Serie A - preview 15. kola: Lazio napravuje reputaci proti Udinese

30.11.2021, 08:42, aktualizováno 02.12.2021, 08:52
Previews
Lazio po dvou porážkách v řadě přivítá Udinese a potřebuje naplno bodovat, jestliže se chce udržet v kontaktu s týmy na pohárových příčkách. Turín FC vyzve tabulkového souseda Empoli, které může přeskočit...
Bologna FC - AS Řím  (středa 18:30)
Bologna v minulém kole zvládla vyhrát a posunula se na skvělou devátou příčku v Serii A. Po dvou duelech s nováčky jí ale los postavil do cesty mnohem silnější překážku. Mourinhovo AS Řím, které se pomalu vrací na vítěznou vlnu.

Felsinei zažívají celkem úspěšné dny a týdny. Využili toho, že jim los nadělil krátce po sobě dva duely s nováčky ligového ročníku a celkově v listopadu velmi hratelné soupeře. Ze čtyř duelů si připsali tři body třikrát a jen jednou prohráli. Paradoxně právě na toho nejsnazšího soupeře, Benátky, výběr trenéra Mihajloviće nestačil a prohrál s ním 0:1.

V minulém kole se ale Bologna vrátila na vítěznou vlnu, když si poradila se Spezií. Zase rozhodla jen jedna branka, tentokrát ji ale měl na svědomí zkušený střelec Marko Arnautović a jeho úspěšná penalta z 83. minuty. Díky tomu jsou Felsinei na skvělém devátém místě a od AS Řím, středečního soka a účastníka pohárů, je dělí jen čtyři body.

Právě na Arnautoviće si obrana AS musí dávat pozor. Zkušený rakouský bomber v Boloni ožil a dal v jejím dresu už sedm soutěžních branek, počítáme-li i jednu trefu z Coppa Italia. A to za 14 odehraných utkání vážně není špatný počin, zvlášť když jdete do Itálie z Číny. S Římany ale Bologna nemá moc dobré zkušenosti a to ani doma.

Při poslední návštěvě Vlků od nich doma dostal pět branek jen za jeden poločas! Tentokrát se musí obejít bez zraněné dvojice Schouten a Kingsley. Římané naopak rádi vítají do hry Jordana Veretouta. Na druhou stranu, v minulém kole ztratili výraznou osobnost.

Po pouhých patnácti minutách hry musel odstoupit kapitán Lorenzo Pellegrini, jenž si obnovil zranění. Jinak to ale z pohledu trenéra Mourinha byla hodně povedené utkání, protože na kousavý Turín stačila jeho svěřencům jedna vstřelená branka Tammyho Abrahama. Ta je udržela na současném pátém místě.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - Orsolini, Svanberg, Dominguez, Hickey - Barrow, Soriano - Arnautović
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Diawara, Veretout, Mchitarjan, Viña - Zaniolo, Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.45 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Spezia Calcio  (středa 18:30)
Inter Milán se může minimálně na pár hodin posunout na druhé místo před městského rivala AC, ale potřebuje k tomu splnit povinnost a porazit Spezii. O favoritovi zápasu není pochyb, Inter obhajuje scudetto a celkem už neprohrál devět soutěžních zápasů v řadě. Na stadion Giuseppe Meazzy se po letech vrátí Thiago Motta, současný kouč Spezie a bývalý hráč Nerazzurri.

Thiago Motta nastupoval za Inter v letech 2009-2012 a vyhrál s ním vše, co se dalo včetně Ligy mistrů. Aktivní kariéru ukončil v PSG v roce 2018 a posléze se dal na trenérskou dráhu. Rok vedl pařížskou juniorku a jen chvíli CFC Janov. Spezia znamená pro Mottu novou výzvu a zároveň hodně složitý úkol - udržet jí v nejvyšší soutěži.

Spezia je v tuto chvíli na sedmnáctém místě s jednobodovým náskokem na Janov. O víkendu prohrála s Boloňou 0:1 a z posledních deseti zápasů zvítězila jen dvakrát. Spezia by potřebovala bodovat pravidelněji, aby se v tabulce posunula výše.

V jiném rozpoložení je Inter. Obhájce mistrovského titulu postoupil do osmifinále Ligy mistrů a v Serii A se už dotáhl na AC Milán. Inter je zpátky v boji o titul a ten bude chtít podpořit výhrou nad Spezií, která se obecně očekává. Pokud se to povede, poskočí na druhé místo tabulky, minimálně do zápasu Rossoneri. Už v sobotu sehráli podobné utkání na půdě Benátek a zvládli ho za tři body. Výhru 2:0 zajistili Çalhanoğlu a z pokutového kopu Lautaro Martínez.

Co se týče vzájemné bilance, je na tom lépe Inter, i když oba týmy spolu hrály jen třikrát. Naposledy se pak potkaly v dubnu letošního roku a byla z toho překvapivá remíza 1:1.

Interu scházejí především obránci. Proti Spezii nebudou k dispozici De Vrij, Kolarov, Darmian a Ranocchia. Obrannou trojici by tedy měli tvořit Škriniar, Bastoni a D'Ambrosio. Pouze dvě jména chybí Mottovi, konkrétně se jedná o Bourabiu a Senu.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, Bastoni, D'Ambrosio - Dumfries, Gagliardini, Brožović, Calhanoglu, Dimarco - Džeko, Lautaro
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlic, Nikolaou, Bastoni - Kovalenko, Sala, Maggiore, Gyasi - Nzola, Verde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.75 - 15.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - AC Milán  (středa 20:45)
Milánský velkoklub prohrál už dvě ligová utkání v řadě a dovolil konkurenci se přiblížit. V Janově tak musí zareagovat nejlépe vítězstvím, které ho udrží v kontaktu s vedoucí Neapolí. Utkání bude mít zvláštní náboj zejména pro trenéra Grifonů Andrije Ševčenka, jenž ve své kariéře zářil v dresu Rossoneri.

Andrij Ševčenko, jméno které netřeba blíže představovat. Ukrajinský útočník byl dlouhá léta nedílnou součástí slavného týmu AC Milán, který v roce 2003 vyhrál Ligu mistrů. Ševčenkova proměněná penalta na Old Trafford obletěla svět a zapsala ho nesmazatelným písmem do historie.

Nový trenér Janova má za úkol tým zachránit a vyšplhat s ním v tabulce co nejvýše. Na výhru s ním zatím čeká. Doma s AS Řím totiž prohrál 0:2 a o víkendu remizoval 0:0 v Udine. Janovu zoufale chybí výhry, ve čtrnácti kolech se mu podařilo jen jednou zvítězit, což je nejméně ze všech účastníků Serie A. Na druhou stranu má nejvyšší počet nerozhodných výsledků - celkem sedm.

Ve středu večer se Grifoni potkají s favorizovaným Milánem, který nečekaně utrpěl dvě ligové porážky v řadě. Nejprve nestačil na Fiorentinu 3:4 a na San Siru znovu prohrál se Sassuolem 1:3. Pro Pioliho partu je to nepříjemné překvapení, protože do té doby v Serii A šlapala. Porážkou od Neroverdi trochu degradovala vítězství v Lize mistrů na půdě Atlética Madrid.

Milán má s Janovem lepší vzájemnou bilanci, i když Grifoni si v posledních letech často vyskakovali. V březnu 2020 dokonce vyhráli na San Siru a i v předchozích letech dokázali milánské dostat do úzkých.

Oba tábory hlásí několik absencí. Janovu bude chybět zkušený obránce Criscito, stejně jako Maksimović, Bani, Fares, Destro a Caicedo. Také milánští nemohou počítat s řadou hráčů - mimo hru je náhradní brankář Plizzari, dále Calabria, Castillejo, Rebić, Giroud a kapitán Romagnoli, který sice proti Sassuolu skóroval, ale zároveň uviděl červenou kartu.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Biraschi, Masiello, Vasquez - Sabelli, Sturaro, Badelj, Rovella, Cambiaso - Panděv, Ekuban
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Kalulu, Kjaer, Tomori, Theo Hernández - Tonali, Kessié - Saelemaekers, Díaz, Leao - Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.28 - 4.03 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - SSC Neapol  (středa 20:45)
Poslední přemožitel Rossoneri opravdu nemá snadný los, protože po vyčerpávajícím utkání s AC Milán ho čeká lídr tabulky. Na stadion Mapei totiž ve středu večer zavítá Neapol a domácí Neroverdi budou doufat, že se jim povede ukořistit skalp dalšího velkého týmu.

Sassuolo má za sebou skvělé kolo. Asi málokdo čekal, že si tým trenéra Dionisiho takhle podá druhý tým tabulky. Proti AC sice Sassuolo velmi chabě začalo a brzy prohrávalo po hlavičce Alessia Romagnoliho, ale jeho ambice ani odpor to nezlomilo. Ještě do konce první půle se Sassuolo dvakrát prosadilo a v závěru dalo AC definitivní ránu z milosti.

Neroverdi tak dokázali opět dobýt San Siro a ukázali, že když mají den, musí se s nimi prostě počítat. Což ale nebývá zas tak často, jak by si fanoušci přáli. Sassuolo sice dokázalo porazit i Juventus, ale celkově mu patří až 12. příčka s pouhými osmnácti body na kontě. Body totiž ztratilo například s Udinese, Cagliari nebo i Empoli.

S Neapolí nemá Sassuolo zrovna ideální formu a byť v minulém roce vyhrálo na stadionu San Paolo, tak předtím muselo čekat na výhru dlouhých pět let. Aspoň že se diváci při jejich vzájemných duelech baví, protože za posledních dvacet let se nestalo ani jednou, že by se příznivci fotbalu nedočkali žádné branky.

Domácí Neroverdi se na duel s Neapolí připravují bez většího množství opor. Mimo hru jsou Obiang, Boga, Romagna, Djuričić nebo Goldaniga, byť u Bogy trenér Dionisi pořád doufá v zázrak. Hosté se na Mapei Stadium ukáží bez Osimhena, Zanoliho, Anguissy a Ounase. Covidem už ale aspoň netrpí útočník Politano.

Neapol dokázala v minulém kole konečně reagovat na dvě porážky v řadě a poradila si s Laziem. Trenér Sarri na tenhle comeback asi nebude vzpomínat v dobrém, protože jeho tým dostal od Spallettiho hochů čtyři branky, čímž si Partenopei udrželi první příčku. A to bylo hodně důležité, protože AC Milán právě díky Sassuolu padl a Neapol se na čele osamostatnila.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Frattesi, López, Traoré - Berardi, Raspadori - Scamacca
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui - Demme, Fabian Ruíz - Lozano, Elmas, Insigne - Petagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.99 - 3.88 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Venezia FC  (úterý 18:30)
Itálie dohání zbytek Evropy vloženým kolem a v úterý z něj odkrojí čtyři duely. V jednom z nich uvidíme zoufalou snahu nováčka z Benátek překvapit favorita v Bergamu. A bude to z jeho pohledu téměř nemožná mise, protože Orobici si v minulém kole zvedli sebevědomí.

Povedlo se jim totiž porazit Juventus. V jednom z hlavních šlágrů kola se Atalanta předvedla na půdě rivala, odkud si jen málokdy dokázala odvézt tři body. Tentokrát se jí to ale povedlo a kromě čistého konta za to mohla jediná trefa Duvána Zapaty. Taky koho jiného, že? Pokud je totiž někdo noční můrou turínského giganta, je to právě kolumbijský bomber.

Nikomu jinému se v lize nepovedlo od roku 2017 nasázet do sítě Juventusu tolik branek jako Zapatovi, jenž se prosadil už osmkrát. Zkušený útočník dál táhne svůj klub, v letošním ročníku má na kontě už jedenáct branek a devět z nich si připsal v Serii A.

Atalanta je i díky tomuhle vítězství na skvělém čtvrtém místě a její náskok na pátý AS Řím činí už tři body. Navíc musí trenéra Gasperiniho těšit fakt, že nemá žádné nové absence. Pořád mu schází jen dvojice Gosens - Lovato.

Hostující nováček může oprávněně žehrat na nepříznivý los. Jen za tři poslední duely se utkal s AS Řím a Interem. A zatímco s Římany si poradil, od Interu dostal lekci v produktivitě a prohrál s ním minule o dvě branky.

Porážka odnesla Venezii na 16. příčku, na jejím kontě je 15 bodů a hlavní potíže dělá benátskému celku ofenziva. Ta dala jen 12 branek, což je druhý nejhorší výkon v lize. Hostům schází zraněná čtveřice Maenpaa, Fiordilino, Svoboda a Ebuehi.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Palomino, Djimsiti - Maehle, Freuler, De Roon, Zappacosta - Iličić, Pašalić - Zapata
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Romero - Mazzocchi, Caldara, Ceccaroni, Haps - Ampadu, Vacca, Busio - Aramu, Okereke, Johnsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.05 - 11.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - UC Sampdoria  (úterý 18:30)
Fiorentina bojuje s negativní formou na hřištích soupeřů a navíc potřebuje reagovat na překvapivou porážku v minulém kole. Los jí nadělil zajímavého soupeře, který se na Fialky dívá zespoda tabulky, ale pravdou je, že i Doria umí zahrát dobře.

Fiorentina má co napravovat. Minulé kolo se neslo ve znamení očekávaného toskánského derby s Empoli a nebylo pochyb o tom, že Fialky jsou horkým favoritem. Když máte v kádru Dušana Vlahoviće a když ten má současnou formu, tak jdete téměř pokaždé do hry s vedením jednu nula, ne? Je fakt, že Vlahović se hodně snažil a svou roli bombera zase jednou naplnil. Připsal si svou jedenáctou ligovou branku a Fialky vedly.

Jenže pak se Empoli nadchlo pro útočení a během dvou minut pár minut před koncem otočilo utkání ve svůj prospěch! To znamenalo, že už čtyřikrát za sebou Fialky prohrály mimo Stadio Artemio Franchi a celkově se nechaly bodově dohnat trojicí Bologna, Juventus a Lazio. Přesto jsou stále na slibné šesté příčce.

Sampdorii se díky minulé výhře povedlo něco, čeho se fanoušci Blucerchiati v této sezoně ještě ani jednou nedočkali. Vyhrála dvakrát za sebou! Já vím, to není nic světoborného, ale Doria to v téhle sezoně nezvládla ještě ani jednou. D‘Aversův tým si poradil se Salernitanou a za oběť mu překvapivě padl i zlepšující se Hellas.

To ve výsledku znamená posun na 15. příčku s náskokem pěti bodů na sestupové pásmo. Problém pro Dorii ale znamená marodka, na níž jsou Depaoli, Damsgaard, Vieira, Torregrossa nebo Ferrari. Fialkám chybí jen Nastašić s Pulgarem, jinak jsou Italianovy šiky kompletní.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Odriozola, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Bonaventura, Torreira, Castrovilli - Gonzalez, Vlahović, Saponara
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Ekdal, Adrien Silva, Thorsby - Quagliarella, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.91 - 4.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - Cagliari Calcio  (úterý 20:45)
Desátý Hellas se touží vrátit na vítěznou vlnu a co nejrychleji zapomenout na prohrané utkání na půdě Sampdorie. Doma k tomu bude mít optimálního soupeře ze Sardinie. Cagliari je v tabulce na předposledním místě a jen vítězství ho katapultuje do bezpečnějších vod.

Na stadionu Luigi Ferraris skončila pro Hellas velice pozitivní pětizápasová série bez porážky, během které si na Veroně vylámaly zuby nejeden slavný celek - Lazio, Juventus nebo Neapol. Také na Sampdorii Hellas vedl, ale nakonec díky vítězné Bereszynského brance prohrál. Chorvatský trenér Igor Tudor nedělal z porážky katastrofu a jeho svěřenci mohou celou situaci odčinit v domácím zápase s Cagliari.

Sardiňané od poloviny října nevyhráli. Naposledy se ze tří bodů radovali shodou okolností proti Sampdorii, ale pak už získali jen dva body za dvě remízy. Jedna z nich se urodila o víkendu a pro Cagliari znamenala další citelnou ztrátu. Svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho hostili v přímém záchranářském souboji Salernitanu a porazit ji nedokázali. Bod zařídil nováčkovi v samém závěru Federico Bonazzoli.

V minulé sezoně si Hellas s Cagliari poradil a dokonce vyhrál na Sardinii 2:0. Na Stadio Bentegodi už to tak veselé nebylo a domácí ekipa se musela smířit s remízou 1:1. I v tomto zápase budou mírnějším favoritem Veronští.

Igor Tudor nemůže počítat s Frabottou, Honglou a Kalinićem, avšak více starostí s marodkou mají hosté. Pro úterní zápas nebudou k dispozici Rog, Walukiewicz, Ladinetti, Faragó, Godín i brankář Cragno.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Dawidowicz, Gunter, Casale - Faraoni, Tameze, Ilić, Barák - Caprari, Simeone
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Radunović - Cáceres, Ceppitelli, Carboni, Lykogiannis - Bellanova, Strootman, Marin, Nandez - Joao Pedro, Keita
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.26 - 6.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Salernitana Calcio - Juventus FC  (úterý 20:45)
Juventus už prohrál dva duely v řadě a udělá cokoli, aby se z toho nestal negativní hattrick. Vložené kolo přichází v době, kdy musí řešit taky nepopulární problémy mimo hřiště, takže případná výhra nad Salernitanou by byla vítaným zdrojem osvěžení.

Ze Salernitany se stává jasný adept na brzký sestup. Návrat do Serie B je pro letošního nováčka velmi reálnou možností, kterou zatím podporuje prakticky všechno. Tým, který vyměnil krátce po začátku trenéra, zatím nezlepšil své postavení. V Serii A mu patří poslední místo a ani veterán mezi trenéry Stefano Colantuono jeho situaci nevylepšil.

Od svého nástupu vedl celek ze Salerna na lavičce šestkrát a připsal si kromě jediné výhry a remízy především čtyři porážky. Naposledy si jeho tým rozdělil body s Cagliari, které je podobně ohrožené jako Salernitana. A jeho remíza ještě vypadala jako výhra, protože bod zajistil Salernitaně Federico Bonazzoli až v 90. minutě, kdy už hostům věřil asi jen málokdo.

A sám střelec po utkání zmínil: "Jsme ve velmi špatné situaci, ale můžeme si z ní vzít něco pozitivního. Třeba to, jak je důležité nikdy se nevzdat a neustále bojovat až do konce. Pokud se chceme zachránit, musíme dělat přesně tohle. Bojovat a do poslední chvíle věřit, že to zvládneme. Osobně se velmi těším na utkání s Juventusem, protože v něm od nás nikdo nic nečeká a my můžeme jedině překvapit."

Colantuono sice může počítat s Bonazzolim, jenž by měl vytvořit údernou dvojici s Djurićem, ale marodku má přesto docela zaplněnou. Mimo hru jsou například Strandberg, M. Coulibaly, Schiavone nebo veterán Ribéry. Juventus postrádá Danila, De Sciglia, Ramseyho a Chiesu, čerstvě se zranil i McKennie.

Jako by těch problémů už trenér Max Allegri neměl dost. Musel sledovat, jak jeho hráči dostávají debakl od domácí Chelsea v Lize mistrů a naposledy si s nimi poradila i Atalanta. Ve dvou posledních utkáních nedala Stará dáma ani jednu branku a vzhledem k tomu, jak těsný je boj o Ligu mistrů, si Juventus další ztrátu nechce dovolit.
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Veseli, Gyömber, Gagliolo, Ranieri - Schiavone, Di Tacchio, L. Coulibaly - Obi - Bonazzoli, Djurić
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Pellegrini - Bentancur, Locatelli, Rabiot - Dybala, Kean, Bernardeschi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.29 - 4.92 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol14112130:735
2.AC Milán14102230:1832
3.Inter Milán1494134:1531
4.Atalanta Bergamo1484228:1728
5.AS Řím1481524:1525
6.ACF Fiorentina1470721:1921
7.Juventus FC1463518:1621
8.SS Lazio1463525:2521
9.Bologna FC1463520:2421
10.Hellas Verona1454528:2519
11.Empoli FC1461721:2619
12.US Sassuolo1453622:2118
13.Turín FC1452717:1417
14.Udinese Calcio1436516:2015
15.UC Sampdoria1443720:2615
16.Venezia FC1443712:2115
17.Spezia Calcio1432915:3211
18.Janov CFC1417617:2610
19.Cagliari Calcio1415816:298
20.Salernitana Calcio14221011:298
Zbývající zápasy
02.12. 18:30Turín FC - Empoli FC
02.12. 20:45SS Lazio - Udinese Calcio

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

Kdyz nevis jak se zbavit Rabiota a spol.. prerad se do druhe ligy

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
Dejwa

nemáš ve zkratce nějaký bližší info, o co přesně jde? Já viděl jen obecný kecy a že by se to mělo týkat výměny Pjanic-Arthur

Reagovat
M11

Moc ne.. jen se to udajne tyka nejakeho umeleho navysovani hodnoty hracu.. jak jsem dojde 10 nebo bianco.. urcite napisou lepsi info.. jinak jsem cetl ze se vysetruje i nekolik dalsich klubu vcetne Neapole a Interu

Reagovat
Dejwa

Ok, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Mám jen útržky, ale odkaz 10 níže je fajn. Hlavně ať si každý dá dohromady souvislosti kdy, jak a proč ta ekvilibristika s účetnictvím začala. Je to celkem dost zjevný a covid za to opravdu nemůže.

Reagovat
Dejwa

Díky, každopádně jak jim chcou dokázat, že zaplatili za hráče víc, než měli? To je kravina, ne?

Reagovat
10

Je.

Jsou tam případy, jako třeba Osimhen, kdy Neapol do Lille poslala Karnezise a 3 neznámý hráče juniorky v účetní hodnotě asi 20 mega, přičemž ty junioři se ve Francii možná tak otočili na letišti a teď hrajou někde prales v Itálii. Ani tam bych tomu žalobci ale nedával moc velkou šanci. Nebo třeba Rovella z Juve, kterej měl 5 měsíců do konce smlouvy, takže se mohl podepsat zadarmo, ale nakonec šel výměnou za 2 hráče v účetní hodnotě 20m pro Juve i Janov. Spíš to na mě působí tak, že si chce prokurátor udělat jméno, ale ukousl si moc velký sousto.

A pro média jsou tyhle kauzy samozřejmě předčasný Vánoce, kolikrát si třeba četl, že Messi, Ronaldo nebo jiná hvězda byla odsouzena za krácení daní ve Španělsku? A ty m°dky mediální psali, že jim hrozí vězení.

https://bit.ly/3Dl9CfD

https://bit.ly/3G586jt

Reagovat
Dejwa

Nemůžou dokázat nic. Ale ten Rovella je teda fakt bizar.

Reagovat
10

Bavil jsem se o tom s Votasem - https://www.eurofotbal.cz/clanky/italske-urady-vysetruji-ucetnictvi-juventusu-podezrely-je-i-nedved-520662/#post12812580, pro něj byl nejvíc křičící případ ta výměna Arthur-Pjanic, ale pro mě to je jednoznačně tohle. Ty dealy s Janovem jsou všechny pofiderní, akorát se za ty roky vždycky střídali v tom, komu z tria Inter-Milan-Juventus to účetnictví zrovna "optimalizovali".

Reagovat
Dejwa

Teď skončil Preziosi, tak to mohli vytáhnout

Reagovat
10

taky mě to napadlo

Reagovat
LesyJePan

AC tam je tiez zakomponovane? Prestupy sme s Janovom robili to hej, ale vacsinou to boli nejaky odpadlici za nie velke sumy, skor nejake setrenia. Jedine za Faraona sa mi vybavuje ze sme zacvakali viac.

Reagovat
10

v tom aktuálním vyšetřování asi nic zásadního, ale v roce 2008 za to AC s Interem potrestané bylo

https://sempremilan.com/genoa-make-staggering-e234million-from-milan-clubs-since-2008

Reagovat
10

°nebylo, sorry...tam právě nedokázal žalobce prokázat, že by cena hráčů šla určit nějakým benchmarkem nebo tabulkama

Reagovat
LesyJePan

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Salernitana

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalový Juventus Turín čelí podezření z falšování účetnictví. Koncem minulého týdne v sídle historicky nejúspěšnějšího italského klubu zasahovala policie. Na obzoru je podle místních médií obří skandál a Stará dáma by mohla přijít o titul šampionů v Serii A z roku 2020, možná i o nějaký další. Tím to ale nekončí. Ve hře je prý dokonce i nucený sestup do Serie B, což Juventus zažil už v souvislosti s korupční aférou v roce 2006..

Takže titul do Milána. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

To by asi ofiko nebylo ne? 2020 by asi zůstal bez šampiona

Reagovat
smazaný uživatel

Číháme v první řadě Ale ať to zůstane bez vítěze, druhou hvězdu si uhrajeme letos

Na druhou stranu by Conte hned v první sezoně v roli trenéra Spurs vyhrál trofej.

Reagovat
smazaný uživatel

Beru to ze srandy samozřejmě, nakonec jim nic neprokážou určitě..

Reagovat
10

tyhle tituly vám jdou naštěstí už jsou ale všichni ti zmrdi, který o tom tenkrát rozhodli, mrtví nebo mimo hru, takže z tohodle prdu tentokrát kuličku neuděláte

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem čekal.

Reagovat
10

aby nakonec nešel do Turína ten váš z minulýho roku, oni totiž prošetřují i Inter a jejich pinkání s Janovem u trojice Radu-Pinamonti-Vanheusden, kde se točilo účetně 78 mega, ale jen na papíře

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, v Itálie je možné všechno.

Reagovat
Inter Eterno Amore

ale veď Juve nebolo 2. minulú sezónu titul by malo AC nie?

Reagovat
Pipo123

Lazio aktuálně neprožívá vydařené období, přesto jedná o prodloužení smlouvy s Mauriziem Sarrim. Zkušený trenér podle posledních zpráv souhlasí s prodloužením smlouvy do roku 2025, přičemž se měl s prezidentem Claudiem Lotitem dohodnout na příchodu posil. (football-italia.net)

Som zvedavý aké posily získajú pre Sarriho. Určite to chce brankára, keď už odpísali Strakoshu tak nemôžu nechať chytať Reinu, argument že Reina vie hrať nohami je síce fajn, ale nič nechytí navyše. Druhá veľké sklamanie za mňa Hysaj, zďaleka nehraje tak dobre ako som dúfal. Zvyšok mi príde v poriadku, možno ešte niekoho na stopéra, evidentne Sarri odpísal Raduho a Vavra, radšej uprednostní Patrica. Zatiaľ ma to pôsobenie Sarriho nenadchlo, všetci vravia že Sarribal uvidíme až za také 2-3 mesiace, bla bla bla

Reagovat
PISTOLERO

Hrozná blbost mu nabízet prodloužení

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, že hraje Juventus, je tady solidní klid

Reagovat
M11

DYBALA !!!

Reagovat
Selänne

wau

Reagovat
10

Krása

Reagovat
10

Giorgone

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajdík

Reagovat
10

4231 vypadá tradičně dobře, snad u toho Max zůstane a bude na tom stavět. Nelíbí se mi Moise, nic moc mu nevychází, potřeboval by to protrhnout. Jinak hraje dobře i Benta a Fede, což o kvalitách Salernitany dost vypovídá

Reagovat
ED91

Dúfam, že to pošahané 442 už neuvidíme.

Reagovat
Coniglio

Juve to win and over 1.5 goals.

Mám šancu, podľa toho čo vidíte?

Reagovat
10

Jestli ne, tak je to další trapas.

Reagovat
Dejwa

To je kokot

Reagovat
Coniglio

No Juve som nevidel od finále LM s Realom pred pár rokmi. Teraz som to zapol a je to fakt divočina. Tak nejak zbrklo hore-dole hrajú tímy na úrovni spodnej polovice tabuľky ktorým náhodou vyšla sezóna. Žiadnu kontrolu tam nevidím a celkom sa čudujem že sa do nich Salernitana nepustí. Táto partia zajacov nevyzerá že by vydržala pod tlakom. Tá moja stávka mi nevyjde, už to vidím.

P.S- za Juve dresy. Celkom retro. Tie majú už dlho?

Reagovat
M11

MORATA !!!

Reagovat
10

To je strašný kopyto ten Gyomber

Reagovat
pistacik11

To on fauloval pri penálte? On tam robí kapitána?

Reagovat
10

Paulito místo 4 kusů jeden...

Reagovat
DelPiero137

Vyhra potesi, potrebovali sme ju ale vykon ma nenaplna optimizmom. Nemame kvalitu, nemame bojovnost, nemame plan ani pohyb.

Neodpustim si ale Cuadrado je tragedia. Videl som to od cca 35min. Ja by jeho spoluhrac tak mu neprihrajem ale on je vo vacsine akcii zapojeny. Najvacsie sance mala Salernitana ked sa Juan zaubol niekde pri stretovom kruhu. Neberiem mu ze je dobry chalan, mozno aj Juventino ale vykony otrasne. Ak sa kritizuje Rabiot tak na Juanovi by nemala ostat sucha nitka po dnesnom zapase.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes povinné 3 body.

Forza Inter!

Reagovat
Mihal

Dnes ocakavam tazsi boj ako v Benatkach ale verim, ze to bude za 3 body. Forza Inter!

Reagovat
cresposuper

Spezia pod Mottom je uplne strasna, to je neporovnatelne s minulorocnou Speziou

Reagovat
10

bohužel...Motta jen potvrzuje, že je úplně mimo

Reagovat
cresposuper

Je to vizionar, minule dal 5 utocnikov do zakladu, teraz dava bekov do zalohy

Reagovat
10

nepochopený génius, škoda že už upustil od toho 2-7-2

Reagovat
10

“With Milan, we had lost 3-0 to Arsenal in the Champions League and he was all happy,” Ibrahimovic said. “It’s true that we went through, but there was nothing to laugh about, and I pointed it out to him.

“He told me to think about myself, that I played bad. I replied that he did bad: over fear he had brought two goalkeepers on the bench…

“Allegri is very good at managing the locker room, but he had to have more courage. He should have gone to Real Madrid, to measure himself in foreign countries. Instead, he made the comfortable choice.”

Zlatan o Maxovi. Bohužel na tom bude dost pravdy...

Reagovat
10

https://milanreports.com/2021/12/01/ibrahimovic-corsera-interview/

zbytek rozhovoru z Corriere della Sera k zítřejšímu vydání nový knížky Adrenaline: My untold story’, zajímavý části o Juve, Moggim, Materazzim nebo Lukakovi

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Yanek

Reagovat
Shevchenko

Po tom poločase jsem měl chuť smazal veškerou mou spojitost s AC a na fotbal se už nikdy nedívat kdyby to špatně dopadlo.

Reagovat
10

Allegri byl happy, protože věděl, jak jim dá v odvětě v klidu 4:0, Ibra to nepochopil

Reagovat
stuff

Pragmatickost je posledne, co mi prekaza.

Skor poslednu dobu rozmyslam, ci ma na to hrat proti tej "novej" futbalovej skole. Zda sa, ze sa tym smerom vybralo cele top anglicko, a teraz to podciarkli ManU.

Reagovat
PISTOLERO

Dnes snad v suchým triku FORZA INTER

Reagovat
Largo

No pekne nam to zacina….

Reagovat
Dejwa

Krása

Reagovat
zurix_new

Samir!

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Bily

Abraham žlutá a stopka na Inter , žlutá za nic, rozhodčí začíná ztrácet, 2. poločas hádám Bologna boys mokrý trenky z. toho jak budou pořád na zemi, k tomu ruce v obličeji

Reagovat
Dejwa

Co zas nedáme

Reagovat
Largo

Ale dost tam toho Zaniola okopávaj. ne že ne.

Každopádně je to zase zmar.

Reagovat
lnterista

To je mlýn

Reagovat
Lech

Dneska tam bylo vsechno. Vsechno co nas letos trapi nejvic. Od neorganizovane hry dopredu, mourinhuv arogantni ksicht, az po chcankoidniho rozhodciho, ktery ovsem zapada do prumeru mezi svymi

Reagovat
bobis21

Simon bez něj můžeme sezonu odpískat

Reagovat
LesyJePan

To nam krasne zacina

Reagovat
rossoneri89

Ibraaaaaaaaaaaaa

Reagovat
Shevchenko

Krááál

Reagovat
maras93

Krásně Ibra

Reagovat
fRRR

IBRA

Reagovat
EXoRcIsT

neni zapas zeby sa dakto nezranil

Reagovat
fRRR

Maignan se učí od Taty?

Reagovat
LesyJePan

Mesiaaaassss

Reagovat
rossoneri89

Messiiiiiiiiiiias

Reagovat
fRRR

hlavičky mu evidentně jdou

Reagovat
LesyJePan

Vidiet ustarosteneho Shevu na lavicke Janova mi trha srdce

Reagovat
Yanek

Messias je docela upgrade oproti Castillejovi, přemýšlí u fotbalu

Reagovat
GEGE

Kjaer koleno v hajzlu...jestli to budou vazy tak je to v piči...

Reagovat
fRRR

Pozitivum: aspoň by to (třeba) donutilo vedení ke koupi prospektivního stopera k Tomorimu. I když se spíš asi bojím, že to povede k půlročnímu hostování nějakýho průměráka... ale údajně se nákup stopera tak jako tak intenzivně zvažuje.

Reagovat
popltak

Dries

Reagovat
rossoneri89

Messiiiiiiiiiiias Grandeeeee

Reagovat
fRRR

MESSIAS! Díky Stefano, že si ho postavil místo Saeleho...

Reagovat
Yanek

Pěkné zakončení

Reagovat
mastakillah

to jsem přesně čekal

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Toto už asi nie ci?

Reagovat
fRRR

Co se tam děje Sassuolo se s těma na vrchu tabulky ne-ere no.

Reagovat
Yanek

Sassuolo

Reagovat
popltak

klasika

Reagovat
Pipo123

Je to zlé, držíme loptu, ale defenzívna činnosť je hrozná, Lotito chce podržať Sarriho, dá mu novú zmluvu, asi by to chcelo trošku zmeniť hráčov, je evidentné že Lazzari, Hysaj na to nemajú, Acerbi nestíha rýchlostne, predsa len to 3-5-2 mu vyhovovalo viacej. Reina nechytí nikdy nič, som zvedavý, túto sezónu treba pretrpieť a v lete do toho poriadne investovať, možno aj na úkor predaja Milinkoviča

Reagovat
El Matador

Reina je kvalitní dvojka, já bych nechal chytat zase Strakoshu. Patrica nechápu už od jeho příchodu. To je hráč tak tak pro druhou španělskou

Reagovat
Pipo123

Hodne sa píše o tom že Strakosha aj Reina odídu po sezóne a Sarri chce Kepu, tam je ale problém plat. Za mňa by to bolo skvelé riešenie, jasné Kepa to v Chelsea nezvládol, ale v Laziu by ten tlak bol menší a to by mu mohlo vyhovovať. Každopádne je to zvláštne, Strakosha chytá dobre v EL, ukázal dobré zákroky, ale v lige chytá ten šašo

Reagovat
M11

Wtf Patrick

Reagovat
Pipo123

Tak to bol zápas, krásne góly, dosť nervózne to bolo, škoda gólu v závere, po dnešku si snad Patric už nezahrá

Reagovat
fRRR

Leao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele