Primera División - preview 36. kola

04.05.2010, 11:18, aktualizováno 05.05.2010, 08:51
Previews
Barcelona opět nezaváhala, takže Real Madrid nemá šanci jít do čela tabulky. Bílý balet navíc nebude mít lehké se Kataláncům přiblížit zpět na rozdíl jednoho bodu, protože hraje na půdě Mallorky. Sevilla jede do Santanderu, Bilbao hostí Malagu a Atlético přivítá Valladolid.
Athletic Bilbao - Málaga CF  (středa 20:00)
Fotbalisté Athleticu, lidově řečeno, stále žijí. Jejich pohárové ambice ovšem musí oživit povinné vítězství nad Malagou, která balancuje na hraně sestupu.

V Bilbau mohlo být veseleji. Domácí ovšem nezvládli důležitý zápas s Mallorcou, která se výhrou 3:1 ještě více přiblížila účasti v předkole Ligy mistrů. Tato porážka ale pouze podtrhla tápání Caparrosových svěřenců. Ti na výhru čekají už čtyři utkání. Pouhé dva body z možných dvanácti je pomalu, ale jistě vyřazují z pohárových bojů. Sám lodivod Athleticu však jasně a zřetelně prohlašuje, že jeho celek se ještě nevzdává.

"Budeme bojovat až do samého konce. Tedy až do doby, kdy budeme mít alespoň minimální šanci na dosažení kýženého šestého místa. Porážka s Mallorcou byla pro nás všechny velikým zklamáním. Zvláště poté, co jsme byli v zápase lepší a jeho velkou část ovládli. Špatně jsme bránili standardní situace a třetí gól nás definitivně poslal do kolen," vrací se Caparros k nešťastnému víkendovému klání. Ke zlepšení situace Athleticu má napomoci i uzdravivší se útočník Fernando Llorente. Chybět naopak budou Martinez a Orbaiz.

Malaga zatím tvrdě bojuje o záchranu. V posledních čtyřech zápasech ani jednou neodešla poražena, ovšem ani v jednom případě se jí nepovedlo urvat cenné tři body. Zezadu se tak dotáhl celek Tenerife. Útočník Albert Luque proto vyhlašuje stav nejvyššího ohrožení: "Budeme hrát, jako by to bylo finále Ligy mistrů. Víme, co je v sázce a v Primera Division chceme setrvat i následující ročník." Rosario, Welington a Gaspar stále nejsou úplně zdravotně v pořádku, do sestavy se ale na druhou stranu vrací Stepanov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Espanyol Barcelona  (středa 20:00)
Zaragoza je stále až po uši namočená do záchranářských starostí. Na sestupové pásmo má náskok pouze dvou bodů, ačkoli je očividně bezpečně tři příčky od sestupového pásma. Mužstvo kouče Josého Aurelia Gaye je ovšem od začátku dubna hezky rozjeté a naposledy venku dokázalo skolit La Coroňu. Co teď proti jedenáctému Espanyolu?

Z posledních sedmi zápasů hosté prohráli dvakrát, přičemž jedna z nich se týkala s Realem Madrid, třikrát zvítězili. To nejsou na celek bojující o holé přežití vůbec špatné výsledky. Najednou se vyhoupl na určitě klidnější plac. Zkrátka má solidně našlápnuto zahrát si nejvyšší španělskou soutěž i příští rok.

Zápas s Espanyolem může být podle záložníka Edmílsona klíčovým pro celou sezónu. "Máme vše ve vlastních rukou. Potřebujeme v posledních dvou utkání doma zvítězit," plánuje si. "Pokud se nám teď podaří Espanyol porazit, uděláme velký krok vpřed. Tento týden totiž naši konkurenti pod námi hrají s těžkými soupeři. Záchrana by byla z 80% jistá."

Ani katalánský klub nemá prvoligovou příslušnost jistou. I když ztratit náskok šesti bodů před osmnáctým Tenereifem tři kola před koncem, které v úterý podlehlo venku největšímu rivalovi Espanyolu o titul soupeřící Barceloně, by bylo opravdové umění. Po tomto výsledku je jisté, že hostům stačí uhrát bod v Zaragoze ke konečné spokojenosti.

Ne, dá se říci, že Espanyol je na devadesát devět procent zachráněný. "Pořád nemůžeme říci, že jsme našeho cíle dosáhli," pochopitelně láteřil obránce Mauricio Pochettino. "Psychicky ty tři body potřebujeme. Naše mužstvo je přece za své výsledky zodpovědné a je připraveno na každý těžký zápas."

V dresu domácích se nepředstaví český záložník Jiří Jarošík, který je suspendovaný, na jedno utkání vykartovaní Contini s Eliseum jsou ovšem zpět. Suazo, Pennant, Diogo a Laguardia jsou stále zranění, zřejmě nenastoupí ani Uche a Lafita.

Periquitos nemají k dispozici dlouhodobě mimo hru vyřazeného Chica, Raula Baenau a de la Penu, start Alonsa s Raulem Talmudem je hodně nejistý. Marques si kvůli potížemi s lýtkovou kostí fotbal dlouho nezahrál, teď se ovšem chce vrátit zpátky, v týmu jsou také zpět karetní hříšnící Forlin a Pareja.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Ponzio, Contini, Amo, Obradovič - Edmílson, Gabi - Herrera, Aguilar, Eliseu - Colunga
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni - Roncaglia, Forin, Pareja, Dida - Moises, Verdu - Marques, Callejon, L. Garcia - Osvaldo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.60 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Deportivo La Coruña  (středa 20:00)
Ke klidu a jistotě potřebuje Osasuna udělat poslední krok a ráda by ho zajisté splnila proti La Coruně. Třináctý tým tabulky má sice hezký náskok čtyř bodů před sestupovým pásmem, výhra by mu ale nyní zajistila úplnou definitivu. Deportivo přitom bojuje jen o co nejlepší umístění, konkrétně o osmé, které prakticky moc neznamená.

Čtyři zápasy čeká Pamplona na ligovou výhru. Naposledy předvedla statečný výkon na půdě favorizovaného Realu Madrid, kde prohrála těsně 2:3. Domácí si určitě nechtějí přidělávat velké potíže, a cíl je proto více než jasný - teď La Coruňu porazit a zbylá dvě kola odehrát v květnovém klidu a pohodě.

Hosté jsou ovšem určitě také dobře namotivováni, i když se z prvního pohledu zdá, že není o co hrát. Nechtějí letošní sezónu končit nedůstojně. To asi nikdo. Jenže jejich fanoušci už dlouhých 449 minut neviděli gól, ve čtyřech zápasech v řadě. "A je jasné, že ve fotbale jsou nejdůležitější branky," ví obránce Alberto Lopo.

Vůbec celkové výsledky Blanquiazules nemůžou těšit. 6. března, to je datum, kdy naposledy získali tři ligové body. "Když mužstvo skóruje, je silnější. Jenže teď se děje pravý opak. Soupeř vždy střílí branky a my nedokážeme najít cestu odpovědět. Pak je nemožné vyhrávat," uvědomoval si barcelonský rodák.

Start domácího Roversia je nejistý, Sergio má rovněž zdravotní potíže, Carlos Aranda marodí s přitahovačem. Delporte a Echaide jsou stále zranění. Hosté postrádají Guardada, Piscua, Domingueze a Tomase, do sestavy se možná vejdou Alvarez a Ze Castro, ačkoli v průběhu týdne nebyli stoprocentně fit.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Azpilicueta, Miguel Flano, Sergio, Monreal - Ruper, Nekounam - Juanfran, Vadocz, Camunas - Pandiani
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubia - Laure, Ze Castro, Lopo, Colotto - Rodriguez, Sergio, Juca, Perez - Lassad, Adrian
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.70 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Racing Santander - Sevilla FC  (středa 20:00)
Sevilla jede do Santanderu a ráda by vylepšila svoje vyhlídky na účast v předkole Ligy mistrů. Domácí zase potřebují body k přiblížení se záchraně.

Andalusané budou postrádat klíčového útočníka Luise Fabiana, který si o víkendu proti Atlétiku poranil kotník. Zranění je vážnější, než se původně zdálo. Nicméně na další zápas proti Barceloně by měl být brazilský reprezentant připraven.

Trenér Sevilly Antonio Alvarez neskrývá, že má z utkání v Santanderu mírné obavy. "Racing bojuje o přežití, z tohoto pohledu nás určitě nečeká snadná práce. Ale věřím, že když budeme hrát svou hru utkání zvládneme," prohlásil Alvarez.

Sevilla je zatím pátá, na čtvrtou Mallorku ztrácí dva body. Ta ale dnes hraje proti Realu Madrid, takže není vůbec vyloučené, že ztratí nějaké body. Trenér Alvarez bude kromě Fabiana postrádat také další marody Duschera s Acostou.

Santander o víkendu prožil velké zklamání, když podlehl Tenerife a dal svému soupeři naději na záchranu. "Tohle se nemělo stát. Před zápasem jsme si představovali něco úplně jiného, ale je jen naše chyba, že jsme to nezvládli. Teď musíme získat body proti jiným soupeřům," prohlásil útočník Mohamed Tchite.

Racing je nyní o dvě příčky nad sestupem, to ale ve vyrovnaném spodku tabulky vůbec nic neznamená, osmnácté Tenerife má jen o bod méně. Proti Seville by mohl být Racing v nejsilnější sestavě, nejistý je jen start obránce Christiana.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.35 - 3.40 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Real Valladolid  (středa 20:00)
Zatímco domácí už motivaci pro zbytek ligové sezony hledají jen těžko, Valladolid o ni rozhodně nouzi nemá. Pětkrát v řadě neprohrál a urval devět bodů, čímž výrazně oživil své záchranářské touhy.

Nový trenér Javier Clemente doslova vzkřísil Valladolid z mrtvých. Díky jeho práci tak nyní činí ztráta na záchranu pouhé dva body, do konce však zbývá už jen pár kol. Valladolid asi nemůže očekávat bodový zisk v posledním kole na hřišti Barcelony, předtím ovšem doma hostí Santander, kde by zisk tří bodů měl být doslova povinností. Na druhé straně Atletico čekají ještě dvě pohárová finále a v domácí soutěži už nemá kam spěchat. Od pásma sestupu ho dělí propastných osm bodů, což na setrvání mezi elitou bohatě stačí.

Borja Fernandez stále věří v záchranu, sám ale trochu lituje ztracených bodů v minulém zápase proti Getafe. "My nutně potřebujeme tři body. To je jediná šance, jak se udržet ve hře. Škoda jen promarněných šancí v minulém zápase s Getafe. Nemá cenu se už k tomu vracet, i když takovou zbytečnou remízu asi z hlavy jen tak nevymažete. Každopádně tým hraje v nejlepší formě letošní sezony a do Madridu si jedeme pro tříbodový zisk. V současném rozpoložení by se nemělo jednat o nereálný úkol," doplňuje.

Atletico má za sebou hektický týden. Nejprve si ve čtvrtek vybojovalo v prodloužení zápasu na Liverpoolu účast v hamburském finále Evropské ligy, v blízké době ho čeká rovněž finále domácího poháru, v němž poměří síly se Sevillou. Přesto trenér Flores jasně tvrdí, že jeho tým nic vypouštět nebude. "Před důležitými zápasy je potřeba nabrat sebevědomí. Proti Seville jsme nehráli špatně a takovým výkonem bychom nejspíš v každém jiném zápase získali tři body. Musíme jít do finálových zápasů v nejlepší kondici," dodává Flores.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Real Madrid  (středa 22:00)
Velice zajímavý zápas proběhne na Ono Estadi na Mallorce. Domácí tým se zde střetne s Realem Madrid. Bílý balet hraje stále o titul, zatímco baleárští o účast v Lize mistrů. Hosté však budou mít přetěžkou úlohu, neboť stadion Mallorcy je téměř nedobytnou pevností.

Tři kola před koncem La Ligy stále není rozhodnuto o španělském mistrovi. Hodně napoví už toto kolo, kdy Real bude muset svést tuhý souboj proti Mallorce, která je pro změnu kandidátem na Ligu mistrů. Pro ostrovany hraje i fakt, že od začátku ligy ztratili na svém stadionu pouze sedm bodů. Na druhou stranu Real vyhrál na hřištích soupeřů osmkrát v řadě, lze tedy očekávat napínavý souboj.

Kouč Mallorcy Manzano chce před svým odchodem stvrdit účastí v Lize mistrů své úspěšné působení u kormidla baleárského týmu, a tak vyšle do boje s Realem to nejlepší, co má. V brance se objeví Aouate, krýt ho bude obrana, která bude mít podobu Ayoze - Ruben - Nunes - Josemi. Defenzívní štít zastane Martí, vypomáhat mu budou Castro a Álvarez po stranách a Borja Valero na spojce. Aduriz a Webó nastoupí v útoku.

Trenér Pellegrini stále nemůže počítat s Raúlem, Van der Vaartem a Pepem. K nim se přidal ještě vykartovaný Marcelo. Naopak do nominace se po dlouhé době vrací Drenthe a podruhé za sebou i odchovanec Juanfran.

Před tradičním Casillasem v brance se poskládá obrana ve složení zleva Arbeloa - Garay - Albiol - Sergio Ramos. Střed pole si vezmou na starost Gago, Xabi a Granero, na spojce bude hrát Kaká a v útoku duo Cristiano Ronaldo - Higuaín.

Utkání mezi Mallorcou a Realem, které začíná ve 22.00 CET, bude rozhodovat Clos Gómez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 4.15 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Almería - Villarreal CF  (úterý 20:00)
Villarreal v posledních zápasech hodně vylepšil svoje vyhlídky na postup do pohárové Evropy. Žlutá ponorka už přeskočila Getafe a Bilbao a je šestá. Dnes hraje v Almerii, která se naopak ještě musí strachovat o záchranu.

Na pohárovém umistění hostí nic nezměnila ani víkendová domácí porážka od Barcelony, nyní se chtějí vrátit hráči Villarrealu na vítěznou vlnu. "V úterý potřebujeme vyhrát. Čeká nás hodně důležitý zápas, který je nutné zvládnout," říká útočník Joseba Llorente.

Trenér Juan Carlos Garrido ještě očekává velkou bitvu o pohárové příčky. "Pořád říkám, že je potřeba vyhrát všechny zápasy. Nedávám si vysoké cíle, zajímá mě každý další zápas. Pokud budeme vyhrávat, bude to dobré," prohlásil kouč Villarrealu.

Velkou motivaci k zisku bodů bude mít i domácí výběr. Almeria je sice třináctá, ale na sestupové příčky má náskok pouhých tří bodů. "Situace ve spodku tabulky je hodně zamotaná, nikdo nemá nic jistého. Všichni hrajeme o přežití, udrží se ti nejsilnější," ví trenér Juan Manuel Lillo.

Almerii budou chybět Guilherme a Juan Manuel Ortiz, kteří byli vyloučeni při víkendové porážce s Xerezem. Cisma je nemocný, naopak se po trestu vrací Crusat. Villarreal bude hrát bez vykartovaného Capdevily.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.40 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - CD Tenerife  (úterý 20:00)
Barcelona je tři zápasy od obhajoby titulu. Nyní vede stále o jeden bod před Realem Madrid a čeká ji utkání se zachraňujícím se Tenerife.

"Zasloužíme si titul. Real si ho ale zaslouží taky, protože má skvělou sezónu," říká k bojům na špici tabulky trenér Barcelony Pep Guardiola. Real měl o víkendu na kahánku proti Osasuně, nakonec ale skóre otočil a zůstal na dostřel. Barcelona ale má všechno ve svých rukách.

Proti Tenerife nejspíš bude opět hrát záložník Xavi, kterého trápí zranění lýtka. Španělský reprezentant hraje dobrovolně se sebezapřením a riskuje, že může přijít o mistrovství světa. K dispozici naopak nejsou Erik Abidal a Andres Iniesta.

Lionel Messi se bude snažit přiblížit klubovým gólovým rekordům, které drží Brazilec Ronaldo (34 branek v lize, 47 ve všech soutěžích). Messi se zatím zastavil v lize na devětadvaceti a ve všech soutěžích dohromady na dvaačtyřiceti.

Tenerife bojuje o záchranu a jeho vyhlídky jsou mnohem lepší než před několika koly. Svěřenci Joseho Luise Oltry o víkendu zdolali Santander a bodově se dotáhli na sedmnáctou Malagu. V těžkém utkání na Nou Campu bude Tenerfie bez Dineie, starty Ayoza a Nina jsou nejisté.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.05 - 13.50 - 18.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Sporting Gijón  (úterý 20:00)
Getafe hraje se Sportingem Gijón a trenér Michel chce ze zápasu získat maximum, protože se s týmem nadále snaží získat místo v příštím ročníku Evropské ligy. Na to nyní Getafe ztrácí jeden bodík.

Po Gijónu čeká Getafe ještě jeden domácí zápas s Malagou, sezónu zakončí na Atléticu Madrid. Pokud ve středu Getafe zvítězí, posune se alespoň na chvíli před šestý Villarreal a Michel je přesvědčen, že dvě domácí utkání za sebou mohou být rozhodující.

"Máme před sebou dva domácí zápasy a potřebujeme získat šest bodů. Za bod z posledního zápasu jsme spokojeni, stejně jako za skvělou celou sezónu," reagoval na remízu ve Valladolidu, kde Getafe dohrávalo o desíti. "Je naší povinností věřit, že to dokážeme, protože po tom toužíme několik let."

Domácí budou postrádat suspendovaného Cortese. Zranění do hry možná nepustí kapitána Belenguera a chybět nejspíš bude i Kepa Blanco. Na lavičce asi zůstane nejlepší střelec Soldado.

To Sporting musí řešit jiné starosti. Ačkoliv jsou svěřenci trenéra Manola Preciada čtrnáctí, na sestupové pozice mají náskok pouhých třech bodů, a tak musí v závěru zabrat. Čtyři z posledních pěti zápasů prohráli, a tak nálada není úplně ideální. Naposledy Gijón přišel deset minut před koncem o důležitou výhru nad Malagou, ale Preciado ví, že jeho tým musí pokračovat pomalu.

"Musíme to brát krok za krokem. Minule jsme zlomili čtyřzápasovou šňůru porážek, to byl velký a důležitý krok. Nyní můžeme udělat další," prohlásil Preciado, kterému bude chybět Gerard, Canella a Matabuena. Po karetním trestu se vrací Maldonado.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.90 - 6.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Xerez CD  (úterý 22:00)
Valencia hraje v úterý s posledním Xerezem a tři body jsou povinností. Ať už z toho důvodu, že jsou hosté zkrátka až na samém dně tabulky, ale také pojištění třetího místa zajišťující přímý postup do Ligy mistrů.

Do konce španělské ligy zbývají ještě tři zápasy a Netopýři z nich potřebují vydolovat čtyři body, aby měli třetí příčku definitivně jistou. Nyní mají svěřenci Unaie Emeryho před Mallorcou šestibodový náskok. A dokud nebude třetí pozice jistá, nechce Emery nic vypustit. "Jsme nyní v důležitém momentě, v němž se musíme plně soustředit. Je lepší být si jistý i matematicky."

Ve Španělsku se ale pořád mluví o Emeryho budoucnosti, spekuluje se o jeho letním odchodu, ačkoliv dokázal Valencii z velkých problémů vytáhnout až na třetí místo. Jeho autorita byla opět narušena minulý týden, kdy útočník Dominguez odmítl dorazit na setkání po vítězném zápase s Deportivem, v němž nehrál. Nyní se po týdnu vrací k týmu a omluvil se i fanouškům. Sám Emery tvrdí, že jeho budoucnost na něm příliš nezáleží, o to se starají jiní.

Xerez na posledním místě ztrácí na záchranu pět bodů a pokud se všechno sejde, může po případné prohře na Valencii "oslavovat" sestup. Ačkoliv matematicky je ještě udržení možné, ačkoliv Andalusanům by nemuseli stačit ani tři výhry. Kouč Nestor Gorosito zůstává pozitivně naladěn. "Zkusíme sehrát co nejlepší zápas. Potřebuje vyhrát, stále je tu možnost."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona35286187:2190
2.Real Madrid35292492:3289
3.Valencia CF35198855:3765
4.RCD Mallorca351781056:3959
5.Sevilla FC351761255:4357
6.Villarreal CF351571351:5052
7.Getafe CF351561452:4651
8.Athletic Bilbao351481346:4750
9.Deportivo La Coruña351281533:4444
10.Atlético Madrid351271653:5643
11.Espanyol Barcelona3510111427:4241
12.CA Osasuna351091632:4239
13.UD Almería359111535:4838
14.Sporting Gijón359111534:4738
15.Real Zaragoza359101640:5837
16.Racing Santander358121538:5236
17.Málaga CF357141439:4435
18.CD Tenerife35981837:6735
19.Real Valladolid356151434:5433
20.Xerez CD35791933:6030

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (317)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 příspěvky a všechny OT. Už se tomu jen směju

Reagovat
smazaný uživatel

Tých OT príspevkov tu býva viac než dosť pod každým článkom, keď sa to zvrhne na diskusiu len o Barcelone a Reale, pritom článok je o niečom inom.

Reagovat
smazaný uživatel

ona "diskuse" už není ani o Realu a Barce. Schválně se mrkni, jak to tady vypadá dnes. Všechno v pohodě, ale do chvíle, než se madristi vrátí ze školy. Ale tak já už je nechávám. Oni se zasmějí vlastní hlouposti a jdou zase od válu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nemůžeme myslet jinak, než tříbodově. Můj tip je 3:0 s tím, že se bude hodně hrát na to, aby co nejvíc gólů dal Messi. Nelíbí se mi to (Mallorca loni, brrr ... ), ale nedá se svítit.

Reagovat
herbage

Kdyby hrál Messi na co nejvíc gólů, tak nenechává penalty kopat Ibrahimovićovi, ne? Nebylo to bylo z lítosti?

Reagovat
smazaný uživatel

Tenkrát šlo o to, dostat Ibru z krize a vcelku se to podařilo. Už jen to, že mu tým věřil v tak důležitý okamžik, mu muselo dodat trochu šťávy.

Jsem si jist, že kdyby se podobná pentle kopala dneska, kopne ji Messi

Reagovat
Filipow

pokud se bude kopat tak ji kopne Ibra.. Messi by se vymlouval že nechce..

Reagovat
smazaný uživatel

zajímalo by mě, proč by se vymlouval, ale ty mi to stejně neosvětlíš, takže to považuj za uzavřenou kapitolu

Reagovat
Pinturicchio

Tu jednu, proti Zaragoze, mu nechal, z lítosti, a taky proto, že na tom byl Ibra špatně po psyché stránce. Tož, alespon to tak povidal Jura Jarošíkůc.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak si přečtu tu tvojí druhou větu. Něco mi na ní nesedí ...

Reagovat
herbage

Nj, tobě nic neunikne Má tam být Nebo místo nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

vracím ti tu "bylanci"

Reagovat
herbage

To bych musel napsat nebilo, abys mi to byl kdy vrátil Já jen byl myšlenkama napřed a psal jsem dopředu, to se běžně geniálním mozkům stává

Reagovat
smazaný uživatel

proto mě to u tebe tak překvapilo, no ...

Reagovat
smazaný uživatel

Messi už je nudnej, nechte hrát Bojana s Pedrem

Reagovat
smazaný uživatel

Udělá podle vás Real tu Mallorcu? Doufám, že se hcnou, když jde o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že neudělá. toto kolo rozhodne o titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca je doma fenomenální. K tomu má formu. Real naopak tři body proti Osasuně zachraňoval v posledních minutách ... mohlo by to být zajímavé. Ale tipovat nebudu. Stejně je nejdůležitější si to uhrát sami.

Reagovat
Xavi

Almería dnes musí rupnout.

Reagovat
smazaný uživatel

aby se namočila do sestupových sratchek?

Reagovat
Xavi

Jj. nic proti nim vyloženě nemám, teda chodí tam celkem málo lidí... Ale hlavně přeji záchranu Valladolidu.

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, že pokud někoho z ligy obětovat, tak asi zrovna Almeríi.

Reagovat
-Kopy-

Dnešní výhrou si defakto zajistíme definitivně LM.

Jinak ještě musíme pochvalti kluky za Espanyol a hlavně pak Vicenteho a Žigiče.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky chválím vaše kluky za Espaňol.

Reagovat
smazaný uživatel

Já chválím vaše kluky za Espanyol

Reagovat
smazaný uživatel

hayzle ...

Reagovat
smazaný uživatel

To dáme... Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, kdy Barca představí dres pro příští sezónu?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tie modre su divne

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jeeeejda,jsi hodne trapny,skoro jako sergio...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jaky sergio ?... a ja nemozem za to ze sa nevies zasmiat na takej veci

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, proc se tomu nezasmeje.To protoze je na takoveto veci:

http://www.footiewallpapers.com/pic_upload/Funny-Football-wallpaper-648.jpg

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ale skor si myslim ze nie

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna ne, noo. On je pry vic na techno...

Reagovat
smazaný uživatel

už i ty jsi se nakazil? No to je fakt katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, ty musis mat tazky zivot ked beres vsetko tak vazne..

Reagovat
smazaný uživatel

Vim, ze bych nemel byt na sebe tak haklivy, ale neda mi to se nezeptat.

Copak je ta katastrofa? Ze si stouchnu do nekoho, kde sem hned prijde a vypisuje, jak je nekdo trapny? To snad ne Jiri Nebo vazne je to tak spatne?

Reagovat
smazaný uživatel

je

Reagovat
smazaný uživatel

Vim, ze bych nemel byt na sebe tak haklivy, ale neda mi to se nezeptat.

Copak je ta katastrofa? Ze si stouchnu do nekoho, kde sem hned prijde a vypisuje, jak je nekdo trapny? To snad ne Jiri Nebo vazne je to tak spatne?

Reagovat
smazaný uživatel

Sice bez zvuku, ale zasmal jsem se poradne

Reagovat
smazaný uživatel

tak so zvukom je to 5 krat lepsie

Reagovat
X-bano-X

Neviete niekto ci sa zajtrajsi zapas Realu preklada? Malorka je totiz zaplavena cca 1 meter pod vodou su cesty atd.

Reagovat
DreamTeam

na ceste se hrat nebude

Reagovat
X-bano-X

Jasne na stadion to preplavaju.....

Reagovat
X-bano-X

4:0 Ibra,Arbi,Bria a posledny zas Ibra ale bude to fuska no.

Reagovat
smazaný uživatel

Zničíme je!

5:0!

Visca el Barca...

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 3x, Pedro, Bojan

Reagovat
blaugrana

Tak tak, Messi mu tie tri klády prajem.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0, Messi, Ibra, Pedro, Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe,vsichni tipujou jednostranny zapas,4,5:0...jen,abychom to nezachranovali jako real :)

Reagovat
smazaný uživatel

i to je možný, ale je forma a doma nám to jde.

Reagovat
blaugrana

Do 15. minút musí byť vymaľované, aby sa ušetrilo čo najviac síl na Andalúzanov.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vobec necakam takyto priebeh. Budem rad aj za 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam,že dnes Ibra nastúpi a prispeje aj nejakým golom..

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 katastrofický výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Ibra hattrick!

Reagovat
smazaný uživatel

už by bylo na čase, ještě aby zaváhal ten madrid a titul je doma

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne je zvladnut tento zapas. Madrid bude zajtra pod tlakom a na Mallorce sa hra tazko. Da sa ale ocakavat pomoc rozhodcov.

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Maxwell - Xavi, Touré, Keita - Messi, Ibrahimović, Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava skvělá, neměl by to být problém...

Snad mně chlapci nezklamou

Forca Barca...

Reagovat
smazaný uživatel

Touré a Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
Al Capone

snad na tu bandu simulantů konečně dojde

Reagovat
smazaný uživatel

Real hraje zítra...

Reagovat
smazaný uživatel

už zítra

Reagovat
smazaný uživatel

Na Mallorce jsou prej nějaký záplavy, tak možná ani nepřijedou ...

Reagovat
Al Capone

dneska tady všichni sršíte originalitou

Reagovat
smazaný uživatel

správně jsi, kolego, reagoval sám na sebe. Sebereflexe je krok ke zlepšení

Reagovat
Al Capone

tak ty se nikdy nezlepšíš

Reagovat
smazaný uživatel

to máš recht, já už se zlepšit nemůžu, ale ty máš ještě prostoru pro zlepšení celé lány

Reagovat
Al Capone

a zase jsme u té originality

Reagovat
smazaný uživatel

Ale můžeš, říká se tomu kompenzace. Uvedu to na příkladu: člověk, co nevidí, využívá jiných smyslů, nejčastěji třeba sluchu a naučí se s tím sluchem pracovat lépe, než ostatní jedinci bez postižení, říkáme jim jedinci intaktní. Čili když to budeme aplikovat na tebe, absenci rozumu lze nahradit třeba srdcem, sympatiemi apod.

Reagovat
smazaný uživatel

a doprdele. Další lekce místního psychologa. Držte huby, sestry ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, nemohl bych ti sebrat tvůj job.

Reagovat
X-bano-X

Hmmm toto bude zaujimave este

Reagovat
X-bano-X

Golazoooooo Mesiiiii

Reagovat
smazaný uživatel

Alves krasna šajtla Ibra výborně přistrčil Messi zkušeně

Reagovat
X-bano-X

hh po dloom dlhom case to Alves poslal resne na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

este snad nejaké dneska posle chtělo by to do polocasu jeste na 2,3:0

Reagovat
Rssa

To co ale Dani předvedl předtím, to bylo hrůzostrašné...

Reagovat
Mercury

Troufam si řict, že takovy gol by Ibra nikdy nedal. Rychlost a dravost s jakou jde Messi za kazdym balonem, nic pro nej nebyva ztracené...u Zlatana tohle od zacatku sezony postradam. Jako by nemel to spravne zapaleni pro hru. Kdyz vidim nejen Messiho, ale i Bojana nebo Pedra, je ten rozdíl diametrální...

Reagovat
smazaný uživatel

tak dávej ty karty

Reagovat
smazaný uživatel

držení míče 83 vs 17

Reagovat
smazaný uživatel

au ta musela štípnout

Reagovat
smazaný uživatel

strašně moc nepřesností ve hře

Reagovat
smazaný uživatel

takhle se chrtit za stavu 1:0

Reagovat
Mercury

Messi s Xavim jsou strašní borci. Někdy mi přijde, že se Leo na treninku přiučil něco z repertoaru genialnich prihravek...kdyz to teto dvojici (idealne v doplneni od Iniesty) skutečně jde, je Barca takřka neporazitelná

Reagovat
X-bano-X

Tak neviem kto to tam zasebcil ci Leo alebo Bojan ale pre Zlatana to bolo dost blbe no...

Reagovat
X-bano-X

Tak Maxwell

Reagovat
Rssa

zdá se mi, že to byl Maxwell

Reagovat
Mercury

si chtel dat gol Maxwell konecne...nebo uz neco daval? mozna si ted jen nevzpominam..

Reagovat
smazaný uživatel

Maxwell

Reagovat
stas87

zo zlatanovej reakcie som bol prekvapeny....akoby mu to bolo fuk

Reagovat
Rssa

Možná se mi to zdá, ale Zlatan se dneska i snaží...bohužel Bojan by byl asi platnější na hrotu, na levém křídle se mi zdá utopený

Reagovat
Rssa

Kurna Maxwelle, kde si byl??

Reagovat
smazaný uživatel

100.pro Real

Reagovat
smazaný uživatel

Tenerife dobre bráni, snažia sa, mohli by sme sa konečne trocha prebrať, zadarmo tri body mať nebudeme

Reagovat
smazaný uživatel

Carles by zasloužil na prdel jako školáček...

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Maxwell vidíš co tedka z toho je

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan dole, Bojan na hrot, Pedro krídlo

Reagovat
smazaný uživatel

Blaznis? Zlatan hraje skvele.

Reagovat
smazaný uživatel

ako spomenul dolu Tavo, je statický, proste musí zlepšiť pohyb konečne, inak sa môže v lete pobaliť..takto hroťák v Barce hrať proste nemôže

Reagovat
Mercury

presne tak...Zlatan se sice snaží, ale opět nic z toho...tu asistenci pokladam za nepodarenou hlavicku a tipuju, ze nejsem daleko od pravdy :)

Reagovat
X-bano-X

Hmmm z tak jasneho zapasu si robime dramu....ach jo. Dnes nam chyba finalna prihravka, Zlatan tam zo 5 krat pekne sklepol alebo dal dozadu na strelu a vzdy to koncilo bud pokazenou prihravkou alebo dalsou rozohravkou dozaru resp. dostrany . Musime zlepsit pohyb a hlavne ponukovu cinnost kedze takto to nepojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se tohle prostě nelíbí. Statickej Ibra, staženej Messi a Bojan, gól ukopanej a šťastnej... nechápu na co Mawxell myslel při tý šanci, ale zakončovat z úhlu proti dobře postavenýmu a připravenýmu brankáři nebo to dát na Ibru, kterej tam stál uplně sám před prázdnou kasou...

Zatim špatný, ve druhym poločase se musíme zvednout a dodělat to, co máme

Reagovat
Mercury

souhlasim...Bojan musi hrat na hrotu a Messi zprava...loni odehral vetsinu sezony u prave lajny s Danim a nejen jeho hře, ale i Alvesovi to prospělo...Ibra je staticky a bude už navždy, kdyby aspon nejaky gol dal...Pedro pude na plac, tim jsem si jist

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl Maxwell chuj, tak vedem 2:0 a je klid, takhle jsou to jen zbytečné komplikace, snad to zvladnem. MUSÍME!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doteraz nechapem o co mu islo.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
X-bano-X

za tvoj sladky usmev....

Reagovat
smazaný uživatel

za to že se ti líbí

Reagovat
smazaný uživatel

No chlapci to dneska nějak podcenili doufám že Pep udělá v kabině trošku bububu a do druhého poločasu vlítnem!

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra sa do tohoto systemu vobec v Barce nehodí,v Interi mal úplne inú funkciu...Ibra aj dneska celý zápas nic nevymyslel,pár krát sa pokúsil o strelu,ale bola zial pre Barcelonu bud málo prudká alebo nepresná,viackrát pokazil prihravku tým spôsobom,že nahral nejakému hráčovi Tenerife,jediny svetly moment za polcas je,že prihral na gol Messimu,inak bieda

Reagovat
smazaný uživatel

bieda ako vždy, nečakal som že to poviem ale dúfam že v lete odíde, nehodí sa sem

Reagovat
smazaný uživatel

To máme za ty kecy před mačem, že bude hotovo do 20. minuty. Tohle úplně nenávidím .

Jinak fotbal až na pár rychlých výjimek hrozně pomalý a profesorský. Hosté se ani nemusí příliš snažit hrát, protože my jim našimi hrubicemi nabízíme šancí k vyniknutí dost. První zaváhání Maxwella ve spolupráci s Puyolem hosté nevyužili. Druhou hrubici si Pique sám uklidil, ale do třetice nám to tam (a dá se říct, že i zaslouženě) spadlo. Co dělal v šanci Alvés, když nahrával na Messiho, který jediný byl ze třech čekajících na příhru obsazen nebo ta Maxwellova šance, při které snad ani neotevřel oči ... To jsou hrozné zakončení.

Do druhé půlky bych nevyměnil Ibru, jak už tady padlo, protože se na něm může jeden ze stoperů vyfaulovat. Ještě bych ho tam nechal, nicméně to chce víc pohybu a míň té profesorské kombinace (která je ještě k tomu dnes protkána velkou dávkou nepřesností).

Tip na konečný výsledek je 3:1 nebo 3:2 s pořádnýma nervama

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečné dneska.. Vzadu jedna hrubka za druhou ..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska z Barcelonského nebe prší jedna nepřenost za druhou .. doufám, že se brzy vyjasní jinak nevím nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Sport1...

Reagovat
smazaný uživatel

tak prvni polocas sem cely nestihl...zatim ta nase prihravacka az do brany,nekde je lepsi rychla kolmice nez cekat a cekat,nez se vsichni protihraci vrati...musime vyhrat !

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak 55:19 co udelali dani a pedro je strasne citelne a neefektivni,pedro narazi na vapne danimu a ten se mu to snazi vzduchem prehodit,pritom je tam 5 hracu tenerife...

Reagovat
smazaný uživatel

fajn SPORT 1 .... kludne este 25 minut odstranujte poruchu ...

Reagovat
ronaldinho_10

Mají to někde v Maďarsku, protože ani maďarská verze nejede... Naštěstí aspoň Digi Sport RO jede...

Reagovat
X-bano-X

Toto uz nieje mozne.....

Reagovat
ronaldinho_10

Bojaaaaaaaaaaaaaaaan! Krásná akcička...

Reagovat
Mercury

Bojaaaaaan! strcte si Villu za klobouk ..a Ibru taky :P

Reagovat
smazaný uživatel

Bojaaaaaan

Reagovat
smazaný uživatel

Bojáááááááááááááááááán Krkič Alves

Reagovat
stas87

tak a tenerife skoncilo 4-1

Reagovat
stas87

tip vysiel

Reagovat
smazaný uživatel

Božan

Reagovat
X-bano-X

Bojaaan golazooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

to je skody to je škody

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool To říkal ten komentátor

Reagovat
smazaný uživatel

u mňa gol gol gol gol gol gol gol gol gol gooooool

Reagovat
Al Capone

Bojan, jediný sympatický hráč katalánských krys dával gól?

Reagovat
X-bano-X

ty mi budes sobotu straaaaaasne chybat

Reagovat
Al Capone

jakou sobotu

Reagovat
X-bano-X

Sobotu sa hra kolo tak ze vsetky zapasy idu sucastne. Tak dufam ze budes obsmrdat okolo svojich a nekazit vzduch ostatnym.

Reagovat
stas87

parada v sobotu by mala byt na sporte 1 barca real na2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

proc zas Busquets jezisi :/

Reagovat
herbage

Jak padnul gól prosím? Jede mi nahovno internet a nemůžu se dívat

Reagovat
stas87

bojan dostal prihravku vo vapne mal chvilu cas a trafil sa presne na zadnu tyc

Reagovat
herbage

Díky oběma, ale nevím jak ten gól vypadal Něco jako vstřelil Bojan vloni v Basileji proti tamnímu FC?

Reagovat
stas87

nie bojan bol teraz blizsie branke aj brankarovi a teraz ta strela mala vacsiu razanciu velka chyba bekov tenerife

Reagovat
X-bano-X

Avles stredom zbehol dal ulicku Bojanovi a on to prestrelil a goooooolazoooo bolo

Reagovat
-Kopy-

OT: Miguel srazil v den zápasu autem dvě ženy

Portugalský fotbalový obránce ve službách Valencie Miguel srazil svým autem dnes ráno dvě starší ženy. Jedna z nich byla převezena do nemocnice na testy. Nehoda se stala v den ligového zápasu Valencie s Xerezem. Miguel porazil na přechodu svým vozem Bentley ženy ve věku 68 a 74 let a poté naboural jiné auto. "Mám o obě velkou starost a doufám, že od nich brzy uslyším dobré zprávy, že se nic vážného nestalo. Je mi to líto, ale byla to nehoda, které jsem nemohl zabránit. Snad se mi je brzy podaří kontaktovat a zjistit, jak na tom jsou," uvedl čtyřiapadesátinásobný portugalský reprezentant Miguel na webu Valencie.

Miguel to je náš starý průserář.

Reagovat
Rssa

Je táááám

Reagovat
smazaný uživatel

Pedríííííííííííííííííto

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě Messi

Reagovat
ronaldinho_10

Messi - Bojan - Pedro

Seznam dnešní střelců... Nebo i taky složení útoku do bodoucna?

Reagovat
smazaný uživatel

Golazooooooooooooo! Peeeedrooooo!!

Reagovat
smazaný uživatel

ufff ještě že tak

Reagovat
Rssa

ufff

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem sice Bojanův obdivovatel, jako většina místních, ale při pomyšlení, že bysme ho po sezoně fakt někam střelili se mi dělá blbě... ten kluk je dobrej jinak ai nadávejte na Sergia jak chcete, ale on je fakt machr - teď k tý svojí hře přidal i koukatelnou techniku, ty kličky a parádičky navic dělá účelně, nebo aspoň bezpečně... ano, sice je to simulant, dělá kiksy, ale i tak už je o parník lepší než Yaya... Pedro, Bojan, Sergio, snad se k nim přidá i Thiago, Jonathan, Muniesa by mohl v budoucnu nahradit třeba Rafu...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se Sergiova hra taky hrozně líbí, ale při pohledu na něj se mi navaluje. Nedá se to. Prostě ne

Reagovat
Mercury

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se srazili ti dva hráči Tenerife Oba čuměli na vysoký míč, široko daleko žádný soupeř a nakonec ten míč neměl ani jeden

Reagovat
Rssa

Takže kvóta min. 2 branek pro Messiho splněna

Reagovat
smazaný uživatel

tip na strelcov vyšiel akurát že Messi nedal tri ale len dva

Reagovat
X-bano-X

Messiiii golazooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

MESSIáš

Reagovat
smazaný uživatel

Dva zápasy od titulu... visca el Barca y visca Catalunya!

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia dnes potvrdí 3. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čekal sem klidnější průběh, ale nakonec spokojenost.

Alvés tolik přesných centrů, navic dva golové...

Ibra se snažil, má asistenci, ale je jakýsi ztracený na tom hřišti..

Bojan musí hrát víc, prostš borec...

Pedro

A Messi prostě genius dva goly, asistenci - zlatá kopačka by ho neměla minout..

Ještě 6 bodů a sme MISTŘI.

Visca el Barca...

Reagovat
X-bano-X

Tak dnes som na Alvesa len no a Bojan to sa chvali samo Messi uz tusim 44 gol v sezone.

Reagovat
smazaný uživatel

je uzasny .... este 3 goly keby dal tak by vyrovnal Ronaldinhov rekord co bolo tusim 47 golov v rocniku

Reagovat
Rssa

Ronalduv

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon ... a kolko dal maximalne Ronaldinho ??

Reagovat
Mercury

Ronalduv....35 v lize, 47 celkem ze sezony 96/97 pokud se nemylim...myslim, že to Leo o fous nezvládne, ikdyž u něj člověk nikdy neví...on je schopny dat hattrick jako nic :) ale i kdyby ne tak Zlatá kopačka je téměř jistá a Zlatý míč by měl být taky, pokud někdo výrazně nepotáhne svůj tým za vítězstvím v MS...výkonnostně je Messi spolu s Xavim na uplnem vrcholu soucasneho fotbaloveho sveta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase se z něho nezblázněte, většina golu po skvělých přihrávkách spoluráčů a velmi často s velkou dávkou štěstí

Reagovat
Mercury

jj hrozny lucker ten Messi...dat za posledni dve sezony dobrych 80 golu se stestim, to je fakt typek :P

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám že dal všechno se štěstím, je to skvělý fotbalista, ale to jeho přirovnávání k "bohu" a "mimozemšťanům" atd. mi přijde fakt mimo mísu a už dost otravný. Je to TOP hráč, ale zase to není jako třeba kdysi Gretzky v hokeji.

Reagovat
Mercury

nechapu, jak muzes Messiho porovnavat s Gretzkym...to je jak srovnavat vyborne vino s vybornym pivem

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi jednoduše, protože poslední dobou padaly výrazy, který Messiho stavěli stranou od ostatních hračů na olymp, že je z jiný planety a podobně a to mi s prominutím příjde pitomý. Opakuji je to skvělý hráč, ale aby se stal pravou legendou či dokonce nejlepším hráčem všech dob (jak občas někdo vypustí z pusy) mu toho chybí ještě opravdu HODNĚ. Gretzky byl ve svých nejlepších letech v Edmontonu skutečně někde jinde než celý zbytek světa.

Reagovat
Mercury

podle me je proste tezke urcovat hranice toho "byt nekde jinde" a jeste k tomu napric sporty....co takový Bolt nebo Federer...ti patří ke Gretzkemu nebo k Messimu? tohle fakt nejde srovnavat, ja to nedokazu...ve svych sportech jsou proste absolutni spicka, srovnavat je navzajem mi prijde nerozumne a zbytecne

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra tak to uzavreme, ze srovnavat TOP hrace v ruznych sportech je nesmyslny jak rikas ty a stejne tak je nesmyslne tvrdit o Messim, ze je bozsky, mimozemstan a legenda. Howgh

Reagovat
Mercury

legenda je to bezesporu už nyní....jinak

Reagovat
smazaný uživatel

jj Zlatan je strateny .... na zaciatku sezony hral dobre,co sa s nim teraz deje ... som zvedavy co s nim bude,ale dufam ze sa prebere ... je to moj oblubeny hrac a takto zle hrat som ho este nevidel ...

Reagovat
Mercury

Messi, Bojan, Pedro...nejsilnejsi mozna sestava v utoku Barcy...vsichni tri hraji lepe nez Ibrahimovic a davaji i vic golu..nabizi se otazka jak dlouho bude Ibra naskakovat aspon na ty první poločasy, ale myslím, že v Seville bude sedet, pokud neni Pep blazen...La Masia vychovava prvotridni hrace...cely tento utok, za nimi Xavi, Iniesta, Busquets...vzadu Puyol, Pique a pouze dva krajni obranci z celeho (v soucasnosti) idealniho slozeni mimo katalanskou akademii - tomu rikam masakr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

musím souhlasit i já, že tenhle trojzápřah prostě je nejlepší a nejúčinnější. Tím, že jsou všichni tři běhaví, tak si vždy nějaký ten prostor najdou. Ibra se musí adaptovat (měl už na to rok) a radikálně zlepšit.

Reagovat
X-bano-X

Problem je ze nemozes mat troch 170cm vysokych hracov v utoku. Tym sa pripravujes o centrovane lopty. Nehovoriac o tom ze ak by rozhodca pri takomto zlozeni utoku pustal tvrdu hru tak je to cisty koniec.

Reagovat
Mercury

a proto by se hodil precejen silovější Torres :P španělská liga (by) mu vyhovovala mnohem víc....ale asi jen zbožné přání...

Reagovat
smazaný uživatel

Torrese jsem si vždycky přál ohledně Villy si pořád nejsem jistej, on je výbornej, ale je to další prcek...

Reagovat
Mercury

no právě...navic Villa je typove dost podobny Bojanovi i Pedrovi, dava i dost podobnych golu se mi zda....Torres by byl lepsi, ale na hrotu je pretlak...pokud Ibra zustane, dojde pouze leve kridlo a pripadne Cesc...jeste bych zauvazoval nad jednim pravym obrancem, ktery by mohl zaskakovat za Daniho misto Carlese....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nákup Fernanda samozřejmě jen za předpokladu odchodu Zlatana... nevim, ale na jeho odchod je moc brzo. Levý křídlo nebo středního záložníka... já nevim. Spíš asi to křídlo.

Rozhodně bych nerad viděl v příští sezoně v dresu Barcy Cesca, Aršavina a Ribéryho. Nevadil by mi Jesus Navas, Juan Mata... nikdo jinej mi moc nenapadá, kromě Di Márii, kterýho nechci.

Reagovat
Mercury

Navas by byl skvely, ale hrava vicemene pouze zprava, takze nevim, zda-li by sel preucit nalevo...a taky dost pochybuju, ze by zrovna on prisel...btw co rikas na Luise Suareze? je to sice spise hrotak, ale mne by se do Barcy hodil...prestoze je to trochu simulant a opět prcek, takže bysme si v tomto směru moc nepomohli....asi i ta cena by byla přemrštěná...ale je to taky možná varianta...

Reagovat
smazaný uživatel

Prcek to neni, má 180, myslim... těžko říct, já ho letos v Ajaxu sledoval, on je neskutečně pohyblivej, 35 gólů v lize mluví samo za sebe, ale kolik on toho spálí... některý zápasy vynechává a simulant je to děsnej. Ajax by si řekl balík.

Podle mě, i přesto, že už tři roky střílí neuvěřitelnej počet gólů, je to pořád vzhledem k jeho ceně, dost riziková investice. On ještě pořád roste, potřebuje trochu vyvážit.

Navíc hráč ze slabší ligy, ktečrej je zvyklej dávat jeden gól za druhým a všechno se točí okolo něj, přijde do Barcy jako takový zpestření a zalepení díry po odchodu Henryho... já nevim, bejt sportovní ředitel, tak do toho nejdu, je to riziko.

Reagovat
Mercury

víceméně souhlasím se vším co jsi napsal...asi by to bylo riziko neúměrné ceně...každopádně by mě dost zajimalo, jak by si v Barceloně vedl....no, třeba se to jednou dozvíme :)

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by měl někdo na křídlo přijít, tak by to nemusela nutně být nějaká ohromná megastar. Podro ukázla, že může být (a jeho 20 kousků ukazuje, že si to zaslouží) prvním adeptem na křídlo. Já bych si představoval nějakýho věkově podobnýho, nadějnýho ale hlavně GOLOVÝHO hráče. Pokud nemáme gólové záložníky, musíme mít gólová křídla. Letos Messi 44, Pedro 20 velmi povedená dvojka. Příští rok moc nevěřím, že si Messi zachová takový apetit, takže se musí zlepšit Pedro (nebo náhrada) nebo devítka (Ibra)

Reagovat
Mercury

proč nevěříš Leovi..? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že může takovouhle kanonádu pořádat rok co rok. Pořád je to křídlo a jako takové by neměl být gólovým tahounem týmu. Určitě má na to překonávat každý rok v lize 20 - 25, ale letos má 31 a dva mače k dobru. To je nevídané (a troufnu si říct, že těžko opakovatelné)

Reagovat
smazaný uživatel

další velkej drahej nákup? To asi ne. Ibra by musel odejít a to by byla podle mě ohromná chyba. Na to, jak je kritizovaný, tak prostě dost důležitých gólů dal a 16 + 6 v lize a 21+10 celkově určitě není žádná špatná bilance. Pořád je to druhej nejlepší střelec a druhej nejproduktivnější hráč Barci ...

Reagovat
Mercury

ja vim...řeč čísel je jedna věc a herní projev a adaptace do týmu a jeho stylu věc druhá...já prostě z dlouhodobého hlediska nevidím Zlatana jako vhodného hráče pro Barcu, říkal jsem to už v létě a letošní sezona přesně naplnila moje očekávání...ale ještě by určitě měl dostat šanci...

Reagovat
smazaný uživatel

odepsat ho (a s ním 65 mega) by byla velká chyba.

Reagovat
Mercury

jo, ale jen kvuli té ceně....podivej na Chygyho, hral spatne a uz nehraje skoro vubec...kdyby byl Zlatan podobný NONAME (bez urazky k Dmytrovi), jistě by toho pri soucasne "fazone" taky tolik neodehral...uvidime, treba se v lete kluci zazracne sehrajou...hlavne, at jsou v poradku Xavi s Messim, to je pul uspechu...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš samozřejmě pravdu, že se prostě k Ibrovi chovám schovívavěji, než k Čigymu. Ale mám pro to důvod. On to prostě v sobě má a jen na nás (nejspíš teda Pepkovi), aby to naplno využil. Podívej se třeba na Henryho první sezonu u nás. Žádná sláva. A druhá byla velmi podařená. Já u Zlatana čekám něco podobného. Další věc, proč věřím, že by se mohl probrat, je to, že on první sezony po přestupu mívá horší. Adaptace jeho do Primery (s jejími úskostlivými sudími) nebude lehká, ale Ibra ještě neřekl poslední slovo. Já mu pořád věřím.

Čigy je trochu podobná, ale přesto trochu jiná kapitola. On se taky může ještě probudit, ale jemu naopak nevěřím vůbec a on mě může jen mile překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

taky pravda

Reagovat
Mercury

jinak dnes krome celeho utoku v cele s Messim vynikajici Xavi a po delsi dobe i Dani...nejhorsi uz trochu tradicne Ibra a Keita...

Reagovat
Rssa

S Keitou nesouhlasím, byl takovým spolehlivým hráčem středu, docela v pohodě, nic nezkazil, navíc je na rozdíl od těch zbývajících muších vah aspoň trochu silný hlavičkář

Reagovat
Mercury

máš pravdu, on té černé práce odvede hodně a většinou jsem k němu nemíval výhrady...v posledních zápasech se mi ale zdá, že zdaleka nehraje tak jako dřív...čtení hry a defenzivní činnost je dobrá...ale podpora utoku nulova, nahravky dozadu, spatne reseni ofenzivnich akci...ja nevim, dokazal bych si na jeho miste predstavit nekoho precejen lepsiho...je ale fakt, ze me typove podobny hrac-pracant momentalne nenapada...

Reagovat
smazaný uživatel

u Zlatana to je v psychike podla mna

Reagovat
Mercury

ono tomu asi ani neprida, kdyz vsichni davaji goly, jen on ne...aspon, ze se netrefil aj Titi

Reagovat
smazaný uživatel

mne velmi do smiechu nie je .... Zlatan sakra preber sa

Reagovat
Mercury

myslim, ze v tech dvou zapasech se uz moc probrat nestihne, jelikoz cekam ze v Seville od zacatku ani nenastoupi...uvidime, co prinese leto...asi by jeste mel dostat sanci, uz jen za tu cenu...ale pokud by se zrealizovala třeba moje vysněná (a notně utopická) výměna do L'poolu za Torrese, asi bych neplakal :P...jedine misto, kam by mohl pripadne odejit je myslim M. City...pokud pujde Tevez pryc, jakoze to tak vypada, mohli by mit velky zajem a dobrych 40 mega nabidnout...za to uz by se dal poridit nejaky ten Silva, Villa nebo Cesc....

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jestli je to v psychice... on spíš nemá nějak jasnou roli na hřišti. Běhavej neni, nepressuje, tím pádem dostává minimum míčů. Sám žádnej míč nevybojuje. Když se záloze neustále nabízí pohyblivej Messi a Pedro, kteří si pro ty bylony chodí k lajně i do hloubky pole, tak na Ibru nezbylo... já hlavně nechápu, co on chce hrát, respektive co chce Pep, aby on hrál. Vejšku nevyužije, protože takový centry nedostává... v pohybu neni, takže se moc nedostává ani do zakončení.

Já si pořád trvam na tom, že je to génius, syn Boží, ale prostě do týmu nezapadá. Centry na hlavu nedostane, místo před bránou si neudělá, náněhy mizerný, nabízí se spoluháčum akorát když stojí zády k bráně... timhle stylem dát za sezonu 21 branek je stejně výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Mně ale tahle situace mrzí. V Itálii byl největší hvězda, zabiják.

Pak mi sere další věc a to jsou peníze. Ibra stál, tušim, 65 mega, Ukrajinec 25 mega, Keirrison 14 mega, Henrique 10 mega, Hleb 15 mega... Ibra má plat 10.5 mega ročně, Keirrisona, Hleba a Henriqueho zbytečně posíláme na hostování. Tyhle tři nestřelíme ani za třetinu A nejvíc vyhozený prachy byly za Ukrajince, to je konečná. Dmytro byl Pepův nákup, holt úlet, no... Zlatana tak tragicky neberu, aspoň přitáh spoustu pozornosti médií a fanoušků, navíc je to sympaťák.

Keirrison, Henrique a Hleb jsou Txikiho nákupy, naprosto nesmyslný, možná až na Hleba, kterýmu docela dorst lidí věřilo... Já si Txikiho práce vážim, ale už je na čase no...

Reagovat
Mercury

...v tomto kontextu nemůžu nezmínit fantastický nákup Maxwella doslova za hubičku...při absenci Erica si letos zahraje asi víc než sám čekal, jeho výkony na Barcu stačí, drží si svůj vysoký standard a je ideální náhradou (přestože mam Erica v zakladu radsi)....kontrast s nesmyslně předraženým nákupem statického Zlatana je obrovský....

Reagovat
smazaný uživatel

tohle už se řešilo několikrát. Ty přestupy jsou většinou opravdu vyhozené peníze. Jestli za to může Pepek nebo Txiki (spíš to vidím na ruku společnou a nerozdílnou), to nevím, ale musí se to změnit.

Reagovat
Mercury

možná to není tím, že by ty přestupy byly vyloženě špatné, ale kádr Barcelony je natolik silný na každém postu, že mají jinak špičkoví hráči problém se v něm prosadit.....ikdyž nevím, možná si to jen chci myslet

Reagovat
smazaný uživatel

i to je možný.

Reagovat
smazaný uživatel

no, nebudu ti brát iluze

Třeba Ibra měl cestu do základu vydlážděnou naprosto jasně. Ten se nemusel s nikým rvát

Horší to měl třeba Keita, kterej přišel vlastně naslepo. V tom létě jeho přestup trochu zapadl (ač byl taky kure-sky mastný - 15 mega) a přišel na místo, kde je Barca nejsilnější a dostat se tam přes její hvězdy není lehké a ... prosadil se

Reagovat
Mercury

možná i z toho důvodu, že Ibra neměl přímou konkurenci (Bojana bohužel zatím nepočítám) a přicházel jako hvězda, která rovnou naskočila do základu, se nemohl poměřovat s nikým dalším, kdo by na tomtéž postu vytvářel plnohodnotnou konkurenci...ani to mu nemuselo prospět...těžko říct, to už jen tak polemizuju

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona dá tento rok 99 bodov

Reagovat
smazaný uživatel

jdi k šípku s takovejma kecama, doprdele už. Před mačem mocné kecy o tom, že bude do dvacáté minuty rozhodnuto (teď nevím, zda jsi to byl ty) a pak nervy k prasknutí ...

Já jsem tady na to fakt háklivý a ještě k tomu pověrčiný

Reagovat
smazaný uživatel

Jiří, ale nebuď zase tak precitlively. Je rozdil, kdyz nekdo rekne, ze da barcelona 99 bodu a kdyz nekdo napise, ze Barcelona povede do polocasu 4:0.

Navic, kdyz az 99 bodu znamena jisty titul. To jako by teda nemohl ani napsat, ze Barcelona ziska titul, aby te to nenastvalo?

Reagovat
smazaný uživatel

možná jsem k podobným věcem přecitlivělý, ale prostě to nemám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

REAL majster

Reagovat
madridcan

Reagovat
smazaný uživatel

Abyste už zejtra večer, hoši, neměli místo keců stažený půlky

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
madridcan

vidis niekde,zeby som kecal alebo nieco podobne?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Real Madrid údajně získal z Benfiky dvaadvacetiletého záložníka Ángela di Maríu. Podle deníku Olé za Argentince zaplatil 34,5 milionu eur a postaral se tak o rekordní přestup portugalské ligy.

myslim ze to bude blabol, a jeste za takovou cenu

Reagovat
smazaný uživatel

to bude naka smeckovina ale jestli je to pravda ikdyz si myslim ze neni tak jako kloubouk dolu 35 ecek je celkem solidni darda.....dobrej prodej benfiky... ale to bude kachna stejnak........

Reagovat
smazaný uživatel

ja si taky myslim ze to je kachna, hlavne ta cena...a kdyby to byla pravda tak to bych raci bral Silvu a byl by i hodne levnejsi(tak 25-30)...ale to je blost

Reagovat
smazaný uživatel

ta cena mi přijde zcestná, ale pokud my jsme dali za Čigyho 25, tak už mě asi nikdy nepřekvapí nic

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DreamTeam

mno hodil by se...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně nyní na nejlepších československých stránkách o Realu Madrid zaujala spíše jiná zpráva z Cadena Ser: Benzema + Mommo + asi nějaký mega euro <> Rooney. To bych si dal říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Já asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda těch dvou bych se klidně zbavil, ale Rooneyho nechci do Madridu. Je to nejlepší utočnik na světě, ale myslim, že by se mu u nas nedařilo, že by to pro něj nebylo moc dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem nad tim taky nekolikrat premyslel, protoze ty zvesti o Rooneym se objevovaly uz nekolikrat. Do La ligy mi taky nejak extra nesedi. Tam fakt spis nejaky lehkonohy zabijak, ktery by si dokazal nebehnout a zavesit. Nevim, jestli by mi do toho sedel Rooney.

Ale treba do takove LM, tam by se jeho styl klidne i hodil. Jeho bojovnost, sila, to by se dalo hodne vyuzit. A nakonec by se treba i poradne chytil i v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

"Tam fakt spis nejaky lehkonohy zabijak, ktery by si dokazal nebehnout a zavesit."

Ty děláš, jako by tohle Wayne neuměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, to umel. Ale on je takovy ten, co lita po celem hristi. Motal by se do zalohy. Tim rychlonohym jsem myslel, ze by operoval na hrote a cekal na prihravky od zalohy, ne aby se zaloze do toho michal, ne ze to on neumi.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to máme Pipitu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to je prave to, co rikam. Ze proto nevim, jestli by tam Rooney zapadl a jestli je potreba. Ne, ze takoveho hrace nemame.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedařilo? To si nemyslím, disponuje všemi potřebnými schopnostmi, aby se prosadil kdekoliv na světě.

Každopádně:

1) tomu moc nevěřím.

2) možná by to znamenalo zabití Pipity

3) velkou roli "pro" v mém případě hrají sympatie

Reagovat
Tomanatura

Nereálné, naprosto nemožné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve světě fotbalu, kor v Realu Madrid Florentina Péreze a termín "nereálné, nemožné"???

Reagovat
homeles8

Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

CO je na tom pravdy že má Villa odeit do Barcy??

Reagovat
homeles8

to snad neví nikdo....

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra som sa pomýlil a dal son handicap na Real

Reagovat
madridcan

mas aspon isty dobry kurz

Reagovat
smazaný uživatel

To hej, ale to môžem už rovno trhať

Reagovat
smazaný uživatel

Barceloně věřím, Realu ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Te jako o necem presvedcovaly?

Reagovat
madridcan

to su nejake volby ci co?

Reagovat
smazaný uživatel

to si pis, perez je jasnej paroubek

Reagovat
smazaný uživatel

To právě ne, Pérez chce vládu (ligu) bohatých.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejseem si jisty, jestli Paroubek chce vladu chudych. S tim jeho povestny "Kdo z Vas to ma?" On mozna chce, aby tam sedeli zazobani, ale at ho voli ti socialiste telem, dusi a konetem.

Reagovat
smazaný uživatel

v zápasech proti jejich soupeřům...opět jsme se přesvědčily že tu jsou velice nechápaví lidé

Reagovat
smazaný uživatel

óóóó´, promin, ty jsi to vazne myslel takto. To neslo z toho vubec poznat....

Reagovat
smazaný uživatel

v pohodě. Budiž ti odpuštěno. My chytřejší musíme míti s vámi méně nadanými a méně obdarovanými velkou trpělivost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase to vynahrazuju pílí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to zase jo, to je neoddiskutovatelné

Reagovat
smazaný uživatel

nic se neděje

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na Mallorcu

Reagovat
smazaný uživatel

Už to kleslo na 5,0, ale i tak je to na hlavu.

Já dal jedničku po půlce za 4,75. To jsem si nemohl nechat ujít

Reagovat
smazaný uživatel

I to, že Mallorca da prvni gol

Reagovat
smazaný uživatel

že dá Mallorca první gól je za 2,85

že dá Mallorca první gól v prvním poločase je za 3,3

dvojtip - neprohra Mallorci (1X) je za neuvěřitelných 2,4. Tohle nějaký bookmaker neustál, řekl bych ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je schvalně tak. Pro ty amatery-sazkaře, co davaji jen na velkokluby a favority, tak ti se spálí, víš co, dyž daj čistou dvojku na Madrid...tj tak schvalně,. aby je to nalakalo.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, já to chápu. A pokusím se toho využít. Však ony si ty prachy sázkovky vyberou pak na někom jiným .

Zrovna včera tu byl boreček, který měl na tiketu Barcu za 1,08. To už bych musel mít pořádně dlouhý toaleťák, aby mi ho tenhle minikurz alespoň trochu vylepšilo ...

Reagovat
smazaný uživatel

ale už po blbým pohledu na tabulku musí být jasný i pro nezasvěcené, že se o tutovku nejedná..no ale zas Mallorca není tak provařená nejradši bych to zalepil, ale pokud Real vyhraje, tak budu dvojnásobně nasranej

Reagovat
smazaný uživatel

nasranej být dvakrát budeš maximálně srdcem. Rozum ti i v případě prohry řekne, žes udělal dobře. Tohle jsou příležitosti, co se mají využít

Reagovat
smazaný uživatel

máš recht! aspoň mám výmluvu k procházce, bakalářka počká

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak 5,6 u fortuny mě zlomilo na ostrou jedničku..

Reagovat
smazaný uživatel

A ted doopravdy...Myslite si že Mallorca vyhraje ?

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslím že ne ale kurz je to supr..zkusit se má všechno asi bych do toho dal 1k...

Reagovat
smazaný uživatel

Doma je fakt silná, pokud má Real někde ztratit, tak je to tady. Navíc oni vyhrát musí, pokud chcou do LM..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ja vim no, doma jsou nejsilnější. A tak zas Real hraje o titul, Mallorca o LM. Zapas o všechno, Real je zkušenější, Mallorca bude blaznit...Myslím, že Real o gol ale vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

ano, real nejspis vyhraje, ale kurzy 5,5 na mallorcu a 1,5 na real jsou naprosto neadekvatni, rozhodne se to vyplati vyzkouset

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

určitě je ten kurz tak lákavý, že se to vsadit musí.

Reagovat
smazaný uživatel

ten dvojtip je fakt krásnej třeba mají nějaký inside informace..Higuaín bude běhat bez zátěže, Ronaldovi bude v hledišti sedět kadeřník..čert ví

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca .

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nám Katalánští bratři z ostrova pomůžou...

Forza Mallorca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za Franca jsme uz jednou Barcelonu i s Mallorcou dobyli, dobyjeme znovu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme Real pojdme, Mallorce na hubu dáme . Sakryš, vím že to asi tak nevypadá, ale Real letos hraje o hodně líp než lonskou sezonu. Co myslíte??

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož nakoupili posily skoro za 200 milionů eur, tak by asi byla ostuda, kdyby nehráli líp, nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

proč hraje Real až od 22:00?

Reagovat
smazaný uživatel

Pretože vtedy už budeš spať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zítra je vlastně čtvrtek takže mi to nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

300. pre výhru Mallorcy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že je přehrajeme a zvítězíme o dva góly. Tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca doma umi hrat fotbal.

Reagovat
X-bano-X

Golazooooo Malorkaaaaaa

Reagovat
madridcan

ked do polcasu nevyrovname,vidim to velmi zle

Reagovat
X-bano-X

hh 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sákryš, nebylo to daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

ramos -> ronaldo 2x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele