Serie A - preview 16. kola

15.12.2018, 08:29, aktualizováno 18.12.2018, 08:57
Previews
Netypická úterní dohrávka svedla dohromady Bolognu a AC Milán. Pikanterií je, že na lavičkách sedí dvě legendy červenočerného milánského giganta Filippo Inzaghi a Gennaro Gattuso. Shodou okolností se u obou také momentálně spekuluje o jejich odvolání. Kdo si vylepší pozici?
Bologna FC - AC Milán  (úterý 20:30)
V jednom dresu spolu vyhráli všechno, co se dalo, a to jak na klubové úrovni v barvách AC Milán, tak zároveň v italském národním týmu. Legendy Filippo Inzaghi a Gennaro Gattuso teď stanou proti sobě coby trenéři, kteří nemají zrovna na růžích ustláno. Jinými slovy: FC Boloňa přivítá na stadionu Renato Dall'Ara AC Milán.

Lépe je na tom přeci jenom kouč Gennaro Gattuso, který se slavným týmem bojuje o čtvrté místo a návrat do Ligy mistrů. Spekulace o jeho odvolání před nedávnem utichly, ale znovu se objevily po čtvrtečním vyřazení Rossoneri z Evropské ligy. Milán si v Řecku uřízl obrovskou ostudu, prohrál s Olympiakosem 1:3 a ve skupině skončil až na nepostupovém třetím místě. "Zítra já i Inzaghi hrajeme o hodně, ale taková je naše profese. Zažili jsme toho mnoho. Láska, úcta a přátelství tu vždycky zůstanou," prohlásil na tiskové konferenci Gattuso.

Milánští se mohou utěšovat pouze faktem, že jim zbývá domácí soutěž a tedy více sil do bojů o Ligu mistrů. V tuto chvíli mají skutečně v držení čtvrté místo, navíc s jednobodovým náskokem na Lazio, který mohou vzhledem k porážce římského celku ještě navýšit. Před týdnem si Rossoneri připsali pouze bod v domácím zápase s FC Turínem (0:0).

Pro Filippa Inzaghiho je zápas proti Milánu ještě o něco pikantnější. Na lavičce svého někdejšího klubu totiž působil a neměl s ním úspěchy, stejně jako je aktuálně nemá s Boloňou. O Inzaghiho odvolání se mluví již delší dobu ale vedení klubu se zatím ke změně neodhodlalo. A to ani po minulém kole, kdy Rossoblu opět prohráli, tentokrát na hřišti Empoli, se kterým na dálku bojuje o záchranu.

Milán na Boloňu dlouhodobě umí. Za deset let s ní prohrál jen dvakrát, shodou okolností pokaždé na San Siru. V minulé sezoně vyhráli červenočerní oba zápasy 2:1.

Filippo Inzaghi má k dispozici takřka kompletní kádr až na jedinou výjimkou, kterou tvoří zraněný Pulgar. V tomto ohledu má Gattuso více starostí, obraná řada se už stačila zotavit, ale ani Musacchio a nejspíše ani Romagnoli ještě do zápasu nezasáhnou. Citelný zásah dostala ofenzíva zraněním Susa a dalšími marodéry jsou Bíglia, Bonaventura a Borini.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Calabresi, Danilo, Helander - Mattiello, Orsolini, Nagy, Poli, Dijks - Santander, Palacio
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Abate, Zapata, Rodriguez - Castillejo, Kessié, Bakayoko, Calhanoglu - Cutrone, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.33 - 3.43 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - SS Lazio  (pondělí 20:30)
Lazio se může v pondělní dohrávce posunout na čtvrté místo před AC Milán, pokud tedy vítězně zvládne ostrý test na půdě Atalanty Bergamo. Domácím sice patří až desáté místo, ale svojí sílu už několikrát předvedli a to i proti zvučnějším soupeřům. Lazio navíc za posledních pět let zvítězilo na Stadio Atleti Azzurri D'Italia jen jednou.

A to před dvěma lety v úvodním kole nové sezony. Lazio tehdy lépe zvládlo gólovou přestřelku a z Bergama si odvezlo divoké vítězství 4:3. Poté následovala ještě jedna návštěva stařičkého stadionu a i tentokrát z toho byla přestřelka, avšak bez vítězného rozuzlení (3:3). Oba celky se prezentují ofenzivním fotbalem, takže je možné že i v pondělní dohrávce budou diváci svědky brankových hodů.

Atalanta má zasebou vítězství nad Udinese 3:1, kterým se zároveň znovu vrátila na vítěznou vlnu po předchozích dvou ztrátách s Empoli a Neapolí. Především zápas s Empoli se Gasperiniho hochům vůbec nepovedl. Atalanta se díky tomu propadla tabulkou a zatím jí patří až desáté místo. Připomeňme, že loni se Bergamaschi opětovně probojovali do evropských pohárů, i když nakonec nezvládli ošemetné předkolo Evropské ligy. Letos by chtěli do pohárů znovu a Lazio je pro ověření jejich kvalit ideálním soupeřem. "Úroveň Lazia je taková, že jsou legitimními kandidáty na Ligu mistrů. Očekávám těžký a náročný zápas. Výherní zápasy jako tyto nám zvyšují sebevědomí. Inzaghiho tým rozhodně nevypadá, že by měl být v nějaké krizi. Kvalifikovali se do další fáze Evropské ligy a v Serii A jsou pátí," prohlásil Gasperini.

"Co se týče jejich hráčů, Ciro je nejlepší italský útočník a vždycky sním mohou počítat. Milinković-Savić že podává slabé výkony? Doufám, že to tak bude v pondělí, ale pro mě je to skvělý hráč, který dokáže rozhodovat," dodal zkušený trenér Atalanty.

Pět zápasů v řadě už Lazio nenašlo přemožitele, na druhou stranu z vítězství se naposledy radovalo 4.listopadu a to už je nějaký pátek. Biancocelesti totiž postupně remizovali se Sassuolem, Milánem, Chievem i Sampdorií a díky bodovým ztrátám spadlo na páté místo o bod za největšího konkurenta v boji o Ligu mistrů AC Milán.

Kouč Gian Pier Gasperini musí oželet pouze start Varniera, zbytek kádru je plně připraven. Podobně je na tom vlastně i Simone Inzaghi, ze základní jedenáctky však budou scházet Caicedo a Leiva.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Beriša - Toloi, Palomino, Masiello - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Gómez - Iličič, Zapata
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Wallace, Acerbi, Radu - Patric, Parolo, Badelj, Milinković-Savić, Lulić - Luis Alberto, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.54 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SPAL 2013 - Chievo Verona  (neděle 12:30)
Fotbalisté SPALu mají před Chievem ohromný dvanáctibodový náskok, který je ale v tuto chvíli naprosto irelevantní. Podobně jako veronský celek totiž i SPAL bojuje o záchranu a kde jinde získat tři body, než na domácím stadionu Paola Mazzy s Chievem.

Ovšem pozor. Chievo má sice na svém kontě pouhé tři body a je beznadějně poslední, ovšem po příchodu Domenica Di Carla do funkce hlavního trenéra se jeho výkony zvedají. Fly Donkeys nenašli přemožitele už čtyři zápasy v řadě a to hráli proti takovým celkům, jakými jsou Lazio nebo Neapol. Minulý týden si navíc přivezli bod ze hřiště Parmy a i když čekání na tříbodový import stále pokračuje, přeci jenom jsou fanoušci severoitalského celku optimističtější.

Poměrně dlouho čeká na výhru i SPAL - celkově šest utkání. Celek z města Ferrary naposledy zvítězil 20. října na půdě AS Řím, ale od té doby získal jen tři remízy. Svěřencům trenéra Sempliciho aktuálně patří až šestnácté místo s náskokem čtyř bodů na osmnáctou Boloňu a jak už bylo řečeno, bodová propast mezi nimi a Chievem činí neuvěřitelných dvanáct bodů. Domácí fotbalisté před týdnem remizovali v Janově 1:1, když neudrželi rychlé vedení, do kterého je poslal Andrea Petanga. Grifoni ještě do přestávky srovnali, z pokutového kopu se prosadila nová hvězda Serie A Krzysztof Piatek.

V loňské sezoně mělo ve vzájemných zápasech lehce navrch Chievo, které zvládlo domácí zápas výsledkem 2:1, zatímco na půdě SPALu se body dělily. Ani tentokrát nemá utkání výrazného favorita, i když vzhledem k postavení v tabulce by to měl být domácí celek.

SPAL bude postrádat pouze Thiama, zbytek kádru má kouč Semplici k dispozici. O něco složitější to v tomto směru má Domenico Di Carlo, trojice Tomović, Seculin a Cacciatore má zdravotní potíže, zatímco Depaoliho do hry nepustí karetní trest.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Cionek, Vicari, Felipe - Lazzari, Missiroli, Schiattarella, Kurtić, Farés - Petanga, Floccari
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Rossetini, Bani, Cesar, Barba - Hetemaj, Radovanović, Obi - Birsa - Stepinski, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.34 - 4.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Empoli FC  (neděle 15:00)
Další derby, které 16. kolo Serie A svým fanouškům nabízí, je spíše regionální záležitostí. V neděli odpoledne se totiž do sebe pustí domácí Fiorentina a její blízký soused, Empoli. Zatímco tomu se začíná dařit, Fiorentina padá tabulkou.

Pro oba zástupce nádherného toskánského regionu je to dost smutný pohled na současnou tabulku. Empoli kráčelo do sezony s nadějemi na záchranu a atraktivní fotbal, který by přitáhl davy spokojených fanoušků. Fiorentina s mladým kádrem cílila na evropské poháry a myslela si, že možnost zaměřit své síly čistě jen na ligu jí k tomu pomůže. Oba soupeři ale zatím ve svých snahách selhávají.

Hůře je na tom aktuálně určitě Fiorentina. Trenér Pioli se ocitá pod neustálým tlakem, který na jeho osobu vytváří množství nepřesvědčivých výkonů a především hodně špatné výsledky. Ambiciózní tým se nyní dostal až na průběžnou 12. příčku, což je dost daleko od předsezónních cílů. Fialky spíš úspěšně pracují na tom, aby se z nich stal odborník na remízy. Za posledních deset zápasů si tři body připsaly jen jednou a hned šestkrát si body rozdělily se svými soupeři.

Že může slavný tým hrát mnohem lépe, to si uvědomují i samotní hráči. Federico Chiesa prohlásil: "Naše aktuální sezona se vůbec nevyvíjí tak, jak bychom si představovali. Několikrát jsme zbytečně klopýtli a častokrát to mělo stejného jmenovatele - nejsme schopni soupeře dorazit včas a ukončit zápas, takže pak stačí jedna chyba a my ztratíme body. S tím musíme něco udělat, než bude příliš pozdě. Věřím, že teď proti Empoli to zvládneme a naše fanoušky před Vánoci potěšíme," přeje si Chiesa.

Fialky mají menší problémy se sestavou, protože karetní tresty nepustí do hry několik osvědčených borců. Mezi ně patří Milenković, Veretout nebo Fernandes. Ani Empoli nemůže mít radost z kompletního výběru, protože trenér Beppe Iachini postrádá zraněné duo hráčů Polvaniho s Lollem.

Fialky se s Empoli utkaly už mnohokrát a v drtivé většině případů byly úspěšné. Při posledním setkání před rokem se ale radovalo Empoli a rozhodující trefu zaznamenal někdejší obránce Violy Manuel Pasqual. Ten nyní pomáhá Empoli k záchraně, která se v posledních týdnech zdá mnohem reálnější. Tým totiž opustil progresivní trenér Andreazzoli, na jehož hru se sice krásně dívalo, ale neměla výsledky.

Ke kormidlu nastoupil Giuseppe Iachini a ačkoli nyní Empoli nepředvádí tak ofenzivní fotbal, výsledky se dostavují. Empoli za posledních pět duelů prohrálo jen jednou a to ještě za vlády trenéra Andreazzoliho. Iachini s týmem ještě neprohrál a naposledy bral proti Bologně vydřené tři body. I díky nim je Empoli na solidní 14. příčce, jen o tři body za Fiorentinou.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Laurini, Pezzella, Vitor Hugo, Biraghi - Gerson, Nordgaard, Benassi - Chiesa, Simeone, Pjaca
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Provedel - Veseli, Maietta, Silvestre - Di Lorenzo, Traorè, Bennacer, Krunić, Pasqual - Caputo, La Gumina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.66 - 4.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Frosinone Calcio - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Frosinone nevyhrálo pět zápasů v řadě a ukončit tuto sérii se pokusí proti Sassuolu, jehož série bez výhry trvá jen o jeden zápas méně. Mírnějším favoritem budou Neroverdi, jenž měli fantastický start do sezony, ale kteří se i vinou zraněních propadají tabulkou.

I tentokrát bude Roberto De Zerbi muset skládat sestavu, neboť na marodce zraněných zůstávají Boateng, Boga, Dell'Orco, Adjapong nebo Sernicola. Aby toho nebylo málo, tak Djuričiče do hry nepustí karetní trest. Sassuolo se s absencemi vypořádává jen s obtížemi a ta tam je forma z úvodu soutěže, kdy se alespoň na okamžik ocitlo v TOP 4 postavení.

Sassuolo naposledy předvedlo pořádnou divočinu a s Fiorentinou si v krásném a dramatickém zápase připsalo remízu 3:3, ovšem k jeho velké smůle, protože v závěru zápasu prohospodařilo dvoubrankový náskok.

U Frosinone byl minulý víkend poněkud jasnější. Kanárci nastoupili do zápasu v Neapoli a na svého soupeře vůbec nestačili. Parthenopei roznesli Frosinone na kopytech a zvítězili 4:0. Hned polovinu branek zařídil polský kanonýr Arkadiusz Milik.

Situace Frosinone sice není růžová, ale také není beznadějná. Kanárci nemají za sebou špatná vystoupení, chybí však to nejdůležitější a tím je bodové vyjádření. Od poloviny října prohrál domácí tým jen dvě utkání, navíc na hřištích Neapole a Interu Milán, ovšem až příliš mnoho bodů poztrácel nerozhodnými výsledky s týmy, které, pokud se chce zachránit, by porážet měl. Zejména jde o domácí zápasy s Empoli a Cagliari, které skončily remízou.

Ani domácí tým nebude proti Neroverdi kompletní. Zdravotní potíže mají Paganini, Dionisi i Hallfredsson, takže všechny tři bude kouč Longo postrádat.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Goldaniga, Ariaudo, Capuano - Zampano, Chibsah, Maiello, Beghetto - Ciano, Campbell, Ciofani
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Marlon, Magnani, Ferrari - Lirola, Duncan, Sensi, Bourabia, Di Francesco - Berardi, Babacar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.72 - 3.30 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Parma Calcio  (neděle 15:00)
V rámci 16. kola na sebe narazí dva sousedé z tabulky a sice Sampdoria a Parma. Severoitalský souboj může vítěze přiblížit evropským pohárům, které mají v tuto chvíli oba celky na dosah. Sampdoria se s Parmou velmi dobře zná, byť se spolu naposledy utkaly v roce 2015.

Sampdoria minulý týden urvala cennou remízu s Laziem a navázala tak na úspěšné domácí představení proti Boloni. Kouč Marco Giampaolo pak doufá, že jeho týmu bude v tomto trendu pokračovat a doma na stadionu Luigi Ferraris proti Parmě zvítězí. Sampdoria naposledy doma porazila Parmu v roce 2013, tedy před dlouhými pěti lety. Pád Parmy přitom nastal v roce 2015 a právě v této, pro Parmu osudné sezoně, získali Námořníci venkovní vítězství, ovšem doma pouze remizovali.

Remízu si v minulém kole připsala i Parma, avšak ta si jí za rámeček rozhodně nedá. Ducali si totiž rozdělili body s posledním Chievem. Veronský celek se na stadionu Ennio Tardini dostal do vedení zásluhou Stiepinskiho, ale krátce po přestávce srovnal na konečných 1:1 Bruno Alves.

Co se týče absencí, je na tom výrazně lépe Sampdoria, která bude tentokrát postrádat jen Bereszynskiho. Polský obránce má jednak zdravotní potíže, ale i kdyby byl zdráv, tak ho do hry nepustí karetní trest. Horší situace panuje v táboře Ducali. Hrát nebude největší postrach hostující obrany Gervinho a se zraněním laborují i Grassi, Sierralta a Dimarco. Zmínit můžeme i dlouhodobou absenci Calaiá, který vyfasoval distanc.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Sala, Tonelli, Andersen, Murru - Praet, Ekdal, Linetty - Ramírez - Quagliarella, Caprari
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Bruno Alvés, Bastoni, Gagliolo - Rigoni, Scozzarella, Barillá - Siligardi, Inglese, Di Gaudio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.43 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - SSC Neapol  (neděle 18:00)
Už dlouhých osm let čeká Cagliari na den, kdy porazí Neapol. Další pokus má v neděli, kdy se Partenopei na Stadio Sant'Elia představí. Mají za sebou těžké utkání Ligy mistrů a jedno velké zklamání, které potřebují napravit.

Když se v kádru Cagliari řekne Neapol, asi jen málokterý hráč se na zápas těší. A nejméně ze všech pak brankář. Když totiž hraje Cagliari s Neapolí, většinou to skončí debaklem sardinského celku. Z posledních pěti vzájemných duelů to jasně vyplývá, protože Neapol v nich dala vždycky alespoň tři góly a dvakrát (například při minulém souboji) dokonce hned pět branek!

Něčemu podobnému bude Cagliari chtít za každou cenu zabránit. Několikrát už ukázalo, jak bojovný tým to je, že se nevzdává ani v nejtěžších chvílích. Narážím tím samozřejmě na poslední kolo Serie A, ve kterém Cagliari dokázalo něco fantastického. V domácím duelu s Římem dlouho prohrávalo o dvě branky a navíc v nastavení mělo vyloučeného ne jednoho, ale hned dva hráče. Přesto se jeho chytrý protiútok proměnil ve druhý gól a Cagliari v devíti lidech obralo AS o dva body!

Je jasné, že si toho hráči hodně považovali. Útočník Alberto Cerri zmínil: "Ten závěr zápasu byl jednoduše fantastický, tohle se nestává každý den. Museli jsme hodně dřít a věřili jsme až do posledních vteřin, že se nám může podařit srovnat. Teď nás čeká Neapol, která bude po vyřazení z Ligy mistrů zdravě naštvaná. Ale my si opět věříme, protože jsme se nikdy nevzdali a nemáme to v plánu ani teď," dodává mladík.

Trenér Rolando Maran se bude muset obejít bez dvou pilířů základní sestavy, neboť Ceppitelli a Srna nemohou nastoupit kvůli kartám z minulého kola. K tomu jsou zranění ještě Lykogiannis, Castro, Pavoletti a Ionita, takže těch absencí pro trenéra Marana je opravdu požehnaně.

Ani Neapol nebude kompletní, ale schází jí pouze obránce Chiriches, což není zase taková ztráta. Do hry se už v minulém kole vrátil i brankář Alex Meret. Neapol se chlubí velmi dobrým útokem, který zvládl dát už 32 branek a v tomto ohledu není v Serii A produktivnějšího týmu. Čtyři góly dala Neapol naposledy bezbrannému Frosinone, což jí umožnilo zůstat na druhém místě v závěsu za Juventusem.

Neapol ale přesto nemůže mít ze sezony už teď tak dobrý pocit, v jaký asi doufala. I přes enormně náročnou skupinu Ligy mistrů doufala, že postoupí. A až do posledního kola vypadal její postup reálně. Jenže Neapol v Liverpoolu selhala po herní a především výsledkové stránce, takže se s milionářskou soutěží musela rozloučit. Vybije si vztek z této ztráty právě na Sardinii?
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Faragò, Pisacane, Klavan, Padoin - Dessena, Bradarić, Barella - Pedro - Cerri, Sau
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Malcuit, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Callejón, Rog, Allan, Zieliński - Insigne, Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.55 - 3.87 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Janov CFC  (neděle 20:30)
Janov Vlky z hlavního města neporazil už čtyři roky, ale teď cítí šanci. Zatímco Grifové zažívají svěží vítr s novým trenérem na lavičce, Římané mají problémů až nad hlavu. Vydrží jejich trenér Di Francesco další kolo?

Janovský celek už ke změně trenéra sáhl, Římany to možná čeká. A pomyslným katem Eusebia Di Francesca by mohl být právě novic Cesare Prandelli a jeho Grifové. První zápas na lavičce skončil pro někdejšího trenéra italské reprezentace ještě dobře. SPAL byl totiž v minulém kole lepším týmem a především měl početní výhodu skoro 80 minut! Přesto Janov i díky penaltě střelce Krzysztofa Piąteka uhrál bod.

Pořád mu ale patří až 15. místo, které je nebezpečně blízko sestupové propasti. Janov samozřejmě míří mnohem výš a nový trenér na lavičce mu k tomu má pomoci. Janov bude muset zapracovat hlavně na obraně. V polském kanonýrovi má nejlepšího střelce ligy, ale jeho obrana je jedna velká katastrofa. Dostala totiž už 30 branek a to je třetí nejhorší výsledek v celé lize. Proti Římanům navíc Janov nečeká nic snadného.

Své o tom ví záložník Oscar Hiljemark. "Teď procházíme hodně těžkým obdobím. Plno věcí se nám nepovedlo tak, jak jsme před sezonou chtěli a změna trenéra s vámi vždycky něco udělá. Snažíme se ale poučit se z toho, co jsme udělali špatně, pracovat jako jeden tým a co nejdřív plně pochopit, co po nás nový trenér žádá. Římané se sice nacházejí v krizi, ale to nic nemusí znamenat. Možná jsou díky tomu ještě nebezpečnější. Navíc mají prvotřídní hráče," uznává zkušený hráč.

Hiljemark by neměl chybět, což se ale nedá říct o obránci Criscitovi. Ten dostal v minulém kole červenou kartu a na hřiště se nedostane stejně jako zraněná dvojice Marchetti a Dalmonte. Římané mají s absencemi dlouhodobě potíže. I když se hráči jako Karsdorp nebo Corić dali dohromady, pořád hodně hráčů pro zranění chybí. Platí to o De Rossim, Džekovi, Lorenzu Pellegrinim nebo El Shaarawym.

Římanům může dělat radost snad jen pohled do historie zápasů s Janovem. Už osm zápasů s Janovem neprohráli, sedm z nich navíc vyhráli. Naposledy to bylo hodně těsné a Římanům pomohla vlastní branka zkušeného obránce Ervina Zukanoviće. V současné době ale nemohou být spokojení prakticky s ničím.

Fanoušci kritizují prezidenta Pallottu, vedení celkově i trenéra Di Francesca s hráči. A není divu, protože ambiciózní celek vyhrál za posledních deset soutěžních utkání jen třikrát. V minulém kole Serie A si připsal negativní remízu s Cagliari, které hrálo v devíti lidech. A v Lize mistrů si s vlky poradila domácí Plzeň, což jen prohloubilo vztek jejich fanoušků. Dokáže trenér Di Francesco vyhrát, nebo bude Janov jeho konečnou?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Olsen - Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov - Cristante, Nzonzi - Ünder, Zaniolo, Kluivert - Schick
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Biraschi, Romero, Zukanović - Romulo, Hiljemark, Sandro, Veloso, Lazović - Piatek, Kouamé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.60 - 6.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Udinese Calcio  (sobota 18:00)
Inter Milán byl dalším ze dvou italských týmů, které v týdnu prožily hořkost vyřazení z Ligy mistrů. Nemá ale moc času na truchlení, protože už v sobotu v podvečer se opět otevřou brány San Sira. Přijede totiž nebezpečné Udine.

Sen o tom, že se Inter dostane do další fáze Ligy mistrů, byl ještě před posledním utkáním základní skupiny minimálně hodně reálný. Inter potřeboval jednak malou pomoc od Barcelony a jednak musel porazit nizozemské PSV. Zatímco první ze dvou úkolů ale Barcelona splnila a s Tottenhamem remizovala, Inter selhal. Na domácí půdě totiž s PSV jen remizoval, ačkoli šancí měl dostatek. S Ligou mistrů se proto smutně loučí.

Je otázka, nakolik to ovlivní psychiku hráčů. Liga mistrů je prestižní a pro pokladnu klubu důležitá platforma. Z výsledku i vlastního přístupu se musí co nejdříve vzpamatovat, poučit a opět se soustředit jen na ligu. To ale nebude snadné, což si i zkušený trenér Luciano Spalletti uvědomuje.

"Je obtížné přemýšlet nad tím, co dělat dál, protože delší dobu nám bude v hlavě znít, že tohle jsme měli dokázat. Byli jsme hodně blízko a mě se jen těžko hledají slova, proč jsme to nedokázali. Je ale pravda, že i z toho se musíme něco naučit. Každý velký tým má svá dobrá a špatná období. Naším cílem je, aby to dobré trvalo co možná nejdéle. Teď se potřebujeme připravit na Udinese, které nesmíme v žádném případě podcenit. Naším cílem je pořád umístění v první trojce."

V minulém kole Serie A Inter nezvládl šlágr s Juventusem a ačkoli měl své šance, neuspěl. Jedinou trefou o tom rozhodl chorvatský kanonýr Mario Mandžukić. Inter je i kvůli tomu na třetí příčce a může děkovat svým konkurentům z AC nebo Lazia, že se nechopili svých šancí. Proti Udinese se Interu poměrně daří a za posledních deset ligových klání prohrál se Zebrami jen dvakrát.

Jedinou absencí pro toskánského trenéra je obránce Dalbert, přičemž menší zdravotní problémy má ještě záložník Vecino. To hosté mají mnohem víc zraněných, protože trenér Davide Nicola nemůže počítat s Emmanuelem Baduem, Lukaszem Teodorczykem, Samirem nebo Waguém. Zebry navíc nemají moc dobrou formu a jejich postavení se zásadně nezlepšilo ani se změnou trenéra.

Neúspěšného kormidelníka Julia Velazqueze nahradil již zmíněný Ital Davide Nicola, který se ale potýká jednak s větším počtem absencí a jednak se špatnou formou klíčových hráčů. I proto je Udinese až na současné 17. příčce. Velké potíže má v útoku, který zaznamenal jen pouhých 13 branek. Naposledy dostali Bianconeri tři góly od Duvána Zapaty a jeho Atalanty Bergamo.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Vršaljko, De Vrij, Škriniar, Asamoah - Gagliardini, Brozović - Mário - Perišić, Icardi, Keita
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Larsen, Troost-Ekong, Nuytinck - Ter Avest, Fofana, Mandragora, De Paul, Pezzella - Lasagna, Pussetto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.54 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Juventus FC  (sobota 20:30)
Vrcholem sobotního večera je v Itálii slavné Derby della Mole, tedy městské derby dvou turínských tváří. Minulost a slavnou historii ztělesňující FC vyzve na půdě Stadia Olimpico fenomén současné Itálie a jejího dlouholetého vládce - Juventus.

Když se řekne Turín, fotbaloví fanoušci si většinou představí jeho současného vládce a největšího zástupce v Itálii i Evropě, Juventus. Stará dáma opravdu působí majestátně jak na poli Serie A, kterou zcela dominantním způsobem ovládá, tak i v Evropě. V Lize mistrů ale nyní zažila něco nevídaného - všechny tři body si totiž doma nechali Young Boys Bern. Za ně v útoku řádil především střelec Guillaume Hoarau, který se i díky penaltě prosadil dvakrát. Juventus dosáhl pouze snížení zásluhou krásného gólu Paula Dybaly.

Nelze se zbavit pocitu, že Juve chtělo ze zápasu víc. Ne snad proto, že by bojovalo o postup do další fáze, ten si zajistilo už hodně dlouho předem. A nakonec to stačilo i na první místo, neboť Manchester United taktéž chyboval. Ale Juventus je zkrátka zvyklý vyhrávat každý zápas a aby si na obra z Turína vyšlápl švýcarský trpaslík, to se nestává moc často.

Teď se ale hráči musí soustředit zase jen na Serii A. Tam se na své soky dívají s pohodlným odstupem, který jim zaručuje vzdálenost osmi bodů na druhou Neapol. Bianconeri zvládli perfektně také minulé kolo italské nejvyšší soutěže, když si ve šlágru poradili s Interem Milán. Místo obvyklého kanonýra Cristiana Ronalda se tentokrát prosadil Chorvat Mario Mandžukić. Juventus opravdu nemá mnoho důvodů ke znepokojení, protože zatím dosáhl na výhru ve čtrnácti případech a k tomu přidal jednu remízu.

Obránce Giorgio Chiellini ale v rozhovoru pro DAZN zmínil: "Musíme si na Turín dát dobrý pozor. Je pravda, že od začátku sezony se hodně zlepšili a prakticky vždy udržují určitou míru výkonnosti. S trenérem Mazzarrim to byla opravdu výhra, protože to je skvělý trenér, který ví, co má dělat. Turín pod jeho vedením vyspěl v taktice, je velmi dobře připravený po fyzické stránce a má dobře nacvičené protiútoky," míní Chiellini.

Stará dáma nepřijede k sousedům kompletní, protože jí stále schází několik klíčových postav. V turínském dramatu neuvidíme Barzagliho, Khediru nebo Keana, přičemž Bentancur dosáhl karetního limitu. Juventus navíc zřejmě přišel o beky Juana Cuadrada a Joãa Cancela, jejichž účast není jistá. Býci mají na opačné straně mnohem snazší pozici, protože jedinou absencí by mohl být záložník Daniele Baselli.

FC Turín zatím jen marně vzpomíná na zašlou slávu týmu známého jako Grande Torino. Turín hostil městské derby v rámci Serie A už v 78 případech a třiatřicet z nich vyhrál hostující Juventus. Býci teď asi budou vzpomínat na rok 2015, kdy díky brankám Darmiana s Quagliarellou odpověděli na trefu Pirla a mohli se radovat z výhry naposledy. Při minulé návštěvě Olimpica v Turíně Juventus zvítězil díky jediné brance Alexe Sandra.

Teď by ho rád napodobil třeba zkušený obránce Lorenzo De Silvestri. "Juventus je pro nás jako Grand Canyon - nesmírně náročná zkouška pro každého. My jsme ale tým bojovníků a věříme si. Myslím, že jsem nikdy za svou kariéru nedal gól v derby, takže pokud mám nějaký cíl, pak je to právě vstřelit Juventusu gól. Samozřejmě bych to ale obětoval za výhru celého mužstva," dodává zkušený veterán.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, N’Koulou, Djidji - De Silvestri, Meité, Rincon, Ansaldi - Baselli - Iago Falqué, Belotti
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Emre Can, Pjanić, Matuidi - Dybala, Mandžukić, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.84 - 3.81 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC15141032:843
2.SSC Neapol15112232:1435
3.Inter Milán1592427:1329
4.AC Milán1575324:1826
5.SS Lazio1574422:1825
6.Turín FC1557319:1622
7.Atalanta Bergamo1563629:2021
8.AS Řím1556426:2021
9.US Sassuolo1556424:2221
10.Parma Calcio1563616:1921
11.UC Sampdoria1555523:1920
12.ACF Fiorentina1547421:1619
13.Cagliari Calcio1538415:1917
14.Empoli FC1544719:2616
15.Janov CFC1544720:3016
16.SPAL 20131543814:2415
17.Udinese Calcio1534813:2113
18.Bologna FC1525813:2411
19.Frosinone Calcio1515911:338
20.Chievo Verona1506912:323
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (304)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

pravděpodobná sestava Juve Cancelo? když je po operaci kolene? to psal opět nějakej eMENTÁL + bude chytat zřejmě Perin

Reagovat
zoff

Přesně tak nevím který jantar to píše že si neověří aktuální informace!!!!

Reagovat
Inter Eterno Amore

Forza nerazzurri !

Reagovat
Pipo123

Cez týždeň Lazio skúšalo inú formáciu, na tréningu sa hralo 4-3-2-1.

Dúfam že to Inzaghi skúsi, chce to nejakú zmenu a na takúto formáciu máme hráčov.

Strakosha - Marušič, Wallece, Acerbi, Radu - Parolo, Leiva, SMS - Alberto, Correa - Immobile

Takto nejak by sa mi to páčilo, za pokus by to stálo, navyše by bolo fajn vidieť Correu aj Alberta spolu

Reagovat
smazaný uživatel

Wanda (agentka Icardiho) publikovala dnes v noci na Twitteri takýto post: "Je hodina 00:30 a ja stále čítam strany nového kontraktu pre Maura."

Podľa médií by mal byť nový kontrakt platný do roku 2023 a Icardi by mal zarábať 7 mil. eur + bonusy. Nie je však na teraz známe, či výkupná klauzula 110 mil. eur bude súčasťou nového kontraktu (je to málo pravdepodobné, alebo ak tam bude, tak príde k jej niekoľkomiliónovému navýšeniu).

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
smazaný uživatel

No druhá půle zatím hrůzostrašná...

Reagovat
Pipo123

Je to zle, sance Ziadne a na moje prekvapenie hraje Udine v obrane dost dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Už se to zlepšilo, ale prostě když Mauro nedá takovou loženku, tak je to pak těžko.

Reagovat
oli9

Hele zitra zápas ve 12:30 Spal - Chievo ? +2,5 golu .... hrané pro asijský trh ... kurz 2,3

Reagovat
Pipo123

Nemyslim si, to bude 0:0

Reagovat
oli9

já někde na netu četl článek že ty zápasy v neděli jsou pro asijský trh...že se vyplatí sázet že budou padat goly...něříkám že to je 100% ale poslední 4 týdny tak vsazim a vychazí to....i u týmů které jsem si myslel že to nebude padat... všechny zápasy co se hráli ve 12:30

Sassuolo - Fiorentina 3:3

AC - Parma 2:1

Parma - Sassuolo 2:1

Atalanta - Inter 4:1

Lazio - Spal 4:1

Sassuolo - Bologna 2:2

Frosisone - Empoli 3:3

Janov - Parma 1:3

Bologna - Udinese 2:1

Torino FC - Neapol 1:3

AS Roma - Chievo 2:2

Reagovat
10

SPAL s Chievem je pro Asiaty taková lahůdka za odměnu

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Pipo123

Real bro, Jebem

Reagovat
10

Reagovat
Pipo123

Nemôžeš od nich čakať góly, vidíš skončilo to 0:0 To sú vždy hrozné zápasy

Reagovat
10

hrál si to? já jen under srabácky

Reagovat
oli9

dpč naložil jsem to za litr...ale tak co předtím to 10x vyšlo no

Reagovat
10

úplně jiný týmy ale, podle času zápasu se přece nesází

Spal dal doma 8 gólů v 8 zápasech, Chievo venku 6 gólů v 8 zápasech, poslední zápasy se jim daří a defenzivně zase šlapou

Reagovat
oli9

to vím, ale myslel jsem si že to klapne... přece jen Chievu už "o nic " nejde prostě jsem si myslel že povali dopředu..to že budou sbírat po bodu je jim k ničemu.... myslel jsem že budou chtít 3

Reagovat
10

jak nejde? vždyť to bylo 15. kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz 8

Reagovat
Zark

Snad si to asiati užili .

Reagovat
10

statistika spáchaných harakiri během toho zápasu by mě docela zajímala...na livesportu nebyla

Reagovat
Zark

Myslím, že bude přímo úměrná počtu doteků míče od Hetemaje.

Reagovat
10

au

Reagovat
smazaný uživatel

Mauritoooo a te´d hlavně udržet

Reagovat
Ross Geller

Turín vs Juventus na televizi Seznam - https://www.televizeseznam.cz/

Reagovat
Ross Geller

Výborná střela Ronalda, až z ní zranil brankáře.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Ross Geller

Sirigu dokonce musel střídat.

Reagovat
Jordi Alba

Zranil se po faulu od Emre Cana, ale to neřeš.

Reagovat
Ross Geller

Já vím a Ronaldova střela ho dodělala.

Reagovat
Jordi Alba

Zatím teda ale bída. Vidím oba týmy tuhle sezónu po 1. A čekal bych víc od Turínského derby, to si snad asi 2. poločas pustím Eibar x Valencia.

Reagovat
smazaný uživatel

Pusť

Reagovat
Ross Geller

Jinak mohu se zeptat, ty koukáš častěji na Serii A, nebo sis pustil vyjímečně tento zápas jenom?

Reagovat
Jordi Alba

Převážně LL, z PL jenom Tottenham. Zbytek vůbec, 1. zápas Serie A.

Reagovat
Mr.Jindros

To sis zatím moc dobře nevybral no.

Reagovat
Jordi Alba

Nebejt to derby, tak dám přednost nějakýmu zápasu LL. Třeba se to rozběhne, dlouho se ani nehrálo kvůli těm bolestem Siriga.

Reagovat
Ross Geller

Aha. Já taky hlavně LL, ale občas právě kouknu na Juventus. A většinou hrajou dobře, jenom dnes zatím nic moc zápas.

Reagovat
Mr.Jindros

Bramboračka příšerná.

Reagovat
10

klasická derby řežba, zvlášť proti Mazzarrimu

Reagovat
Ross Geller

Jo no. JInak nevíš, jestli existuje nějaká česká stránka o Juventusu? Kde by pravidelně psali novinky a byly tam diskuze k zápasům?

Reagovat
Mr.Jindros

http://fcjuventus.cz/

Ale nechodím tam, tak nevím.

Reagovat
Ross Geller

Tuhle jsem zrovna našel, ale nejsou tam žádné novinky. Je tam jenom info o zápasech.

Reagovat
Ross Geller

Jinak na té stránce ani nic nefunguje, když chci do nějaké sekce, tak to píše, že to je zastarlý engine a nezobrazí se to. Ty stránky asi fungovali před pár lety a teď se tomu nikdo moc nevěnuje.

Reagovat
10
Reagovat
Ross Geller

Moc neumím, proto jsem chtěl v češtině.

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, to je holčička ten Belotti.

Reagovat
Ross Geller

Jo no, hrozný simulant.

Reagovat
PP

holky snesou mnohem víc jak my.. Belotti je simulantský kokot..

Reagovat
10

to asi jo...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Pinturicchio

Chiello na Alexe.

Reagovat
Pinturicchio

Mandzukic, Matuidi out, Costa, Berna in.

Reagovat
PP

Jinak, je nějaký jiný než historický důvod toho, že CR kope přímáky?

Reagovat
Ross Geller

Je nejlepším exekutorem přímých kopů v Juventusu.

Reagovat
10

možná ani ne 3. nejlepší...

Reagovat
Inter Eterno Amore

kks toto som nečakal https://streamable.com/52ky0

Reagovat
10

Mandžukić vůbec nepochopil signál

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Jordi Alba

Pjanič?

Reagovat
Ross Geller

Ne, Ronaldo.

Reagovat
Mr.Jindros

Ne, Pjanič.

Reagovat
Jordi Alba

Ne. Už v Realu to nebyla žádná sláva s přímákama.

Reagovat
Mr.Jindros

Hlavně na to existují tvrdá data - počet gólů a procento úspěšnosti. Vůbec není o čem.

Reagovat
Jordi Alba

Tak bude to asi fanda Ronalda. Já proti Ronaldovi nic nemám, jsou vlastnosti, ve kterých je skvělej, ale přímáky to prostě nejsou.

Reagovat
Mr.Jindros

Nehledě na to že i procenta jsou úplně jinde. Třeba tady z ledna:

https://www.fourfourtwo.com/features/revealed-20-best-free-kick-takers-european-football

Reagovat
Jordi Alba

Mimochodem Bardhi z Levante je kope parádně. Docela se divím, že tam není Willian.

Reagovat
10

Levante mě baví

Reagovat
PP

i těch 7 je na něj dost..

Reagovat
Mr.Jindros

Pjanič i Dybala jsou mnohem lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Narcistická porucha osobnosti.

Reagovat
M11

Vzdyt o nej zakopl

Reagovat
10

další gólovka přes Lea ve vzduchu

Reagovat
Pettirosso

Jestli nejakyho hrace fakt nemuzu vystat, je to Belotti.

Reagovat
Pinturicchio

Ukrutný nechuťák.

Reagovat
Pinturicchio

Zase málem přes Bonucciho, ať už táhne do prdele.

Reagovat
PP

Hrozná kopaná.. Belottiho baví víc padat jak hrát, na Zazu ale měla být pentle.

Reagovat
10

ani náhodou penalta

Reagovat
PP

obě ruce na něm? Debilnější faul aby člověk pohledal a toto se dalo krásně písknout.

Reagovat
10

Zaza ho ale držel úplně stejně a pak už dávno padal, z toho prvního záběru možná určitý pochybnosti, z těch dalších vůbec

Reagovat
PP

neberu záběr, držel i Zaza, ale od Sandra velká hloupost, že dal na něj obě ruce..

Reagovat
10

Toro nás docela drtí fyzicky, což se v týhle fázi sezony dalo čekat, nejsme první, mají to takhle stavěný...snad to zase někdo trefí v poslední akci jako Andrea

Reagovat
Inter Eterno Amore

ani nespomínaj ten Pirlov gól si budem ešte dlho pamätať ... ale dnes to asi nedáte to mám za to, že som na vás podal

Reagovat
Pinturicchio

Dávno tam měl být Costa, zápas pro něj jak dělaný.

Reagovat
10

Zaza Juventino

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
10

Penaldo

Reagovat
Pinturicchio

Reteeeeeeeeeeeeeeeeeee, Criiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis

... a tak jo, pochválím i jeho, Bonucci.

Reagovat
Ross Geller

Gooooooooooooooooooool de Cristianooo Ronaldooooooooooooooo

Reagovat
Ross Geller

Jenom ta žlutá úplně zbytečná.

Reagovat
Martas30

To vražení do brankáře bylo totálně zbytečné

Reagovat
ED91

Mne prišlo, že brankár spravil krok dopredu, Ronaldovi do cesty a ten sa ho snažil obskocit no nevidalo a nakoniec to vyznelo ako provokácia.

Reagovat
Pinturicchio

Miraaaaaaaaaaaaa

Marioooooooooooooooooooo

Reagovat
10

MARIONEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
10

fancul...druhej gól zrušenej kvůli Ronaldovi během 4 dnů

Reagovat
kaja900

ale ikdyž to ronaldo tečoval, tak to ofsajd nebyl ne ?

Reagovat
10

Ronaldo v ofsajdu byl, Mandžu ne

Reagovat
kaja900

jo takhlé

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dneska za to nemohl.

Reagovat
Pinturicchio

Pjanic uplně v lese.

Reagovat
10

náš nejhorší záložník v sezoně...čím dál větší průser, zvlášť když člověk vidí Bentu nebo i Cana před obranou

Reagovat
Ross Geller

Nejhorší záložník s nejlepšími přímými kopy?

Reagovat
10

to se nevylučuje

Reagovat
Ross Geller

Reagovat
Pinturicchio

Emre před obranu, na tom RCM se mi nelíbí, na rozdíl od Benty. Pjanice prodat a asi zkusit Pogbu, no ( ).

Reagovat
10

Reagovat
Pettirosso

Pogba-Benta-Emre.. wow

Reagovat
Pinturicchio

Pogba - Emre - Benta

Reagovat
Mateo16

mozte dostat Isca alebo Kovacica a berete Pogbu

Reagovat
Pinturicchio

Můžeme? Bereme?

Reagovat
Mateo16

za 1 rok vybrakovat Madrid a hracov ktory stali za uspechom ZZ. To by ste sa regulerne mohli tu poskladat a poslat Floretinovi dakovnu pohladnicu

Reagovat
Pinturicchio

No jo, holt začal na přestupáku mrdat silnější pes, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby vám to nakupování k něčemu bylo..

Reagovat
smazaný uživatel

Odporný hráč

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak tak

Reagovat
PP

prakticky neviditelný mimo faulů na soupeře. Emre taky nic moc, Matuidi jediný, kterého si občas člověk všimne.. Dybala dnes taky slabota.. Mandžu nejlepší a Sandro se mi líbil.

Reagovat
Pinturicchio

Zaza je s těma žlutýma zákrokama pořád stejný magor.

Reagovat
10

bojovnost se ale Belottimu upřít nedá

Reagovat
Benesse

To ani Zazovi, dnes mi ho je ozaj ľúto

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jsem přišel napsat: Penaaaldoooo!.

Nashledanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík aspoň víme že ho spousta lidí má rádo a stále ho sleduji

Reagovat
smazaný uživatel

Sledují rádio? Ahaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Je pěkné že se o něj stále zajímáte

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vím

Reagovat
Ross Geller

Ronaldo rozhodl další velký zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dal gól z penalty. Jinak po celých 90 min takřka neviditelný..

Reagovat
smazaný uživatel

U vas hrál to samý a měli jste ho za boha.

Reagovat
smazaný uživatel

Konstatuju tenhle zápas. Jinak je Cris stále TOP CLASS PLAYER!

Jediná jeho salbina je, že je v Juve no.

Reagovat
PP

je to borec.. A ten signál s tím přímákem z kraje 16ky byl majstrštyk..

Reagovat
smazaný uživatel

Zacinam byt rozladeny z nasi utocne faze.Snad formu vyladi na Jaro, ale ted je to cim dal horsi.Ronaldo by potreboval okamzite nejaky zapas kde da dva,tri goly.

Reagovat
10

ta útočná trojka absolutně nefunguje, mezi nima není žádná souhra nebo pochopení, včera to byl jen další z řady potvrzení

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
10

?

Reagovat
smazaný uživatel

Na zacatku sezony sem to jeste chapal a i tak to nebylo tak spatny jako ted posledni mesic,dva.To co dokaze zahodit Ronaldo se jen tak nevidi..Nebyt to Ronaldo a mit na zadech Cuadrado, tak ho tady nekteri fanousci rozcupuji.Je cim dal horsi v te koncovce.Snad se chytne.Primaky me serou neskutecne, loni to Dybala a Pjanic promenovali z lehkosti, letos je k tomu Ronaldo pusti jednou za nejakou dobu a samozrejme to nedaji, kdyz nemaji tu prax.

Reagovat
The Krupy

Priamy kop pre Juventus s Ronaldom v súčasnosti znamená odovzdanie lopty súperov, neskutočne ma to štve.

Reagovat
The Krupy

súperovi

Reagovat
Ed_Hazard

Tak to bolo roky u nás a nikto s tým nič neurobil. Neviem čo sa s ním stalo, ale priame kopy proste "zabudol". Márne spomínam na tie časy, kedy si to staval a len som tipoval, či to bude pravá alebo ľavá šibenica. Hanbím sa, ale momentálne keď zapnem zápas Barci, tak to tipujem pri Messim Posledné roky ich kope dobre

Reagovat
ED91

Lebo Ronadlo to kope skor silovo s nartom a messi technicky s placirkou. S tým štýlom jak to kope Ronaldo stačí, že sa múr posunie o trochu dopredu alebo ho rozhodca postavi bližšie než by mal a už ho neprekopne.

Reagovat
Ed_Hazard

Štýl kopania je druhá vec. Na začiatku kariéry mu to tam padalo slušne. Ide o tú sebareflexiu. Ak je niekto lepší v priamych kopoch, tak to kurva nepôjdem kopať skoro zakaždým ja..

Reagovat
ED91

to samozrejme.

Reagovat
10

Pálí toho šíleně, ale to i minulou sezonu a jak to pak na jaře dopadlo, snad se to bude opakovat. U něj je blbý, že když nemá ty svoje čísla, tak v koncovce nemyslí na nic jinýho, včera tam mohl několikrát nahrávat do lepší pozice, taky už se tam při jedný akci na něj Dybala docela nasral, což jsem v Realu moc neviděl.

Ty přímáky jsou kapitola sama pro sebe. Všiml jsem si, že Bernovi je občas pustí i z dobrý pozice (třeba teď v Bernu), na Pjaniće s Dybalou to vyjde málokdy.

Reagovat
Ed_Hazard

Keď to tak čítam, tak je to ako cez kopirák vzhľadom k pôsobeniu v Reale. To máš asi pravdu, nepamätám si, že by ho u nás niekto az niečo zdrbal, alebo sa naňho hráči naštvali. Skôr pokorne každý sklopil hlavu, štýlom - ok no, je to Ronaldo, ten má všetko dovolené. A to sam i nepáčilo. Skôr by mu prospel "Dybalov" prístup aby si znova uvedomil, že nie je stred vesmíru. Neviem či to bol iba môj subjektívny pocit, ale ke´d som videl niektoré zápasyv Juve, tak mi prišlo, že hrá uplne inak, ako u nás - týmovejšie. To boli ale zápasy skôr zo začiatku sezóny, teraz neviem ako to je. Takého Ronalda sme chceli mať, nie toho čo všetko berie na seba a často krát zadrbe šancu len preto, že ten rozhodujúci gól musí dať práve on.

Na jar sa rozbehne a bude to bombardovať, on si to vie načasovať. Videli sme to už niekoľko sezón po sebe.

Reagovat
10

právě, u vás byli všichni tak nějak smířený s tou rolí, že se všechno hraje pro něj, on jim to pak vracel...u nás tohle přišlo poprvé, protože poslední zápasy je to fakt docela extrém, třeba v Bernu měl dát tak 3-4 góly, sáhnul tam nesmyslně do vyrovnávací střely Dybaly atd.

na začátku hrál týmově, podobně jako za Portugalsko, snad se k tomu zase rychle vrátí a nebylo to způsobeno jen novým prostředím

Reagovat
Ed_Hazard

Mňa to napríklad strašne štvalo. Príde si k vám a je to uplne iný hráč, hráč, po ktorom sme niektorí volali sezóny Vyzeral akoby sa uplne podriadil týmu a robil všetko pre tímové úspechy na úkor štatistikám. Toto mi uňho často chýbalo.

Reagovat
10

Pellissier je ve 40 letech neuvěřitelnej ale SPAL by se měl možná zamyslet, když jim teď utekl z půlky

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda, kdyz vidim tyto dědky a podivam se na nasi hru, boli me sledovat zachmuřeneho Frantu na tribune. Veforme by se v pohode udrzel, 20 minut by si dal s prstem v nose jako supersub a udelal by hromadu bodu. Vsichni by s nim byli lepsi.

Reagovat
Pipo123

Každý jeden rok podám na Fiore, poviem si je to derby, doma to už zlomia a vždy hrajú totálnu piču.

Reagovat
Pinturicchio

Berardi první gól od 26. srpna ... u něj to zatím taky vypadá na projebaný talent.

Reagovat
smazaný uživatel

3 + 3, u nas by byl top :D

Reagovat
10

to jo, ideální hráč do vašeho prostředí

Reagovat
Furia Ceca

On měl z toho Sassuola dávno odejít... Jeho vývoj prakticky zakrněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Však mohl, odmítl to, byl posraný z toho, že bude muset makat a nebude furt hrát..

Reagovat
Largo

Přesně, nabídek měl, výhodný pro něj i Sassuolo.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

Schick na lavičce i při zranění Džeka...tohle už se asi neotočí

Reagovat
smazaný uživatel

50% odepsaný, 50% hledá DiFra zoufale další varianty, v tomto případě falešná devítka.

Ani jeden z té trojky se na to nehodí. Zaniolo je spíš tahový hráč - jediná výhoa bude jeho presink, z něho možná budou chyby soupeře.Ale nedává balony za obranu z jedničky/dvojky.. snad překvapí. Dále, ani Kluivert ani Under nechodí za obranu, snad dáme da ři goly z hranice šestnáctky a vzadu to ukopeme.

Prvních deset minut bude ticho, na protest.

Reagovat
Largo

To je jak hrát na devítce s Nainggolanem.

Reagovat
10

k tomu odepsání bych po dnešku a jeho posledních výkonech přidal asi tak 45% v lednu čekám hostování, třeba výměna za Q na hostování se docela nabízí

Reagovat
smazaný uživatel

Tifosi konecne aspon trochu zacali protestovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ten otevřený dopis je přesně, na co je třeba upozorňovat.

Je to jen 10 minut, delší čas by uškodil jen těm děckám, co za nás hrají.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tam vypisali vsetky klamstva kokotov, super. Myslel som aj povesane transparenty takmer po celom meste

Reagovat
Largo

Ale nejak se zapomina na ty hrace, ktery maj na tyhle situaci taky svuj podil....

Reagovat
smazaný uživatel

Aj to tam bolo vytknute, ze najlepsich predavaju a privedu slabsich

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Juve Dani zpět a budeme hrát útok Džeko, Nzonzi. Aspoň bude mít konečně smysl to centrování.

Daje Roma.

Reagovat
smazaný uživatel

Velice produktivní Schick, už dnes pouze na střídačce. Ten už to má podle mě v AS spočítané...kolik dostal šancí a jak je využil.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, tobě určitě stačila jen jedna, aby si se stal veleúspěšným!

Reagovat
REPLIKATOR

ten je vyřízené

Reagovat
Largo

Obligatni a rezignovany Forza Roma.

Reagovat
Ed_Hazard

Lol, Olsen to si robíš srandu

Reagovat
10

Olsen pěkně mezi betony

Reagovat
Largo

Jak kdyby toho trenéra odstřelili. Olsen takovýhle chyby zpravidla nedělá.

Reagovat
Alberto Aquilani

najlepší bol aj tak ten jeho reakčný čas. On na tú loptu normálne len pozeral, jak sa kotúľa za čiaru

Reagovat
Largo

Jo, taky sem si říkal

Reagovat
smazaný uživatel

Jebat, letos je jedný spolehlivý. Každý si to jednou vybere.

Reagovat
Alberto Aquilani

Tommy jak proti Bielorusku na OH 2002

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepsi brankar

Reagovat
Alberto Aquilani

Začínam sa utešovať, že pri poslednom Zemanovom zápase (proti Cagliari) spravil vtedy Gojko Mitič tiež kvalitnú hrúbku, keď si center vrazil do brány. Tak snáď sa história zopakuje. Navyše, Janov je obľúbený posledný zápas našich trénerov - Ranieri, Spalletti.

Reagovat
10

takže vlastně nemůžete prohrát...

Reagovat
Emmett Brown

bože, čo by som ja teraz dal za Ranieriho...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Largo

Reagovat
Pipo123

Na svete neexistuje klub co by odjebal viac trénerov nez AS, sa cudujem ze De Rossi a Totti nenapísali manuál Ako na to

Reagovat
10

Reagovat
Pipo123

Jeee to jak keby kukam zapas Lazia

Reagovat
Kixi Syhimour

Paralympiáda je u konce?

Reagovat
Alberto Aquilani

Tie 2 minúty som bol fakt nasraný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byly hodně easy money za over

Reagovat
10

Patrik to v 2. poločase otočí...a už mu nenahrajou ani v tréninku

Reagovat
Squinty

Jak to zatím vypadá, hráči to bojkotují? Já už nemám ani sílu to zapnout pod vedením toho šaška

Reagovat
10

Kluivert asi neumí moc italsky

Reagovat
smazaný uživatel

Aj taky Zukanovic u nas hraval

Reagovat
Alberto Aquilani

Krásny futbal, super výkon, skvele odkaučované. Dotoho Roma. DAJE EUSEBIO

Reagovat
smazaný uživatel

Janov nemá nic, jen těží z našich chyb, když se to vzadu utuží, nějaký gól ještě třeba Cengiz může dát. Utrápené tři body, musíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni su schopni dostat este dva

Reagovat
Alberto Aquilani

ved sú lepší jak my. Pravidelne nás dokážu prečísliť.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad toho Eusebia podrží, přece jen 2:2 o půli s Janovem, to se nepoštěstí každému!

Reagovat
smazaný uživatel

Do pice Under

Reagovat
10

nejlepší brankář, už mu to dejte

Reagovat
smazaný uživatel

Na svete

Reagovat
10

to se nevidí takovýhle dvě chyby během jednoho zápasu...

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale ke gólu ta 2. nevedla....

Reagovat
10

vedla, akorát ho neuznali

Reagovat
Kixi Syhimour

takže ne, ale link na ten ofsajd?

Reagovat
10

Piatek tam byl...o pár cm

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Olsen jasny vitaz brankara sezony. Toto tu este nebolo, Monchi mozes byt na seba hrdy

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď kar, celou sezonu nás drží a krom toho jak všichni stříkali nad Alissonovou rozehrávku, Olsen má nejlepší procento přihrávek v Serii A mezi gólmany.

Dnes byl špatný, ale celkově je pořád nejlepší letošní hráč.

Reagovat
Lech

klasicky Rimskyvlk

Reagovat
Alberto Aquilani

Drbnuté VAR, čistý gól

Reagovat
10

ten ofsajd jsem teda úplně nepochopil...kdo tam měl být?

Reagovat
Alberto Aquilani

Olsen je teraz asi môj úplne najobľúbenejší hráč. Jednak je to štýlom chytania úplný oldschooler, pak sám podľa mňa netuší čo tu robí a ako sa sem dostal, a teraz ešte aj odvoláva hipstera. DAJE ROBIN

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
10

taky mu teď všichni nahrávaj, protože vidí, že je v nejlepší formě

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
10

Janov brání skoro líp než Olsen

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Alberto Aquilani

Doprdele

Dno Cristante

Reagovat
10

věříš reálně tomu, že ho hráči chtějí odstřelit?

Reagovat
Alberto Aquilani

nie

Reagovat
10

Reagovat
Alberto Aquilani

ale u niektorých v to dúfam Bo čo predvádza napríklad taký Florenzi, to si dúfam len robí srandu

Reagovat
10

je to jak na houpačce, ale z těch reakcí hráčů i třeba teď De Rossiho, nebo i tomu závěru v Plzni, tomu nic moc nenasvědčuje...spíš je klasicky mele to prostředí

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápal jsem, ale z více úhlů o byla těžká pozice, musel by si to zastavit.

Reagovat
10

tohle bylo po jeho gólu

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz uz len prosim odkopavajte lopty na tribunu

Reagovat
Nuno čomes

Muze Janov srovnat?

Reagovat
Coniglio

Jezisi 650 libier na Rime. Jezis maria

Reagovat
Alberto Aquilani

Pandev, dobre bude... pod Goran

Reagovat
10

Santon za Undera...co to bude?

Reagovat
smazaný uživatel

Santon, samoodvolanie

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Eso z rukava

Reagovat
Alberto Aquilani

Pekné striedanie s tým Santonom. Teraz tam máme len 6 obrancov. Dal by som tam ešte Marcana za Zaniola, a Šika tak podporoval s útočnou silou n krídlach Kolarov - Florenzi, doplnení Marcanom a Santonom

Reagovat
10

bože, to už je moc...

Reagovat
smazaný uživatel

To snad nie je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Goran poooood

Reagovat
10

jasná penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Schick 12-ty hrac Janova

Reagovat
smazaný uživatel

jsi kokot, Florko dneska hrozný, další v řadě za ním, Schick za 10 minut dnes předvedl více snahy a vyhrál více míčů než ve zbytku sezony, a navíc ten jeden roh na zadní díky němu neskončil u dvou osamocených hráčů.

Nezaslouží chválu ale v tom hovnu dnes aspoň makal narozdíl od předchozích utkání.

Pičovat je snadné.

Reagovat
smazaný uživatel

Sak kazdy jeho dotyk s loptou bola strata, kde vyhral tie suboje????

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si umíš zpracovat balon hlavou?

Reagovat
smazaný uživatel

Kto tu pise o hlave, pozri si podrobne jeho minutaz, 90 % lopt stratil a to som mu este pridal. Ak nie, tak potom som slepy. Aspon jednu loptu podrzat vpredu mohol

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ubral

Reagovat
Lech

Presneee

Reagovat
Alberto Aquilani

K čomu je toto dobré? Výhra po ďalšom utrápenom vidláckom fotbalíku.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je jak sypat si sol do rany, nech uz sa aspon De Rossi vrati

Reagovat
danko10

Na konci Rím hral 622. Grande Euse’!

Reagovat
smazaný uživatel

Bryan udělal Nzonzimu 90 minut roboty a ještě dal gól a málem druhý.

Začíná se mi líbit, marně ale doufám, že bude hrát příští týden s Danim. Jako jeden z mála se tom marasu zlepšuje a bere na sebe zodpovědnost.

Cengiz druhý výmaz v krátké obě za sebou, úplně totožné řešení, nechápu. Kdyby dal gól, pominul bych všechny jeho nedostatky, totéž pro Justina, který ale vsítil.

Nzonzi je už třetí zápas neexistujcí, což je na klíčové pozici trochu průser. Výmluvy na únavu neberu. Dva zápasy týdně musí zvládat celou sezonu. Ne být ani ne v půlce odjebaný.U rohu má být na pětce, pak by tam neprošel ten míč, to samé Fazio, který aspoň ale dneska ukázal snahu a má plus za gól. Jinak je ta obrana hrozná.

Proti Rube by měli být Edin i Dani, tak snad bychom nemuseli dozadu vyrobit tolik chyb, buddu doufat, že aspoň budou důstojně dřít.

Reagovat
10

za to Rube tě to bude bolet

Reagovat
Largo

Souhlas se vsim.

Reagovat
Stana95

Reagovat
Lech

Reagovat
Pipo123

Takže Sevilla

Dostali sme asi nahoršieho súpera, Sevilla nikdy nič nevypustí, veľa ľudí sa obávala že po odchode Monchiho pôjdu dolu, ale hrajú ešte lepšie než v minulosti, hlavne smerom dopredu. Tú našu labilnú obranu asi rozoberú, no tak trochu dúfam že Inzaghi niečo vymyslí na Sevillu. Za los som rád, v minulých rokoch sme dostávali kluby ako Sparta, Ludogorec, Salzburg a vždy to hráči podcenili, neprišlo ani veľa fanúšikov. To proti Seville nehrozí, tak si to nikdo nedovolí podceniť

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolím si nabídnout analýzu Sevilly, kterou jsem nedávno zpracoval

https://twitter.com/Bielsista4/status/1074393278659743745

Reagovat
Pipo123

Zaujímavé čítanie,

Reagovat
smazaný uživatel

Snad pomohlo si udělat trochu představu o Seville

Reagovat
10

Sevilla vám může sednout, s nima se to dá ubojovat silou, což je poslední věc, který se pořád můžete chytnout...pokud to teda Inzaghi nějak znovu nastartuje, protože teď by z toho asi byla jednoznačná záležitost

Reagovat
Pipo123

Teraz áno, verím že ešte pôjdeme hore, proti Dorii som videl 1x v sezóne to Inzaghiho Lazio, síce sa stratili body, no všetci jazdili v druhom polčase po zadku, aj SMS, aj Alberto, takže snad im to pomôže a konečne sa do toho obaja dostanú.

Reagovat
Pipo123

3,7 kurz na Lazio, sa niekto zblaznil ne? Sa oplatí skusit,

Reagovat
Atalanta

skúsiť môžeš

Reagovat
Pipo123

Wallace zla prihrávka, Acerbi netrafi loptu, Radu nehraje na Zapasu... ina paródia

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta do Ligy Mistrů

Reagovat
Pipo123

Je to stále to isté, zaujímavé že hráme totálne hovno zápas čo zápas, až následné striedania to rozhýbu, no Inzaghi stále nezmení zostavu, jedine až v priebehu zápasu, ale to už býva často neskoro. Neviem prečo sa bojí do toho zasiahnuť a zmeniť pár vecí, Wallace robí zápas čo zápas totálne kokotiny a vždy je v základnej zostave, to isté Lulič, Parolo či Radu. Jeho tvrdohlavosť niečo zmeniť je mi záhadou, pritom v úvode pôsobenia v Laziu sa nebál meniť veci, striedať hráčov

Reagovat
Eldarion

Neboj sa uvidíme čo zas my predvedieme s Bolognou zajtra

Reagovat
smazaný uživatel

Už vidím, jak to nemohoucné Lazio dá góla v 94.

Reagovat
smazaný uživatel

tak v 93.

Reagovat
Pipo123

Este ze tak, spravne ho neuznal, remiza by len predĺžila trápenie Inzaghiho

Reagovat
LesyJePan

Kto tam bol v ofsajde? ja som nic nevidel ani na tej opakovacke

Reagovat
Pipo123

Acerbi tak o 2 cm

Reagovat
LesyJePan

Dnes už musíme Laziu odskočiť, s Bolognou mame perfektnu bilanciu. Verím že to dnes bude za 3 body.

FORZA MILAN !!!

Reagovat
Eldarion

Reagovat
GEGE

Tohle je nejhorší Bologna co pamatuju(chudák Pippo)ale i tak čekám tryhard jako vždy...

Reagovat
smazaný uživatel

Pomaly 15 minúta ani strela na bránu, Vladko Weiss by bol hviezdou v AC lebo jediný by vedel vojsť do šestnástky, hráči AC úplne jeden na jedného nula.

Reagovat
rossoneri89

Des ... 1 na 1 nula bodov .. kreativita hádam menej ako 0 bodov ... Toto bude zase trápenie ... Jediné pozitívum že rozhodca celkom dobre piska .

Zbytočne nekuskuje hru

Reagovat
Eldarion

Neviem čo je horšie či to, že Bologna je tak slabá a nevie si dať ani tri prihrávky za sebou alebo my, že to vôbec nevieme využiť

Reagovat
rossoneri89

Tie 3 prihrávky si pomaly nevieme dať ani my ...čistá paraolympiada zatiaľ možno by pomohol Castilejo namiesto Hakana ... Ten je celú jeseň úplne na dne

Reagovat
LesyJePan

to vidia vsetci okrem Rina.

Reagovat
Eldarion

Bologni stačí dávať pozor na pravú stranu, Kessie a Bakayoko toho moc cez stred nevymyslia a Hakan je tak zbytočný, že keby tam behal Montolivo vymyslí toho viac. Absolútne neviem nájsť jediný dôvod prečo stále hráva.

Reagovat
LesyJePan

Lebo si prechádza zlým obdobím a Rinovinje ľúto.

Reagovat
rossoneri89

Údajne sa rozvádza (alebo sa už rozviedol)... Rinovi nech je radšej ľúto že nevieme dať gól trápnej Bologne

Reagovat
rossoneri89

Preto by dvojica Kessie - Baka nikdy nemala hrať spolu ... Maximálne jeden z nich ...

Reagovat
Yanek

Calhanoglu tam brečí na tom hřišti ne?

Reagovat
LesyJePan

Turkovi je krásne možné prečítať z tváre tu beznádej. Väčšina akcii u neho končí a neverí si ani v strele. Ale dnes bude hrať 85 minút a o týžden začne opäť v základe.

Reagovat
Yanek

4-4-2 nebude fungovat, to se vědělo už po Mihajlovičovi.

Reagovat
rossoneri89

S nasou drevenou zalohou nebude fungovat asi ziadna formacia

Reagovat
smazaný uživatel

Gattuso dovi dopo,ten už AC posunie jedine dole. Hra muzstva je zlá skôr na náhodu, šťastie, trápenie v každom zápase.

Reagovat
LesyJePan

Tak to je riadne prísna druhá žltá, nehovoriac o tom že prvú dostať nemal.

Reagovat
Alberto Aquilani

Chcel by som sa ospravedlniť tímom bojujúcim o 4. miesto, že som ich nazval sračkami. Rovnako aj im fanúšikom a ostatným priaznivcom calcia, ktorých sa táto moja nemiestna poznámka dotkla. Fakt si to nezaslúžili

Reagovat
Yanek

S tímto týpkem všem doporučuju tento přístup:

https://www.youtube.com/watch?v=t0mFIAoLSx8

Reagovat
Alberto Aquilani

neboj, bude dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Gennaro, si bojovník, legenda, ale už si na lopatkách, vzdaj tento boj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele