Italské úřady vyšetřují účetnictví Juventusu, podezřelý je i Nedvěd

27.11.2021, 11:47
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: Tomáš Daníček, ČTK

Komentáře (138)

Přidat komentář
ryzskej

Nevím, no. Nedvěd a účetnictví...

Reagovat
smazaný uživatel

Treba si dal misto trenerskych zkousek kurz s Fantozzim

Reagovat
REPLIKATOR

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nedved-ci-welsch-prisli-o-miliony-veril-jsem-jmenu-hejduk-rika-poskozeny-180581

Nedvěd a finance obecně... Jestli takhle investoval na více frontách, tak zase potřeboval nahrabat jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Do nich!

Reagovat
EaP

By som chcel vedieť, čo napríklad zistia pri tej výmene Pjanic - Melo. Podľa mna nič . Oba kluby len optimalizovali svoje účtovníctvo . Reálna hodnota oboch hráčov je v podstate nezistiteľná položka lebo prestup je vždy o dohode. A pri výmene dupľom . Ak tam vyslovene nekrátila dane , čo asi pri výmene kus za kus nieje možné , nemajú im čo dokázať

Reagovat
smazaný uživatel

Z teorie to vypada ze slo o swap. V praxi slo ale o 2 jednotlive prodeje. Stejne jako swith s Valencii - Cillessen/Neto;) potrebovali mit chvili prijem kvuli FPP aby mohli utracet jinde .. Nejen v kauze Neymara se ukazalo ze to co je na papire nemusi reflektovat skutecnost. Odectou 12 bodu nebo budou chtit byt prisni a seberou jim 20?

Reagovat
EaP

Aj tak . Niesom síce ekonóm , ale ak aj to nebola čistá výmena ale finančný Swap, pokial zaplatili z danej prestupovej ceny daň , resp.z rozdielu ktorý tam ostal, tak si daňová kontrola môže jedine pozrieť papiere a poďakovať . Iné to je pri tovaroch ktoré dokážeš oceniť . Ale ako ocenia futbalistu ? Nájdeš 5 firiem ktoré takéto dáta robia a stavím sa , že všetkých 5 bude úplne iných . Resp.cena toho hráča bude v každej analýze iná . Takze ak si splnili to, čo mali nedokážu nikomu nič . Napr. Aj povedzme za mladého Weissa si môže Slovan pýtať 100 mega a je len na kupujúcim , či to vezme.

Reagovat
smazaný uživatel

jak pisu prvne finance se mohli pohnout pouze na papire at uz z duvodu machinaci ci nedostatku hotovosti cimz by doslo k poruseni FPP;) 2nd je mozne ze se ulily i nejake prachy bokem popr ze smlouvy byly podsazene a zbytek financi se resil "za zavrenymi dvermi" coz je priklad Neymara ktery jsem uvedl kdy po dlouhem setreni prisli na to ze jeho transer stal temer 3. nasobek a Barca mela i kvuli tomu na 2 roky stopnute prestupy ... Taky ackoli je clanek hodne kusy je zrejme ze vysetruji mnohem vice nez jen tento prestup viz 3 lete obdobi ..

Reagovat
Neon

Oni zaměstnávali Cetta?

Reagovat
cervo

ano, pod nickom Cetto sa skryva Nedved

Reagovat
smazaný uživatel

legenda

Reagovat
Eldarion

Večné obete médií a sprisahaní, a "náhodou" to je zas Juventus

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Pavle, už zase?

Reagovat
milanista9

To si ty Cristiano?

Reagovat
milanista9

Co dodat? Prostě Juventus se neobejde bez podvádění. Je přece v Itálii. Sebral bych iim tituly z roků, kdy v účetnictví bylo podvádění. Fair play, sorry jako. Ostatní jsou taky trestáni ale odpočet bodů mi přijde strašně málo. "Odpočteme jim body, to bude pro média stačit, ani to Juventusu vadit nebude, protože tento rok už to mají stejně nahnuté z kopce." Soudce.

Peněžitá pokuta by byla fajn ale dostat pokutu ve výši 50mil. € by se mohla zdát příliš vysoká. Což o to ale podvod ve výši 50mil. € už tak velký není co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milanista9

Máš pravdu, sebrat tituly je fakt moc. By žádnej nezbyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se směju, že tím projevem jsi úplně stejný jak ten loupák nahoře na fotce, afektovaný až běda.

Reagovat
10

Jak od Andersena, sorry jako, máš talent, věnuj se tomu, což o to. Soudce.

Reagovat
milanista9

O mě tu přece nejde, ale když jsme u toho tak mám mnoho talentů, jsem i krásný a taky zkorumpovany. Napíšu cokoliv, když dobře platí. Hezký slova o Juve zase píše Nedvěd.

Reagovat
10

jsme přece v Itálii

Reagovat
milanista9

No ano, není chyba Juventusu, že podvádí. Je chyba, že se nechá nachytat.

Reagovat
10

to ne, teď se teprve začnou ztrácet lidi ze státního zastupitelství

Reagovat
milanista9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

hotový obraz Doriana Graye..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Benfica

Nechcem sa zastavat Juve, ale ako pises su v Italii, keby mali preradit do Serie B ich, tak snad aj minimalne polku Serie A.. Juve doplaca akurat na to, ze je tak uspesny v poslednych rokoch.. to by Juve odsral za vsetkych.. zase..

Reagovat
milanista9

Tak to je kurňa nesmysl, ty latentni b. Až chytí někoho jiného tak taky zaslouží trest. Rozhodně si za to Juve může samo... takovy kecy tvl. Juve bude mit kliku jako blazen když jim neseberou titul za rok 2020 a ještě nesestoupí.

Reagovat
Benfica

Ano mozu si zato sami, trest si zasluzia.. ale priamy zostup za toto? Ako som pisal, to si potom vysetrovatelia mozu ust klub za klubom a kosit ich jeden po jednom.. pokuta, ale poriadna + zakaz cinnosti pre zodpovednych by mali stacit..

Reagovat
milanista9

Ale před chvili jsi napsal, že když spadne Juve tak by mělo spadnout vice jak půlka týmu? Máš nějaký důkaz proto co tvrdíš? Jakože juve doplácí na to, že je úspěšné nebo protože podvádí? Jasně kdyby to byl nejakej slavoj z pralesa tak asi tolik oči na něho nebude. Ale je takovej problém být úspěšný bez podvodů? Přece je je jasný, že když bude takmeř úspěšný, že ho budou sledovat víc, přece by se za úspěchy nestydí a nebudou je schovávat. A už vůbec nechápu co by měl Juve odsrat za všechny? Jakože napařej trest Juventusu, za to že jinej tým podvádí??

Reagovat
Benfica

"Ale před chvili jsi napsal, že když spadne Juve tak by mělo spadnout vice jak půlka týmu? Máš nějaký důkaz proto co tvrdíš?"

To som myslel v tom vyzname, ze Juve stale riesia kvoli tomu, ze je tak dominantny, ale ak by isli urady po vsetkych tak ako po Juve tak by tych dokazov nazberali hromadu.

"Jakože juve doplácí na to, že je úspěšné nebo protože podvádí?"

Aj na jedno, aj na druhe..

"A už vůbec nechápu co by měl Juve odsrat za všechny? Jakože napařej trest Juventusu, za to že jinej tým podvádí??"

Tak napriklad, ako aj v 2006.. teraz na Netflixe nedavno o tom dokument visiel.. a ten typek z Juve dodnes nechape preco bol potrestany, kedze v jeho svete cely ten system fungoval prostredi kde to robili podobne vseci.. a som si 100% ze vtedy ak by si sadli na hocijaky klub tak by dopadol rovnako.. teraz sme sa len posunuli v case dalej.. ale je to Italie tam takymto "mafianskym" stylom funguje vsetko.. nemam jedini dovod si mysliet, ze Inter, Milan, Roma, Neapol su nejakym zazrakom cistejsie, resp. sa nesnazia si svojmu uspechu dopomoct niecim o com by sme o par rokov mohli povedat "bez podvodu"

Ako som uz spomynal.. potrestat Juve, to ano. Ale odobranie titulu, preradenie do Serie B je prilis..

Reagovat
milanista9

Nemyslim si, že by řešili Juve kvůli tomu, že byl dominantnější, to by jinak řešili dřív. Prostě odělali pochybné přestupy a na těch větších číslech to je asi do očí bijící. U takového as Řím nebo lazia, tam tech par tisic na daních nevadí ale jak to jde do milionů, tak stát si je získá zpatky.

Reagovat
Benfica

Jasne, ale stale je toto tak troch mimofutbalove.. cize k braniu titulov, bodov alebo preradeniu sme este daleko

Reagovat
10

Reagovat
Agent z Melmacu

Ronaldo zfalšoval účtovníctvo a potom zdrhol, hyena

Reagovat
kilobyte

Je to jasně jeho vina.

Reagovat
10

Je, kvůli němu se to muselo takhle "optimalizovat"

Reagovat
kilobyte

Turínský Kalousek. Co dělal Ronaldo, když Juventus poslali do druhé ligy? Neměl v tom taky prsty?

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co to jsou příčina a důsledek? Jak se liší od zodpovědnosti?

Reagovat
kilobyte

Vím, ale vědí to místní fanoušci Juventusu? Za vše špatné, co se v Juventusu stalo, od doby co přišel Ronaldo, může samozřejmě on. To, že tam mají samé amatéry ve vedení je vlastně taky jeho chyba.

Reagovat
10

To ne, vždyť oni ho přivedli

Reagovat
kilobyte

Nebude tedy ta chyba ve vedení než ve vašem nejlepším hráči?

Reagovat
10

Nebo je chyba v tvém dlouhém vedení? A co s tím má společnýho Chiesa?

Reagovat
kilobyte

Dobře, tak mi teda vysvětli, jak Ronaldo může za podvody Juventusu, jako pro někoho kdo má dlouhé vedení. Třeba se pak chytnu.

Reagovat
PP

vidíš v jeho prvním příspěvku smajlíka? Jedná se hyperbolu neboli nadsázku = nemyslí to vážně.. Pak už si jen hrál. 10 s Biancem to píšou roky, že je do sraček dostali Paratici s Nedvědem. Ronaldo už byl takový poslední hřebík do rakve - byť docela slušný.

Reagovat
smazaný uživatel

Příčina - Ronaldo

Důsledek - neadekvátně doplněný kádr

Zodpovědnost - Paratici, Nedvěd, Agnelli

Reagovat
kilobyte

Když si koupíš něco na co nemáš, tak příčina tvých problému je špatné rozhodnutí (blbost), nikoliv ta věc.

Výběr hráčů už jste měli dost bídný před příchodem Ronalda, takže jeho příchod jen oddálil ten sportovní dopad, ale zase vás to semlelo finančně. Myslím si, že kdyby nepřišel, tak jste na tom stejně, možná i hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

Mýlíš se, ale je mi to fuk. Hezký večer.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Pettirosso

reálně je to ale jinak:

Příčina - Agnelli (Nedvěd)

Důsledek - neadekvátně doplněný kádr

Zodpovědnost - Paratici, Nedvěd, Agnelli

Ronaldo tam nehraje žádnou roli.

Reagovat
smazaný uživatel

Hybatel, tedy zodpovědný člověk, není příčinou. Pokud bychom šli do prvopočátku, pak je tu motivace vyhrát LM, která ty tři loupáky v přechodu donutila ke kroku obětovat koncepci na úkor příchodu mediální hvězdy a odstřelení nejlepšího GM v Itálii za posledních 10 let kvůli ješitnosti a vlastní zabedněnosti. V ten moment se ta mediální hvězda stala přítěží. Není to o vině nebo podílu na ní, ta jde za tím zodpovědným, tu Ronaldo nenese. Jde o fakt, že Ronaldo byl důvodem, proč nebyly peníze a důvodem, proč se nekoncepčně "jakoby koncepčně" přivedli mladší hráči a levní hráči a někteří nabyli dojmu, že ostatní mohou vedle tak zkušeného hráče jako je Ronaldo růst. To byl největší omyl. Vedle něj nikdo nevyrostl na základě jeho výkonů. On tým táhl sám a Ro je špatně. To je dobré pro provinční celky a ne pro velkokluby. On ostatním předá svoje know-how, řekne jim "dělám to, to, a to", ale to ke všechno. Na hřišti a v kabině není následování hodný. Čisté tréninkově bych makal jako on, ale z toho, jak reaguje na vývoj zápas bych si z něho nechtěl převzít nic. Odvede svoje maximum a o víc se nestará. Nejlepší individuální sportovec v týmovém sportu. Ronaldo tam hraje větší roli, než si někteří jsou ochotni připustit. Jako vůdce se třeba s Chiellinim nemůže vůbec srovnávat. Špatný výběr provedl Paratici a dostal svolení od Agnelliho. Ale pokud si přivedu zaměstnance, který svoji práci dělá dobře, ale náklady na něho a jeho přínos pro rozvoj kolektivu mě stojí víc, než mi reálně přináší, tak je pro mě přítěží. Prostě přišel ve špatnou dobu a někteří fanoušci můžou být rádi, že se Pérezem nepohodl, že vůbec přišel. Byl bych radši, kdyby nikdy nepřišel. Baví mě ho pozorovat z povzdálí, ale mít ho v týmu je větší bolestí než potěšením, pokud mu nejsem schopný dát přesně to, co vyžaduje. A my jsme mu ani omylem nedali to, co si vyžadoval. Svým způsobem trpěl.

Reagovat
negrles

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Nesmial by som sa, má pravdu..

Reagovat
kilobyte

Když si koupíš Ferrari a rozpadne se ti dům, tak příčina není to Ferrari, ale tvoje blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Cíl - vyhrát LM. Řešení? Vidím možnost získat nejlepšího hráče na světě. Koupím ho, ačkoliv ignoruju rizika s tím spojená - moje zodpovědnost. Já jsem hybatel, jsem iniciátor, já si vytvořím tu situaci, že mám sice nejlepšího hráče, ale nemám k němu ideální spoluhráče. Pořád trvá, moje zodpovědnost. Ronaldo není hybatel, není iniciátor, je předmět. On je předmět, který potřebuje jiné předměty ke kooperaci a vyniknutí v celku. Bohužel, nic takového se neděje, protože veškerý plánovaný kapitál vysypu na realizaci a údržbu toho jednoho předmětu, tedy nemám kapitál na další předměty. To je problém. Co je příčinou toho, že nemám na další předměty? To, že jsem investoval tolik do jednoho a vytvořil si zmíněný problém. Ronaldo je pro mě problém, který jsem si vytvořil sám. Pořád trvá, já jsem zodpovědný za to, že jsem si vytvořil problém. Já jsem iniciátor, Ronaldo je stále jen předmět. A tady už se můžeme krásně rozejít v interpretaci, resp. pohledu, záleží, jak si položíš otázku. Co je příčinou toho, že nemám kapitál na další předměty (posily)? To, že jsem vysypal peníze do jednoho předmětu. Pořád trvá, já jsem zodpovědný, protože jsem hloupej. Moje blbost přispěla k celé řadě skutečností a kroků, ale to, proč nemám peníze, je investice peněz do něčeho, co mě samo o sobě nemá šanci posunout dál. Přímou příčinou toho, proč nemám peníze, je investice do předmětu a ten předmět se zhmotní jako příčina mých dalších navazujících problémů, které vyvstaly následně a eskalovaly v aktuální situaci. Ale můžu jít dál tvým pohledem a rozebírat věc příčinně v souvislostech "až k Adamovi a Evě". Pak můžu na krásno říct a argumentovat, jak ty píšeš, že příčinou je moje blbost. Protože ve zkratce co je příčinou toho, že jsem udělal rozhodnutí koupě? Moje motivace vyhrát LM. Co mě motivuje k tomu, abych vyhrál LM? To, že budu mít slávu, prestiž, peníze. Co mě motivuje k tomu, mít slávu, prestiž a peníze? To, že chci uspokojit sebe, ať už z hlediska vlastního ega a dokázání si, že něco zvládnu, nebo z důvodu uspokojení druhých, opět z hlediska vlastního ega, kdy oni ocení to, že jsem něco dokázal. Nakonec se dostaneš k vlastnímu egu a naplnění a v rámci psychoanalýzy se můžeme dostat k tomu, že se cítím méněcenným a vyžaduji uznání a respekt ostatních, abych ukojil potřeby svého ega. Ale to už se nebavíme o přímých příčinných souvislostech toho, že to, proč nemám na to, abych Ronaldovi přivedl spoluhráče, je to, že jsem většinu peněz investoval do něho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o výklad. Je to o interpretaci skutečností na základě věcných souvislostí. Jde jen o to, jak hluboko chceš jít. A jestli chceš argumentovat blbostí, pak můžu jít dál, jak jsem nastínil výše. Nakonec za všechno nemůže ani Ronaldo, ani moje blbost, ale to, že se cítím méněcenný a něco mi v životě chybí.

Mimochodem to "já", které popisuju, jsou v první řadě pánové Paratici s Nedvědem. A pokud bych šel do toho jádra, které naznačuju, tak skončím u Paraticiho ega, které chtělo předčít Marottu, protože Paratici byl vždycky brán jen jako jeho pravá ruka, byl v jeho stínu. Proto jeho ego převážilo a on šel za Agnelli a řekl mu "šéfe, budete se mi smát, ale já vám přivedu Ronalda". U Pavla všichni víme, čím je jeho ego posedlé ode dne, kdy prohrál finále LM v roce 2003. A tyto "malé věci", které každému chlapovi někdo upírá, tak v momentě, kdy se dostane do přechodu, se násobí. Někdo si pořídí mladou děvku, někdo to Ferrari, které zmiňuješ, někdo hledá uznání u výše postavených lidí. Paratici chce uznání, Nedvěd bere mladou děvku a touho po zápisu "vítěz LM" v análech nejprestižnější klubové soutěže na světě. Každého ego prahne po něčem jiném.

Ale jo, dám ti klidně za pravdu, dá se to interpretovat i po tvém, beze všeho, souhlasím. Jak říkáš "tvoje blbost", tedy Paraticiho pocit méněcennosti a Nedvědova nesmiřitelnost s minulostí.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Vtáky cez tepláky

No amatéri boli, lebo mu dali nehorázne prachy ináč som si myslel že si tú iróniu pochopil a že si sa iba dostal na rovnakú vlnu, ale ty si to nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvedavej jestli je zase vyloucej z ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Už tenhle klub rozpusťte

Reagovat
Pablos

To si tak jednou dali moc koksu a napadla je ta skvostná myšlenka, přivedeme Ronalda a vyhrajeme ligu mistrů ..no a pak koks odezněl, ale už to bylo rozběhnutý, tak se to muselo něják udělat no

Reagovat
Pablos

Ale jelikož si dal zase někdo moc koksu, tak žvanil až moc kde neměl... to se dostalo k úřadům, kde si dal toho dne úředník hodně koksu a až moc se pídil a pídil ...z toho pramení jen jedno, všichni se v Itálii topí v koksu

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape, mě z toho plyne jediný, ty by sis ten koks dal rád taky, a neříkej že ne, neříkej že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

mně

Reagovat
Pablos

dřív i jo... ted už vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Remt

Mas neco?

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno jsem poslal Pavlovi do Turína.

Reagovat
10

právě že party jede dál, akorát se koks v účetnictví blbě vykazuje, tak to vždycky musí schovat za nějakýho dřeváka

Reagovat
smazaný uživatel

Rabiot s Ramsey vypadají, že to pašovali přímo v těle a nějaký balíček cestou povolil, ti jsou permanentně sjetí.

Reagovat
10

Rabiotovi to právě nepovolilo a má to v sobě furt, pak mu to má běhat, když je nacpanej jak husa na foie gras...nejhorší je, že zrovna jemu se to líbí

Reagovat
Largo

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Spalovač šancí

Pelta mu nabídl zajímavý projekt Vězeňské ligy, to nemohl odmítnout.

Reagovat
JarousFCB

No jo... Vždyť vypadá že neumí do pěti napočítat, tak se není čemu divit.

Reagovat
ACSeRw!n

spiny ze severu zlata jizanska mafie

Reagovat
The Krupy

Starkovci boli náhodou v pohode.

Reagovat
Largo

Reagovat
dinss

To máš za tu tvojí Superligu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nedivim se, ta vymena arthur - pjanic, to nemohl vymyslet clovek pri smyslech

Reagovat
Nadržený šimpanz

Pavel inteligence asi jako Krmelec, ten podepsal vše co mu dali podepsat

Reagovat
smazaný uživatel

Takže dnes neprehra Atalanty ?

Reagovat
Greny

proto chteji superligu .. protoze za chvili budou radi za Serii B

Reagovat
PH8

Serie B

Reagovat
smazaný uživatel

recidiva by se měla trestat přísněji, takže ten korupčincký věčně podvádějící smrad konečně přeřadit někam do regionálních lig

Reagovat
JackDaniels.

Séria B volá..

Reagovat
Luc-Luc

lol uz zase pruser...druha liga taky liga

Reagovat
Liquid

tehlec klub je prolezlej korupcí skrz na skrz, nedivil bych se ani kdyby tam v korupci jeli i jejich uklízečky

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěd nikdy nebyl nejostřejší tužka v penálu. Jako bílý kůň je ale ideální. Teď ještě dostat zákulisní hráče.

Reagovat
Votas

Jako není potřeba být na Juve tvrdej a hned je přeřazovat do nižší ligy. Taky letos odečítat body by bylo dost nefér. Prostě bych jim odečetl nějaký 2 body z předminulé sezóny a 5 bodů z 2017/18, což je vlastně tak dávno, že to nikoho nebude trápit a může se jet dál. Ještě by možná mohli dostat nějakou povinnost stavět Arthura s Rabiotem nebo tak něco.

Reagovat
Votas

A když se na to podívám trošku vážněji, tak asi to prostě posrali s naceněním Pjaniče. To už prostě nešlo schovat do nějaké nevyzpytatelnosti trhu. U takovejch těch podivností s mladíkama se ještě dá kamuflovat, že se platí za potenciál a podobně, ale tady už to prostě bouchlo do očí i nějakou senilní prokurátorku, která se o fotbal zajímá jenom tak, že si dohledá čas zápasu, aby věděla na kdy má vytáhnout z pece margheritu.

Reagovat
10

tj, to už je skoro jak Pinamonti za 20 mega

Reagovat
Votas

Nebo Mandragorta za 20 nebo Cerri za 9. To je právě ten point, že tihle hráči do toho hledáčku nespadnou, protože tam stejně jako u Pinamontiho to můžeš svést na leccos, hlavně na potenciál, za kterej se zkrátka platí, jinak by nebyly takový dealy jako Dembelé, Havertz, Félix. Ale u toho zákeřnýho lempla tohle lavírování moc k dispozici není.

Reagovat
10

A valuace Arthura na druhý straně smysl dává? Držím palce, aby zrovna na tomhle dealu našli něco nelegálního. A i na těch všech ostatních, protože to se dá prostě svést na nekompetenci těch lidí, žádný tabulky ten prokurátor mít nemůže, protože nejsou. Moratti by musel chodit sedět za každej přestup.

Je to úplně stejný jako sponsorship tréninkových dresů za 20m ročně. Prostě se s FFP vyjebává, je to nedůstojný, ale nikdo těm velkým nic nedokáže.

A jinak jestli něco z těch všech přestupů bije fakt hodně do očí, tak je to Rovella za 20 mega v době, kdy měl smlouvu na 5 měsíců

Reagovat
Votas

Souhlasím, že to nejspíš dopadne tak, že nic nedopadne, ale prostě zrovna tenhle deal se dost vymkl. Právě třeba i ta valuace Arthura v tom může hrát dost roli, to já netuším, jak je to přesně popsáno. Dávalo by to i smysl, že zrovna tahle část dealu byla mnohem škodlivější, ale třeba Pjanič zafungoval jako výstražný světlo (jako u mě).

Nevím, proč do toho taháš Morattiho, ten už pěknejch pár let žádnej deal neudělal, navíc pokud se nepletu, tak je Juve na rozdíl od Interu i veřejně obchodovanej na burze, tudíž se musí řídit jinejma pravidlama. Právě kvůli tomu vydává i mnohem podrobnější finanční zprávy a zkrátka to jeho obchodování, valuace, odpisy a všelijaký tyhle výmysly mají vliv na ten burzovní svět, kterej může mít mnohem větší páky, než o jakejch se mohlo kdy ďábelskýmu Massimovi zdát. I třeba přes ty malé akcionáře se mohla prokuratura dostat k něčemu, co u jinejch týmů nemají. Teda když už potřebuješ porovnávat, tak já si prostě nevybavuju, že by takhle za ranec prodalo AS Kolarova, Džeka, Maicona...

A FFP bych do toho vůbec netahal. Tady podle mě půjde čistě o poškození oprávněných zájmů majitelů - akcionářů, co si asi majoritní vlastník neuvědomil.

Reagovat
10

Morattiho jsem použil jako další příklad tý nekompetence a špatnýho odhadu, na kterej to můžou hodit.

Já si prostě nedokážu představit, že by nějak dokázali prokázat cokoliv nelegálního jen na základě částek za hráče. Na to se váže i manipulace trhu z pohledu burzy.

Nevybavuju si jinej případ, než Chievo, který za tohle dostalo -3 body. Ale v jejich případě vůbec nedocházelo k přestupům těch hráčů, to byly jen účetní operace.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Treba ísť po finančných tokoch, to že sa niečo v účtovníctve vykazuje na sumu 60 miliónov, ešte neznamená že 60 mil € aj išlo. Ja si však osobne tiež neviem predstaviť, prečo by to niekto robil. Tu proste súvaha nepustí a už len to, že obchod sa deje medzi dvomi stranami, navyše prokurátor s obsahom v obvinení ak bude operovať neadekvátnou trhovou hodnotou hráča, táto časť bude nulitná. Ako to chcú porovnávať, to nie je ako obchod s nehnuteľnosťami alebo komoditami.

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo, kdyby Pinamonti, ale co takový Vanheusden? Trasa Lutych - Inter, Inter - Lutych je opředena taky zajímavým zákulisím.

Ty krabe, zlatý spoluvlastnictví, to byla tehdy taková krása, poezie, mělo to kouzlo a dalo se s tím lépe pracovat.

Reagovat
10

ty krabe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Panděvova ofina

Heeeej dobře ty . Hned se mi vybavuje Acquafresca, kterého spoluvlastnily snad tři kluby

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dealy byly bláznivý. Roberta jsem měl rád, v U21 to tam sypal, hrával s Marchisiem, Candrevou, Criscitem, má oblíbená generace. Po něm se pak taky slušně slehla zem.

Reagovat
zurix_new

Jo ten přestup je na první pohled... zvláštní

Nebo takový Zaniolo + služný balík peněz za Radju, ale tam to prostě bude spíše o tom neumětelství no. A že ho Špalek chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je na tom to nejvtipnější. Ony si příslušné orgány mohou myslet, jak jsou ti lidé v klubech vychytralí a chtějí očůrat systém, ale už nepočítají s tím, že oni dost možná ve skutečnosti jsou tací loupáci, že vůbec netuší, že něco posrali. Protože přesně tímto dojmem působí třeba vedení Juve od chvíle, kdy si Paratici přivedl Ronalda, načež byl odejit Marotta. Jak je to tragický, tak mi to nakonec přijde hrozně vtipný.

Reagovat
REPLIKATOR

Juvehnus Jednou korupčníci, navždy korupčníci.

Reagovat
Zark

Už jsem se o tebe bál

Reagovat
Fortex

Jednou debil, navždy debil

Reagovat
Euphael

Spinavi korupcnici

Reagovat
milanista9

V AC, když podepisoval G. Donnarumma, chtěl aby dali smlouvu i jeho staršímu bratrovi. Jeho bratr na začatku smlouvy odchytal část jednoho přáteláku v letní přípravě jinak nic. Takže slušná platba bůhví kam.

Reagovat
mojmira

Nechytal náhodou pár zápasů v poháru? Jeden si určitě pamatuju, a tam chytal docela slušně. Jinak jo, taky slušná prasárna.

Reagovat
LesyJePan

Ano, v coppe vychytal Inter a my sme sli tusim dalej. Jeho najlepsi zapas.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

To bol brankársky výkon. Nikdy nezabudnem, chytal taký ten freestyle, ale proste chytil všetko. Ak by som mal vypichnúť najrozporuplnejší brankársky výkon, tak by to pri Higuitovi bol práve toho nezmara.

Reagovat
smazaný uživatel

a diví se někdo však to jsou špíny a špinama zustanou

Reagovat
milanista9

Ty asi doopravdy nefandíš Interu co?

Reagovat
Milan.B

Ladra

Reagovat
Zark

Těší nás

Reagovat
exot12

Aj keď nie som právnik, tak nechápem pár súvislostí. Vyšetruje ich prokurátura, tzn. štátny orgán, lebo porušili nejaký zákon či zákony. No dal by som ruku do ohňa, že v prípade porušenia zákona, by nedostali trest v podobe preradenia do nižšej ligy či odpočet. Toto predsa nebude v kompetencii štátneho aparátu.

Druhá varianta je, že ich vyšetruje vedenie ligy alebo asociácie.

Reagovat
milanista9

Jo to zní rozumně, myslím že v Italii mají přímo "Calcio police", která se zabývá korupcí a podvody ve fotbale. Tenhle problém se tyká financí juve a jejich účetnictví.

Reagovat
Greny

Coz teoreticky může být teda pro klub ještě horší ne?

Reagovat
Csaplárova past

Zase italska liga a zase Juventus. Tentokrat ksefty s Barcelonou, vrana k vrane ....

Reagovat
Largo

Podle me jen reklama. Nesel vcera ven ten dokument o Juve? A den na to tohle. Nahoda? Nemyslim si.

Reagovat
fenixLFC

mozno si niekto nieco vsimol pri pozerani toho dokumentu

Reagovat
Largo

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
cink

podvodníci kalčiopoly 2

Reagovat
Largo

Ono to nezasahuje jen Juve, ale třeba i Neapol (přestup Osimhena). Jestli to půjde takhle dal, tak máme šanci na první čtyřku

Reagovat
fenixLFC

aby tu sancu nemalo aj cagliari

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
10

https://www.nytimes.com/2021/11/16/sports/soccer/juventus-plusvalenza-italy-serie-a.html

o tom nikdo nemluví, že Neapol vytvořila v tom dealu hodnotu 20m ze 4 bezcenných hráčů z juniorky, který ani nikdy do Francie neodešli a hrajou někde prales v Itálii

Reagovat
sinter

vsak minule tu bol odkaz na to, ze to presetruju...

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Jako obvykle, nic nového u Juventusu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele