Primera Division - preview 3. kola

18.09.2010, 09:59, aktualizováno 20.09.2010, 08:30
Previews
Třetí kolo španělské ligy dnes završí utkání La Coruni s Getafem. Domácí Deportivo má zatím na svém kontě dvě remízy, Getafe jednou vyhrálo. La Coruňa potřebuje vstřelit branku, letos se jí to ještě nepovedlo.
Deportivo La Coruña - Getafe CF  (pondělí 21:00)
Ještěže se Deportivo La Coruña nehonosí přezdívkou kanonýři, neboť by o ní podle výsledků v tomto a minulém ročníku španělské nejvyšší soutěže zaručeně přišlo. Hra galícijského týmu je pod taktovkou Miguela Ángela Lotiny založena na defenzivní činnosti.

Toto tvrzení potvrzují první dva zápasy ročníku, v nichž sice Branquiazulones neinkasovali, ale také nevstřelili branku. Proti značně impotentnímu soupeři v pondělí večer nastoupí mužstvo z stosedmdesátitisícového Getafe.

Getafe patří mezi týmy hájící španělské barvy v evropských pohárech. Ve čtvrtek si mužstvo vedené sedmačtyřicetiletým někdejším skvělým hráčem Realu Madrid Míchelem připsalo první vítězství v Evropské lize, když porazilo dánské Odense BK na Coliseu Alfonza Péreze těsně, ale zaslouženě 2:1.

Deportivo letos na poháry nemá nárok, protože po slibném podzimu, který se mu povedl a po němž okupovalo příčky zajišťující postup do Evropské ligy, přišel v jarní části sezóny nebývalý sesun tabulkou a snížení výkonnosti, který v konečném důsledku znamenal střed tabulky a jedenáctibodovou ztrátu právě na Getafe. Letos jsou ambice obou mužstev podobné, a to boj uprostřed ligového pelotonu a případný útok na příčky zajišťující účast v dalším ročníku Evropské ligy.

V La Coruni se obávají, že nebude moci nastoupit lehce zraněný Andres Guardado. Vážné zranění neustále nepouští do hry oporu Deporu Juana Domíngueze, pouze na střídačce se objeví zkušený brankář Daniel Aranzubía. Trenér Getafe Míchel má obdobné, přesto menší potíže. Ani on totiž nemůže nasadit jednu ze svých opor Jaime Gavilana, ale zbytek kádru je zdravý, což je jednoznačně pozitivní zpráva.

Domácí mužstvo je mírným favoritem utkání, ale Getafe patří mezi nesmírně nevyzpytatelná mužstva, která dokáží vyhrál, ale i prohrát s kýmkoliv. Na druhou stranu se v posledních letech Getafe usadilo v horních patrech tabulky a nepatří mezi kdovíjaké otloukánky, na nichž by si týmy z horních pater tabulky jednoduše smlsly.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Přání hostujícího trenéra Garrida je jasné. Hodit za hlavu nezdar ve čtvrtečním pohárovém klání na půdě Dinama Záhřeb a plně se koncentrovat na výkon proti Levante. Nováček soutěže totiž v dosavadním průběhu soutěže utrpěl dva debakly 1:4 a zatím působí v nejvyšší španělské soutěži dost bezradným dojmem.

Žlutá ponorka původně ani v této sezoně evropské poháry hrát neměla. V loňském ročníku Primera Division totiž obsadila až sedmé místo a jen díky finančním potížím Mallorcy se tak nakonec kvalifikovala do bojů o triumf v Evropské lize. Ve čtvrtek ale přišel pro Villarreal nepříjemný šok. Na favorita si totiž na vlastním trávníku vyšláplo Dinamo Záhřeb, které hladce zvítězilo 2:0. "Musíme se přestat babrat v tom nepovedeném utkání proti Záhřebu a plně se soustředit na ligový duel v Levante. Svému týmu věřím, vždy odevzdá na hřišti vše, co je v jeho silách," neztrácí pozitivní náladu trenér Garrido.

Před jakýmkoliv podceněním soupeře ale velmi výrazně varuje. Dosavadní výsledky benjamínka soutěže prý zdaleka neodpovídají jeho skutečným kvalitám. "Levante bude určitě velmi silný soupeř. Přes léto vhodně doplnilo kádr a jsem naprosto přesvědčený o tom, že v lize setrvá i pro další sezonu," vysekl poklonu svému nedělnímu soupeři. Zároveň ovšem opět plně zdůrazňuje, že jediná cesta k vítězství povede přes absolutní plnění taktických pokynů a maximální disciplínu. "Šanci vyhrát máme pouze tehdy, pokud na hrací ploše necháme vše, co je v našich silách," uvedl.

Levante sice oba své úvodní duely mezi španělskou klubovou smetánkou prohrálo, nicméně nad přízní osudu rozhodně jásat nemohlo. Sevilla i Getafe loni patřily k tomu nejlepšímu, co se na španělských hřištích pohybovalo, a tak porážky 1:4 za přílišnou katastrofu považovat nelze. Los byl ovšem ke svěřencům trenéra Garcii opravdu hodně krutý. Po zápase s Villarrealem totiž čeká příští víkend na tým ostrá zkouška proti Realu Madrid, vedeným známým portugalským stratégem José Mourinhem. Zkušený obránce Javi Venta se ovšem rozhodně na nic nevymlouvá. "Musíme se v dalších utkáních hodně zlepšit, protože jsme v dosavadním průběhu sezony podávali opravdu tristní výkony," řekl. Jeho týmu budou chybět pro nedělní podvečer záložníci Perez a Iborra. Do soupeřovy sestavy se naopak s největší pravděpodobností vrátí Brazilec Nilmar. Nikdo by naopak neměl absentovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.40 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hércules CF - Valencia CF  (neděle 17:00)
Hércules minulou sobotu senzačně porazil Barcelonu a brousí si zuby na další věhlasný a špičkový španělský celek. Do prosluněného Alicante navečer dorazí po stupních vítězů pošilhávající valencijský celek, který má v úvodní části sezóny parádní fazónu a skvělou výsledkovou bilanci.

Pod vedením osmatřicetiletého baskického trenéra Unaie Emeryho se Netopýrům podařil jak vstup do španělské nejvyšší soutěže, tak do Champions League a média či fanoušci chválou rozhodně nešetří. Trenér Valencie však vyzývá hráče k obezřetnosti a tlumí emoce: "Nesmíme být zmatení chválou, kterou jsme obdrželi. Ano, jsme spokojeni s tím, co jsme udělali, ale nyní se musíme soustředit na následující zápas. Je to derby, důležitý zápas a my si to musíme uvědomit," řekl Unai Emery před zápasem v Alicante.

Valencie po odchodu zářivých klenotů Davida Silvy a Davida Villy, popřípadě jistot defenzívy Alexise a kapitána Carlose Marcheny velice dobře a zejména účelně posílila a nyní mnohé pochybovače překvapuje svou kompaktností a sehraností. Naposledy převálcovala loňského překvapivého tureckého mistra Bursaspor rozdílem třídy 4:0.

"Bursaspor byl týmem s úžasnou ostrou a nátlakovou hrou, ale protože jsme neustále drželi míč, nebylo to tak těsné, jak jsme očekávali, a předvedli jsme úplný výkon," řekl po zápase s tureckými šampióny a absolutními nováčky v Champions League Unai Emery. Nyní by si valencijský celek velmi rád poradil i s dalším nováčkem, v Alicante to však nebude jednoduché.

Prezident Herculanos Valentín Botella Ros a jeho pobočníci přivedli novému kouči Estebanu Vigovi výborné posily a nyní pomýšlí na setrvání mezi prvoligovou smetánkou. Nové akvizice se v týmu tu rychle, tu pomaleji zabydlují a začínají ukazovat svůj um. Zatím nejlépe se předvedl šestadvacetiletý paraguayský internacionál Nelson Valdez, který zažil premiéru z říše pohádek a snů, neboť minulý týden dvěma brankami rozhodl o šokujícím vítězství na Nou Campu. Dnes se v dresu Blanquiazulones nejspíš objeví i další zářivá posila David Trezeguet.

Ambice Hérculesu jsou evidentní a předem avizované - udržet se v nejvyšší soutěži a nehrát mezi smetánkou španělské kopané jen druhořadou roli, ba naopak stabilizovat svou pozici a časem se možná poprat o pohárové příčky. Dnes se mohou Vigovi svěřenci proti slavnému soupeři opět ukázat a orazítkovat mé předchozí tvrzení.

"Očekávali jsme vítězství na start sezóny proti Athleticu Club, hráli jsme i dobře, ale nebylo možné zvítězit. Avšak vyhráli jsme v Barceloně, což nikdo neočekával. Teď se od nás očekávají pořádné věci, a tak musíme pracovat tvrdě a snažit se vyhrát většinu našich domácích zápasů," míní před zápasem s Valencií jedna z nových posil Tiago Gomes. "Valencie je dobrý tým a bude to na stadionu José Rica Péreze velmi těžký zápas. Hrajeme doma, kde bychom měli zaútočit na našeho soupeře, ale taky respektovat jejich kvalitu," dodal pár slov o Valencii Tiago Goméz.

Do utkání na straně hostí nevyběhne zraněný Éver Banega, ze hry je vyřazen i Vicente. Domácí mužstvo je v takřka kompletním složení, pro zranění už delší dobu chybí jen Javi Farinos.

Můžeme očekávat velmi dobrý zápas, možná hodně branek a určitě pohlednou podívanou. Mírným, papírovým favoritem utkání je Valencie, i přesto ještě nevím, co od Hérculesu vlastně očekávat, proto tipuji remízu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.30 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Santander - Real Zaragoza  (neděle 17:00)
Oba celky zatím v dosavadním průběhu soutěže pádný důvod k radosti postrádají. Racing totiž okupuje samotné dno tabulky se ziskem 0 bodů, jeho nedělní soupeř ze Zaragozy na tom není o nic lépe. V minulém kole utrpěl nepříjemný debakl 3:5 doma s Malagou, přičemž už po půlhodině prohrál neuvěřitelným pětibrankovým rozdílem.

Chybami se člověk učí. Toho si je plně vědom také lodivod Santanderu Miguel Angel Portugal, který je přesvědčen, že Zaragoza po facce v minulém kole předvede o mnoho lepší výkon. "Taková porážka, navíc před vlastnímu fanoušky, musí hodně bolet. Zaragoza sem proto rozhodně nepřijela na výlet, ale jejím hlavním cílem je získat zpět nejen ztracenou sebedůvěru, ale také chybějící body. Na tento zápas jsme se dlouho připravovali a já si jsem jistý, že ho zvládneme," řekl na předzápasové tiskové konferenci.

Santander se ovšem nachází v ještě horší situaci než jeho rival. Prohrál sice obě úvodní utkání, nicméně za porážky doma s Barcelonou a na půdě Valencie se příliš stydět nemusí. Pravý křest ohněm tak přijde pro Racing až nyní. Zejména však výkon proti Valencii byl ze strany svěřenců trenéra Portugala velmi sympatický. "Měli jsme na to, abychom Valencii porazili. Správně jsme zvolili agresivnější herní pojetí a mít trochu více štěstí, neodjížděli bychom z Mestally s prázdnou," uvedl sám lodivod.

Na delší čas ze hry je záložník domácích Oscar Serrano, pochybnosti se vznášejí rovněž nad startem Marcuse Rosenberga, který laboruje s kolenem. Ani na druhé straně lávky však nepanuje příliš optimistická nálada. Tým totiž po slibném startu a remíze 0:0 na Deportivu zabředl po bláznivé porážce s Malagou zpět do výsledkové krize z loňského roku. Obránce Ivan Obradovic však věří, že se jeho tým předvede v mnohem lepším světle. "Osobně si myslím, že jsme měli pouze špatný den. Už se to nikdy nestane," ubezpečuje. Jeho týmu bude chybět zraněný Leo Ponzio, nad účastí Pereze a Lopeze zatím létají otazníky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - FC Barcelona  (neděle 19:00)
Zapomeňte na všední i nevšední strasti a starosti, usaďte se do pohodlných otomanů a nerušeně zírejte na obrazovku, na níž už Vám ve výborné formě hrající fotbalisté Atlética Madrid a slavní míčoví kouzelníci a hrdí katalánští šampióni z Barcelony předvedou exklusivní fotbalové drama.

V posledních sezónách nebylo zápasu Rojiblancos a Blaugranas, který by nenadchl a neokouzlil. Krom pohledné hry nám obě mužstva vždy naservírovala i fůru branek, takže zápasy nepostrádaly prakticky nic a mohly se směle řadit mezi nejlepší klání ročníku. Můžeme si jenom přát, aby dnešní utkání nevybočilo z řady.

Barcelona si brousí zuby na další titul, jímž by završila dominanci posledních let stvrzující zlatý hattrick, ale v předchozím kole na cestě za pohárem výrazně zaškobrtla. Na Camp Nou přijel novic soutěže Hércules a šokoval katalánskou metropoli vcelku snadným vítězstvím 0:2.

Ohlas na překvapivou porážku byl tradičně přemrštěný, přesto Barcelona zmobilizovala síly a v úterý zavřela pochybovačům ústa a notebooky vysokým vítězstvím nad Panathinaikosem Atény v prvním kole základních skupiny Champions League.

Avšak Atlético Madrid je poněkud silnější káva, nežli dvacetinásobný řecký mistr Panathinaikos, ačkoli se nabízí srovnání mistrovského Panathinaikosu a průměrného Arisu Soluň, s nímž Atléti ve čtvrtek překvapivě prohráli 0:1 i přesto, že nastoupili téměř v plné polní. Zpackaný zápas v Soluni může být falešným signálem, což si plně uvědomuje střelec vítězné trefy na světovém šampionátu Andrés Iniesta: "Realita je taková, že Atlético Madrid vyhrálo evropský Superpohár, vyhrála první dvě ligová klání a má důležité hráče, kteří jsou ve skvělé formě," stručně shrnul současné Atlético a jeho výsledky šestadvacetiletý mozek týmu Andrés Iniesta.

Atlético vstoupilo do nového ročníku skutečně skvěle a po jednoznačném domácím vítězství nad asturijským Sportingem Gijón minulý víkend dobyla baskickou katedrálu, slavný San Mamés. Atlético Madrid má velmi dobrou fazónu, ačkoliv toto tvrzení mírně podloubává čtvrteční porážka ve druhém největším městě slunného Řecka Soluni.

Branku hostujícího mužstva bude hájit Victor Valdés, před něhož se postaví čtyřčlenný obranný val ve složení Dani Alvés, Carles Puyol, Gérard Piqué a Maxwell, tříčlenná záloha v čele s dirigentem Xavim Hernándeze, exliverpoolským Javierem Mascheranem a Andrésem Iniestou, a taktéž tříčlenná útočná formace Lionel Messi, David Villa a Pedro. Jediným absentérem v mužstvu devětatřicetiletého lodivoda Pepa Guardioly je Jeffrén Suárez.

Velké naděje vkládají fanoušci Rojiblancos do devatenáctiletého brankářského talentu Davida De Gey, který na jaře doháněl barcelonské dobyvatele k šílenství. Obrana nastoupí ve složení Luis Perea, letní posila z Villarrealu Diego Godín, jednadvacetiletý odchovanec klubu Álvaro Domínguez a zkušený Antonio López. Jak jste si jistě všimli, v očekávané jedenáctce Atlética chybí Tomáš Ujfaluši, který nejspíše začne utkání na lavičce náhradníků.

V záloze s největší pravděpodobností nastoupí někdejší supertalent španělské kopané José Antonio Reyes, Paolo Assuncao, Raúl García a samozřejmě portugalský internacionál Simao Sabrossa. Nemá-li zrovna zdravotní potíže nebo není vykartovaná, je útočná dvojice navýsost jasná. Na hrotu nastoupí duo kanonýrů Diego Forlán a Sergio Agüero. Z Madridu nejsou hlášeny žádné velké absence.

Podaří se Atléticu Madrid zopakovat výkon a výsledek z loňského domácího klání? Anebo Atlétům Barcelona vrátí loňskou porážku i s úroky? Odpovědi na tyto a spousty dalších otázek spojených s utkáním špičkových španělských klubů Atlética Madrid a Barcelony se dozvíme dnes večer! Příjemnou zábavu!
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 4.10 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - Sevilla FC  (neděle 21:00)
Bezmála třicetitisícový fotbalový přístřešek La Rosaleda hostí první andaluské derby v letošním ročníku španělské nejvyšší soutěže. Na hřišti je připravena pokladnice se třemi body, o které si to rozdá hostitel utkání Málaga a trápící se andaluský gigant Sevilla.

Starou, dobrou a konkurenceschopnou Sevillu koncem srpna někdo vzal a vyhodil z okna. Od prvního zápasu španělského Superpoháru s Barcelonou ji společně s fanoušky Sevillistas hledám a nenacházím. Drtivá výhra v prvním kole nad slaboučkým trpaslíkem soutěže z Levante byla jen slabou náplastí na vypadnutí z Ligy mistrů, domácí remíza s betonujícím Deportivem La Coruña tuto náplast mírně odlepila a čtvrteční porážka s průměrným francouzským klubem Paris Saint-Germain zase strhla. Seville se daří prachbídně, další šanci na nápravu má v Málaze.

Málaga zažila pestrobarevné léto. Již na konci minulého ročníku se v městě začalo hovořit o tom, že jakýsi arabský šejk ukázal prstem na mapu a pod ukazováčkem s obojkem z ryzího zlata spatřil Málagu. V červnu už byla dohoda na stole a většinový podíl v Málaze převzal člen katarské královské rodiny Abdullah bin Nasser Al Thani. Mnozí si mysleli - milion sem, milion tam, Málaga bude nakupovat. Kdepak...

Jeho vize je však poněkud odlišná, což naznačil v letním přestupovém termínu. Málaga sice přivedla několik kvalitních posil, ale portugalský trenér Jesualdo Ferreira v jednom z nedávných rozhovorů přiznal, že chce dávat šanci i hráčům, které má Málaga po ruce, tedy hráčům z mládežnických týmů. Zajímavá strategie, jen jestli bude úspěšná a podaří se Málaze udržet!

Trenér hostujícího mužstva s největší pravděpodobností provede rošádu hned na několika postech. Sevilla má velmi náročný program a vložené kolo jí rozhodně nepřijde k duhu, zvláště při současné formě. Do sestavy se po jednozápasové pauze vynucené banem vrací Julien Escudé, pro zranění chybí Ivica Dragutinovič a Renato.

Domácí mužstvo má velké problémy se sestavou. Z různých důvodů chybí Duda, Manolo Gaspar, Helder Rosario, Edinho, Malagueno či Sandro Silva. Pro Jesualda Ferreiru může být potěšující snad jen návrat Apoña a Ivana Gonzalese.

Pakliže předvede Málaga podobný výkon, jakým před týdnem šokovala Zaragozu, kde andaluský tým skutečně řádil a za prvních pětatřicet minut nasázel svému soupeři neuvěřitelných pět branek, nemusí se bát špatného výsledku. Sevilla chce vybřednout z krize, ambiciózní Málaga však nebude lehkým oříškem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - CA Osasuna  (sobota 18:00)
Všichni pozor! Takovým heslem se nyní řídí v Pamploně, kde poslední výsledky alarmují, že v týmu není všechno v pořádku. Po velmi nevýrazné přípravě přišel nepřesvědčivý start do domácí soutěže a po dvou zápasech pouze jediný bod, a to ještě za bezbrankovou remízu s Almerií.

Osasuna zatím rozhodně neprožívá povedený začátek sezony 2010/11. V přípravném období zvítězila z osmi případů jen jednou a z trávníku odcházela hned pětkrát poražena. Samotné ligové duely už sice tak katastrofální nejsou, nicméně jeden bod ze dvou utkání asi také není to pravé ořechové. V kolonce vstřelených branek navíc svítí nula. Podobně špatný start do ročníku ještě Osasuna nezažila. Ovšem minulý víkend předvedla zejména v obranné fázi určité známky zlepšení a fakt, že na půdě hvězdného Realu Madrid inkasovala pouze jediný gól, je jistě potěšitelný.

Vážnost situace si uvědomuje rovněž veterán mezi útočníky Walter Pandiani. "Není pochyb o tom, že potřebujeme tři body jako sůl. Víme, že naše výkony nejsou optimální a je potřeba se ještě v mnoha ohledech zlepšit. V obraně je důležité, abychom dělali to samé co loni a v útoku pak musíme přidat na agresivitě," soudí. K problematice produktivity se příliš vyjadřovat nechtěl, pouze usoudil, že je teprve začátek sezony a není třeba dělat předčasné závěry.

Nicméně na druhé straně lávky také nestojí tým, který by si mohl nad startem soutěže libovat. Remíza s Realem Madrid sice svou váhu má, nicméně následná hladká porážka na hřišti Gijonu optimismus hodně rychle odvála. Klub se tak po problémech na startu sezony, kdy byl vinou špatného finančního stavu vyloučen z evropských pohárů, zmítá i ve výsledkové krizi.

V loňském roce se ovšem ostrovanům z Mallorky na svém hřišti dařilo. Zvítězili hned patnáctkrát z devatenácti možností. Trenér Laudrup navíc nejspíše bude moci počítat s uzdraveným Martim, zatímco Nunes si odpykává jednozápasový trest. Hosté stále neví, zda bude od první minuty připraven do duelu zasáhnout Camunas, už od úterý ale naplno trénuje duo Nekounam - Abella a zejména u prvně jmenovaného je start v základní sestavě velmi pravděpodobný.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - UD Almería  (sobota 18:00)
Espanyol by před utkáním s Almerií rád zapomněl na horor o minulém víkendu. Menší prvoligový barcelonský klub totiž inkasoval na hřišti Villarrealu čtyři góly a dal tak zapomenout na vítězný vstup do soutěže proti Getafe. Almeria zatím kráčí cestou remíz a bod by určitě brala i v sobotu.

Ten zápas by nejraději všichni činovníci Espanyolu hodili za hlavu. Kromě čtyřbrankového přídělu navíc hosté dohrávali bez vyloučeného Chicy. Ovšem záložník García optimismus neztrácí ani v takové situaci. "Řekl bych, že se jednalo o chvilkové zaváhání. Každý z nás si v hlavě určitě srovnal, co udělal špatně a co dobře. Myslím, že jsme se poučili z chyb a proti Almerii opět navážeme na výkon proti Getafe," pronesl v pozitivním duchu pro klubový web.

I na takovém debaklu se ovšem daly nalézt pozitivní věci. Jednou z nich byl jistě návrat špílmachra Ivana de la Peni. Ten oblékl dres Espanyolu po deseti měsících. "Těch deset měsíců mi připadalo jako celá věčnost," soukal ze sebe zkušený záložník, který se ovšem znovu zranil a v sobotu hrát nebude. V základní jedenáctce se určitě neobjeví ani zmiňovaný Chica, který pyká za karty. Domácí celek se bude muset obejít také bez Osvalda a Felipe Mattioniho, jehož trápí dlouhodobější zranění.

Hosté naopak zatím ani jeden zápas neprohráli, nicméně z výhry se také neradovali. Po cenné remíze na hřišti Osasuny přišlo zklamání v podobě pouhého bodu za výsledek 2:2 proti nováčkovi ze San Sebastianu. Fotbalisty z nejslunnějšího místa Evropy tak může těšit alespoň fakt, že dvakrát dokázali stáhnout jednobrankový náskok soupeře. Přesto se trenér Lillo netají tím, že kádr před sobotním výkopem obmění. "Každá bitva je jiná. My se pokusíme oživit naši hru novými tvářemi," uvedl. Do sestavy se mu nejspíše vrátí stoper Carlos García, zatímco Pellerana trápí dlouhodobé zranění. Pochybnosti se pak vznášejí nad startem útočníka Henoka Goitoma.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Athletic Bilbao  (sobota 20:00)
Sporting Gijon si po úvodní vysoké porážce na půdě Atlética Madrid spravil náladu přesvědčivým vítězstvím 2:0 nad Mallorcou o minulém víkendu. Athletic Club je na tom podobně, po výhře v Alicante doma nestačil na Atlético.

Trenér Preciado upletl na sebe a svůj tým bič prohlášením, že loňské výsledky zkraje sezony nebyly náhodné. Takové tvrzení jistě přišlo po porážce 0:4 na půdě Atlética nevhod, nicméně po triumfu nad Mallorcou je prozatím vše odpuštěno. Gijónští fotbalisté se ovšem na svůj domovský stánek mohou spolehnout. V uplynulém roce totiž u sebe prohráli pouze pětkrát a podobnou bilancí chtějí dospět k záchraně i letos.

Problémem domácího celku v uplynulé sezoně byla atraktivita zápasů. Dobré výsledky totiž byly plně kompenzovány nepříliš líbivou hrou. Na diskuzních fórech se tedy na toto téma rozhořela vášnivá debata a možná právě díky ní se budou moci příznivci Sportingu těšit na lepší představení.

"Celkově to byl dobrý začátek sezony. I z porážky od Atlética si můžeme vzít pozitiva, samozřejmě máme stále co zlepšovat," ví záložník Javi Martinez. Se zraněném se potýká útočník Toquero a je tedy vysoce pravděpodobné, že po boku Llorenteho nastoupí od první minuty Marco Susaeta. Nejisté jsou starty Davida Lopeze nebo Ikera Munaína. Oba si přivodili drobná zranění během tréninkového procesu. Domácí budou muset oželet přítomnost záložníka Ayoze Garcii, zbytek týmu bude pro tento duel připraven.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Real Madrid  (sobota 22:00)
Ve 3. kole španělské ligy se střetne tradiční baskický klub, byť současný nováček, Real Sociedad San Sebastian s Realem Madrid. Horká baskická půda namotivovaného soupeře bude pro svěřence trenéra Mourinha tvrdým oříškem.

Po několika letech exilu v nižší soutěži se San Sebastian bude snažit navázat na úspěchy z přelomu století, kdy jednou dosáhl dokonce na 2. místo španělské Primera División. Po dvou kolech jsou navíc "donostiarras" na tom stejně jako jejich rival.

Bílý balet bude jako vždy útočit na mety nejvyšší a body ze stadionu Anoeta by mu k tomu byly dobrým vkladem. Hřát může královský klub i výhra spolu s kvalitním výkonem v prvním kole Ligy mistrů. Znepokojovat na druhou stranu může střelecká produktivita.

Uruguayský trenér Lasarte, který dovedl baskický tým po třech letech do nejvyšší španělské soutěže postaví proti Realu jedenáctku s Bravem v brance, obranu bude mít na starosti čtveřice zprava Martínez - Ansotegi - González a De la Bella. Aranburu a Rivas si zahrají na dvojitém pivotu, křídla svěří kouč Xabi Prietovi a Griezmannovi, Zurutuza bude na spojce a v útoku se místo hvězdné posily Joseby Llorenteho objeví veterán a legenda Espanyolu Raúl Tamudo.

Lodivod Realu José Mourinho, který v týdnu odmítl koučovat reprezentaci Portugalska, nemůže stále počítat s Kaká, Albiolem, Garayem a Gagem. Naopak s nominací od Mourinha nemůže počítat Mahamadou Diarra. Sestava s jedinou výjimkou bude stejná jako proti Ajaxu. Tou výjimkou je uzdravený Sergio Ramos na pravém beku místo Arbeloy.

Základní jedenáctka bude mít tedy podobu: Casillas, v obraně Ramos - Pepe - Carvalho - Marcelo, Khedira a Xabi ve středu zálohy a ofenzivní čtyřka Di María a Cristiano Ronaldo na křídlech, Ozil na spojce a Higuaín na špici.

Utkání mezi baskickým a madridským Realem začne ve CET a řídit ho bude Mateu Lahoz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.50 - 4.75 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid22006:16
2.Valencia CF22004:16
3.Sevilla FC21104:14
4.Real Sociedad21103:24
5.Real Madrid21101:04
6.Villarreal CF21014:13
7.Getafe CF21015:43
8.FC Barcelona21013:23
9.Hércules CF21012:13
10.Málaga CF21016:63
11.Athletic Bilbao21012:23
12.Espanyol Barcelona21013:53
13.Sporting Gijón21012:43
14.UD Almería20202:22
15.Deportivo La Coruña20200:02
16.CA Osasuna20110:11
17.Real Zaragoza20113:51
18.RCD Mallorca20110:21
19.Racing Santander20020:40
20.Levante UD20022:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (93)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: proč už nedávají v TV zápasy Premier league?

Reagovat
Arbiter

dobré ráno

Reagovat
smazaný uživatel

protože na MS se jasně ukázalo, že PL nemá takovou kvalitu a jsou v Evropě i mnohem kvalitnější a atraktivnější soutěže jako např. Bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

no ze ji nova sport vysila

Reagovat
anonym

Čím se to tak jasně ukázalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to měsíc ... Dává ji Digisport a kvalita je podobná, ne-li lepší, než na Galaxii. Na to, že je to nový program, je to velmi slušný začátek. Mohli by Galaxii vykoupit i NHL a NBA.

Reagovat
Arbiter

jojo, ať je to přístupné co největšímu počtu diváků

Reagovat
smazaný uživatel

spíš mě jde o to, aby šla Galaxie ještě víc do s-aček. Nemám ten program rád od doby, co se do toho namontovala NOVA.

Reagovat
Josifek

Taky Galaxii sport od tý doby nemám rád, předtím to byl docela sympatický malý kanál, ale dneska...hnus.

Reagovat
rufus

Příchodem Novy se Galaxie kromě názvu zas tak moc nezměnila..

Reagovat
Josifek

"NOVA kurví fotbal"..

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

no komentar je hroznej, primo otresnej. kdyz poslouchas ty blaboly a ze jich je (napr. essien francouzsky reprezentant atd..) a jak furt melou a zminuji "nas martin skrtel" , pritom hraje MU vs EVE, je to hrozny. to nova sport byla mnohem lepsi tv, taky dostupnejsi..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spinkej dál

Reagovat
smazaný uživatel

v den začátku PD jsou tady 4 příspěvky a ještě všechny OT ...

Reagovat
Arbiter

no jo, PD netáhne

Reagovat
smazaný uživatel

nedá se nic dělat. Ten směr je jasný.

Reagovat
Arbiter

Mou ty lidí přitáhne, neboj se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj, přesně tenhle typ lidí zničil diskuse u Serie A. Máme se, na co těšit.

Reagovat
stas87

sakra valladolid mi spadol ale postupili baskove tak dneska baskove ukopat akymkolvek sposobom bod kludne zdrzovanim od prvej minuty

Reagovat
smazaný uživatel

to je zajímavý jak novináři prostě mouřenína milují. Už je i na úvodní fotce kola místo nějakého hráče

Reagovat
madridcan

neboj sa...zajtra tu zase budes mat Messiho skrivene pysky

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na vyrovnany futbal, hoci nieco mi hovori ze Real vyhra 2:1 a jeden gol da Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

pěkně ty, jak budou hrát dneska Valencia a Barcelona? Současně poběží Davis Cup, tak abych se na něj mohl v klidu soustředit

Reagovat
smazaný uživatel

dik Valencia vyhra 3:1, Barca bude hrat 2:2

Reagovat
Kily

tak to jsi mě moc nepotěšil, já tam za 4,6 střelil jedničku na Atlético

Reagovat
Losinho

Snad ti to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak. 4:3

Reagovat
smazaný uživatel

presne ako v sezone 2008/2009 to bol nadherny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Byl, celkově jsou zápasy těchle dvou týmů neskutečně atraktivní!

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, dufam, ze dnes to nebude inak

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná volba! Já jsem si za trošičku menší kurz hodil, že padne více, než 2,5 branek... a to je si myslím jistota

Reagovat
Kily

kolik tam bylo? nechce se mi hledat, já jsem tam dal čtyři zápasy za 20, co jsem psal na začátku tejdne, Espanyol vyšel, pak ještě remíza v Santanderu a zejtra výhra Deporu. Ale nemám v plánu se na to dneska koukat, jasnou volbou pro mě je Davis Cup

Reagovat
smazaný uživatel

Já budu koukat na oboje zároveň Bylo tam snad 1,6, malej kurz, ale dával jsem to za pade a s další kombinací to vyjde na 400 Kč, který potom hned vsadím (tedy 200 a 200).

Reagovat
Kily

takhle by se přemejšlet nemělo, nedělá to dobrotu, taky jsem si mnul ruce, když Baltimore v noci z pondělí na úterý jako outsider vyhrál v New Yorku a pak jsem byl ráno zklamanej z posledního zápasu na lístku, když jsem zjistil, že San Diego ruplo v Kansasu. Pak jsem jenom kroutil hlavou, když jsem se podíval na statistiky zápasu a ty jasně mluvily pro San Diego

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to nevyjde určitě už večer, takže zase měsíc bez sázení za trest

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

snad to dame aj ked v baskicku sme vzdy vedeli hrat,tak v San Sebastiane to bolo vzdy tazke.Ak sa nemylim tak posledny sutazny zapas skoncil 1:2 ked dal gol Beckham a Ruud.Pred rokom priprava skoncila 0:2(Benzema a Sneijder)...Ja verim,ze dneska tam nasukame aspon 3 aj ked vazne to nebude lahke a Sebastian bude hryzt poriadne

Reagovat
stas87

nebol si to ty co tu v kuse opakoval ze real da ajaxu aspon 3 goly? dneska zasa 3....no aby nebolo krasnych 0:0 pre baskov...som zvedavy ako budu divaci reagovat na alonsa

Reagovat
madridcan

tak za prve nevravel som vkuse...povedal som to raz a riesila sa stavka tak mozno som to preto zopakoval.Za druhe proti ajaxu som to tvrdil suverejne,tu tvrdim ,,verim,ze dneska tam nasukame tri goly"...a tak to vravis akoby Real tie tri goly dat nemohol.Proste raz to pride ked tam bude padat vsetko a preco by to nemalo byt dnes?

Reagovat
stas87

lebo baskove hraju vzadu dost dobre moc golov nedostavaju a v druhej lige u nich prevazovali vysledky 10 alebo 2:1 navyse s realom budu tazko hrat otvorene aby nedopadli ako zilina s chelsea ja cakam over 0:0 alebo 1:1 uvidme po konci zapasu

Reagovat
madridcan

myslis baskov ako celkovo alebo baskov ako Sebastian?Lebo Bilbao napriklad minuly rok dostalo 5:1,vonku sme sice prehrali lenze strely na branu bolo 1:12 ak si dobre pamatam.Po ine roky dostalo 1:4 doma...San sebastian si pamatam,ze vzdy tak sme im dali maximalne 2 goly.Ja len hovorim,ze raz to musi prist ked sa prelomi.A este ta chcem opravit,ze proti Ajaxu som tvrdil,ze bude plusko,teraz tvrdim,ze len real da tri goly

Reagovat
stas87

no ja ked pisem baskove tak myslim vzdy len real sociedad viem aj o bilbae u vas dneska proste nevidim jednoznacnu dvojku skor x

Reagovat
vodka

šak Robert minařík je největší komentátorský tragéd pod sluncem...

Reagovat
vodka

ups, reakce na jiri-fcb ohledně digi sportu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Espanyolu nevěřím, Osvaldo je jedinej, kdo je schopnej za ne strilet nejaky goly. Callejon ho urcite nenahradi. Sebastian by mohl na Anoete Real potrápit.

Reagovat
$dolar$

Hala Madrid

Reagovat
zde73

citim prekvapko na sociedad?!

Reagovat
X-bano-X

Dnes citim pekny futbal. San Sebastian hral vzdy pekny futbal snad padne aspon 3-5 golov nech sa je na co pozerat.

Reagovat
Josifek

San Sebastian musíme porazit. Já bych to rád viděl takhle(i s možnýma střídajícíma, kteří by si v podstatě všichni zasloužili i základ):

--------------------Higuain--------------------

Benzema(Di Maria)---Ozil(Canales)---CR(Leon)

--------------------Xabi(Granero)-----------

--------------------Lass(Khedira)-------

a obrana mi je vcelku jedno, jen bych radši viděl na hřišti Albiola než Carvalha.

Reagovat
Losinho

Do toho Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valencijské derby... no to jsem zvědavej co se tam bude dít

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle.. ono to až takové derby není, ale Unai snad ví líp než já, jak to ve Valencii berou.

Reagovat
smazaný uživatel

vlastně hned dvě Valencijská derby :-D

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, Villarrealu s Levante jsem si nevšiml. Potom je tu jedno andaluský derby a utkání pro fajnšmekry mezi rivaly z Barcelony a Madridu. Krásnej program.

Reagovat
smazaný uživatel

La Liga

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych se mýlil, ale Atlético dnes prohraje.

Reagovat
madridcan

nehneval by som sa keby dneska vsetko boli jednotky

Reagovat
-Kopy-

Těším se.

Reagovat
Pinturicchio

Čemu věříte víc, vítězství Valencie nebo Villarealu?

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct. Každopádně ve Valencijském regionu bude veselo

Reagovat
Pinturicchio

Tak nic, risknu na oboje čistou 2 . Díky.

Reagovat
madridcan

rovno mozes odhodit tiiket

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
Pinturicchio

Zas tak horké to snad nebude, Sibylo

Reagovat
smazaný uživatel

to je nejhorší že Alicante bude hrát jako o život, ale Vale teď šlape jako hodinky. Levante je slaboučký, ale zase - derby. Tohle vážně bude těžký odhadnout.

Reagovat
Pinturicchio

Uvidíme, je fakt, že jakékoliv derby se odhaduje strašně těžko. Možná zkusím něco jiného

Reagovat
Kily

mohlo by znovu zafungovat, že tým, který porazí Barcelonu, v dalším kole nevyhrává, i když za poslední dvě sezony, na které jsem koukal, je to hodně zkreslené, loni totiž Barca v lize prohrála jenom jednou a předloni sice pětkrát, ale to 1. konec nehrála se základní sestavou a 2. soupeř Barcelony v dalším kole narazil na Real

Reagovat
Pinturicchio

Tak takhle dalece sázky většinou nepromýšlím ( Ale díky )

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by to měl být nádherný zápas a oslava fotbalu v PD. Jeden z vrcholů letošního ročníku. S nikým jiným (ještě se Sevillou) si Barca nezahraje v lize fotbal tak, jako s Atletama.

Můj tip je 2:4 nebo 2:5. Odvážné? Zkušenosti mě k tomu opravňují.

Mimochodem koukám, že se tady řeší sázení. Kdo dá +2,5, tak nemůže prohrát, ale i +3,5 nebo +4,5 jsou skoro výherní tipy. Já osobně naložil u bwinu na +3,5 za 2,20, což mi přijde, jako prachy zadarmo

Reagovat
blaugrana

Tento zápas môže dopadnúť akokoľvek, ale verím, že po záverečnom hvizde bude skóre 2:4

Reagovat
Pinturicchio

Valencia, Villareal ... a já místo Vale dám Hamburg

Reagovat
madridcan

mozno to aj nakoniec bude jedno

Reagovat
Pinturicchio

Nebude, já bych se mlátill do hlavy ( zase )

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Pinturicchio

Mohla z toho být pěkná tisícovka. Příště Vám budu věřit víc.

Reagovat
madridcan

nooo zajtra z toho budes mat fajny kurz urcite

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem si toho u tebe všimnul potřetí. Když píšeš "Vám", tak vykáš, ale tys měl napsat "vám", jako Valencii. Takhle to vypadá, že vykáš Kopymu a nakoneć by ten příspěvek nedával smysl. Nebo by vyjadřoval, že ti Kopy něco říkal a tys mu nevěřil.

Reagovat
Pinturicchio

Já v tom rozdíl nedělám, i když píšu klubu ( fanouškům ), tak to píšu s velkým na začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

což je ale chyba.

Reagovat
Pinturicchio

Může být, ale je to "zlozvyk", kterého se těžko zbavuju a moc na to při psaní nekoukám.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, taky jich pár mám (s/z). Jen jsem chtěl upozornit, protože už to u tebe čtu poněkolikáté.

Reagovat
Pinturicchio

Jasně, v pohodě.

Reagovat
$dolar$

Rekl bych, ze je to takova prehnana davka korektnosti

Reagovat
smazaný uživatel

v tomhle případě je to chyba (kterou ale Ukrajinec těžko rozezná )

Reagovat
Pinturicchio

Tak doufám, že mě La Coruna nezklame. Sparta už vyšla, ted La 600 je doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele