Serie A - preview 10. kola

27.10.2018, 08:31, aktualizováno 29.10.2018, 08:39
Previews
Netradiční pondělní dohrávku tentokrát nabídne také Serie A. Na Apeninském poloostrově budeme moci sledovat přímý souboj o třetí místo, ve kterém Inter Milán bude hájit postavení před římským Laziem...
SS Lazio - Inter Milán  (pondělí 20:30)
Italská liga si na pondělí schovala lahůdku. V dohrávce kola se na Stadio Olimpico utkají Lazio Řím a Inter Milán a především domácí celek prahne po odplatě. Byl to totiž Inter kdo doslova za pět dvanáct ukradl Laziu účast v Lize mistrů.

V minulé sezoně právě zápas s Laziem na Stadio Olimpico nakonec rozhodl o čtvrté místence v milionářské soutěži, kterou nakonec díky strhujícímu obratu získal Inter Milán. Nerazzurri v tomto zápase prohrávali a Laziu dokonce stačila remíza, jenže Inter zabral a výsledek dvanáct minut před koncem otočil. Lazio se v ten moment ponořilo do velkého smutku. Jeho hráči byli blízkou blizoučko, aby si zahráli prestižní Ligu mistrů. Od památného utkání uběhlo pět měsíců a nyní je ze strany domácích čas na odplatu.

Biancocelesti jsou ve skvělé formě, ze sedmí ligových zápasů prohráli jediný a dařilo se jim i ve čtvrtek v Evropské lize. V zápase proti poslednímu finalistovi Olympique Marseille (3:1) předvedli skvělý výkon a ze Stade Vélodrome si přivezli všechny tři body. "Předvedli jsme velmi dobrý výkon, dovolili jsme jim toho málo a tohle vítězství nám zvýší sebevědomí," nechal se na Twitteru slyšet Simone Inzaghi.

"Mým hráčům chci dát jistotu. Spalletti je dobrý a zkušený trenér a my při posledním střetnutí s Nerazzuri spáchali některé chyby," vrátil se ještě k již zmiňovanému utkání kouč Inzaghi.

Inter má za sebou velmi krušný program. Před týdnem zvládl milánské derby a brankou Icardiho v nastavení získal tři body, ale v týdnu pak v Lize mistrů nestačil na Barcelonu. Tak jako tak mají Nerazzurri vše ve svých rukou.

Milánský celek se bude muset obejít bez válečníka Radjy Nainggolana, který laboruje se zraněním. "Nainggolan je hráč, který má kvalitu a zkušenosti s Ligou mistrů, takže nám může dodat něco extra. Ovšem my máme hráče, kteří ho dokáží nahradit. My nestavíme jen na jednom hráči, nýbrž jsme tým, klub a kolektiv velice schopných lidí," prohlásil Luciano Spalletti.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Marušić, Milinković-Savić, Parolo, Lulić, Patric - Caicedo - Immobile
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Vršaljko, De Vrij, Škriniar, Dalbert - Brožović, Vecino - Candreva, Politano, Keita - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.45 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - Bologna FC  (neděle 12:30)
Sassuolo už tři zápasy v řadě nedokázalo vyhrát a jeho snaha z úvodu sezony se pomalu mění ve starý známý boj o střed tabulky. Další šanci Neroverdi cítí s nadcházejícím duelem, v němž se na jejich půdě představí tápající Bologna.

Sassuolu se hodně povedl začátek sezony a až do 6. kola Neroverdi dokázali pravidelně vyhrávat. V současné době jim ale trochu dochází šťáva a už tři duely v řadě Sassuolo nezvítězilo. Po porážkách od AC Milán a Neapole sehrál tým trenéra De Zerbiho duel se Sampdorií Janov a ačkoli měl dostatek šancí, neproměnil z nich ani jednu. Nakonec se musel smířit jen s jedním bodem za konečnou remízu bez branek.

A to se trenérovi De Zerbimu vůbec nezamlouvalo. "Měli jsme hromadu šancí na vedoucí branku, ale v některých příležitostech jsme jednali zkratkovitě. Chybělo nám potřebné štěstí, občas jsme trefili i tyč. Teď se snažíme pracovat na našem zakončení a na tom, abychom dokázali hrát jednoduše. Nejsme před bránou soupeře tak důrazní, jak by bylo potřeba. Bologna, ačkoli se jí nedaří, vám nikdy nedá nic zadarmo, takže nás čeká opravdu náročný duel," uvědomuje si trenér Sassuola.

Ten se musí obejít bez několika důležitých hráčů. Zdravotně nejsou zcela v pořádku opory Boateng, Boga a Duncan. De Zerbi ale může počítat s Rogeriem, který v minulém kole nemohl nastoupit kvůli karetnímu trestu. Ani Bologna nebude kompletní a trenéru Pippu Inzaghimu scházejí Krejčí s Mattiellem. Do hry se však vrací záložník Donsah, což bude vítaná posila.

Sassuolo se s Bolognou utkalo už mnohokrát, ale štěstí v zápasech s ní nikdy moc nemělo. Doma ji porazilo jen jednou, před více než pěti lety. Už ve třech posledních duelech s Felsinei těsně o gól prohrálo.

Bologna v současné době však mnoho strachu nevzbuzuje a Sassuolo cítí velkou šanci. Felsinei jsou nyní až na 17. místě s pouhými osmi body na kontě a trenér Inzaghi má pod sebou židli hodně rozkývanou. Naposledy si Felsinei vzali alespoň bod z utkání s FC Turín.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Marlon, Magnani, G. M. Ferrari - Lirola, Locatelli, Magnanelli, Rogerio - Berardi, Babacar, Djuričić
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Helander, Danilo, Calabresi - Mbaye, Donsah, Poli, Dijks - Orsolini, Palacio, Santander
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.64 - 4.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Fotbalisté Chieva mají další pokus, jak přerušit dlouhou sérii bez vítězství a jak se konečně dostat do zelených čísel, avšak na půdě sardinského Cagliari to jistě nebude jednoduché. Zvláště když domácí celkem pravidelně bodují, ať proti nim stojí kdokoliv.

V minulém kole si sardinský celek přivezl bod z Florencie, kde na tamním Stadio Artemio Franchi remizoval 1:1 s Fiorentinou. Ještě před tím dokonce porazil Boloňu a remizoval se Sampdorií nebo AC Milán. Zkrátka u Cagliari je těžké cokoliv předvídat. Jedno je ale jisté, na patnáctém místě se Cagliari nemůže cítit bezpečně a kde jinde získat tři body, než v domácím zápase s úplně posledním týmem Serie A.

Chievo má na svém kontě pouze dvě slepené remízy, ale jinak celkově minusový počet bodů. Na vině je bodový odečet za podvody v účetnictví. Hru Fly Donkeys to ale nijak neomlouvá. Chievo v předchozích sezonách platilo za houževnatý tým a především ze Stadio Bentegodi se body vozily jen ztěžka, ale to už neplatí. Naposledy si ve městě Romea a Julie zastřílela Atalanta Bergamo, která zostudila Giampiera Venturu při jeho trenérské premiéře právě na lavičce Fly Donkeys rovnými pěti kousky.

Hosté musejí na debakl 1:5 od Atalanty honem rychle zapomenout a soustředit se na následující zápas na půdě Cagliari, který bude možná ještě důležitější. Loňskou sezonu se Chievu proti Cagliari dařilo, severoitalský celek zvítězil v obou zápasech, nicméně teď je forma spíše na straně Sardiňanů.

Domácí trenér Rolando Maran se postaví proti svému bývalému týmu a postrádat přitom bude Klavana, Faríase, Lykogiannise a Pajace, všichni laborují se zraněním. Na druhé straně zase bude chybět Djordević a Cacciatore, zatímco Barbu do hry nepustí karetní trest.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Srna, Pisacane, Ceppitelli, Padoin - Ionita, Bradarić, Barella - Castro - Joao Pedro, Pavoletti
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Bani, Rossettini, Cesar - Depaoli, Rigoni, Radovanovič, Giaccherini, Jaroszynski - Stepinski, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 3.97 - 6.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Janov sice spoléhá na služby aktuálně nejlepšího střelce ligy Poláka Piąteka, ale ani to mu nezaručuje vyšší postavení v tabulce. Grifové okupují až 11. pozici a chtějí výš. Ideální šance se před nimi otevírá domácím zápasem s tápajícím Udinese.

Trenér Julio Velazquez rozhodně nemá snadné spaní, protože jeho týmu se absolutně nedaří. Do Serie A ke kormidlu Udinese přicházel s velkými nadějemi, ale zatím se zdá, že to byl pro obě strany špatný obchod. Udine se pod vedením mladého trenéra trápí a v devíti dosud odehraných utkáních si připsalo jen dvě výhry.

V minulém kole to nebylo o mnoho lepší, neboť Udine dostalo tři branky od jasně lepší Neapole a odcházelo z utkání s favoritem se svěšenou hlavou. Za poslední čtyři zápasy první ligy nezískaly Zebry ani jeden bod, takže je jasné, že prostoru pro zlepšení je spousta. Což neuniklo pozornosti ani někdejšího trenéra janovské mládeže nebo prvního týmu Udinese Massima Odda.

"Udinese jsem trénoval a v době, kdy se nám nedařilo, bylo opravdu náročné udržet si čistou hlavu a být pozitivní. Podle mého názoru není současná situace Udinese jen chybou trenéra. Dalo se očekávat, že bude mít pomalejší start do sezony, protože když přijde zahraniční trenér k týmu, musí si zvykat na plno nových věcí. A to chce čas. Myslím si, že se to časem zlepší a možná Udinese ukáže pravou tvář už proti Janovu," dodal Oddo.

Dobrou zprávou pro trenéra Velazqueze je alespoň fakt, že může počítat se všemi oporami. Domácí Janov se musí obejít bez služeb zkušeného stopera Spolliho, přičemž menší svalové problémy má mladý útočník Favilli.

Udine čerpá naději také z toho, že už ve třech posledních vzájemných duelech s Janovem se radovalo ze tří bodů. Janov je ale letos hodně těžký soupeř a ještě ani jednou v sezoně se nestalo, že by v zápase neskóroval ani jednou. Je to samozřejmě velká zásluha také polského kanonýra Krzysztofa Piąteka, jenž nasázel už devět branek jen v Serii A. V minulém kole si Janov připsal hodně cennou remízu s Juventusem Turín.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Criscito, Romero, Biraschi - Pereira, Romulo, Sandro, Lazović - Bessa - Pandev, Piatek
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Troost-Ekong, Nuytinck, Samir - Pussetto, Fofana, Mandragora, Behrami, Stryger-Larsen - Lasagna, De Paul
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.46 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SPAL 2013 - Frosinone Calcio  (neděle 15:00)
Na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře proti sobě nastoupí domácí SPAL a Frosinone. Před sezonou se oběma stranám přisuzoval boj o záchranu a zatímco u hostů tomu tak skutečně je, domácí se tomuto osudu vzepřeli a v tabulce drží s dostatečným odstupem čtrnácté místo.

SPAL na rozdíl od týmů jako Chievo, Empoli nebo právě Frosinone dokáže vyhrávat, což se mu povedlo naposledy v minulém kole na půdě AS Řím. Domácí celek šokoval Stadio Olimpico a po brankách Petangy a Bonifaziho senzačně zvítězil 2:0. Pro Sepliciho svěřence šlo o čtvrté vítězství v sezoně. Čtyři výhry za devět kol není pro SPAL vůbec špatnou vizitkou. Nezapomínejme, že minulou sezonu se ferrarský celek na poslední chvíli zachránil.

Domácí tým teď může přidat další výhru, neboť ho ve vlastním prostředí stadionu Paola Mazzy čeká jeden ze dvou týmů, který dosud nedokázal ani jednou zvítězit. Frosinone je se dvěma body na předposledním místě, když horší už je jen Chievo. Trenér Longo se po minulém víkendu znovu ocitl pod tlakem, přestože jeho svěřenci tentokrát neprohráli, ale remizovali v přímém záchranářském souboji s Empoli 3:3.

Kanárci jsou v zoufalé situaci a na půdě SPALu by nutně potřebovali bodovat. Oba celky se společně utkaly v sezoně 2016/2017 v rámci Serie B a hned dvakrát byli úspěšnější Kanárci. Frosinone před dvěma lety zvítězilo 2:1 a 2:0.

Domácí rozhodně nebudou v kompletním stavu. Zdravotní problémy mají Kurtić, Djourou, Viviani a nejistý je i start Milinkoviće-Saviće, mimochodem bratra známějšího Sergeje, který obléká dres Lazia. Také Frosinone počítá ztráty, trenér Longo nemůže počítat s Paganinim, Dionisim, Ardaizem, Pericou, Hallfredssonem a Molinarem.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Cionek,Vicari, Felipe - Lazzari, Missiroli, Schiattarella, Valoti, Fares - Paloschi,Petanga
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Goldaniga, Ariaudo, Capuano - Zampano, Chibsah, Maiello, Beghetto - Campbell, Ciano - Ciofani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.57 - 4.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - UC Sampdoria  (neděle 18:00)
Zapomenout na dva těžké direkty se pokusí AC Milán v domácím zápase se Sampdorií. Rossoneri před týdnem nezvládli ostře sledované derby s Interem a navrch přidali i domácí porážku v Evropské lize od Betisu. Na San Siru je teď čeká tým, který v italské lize prozatím obdržel nejméně branek.

Sampdoria se může aktuálně pochlubit nejlepší obranou, ani mistrovský Juventus nemá tak málo inkasovaných branek jako Námořníci z Janova. "Mají velmi dobrou obranu, inkasovali jenom čtyři góly. Navíc je trénuje velký trenér, takže budeme muset tvrdě pracovat, abychom si odnesli tři body," prohlásil na tiskové konferenci trenér Gennaro Gattuso.

Někdejší válečník nemohl být s uplynulým týdnem vůbec spokojen. AC Milán nejprve gólem v nastavení podlehl městskému rivalovi Interu a ve čtvrtek zase nestačil na španělský Betis, který tým Rossoneri výrazně přehrával. "Máme za sebou dva těžké zápasy, ale tým není mrtvý a já taky ne. S Betisem jsme neudělali nic z toho, co jsme měli připraveného, ale musíme se dívat dopředu. Zítra chci vidět 23 lvů a to i bez taktiky, ale s pocitem sounáležitosti a touhy po vítězství," apeloval na své svěřence Gattuso. AC Milán je v lize až třináctý a čím dál více se spekuluje o odvolání trenéra Gattusa. Jedním z možných nástupců by případně mohl být i Arséne Wenger, bývalý dlouholetý kouč Arsenalu.

Sampdoria v tuto chvíli drží čtyřzápasovou neporazitelnost a o její výtečné obraně už byla řeč. Námořníci před týdnem remizovali 0:0 se Sassuolem a v tabulce zůstali na šestém místě. Pokud však Blucerchiati v Miláně zabodují, mohou se posunout na pátou pozici před Fiorentinu.

Alespoň jedna dobrá zpráva pro Gennara Gattusa, obránce Andrea Conti už je fit a nechybí v nominaci na utkání. Do toho naopak nezasáhne. Trenér Giampaolo je na tom stejně a ze svých svěřenců bude postrádat pouze Reginiho.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Suso, Bíglia, Bonaventura, Laxalt - Higuaín, Cutrone
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Tonelli, Andersen, Murru - Praet, Ekdal, Linetty - Ramírez - Quagliarella, Defrel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.68 - 6.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - AS Řím  (neděle 20:30)
Neapol má za sebou velmi cennou remízu s Paris Saint-Germain, v níž opět dokázala vzrůstající sílu. Tu teď budou svěřenci trenéra Carla Ancelottiho potřebovat, protože je přijede vyzkoušet AS Řím. A oponent z Věčného města je letos hodně nevyzpytatelným soupeřem.

Převzít Neapol po Mauriziu Sarrim je hodně náročné. Fanoušci si za jeho éru u týmu zvykli na velmi pohledný fotbal, který udivoval kreativitou a rychlostí. Carlo Ancelotti stál před velkou výzvou, ale je to muž, který má velké výzvy opravdu rád. Postupně dokázal svým novým svěřencům vštípit organizovanost a výborně propracovanou taktiku, ale zároveň neubral na atraktivitě, na níž byli fanoušci zvědaví.

Neapol i přes počáteční nevýrazné výsledky zabrala, našla svůj rytmus i optimální hráče do zvoleného systému. A zlepšení na sebe nenechalo dlouho čekat. Partenopei jsou aktuálně druzí v Serii A, k čemuž jim pomohlo i minulé kolo. Po Sassuolu si poradili také s Udinese, od něhož neinkasovali ani jednou a navíc do jeho sítě poslali míč třikrát. Další čisté konto i přesto, že je zraněna brankářská jednička, další přesvědčivé vítězství.

Neapol se tak mohla soustředit na duel s Neapolí, který byl hodně očekávanou událostí. Neapol se totiž nachází ve velmi náročné skupině a každá ztráta by ji mohla hodně mrzet. S PSG a jeho hvězdným útokem si ale poradila více než obstojně a dvakrát nad domácí ekipou vedla! Nakonec se v samém závěru prosadil i Di María, který rozhodl o dělbě bodů, ale Neapol nebyla horším týmem.

Pravdou je, že toto utkání, ve kterém se navíc zranila hvězda Lorenzo Insigne, mohlo vysát z hráčů hodně energie. A zajímavé utkání to bude zejména pro trenéra Carla Ancelottiho. Ten v Římě hrával a nikdy se netajil přáním jednou jej trénovat. Coby trenér se proti AS postavil už několikrát. Vyhrál nad ním jedenáctkrát a jen devětkrát odcházel poražen.

Někdejší hráč Neapole a její kapitán Francesco Montervino k týmu říká: "Líbí se mi, jakým stylem teď Neapol hraje. Vzadu je mnohem jistější než dřív, trenér Ancelotti se nebojí používat více systémů a více hráčů tak, aby to pro protivníka bylo co nejtěžší. Má k dispozici velmi kvalitní kádr, který oproti loňskému roku znatelně dozrál. Jsem přesvědčen, že Neapol může dojít hodně daleko v Lize mistrů a uspět i na domácí scéně."

Lorenzo Insigne by měl být na Římany připraven, což je pro fanoušky skvělá zpráva. Zranění jsou pouze Chiriches, Verdi a Younes. Hosté z Věčného města přijedou taktéž bez několika opor. Zranění si obnovil Diego Perotti a rovněž Rick Karsdorp, přičemž zcela v pořádku nejsou ani Javier Pastore, Alessandro Florenzi nebo Justin Kluivert.

I Římané mají za sebou utkání Ligy mistrů a zvládli jej až překvapivě dobře. Jejich soupeřem bylo CSKA Moskva a Rusové odjížděli z Říma s debaklem. O ten se svými dvěma zásahy postaral Edin Džeko, k němuž se po přestávce přidal ještě Cengiz Ünder. Řím si tím napravil reputaci po katastrofálně odehraném posledním ligovém kole. Proti SPALu totiž neskóroval a naopak dvě branky dostal.

Celkově se letošní Řím vyznačuje obrovským problémem s kontinuitou. V rámci Ligy mistrů se mu daří, zatímco v Serii A mu po několika nepovedených výsledcích patří dokonce až sedmá příčka. Vlci budou chtít dát vzpomenout na poslední výlet pod Vesuv, z něhož se díky skóre 4:2 vraceli jako vítězové.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Callejón, Hamšík, Allan, Zieliński - Insigne, Milik
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Olsen - Santon, Manolas, Fazio, Kolarov - De Rossi, Nzonzi - Ünder, Lo. Pellegrini, El Shaarawy - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.31 - 5.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Parma Calcio  (sobota 15:00)
Atalanta poprvé po dlouhé době opravdu zabrala a pěti góly zničila Chievo. V sobotu odpoledne ji čeká zápas před vlastními fanoušky, kteří už se těší na Parmu. Ducali však letos ukazují, že to se setrváním v první lize myslí opravdu hodně vážně.

Atalanta patřila v minulé sezoně mezi nejzajímavější týmy Serie A a postupně její kvality začala oceňovat také Evropa prostřednictvím pohárů. Letos je to ale úplně jiný tým, přestože neodešlo zase takové množství opor. Trenér Gasperini má k dispozici pořád dost mladý a perspektivní kádr, který na klíčových postech má důležité a zkušené hráče. Ale jeho herní projev je oproti minulé sezoně v mnohém zklamáním.

Orobici jsou nyní až na 15. místě a mnohem blíž mají k boji o záchranu než o poháry. Může za to především fakt, že do kolonky vítězství si zapsali jen číslovku dvě. Přitom ta poslední výhra se udála až v minulém kole. Stála ale za to, neboť Gasperiniho hoši zdemolovali Chievo Verona pěti góly a jasně ukázali, že když mají den, těžko se zastavují. Není proto divu, že zkušený stratég mohl mluvit pozitivně.

"Z vítězství v minulém kole můžeme mít velkou radost, protože jsme na něj dlouho čekali. Teď ale nastává ta klíčová fáze, totiž abychom náš výkon dokázali zopakovat a znovu najeli do vítězného rytmu, jak se nám to dařilo vloni. Zápas s Parmou pořádně otestuje naši obranu, protože její útoky jsou téměř smrtící," uvědomuje si Gasperini.

Pro duel s Parmou nebude mít k dispozici Andreu Masiella, což bude pro obranu velká ztráta. A to i proto, že v dresu Parmy bychom opět mohli vidět rychlíka Gervinha. Alespoň mezi nominované by měli patřit uzdravení mladíci Grassi s Dimarcem.

Parma si už dokázala vybudovat respekt díky výsledkům proti Interu nebo Janovu, které obrala o všechny body. V minulém kole však narazila na favorita, který byl nad její síly. Lazio Řím díky skvělé koncovce zápasu vyhrálo 2:0 a Parma teď hodlá reagovat na porážku třemi body.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Palomino, Mancini - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Iličić, Gomez - Zapata
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, B. Alves, Gagliolo, Gobbi - Rigoni, Štulać, Barillà - Gervinho, Inglese, Di Gaudio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.94 - 9.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - Juventus FC  (sobota 18:00)
Sobotní podvečer bude velkým svátkem v malém Empoli, protože sem přijede samotný Juventus Turín. Lídr tabulky naposledy nepříjemně zaváhal a nehodlá dát druhé Neapoli naději. Domácí naopak strádají a vůbec se jim nedaří.

Empoli čeká obrovská zkouška, protože se proti němu postaví Juventus Turín. Tým, který se naposledy vrátil jako vítěz z Manchesteru. Tým, který v posledních letech nemá v Itálii konkurenci. Tým složený z hvězd. I Juventus ale dokáže klopýtnout. V minulém kole se mu nepovedlo utkání s Janovem a proti CFC si připsal jen bod. Skóre zápasu opět otevřel Cristiano Ronaldo, ale obrana Staré dámy nevydržela. Po hodině hry stanovil konečný výsledek na 1:1 Daniel Bessa.

Juventus se však poučil. Hlavou byli mnozí hráči možná už v Manchesteru, kde se místní United tou dobou chystali na oslnivý střet Ligy mistrů. Pro Starou dámu byl výsledek z Janova velmi cennou lekcí, protože jejich přístup proti Angličanům byl diametrálně odlišný. A sklízel úspěch, neboť i Ronaldo byl zastíněn. Scénu v "Divadle snů" si pro sebe ukradl Argentinec Paulo Dybala, který v 17. minutě jedinou trefou rozhodl ostře sledovaný duel.

Někdejší opora Palerma v rozhovoru pro Gazzettu dello Sport prohlásila: "Vyhrát na Old Trafford je úžasný a neopakovatelný zážitek, takže jsem opravdu šťastný. Jsem tu od toho, abych hrál, byl připraven, kdykoli trenér řekne. Nebojím se konkurence, protože vím, že když na sobě budu tvrdě pracovat, tak se šance objeví. Bylo hodně důležité po nedávné remíze s Janovem vyhrát, abychom se znovu dostali do tempa. Doufám, že budeme takto pokračovat co nejdéle," přeje si Dybala.

Vzhledem k náročnému programu se dá očekávat, že trenér Massimiliano Allegri pozmění svou obvyklou sestavu. Od prvních minut bychom se mohli dočkat na trávníku Ruganiho s De Scigliem a Douglasem Costou. Jedinými zraněnými hráči zůstávají záložníci Emre Can a Sami Khedira. Jistý není ani start chorvatského útočníka Maria Mandžukiće.

To domácí trenér Aurelio Andreazzoli má mnohem víc obav. Kromě toho, že zcela určitě nenastoupí zranění Polvani s Rodriguezem, nejsou stoprocentně připraveni ani Mčedlidze, Lollo a Veseli, což jsou citelné ztráty. Největší potíže ale toskánskému celku dělají jeho výkony na hřišti, ať je počet absencí jakýkoli. Empoli v druhé lize oslňovalo velmi přesvědčivým a atraktivním herním stylem a výsledky.

V první lize sice pokračuje v atraktivní hře, ale nedokáže příliš často proměňovat své šance a body se proto nedostavují. Rázem se tak z Empoli stal jeden z hlavních adeptů na rychlý návrat do druhé ligy. Empoli nemá špatné hráče a jedná se o velmi talentovaný celek, který má velký potenciál, ale neschopnost zakončovat své akce vede k přílišnému ztrácení bodů.

Empoli vstřelilo doposud jen osm branek, což jeho snahy o záchranu znemožňuje. V devíti kolech vyhrálo jen první duel a od té doby se trápí. Mnoho radosti nemohlo mít ani v minulém kole, protože ani tři branky mu nestačily na tři body. S Frosinone totiž po divoké přestřelce remizovalo 3:3.

Trenér Andreazzoli k tomu řekl: "Líbí se mi naše nasazení a touha hráčů nechat na hřišti všechno. Ale ani to nám nepomůže, pokud se nenaučíme střílet a proměňovat naše šance. A to platí zvlášť proti Juventusu, který nám mnoho prostoru nedá. Pokud chceme dobrý výsledek, musíme být maximálně efektivní," dodává Andreazzoli.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Di Lorenzo, Silvestre, Maietta, Pasqual - Krunić, Capezzi, Acquah - Zajc - Caputo, La Gumina
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, Bonucci, Rugani, A. Sandro - Pjanić, Matuidi - Bernardeschi, Dybala, Douglas Costa - C. Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.10 - 5.69 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - ACF Fiorentina  (sobota 20:30)
Po dvou zápasech bez vítězství potřebuje Fiorentina znovu zabrat, ale v Turíně na Stadio Olimpico jí čeká tvrdý oříšek. Granata dokáže před vlastním publikem porazit kohokoliv, i když je pravdou, že v této sezoně se jí doma spíše nedaří.

Turínu patří v tabulce deváté místo, ale pomalounku potichounku se přibližuje evropským pohárům, což je hlavní cíl. Granata aktuálně drží čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti, z toho třikrát bodovala na půdě soupeře, ale co domácí bilance?

Mazzarriho tým odehrál na Stadio Olimpico čtyři utkání a rovnou polovinu prohrál. Nejprve v úvodním kole těsně nestačil na AS Řím a v 5. kole pak na dalšího favorita Neapol. I v tomto kole bude hostit těžkého soupeře - ambiciózní Fiorentinu.

Nebýt poměrně nevyrovnaných výkonů, mohla Fiorentina v tuto chvíli klidně držet jednu z příček zaručujících Ligu mistrů. Takhle je "až" šestá a na čtvrté Lazio ztrácí čtyři body. Viola samozřejmě představuje nepříjemného a silného soupeře, který však za poslední čtyři zápasy jen jednou vyhrál. Před týdnem svěřenci trenéra Stefana Pioliho doma na stadio Artemio Franchi pouze remizovali 1:1 s Cagliari. Samotný kouč byl s výkonem hráčů spokojen, na druhou stranu litoval zbytečných chyb, které Viola vyrobila a které jí stály tři body.

Turín dokázal doma Fiorentinu porazit před dvěma lety, od té doby se oba týmy spolu utkaly třikrát a hned dvakrát byla úspěšnější hostující Viola. Pioliho svěřenci vyhráli na Stadio Olimpico i v minulé sezoně, pod výhru 2:1 se brankami podepsali Veretout a z pokutového kopu Cyril Théréau.

Dobrá zpráva pro všechny: Oba celky se mohou poměřit v nejsilnějších sestavách, ani jeden totiž netrápí marodka.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Moretti - De Silvestri, Meité, Rincón, Baselli, Berenguer - Iago Falqué, Belotti
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenkovič, Pezzella, Vitor Hugo, Biraghi - Benassi, Veretout, Gerson - Chiesa, Pjaca, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.23 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC981019:625
2.SSC Neapol970218:1021
3.Inter Milán961213:619
4.SS Lazio960313:918
5.UC Sampdoria943212:415
6.ACF Fiorentina942315:714
7.AS Řím942316:1214
8.US Sassuolo942315:1414
9.Turín FC934211:1113
10.Parma Calcio941410:1113
11.Janov CFC841313:1513
12.AC Milán833215:1112
13.SPAL 201394058:1012
14.Cagliari Calcio92437:1010
15.Atalanta Bergamo923414:129
16.Udinese Calcio92258:138
17.Bologna FC92256:128
18.Empoli FC91358:136
19.Frosinone Calcio90276:242
20.Chievo Verona90277:24-1
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (320)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele