cosmi se navíc musí obejít bez záložníka Benaliho. Hosté z Udine dorazí bez zraněného tria Jajalo, Pussetto a Deulofeu.

Rovněž v případě Udinese platí, že poslední týdny se jeho hráčům hrubě nedaří. Po solidně zvládnuté zimě a začátku jara se mu tři poslední klání nepovedla. Udinese totiž postupně prohrálo s Laziem, Atalantou a také s Turínem, přičemž dohromady v těchto duelech dalo jen dvě branky.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Golemić, Magallan, Djidji - Pereira, Molina, Petriccione, Reca - Messias - Ounas, Simy
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Bonifazi, Samir - Molina, De Paul, Walace, Pereyra, Stryger Larsen - Forestieri - Llorente
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 3.63 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Hellas Verona  (sobota 15:00)
Stadion Luigiho Ferrarise se v sobotu odpoledne stane svědkem zajímavé bitvy dvou ligových sousedů. Proti domácí Sampdorii se v Janově postaví Hellas a bude doufat, že se mu podaří napravit špatnou formu z posledních týdnů.

Sampdoria a Hellas. Dva týmy, kterým se absolutně nedaří najít nějakou kontinuitu ve svých výkonech a které by se moc rády pohybovaly mnohem výš. Domácí Sampdoria zaujímá až desátou příčku, protože z posledních deseti utkání vyhrála jen dvakrát. Po nadějné remíze s AC Milán se jí nepovedlo minulé kolo, v němž Ranieriho celek nestačil herně ani výsledkově na Neapol. Ta si po dvou snadných brankách nechala tři body a janovský tým vyšel poprvé po pěti zápasech střelecky naprázdno.

Mírnou naději může Ranieri spatřovat v tom, že historicky se Hellasu v Janově absolutně nedaří. Hellas zde od roku 1989 (s jistými skoky v čase) nevyhrál ani jedno utkání! Čtyřikrát z posledních pěti návštěv stánku Blucerchiati odcházel jako poražený.

Doria nyní postrádá dvojici dlouhodobě zraněných hráčů, mimo hru jsou Ekdal s Torregrossou. Hellas také přijede bez dvou jmen. Pro zranění nemůže nastoupit duo Vieira - Cetin.

Dobrou zprávou pro hosty je ale možnost nasadit mladého stopera Lovata, který se vrací po vypršení karetního trestu. A Hellasu by to mohlo pomoci, neboť s obranou má jisté potíže. Dříve bezvadně hrající tým, který se naopak defenzivou pyšnil, udržel čisté konto jen dvakrát z deseti posledních utkání.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Adrien Silva, Thorsby, Damsgaard - Quagliarella, Gabbiadini
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Ceccherini, Magnani, Dimarco - Faraoni, Veloso, Tameze, Lazović - Barák, Zaccagni - Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.30 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - ACF Fiorentina  (sobota 18:00)
Celkem třináct bodů odděluje od sebe Sassuolo a Fiorentinu. Domácí Neroverdi mohou zůstat klidní, ve středu tabulky mají bezpečný náskok, ovšem u jejich soupeře je to horší. Viola po další změně trenéra dál chřadne a ještě zdaleka nemá boj o záchranu vyhraný.

Fiorentina sice má k dispozici osmibodový náskok na osmnácté Cagliari, ovšem její forma zůstává hodně mizerná, což znamená, že se osm kol před koncem může stát cokoliv. Návrat Beppeho Iachiniho výrazné zlepšení asi nezaručuje, takže těžko predikovat, jaký závěr vlastně Violu čeká.

Před týdnem se bravurně dokázala vrátit zpět do utkání, když s Atalantou dotáhla dvoubrankové manko, ale vzápětí zase inkasovala a duel prohrála 2:3. V celé ligové sezoně už to byla čtrnáctá porážka, navíc dalších devět zápasů skončilo remízou.

O dost lepší bilanci má Sassuolo, které se také pevně drží v první polovině tabulky. Domácí ale v poslední době výsledkově kolísali a například vyhrát dvakrát v řadě se jim podařilo jen na začátku sezony. V minulém kole Sassuolo vyhrálo 1:0 v Beneventu a na vlastním stadionu to bude chtít potvrdit. Je však zajímavé, že Neroverdi doma porazili Fiorentinu jen jednou v historii před třemi lety.

Obecně se očekává vyrovnaný duel, byť lepší formu mají domácí. Na Artemio Franchi se hrálo 1:1, když na rychlou branku Traorého odpověděl z pokutového kopu Dušan Vlahović. Mimochodem o srbského fotbalistu je velký zájem, krouží kolem něho například AC Milán.

Velký zájem je také o záložníka Sassuola Manuela Locatelliho, který podle všeho duel s Fiorentinou zmešká. K dispozici nebude ani další reprezentant Caputo nebo dvojice Romagna, Ayhan. Pouze jednu absenci hlásí trenér Iachini, a sice Kokorina.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Marlon, Ferrari, Rogerio - Obiang, Magnanelli - Traoré, Djuričić, Boga - Raspadori
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Quarta - Cáceres, Amrabat, Pulgar, Castrovilli, Biraghi - Ribéry, Vlahović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.39 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Parma Calcio  (sobota 20:45)
Cagliari proti Parmě, to na první pohled nevypadá na šlágr kola, ovšem opak je možná pravdou. Na Sardinii totiž dojde k přímé konfrontaci dvou zachraňujících se celků. Osm kol před koncem soutěže je to zásadní střetnutí, které může v brzké budoucnosti hodně napovědět.

Konec sezony se kvapem blíží a Cagliari s Parmou čeká v závěru tuhý boj o záchranu. V tuto chvíli nevypadá situace pro nikoho růžově. Ztráta na sedmnáctý FC Turín je pětibodová respektive sedmibodová. Minimálně, protože Granata má o jedno odehrané utkání méně.

O trochu lépe je na tom Cagliari, které má 22 bodů, nicméně čtyři zápasy v řadě už nebodovalo a jeho forma je nabíledni. Omluvou snad může být fakt, že hrálo s Interem a Juventusem. Tak jako tak má kouč Leonardo Semplici o čem přemýšlet. Cagliari čeká klíčových osm kol a hned proti Ducali je jedno z nejdůležitějších.

Parma je vzdálená jen dva body a na Sardinii také potřebuje nutně zvítězit. Její forma je však o trochu lepší. Před týdnem sice vyšla bodově naprázdno, když si neporadila s AC Milán, ale pár kol zpátky dokázala skolit AS Řím. Z posledních pěti kol má pět bodů, zatímco její hostitel pouze jeden.

V sázce je toho hodně a remíza pro oba týmy vlastně nic neřeší. Je otázkou, nakolik bude nebo nebude zápas svázán taktikou. Fanoušci ale doufají, že se nebude opakovat výsledek z prvního utkání, které skončilo 0:0.

Oba tábory laborují se zraněními. Cagliari bude postrádat Roga, Ceppitelliho, Sottila, Tramoniho, Cragna a Deiolu. Ještě delší je seznam marodů na straně Parmy. Problémy mají Caviglia, Iacoponi, Inglese, Zirkzee, Karamoh, Cyprien, Conti a Hernani. Kvůli kartám si nezahraje ani Gagliolo.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Vicario - Rugani, Godin, Carboni - Nandez, Marin, Naingollan, Duncan, Lykogiannis - Pavoletti, Joao Pedro
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Busi, Bani, Osorio, Pezzella - Kucka, Brugman, Kurtić - Man, Pellé, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.44 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán30235269:2774
2.AC Milán30196557:3563
3.Juventus FC30188461:2762
4.Atalanta Bergamo30187571:3861
5.SSC Neapol30192965:3459
6.SS Lazio29174846:3855
7.AS Řím30166854:4454
8.US Sassuolo301110949:4843
9.Hellas Verona301181138:3541
10.UC Sampdoria301061439:4536
11.Bologna FC30971439:4634
12.Udinese Calcio30891332:4033
13.Janov CFC307111232:4432
14.Spezia Calcio30881440:5532
15.ACF Fiorentina30791438:4930
16.Benevento Calcio30791430:5530
17.Turín FC295121242:5227
18.Cagliari Calcio30571831:5122
19.Parma Calcio303111629:5920
20.FC Crotone30432337:7715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
snuff24

Inteeeeeeer je láska

Reagovat
smazaný uživatel

láska a dobro, ktoré nakoniec vždy zvíťazia nad temnotou a strachom

Reagovat
snuff24

Letošní squadra Interu je tak moc sympatická, že ho musí tajně milovat i fanoušci Juve víc než svoje hráče

Reagovat
smazaný uživatel

a k tomu ešte skvelá tímová atmosféra https://www.youtube.com/watch?v=wp-LfbyZ3-Y

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jdte si tu zaonanovali a teď se připravit na zítřejší bodovou ztrátu s Neapoli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
snuff24

Přesně tak podle mě je tam letos obrovská paralela s rokem 2010. Samozřejmě ani zdaleka to nebude taková úžasná a nezapomenutelná sezóna a ani ten tým není tak kvalitní.Ale je tam poprvé po deseti letech vidět opět ta mentalita vítězů, strašně skvělá a sehraná parta sympaťáků a k tomu trenér který dokáže hráče strhnout tak jako to u nás dokázal Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

je smutný takhle vidět trenéra, který o sobě prohlašoval, že má DNA Juventusu

Reagovat
10

Hlavně trenéra a hráče, kterej dával při každý příležitosti najevo, jak nenávidí Inter. Pro fanoušky Interu to byl podvodník, feťák, sázkař. A ta nenávist byla stejná i ze strany Interu, právě proto, jak se Conte proti nim vymezoval. Conteho Interisti nesnášeli ze všech hráčů a trenérů Juve nejvíc, protože on byl čistá esence Juve. Ještě v prosinci ho tady fanoušci Interu hnali vidlema, teď je to druhej Mourinho. Profesionalita je jedna věc, důstojnost druhá. V tomhle platí svůj k svému.

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sinter

niekedy preháňaš

Reagovat
smazaný uživatel

Conte nikdy u Interistů nebude mít takový status a postavení, jako například Mourinho. I kdyby třeba v příštích letech vyhrál treble. Conte byl na podzim hnán, protože místo toho, aby ten tým jakožto suverénně nejlépe placený trenér v Itálii zvedl a dostal z něj to nejlepší, tak ten tým svou tvrdohlavostí doslova pohřbíval. Vypadl z Ligy Mistrů, neklapalo to v lize. Pak ale ukázal koule (já osobně nevěřil, že je ještě má), změnil styl hry, vytáhl svého Vidala ze hry a najednou začal mít výsledky. Dívat se na to většinou nedá, sám bych přátelům současný Inter nedoporučil ke sledování, ale on je v klubu od toho, aby sbíral body a vyhrával trofeje. A to vypadá, že letos konečně zvládne. Jsem rád, že šel do sebe, že dokázal něco změnit, zároveň je v současné době jeden z nejlepších trenérů v SA. Ale pokud skončí ze dne na den, vadit mi to nebude. Právě kvůli minulosti, kterou jsi (nejspíš trochu přehnaně) zmínil. Navíc asi všichni dobře víme, že Conte není trenér pro dlouhodobou koncepční práci. A současný Juventus si dost koleduje o to, aby někdo nad fotbalovou Itálií převzal vládu na delší dobu.

Reagovat
10

Conte změnil možná tak to, že absolutně rezignoval na nějakou iniciativu a staví provinční autobus s 10 hráčema za míčem a nákopama na Lukakua i proti Crotone. To tuhle sezonu v Itálii stačí, což je na tom asi nejsmutnější. Stejně jako to, že by za tohle měl být považován za jednoho z nejlepších trenérů v Itálii, to se pak Itálie nemůže divit, že v Evropě hraje druhý housle a Inter nepostoupí ani ze skupiny s Gladbachem a Šachtarem.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že mal veľmi blízko k Juventusu je pre mňa na druhej strane aj plus, pretože príde mi to také sexy - proste Conte je taký bad boy A zároveň to nie je také suché a monotónne - to je ako v živote - človek nepije len obyčajnú vodu, ale osladí si život aj niečím tvrdším Aby to malo aj nejaké grády a gule - čím väčšie gule, tým viac zábavy

Reagovat
snuff24

Mě je třeba úplně u prdele že je juventino prostě teď a tady dotoho dává srdce u nás a je to na něm jednoznačně vidět, že pro ten tým dýchá.Tak proč řešit jeho minulost

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
The Krupy

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Nuno čomes

Pozor pozor.. To píše snuff.. V životě bych nenapsal, že je to druhy José.

Reagovat
smazaný uživatel

Váš bývalý hráč a trenér ukázal postoj vůči současnému vedení Juventusu v posledním vzájemným zápase. Vyfuckovat Agnelliho má pro něj svý důvody. Žije pro Inter a pozvedl ho neskutečným způsobem, takže mě jeho Juventusácký DNA nevadí. Do své práce dává 100% a maže si na chleba celou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Darmian se povedl. Předvádí skvělý výkony.

Reagovat
svkmd

Reagovat
10

tobě slušně mrdá poslední dobou...

Reagovat
snuff24

Mám radost ze života a konečně už i zfotbalu zase.Tak mi nekaž radost já všechno myslím s humorem

Reagovat
Largo

Reagovat
Inter Eterno Amore

Amore

Reagovat
fenixLFC

dneska uz cagliari musi, s tym kadrom proste nemozu vypadnut

Reagovat
10

Parma detto

Reagovat
Zark

včera asi dobré drama

Reagovat
10

Simy 7. zápas v řadě s gólem, za tu dobu 10 gólů celkem...slušný v posledním týmu tabulky

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Zark

destro detto

Reagovat
10

ten má 10 gólů celkem, teď 11 teda...ale Simy to dal za 7 posledních zápasů

Reagovat
Zark

jj, ale na mrtvolu Destra dobrý počin, taky měl tušim obdobi kdy dal 8 golů z 8 zápasů

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný, že Atlanta neporazila Juventus v lize 20 let! 32 zápasů

Tak teď maji jedinečnou příležitost, tak slabej jak pod vinarem Pirlem, dlouho nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak. Bez Ronalda. Konečně tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Tým? Jenže při očekávaných výhrách Neapole a Atalanty, bude ten tým 5.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální průběh:

AC - Janov 1:1

Atalanta - Juventus 2:1

Neapol - Inter 1:3

Forza Inter!

Reagovat
FORZAMILAN

forza ragazzi musíme vyhrát, nic jinýho nepřipadá v úvahu

Reagovat
EXoRcIsT

Bravo Ante

Reagovat
FORZAMILAN

Antéééééééééééééééééé

Reagovat
rossoneri89

Rebic

Reagovat
GEGE

ne asi,že nás zase sestřelí ten žebrák Destro...

Reagovat
rossoneri89

V momente ak vyhrávame tak snaha a chcenie padne na úplne dno.... Neviem co si myslíme že keď dáme gól tak skončila hra? Hakan veľmi slabý, Leao je druhý Niang žiaľ... Rebic sa snaží aj Salemaki... Pri inkasovanom góle to bola obrovská chyba ze nepokryli toho cigána... Musíme zabrať a konečne si uvedomiť ze ide o Ligu Majstrov a do konca neostáva veľa kol...

Reagovat
FORZAMILAN

Kurva to byla tutovka, Ante to poslal na horní tribunu tvl

Reagovat
FORZAMILAN

No, taky se počítá

Reagovat
smazaný uživatel

AC nic moc a stejně to nejspíš bude na Janov stačit

Reagovat
Hagi79

To je úplně k zblití...

Reagovat
smazaný uživatel

Komentátor na Digi, Juventus už titul nemá ve svých rukou najma už s Interom hrát nebude.

Reagovat
Zark

kurva, alvaro, to se dává

Reagovat
10

ten se v létě vrací do Madridu, takovýho útočníka na lavičku musíme v lize najít taky...

Reagovat
Zark

mě se líbí, jak si dokáže udržet míč proti třem lidem, ale pak ta laxnost v koncovce... tak nějak pořád doufám, že bez Ronalda mu to půjde, stejně tak dybalovi

Reagovat
10

Dneska znovu hrůza ale, on úplně vyměkl, nedá se na to dívat

Reagovat
10

Znovu dobrej poločas. Škoda, že to ten tým většinou neudrží celej zápas. Ale tohle týmový pojetí je cesta.

Reagovat
Largo

Plus kvalitni mlady italsky hraci hodici se do systemu. Kdyby teda Andrea nejakej mel. Donnarumma, Locatelli, mozna Scamacca nebo Vlahovic...

Reagovat
M11

Musim rict ze hodne solidni polocas z nasi strany..

Reagovat
smazaný uživatel

Ruslan!!!

Reagovat
10

Arthur nechat takhle střílet hráče s dost možná nejlepší střelou v lize...

Reagovat
Zark

no tvle dobře nám tak

Reagovat
lnterista

Krása...i ta Neapol by mohla večer vyhrát

Reagovat
FORZAMILAN

Cože?

Reagovat
lnterista

At je zajimavej boj o 4.misto

Reagovat
FORZAMILAN

Nerouhej se, kašli na čtvrtý místo

Reagovat
lnterista

Reagovat
zurix_new

Reagovat
lnterista

Je to zahravani si no ale chci to nejhorsi pro Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak mu přeješ to nejlepší. Skončit mimo LM by znamenalo odchod Ronalda, což by bylo to nejlepší, co klub mohlo potkat. Udržet se na 4. místě Ronaldově setrvání nahrává. A pokud chcete, aby se Juve udrželo v hajzlu, měl by Ronaldo zůstat.

Reagovat
lnterista

Ten odejde tak i tak ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ho nevezme PSG, tak zůstane. Ten nesmyslný plat nikdo nezaplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jestli mají v PSG rozum, tak ho nevemou.

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

According to reports from Portugal, Cristiano Ronaldo will LEAVE Juventus at the end of the season if the club force him to leave or if they do not qualify for the Champions League. [TuttoJuve]

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Jo, Conte zrovna dneska bude hrát totální fotbal jak Van Basten a prohraje 9:4.

Reagovat
The Krupy

toto je už dno

Reagovat
mastakillah

Reagovat
snuff24

To je vůl

Reagovat
Antijuve

Reagovat
FORZAMILAN

Tak v zápase Lazia s Beneventem mohlo padnout DESET gólů. Ciro nedal penaltu a Beneventu neuznali gól (VAR-faul), škoda Forza calcio

Reagovat
zurix_new

Ten zápas by se pak mohl vyvíjet jinak, takže to nejde takto říct

Reagovat
smazaný uživatel

Se divím tomu Pirlovi, že mu to není trapný a neodejde sám

Reagovat
Alberto Aquilani

Aj by som Pedra pochválil, že dnes už spravil aj dobré veci, ale potom dodrbe triviálnu golovu príhrávku a pak je ten jeho výkon znova o hovne...

Reagovat
Alberto Aquilani

a drbko teraz skoro zavinil gol, lebo sa hrá na futsalistu vo vlastnom vápne, idiot

Reagovat
Lech

S nim a Peresem je ta leva strana uplne marna. A vpravo Perez ktery ma sebevedomi znasilnene skolacky, Reynoldse dneska Ansaldi znasilnuje taky pekne. Mkhitarjan uz by mel dneska 2+2, byt tam misto Pedra. Verim ze z brejku nam tam neco spadne jo, ale do kdy budeme mit my sami v obrane stesti, to nevim. Manchester nas musi rozbit jak onehda za Ronaldovych casu

Reagovat
Bily

Roma slušně TEČE chvílemi

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty vole, sme im mohli fúknuť z tých protuútokov tak 6 gólov, ale 5 z nich zadrbal Pedro a posledne si svoj štandard odkrútil Brunetto. Stačí poslať loptu dopredu a sme v prečíslení, Toro je hrozné, no naše riešenie situácií ešte viac, takže očakávam, že to otočia.

Reagovat
Maritazzi

Já to zapnul ve 30. minutě a to je fakt neuvěřitelný, co Pedro dokáže dělat. Po těch jeho píčovinách ve vápně dá bídu spoluhráčum a o 2 minuty pozdějš si jde pro míč skoro na velký vápno a začne tam dělat něco podobnýho. Jeho řešení na útočný polovině ani nekomentuju. Myslel jsem si o něm, že bude přínos přes zkušenosti a jakože vítezněj typ, ale absolutně si to už nemyslim, snad se ho podaří po sezoně poslat pryč.

Reagovat
Lech

Nebyt Peres idiot, bylo to 2-0 z penalty a turin o 10 hracich. Pecka

Reagovat
Lech

Sarri in pls. Co nejdriv

Reagovat
Maritazzi

Už se těšim, jak po zápase se zas bude Fonseca vymlouvat na únavu. Soupeři nás maj totálně přečtený dopředu a dozadu jsme neměli organizaci nikdy. Fakt za trest tohle sledovat a ve čtvrtek Atalanta

Reagovat
Largo

Reagovat
Stana95

a nemohl by ten Sarri přijít hned a ne až vypadneme z EL?

Reagovat
Maritazzi

Klidně bych vzal Andreazzoliho nebo Zemana.

Reagovat
Lech

7k na postup Manu. Easy win

Reagovat
Bily

Roma slušná zoufalost již několik měsíců

1/3 hráčů Sbohem šáteček, trenér pomalu už může Z Torina někam sever, na jih ani nejezdi

s Atalantou asi bez šance... poté v Cagliari asi dodělat hattrick a nechat 3. týmu v boji o záchranu 3 body...

s ManU snad nebude repríza legendárního debaklu

letošek snad může jen zachránit převálcování Lazio v derby doma 16.5.

Reagovat
smazaný uživatel

klasický klauni, normální stav

Reagovat
smazaný uživatel

Ked sa AS kvalifikuje do LM cez vyhru v EL tak 4ty tim v Seria A ide do EL ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že LM může hrát až 5 týmů z jedné země. Tenhle po*eb by mohl čekat akorát West Ham, kdyby skončil 4., Arsenal vyhrál EL a Chelsea LM

Reagovat
Kixi Syhimour

(leč to samozřejmě to není limitované na WHU)

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť jsou tam největší outsider

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší zápas sezóny. Naše levá strana absolutně hrozná, ale na tu pravou neměla. Reynoldse netřeba nějak kritizovat, v 19 přišel ze sranda ligy do nefunkčního týmu, nicméně Perez je tu už rok a přesto nedokáže jedinkrát nahrát zápas co zápas, těch jeho pět super momentů za sezónu prostě nepřekryje stovku zbytečně ztracených míčů. To, co dneska předvedla pravá strana, by nestačilo ani na Serii C. Jinak Fazio již po několikáté letos ukázal, že na AS již nemá, snad se s vedením dohodne a v létě odejde. Jinak těch kandidátů na odchod je poslední dobou poměrně hodně. A při výkonech Paua i Minranteho by Fuzato šanci dostat mohl... jo a nakonec, dokázali jsme najít nové dno i bez Pellegriniho.

Reagovat
smazaný uživatel

snad ukopete tu EL, cez ManU sa daprejst a Arsenal sa vo finale poserie

Reagovat
pastal

Tahle obrana v čele s Faziem a Cristantem bude hrát první zápas na Manchesteru takže nás čeká očistec Protože Mancini vykartovany a Smolling se asi neuzdravi takže to co hrálo dnes bude čelit i hodně silnějšímu soupeři než je Turín a ten Turín mohl dát 6 gólů v klidu no čekají nás krásné zápasy do konce sezóny.A Fonseca na tiskovce nezklamal Pičo jeho hráči na hřišti chodí, pohybově jsou v háji ale on snad bude vždy v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Fazio není na soupisce EL.

Reagovat
pastal

Jo máš pravdu takže pak nevím jak by to dal

Reagovat
Dejwa

Zatím zápas blbec

Reagovat
FuckT

Taka futbalova klasika. Inter vyhral viacero zapasov aj ked hrali hovno, tak ako to u lidrov SA byva zvykom, no a teraz sa im to otocilo. Inter si zatial zasluzi vyhravat, ale je to v ich neprospech po gole, aky som uz naozaj dlho nevidel. My sme neukazali nic, ak sa to nezlepsi, Inter si zoberie vyhru.

Reagovat
snuff24

A právě proto to neotočíme takhle to prostě funguje

Reagovat
FuckT

Ale nehovor...

Reagovat
snuff24

Proto jsem to napsal

Reagovat
lnterista

Dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně to trefil!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele