Primera División preview - 15. kolo

08.12.2007, 08:43, aktualizováno 09.12.2007, 09:26
Previews
Real Madrid o své vedení ve španělské lize přijít nemůže, ale mohl by se ztenčit jeho náskok, jede totiž do Bilbaa, zatímco jeho nejbližší pronásledovatele čakají domácí zápasy se zachraňujícími se týmy - Barcelona hostí La Coruňu a Villarreal přivítá Betis. Valencia jede do Pamplony, Espanyol do Zaragozy, dále kolo nabídne třeba malé madridské derby Atlética s Getafe.
Osasuna Pamplona - Valencia CF  (sobota 20:00)
První duel patnáctého kola La Ligy uvidí diváci na stadionu Reyno de Navarra, kde se utká Osasuna s Valencii.

Pamplona se díky čtyřem získaným bodům z posledních dvou utkání vyšplhala ze sestupových pozic. Nejprve o minulém víkendu porazili svěřenci trenéra Joseho Angela Zigandy ve veledůležitém utkání Deportivo v poměru 2:1, a poté ve středeční dohrávce remizovali se Sevillou – 1:1. V obou utkání se střelecky prosadil Jaroslav Plašil, který se jak se zdá nastálo usadil v sestavě Los Rojillos. Osasuna je momentálně tři body nad sestupovou zónou na třinácté pozici. "Jestli vyhrajeme utkání proti Valencii, mohl by to být velkolepý týden," prohlásil trenér Ziganda, kterému s největší pravděpodobností bude chybět Josetxo, Garde, Nekounam a Izquierdo.

Valencia je na dně, klub z východního pobřeží Španělska prohrál poslední dva ligové zápasy a v tabulce se propadl až na šestou pozici s osmibodovou ztrátou. Navíc tým trenéra Koemana neuspěl v Lize mistrů, když jen remizoval se Schalke, a definitivně tak přišel o možnost postupu do další fáze milionářské soutěže. Světle to nevypadá ani s účastí v Poháru UEFA. Prohra v minulém kole na domácím stadionu s Bilbaem (0:3) byla vyvrcholením jak herní, tak výsledkové krize Valencie. "Je jedno jestli jsou výsledky spravedlivé nebo nefér, my musíme přijmout to, co se děje. Když jsou věci pro nás nepříznivé, tak jsme frustrovaní, ale my toto musíme zlepšit. Musíme se hnout směrem dopředu. Nejlepší věcí je vyhrát a zvednout si sebedůvěru," vysvětlil momentální situaci brankář Santiago Canizares.

Trenér Ronald Koeman v týdnu oznámil, že se pokusí zvýšit ofenzivní sílu týmu, a to tak že mužstvo bude hrát systémem 4-3-3. V bráně bude určitě stát Santiago Canizares, jelikož velký konkurent Timo Hildebrand je zraněný a k utkání nebyl nominován. Do obrany může počítat holandský kouč se stoperem Helguerou, jenž se vrací do sestavy Los Ches po karetním trestu. K dispozici naopak nebude dlouhodobě zraněný Alexis. Kvůli zranění bude také chybět hned čtyřlístek záložníků: Angulo, Albelda, Baraja a Gavilán. Do nominace Netopýru se tak dostal talentovaný záložník Angel Montoro. V útoku nemůže Koeman počítat s Nikolou Žigičem.
Osasuna Pamplona - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Azpilicueta, Cruchaga, Flaňo, Monreal - Puňal - Plašil, Margaraiz, Font, Vela - Dady
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Canizares - Miguel, Albiol, Helguera, Moretti - Fernandes, Marchena, Edu - Joaquin, Villa, Vicente (Silva)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Real Madrid  (sobota 22:00)
Souboj tradičních rivalů připraví 15. kolo španělské nejvyšší soutěže. Na stadionu San Mamés, zvaném "La Catedral" se střetne domácí Athletic Bilbao s prozatímním líderem celé La Ligy, Realem Madrid.

Bílý balet si vítězstvím v minulém kole nad Santanderem po zaváhání svých pronásledovatelů z Villarrealu, Barcelony a Valencie upevnil vedení v tabulce a bude ho chtít udržet. Na horké baskické půdě ho však nečeká nic lehkého. Athletic Bilbao triumfoval v posledním kole na hřišti Valencie 3:0 a proti konkurentovi z Madridu se obyčejně vybičuje k dobrému výkonu, ač v posledních třech zápasech proti Realu odešel poražen.

Oleje do ohně přilila navíc i slova obou trenérů, když domácí Joaquín Caparrós poznamenal, že "Athletic je formován na základě závazku, zatímco Real Madrid na základě šekové knížky". Trenér "merengues" Bernd Schuster si rovněž nebral servítky: "Na rozdíl od Athleticu jsou na nás kladeny odlišné požadavky, my jsme tu od vyhrávání titulů."

Domácí čistě baskická sestava bude mít tuto podobu. V brance dostane přednost Aranzubia před Iraizosem, po krajích obrany budou "jezdit" Iraola a navrátilec Del Horno. Na stoperu se představí další navrátilec Aitor Ocio spolu s Amorebietou. Záloha Athleticu bude mít podobu klasického diamantu, kde na postu defenzivního záložníka bude operovat zkušený Orbaiz, na levé straně zálohy nastoupí Gabilondo, na opačné straně pak David López. Pod útočníky bude tvořit ve skvělé formě hrající Yeste, který vstřelil nádherný úvodní gól proti "netopýrům" z Valencie. Útočné povinnosti si rozdělí veterán Joseba Etxeberria a mladík Llorente.

Na straně hostí vypadli z nominace jednak zraněný Gabriel Heinze, který dosud nedoléčil zranění kolene z reprezentačního srazu Argentiny a nově rovněž Metzelder s Higuaínem. Mimo zůstanou již víceméně tradičně Codina, Salgado, Balboa a Soldado. Obranné řady Realu zůstanou oproti vítězné sestavě proti Santanderu nezměněné. Před Ikerem Casillasem se objeví stoperská dvojice Pepe – Cannavaro, které doplní Sergio Ramos na pravé a Marcelo na levé straně. Přes kolísavé výkony dostane ve středu zálohy zřejmě znovu příležitost Diarra na úkor Gaga a vedle něj díky výbornému zápasu proti Racingu nastoupí Julio Baptista. Do sestavy se rovněž vrací po karetním trestu hříšník Guti, na němž bude ležet břímě tvorby hry mužstva. Útočnou vozbu Realu vytvoří Robinho, Raúl a Van Nistelrooy. Real bude usilovat o rozmnožení počtu vítězství na hřištích soupeřů, jelikož doposavad dosáhl pouze tři.

Utkání začne v Bilbau ve 22 hodin CET pod taktovkou sudího Mediny Cantaleja.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Aranzubia - Iraola, A.Ocio, Amorebieta, Del Horno - D.López, Orbaiz, Gabilondo, Yeste - Etxeberria, Llorente
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - S.Ramos, Cannavaro, Pepe, Marcelo - Diarra, Baptista, Guti, Robinho - Raúl, Van Nistelrooy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.20 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Real Murcia  (neděle 17:00)
Sevilla se v lize dostala do velké krize, tým, který se v předchozích dvou sezonách pohyboval na špici španělské, ligy získal z posledních čtyřech zápasů jediný bod a na dvanáctém místě má náskok na sestupovou pozici pouhé tři body. Jediný bod získali svěřenci trenéra Manola Jimeneze ve středeční dohrávce druhého kola s Osasunou, předtím prohráli Rojiblancos postupně s Villarrealem, Mallorkou a Almerií. Náladu si Sevillští zlepšili v Lize mistrů, kde porazili jako první mužstvo v sezoně Arsenal a postoupili do další fáze milionářské soutěže. Sevillu nejvíce trápí obranná činnost, chybí zejména zkušený stoper, na toto místo počítali v andaluském klubu s Javim Navarrem, 33letý kapitán Sevilly však neodehrál v této sezoně kvůli zranění kolene ani minutu a trenéru Jimenezovi bude chybět i nadále.

Murcia stejně jako její soupeř nemá zrovna ideální formu, v posledních čtyřech utkáních získal nováček soutěže dva body za dvě remízy. Útočník Fernando Baiano před utkáním řekl: "Potřebuji pokračovat v tvrdé práci a ne být ustrašený. Věřím, že naše špatné výsledky skončí, když já začnu střílet góly." Trenér Lucas Alcaraz se bude muset v utkání obejít bez Ivana Alonsa, Stephana Pignola, Pabla Garcii a Curra Torrese.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Alves, Fazio, Mosquera, Crespo - Navas, Poulsen, Keita, Capel - Fabiano, Koné/Kerzhakov
Real Murcia - pravděpodobná sestava:
Notario - Mejía, Arzo, Ochoa, Peña - De Lucas, Abel, Movilla, Richi/Regueiro - Iñigo, Baiano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Recreativo Huelva  (neděle 17:00)
Levante versus Recreativem Huelva - je to klasický záchranářský souboj. Oba celky dělí osm bodů, ale ani výhra zatím nemůže domácí odpoutat z poslední příčky.

Ale zlepšení je markantní, bilanci kazí jen prohra v minulém kole v Getafe. Práce kouče de Biasiho je vidět. Celek vyhrál své poslední dva domácí zápasy s Betisem a Almeríí. Problémy jsou ale mimo hřiště a mají odraz na morálku týmu, zejména na tréninku. Střelec Mustapha Riga se médiím svěřil o špatné finanční situaci klubu, ve kterém jsou problémy s výplatami. Kouč De Biasi ale věří v týmovou soudržnost. Po zranění se do nominace vrátil obránce Iňaki Descarga.

Kouč hostí Muňoz ale věří, že jeho celek konečně venku něco uhraje. Huelva je sedmnáctá, těsně za třemi nováčky. Ze sestupové příčky Recreativo dostala výhra v minulém kole nad Zaragozou. Trenér Muňoz očekává těžký zápas, protože se soupeř v posledních kolech výrazně zlepšil, je těžší vstřelit mu gól. Jeho svěřenci by ale rádi zopakovali výhru v La Coruňi, což se povedlo před čtyřmi měsíci. Huelvě chybí portugalský stoper Beto, po zranění svalu je ale zpátky Caceres. Jistotu základní sestavě zřejmě má Carlos Martins, který dal v posledních třech zápasech tři góly. Byly to ale jediné branky, které jeho tým dal v posledních devíti utkáních, proto tento celek spadl do sestupové zóny.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Storari - M. Gaspar, Alvaro, J. Serrano, Rubiales - Juanma, Tommasi, Javi Fuego, Savio - Rigano, Riga
Recreativo Huelva - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - P. Calvo, I. Bouzón, M. Caceres, Poli - Camuňas, J. Vazquez, C. Martins, Aitor - S. Pongolle, J. Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Espanyol Barcelona útočí na příčky, které znamenají účast Lize mistrů. V tuto chvíli jim na vysněné umístění chybí pouhý bod. Domácí Zaragoza je s osmnácti body ve středu tabulky.

Pro vedení klubu a fanoušky je tato pozice velmi nelichotivá, proto se kouč Víctor Fernandez ocitl pod tlakem. Očekávání přitom byla větší, klub měl hrát o Ligu mistrů. Na tyto pozice ovšem ztrácí devět bodů. Z posledních pěti zápasů tým čtyři prohrál. Naposledy Zaragoza vyhrála v říjnu s Almerií. Pak přišly prohry s Valladolidem, Betisem a Huelvou, zatímco s Getafe získal po šťastné remíze bod. Ten jim byl darována chybou gólmana Abbondanzieriho. Navíc ještě přišla ostudná prohra s třetidivizní Pontevedrou v Copa del Rey. Další ztráta už by možná znamenala Fernandezův konec. Ten si uvědomuje jasný závazek konečně vyhrát, i když proti rozjetému Espanyolu to bude hodně těžké. Ten hraje přímočaře, využívá své rychlostí na křídlech, navíc využívá presing ve středu hřiště. Situaci navíc komplikuje množství zraněných hráčů. Jedná se o obránce Luise Carlose Cuartera, Francisca Pavóna a také o záložníky Davida Generela a Francelina Matuzalema.

Espanyol je ve výborní formě, neprohrál už deset zápasů v řadě a je pátý. Tato série mohla být ohrožena v minulém kole v souboji s rivalskou FC Barcelonou, tým dlouho prohrával, ale dokázal díky brance Corominase dosáhnout na zaslouženou remízu. Nyní kouč Valverde věří ve výhru v Zaragoze. Espanyolu stále chybí playmaker Iván de la Peňa a záložník Jonatas Domínguez, který má chřipku. Derby s Barcou nedohrál nakopnutý Valmiro Valdo, ale měl by být už k dispozici. Problémem by však mohl být disciplinární trest stopera Daniela Jarqueho. Klíčovým momentem bude, zda se ho podaří nahradit.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
César - Diogo, Sergio, Ayala, Paredes - D'Alessando, Luccin, Zapater, Aimar - S. García, D. Milito
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni - C. Rodríguez, Torrejón, Lacruz, Zabaleta - Valdo, Moisés, Angel, Riera - Luis García, Tamudo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Real Valladolid  (neděle 17:00)
V souboji nováčků hostí Almería Valladolid. Utká se čtrnáctý s patnáctým celkem soutěže, oba mají po šestnácti bodech za čtyři výhry, čtyři remízy a šest proher.

V sedmi domácích zápasech zatím Almería vstřelila jen pět, nyní mají domácí fanoušci reálnou šanci dočkat se více branek v soupeřově síti. Minulý rok vyhrála Almería tento zápas v Segunda division 3:2. Sebevědomí ale domácím nechybí, v posledních zápasech uhráli proti Atlétiku Madrid, Villarrealu a Seville celkem pět bodů. Naposledy Almería porazila právě Sevillu 1:0. Domácímu kouči Emerymu bude chybět suspendovaný záložník Felipe Melo. Zraněni jsou Domingo Cisma, Julio dos Santos a Matias Vidangossy. Po trestu ale může hrát Juanito, po zranění Bruno Saltor.

I Valladolid je na příznivé vlně, v minulém kole si poradil s Villarrealem 2:0. díky tomu se dostal na patnáctou příčku. Do hry se vracejí José Luis Capdevila a Iňaki Bea, v trestu je Marcos, zraněni Dani Kome, Bartholomew Ogbeche, Diego Camacho a Alberto López.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
D. Alves - L. Rekarte, C. García, Acasiete, Mané - Ortiz, Soriano, Corona, Crusat - Kalu Uche, Negredo
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
S. Asenjo - O. Sanchez, G. Calvo, Rafa, P. López - Sesma, V. Dorado, A. Rubio, Sisi - Víctor, Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Santander - Real Mallorca  (neděle 17:00)
Santander uvidí možná trochu překvapivě souboj dvou týmů z první poloviny tabulky. Santander je s 23 body sedmý, Mallorka zatím posbírala o tři body méně a je o jednu příčku za Racingem.

Santander letos pokračuje ve vynikajících výkonech z loňské sezony a dojem mu rozhodně nezkazila týden stará porážka od Realu Madrid. Racing má po Barceloně druhou nejlepší obranu v soutěži, na čem by se ale dalo zapracovat je útok - pouhých dvanáct branek za čtrnáct zápasů je hodně málo.

"Mají dobrý start do soutěže, připomíná to náš závěr z loňské sezony. Bude to zvláštní zápas a snad dosáhneme vítězství," věří Jordi, který letos hostuje v Santanderu právě z Mallorky. Jordi do utkání nezasáhne podobně jako Sergio Sanchez, po odpykání trestu se naopak vrací kapitán Pinillos a fit jsou i Ivan Marcano a Cesar Navas.

Mallorku může hodně mrzet domácí remíza s Murcií, ztracené dva body tak bude chtít získat zpět v Santanderu. "Měli jsme vyhrát a já byl hodně zklamán, celkově se nám ale letos vede dobře a nemohu si stěžovat. V Santanderu musíme být ambiciozní, Racing doma letos dostal pouze tři branky," varuje své svěřence před pevnou obranou Gregorio Manzano. Tomu budou chybět zranění Miguel Angel Moya a Gonzalo Castro, v trestu je Fernando Varela.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.10
více informací
Villarreal CF - Real Betis  (neděle 17:00)
Villarreal přivítá na svém stadionu El Madrigal Betis, který z posledních osmi zápasů vyhrál jediný duel. Na výsledkovou krizi Betisu doplatil po domácím prohraném zápase s Atlétikem (0:2) trenér Hector Cuper, jehož na lavičce sevillského klubu nahradil dosavadní trenér rezervy Betisu Paco Chaparro. Verdiblancos mají na kontě po čtrnácti kolech pouze jedenáct bodů a v tabulce je horší jen Levante, Chaparro má tak jasný cíl, zachránit Béticos v lize. Betis nastoupí do utkání bez Doblase, Pavoneho, Odonkora, Vegy a Somozy.

Žlutá ponorka je v tabulce na třetím místě o skóre za Barcelonou, mohlo to být však mnohem lepší, nebýt zaváhaní v posledních dvou zápasech s nováčky soutěže. Svěřenci trenéra Pelleginiho nejdříve doma jen remizovali s Almerií a minulý víkend dokonce prohráli na hřišti Valladolidu. V týdnu si klub z valencijského regionu spravil chuť v Poháru UEFA, když díky dvěma trefám Jona Dahla Tomassona porazil Elfsborg a s přehledem postoupil do jarní fáze druhé nejprestižnější evropské soutěže.

Reprezentační obránce Joan Capdevila vysvětluje zaváhaní v posledních dvou zápasech slovy: "Fanoušci musí pochopit, že nejsme tým jako Real Madrid nebo Barcelona a nemůžeme vyhrávat stále. Všichni bychom si přáli vyhrávat pořád, ale je to velmi obtížné." Útočník Tomasson se vyjádřil pro klubové stránky na adresu nedělního soupeře: "Betis je soupeř, který má špatné výsledky, ale změnil trenéra a každý hráč se bude chtít ukázat." Dánský útočník dále pokračoval: Kluby, které přijedou na El Madrigal bránit, nám dělají největší problémy."

Trenér Pellegrini se bude muset v utkání obejít bez služeb Gonzala Rodrigueze a Josica. Naopak se vrací kanonýr Giuseppe Rossi, zajímavé tak bude, kdo dostane příležitost v útoku. Na dvě místa v útočné řadě se tlačí čtyři kvalitní útočníci – Franco, Rossi, Tomasson a Nihat.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Vieira – Javi Venta, Fuentes, Cygan, Capdevila – Pires, Senna, Cazorla, Cani – Nihat, Jon Dahl Tommason
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Ricardo – Damiá, Melli, Juanito, Vega – Arzu, Somoza – Edu, Sobis, Xisco – Pavone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Getafe CF  (neděle 19:00)
Atlético Madrid hostí v malém městském derby Getafe a nebude to mít snadné, protože hosté jsou ve formě a v tabulce vystoupali už na desáté místo. Atlético je čtvrté s pětibodovou ztrátou na Real.

Tým kouče Aguirreho zdá se konečně nachází konzistenci. Už tři zápasy domácí nedostali gól. Rojiblancos nyní hrají chytřeji a efektivněji. Psychickou vzpruhou navíc může být i postup do další fáze Poháru UEFA. Mezi posledních 32 celků postoupilo díky výhře v Kodani. Aguirre ale chce ještě porazit Panathinaikos a dovést tým na první místo v tabulce. Díiky zranění svalu je stále mimo hru gólman Leo Franco a zapojit by se měl až někdy v lednu. Chytat tak bude opět Abbiati. Po zranění kolena je k dispozici Perea a na pozici pravého beka by měl nahradit Ellera. V Kodani byli šetřeni Maxi Rodríguez, Raúl García a Maniche, proto by mohli být v základní sestavě. V útoku bude dvojka Forlán a Aguero.

Své dánské kamarády bude možná chtít pomstít současný kouč Getafe Michael Laudrup. Shodou okolností i Los Azulones hráli v týdnu duel v Poháru UEFA v Dánsku. Soupeřem byl tým Aalborg a také oni vyhráli, když zápas skončil 2:1. Na domácí půdě nejsou Getafe poraženi již pět zápasů v řadě, z toho jsou čtyři výhry. I když na hřištích soupeřů zatím moc nebodují, ze sedmi zápasů mají zatím jen jednu výhru a jednu remízu.

43letý Laudrup umí svůj tým připravit na souboj s těžkých protivníkem. S Realem Madrid Azulones prohráli nešťastně jen 0:1, Barcelonu porazili 2:0. Do Dánska necestovalo lehce zraněné duo Javier Casquero a Francisco Souza, nyní už jsou ale v pořádku. Proti Aalborgu se zase vrátil na hřiště další záložník Fabio Celestini. V útoku by měli hrát Braulio a Uche, podporovat je bude zřejmě opět 20letý záložník Granero.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Perea, Pablo, Zé Castro, Pernía - Maxi, Maniche, Raúl García, Reyes - Forlán, Aguero
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Abbondanzieri - Cortés, Cata Díaz, Belenguer, Licht - Granero, de la Red, Casquero, Sousa - Braulio, Uche
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Deportivo La Coruňa  (neděle 21:00)
S velkou nadějí upírají všichni fanoušci Barcelony své zraky k nedělnímu zápasu Blaugranas proti Deportivu La Coruňa. Na Nou Campu by se totiž mohla opět po dlouhé době objevit společně na hřišti slavná útočná trojice R.E.M., jelikož velký návrat hlásí Kamerunec Samuel Eto’o, klíčový muž barcelonské ofenzívy posledních tří let. A co víc, vrací se taktéž Deco, další ze strůjců katalánského úspěchu Rijkaardovy éry. Deportivo přijíždí z pozice týmu umístěného na sestupových pozicích, bod by měl cenu zlata.

Dnes už je očividné, že právě dvojice Deco – Eto’o byla tím, co udělalo z Barcelony znovu po letech nejlepší tým v Evropě. Deco nabízí tu tak důležitou myšlenku ve středu pole, Samuel Eto’o neúnavné napadání, pohyb bez míče a čich na góly. Jakmile tihle dva chyběli (jako letos) nebo nebyli ve formě (jako loni), celá Barca se trápila. Oba bývali jakoby ve stínu Ronaldinha a osud tomu chtěl, že nyní, v době obrovské Brazilcovy herní krize, se naděje všech Culés upírají právě k nim, aby zachránili špatně rozjetou sezónu.

Xavi i Iniesta jsou vynikající fotbalisté, ale ani jeden Deca nahradit nemůže. Navíc jsou si velmi podobní a pokud hrají spolu, Barca trpí z nedostatku inovace v záloze. A to se celé léto spekulovalo o Decově odchodu, Rijkaard dnes může děkovat všem fotbalovým bohů, že se tak nestalo.

Přesto se nedá očekávat, že by portugalský reprezentant hned nastoupil v základu, přednost pravděpodobně dostane Eidur Gudjohnsen, za zraněného Yaya Tourého podle všeho zaskočí Rafael Márquez. Samuel Eto’o má (vzhledem ke svému dřívějšímu uzdravení a zranění Henryho) o něco větší šanci na start, složení celého útoku se celkově nedá příliš předvídat. Ronaldinho naposledy seděl a po nástupu nic nepředvedl, Bojan Krkic má pro změnu za poslední týdny nahráno na svůj věk až příliš. jedinou jistotou je Messi, jeho dva kolegové z trojice R.E.M. ho sice určitě doplní, otázkou je, v jaké části zápasu to bude.

Jak už bylo řečeno, Deportivo La Coruňa přijíždí ve velmi obtížné pozici. Osmnáctá příčka v tabulce je pro svěřence Miguela Ángela Lotiny doslova tragédií. Předsezónní odhady sice nehovořily příliš kladně, přesto vítěz Primera División z roku 2000 jistě očekával o něco lepší postavení. Los Blanquiazules nevyhráli již třikrát v řadě a nyní to mají zlomit tam, kde letos ještě nikdo ani nebodoval...

Překvapení v základní sestavě hostů bude brankář Munúa, který nahradí Izraelce Dudu Aouateho. Absenci Sergia vyřeší v záloze Antonio Tomás, v úvodní jedenáctce se představí i dva odchovanci Barcelony – Cristian na pravém křídle a Verdú na pozici staženého útočníka.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Xavi, Márquez, Gudjohnsen - Messi, Bojan, Iniesta
Deportivo La Coruňa - pravděpodobná sestava:
Munúa - Pablo, López, Coloccini, Luis - De Guzmán, Tomás - Cristian, Verdú, Guardado - Xisco
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.35 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid14102233:1432
2.FC Barcelona1484227:1128
3.Villarreal CF1491426:2128
4.Atlético Madrid1483329:1727
5.Espanyol Barcelona1475220:1526
6.Valencia CF1480620:2324
7.Racing Santander1465312:1223
8.Real Mallorca1455424:2120
9.Real Zaragoza1453621:2218
10.Getafe CF1453616:1718
11.Athletic Bilbao1445515:1617
12.Sevilla FC1451825:2116
13.Osasuna Pamplona1444617:1816
14.UD Almería1444612:1516
15.Real Valladolid1444621:2616
16.Real Murcia1436510:1515
17.Recreativo Huelva1443710:1915
18.Deportivo La Coruňa1434713:2113
19.Real Betis1425713:2211
20.Levante UD14211111:297

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ach jo to zase budou "nervy" s Diarrou v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

Vale by dnes mohol vyjsť ten nový systém 4-3-3

Reagovat
-Kopy-

no snad

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska netipuješ pohodovou výhru?

Reagovat
-Kopy-

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Real nečeká procházka růžovým sadem,ale tvrdá lopota,jsem zvědav co Valencia.

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánci budou nažhavení, přesně jak říkáš bude to boj, ale neměli by jsme snad prohrát. Uvidíme.

Reagovat
-Kopy-

Spíše Baskové

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to sem lehce nedal, to je jedno nažhavení budou stejně a chtělo by to tam něco uhrát

Reagovat
-Kopy-

Musel jsem ti shodit hřebínek

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se nemusí nic shazovat, já jsem realista, nechovám se podle toho jestli se mému týmu daří či nedaří

Reagovat
-Kopy-

Myslel sem to vzhledem ke mě, ne k Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil zařídí remízu co ty na to?

Reagovat
-Kopy-

Přeju mu to, ať se znovu trefí, do preview jsem dal rači 0, samozřejmě ale že srdíčko říká, že vyhrajem 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak to zatím vypadá? Dá se na to aspoň dívat?

Reagovat
-Kopy-

ani ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak problém dát gól stále trvá co. Ta nula ti vyšla, ale na srdíčku zabolelo...

Reagovat
-Kopy-

si to vystihl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na "La Catedral" se začalo hezky svižně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bída Valencie pokračuje,Real veze zlaté tři body. Dnes to vidím,Villareal,Atlético a Barča za tři body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele