Sečteno, podtrženo, obhájeno aneb Události 2. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

25.06.2020, 23:55
Názory a komentáře
Na počet zápasů nejchudší kolo FORTUNA:LIGY je minulostí. V rámci druhého kola nadstavby se totiž nehrálo play-off o Evropskou ligu, bojovalo se tak pouze na frontě o titul a o záchranu. Zatímco v elitní šestce byl k vidění poměrně zajímavý fotbal, na opačném konci tabulky přinesly tři zápasy pouhý jeden gól, a to ještě z penalty.

Nejveselejší mohou být ve Vršovicích. Slavia doma opět porazila Plzeň a slaví druhý mistrovský titul v řadě. Mimochodem, od doby, co slávisté obhájili titul před jedenácti lety, to zvládla pouze jednou Viktorka.

Pokud je v řadách červenobílých někdo, kdo má ve zvyku rozhodovat důležité zápasy, pak je to Lukáš Masopust. Tentokráte sice neskóroval, jeho asistence na vítězný gól Ševčíka ale byla rovněž klíčová.

Zápas kola


Sparta Praha-Baník Ostrava

Jednoznačně nejatraktivnějším zápasem kola byla vypjatá řežba mezi Spartou a Baníkem. Do vedení šli v úvodu Slezané, dvě slepené trefy Hložka a pozdější Kozákova daly Letenským do poločasu dvougólové vedení. Na vítězství Sparty nezměnila nic ani Kuzmanovićem proměněná penalta.



Gól kola


1. Adam Hložek (Sparta Praha)

Zcela výjimečná situace, první dvě místa patří jednomu hráči. Adam Hložek nejprve ranou pod břevno srovnal stav utkání v Ostravě, za malý okamžik hlavičkou za pomoci konstrukce vystřelil sparťanům vedení.



2. Adam Hložek (Sparta Praha)



3. Petr Ševčík (Slavia Praha)



Jedenáctka kola



Brankář - Tomáš Grigar (Teplice)

Skvělými zákroky deptal olomoucké hráče a dotáhl "Skláře" k bodu. V první půli se blýskl proti Houskově dalekonosné ráně a Zahradníčkově pokusu, po pauze přiváděl k zoufalství zejména mladého Chytila.

Pravý obránce - Vladimír Coufal (Slavia Praha)

Neúnavně jezdil nahoru a dolu a provětrával soupeřovy krajní hráče. Důraz v osobních soubojích, přesnost na balónu a zejména rychlost dělaly chvílemi plzeňské levé straně veliké potíže

Střední obránce - Martin Šindelář (Karviná)

Kromě toho, že výrazně pomohl k udržení čistého konta, několikrát zahrozil i před Fendrichovou bránou. Neujala se však ani jeho hlavička po půlhodině hry, ani střela v samotném závěru. V obou případech mu radost sebral skvělý opavský gólman.

Levý obránce - Martin Frýdek (Sparta Praha)

Hlavně v první půli působil směrem dopředu velmi aktivně. Několik jeho úvodních akcí ještě úspěch neslavilo, když ale po závaru v pokutovém území přistrčil míč Hložkovi, vysloužil si tím do kolonky asistencí plusový bod.

Pravý záložník - David Moberg Karlsson (Sparta Praha)

Hned dvě asistence si připsal šikovný švédský křídelník. Nejprve asistoval nadýchaným centrem na Hložkův vedoucí gól, o sedm minut později podobným vzdušným balónem našel i hlavu Kozáka, čímž se podílel na brance vítězné.

Střední záložník - Marek Hlinka (Fastav Zlín)

Spolehlivým výkonem uprostřed hřiště se výrazně podílel na důležitém vítězství "Ševců". V závěru mohl efektní patičkou dokonce skórovat a dodat Zlínu klid, bohužel pro něj i jeho spoluhráče střela cíl nenašla.

Střední záložník - Tomáš Hübschman (Jablonec)

Nestává se mu často, aby se dostával do zakončení. Ještě větší výjimkou je v Hübschmanově podání gól, natož hlavou. A přesně to se mu povedlo v závěru duelu s Libercem, trefa navíc může být klíčová pro účast Jablonce v evropských pohárech.

Střední záložník - Petr Ševčík (Slavia Praha)

Dlouho si odváděl svou neviditelnou práci ve středu hřiště a kreativitu do značné míry přenechával na Stanciuovi, nakonec se však stal hlavním hrdinou zápasu. Na Masopustův pas z pravé strany totiž výborně naběhl do vápna a přízemní ranou k tyči rozhodl o slávistickém titulu.

Levý záložník - Adam Hložek (Sparta Praha)

Jednoznačně hlavní hvězda zápasu. Ve čtyřiadvacáté minutě se ve vápně zorientoval na jedničku a z otočky pod břevno nechytatelně zavěsil, jen o pár desítek sekund později už našel ve vzduchu balón a hlavou o břevno otočil.

Útočník - Jan Kuchta (Slovan Liberec)

Jak je u libereckého útočníka zvykem, soupeře dráždil svou tvrdou hrou, za což si ve druhé minutě vysloužil žlutou kartu (za barvu mohl být rád). Pak však ukázal i svůj fotbalový um. Po Plechatého zaváhání nezazmatkoval a tváří v tvář Hrubému otevřel skóre utkání.

Útočník - Ondřej Šašinka (Baník Ostrava)

S nekompromisní sparťanskou obranou měl těžké pořízení, vedl si však obstojně. Úvodní gól utkání lze do značné míry připsat jemu, byl to totiž právě Šašinka, kdo našel z protiútoku před brankou zcela osamoceného střelce Potočného.

Nemělo by vám uniknout


Benjamin Tetteh mohl v závěru dodat Spartě klid, jenže sudí skočil Svozilovi na hereckou etudu a odpískal sparťanskému útočníkovi faul.



Později Milan Baroš nevybíravým způsobem sestřelil Štetinu, který si počínání ostravského útočníka líbit nenechal a na trávníku vznikla pořádná strkanice. Klidné atmosféře nepřidali ani diváci z tribun.



Hodně horko bylo i v podještědském derby. Už v samotném úvodu Kuchta ošklivě prošlápl Kratochvíla.

V závěru zase mohli sudímu děkovat domácí, oranžový zákrok Jeřábka navíc postrádal jakýkoliv smysl.



Těžko se dá pochopit i Lingrovo počínání, který se místo proměnění šance ochotně poroučel k zemi.



Zachyceno na sociálních sítích


Sponzoři na prvním místě.

Loni zazářil při titulových oslavách Simon Deli, letos ukázal svou českou slovní zásobu (byť podstatně skromnější) Nico Stanciu.



Je horší "Smrt Spartě", "cikáne", nebo "Jude Slavie"?

Tak často jako Richard Krajčo ale Šmíca určitě neslaví.

A na závěr zpráva pozitivní...

VAR v akci


Jablonec měl původně kopat po zákroku na Kroba penaltu, přítomnost VARu mu v tom ale zamezila. Čas 2:33.



Svozilovi sice sudí simulaci spolkl, ne už tak Adamu Hložkovi. I když slovo simulace je tu možná trochu přehnané, zásah Procházkova loktu do obličeje na videu k vidění není, což potvrdil i VAR. V čase 3:30.



Změny v tabulce


Skupina o titul už má jednoznačně určené první dvě pozice. Titul obhájí Slavia, která zároveň míří do mistrovské části předkola Ligy mistrů, druhá Plzeň si zahraje nemistrovskou. Evropské lize je blízko pražská Sparta, které k jistotě třetího místa stačí ve zbytku sezóny remíza s Jabloncem nebo jedno vítězství. O další pozice ještě může být bitva, Liberec totiž na svého severočeského konkurenta ztrácí jen dva body, náskok na Baník je ale jen o polovinu větší.

Mezi nejhoršími celky nejvyšší české soutěže to vypadá, že už známe trio zachráněných. V Olomouci si už mohou oddechnout definitivně, Teplicím stačí jediný bod a Zlín je ve stejné situaci, jako ve vyšších patrech Sparta. Potřebuje buď plichtu s Karvinou, nebo jedno jiné vítězství. Právě Karviná dost možná bude ještě bojovat, aby nespadla přímo, na Opavu s Příbramí totiž má náskok pouhých tří bodů.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha32246262:1178
2.Viktoria Plzeň32216562:2369
3.Sparta Praha32168862:3856
4.FK Jablonec321481047:4450
5.Slovan Liberec321461252:4348
6.Baník Ostrava321291145:4045
Tabulka
 TýmZVRPSB
11.Sigma Olomouc328131136:3937
12.FK Teplice328111333:5035
13.Fastav Zlín32961729:4833
14.MFK Karviná325121524:4327
15.SFC Opava32591817:5024
16.1. FK Příbram32662021:5524

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (122)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nico do repre místo Bořka.

Reagovat
TheMally11

místo něj tam může být kdykoliv ze Zlína

Reagovat
Bakary3

Nedokazu si predstavit, ze si sestavu kola nekdo zaslouzil vic nez Kudela s Borilem

Ta narazka na Krajca

A ten rozhodci, co nevyloucil Kuchtu s Jerabkem, by si uz ligu nemel nikdy zapiskat

Tohle je neuveritelny, ty 2 vylizanci tam jdou bez jakyhokoli respektu ke ke zdravi spoluhrace a hrajou si vesele dal ...

Ale nejaky odsouzeni, pohorseni a hlavne udiv prijde zas az s nějakým vaznym zranenim.

Fakt supr, hlavne zas delejte rozhodcim školení, seminare, soustredeni v Portugalsku, a prehlizejte pritom zasadni veci a neukazujte jejich chyby, kzery se zrovna nebudou resit v mediich.

Skvela cesta

Reagovat
Bakary3

* protihrace

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Šindy je pro styl Karviné výborný, ale jestli chce jít Baník trochu jinou cestou, tak u nás budoucnost nemá. Snad ho koupí a když ne oni, tak někdo jiný.

Reagovat
Skleepy

To psal někdo, kdo ty zápasy neviděl? "Levý obránce - Martin Frýdek (Sparta Praha) - Hlavně v první půli působil směrem dopředu velmi aktivně." Frýdek do druhé půle vůbec nenastoupil. "sedm minut později podobným vzdušným balónem našel i hlavu Kozáka, čímž se podílel na brance vítězné." Kozák dobrá hlavička no, to sotva líznul kopačkou.

Reagovat
smazaný uživatel

za Hotovo Dvacet

Reagovat
smazaný uživatel

Beauguel Pěkný od něj. Teď jsem si všimnul, že v nedávné době na twitteru hodně psal o rasismu u nás. Škoda, že se tomu nevěnuje větší pozornost v médiích, je možný, že jsem si toho jenom nevšimnul, ale je třeba o tomhle problému psát víc. Beaguel je na TW docela aktivní, chudák tam pak narazí na takový potraty. Ale stejně pořád píše sympaťák

Btw bílí Sparťani jsou úplně blbí??? Když černí hráči nejdou na děkovačku kvůli rasismu ze strany fanoušků, tak bílí tam stejně jdou? Vážně? To musí bejt kabina...

Reagovat
bobis21

Taky nechápu že všichni ostatní to ignorují

Reagovat
Salfovic

Jako kdyby teď těch blábolů o rasismu bylo málo

Reagovat
Bakary3

Oni jim jdou poděkovat, protože to jsou "fanoušci" - přitom taky kvůli těmhle kreténům v hledišti je Sparta tam, kde je. Dělají pořád problémy, pro černý to musí bejt fakt příjemný... Vytváří se pak právě takovýhle rozkoly, kdy to dělí bílý a černý...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

OMG, zase další přehnanej moralista. Psát víc o rasismu? Máš snad fakt pocit, že se o tom ted nepíše nonstop? 3 roky bylo v kurzu MeToo, práva žen, vyministky co v životě neviděly péro začly hromadně řešit, kdy se na ně kdo nadrženě podíval z druhý strany ulice a ony z toho maj už 15 let trauma. Ono se to ale cyklicky vrací. Předtím to byly práva černejch a dnes jsou to zase práva černejch. V kostelech přemalovat ježíše načerno, protože zobrazení bílýho ježíše je diskriminace? Však proč ne, už tak žijeme v naprostým kocourkově, takže už se nedivím ničemu.

A Ty tu ted ještě napíšeš, že by se téma rasismu mělo řešit víc, protože je to závažné a přehlížené téma

Reagovat
Blasphemer

Měl by sis zapíchat, kámo.

Reagovat
cetto

Stalo se dvakrát za posledních 14 hodin

Reagovat
Blasphemer

A spočítal jsi to určitě správně?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

14x za poslední dvě hodiny

Reagovat
kilobyte
Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Losinho

Reagovat
Selänne

Potopeno

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
Baronne

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

To je návrh?

Reagovat
Blasphemer

¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
cetto

*feministky

Reagovat
smazaný uživatel

Bez si koupit počítadlo radsi

Reagovat
meno

Blboune

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

ale teda musím říct, že po tom incidentu to bylo i v normal zprávách na nové, což asi dosah docela má.

Ale naopak "vtipné" , že v těchto souhrnech kola, kde se řeší každý debilní tweet, tak žádná zmínka..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Veselka v tom Mádlově tweetu...

Reagovat
Skleepy

kandidát za Svobodné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Jeřábek a Kuchta. Proč to netrestáme zpětně? Zase čekáme až se něco stane a pak dáme trest 8 zápasů protože budeme řešit zase jen následek?

Reagovat
Skleepy

Bože, ten je neustále tak nesympatickej a ublíženej.

Reagovat
Bakary3

Já s tímhle tedy problém nemam.

Jen víc hráčů, kteří do těch rozhodčích budou ODŮVODNĚNĚ šít.

Vždyť jen říká, co si často myslí většina z nás, ale ostatní to radši nějak diplomaticky zamlčí.

Reagovat
ratusek

Žlutá pro něj byla nesmysl, ale proč neřekne i to bé a nezmíní se o Kuchtovi např? Ubrečený Hoftych tomu dává korunu, ten preventivně brečí pořád

Reagovat
Bakary3

To je pravda, a zase by mohl říct cé o Jeřábkovi, takže 1:1

Je jasný, že člověk v emocích trošku plácá... Ale mně to nevadí, co ty rozhodčí vyvádí, to je někdy prostě šílený.

Reagovat
ratusek

Jeřábka zmínil tím kotníkem u Baluty

Reagovat
Bakary3

a jo

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ale je pravda, že ta žlutá byla úplnej nesmysl.

Reagovat
Salfovic

Co je na těch gólech Hložka jako tak úžasného ?

Reagovat
Bakary3

Tak ono jich moc nepadlo, žejo..

Reagovat
Salfovic

Mohli tam dát třeba Hubschmana, co dal snad svůj třetí ligový gól v kariéře

Reagovat
Bakary3

Jenže bys je zjebal, co bylo na tom golu tak úžasného

Reagovat
Salfovic

To je celkem možné.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
lichna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

A Kuchtu chceme my i Sparta...

Reagovat
Greny

a on je odchovanec Sparty co odesel do Slavie ne ?

Reagovat
Stannis Baratheon

Jojo

Reagovat
TheMally11

tak to může jít do Plzně

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ta situace s útočníky je u nás fakt bídná, když se musí Slavia se Spartou prát o Kuchtu

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
ratusek

přitom ani jednomu nepomůže

Reagovat
Stannis Baratheon

Ne asi. Úplně marný a ještě k tomu nesympatický. A, co víc, před sezónou jsme ho tam pustili.

Přitom by se stačilo podívat na Balkán, do Skandinávie nebo prostě někam do ciziny.

Reagovat
Bakary3

Před sezonou jo, ale prodali ho sotva před dvěma měsíci...

Reagovat
Stannis Baratheon

Dokonce no Já doufám že je to vážně jen hoaxx

Reagovat
Trand

Ale zase Pardubák

Reagovat
Stannis Baratheon

No v žácích někdy no, navíc tuším hrál za Paramo ne?

Reagovat
žrout

U Jardy nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ManUnited

Výměna za Musu/Pulkraba + doplatek od vás a není problém

Reagovat
iamek

Nešel tam před sezonou od vas ?

Reagovat
Mr.Mike

Tak kdyby sel k vam tak bychse nedivil.. Do systemu Trpisaka by se celkem hodil.. Trochu typ Tecla.. Ale co by delal u nas to fakt nevim.. Jeste kdyz mame hrace jako je Drchal, Pulkrab a Julis, kteri horsi nejsou

Reagovat
kilobyte

"Zeptáme se Nicka, protože to nezažil" Přitom má z těch šašků nejvíc titulů.

Reagovat
jackinho10

Ale ne v cesku

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

což je jedinej titul, kterej se počítá

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Greny

Mihalik prestupuje do Plzne natrvalo smlouva na tri roky ...

Reagovat
sosna

A Hubník se s velkou pompou vrací na Hanou ... nečekaně.

Reagovat
dinss

Snad pustíte Jemelku. Ten kluk si to zaslouží... byť teda si myslím, že v Kazachstánu by jej byla škoda. Takže je vlastně dobře, že tenkrát nešel. Každopádně věřím, že má navíc než Kazachstán..na druhou stranu v nejlepším klubu v lize co hraje poměrně pravidelně EL.

Reagovat
cetto

Co má navíc?

Reagovat
dinss

Než hrát v Kazachstánu?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Docela se divím, že tohle kopyto chtěj.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
dinss

Protože tomu nerozumíš no. To se pak nedá nic dělat.

Reagovat
db18

Snad se s ním počítá na hrot.

Reagovat
Greny

Reagovat
PavlíčeQ

A kde doteď hrál? Snad jste ho nedávali na křídlo.

Reagovat
Blasphemer

Ano.

Reagovat
Greny

prave ze ho staveli na kridlo ... coz je chyba

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
žrout

Reagovat
db18

No... jo...

Reagovat
PavlíčeQ

On musí hrát na hrotu, na křídle je poloviční. To je jak kdybychom dávali Doležala na křídlo a pak se divili, že to není ono.

Reagovat
Blasphemer

On na tom křídle vypadá, jak kdyby absolutně postrádal fotbalové myšlení. Prostě kopni a běž, a pak když má vymyslet přihrávku/nacentrovat, tak je to tragédie.

Ale u vás měl docela luxusní bilanci minuty/góly, ne? Asi by mu svědčilo víc, kdyby hrál na hrotu s hlavním úkolem zakončovat.

Reagovat
PavlíčeQ

On vždycky hrál na hrotu, ať už to bylo v Jablonci nebo mládežnických repre. On nikdy nebude ten kreativní co vymyslí nějakou super přihrávku, neudělá nějaký super sólo na křídle. On musí být na hrotu, dostávat přihrávky před bránu/za obranu a jeho zakončení je pak dostatečně kvalitní na to, aby dával dostatek gólů. Každá minuta mimo hrot je ztracená minuta.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Marv

Reagovat
Rolf

Tak jsme ten titul "obhájili",že jsme dali neregulérní branku v Příbrami jaká se jentak nevidí,

i s podporou VAR,což ve světě nemá obdoby je jedno.Luftjarda prohlásil šíbra Nezmara za

Génia a jede se dál,všechny sviňárny jsou zapomenuty,a že jich bylo!!

Reagovat
smazaný uživatel

Událost kola bych teda viděl i to, že snad poprvé v historii české ligy došlo k solidaritě mezi fanoušky, kdy domácí tým poskytl určitou část lístků pro hosty a nechal je na tribuně. Zvláště, když se jedná o odvěké rivaly.

Nepočítám Jablonec. Tam to šlo přes klub a rivalita nulová, ba naopak (Čest BJ ! :-) )

Za což jim ještě jednou patří dík.

A na to konto jsem zvědav, jak se k této solidaritě postaví i jiné kluby.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
kilobyte

Tak slávisti asi žádný lístky sparťanům nepustí.

Reagovat
Bakary3

A spartani se tam taky nepohrnou

Reagovat
smazaný uživatel

To už je na nich.

Ale u žida bych se ani nedivil, kdyby se nesnažil, nic nového :-)

Reagovat
kilobyte

Tak přijít kvůli tomu o předávání titulu. To by neudělal ani potomek Gándhího a matky Terezy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to na nich. Jinak jsem ale rád, že i v Česku se našla konečně solidarita v tomto ohledu.

Když si vzpomenu, jak sem byl před 9 lety v Polsku na zápase Wilsy s Jagou, domácí stadion procházel rekonstrukcí, tudíž hosté zamknutý sektor a stejně je Wisla pustila mezi sebe... Říkal sem si, že u nás se toho asi nikdy nedočkám.

Dočkal se

Reagovat
Losinho

To doufám

Reagovat
jackinho10

Pokud si dobre pamatuju, tak loni tam ani zadni spartani nesli a to mohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i ten Jablonec, ač ho osobně nemám rád (kvůli Pelty) bych započítal, alespoň trochu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele