Primera División - preview 4. kola

21.09.2010, 09:40, aktualizováno 23.09.2010, 09:03
Previews
Čtvrté kolo španělské La Ligy se dnes uzavře posledními třemi zápasy. Santander má v úvodu soutěže velmi těžký los, dnes se představí v Seville. Getafe bude proti Malaze bojovat o druhou výhru v sezoně. Zlepšující se Villarreal přivítá remízového krále z La Coruni.
Villarreal CF - Deportivo La Coruña  (čtvrtek 20:00)
Villarreal pomalu ale jistě nabírá formu a přibližuje se špici tabulky. Valencijský klub nyní na třiadvacetitisícovém domácím stadionu El Madrigal vyzve zatím ještě neporažené Deportivo La Coruña, které se však kvůli třem remízovým výsledkům krčí na chabé patnácté příčce.

Galícijský tým vedený Miguelem Ángelem Lotinou v tomto ročníku moc nezáří. Slabinou Deporu byla v prozatímních třech odehraných kolech ofenzíva, která se postarala všehovšudy jen o dvě branky, které navíc mexický reprezentant Andrés Guardado vstřelil ze značky penaltového puntíku.

Prachmizerná koncovka se ukázala v předcházejícím utkání s Getafe, v němž Lotinovi svěřenci neproměnili na osm velkých příležitostí a museli se spokojit pouze se dvěma trefami z pokutových kopů, o nichž již byla řeč. Depor měl na to zvítězit, ale potřetí za sebou bral jenom bod. Jak tomu bude ve Villarrealu?

Villarreal by se mohl díky případnému vítězství posunout na třetí pozici, což by byl oproti loňské sezóně pořádný skok. Před rokem se totiž pochroumaná Žlutá ponorka s nefungujícími motory až do půlky října plahočila na poslední příčce a vypadalo to s ní velmi zle. V listopadu, potažmo na jaře přišel obrovský vzestup výkonnosti a posun na pozici, která Villarrealu zajistila účast v Evropské lize, ač menší oklikou přes vyřazení Mallorcy z evropských soutěží kvůli dluhům. V současnosti se svěřencům Juana Carlose Garrida daří a po roce patří k velkým adeptům na pohárové příčky. Svou fazónu ale musí potvrdit proti Deportivu La Coruña, které by případným importem hodně pomohlo své nepříliš lichotivé situaci.

Zatímco Juan Carlos Garrido má k dispozici kompletní zdravý kádr, Lotina bude postrádat dvě opory Rikiho a Juana Domíngueze.

Domácí nastoupí v brance se zkušenou stálicí Diegem Lópezem, před nímž bude operovat Ángel Lopez, posila z Valencie Carlos Marchena, dvacetileté příjemné překvapení nové sezóny, argentinský mladíček Mateo Musacchio a zkušený pravý bek Joan Capdevila. Záložní řada nastoupí v tradičním složení, kdy na levé straně bude operovat letošní mistr světa Santi Cazorla, uprostřed dvojice Marcos Senna a Bruno Soriano a napravo letní posila z Mallorcy Borja Valero. Na hrotu nastoupí úderná italsko-brazilská dvojice Rossi - Nilmar.

V dresu hostí bychom v brance marně hledali zkušeného Daniela Aranzubíu, přednost dostane čtyřiadvacetiletý Manuel Fernández. Obrana nastoupí v relativně tradičním složení, tedy s Morelem napravo, tradičními stopery Diegem Colottem a Albertem Lopem uprostřed a Laurem napravo. Levá záloha patří Andrési Guardadovi, střed pak posile z portugalské Vitórie SC, Francouzi Yvesi Desmaretsovi a konečně i navrátilci Jucovi, napravo nastoupí Juan Rodríguez. V útoku by měla operovat dvojka neproduktivních útočníků Lassad a Adrián.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Málaga CF  (čtvrtek 20:00)
Getafe, jenž patří mezi kluby hájící španělské barvy v evropských soutěžích, přivítá na svém stadionu Coliseum Alfonsa Péreze nevyzpytatelný andaluský klub z Málagy a bude se chtít vítězstvím posunout na dohled pohárovým příčkám.

Málaga bude s největší pravděpodobností stejně jako v loňské sezóně hrát o setrvání ve španělské nejvyšší soutěži, což sice potvrzuje svými výsledky, ale nikoliv svými výkony. Andaluský celek sice v prvním kole dostal naprosto zaslouženě napráskáno od výborně hrající Valencie, ale ve druhém kole překvapil Zaragozu a všechny španělské fanoušky pětigólovým nášupem během čtyřiatřiceti minut, jímž zostudil současný poslední celek ligové tabulky Real Zaragoza.

V posledním utkání se Málaga připravila alespoň o bod kvůli neuvěřitelné impotenci a zejména zbytečnými minelami v defenzívě. V andaluském derby proti Seville mohla žehrat jen na vlastní koncovku, Sevillistas pak vynášeli do nebes parádně chytajícího Andrése Palopa. Pokud celek vedený Jesualdem Ferreirou předvede podobný výkon jako v zápase se Sevillou, má určitě velkou šanci na bodový import z Getafe.

V Málaze se skrývá zatím nepoznaná síla, která ale byla mírně odkryta právě v zápase se Sevillou. Ferreirovo nově poskládané mužstvo může být v budoucnosti příslibem dobrých výsledků a kvalitní hry, nyní se však stále sehrává. Své kvality mužstvo ukázalo již v zápase se Sevillou: "Férovějším výsledkem by byla určitě remíza. Děláme pokroky a je jasné, že v sobě něco máme. To všechno jsme ukázali proti Seville," posteskl si kouč Ferreira, pro něhož byla remíza s úhlavním andaluským nepřítelem velké zklamání.

Getafe si v pondělní dohrávce třetího kola připsalo bod za remízu na hřišti Deportiva La Coruña a může být rádo, že se tak stalo. Depor byl po celou dobu aktivnější, svého soupeře předčil a vytvořil si krom dvou proměněných penalt ještě kupu šancí. Ty ale zlikvidoval fantastický Jordi Codina, kterého můžeme označit za největší hvězdu utkání.

Poněkud větší oslabení oproti normálu hlásí Getafe. Domácí trenér Míchel může být potěšen návratem dvojice Pablo Pintos a hlavně Juan Albín, zatímco mimo hru jsou Ibrahim Kas, Rafa López, brankář Óscar Ustari a zejména opora týmu Jaime Gavilan. Portugalský kouče Jesualdo Perreira postrádá Dudu, Héldera Rosaria a pochybnosti panují nad startem Manola Gaspara.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Racing Santander  (čtvrtek 22:00)
Racing Santander v neděli poprvé v tomto ročníku okusil slastný pocit z vítězství nad trápícím se Realem Zaragoza a nyní se pokusí okrást alespoň o jeden bod jednoho z největších adeptů na příčky zajišťující účast v Lize mistrů, jímž je nejlepší andaluský tým současnosti Sevilla.

Nejznámější kantábrijský klub a jeden ze zakladatelů španělské profesionální kopané Racing Santander má na úvod soutěže skutečně těžký los, když jej po Barceloně a Valencii čekají v následujících čtyřech týdnech zápasy proti Seville, Villarrealu a Realu Madrid, tedy mače s obrovskými favority na nejvyšší příčky.

Na stadionu Sáncheze Pizjuána se týmu vedenému Miguelem Ángelem Portugalem nedává moc šancí na úspěch, přesto se přijíždí kantábrijské mužstvo, které by mělo nastoupit v takřka kompletním složení, poprat minimálně o bod.

Opticky to vypadá, že je Sevilla jedním z nejlepších mužstev v soutěži, ale zdání skutečně klame. Sevillistas se daří spíše výsledkově nežli herně, na což má s největší pravděpodobností vliv velký pohyb a změny v kádru v letních měsících. Mužstvo se spolu ještě dostatečně nesehrálo, což bylo vidět zejména v zápase s Málagou, kterému by slušelo remízové rozuzlení. Herní projev není ideální, ale podstatné jsou samozřejmě výsledky, které jsou v současnosti velmi dobré, nepočítaje evropské poháry, v nichž Sevilla totálně propadla a zatím propadá.

Do nominace Rojiblancos se nedostal Luis Fabiano, žádnou další výraznou absenci domácí mužstvo nehlásí. Sevilla by měla nastoupit v brance s Málagou famózním Andrésem Palopem, před nímž budou pobíhat a bránit útoky soupeře Mouhamadou Dabo, Julién Escudé, Martín Cáceres a dosavadní nejlepší střelec týmu Abdoulay Konko. Jako defenzivní štít bude v sestavě působit Didier Zokora, před nímž budou ve středu zálohy hrát pětadvacetiletý italský středopolař Tiberio Guarente a Alejandro Alfaro, na krajích zálohy pak nastoupí Diego Perotti a Luca Cigarini. V útoku tradičně dostane šanci reprezentační útočník Álvaro Negredo, který se letos trefil jenom jednou, a to z penalty.

Za hosty bude chytat tradiční třicetiletá opora klubu Toño. Obranná čtveřice nastoupí ve složení Domingo Cisma, Marc Torrejón, Henrique a Christian Salas. Zálohu bude tvořit Manuel Arana, senegalský reprezentant Papakouly Diop, řecký záložník Alexandros Tziolis, zkušený pětatřicetiletý záložník Pedro Munitis a další dlouholetá opora klubu Gonzalo Colsa. Na hrotu útoku by měl operovat jediný forvard, jímž by mohl být při zranění Markuse Rosenberga argentinský mladíček a střelec druhé trefy v zápase se Zaragozou Ariel Nahuelpan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.90 - 6.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Levante UD  (středa 20:00)
Středeční program španělské Primera División nabídne mimo jiné také souboj týmů ze dna tabulky. Almería je jedním ze čtyřech týmů bez výhry, ovšem co by za její dva body dalo Levante, které zatím potvrzuje roli fackovacího panáka a všechny své zápasy prohrálo.

Skromný klub z Andaluzie v úvodním kole odvezl bezbrankový výsledek z Pamplony a v tom druhém doma v závěru vybojoval remízu 2:2 s Realem Sociedad, první porážka tak přišla až ve třetím kole. Almería prohrála nejtěsnějším rozdílem na hřišti barcelonského Espanyolu a nyní, po odehrání úterních zápasů, se propadla až na osmnáctou příčku.

Že situace není zrovna příznivá, si je vědom i Juanma Ortiz, osmadvacetiletý záložník ale zůstává v klidu. "Nejsme nervózní, nemusíme být. Právě naopak, v tento moment bychom měli zachovat klid a domnívám se, že se nám to daří. Sezóna teprve začala a zbývá toho odehrát ještě hrozně moc, takže máme dost času na zlepšení," řekl pro deník AS.

To Levante cestuje na Estadio de los Juegos Mediterráneos v roli naprostého outsidera, když zatím na své první body stále čeká. V úvodních dvou kolech inkasoval nováček soutěže tvrdé direkty v podobně porážek 1:4 od Sevilly a v Getafe, zatímco tento víkend i přes zlepšení podlehl 1:2 Villarrealu. Kouč Luís Garcína možná bude muset oželet startu Felipe Caiceda, který ale do Almeríe i přes zdravotní problémy odcestoval, jeho protějšek Juanma Lillo má k dispozici kompletní ansámbl.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.68 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Hércules CF  (středa 20:00)
Na stadionu La Romareda se utkají dva aspiranti na boj o záchranu. Nováček Hércules CF měl na začátku obtížný los, dokázal ale šokovat celý fotbalový svět výhrou v Barceloně a podobné choutky jistě bude mít i na půdě Zaragozy, která si start do sezóny jistě představovala jinak.

Tým trenéra Josého Aurelia Gaye nevstoupil do nového ročníku La Ligy špatně, když remizoval v La Coruni, následně ale doma inkasoval pětigólový příděl od Málagy a o nic lépe se mu nevedlo ani v neděli v Santanderu, odkud si odvezl porážku 0:2 a momentální pohled na tabulkou není v Zaragoze příliš příjemný - zatím jen otloukánek soutěže Levante je na tom hůře.

Argentinský záložník Nicolás Bertolo ale zůstává pozitivně naladěn. "Vše, co nyní musíme udělat, je mít stále hlavy nahoře a získat tři body proti Hérculesu. Jsme sice nyní dole, ale nesmíme se nechat sklíčit úzkostí a musíme se vrátit k věcem, které jsme praktikovali v přípravě," prohlásil Bertolo.

Hércules zatím zůstává velkou neznámou - na Estadio José Rico Pérez sice prohrál obě dvě domácí utkání, nutno ale podotknout, že to bylo proti skvěle hrajícímu Athleticu a o uplynulém víkendu s Valencií, která zatím jako jediná zůstává stoprocentní. Paradoxně jediné body tým z Alicante uhrál na hřišti mistrovské Barcelony, kde senzačně zvítězil 2:0.

Strůjce totoho triumfu Nelson Valdez ale do následujícího utkání nezasáhne, paraguayského reprezentantačního útočníka ze hry vyřadilo tříslo. Do Aragonie neodcestuje ani záložník Javier Farinos, zatímco na domácí straně je mimo hru pouze dlouhodobý marod Leo Ponzio.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Sporting Gijón  (středa 20:00)
Katalánský šampión Barcelona přivítá na domácí půdě jednoho z největších adeptů na boj o udržení, jediný asturijský klub v soutěži Sporting Gijón. Ambiciózní domácí mužstvo bude ve svých řadách postrádat nenahraditelného argentinského mága Lionela Messiho, i přesto se musí ovečky vedené třiapadesátiletým, velmi zkušeným pastýřem Manuelem Preciadem připravit na velkou ofenzivní smršť, kterou fotbalisté Barcelony servírují každičkému návštěvníkovi jejich svatostánku Camp Nou.

Pakliže jste sledovali atraktivní utkání Sportingu Gijón s Athleticem Club (2:2), budete dnes večer výrazně překvapeni složením asturijského mužstva. Manuel Preciado se nechal slyšet, že udělá oproti zápasu s baskickými Lvi hned několik změn, jichž může být podle zpráv ze Španělska až osm. Preciado se pokusí změnou stylu a rotací hráčů vyzrát na světoznámého soupeře, přesto je třeba podotknout, že se o něco podobného Preciado pokoušel minulý rok a výsledkem byly dvě jasné porážky.

Manuel Preciado je u kormidla Sportingu již čtyři roky a za tu dobu proti Barceloně nikdy neuspěl. Dnes by bez jediného absentéra, někdejšího hráče Glasgow Rangers Nacha Nova prolomil sérii čtyř porážek a konečně uzmul Blaugranas bod.

Barcelonou a celým fotbalovým světem oděným ve vínově-modrých barvách hýbe kauza "raubíř Ujfaluši" a zraněný Lionel Messi. Nevybíravý, leč rozhodně nechtěný zákrok českého pravého beka Tomáše Ujfalušiho na Lionela Messiho vyvolal tradičně přehnanou vlnu emocí, která se valila i zdejšími diskuzemi jako ničivá vlna tsunami. Přesto přese všechno je nejpodstatnější fakt, že Lionel Messi bude kvůli pochroumanému a oteklému kotníku na hřišti chybět po dobu příštích dvou týdnů, což je pro Barcelonu bezpochyby velká ztráta.

"Nemyslím si, že Ujfaluši šel do souboje Messiho zranit. Takové zákroky se ve světě kopané prostě stávají! Hráč Atlética byl v souboji hodně rychle a nemyslím si, že měl špatný úmysl. Takové zákroky se stávají a rozhodně si proti němu nestěžuju," uzavřel moudrým prohlášením tuto kapitolu letošního ročníku trenér domácích Josep Guardiola.

Devětatřicetiletý trenér nehodlá výrazně sahat do složení základní jedenáctky, ačkoli ji bude muset krapet přeorganizovat. V brance nastoupí stálice Víctor Valdés, před nímž budou operovat obrana ve složení Maxwell, barcelonská věž Gerard Piqué, kapitán Carles Puyol a ofenzivně laděný brazilský pravý bek Dani Alvés. Záložní a útočná řada zažije mírnou reorganizaci. Na místě defenzivního štítu nastoupí Javier Mascherano, s nímž budou spolupracovat mozek barcelonského týmu Xavi Hernández a Sergi Busquets. Místo na pravé straně zaujme Pedro, na hrotu útoku bude vyhledávat příležitosti a dávat branky David Villa a tradičně na levé straně nastoupí další z nepostradatelných můžu Guardilova týmu Andrés Iniesta.

V brance Sportingu si užije zábavu Iván Cuéllar, před nímž nastoupí obraná čtveřice ve složení José Ángel, Ivan Hernández, Alberto Botía a Rafael Sastre. Záložní řada a předpokládaný dvoučlenný útok rozhodně představují pro obranu Barcelony nebezpečí. Nalevo nastoupí velká opora týmu Miguel De las Cuevas, uprostřed Sergio Matabuena a Alberto Rivera, napravo Luís Morán. Dvěma forvardy, kteří se pokusí překvapit slavnějšího soupeře nějaký přesně mířeným útokem, budou pro toto utkání David Barral a Mate Bilič.

Barcelona je jednoznačným favoritem, i přesto nad ní ční varovný ukazováček! To samé totiž platilo před dvěma týdny proti Hérculesu, který si z Camp Nou odvezl senzační vítězství 2:0. Navíc sestava Sportingu Gijón je alespoň na papíře velmi konkurenceschopná a ofenzíva nebezpečná.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.07 - 9.50 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Atlético Madrid  (středa 22:00)
Máme-li nalézt a ukázat zápas, jenž bychom opuncovali tradiční známkou kvality a atraktivity "šlágr kola", nemůžeme skončit nikde jinde, než u vzájemného střetnutí očekávaných pronásledovatelů dvou despotických vládců španělských končin Realu Madrid a Barcelony. Na hřišti živoucí, překrásné, leč dosluhující Mestally se popere o tři body hostitel utkání Valencie a Atlético Madrid.

Atlético Madrid ještě v neděli podvečer vévodilo tabulce španělské nejvyšší soutěže, ale večerní domácí porážka od šampiónů z Barcelony jej z prozatímního trůnu sesadila. Rojiblancos po senzačním vítězství v evropském Superpoháru a po dvou úvodních vítězstvích v soutěži zaznamenalo hořké vystřízlivění, když nejprve prohrálo na horké řecké půdě nejtěsnějším možným způsobem Arisu Soluň v prvním zápase základních skupin Evropské ligy, a poté podlehlo na našlapaném stadionu Vicente Calderóna mistrovské Barceloně. Velmi náročný týden Atléti završí na půdě úhlavního konkurenta a velkého soupeře o pohárové příčky z Valencie.

Valencijští Netopýři v současnosti létají stejně vysoko jako kormoráni a shlížejí na ostatní soupeře z první příčky. Svěřenci Unaie Emeryho mají výbornou fazónu, ale v nedělním utkání proti Hérculesu mohli děkovat skvělému Césaru Sánchezovi a prachbídné koncovce Herculanos za tři body, protože v případě absence jediné z těchto dvou podmínek by si valencijští sotva odvezli tři body. Valencie vévodí soutěži bez ztráty jediné kytičky, ale nyní jí čeká první opravdová cesta ohněm, zkouška kvality a dovedností.

Unai Emery bude v zápase postrádat vykartovaného kapitána mužstva Davida Navarra a zraněného argentinského tvůrce hry Évera Banegu. Osmatřicetiletý trenér Valencie před zápasem s Atléticem Madrid španělským novinářům řekl: "Chceme vyhrát a získat tři body, předvést na Mestalle dobrý výkon, abychom potěšili naše fanoušky, a porazit velkého rivala, kterého můžeme brát v úvahu jako tým se stejnými zájmy, jaké má Valencie," řekl jednoduše a výstižně někdejší kouč Almeríe.

Oponent a kolega Unaie Emeryho Quique Sánchez Flores má před sebou přetěžký úkol nahradit dvě absentující opory v základní sestavě týmu. Myslím, že je každému zřejmé, že prvním absentujícím hráčem je Tomáš Ujfaluši, který dostal v nedělním klání proti Barceloně červenou kartu za faul na Lionela Messiho a byl mu udělen dvouzápasový distanc. Druhou oporou klubu, kterou byste marně v sestavě Rojiblancos hledali je Kun Agüero, který si v zápase s Barcelonou obnovil zranění nohy a nebude moci k utkání ve Valencii nastoupit.

Valencie do zápasu nastoupí s tradiční oporou mezi třemi tyčemi, zkušeným Césarem Sánchezem, před nímž se budou pohybovat obránci Bruno Saltor, Ángel Dealbert, Jérémy Mathieu a Jordi Alba. Záložní řada domácích nastoupí v tradičním složení posledních týdnů, a to s Fernandesem, nejspíše Alejandrem Domínguzem a určitěTiagem Costou na středu a Pablem Hernándezem s Juanem Matou na krajích. V útoku dostane příležitost výborný baskický útočník Aritz Aduriz.

Atlético Madird nebude v brance postrádat devatenáctiletý brankářský supertalent Davida De Geu, před ním nastoupí Luís Perea, Diego Godín, Álvaro Domínguez a Antonio López. Záložní řada nastoupí ve složení Simao Sabrossa, Raúl García, Pablo Assuncao a José Antonio Reyes, před nimiž budou operovat uruguayský kanonýr Diego Forlán a dvaadvacetiletý novic v základní sestavě Diego Costa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - RCD Mallorca  (úterý 20:00)
Bilbao i Mallorka zatím mají na svém kontě jedinou výhru a potřebují další body. Především Athletic si dnes věří, spoléhat bude na bouřlivé domácí prostředí.

Bilbao v prvním kole porazilo Hercules, jenže další výsledky už zdaleka tak slavné nebyly. "Teď hrajeme doma a věřím, že se to projeví. Potřebujeme získávat body. Na hřišti se pokusíme vynutit si tlak a pak je nutné proměnit šance," říká domácí záložník Carlos Gurpegi.

Gurpegi věří, že se nebude opakovat situace z posledního utkání proti Gijónu, kdy Bilbao tlačilo, jenže bralo jen bod. "Musíme si vzít ponaučení. Ale aby to nebyla jen fráze. Když neproměňujete šance a nejste důrazní v koncovce, můžete si pak nadávat jak chcete," dodává.

Gaizka Toquero, Iker Muniain a David Lopez jsou zranění, je tak možné, že v dresu Athleticu se opět objeví mladý útočník Igor Martinez, který o víkendu debutoval v lize. Mallorce se do brány vrací Dudu Aouate, který naposledy absentoval kvůli židovskému svátku Jom Kippur, Ayoze Diaz je jako jediný na marodce.

Hosté v sobotu poprvé v sezóně vyhráli, a to 2:0 nad Osasunou. "Byl nejvyšší čas. Tým se trochu uklidnil, tři body jsme velmi potřebovali. Je potřeba pravidelně bodovat, šance je v každém utkání," prohlásil trenér Realu Michael Laudrup.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Real Sociedad  (úterý 20:00)
Osasuna prožívá bídný start do sezóny, ze tří zápasů dokázala získat jediný bod. Zabrat může dnes proti nováčkovi ze San Sebastianu. Ten se ale zatím prezentuje solidními výkony.

"Naše výkony mi dělají starosti. Ve finální fázi se nedokážeme prosadit, to je velký problém. Náš tým je ale zvyklý vypořádávat se s různými těžkostmi, takže jsem přesvědčen o tom, že se brzy všechno vrátí do normálu," říká domácí trenér Jose Antonio Camacho.

Osasuna začala sezónu remízou s Almerii, poté prohrála s Realy z Madridu a Mallorky. "Hrajeme doma a očekává se od nás zlepšení. Poslední zápas byl z naší strany špatný a nechci, aby se něco takového opakovalo," dodal Camacho. Chybět mu budou zraněný Josetxo Romero a Masoud Shojaei, který je nachlazený.

Real Sociedad vstoupil při návratu do Primera División velmi slušně. V sobotu doma trápil Real Madrid, který byl nakonec rád za výhru 2:1. "Odehráli jsme výborný zápas, klidně jsme mohli vyhrát. To je můj pocit," hodnotil zápas trenér Martin Lasarte. San Sebastianu se uzdravil Joseba Llorente a dnes by neměl chybět v sestavě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Espanyol Barcelona  (úterý 22:00)
Vložené 4. kolo La Ligy svede dohromady týmy z Madridu a Barcelony. Nepůjde však o proslulé Clásico, nýbrž "pouze" o střetnutí Realu s Espanyolem. Modrobílí "pericos" nevyhráli na Santiago Bernabéu již 14 let, teď mají další možnost proti Realu, který se tlačí na první místo v tabulce.

Po nervově vypjatém střetnutí v San Sebastianu má domácí Real relativně historicky snadného soupeře. Espanyol si však v tomto ročníku vede dobře a s šesti body mu patří 7. příčka. Proto trenér Mourinho vyzývá k stabilizaci hry, která rozhodně při zdolání soupeře může pomoci.

Bílému baletu přibyl na marodku talent Canales, který se přidal ke Kaká, Albiolovi, Garayovi a Gagovi. Ani Mourinhův protějšek Pochettino si nemůže přílliš výskat nad kompletní sestavou, jelikož nemůže počítat s Dátolem, Javi Márquezem, Ivánem Alonsem, Osvaldem či De la Peňou a při formování sestavy byl nucen využít i odchovance.

Základ Realu bude stejný jako proti San Sebastianu, tedy Casillas v brance, před ním zprava Ramos - Pepe - Carvalho a Marcelo, uprostřed zálohy dvojblok Khedira - Xabi, v útoku na křídlech Ronaldo a Di Mária, na spojce Ozil a na hrotu Higuaín.

Espanyol bude mít v brance Kameniho, v obraně zleva David García - Ruiz - Forlín - Chica, Galána a Duschera jako dvojici středních záložníků, na krajích zálohy dva madridské odchovance Callejóna a Luise Garcíu, spojku si zahraje pro změnu barcelonský odchovanec Verdú a na špici útoku se objeví třetí García v sestavě, tentokrát Sergio, čerstvá akvizice z Betisu.

Utkání začíná ve 22.00 CET hvizdem Clos Gómeze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.75 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Valencia CF33006:29
2.Sevilla FC32106:27
3.Real Madrid32103:17
4.Atlético Madrid32017:36
5.Villarreal CF32016:26
6.FC Barcelona32015:36
7.Espanyol Barcelona32014:56
8.Getafe CF31117:64
9.Athletic Bilbao31114:44
 Real Sociedad31114:44
11.RCD Mallorca31112:24
12.Sporting Gijón31114:64
13.Hércules CF31023:33
14.Deportivo La Coruña30302:23
15.Málaga CF31027:83
16.Racing Santander31022:43
17.UD Almería30212:32
18.CA Osasuna30120:31
19.Real Zaragoza30123:71
20.Levante UD30033:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele