Serie A - preview 30. kola: Benevento stvrzuje záchranu

10.04.2021, 08:53, aktualizováno 12.04.2021, 08:52
Previews
Stadio Ciro Vigorito (© AFP)
Benevento by se chtělo vyhnout sestupovým starostem, řešením je navýšení stávajícího osmibodového náskoku na osmnácté Cagliari a dojít k tomu může v pondělí večer. Hostující Sassuolo už má své jisté, v závěrečných kolech se může pomalu chystat na sezonu 2021/2022...
Benevento Calcio - US Sassuolo  (pondělí 20:45)
Benevento si drží od sestupových pozic odstup, nicméně ani na moment nesmí polevit. Boj o záchranu začíná v italské Serii A vrcholit a pondělní dohrávka je z pohledu domácích vítanou příležitosti, jak si přilepšit. Na stadion Cira Vigorita zavítá Sassuolo.

Benevento se jako letošní nováček srdnatě rve o každý bod a zatím sklízí ovoce. V tabulce je šestnácté s náskokem osmi bodů na osmnácté Cagliari. V klubu ale dobře vědí, že ještě zdaleka není konec a ve zbývajících osmi kolech to bude pořádný boj. Čarodějky do něho mohou jít s velkým sebevědomím, aby také ne, když se jim podařilo zvítězit na hřišti Juventusu 1:0. Historický výsledek pak podpořily domácí remízou 2:2 s Parmou.

V mnohem klidnějších vodách se pohybuje Sassuolo, jehož výsledky už nebudí takový respekt jako na začátku sezony. Hosté poměrně pravidelně ztrácejí a aktuálně už zase tři zápasy v řadě nevyhráli. Ve středeční dohrávce na hřišti Interu se sice drželi statečně, ale lídrovi tabulky nakonec podlehli 1:2.

Sassuolo s Beneventem ještě nikdy neprohrálo a hosté by si moc přáli, aby takhle série pokračovala i po pondělku. Prosincový duel letošní sezony skončil nejtěsnější výhrou Sassuola, když o tom rozhodl z pokutového kopu Domenico Berardi.

Trenér Filippo Inzaghi bude postrádat pouze Monciniho, jinak je zbytek kádru připraven, což se rozhodně nedá říci o Sassuolu. Již delší dobu Neroverdi laborují se zraněním a výjimkou nebude ani pondělní dohrávka. V ní se kouč De Zerbi musí obejít bez Bourabii, Romagny, Ayhana, Berardiho i Caputa. Kvůli karetnímu trestu nenastoupí ani Traoré.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipó - Letizia, Tuia, Glik, Barba - Hetemaj, Schiattarella, Ionita - Iago Falqué - Lapadula, Caprari
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Chiriches, Ferrari, Kyriakopoulos - Magnanelli, Locatelli, Harašlín - Djuričić, Boga, Raspadori
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.57 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Cagliari Calcio  (neděle 12:30)
Inter zvládl odložené kolo se Sassuolem a připsal si další cenné tři body, takže se ještě víc prohloubila propast mezi nerazzurri a zbytkem ligy. Sesadit Conteho celek ze sedla se pokusí velmi nepravděpodobný přemožitel. Na San Siro se totiž v neděli po obědě dostaví trápící se Cagliari.

Drtivá většina týmů má v tabulce odehráno 29 zápasů, jen dvě mužstva mají o zápas méně. A situace pro Inter nemůže být růžovější. Tým trenéra Antonia Conteho dál mašíruje směrem k mistrovskému Scudettu a nezdá se pravděpodobné, že by se na jeho pozici lídra mělo v dohledné době něco měnit. Další důležitý zásah si Inter připsal v odloženém 28. kole, v němž si poradil se Sassuolem.

Krátce předtím se v rámci 29. kola prosadil proti Bologně, i když v tomhle utkání se spokojil s jednou jedinou trefou. Pochopitelně ji měl na svědomí nejlepší kanonýr Interu a rovněž druhý nejlepší střelec celé ligy, Romelu Lukaku, který nasázel už 21 branek. A pokud někdo vyloženě táhne svůj tým za výhrami, je to snad z celé ligy právě Lukaku. V celém týmu milánského celku je na něj prostě vždycky spoleh.

Trefil se i v zápase se Sassuolem, kdy mu pomohl také jeho kolega Lautaro Martínez. Právě tohle duo notně přispívá k tomu, že Inter se spolu s Atalantou dělí o pozici nejlépe střílejícího mužstva ligy, neboť má na svědomí už 68 branek. Tentokrát se však bude muset obejít bez několika hráčů.

Tou nejdůležitější absencí je samozřejmě vykartovaný záložník Nicolò Barella, k němuž se přidali také zranění Kolarov s Perišićem. Ani Cagliari nebude kompletní - schází mu brankářská jednička a jedna z mála pozitivních zpráv celé sezony, covidem nakažený Alessio Cragno. Mimo hru jsou také zranění Ceppitelli, Rog nebo Sottil.

Jako by těch špatných zpráv neměl sardinský celek už tak dost. Série tří posledních porážek v řadě ho poslala až na 18. příčku se ztrátou dvou bodů na zlepšující se Turín. Spolu s Janovem má Cagliari třetí nejhorší útok, takže obranu Interu by mohlo čekat snazší poledne.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Eriksen, Brozović, Vecino, Young - Lukaku, Lautaro Martínez
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Vicario - Klavan, Godín, Rugani - Nández, Marin, Duncan, Nainggolan, Lykogiannis - Pedro, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.74 - 11.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Janov CFC  (neděle 15:00)
Obhajoba mistrovského titulu je zdá se v troskách. Vedoucí Inter už vyšponoval svůj náskok na Starou dámu na dvanáct bodů, což se bude ve zbývajících osmi kolech špatně dotahovat. Juventus si ale musí dávat pozor na jinou věc - pořád ještě nemá jistotu Ligy mistrů pro příští rok a v tuhém boji o umístění v TOP 4 potřebuje získávat body, zvláště proti soupeřům z druhé poloviny tabulky.

Tím je CFC Janov, který ještě donedávna bojoval o záchranu. Grifonům se ale vyplatila sázka na Davida Ballardiniho a pod jeho vedení se podařilo vyškrábat už na třinácté místo tabulky s dostatečným desetibodovým náskokem na osmnácté Cagliari. Jenom pro představu, Janov z posledních deseti kol prohrál jen dvakrát - na Interu a v Římě s AS.

Grifoni před týdnem remizovali s Fiorentinou 1:1, když se znovu prosadil Mattia Destro. Italský útočník už zaznamenal v letošním ročníku Serie A desátou branku a společně s veteránem Goranem Panděvem patří mezi hlavní opory týmu. Mimochodem nestárnoucí Makedonec, který dotáhl na Euro Severní Makedonii a byl u senzační výhry své reprezentace v Německu, proti Fiorentině absentoval.

I když si Janov nevede špatně, v Turíně bude velkým outsiderem. Juventus sice letos neválí, pořád je ale větší kvalita na jeho straně a měl by si s utkáním poradit. Stará dáma zřejmě tentokrát na obhajobu mistrovského titulu nedosáhne a je otázkou, jaké umístění nakonec obsadí. Na druhý AC Milán ztrácí jenom bod, ovšem musí se také ohlížet, protože Atalanta je v těsném závěsu, stejně jako Neapol a oba římské kluby.

Juventus v týdnu porazil v odloženém zápase Neapol 2:1 a alespoň trochu zmírnil kritiku na svojí adresu. O situaci trenéra Pirla bylo napsáno už dost, zdá se ale, že vedení jej minimálně do konce sezony podrží. Podobné je to i u Cristiana Ronalda, jehož vedení označilo za nedotknutelného.

Juventusu už se uzdravil Paulo Dybala a dá se předpokládat, že jej Pirlo postaví vedle Ronalda do útoku. K dispozici ale nebudou křídelník Bernardeschi a stoper Bonucci. Dvě ztráty hlásí také CFC Janov, jmenovitě se jedná o zraněného Pellegriniho a suspendovaného Strootmana.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro - Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Chiesa - Dybala, Ronaldo
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Masiello, Radovanović, Criscito - Biraschi, Zajc, Badelj, Rovella, Zappacosta - Destro, Shomodurov
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.35 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - SS Lazio  (neděle 15:00)
Hellas před týdnem ukončil třízápasovou sérii porážek výhrou na Sardinii a na tu by rád navázal v domácím prostředí proti Laziu. Hosté však bojují o Ligu mistrů a tím pádem mají o motivaci postaráno. První duel letošní sezony na Stadio Olimpico skončil senzační výhrou veronského mužstva 2:1.

Lazio tak má co oplácet a popravdě řečeno vyhrát potřebuje jako sůl. Devět kol před koncem soutěže graduje boj o umístění v první čtyřce a zrovna Lazio se chce o účast v Champions League vážně ucházet. V tabulce je na šestém místě se ztrátou šesti bodů na čtvrtou Atalantu, ale na rozdíl od svých konkurentů má o jedno odehrané utkání méně.

Od porážky na Juventusu Biancocelesti nezaváhali a postupně porazili týmy bojující o záchranu Crotone, Udinese a Spezii. V minulém kole ale měli hodně namále a výhru nad nováčkem Spezií zařídil až pokutovým kopem minutu před koncem Felipce Caicedo. Tři body zůstaly na Stadio Olimpico, avšak kvůli červeným kartám přišlo Lazio o Manuela Lazzariho a Joaquína Correu.

Hellas letos prožívá vydařenou sezonu a i když nedávno třikrát v řadě prohrál, před týdnem ukázal, že je stále schopen vítězit. Na půdě sardinského Cagliari vyhrál 2:0 a upevnil si umístění v první polovině tabulky.

Lazio je ve vzájemné bilanci úspěšnější, nicméně naposledy s Hellasem prohrálo. Výhru na 2:1 na Stadio Olimpico zrežírovali vlastním gólem Manuel Lazzari a Adrien Taméze.

Situace je na obou stranách poněkud zvláštní. Vedle absentujících hráčů budou chybět i trenéři. Domácí Ivan Jurić byl suspendován a tak se na lavičce objeví jeho asistent Paro. Lodivod Lazia Simone Inzaghi má pro změnu koronavirus a jeho místo zaujme Farris.

Co se týče samotných hráčů, Hellasu nebudou k dispozici Benassi, Vieira, Cetin, Favilli a Lovato. Lazio bude postrádat již zmiňované karetní hříšníky Lazzariho s Correou a zdravotní stav do hry nepustí ani Luize Felipeho a Patrica.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Ceccherini, Magnani, Dimarco - Faraoni, Tameze, Veloso, Lazović - Barák - Zaccagni, Lasagna
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Marušić, Acerbi, Radu - Lulić, Milinković, Leiva, Luis Alberto, Farés - Immobile, Caicedo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.64 - 3.49 - 2.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Neapol má za sebou očekávaný duel s Juventusem, který nedopadl právě podle jejích představ, takže se pokusí co nejdříve opět naplno bodovat. Ideální příležitost se před ní otevírá v Janově, kam se v neděli odpoledne dostaví k duelu s domácí Sampdorií.

Doria by moc ráda zlomila jednu nepříjemnou statistiku, která se jejím hráčům ve spojení s Neapolí určitě dere na mysl. Už v posledních čtyřech duelech totiž Doria nezískala s Neapolí ani jeden bod. Ve všech těch zápasech navíc dostala vždycky aspoň dvě branky. Ani domácí prostředí není zrovna v tomhle duelu zárukou úspěchu, neboť Sampdoria doma vyhrála nad Neapolí jen čtyřikrát za posledních dvacet let!

A teď není zrovna v oslnivé formě. Tým trenéra Claudia Ranieriho se sice už nemusí strachovat z bezprostředního ohrožení v pásmu sestupu, ale až příliš často Doria klopýtá. Za posledních deset duelů se jí povedlo vyhrát jen dvakrát a i když jí patří klidný střed tabulky, fanoušci by si určitě přáli konzistentnější formu.

Tohle bude zřejmě zase gólově bohaté utkání. Vždyť když se tyhle dva týmy postaví proti sobě, padá dost branek. Jen za posledních 15 duelů jsme viděli už 60 gólů, což jsou průměrně čtyři góly na utkání. Porci gólů slibuje na domácí straně především trio Quagliarella, Gabbiadini a Candreva, zatímco útočník Torregrossa se záložníkem Adrienem Silvou utkání vynechají pro zranění.

Neapoli schází jen dlouhodobě zraněný bek Ghoulam, jinak má trenér Gattuso k dispozici kompletní kádr. Má ale také o čem přemýšlet, protože jeho svěřenci minulé kolo nezvládli a podlehli jasně lepšímu Juventusu. Jedinou trefu Partenopei zaznamenal kapitán Lorenzo Insigne až v 90. minutě a Neapol prohrávala vlastně po většinu utkání. Vaz jí definitivně zlomil až střídající Paulo Dybala.

Stará dáma tímhle výsledkem ukončila sérii sedmi soutěžních zápasů Neapole bez porážky, po nichž se trenérovi Gattusovi dýchalo na lavičce Neapole zase o trochu lépe. Nic hrozného pro tabulku prohra neznamená, Neapol je pořád na pátém místě se ztrátou jen dvou bodů a Ligu mistrů. A většina jejích soupeřů stejně z boje o prestižní milionářskou soutěž odpadává.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Tonelli, Colley, Augello - Candreva, Verre, Thorsby, Damsgaard - Quagliarella, Gabbiadini
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Hysaj - Fabian Ruiz, Bakayoko - Politano, Zieliński, Insigne - Osimhen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.28 - 4.15 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Bologna FC  (neděle 18:00)
AS Řím má za sebou skvěle sehranou partii ve čtvrtfinále Evropské ligy s Ajaxem, která oživila jejich naději na úspěšnou sezonu. Podobný výsledek by se jim ale nutně hodil i v lize, kde se jejich nedělním sokem stane Bologna.

Římský celek se z Amsterdamu vracel trochu překvapivě jako vítěz. Čekal to asi málokdo, ale Italům se povedlo potrestat dvě chyby domácího Ajaxu, takže čtvrtfinále Evropské ligy mají rozehráno lépe. Ještě než se Ajaxu postaví i na domácí půdě v odvetě příští týden, čeká je návrat do ligové reality. Která není zrovna pozitivní.

Giallorossi se totiž nacházejí až na sedmém místě, čili naprosto mimo pohárové příčky! Jejich předsezónní cíl, tedy Liga mistrů, je v nedohlednu a zřejmě pro tento rok ztracená. Ztráta na čtvrtou příčku totiž činí už sedm bodů a navíc je většina soupeřů AS opravdu ve formě.

Římané velmi často ztrácí body nečekaně proti týmům, s nimiž na jaře neměli zásadní potíže. O body je jen za posledních deset utkání obralo Benevento, Parma, Sassuolo a samozřejmě i AC Milán s Juventusem. Kromě toho musí trenér Fonseca řešit stále obvyklou věc - zaplněnou marodku. Smalling s Mchitarjanem mají blízko k nominaci, ale Zaniolo, Kumbulla, El Shaarawy nebo čerstvě i Spinazzola budou absentovat.

Pro karty bude navíc chybět i Cristante, takže existuje reálná možnost, že si svůj teprve čtvrtý letošní start v lize připíše Federico Fazio. Trenér Siniša Mihajlović zase postrádá čtveřici Hickey, Tomiyasu, Medel a Santander, přičemž především absence talentovaného japonského stopera bude vážným problémem. Brankář Skorupski se ale úspěšně zotavil z koronaviru.

Bologně se v Římě nedaří a za posledních třicet let zde vyhrála jen tři soutěžní duely. Jeden z nich právě při minulé návštěvě. Jedenáctý celek tabulky má co napravovat, protože naposledy prohrál s Interem a ve venkovních duelech dosud vyhrál jen třikrát.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Mancini, Fazio, Ibañez - Karsdorp, Villar, Veretout, Bruno Peres - Pedro, Carles Pérez - Borja Mayoral
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Soumaoro, Danilo, Dijks - Dominguez, Schouten - Skov Olsen, Soriano, Sansone - Barrow
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 4.00 - 4.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo  (neděle 20:45)
V neděli večer se na stadionu Artemio Franchi ve Florencii utkají domácí Fiorentina s ofenzivně laděnou Atalantou Bergamo. Hostům jde o umístění v první čtyřce, proto jakékoliv zaváhání není na místě. Zároveň jsou Orobici ve skvělé formě a z posledních osmi ligových zápasů jich vyhráli sedm. Fiorentina se ale pokusí překvapit, do karet by jí mělo hrát domácí prostředí i impuls v podobě návratu trenéra Giuseppeho Iachiniho.

Další mise trenéra Prandelliho nebyla v "renesančním" klubu úspěšná a po zbytek sezony se kormidla ujme opět Giuseppe Iachini. Jelikož mu s Fiorentinou stále běží kontrakt, jeví se tento krok celkem logicky. Viola letos představuje velké zklamání a v posledních devíti kolech jí půjde o to, aby se více nenamočila do záchranářských bojů. Odstup od osmnáctého místa aktuálně činí osm bodů, což není málo ani hodně.

Fiorentina přivítá v nedělním utkání Atalantu a pokusí se rozšířit poněkud skromnou sbírku vítězství. V této sezoně slavila tři body jen sedmkrát, přičemž pětkrát to bylo na stadionu Artemia Franchiho. Viola by se v budoucnu ráda viděla na pozicích, na kterých momentálně figuruje její soupeř a to určitě není nemožné. Její historie je plná skvělých období a ještě před několika lety startovala v Lize mistrů, mimochodem vedl jí v roli kouče Prandelli.

Atalanta se po vyřazení z Ligy mistrů může koncentrovat na Serii A, kde se zase rozjela a z osmi zápasů jich sedm vyhrála. Bergamaschi díky tomu vytvořili tlak na třetí Juventus a především na druhý AC Milán a výrazně zdramatizovali boj o klíčové příčky. Bodové rozestupy jsou minimální a každá ztráta může být fatální. Atalantu čeká v tomto směru náročná výzva, protože ve Florencii se jí historicky nedaří. V minulé sezoně tam sice vyhrála, ale stalo se tak po dlouhých sedmadvaceti letech!

Fiorentině bude kvůli kartám chybět hvězdný Francouz Ribéry, stejně jako Pulgar. Na marodce pak zůstávají Igor a Kokorin. Pouze dvě absence trápí Atalantu. Trenér Gian Pier Gasperini nemůže počítat s Hateboerem a Pessinou.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Quarta - Caceres, Castrovilli, Amrabat, Bonaventura, Biraghi - Eysseric, Vlahović
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Romero, Djimsiti, Gosens - Freuler, De Roon - Malinovskyi, Pašalić - Muriel - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.17 - 4.63 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spezia Calcio - FC Crotone  (sobota 15:00)
Crotone poměrně suverénně přestává stíhat tempo první ligy a rýsuje se jeho brzký návrat o soutěž níž. I proto nesmí zklamat v klíčovém utkání dubna. Sobotní odpoledne ho totiž posílá do La Spezie, kde se mu domácí skvadra bude chtít pomstít.

Na stadionu Alberto Picco se domácí Spezia hodně těší, jak ukáže svému dalšímu soupeři, zač je toho loket. V prvním vzájemném klání totiž Crotone Spezii jasně přehrálo a zdemolovalo její obranu jasně 4:1! Od té doby ale uplynulo hodně vody a teď se směje spíš Spezia. Oproti svému soupeři má mnohem lepší obranu, což je v Serii A stále důležitější faktor a to nejen v boji o záchranu.

Problémy by tým trenéra Italiana mohl mít s absencemi. Mimo hru jsou zranění Ramos, Galabinov, Dell’Orco a Saponara, což je zvlášť v případě posledně jmenovaného tvůrce hry velká ztráta.

Crotone může postavit vlastně kompletní jedenáctku, protože jedinou absencí je karetní hříšník Pereira. Zmínka o obraně je na místě, protože Crotone tahle řada evidentně nic neříká. Crotone totiž dostalo už mohutných 74 gólů, což je suverénně nejhorší výkon v Itálii. V posledních deseti duelech dostalo vždycky aspoň dvě branky.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Zoet - Ferrer, Erlić, Ismajli, Bastoni - Pobega, Ricci, Maggiore - Gyasi, Nzola, Verde
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Golemić, Magallan, Djidji - Rispoli, Molina, Benali, Reca - Messias - Ounas, Simy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.84 - 4.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - AC Milán  (sobota 18:00)
Devět kol má Parma na to, aby se vyhrabala ze sestupového pásma a zachránila Serii A. V sobotu bude jejím soupeřem AC Milán, který sleduje úplně jiné cíle. Rád by po letech do Ligy mistrů, ale případný neúspěch ve městě "šunky" by mu plány hodně zkomplikoval.

AC Milán už není tím týmem, který na přelomu minulé a letošní sezony válel. Po novém roce se jeho výsledky výrazně zhoršily a nejenže se naděje na titul prakticky rozplynula, do velkého ohrožení se dostal i hlavní cíl - kvalifikace do Ligy mistrů.

Na další problémy si Rossoneri zadělali minulý týden domácí remízou 1:1 se Sampdorií, po které sice uhájili druhé místo, ale čtvrtá Atalanta je vzdálená už jen dva body. Čtyři body pak ztrácí na Pioliho tým pátá Neapol a v závěsu jsou i oba římské kluby.

Situace v boji o Ligu mistrů vypadá vskutku dramaticky, ovšem červenočerní to stále mají ve vlastních rukou. Duel s Parmou ale potřebují zvládnout a jistou psychologickou výhodou by mohl být fakt, že se jim na hřištích soupeře mimořádně daří. AC Milán nemá ve venkovní bilanci konkurenci. Ze čtrnácti zápasů jich vyhrál dvanáct, jeden zremizoval a jeden prohrál. Horší je to paradoxně na San Siru - celkem devět ztrát z patnácti utkání.

Minulý víkend dělila body i Parma, v důležitém záchranářském duelu hrála s Beneventem 2:2. Ducali sice v posledních sedmi kolech jen dvakrát prohráli, jenomže ve čtyřech případech remizovali a stále se nemohou vyhrabat ze sestupového pásma. Parmě patří po devětadvaceti kolech předposlední místo a na sedmnáctou příčku ztrácí čtyři body. A to ještě nemusí být konečná, protože FC Turín má o jedno odehrané utkání méně a za určitých okolností se může ztráta vyšplhat na sedm bodů.

Parma by potřebovala s AC Milán naplno bodovat a vzhledem k cílům Rossoneri to platí i opačně. Na San Siru se hrálo v prosinci 2:2, jinak lepší vzájemnou bilancí oplývá milánský velkoklub.

Zatímco Milánu se marodka skoro vyprázdnila (zůstávají Calabria a Maldini), Parma s velkým počtem zraněných stále bojuje. Trenér Roberto D'Aversa nemůže pro sobotní utkání počítat s Cavigliou, Iacoponim, Inglesem, Brunettou, Zirkzeem, Karamohem, Sohmem, Osoriem, Mihajlem a Cyprienem.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Conti, Bani, Gagliolo, Pezzella - Kucka, Hernani, Kurtić - Man, Pellé, Gervinho
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Dalot, Kjaer, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Kessié, Saelemaekers - Calhanoglu - Rebić, Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.61 - 3.94 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Turín FC  (sobota 20:45)
Sobotní program 30. kola Serie A završí souboj dvou týmů, které normálně bojují o záchranu. Tentokrát je v téhle tíživé situaci jen jeden z nich, hosté z Turína. Ti ale mají za sebou motivační remízu se stávajícím mistrem ligy.

Udinese se vyšplhalo až do středu tabulky a delší dobu se v ní chtělo zabydlet. To se mu ale tak úplně nedaří, protože proti silnějším týmům s aktivnějším napadáním má Gottiho celek solidní potíže. V posledních třech duelech remizovalo s Janovem, prohrálo s Laziem a naposledy těsně podlehlo také favorizované Atalantě.

Přesto může být trenér Gotti na aktuálně 12. celek soutěže hrdý a jeho 33 posbíraných bodů se velmi rychle blíží k jistotě záchrany. K úplnému uzdravení se navíc blíží španělský rychlík Deulofeu. Turínu se marodka také solidně vyprazdňuje a v tuto chvíli jsou mimo hru jen Singo se Siriguem.

Což bude ale pro Nicolu velká potíž. Brankářská jednička častokrát zachraňovala jeho tým a naposledy i díky Siriguovi (kromě dvougólového snajpra Sanabrii) dokázalo FC remizovat v derby s Juventusem. Na klidné chvíle ale ani to nestačí, protože Turín dělí od pásma sestupu jen pouhé dva body.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Nuytinck, Samir - Molina, De Paul, Walace, Pereyra, Stryger Larsen - Forestieri - Llorente
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Izzo, Buongiorno, Bremer - Vojvoda, Mandragora, Rincon, Ansaldi - Verdi - Belotti, Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.34 - 3.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán29225268:2771
2.AC Milán29186554:3460
3.Juventus FC29178458:2659
4.Atalanta Bergamo29177568:3658
5.SSC Neapol29182963:3456
6.SS Lazio28164845:3852
7.AS Řím29156853:4451
8.Hellas Verona291181038:3441
9.US Sassuolo291010948:4840
10.UC Sampdoria291061339:4336
11.Bologna FC29971339:4534
12.Udinese Calcio29891232:3933
13.Janov CFC297111131:4132
14.ACF Fiorentina29791336:4630
15.Benevento Calcio29791330:5430
16.Spezia Calcio29781437:5329
17.Turín FC284121241:5224
18.Cagliari Calcio29571731:5022
19.Parma Calcio293111528:5620
20.FC Crotone29432235:7415

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schirà (Gazzetta dello Sport)

“Po Lautarovi aj Marcelo Brozović ukončil po 10tich rokoch pracovný vzťah s jeho agentom: dôvodom je opäť naťahovanie predĺženia zmluvy s Interom. Marcelo si podobne ako ostatní sadne za jedným stolom s vedením sám. Hráči Interu dávajú najavo, že nemajú v žiadnom prípade v pláne opustiť klub.”

Interisti Presne takýchto hráčov musíme udržať - obzvlášť Lautiho, pretože duo LuLa je smrteľné pre našich súperov a dokážu im skoro v každom zápase zasadiť smrteľnú ranu

Reagovat
cink

Já teda doufám že Brozovic, podle mě nejpřeceňovanější hráč Interu posledních 10 let.

Reagovat
smazaný uživatel

A v čo teda dúfaš?

Reagovat
cink

Sorry, no samozřejmě že odejde

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som práveže za to, aby všetci hráči, ktorí hrávali v základe väčšinu zápasov (Škriniar, de Vrij, Bastoni, Hakimi, Barella, Brozovič, Lukaku, Martinéz) zostali v tíme aj na ďalšiu sezónu, keďže sa s nimi na základe ich výkonnosti, fyzickej kondície a veku dá počítať ešte na minimálne ďalších 5 sezón. A zbytočne posielať niekoho preč, kto sedí do zostavy, systému a potom priviesť niekoho, kto môže zlyhať. Plus ešte osobitné postavenie má Handanovič.

Reagovat
Infecto

Já tenhle názor nikdy nepochopil. Ano, je často náladový a v minulosti mi taky vadila jeho občasná laxnost, ale poslední dvě sezony ukazuje, že je na své pozici prakticky nepostradatelný - minimálně v klubu za něj žádná plnohodnotná náhrada není a už je to sakra dlouho, co nějaká byla. Ne nadarmo se ho Slavia snažila v LM eliminovat.

Navíc, a to je taky velmi důležité, je to opravdu Interista.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Eldarion
Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, a napriek tomu sa nejde predĺžiť len Lautiho kontrakt, ale taktiež aj Monštrum ho plánuje predĺžiť Raz Interista, navždy Interista

Reagovat
smazaný uživatel

kiez by si Donnarumma bral priklad...

Reagovat
FORZAMILAN

Antéééééééééééééé

Reagovat
GEGE

by mě fakt zajímalo co mu za tohoto stavu řekl,že ho za to vylil

Reagovat
Yanek

Miluju Calcio, ale italští rozhodčí jsou fakt zoufalí... míň ega, víc profesionality prosím

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Lech

a vic trestu

Reagovat
Largo

Za špatný verdikty hlavně.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
Panděvova ofina

To bude zase porod. Kvůli tomuhle jsem si nešel zakopat. Vsadím se, že bych byl dnes mnohem větším přínosem, než Eriksen ze Sensim dohromady

Reagovat
cink

Vždyť Eriksen zas tak hroznej dneska není

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Largo

Měls to vědět. A udělat něco pro svý zdraví.

Místo abys jako já koupil piva, usadil se do gauče a zevlácky sledoval trápení svýho oblíbenýho klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam vyvádí?

Reagovat
Nuno čomes

Darmian!!

Reagovat
CR7RONALDO

Dnes to bude už 6. zápas po sebe, čo Inter vyhrá o 1 gól

Reagovat
RKBoy

a ako myslíš ,že Juve vyhrávalo všetky tie svoje tituly?

to je mentalita majstra.

futbal to nie je vždy najkrajší, ale plní účel.. Inter má dobre vybalancovaný káder , s pár top individualitami na každom doležitom poste a trénera ktorý vie čo vyhrat titul obnáša.

Reagovat
CR7RONALDO

Je pravda, že Juve to tiež tak niekedy vyhrávalo. Ale tu je celkovo vidieť, že aký je taliansky futbal, ktorý nemám rád.

Reagovat
10

"a ako myslíš ,že Juve vyhrávalo všetky tie svoje tituly?"

rád si poslechnu jak, když o tom mluvíš v souvislosti s letošním Interem...

Reagovat
Mihal

Dufam, ze to tak aj bude, ze si to nezakrikol...

Reagovat
M11

KULUUUUUUUU !!! Juan dalsi acko

Reagovat
10

A Rovella zase jako žáček, stejně jako v prvním zápase...18m

Reagovat
M11

Několikrát vubec nevedel klucina

Reagovat
M11

MORATA !!!

Reagovat
M11

Scamaccu koupit.. nechat na hostování

Reagovat
10

Do Juve hned, vždyť jsme teď hráli 3 měsíce bez útočníka...Moratu by v tomhle období posadil s prstem v nose, Ronalda taky, kdyby to nebyl Ronaldo

Reagovat
M11

Nase brejky musi byt nejhorsi v Evrope

Reagovat
10

100%

Reagovat
M11

WESTOOON !!!

Reagovat
Largo

Mirante - Fazio, Mancini, Ibanez - Reynolds, Villar, Diawara, Peres - Pérez, Pedro - Mayoral

Jsem zvědav na Reynoldse a španělskej trident.

Daje!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně obměněná sestava dneska, ale za odvážnost pro Fonsecu. EL momentálně důležitější.

Reagovat
Emmett Brown

Dobrý hnoj z našej strany

Reagovat
Alberto Aquilani

Až na ten Majoránov záblesk geniality na konci je to tragédia. Tu si hovorím, aké hrozné sú tie tímy v EL, keď sme tam jednou nohou v semifinále. Bologna mala 3 tutovky a ďalšie 2 mohla mať, ale Mulder bravúrne prečítal hru. My okrem gólu nič... teda Majorán mohol mať aj 2 góly, ale to by nemohol byť Pedro retardovaný a dokázať prihrať na meter a pól. Bez systému, bez nápadu, bez chuti.

Reagovat
Largo

Pedro se definitivne jevi jako zbytecna posila, mrtvej fotbalista s nulovym prinosem.

Reagovat
10

spíš mám pocit, že ty týmy v EL často narazí na fotbal, s kterým se nikde jinde nemůžou setkat a neví co s tím protože ten fotbal v Itálii jde poslední dobu úplně jiným směrem, než zbytek vyspělý Evropy...

Reagovat
Lech

Reagovat
Alberto Aquilani

Som sa o Pastoreho teraz bál, ako bol v tom múre, nech ho netrafí lopta....

Reagovat
10

https://www.football-italia.net/169044/report-furious-ronaldo-punched-wall

díky a už běž, tohle je nedůstojný jeho herní přínos a pomoc spoluhráčům je nulová, soustředí se jen na svoje čísla a na to, aby každá akce končila u něj

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť má pravdu. Jak s takovýma lemplama má hrát? Jediný trochu konkurence schopný hráč je Chiesa

Reagovat
10

Může mít pravdu, ale jeho představa o tom, že mu budou lítat pečený holuby přímo do huby je v kontextu toho, jak týmu herně pomáhá, dost mimo. On se neúčastní napadání, neúčastní se zakládání akcí, má nejvíc ztrát lehkých míčů v týmu, hraje jen sám za sebe. Na tohle opravdu Juventus nemá. Na to už by dneska neměl ani Real s 10x lepší zálohou.

Reagovat
smazaný uživatel

To není argument ale výmluva. Sám pro tým nic neudělá. Jeho mimofotbalový přínos je znát, ale na trávníku je úplně k ničemu, působí jako destrukční prvek. Ale to je jako hrách na zeď házet.

Lidská omezenost a řešení důsledku namísto příčiny je běžné na nejvyšší úrovni úplně stejně jako na té nejnižší. Diletant zůstane diletante, ať už má tepláky nebo kvádro. A to je případ pánů, kteří tom tam aktuálně čtvrtým rokem řídí.

Reagovat
DelPiero137

Hlavne ze on prihrava hracom ktori su lepsie postaveny. Radsej vystreli na brankara z rohovej ciary.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

najsmutnejsie natom je ze sa najde plno fanusikov Juve ktoru su schopny kritizovat Chiesu a Moratu ze mu neprihraju. Tiez mi lezie na nervy, striela z kazdej moznej pozicie ale on spoluhracom neprihra.

Reagovat
10

btw. https://www.tuttojuve.com/calciomercato/repubblica-allegri-aveva-consigliato-ad-agnelli-di-liberarsi-di-ronaldo-553771

"před ukončením smlouvy Allegri radil Agnellimu, aby se zbavil Ronalda, který podle něj blokuje růst týmu"

tohle říkal Max před 2 lety, dneska je situace násobně horší a musí mu dát za pravdu většina fanoušků, 3 roky po sobě uhrál Juventus v LM horší výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

Kurfaaa, koukáme na to s Maxem úplně stejně. Ale aby Agnelli mě nebo Maxe poslouchal? To neeeee. Pche.

Reagovat
smazaný uživatel

A jen to dokládá to, že spoluhráči ho vnímají jako modlu, celebritu, ale na jako sobě rovného, což je to, proč nemají šanci růst. Padoin, Anelka, Lord Bendtner, Ronaldo? Všichni jsou stejní, jsou to jen lidi a ke všem se má přistupovat v rámci kolektivu stejně. Kdo to nechápe, má dveře k odchodu otevřené. Ta privilegovanost některých jedinců mě neskutečně sere.

Včera jsem si procházel fotky na hard disku a objevil tam toto:

https://media-origin.calciomercato.com/2018-05/ILBIANCONERO.Tevez.Juve.reunion.jpg

Neskutečná parta.

Reagovat
10

Carlitos škoda toho konce, kdy už se viděl doma...ale za mě nejlepší útočník Juventusu od dob Alexe

jinak Ronaldův přínos týmu začíná zpochybňovat čím dál víc lidí - https://www.tuttojuve.com/altre-notizie/mauro-a-gazzetta-meglio-se-la-juve-e-ronaldo-si-separano-553774

Reagovat
smazaný uživatel

Carlitos do té party skvěle zapadl. Škoda, že na ně na oba ještě úplně nenavázal Paulo. Vloni ukázal, že na to má.

Snad to všechno padne na úrodnou půdu a zvítězí rozum.

Reagovat
DelPiero137

Pepe, Storari, Eta Beta, srdcovka.

Reagovat
stuff

Reagovat
stuff

Reagovat
stuff

Tak to aby som nasiel svoj komentar v den jeho prestupu, kde som bol zhejtovany takmer fakt kazdym.

Z jeho povahy to bolo zrejme. Prideme o timovost, on bude hrat len na svoje cisla a kvoli veku sa mu bude zhorsovat vykonnost, cim sa mu este aj zvysi frustracia.

Ina cesta nebola.

Musime sa ho zbavit, kym este ma cisla a je marketingovo zaujimavy.

Vymena za Pogbu by bola idealna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele