Primera Division - preview 11. kola

13.11.2010, 10:45, aktualizováno 14.11.2010, 09:04
Previews
Real Madrid cestuje do Gijonu a jeho cílem je návrat na první příčku před Barcelonu. Valencia se po čtyřech nezdarech chce rehabilitovat v duelu s Getafe, Sevilla zase cestuje pro body do Zaragozy. Mallorca hostí Deportivo, Malaga chce v duelu s Levante uhrát první domácí ligovou výhru. V Alicante se koná souboj nováčků...
RCD Mallorca - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
Baleárští Ďáblové dnes navečer přivítají jediné vyslance galícijského regionu v soutěži, slavného jednonásobného šampióna Deportivo La Coruña a pokusí se proti soupeři, který prožívá po katastrofálním vstupu do soutěže pořádné zmrtvýchvstání, potvrdit svou domácí suverénnost.

Deportivo strádalo a nehledě na předchozí výsledky prostě strádá. Tristní střelecká bilance, neuvěřitelně špatné výsledky a obrovský pokles výkonnosti stojí za pádem kdysi slavného klubu, který nyní vyhlíží lepší zítřky, které - zdá se - pomalu přicházejí.

Miguel Angel Lotina měl před několika týdny nůž na krku, ale jeho svěřenci vzali osud svého dlouholetého lodivoda na svá bedra a porazili Espanyol a Levante. Super Depor se dostal do spodku tabulky a nyní před ním stojí velká výzva - dostat se do středu tabulky a relativně daleko od sestupových příček.

"Utrpěli jsme na startu sezóny skutečně dost a nyní jsme na vlně velmi dobrých výsledků. Já osobně se v současnosti cítím velmi šťastný a doufám, že budu pokračovat ve formě, jako mám," řekl před zápasem v posledních týdnech se probudivší Riki, který mj. zařídil vítězství nad Osasunou a postup Deportiva La Coruña do osmifinále Copa del Rey.

Mallorca je zatím spíše na dohled pohárům, než sestupové zóně, ale několik špatných výsledků a pokles formy by znamenaly rychlý pád. V posledních letech se však nemusejí na Baleárských ostrovech obávat, neboť mají ONO Estadi, jeden z nejnedobytnějších stánků. V posledních dvou letech je těžší zvítězit a získat body jen na stadionech Santiago Bernabeú a Camp Nou, což je pro Mallorcu jistě dobrá vizitka. I proto je překvapující, že návštěvnost na ONO Estadi je dlouhodobě spíše průměrná.

Mallorca - stejně jako Depor - postoupila do osmifinále Copa del Rey, když celkově přestřílela Sporting Gijón. Střelec dvou branek z posledního klání Emilio Nsue však moc dobře ví, že je důležitější nejvyšší soutěž, nikoliv pohár: "Prioritou pro nás je liga, ale je velice pozitivní výhodou být v poháru. Nyní ale musíme vyhrát doma! Čelíme soupeři, který v posledních zápasech udělal pokrok a který nám utkání velmi ztíží," řekl útočník Mallorcy.

Ďáblové nemají žádné výraznější potíže se sestavou, což je v posledních letech skutečně zajímavý trend. Již jsem zde několikrát psal, že nepamatuji moc zápasů, do nichž by Mallorca vstoupila výrazně oslabena kvůli zraněním či trestům. Na Baleárských ostrovech je tedy krom příznivého turistického i příznivé fotbalové prostředí...

Na straně Lotinova mužstva již nalezneme několik ztrát. Do utkání by mohl zasáhnout do tréninku se vrátivší Alberto Lopo, určitě budou scházet Morel a Zé Castro. Nejvýraznější absencí je však zranění mexického "kanonýra" Andrése Guardada, kterého problémy s kolení šlachou vyřadí i z dalších bojů. Depor chce na Mallorce uspět i bez něho...
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.45 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Sevilla FC  (neděle 17:00)
Ani Sevilla nevstoupila do nového ročníku podle svých představ a po výměně trenéra se snaží propracovat do elitní čtyřky. Díky vítězství v minulém kole se posunula už na šestou pozici a na čtvrtý Espanyol ztrácí pouze bod. V 11. kole se představí na hřišti Zaragozy, která je předposlední a má přesně o 10 bodů méně. V utkání se tak očekává tlak hostujících fotbalistů a Zaragoza bude určitě ráda za každý bod.

Z velmi nelichotivé pozice se bude chtít dostat Zaragoza. Proti Seville jí však nečeká nic jednoduchého a rozhodně jsou domácí outsiderem utkání. I přesto si Zaragoza minulý týden oddychla, když dokázala doma porazit Mallorcu po velikém boji 3:2 a připsala si první tříbodový zisk v sezóně. V pohárovém zápase pak na domácím hřišti prohrála 1:2 s druholigovým Betisem a vypadla. Může se tak soustředit pouze na ligovou soutěž.

Trenér Zaragozy José Aurelio Gay byl z této prohry velmi zklamaný. "Jsme venku z poháru už takhle brzy a je to samozřejmě velké zklamání. Čtvrté kolo je prostě na prvoligový tým málo. Musíme se dostat zpátky do formy a pokusit se bodovat proti Seville. Jen tak můžeme napravit pohárové zaváhání," řekl Gay.

V zápase proti Betisu si poranil sval jeden z klíčových hráčů Ander Herrera a není jisté, zda proti Seville nastoupí. Trenér Gay už však může počítat s Jorge Lopézem, Ivanem Obradovičem a Mauriziem Lanzarem, kteří se vrátili z rekonvalescence.

Sevilla je na tom samozřejmě ve všech ohledech lépe. V minulém kole doma porazila ve šlágru kola Valencii 2:0 a bodově se na ní dotáhla. Trenéru Manzanovi navíc parádně vyšla obě střídání. V týdnu pak Sevilla smetla na svém hřišti Real Union 6:1 a s celkovým skóre 10:1 postoupila s přehledem do osmifinále.

V pohárovém utkání nechal trenér Gregorio Manzano odpočívat několik klíčových hráčů včetně elitní útočné dvojice Luis Fabiano-Frederic Kanouté. Proti Zaragoze by však měli oba do zápasu naskočit a vrátit by se měl po zranění také gólman Andrés Palop, kterého v posledních týdnech nahradil Javi Varas.

Sevilla má samozřejmě ambice na čtvrtou pozici a ráda by se na místa zajišťující Ligu mistrů dostala co nejdříve. Gólman Palop vidí obrovské zlepšení herního projevu od příchodu nového trenéra. "Manzano dbá na detaily a vše bere velmi metodicky. Na každý zápas jsme s ním maximálně připraveni a víme, co od soupeře očekávat. Připomíná mi trochu Rafu Benitéze," vysekl Manzanovi poklonu Palop.

V minulé sezóně si oba soupeři navzájem vzali body na svých hřištích a na tuto bilanci by Zaragoza tentokrát určitě ráda navázala. Na jaře dokázala Sevillu porazit těsně 2:1. V podzimním zápase na stadionu Ramóna Sánchéze Pizjuána prohrála vysoko 1:4.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.35 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Racing Santander - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Ambiciózní Racing se v dalším kole nejvyšší španělské soutěže představí doma proti letos velmi silnému Espanyolu Barcelona. Rozdíl mezi oběma celky v tabulce je propastných osm bodů, přičemž lépe je na tom Espanyol, který se s 18 body dokonce pohybuje na čtvrtém místě tabulky. Díky této pozici je mírným favoritem zápasu.

V minulém kole Espanyol doma udolal poslední Málagu těsně 1:0 a dostal se tak před Valencii na čtvrté místo. Na druhé straně Racing prohrál u nováčka ze San Sebastianu stejným výsledkem 0:1 a vypadá to, že také letos bude bojovat o záchranu.

Útočník Espanyolu Dani Osvaldo si myslí, že jeho tým je po zásluze po deseti kolech na čtvrté pozici. "Některé týmy si myslí, že jsme na této pozici jen díky štěstí, což nás u srdce hřeje ještě více, protože nás můžou soupeři podceňovat. Už dlouho nepamatuji tak povedený start do sezóny a jsem za něj hrozně rád. Daří se nám nyní ve všech směrech a do Santanderu si jedeme pro tři body," řekl Osvaldo.

Espanyol je tak po deseti kolech před týmy jako Valencia, Sevilla nebo Atlético, což je solidní počin. Z deseti zápasu jich vyhrál méně slavnější celek z Barcelony celkem šest. Pět z nich však bylo na domácím hřišti a jediný zisk bodů ze hřiště soupeře byl v rámci 6. kola na půdě silné Mallorcy. Tentokrát má tak Espanyol další pokus uspět na hostujícím hřišti.

Hostům budou chybět zranění David García, Iván de la Peňa a také Felipe Mattioni. Trenér Miguel Angel Portugal na straně Racingu naopak postrádá Manuela Aranu, Alexandra Tziolise a Oscara Serrana.

Portugal je po deseti kolech pod mírným tlakem, jelikož vedení Racingu očekávalo rozhodně příjemnější vstup do nové sezóny. Od sestupových vod dělí Racing pouze dva body. Také proti Espanyolu to budou mít tentokrát domácí hodně těžké a rozhodně nejsou v zápase favoritem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Málaga CF - Levante UD  (neděle 17:00)
V celém listu stadionů letošních účastníků španělské nejvyšší soutěže nenaleznete smutnější a zachmuřelejší tvrz, než La Rosaleda. Málaga na svém pohledném stadionu letos ještě nebodovala, příznivci Los Boquerones odcházejí povětšinou zklamaní.

Ve čtvrtečním klání Copa del Rey proti Hérculesu však možná přišel zvrat. Málaga doma dokázala gólem ze závěru dějství zvítězit 3:2, čímž si zajistila po předchozí remíze v Alicante postup do osmifinále soutěže. Z vítězství měl velkou radost zejména nový kouč Ančoviček Manuel Pellegrini, který se tak dočkal se svým novým klubem prvního vítězství.

Největším hrdinou utkání byl střelec rozhodující branky Sebastian Fernández, který před zápasem řekl: "Bylo to veledůležité domácí vítězství. Bylo to hodně vydřené vítězství, které nám teď pomůže se zlepšit v lize. Doufám, že vyhrajeme už v neděli! Dychtíme po vítězství a dostání se ze současné pozice, ve které jsme, ačkoli zápas proti Levante není rozhodující," řekl před zápasem Sebastian Fernández.

Málaze by v utkání mohl pomoci návrat dvou hráčů základní sestavy Alberta Luqueho a Gaspara Manola, kteří se dostali ze zranění a budou Pellegrinimu k dispozici. Mimo hru však stále zůstávají brankář Rubén a objev sezóny, velmi dobrý střelec José Salomon Rondon. Po zranění se do mužstva vrací Duda.

Levante je trpaslíkem letošního ročníku. Se svým rozpočtem by netrumflo leckteré špičkové týmy v Rakousku či České republice, přesto dokáže hrát vyrovnané partie i s týmy, které jsou finančně relativně zabezpečené, ale hlavně které jsou mnohem kvalitnější i renomovanější. V posledních třech týdnech však přišel veliký půst a tři shodné prohry 1:2 s Espanyolem, Mallorcou a Deportivem La Coruña. I kvůli porážkám je Levante opět na sestupových příčkách, odkud se po nepovedených třech kolech čtyři kola soukalo.

Čtvrtá porážka v řadě by Levante odsoudila k poklesu tabulkou, možná až na samé dno v případě vítězství Zaragozy. Pro oba kluby jde bezesporu o jeden ze zápasů, které v konečném účtování mohou mít a budou mít cenu zlata, a proto nás čeká jistě vyhrocený a zajímavý duel, k čemuž by měla přispět i téměř kompletní jedenáctka Levante, která krom vykartovaného Asiera del Horna pravděpodobně nebude postrádat žádnou další oporu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.50 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hércules CF - Real Sociedad  (neděle 17:00)
Jedenácté kolo přináší první nováčkovskou bitvu, v níž se představí ambiciózní, leč strádající Hércules a tradiční účastník nejvyšší soutěže, dvojnásobný šampión Real Sociedad, jehož kořeny a úspěchy sahají až do dávné historie. Zatímco klub ze San Sebastianu má ve španělských končinách obrovské renomé, Hércules patří k nováčkům a klubům, které se v nejvyšší soutěži objevovaly pouze sporadicky.

Historii však vem čert, dnes se bude hrát o ligové body a souboj větší historické povědomí rozhodně nevyhraje. Real Sociedad se sice v současnosti pohybuje tam, kde byl zvyklý před finančními potížemi hrát. V sezóně 2002/2003 dokonce obsadil celek vedený francouzským koučem Reynaldem Denoueixem a plným hvězd formátu Darka Kovačeviče, Nihata Kahvečiho, Xabiho Alonsa či Sandera Westervelda druhé místo v konečném účtování soutěže.

Nadcházející sezóny však znamenaly strmý pád a ústup, který skončil sestupem v sezóně 2006/2007. Letos se podařilo klubu opět vrátit mezi elitu a nechce hrát pouze druhořadou roli, respektive hrát o udržení. Ačkoli se v první sezóně těmto bojům pravděpodobně nevyhne, v budoucnosti by mohl klub se silným zázemím a podporou fanoušků bojovat minimálně ve středu tabulky a soupeřit s Athleticem Club o výsadní postavení mezi současnými baskickými kluby (to historické má samozřejmě Athletic Club).

Hércules je nováček, nikterak slavný klub, který by svou zlatou nit rád započal právě v této sezóně. První výsledky ukázaly, že na to Hércules má, ale v poslední době to svěřencům Estebana Viga moc nešlape, což je dáno zejména početnou marodkou. Mimo hru s největší pravděpodobností zůstávají Nelson Valdéz, Sendoa Agirre, David Cortés, Abraham Paz a Javier Farina. Absentovat bude i v týdnu proti Málaze vyloučený Abel Aguilar.

Hostující mužstvo nastoupí taktéž v poslepované sestavě, neboť budou z různých důvodů scházet David Zurutuza, Jon Ansotegi, Sutil Paco a Markel Bergara. Velké pochybnosti panují nad startem Raúla Tamuda a Diega Ifrana.

V utkání nelze ani jedno z mužstev výrazněji favorizovat, ačkoli má Real Sociedad mnohem lepší fazónu. Osobně bych se přikláněl spíše k vítězství domácího mužstva, které po několika nepovedených týdnech zabere a vyhoupne se blíže středu tabulky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Real Madrid  (neděle 19:00)
Po vítězství v madridském derby na Real čeká utkání na půdě Sportingu Gijón. Domácí dělí dva body od sestupových vod, zatímco Bílý balet stále vede celkové pořadí. Zápasu předcházela verbální přestřelka mezi trenéry obou týmů.

Nevybíravá slova měl pro svého kolegu Mourinha kouč Sportingu Manuel Preciado. Nelíbilo se mu, že ho Portugalec naznačil, že proti Barceloně nepostavil nejsilnější kádr. Naštěstí se oba kormidelníci vyhnou bližšímu kontaktu, protože Mourinho byl minulý zápas proti Atléticu vyloučen a toto a další utkání stráví na tribuně.

Sporting má doma celkem příznivou bilanci, kdy pouze jedinou prohrál, Bílý balet venku dvakrát remizoval, přičemž na venkovních hřištích má i méně vstřelených branek. Gijónský celek se může navíc pochlubit velmi sympatickým herním projevem a dopředu ho bude hnát celý El Molinón.

Manuel Preciado postaví proti Realu do branky Juana Pabla, před ním se seřadí zleva José Ángel - Gregory - Botia - Lora, Rivera a Eguren si zahrají ve středu zálohy, Diego Castro a Miguel de las Cuevas budou na krajích zálohy. Carmelo bude působit na spojce a Sangoy na hrotu.

Mourinho zanechá svému asistentovi Karankovi svou elitní jedenáctku. Na soupisku se nevešel vedle zraněných Kaká, Garaye a Gaga i Canales. Casillas bude v brance, Pepe a Carvalho si zahrajou na stoperu, Ramos a Marcelo na krajích obrany. Osvědčený středový dvojblok zastanou Khedira a Xabi, ofenzivní kvarteto bude mít na křídlech Di Maríu a Cristiana Ronalda, na spojce Ozila a na špici útoku Higuaína.

Utkání mezi Sportingem a Realem začne v 19.00 CET a řídit ho bude Turienzo Alvarez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.50 - 5.50 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Getafe CF  (neděle 21:00)
Trápící se Netopýři z Valencie přivítají v rámci 11. kola Primera Division Getafe a budou chtít odčinit svá zaváhání z posledních kol. V tabulce se z prvního místa propadli už na páté a na Getafe mají nyní náskok čtyř bodů. O krizi se ale ve Valencii stále nemluví a v domácím zápase proti Getafe by měli Los Che tyto spekulace umlčit.

Už čtyři ligové zápasy nedokázala Valencia vyhrát. Dva domácí a dva na hřištích soupeře. Utkání na hřišti Barcelony a v Seville by se dala pochopit, ale domácí ztráty s Mallorcou a tehdy poslední Zaragozou byly více než trestuhodné. V tom posledním kole se Valencie představila na hřišti Sevilly a prohrála 0:2, když domácím trochu pomohl rozhodčí přísnou červenou kartou pro Topala.

Borci z Getafe odehráli v minulém kole taktéž velmi těžké utkání. Na domácím hřišti přivítali Barcelonu, o překvapení se nepostarali a prohráli 1:3. Poté vyhrála v Getafe ještě Málaga, ale jinak je madridský celek na domácím hřišti stoprocentní. Na hřištích soupeře dokázalo vyhrát zatím pouze v Santanderu, a tak se nachází na jedenácté pozici hlavně díky domácím bodům. Také díky této statistice zajíždí na Mestallu jako outsider.

Útočník domácí Valencie Roberto Soldado připustil, že jeho tým si nesmí dovolit ztratit další body na domácím hřišti a speciálně jeho čeká zajímavé utkání. Ještě v minulé sezóně totiž oblékal dres Getafe. Los Che byli po šesti kolech ve vedení La Ligy a nyní je jejich ztráta na vedoucí Real už velmi vysoká, když činí devět bodů.

"Už příliš bodů jsme zbytečně ztratili na domácím hřišti a nyní musíme znovu najet na vítěznou sérii z úvodu sezóny. Vina neúspěchu z posledních zápasů visí na nás všech, ale musíme se sebrat a v neděli Getafe porazit. Patříme rozhodně do elitní trojky ve španělské lize a nemůžeme si tak dovolit takovéto výkyvy formy," řekl Soldado.

V týdnu se Netopýři doma představili v rámci Španělského poháru proti Logrones a zvítězili 4:1. Hvězdou zápasu se stal překvapivě mladičký útočník Isco, který reprezentuje španělskou reprezentaci do 19 let. V zápase vstřelil dva góly a vysloužil si tak od trenéra Emeryho nominaci na utkání proti Getafe.

Getafe se v poháru představilo v rámci 4. kola proti Portugalete a tak lehce jako Valencia rozhodně nepostoupilo. V prvním zápase v Portugalete remizovalo 1:1 a tento týden na domácím hřišti 0:0. Postoupilo tak až díky pravidlu o gólu vstřeleném na hřišti soupeře.

O současné formě Getafe hovořil útočník Miku, který shodou okolností v minulosti působil ve Valencii. "V poslední době se nám herně příliš nedařilo a z toho samozřejmě byly vyvozeny ne úplně ideální výsledky. Z úvodu sezóny jsme byli namlsaní na dobré výsledky a nyní nás tento pocit opustil. Nemusíme ale zoufat, protože máme nahráno a proti Valencii nemáme co ztratit. Stojíme při trenérovi a rozhodně mu chceme pomoci, aby u nás zůstal," řekl Miku.

V závěrečné větě naznačil, že pozice trenéra Michela na lavici Getafe není již úplně stoprocentní a vedení mu naznačilo, že požaduje lepší výkony a výsledky. Utkání mezi Valencií a Getafe se odehraje jako poslední nedělní od 21:00.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.85 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - UD Almería  (sobota 18:00)
Athletic Club si v předcházejícím dějství na půdě prozatím třetího Villarrealu nevedl moc dobře a odvezl si namísto nůše bodů pořádnou brankovou nadílku, čtyřbrankový debakl. Utkání proti Almeríi nabízí ideální možnost, jak se za potupný čtyřbrankový příděl revanšovat. Almería však nekapituluje lehce!

Andaluský klub cestuje do Baskicka potěšen postupem v Copa del Rey přes Real Sociedad, kterému však švédský útočník Almeríe Henok Goitom nepřikládá takovou váhu: "My všichni víme, že je pro nás La Liga mnohem více důležitější, než právě Copa del Rey. Radši bych zvítězil s Athleticem Club a prohrál s Realem Sociedad, a to dokonce přesto, že bychom kvůli tomu vypadli z poháru. To je nadmíru jasné," řekl důležitý článek týmu Juanmy Lilla.

"Po zápase s Athleticem se utkáme s Barcelonou, a proto musíme na San Mamés vyhrát, protože jestli se tak nestane, soutěž se pro nás velmi zkomplikuje," dodal Goitom, jehož krátká řeč působí velice sebevědomě, neboť Athletic Club v domácím prostředí nepatří mezi soupeře, kteří by srovnatelným či horším mužstvům rozdávali body na potkání, právě naopak.

Prozatímní remízový král soutěže v předchozích třech kolech remizoval se svými soupeři vždy shodně 1:1, ale každá remíza se od sebe velice lišila výkonem, které mají mírně sestupnou tendenci. To soupeř Andalusanů Athletic Club neměl v posledních kolech příznivé výsledky, což bychom mohli slepě brát jako výraznou ztrátu výkonnosti relativně mladého, ustáleného a budoucnost majícího celku.

Nikoliv, není tomu tak! Athletic měl v posledních týdnech pouze a jen velice obtížní los a málo potřebného štěstí, neboť několika soupeřům ze špičky tabulky byl velice vyrovnaným sokem. V současnosti nezvykle až druhý nejlepší baskický klub neztrácí vytoužené pohárové příčky závratný počet bodů, vítězství proti andaluskému celku by pak tyto příčky nesmírně přiblížilo.

Na trávník v Katedrále nebudou moci vyběhnout opory Athleticu, a to reprezentační stoper Fernando Amorebieta a levý, velice nadějný bek Jon Aurtenetxe. Mimo tyto dvě absence v defenzívě bude Joaquín Caparrós postrádat Aitora Ocia a Ibana Gómeze. Almería se může spolehnout na všechny hráče základního kádru.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - CA Osasuna  (sobota 20:00)
V červeno-modro-bílé části španělské metropole zatím není do zpěvu a jásotu. Atlético Madrid přepálilo start do soutěže a poslední dobou ztrácí body, s kým může, z čehož samozřejmě vyplynula chabá osmá příčka v tabulce. Vzhledem k postavení navarrského celku lze pak souboj označit za bitvu o střed tabulky.

Atlético Madrid strádá a ať už se podíváte kamkoliv, rojí se z každého místečka v sestavě a klubu neblahé a nepříjemné zprávy. Přísnější měřítko by v současnosti snesla pouze a jen polovina celku, určitě pak ve výborné formě hrající kapitán mužstva Simao Sabrossa, který v posledních týdnech svou bojovností a formou vyniká, narozdíl od očekávaných opor jako Diego Forlán či Sergio Agüero.

Atléti přes to přese všechno v předcházejícím utkání, jímž bylo očekávané madridské derby, nezanechali v duelu s prozatímním suverénem letošní sezóny Realem Madrid špatný dojem a navzdory velkým obavám fanoušků i odborníků odešli ze hřiště na San Bernabeú se vztyčenou hlavou. Kdyby se vyvarovalo mužstvo Quiqueho Sáncheze Florese zbytečných individuálních chyb na počátku utkání, mohli by si po zlepšeném výkonu odvést příznivější výsledek.

Rojiblancos marně bojovali s gigantem, Rojillos naopak suverénním způsobem převálcovali nováčka soutěže z Hérculesu a po zásluze se posunuli od sestupových příček. Svěřenci Josého Antonia Camacha tak nejlepším možným způsobem zareagovali na dva týdny starou, drtivou a překvapující porážku od Racingu Santander v poměru 4:1. Nyní mají políčeno na slavného soupeře, který se topí v mírné výsledkové i herní krizi, ale může být povzbuzen výkonem proti Realu Madrid. Co tedy máme očekávat? Koho považovat za favorita?

Atlétci budou v utkání s Osasunou postrádat důležitého stopera, letní posilu Diega Godína a neustále zraněnou brankářskou dvojku Sergia Asenja, který by se však již tento týden mohl objevit na lavičce. Osasuna hlásí velké ztráty v ofenzivní složce hry, neboť bude kvůli zranění scházet Javi Camuñas, který by však měl být do příštího týdne v pořádku, a Walter Pandiani, pro něhož bude doba rekonvalescence poněkud delší, a to přibližně ještě tři týdny.

Je velice těžké tipovat výsledek utkání, i přesto očekávám těsné vítězství Atlética Madrid, které se bude v budoucích týdnech pomalu vymaňovat ze současné krize a nakonec bude bojovat o čtvrtou příčku tabulce soutěže.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.10 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Villarreal CF  (sobota 22:00)
Gloriola a lesk loňského šampióna z Barcelony na počátku letošních prvoligových bojů povadly po několika nepřesvědčivých vystoupeních, ale bezprostředně předešlá utkání již okouzlující katalánské mistry fotbalového řemesla prezentovala ve starém a špičkovém světle. Barcelona opět šlape jako luxusní Roll-Royce a každý fanoušek kopané s nadšením vyhlíží blížící se třinácté kolo, v němž si to ve slavném a fenomenálním El Clásicu rozdá s výtečně hrajícím úhlavním nepřítelem Realem Madrid.

Nenechme se však budoucím svátkem kopané šálit a zaslepit. Bitva Barcelony a Villarrealu má ambice na to se zařadit mezi vrcholy sezóny a může výrazně prozradit, tichounce zašeptat a napovědět, zda se letos po letech strádání v jednotvárnosti dočkáme napínavějšího boje o ligový titul. Žlutá ponorka může okysličit stojné španělské vody a vnést do bitvy o ligové vavříny dlouho neviděný rozměr.

Villarreal čeká první opravdová bitva, první soupeř z absolutního vrcholu španělského fotbalového řetězce. Valencijský celek může na Camp Nou přesvědčit o svých kvalitách, ukázat se a vyšvihnout proti mistrovské Barceloně, a hlavně uzmout favoritovi utkání bod či body, které mohou v konečném účtování znamenat hřejivou pozici na stupních vítězů. Pro import hostů mimo jiné hovoří i fakt, že na světoznámém Camp Nou v soutěži neprohráli dlouhé čtyři roky, což je suverénně nejlepší bilance z celého ligového pelotonu.

V posledním utkání si svěřenci Juana Carlose Garrida, který prožívá vůbec nejúspěšnější období své manažerské kariéry, jednoznačně poradili s Athleticem Club a rázně zareagovali na dvoubodovou ztrátu z Gijónu. Villarreal neprohrál v devíti předcházejících ligových utkáních, jedinou a zaslouženou porážku pak utrpěl hned v prvním kole na hřišti nováčka soutěže Realu Sociedad, a i proto je Villarreal na druhé příčce tabulky a může stále pomýšlet na ligový titul.

"Budeme se snažit, aby nám Real Madrid a Barca neutekly. Přijíždíme sem proto, abychom získali tři body, protože chceme zůstat na špici tabulky, a jestli se nám podaří udělat všechno, tak jak máme, lidé budou uznávat naší práci," řekl odvážně před zápasem druhý nejlepší střelec Villarrealu, brazilský kanonýr Nilmar, kterého v předcházejícím kole střelecky předběhl Giuseppe Rossi, který bude stejně jako všichni jeho spoluhráči připraven porazit jistojistě slavnějšího soupeře. Jediné pochybnosti panují nad startem Marcose Senny, jinak má Juan Carlos Garrido k dispozici kompletní kádr, což je pro fanoušky Villarrealu příjemné zjištění.

Barcelona již před dvěma týdne rozmašírovala Sevillu a nyní má políčeno na dalšího španělského vyslance v pohárové Evropě. Pro svěřence Josepa Guardioly půjde o první skutečně velice náročný test před blížícím se El Clásicem, které je výhledově asi nejdůležitějším utkáním Barcelony do konce roku, neboť skutečně neočekávám, že by měla přijít byť malá řada ztrát s mužstvy hrajícími ve spodních patrech tabulky.

Katalánskému kolosu v minulém kole nenadělalo potíže bezmocné Getafe, pro něhož byla porážka 1:3 milosrdným dárkem za snahu, ale vyloučení barcelonské věže Gérarda Piquého, za něhož tak musí devětatřicetiletý lodivod Barcelony Pep Guardiola najít náhradu. Vzhledem k několikatýdenní absenci Gabriela Milita očekávám, že si roli stopera střihne Sergio Busquets, jehož post defenzivního záložníka by měl obsadit letní kauf Javier Mascherano.

Barcelona chová obdivuhodnou formu, která dává zapomenout na rozpačité první krůčky v letošním ročníku španělské nejvyšší soutěže. Naposledy klub ze severovýchodního cípu Španělska rozstřílel v poháru Ceutu, před tím rozebral již zmiňované Getafe a všemu tomu předcházela kanonáda proti Seville. Guardiolova parta má nakročeno k obhajobě, tentokrát však s mnohem silnějším protivníkem v podobě ještě neporaženého Realu Madrid a možného překvapení z Villarrealu. Způsobí si Barca před El Clásicem pořádné komplikace a ztratí s Villarrealem? Dokáží Garridovi svěřenci přiživit naděje na umístění na stupních vítězů?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 6.00 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid1082027:526
2.FC Barcelona1081122:725
3.Villarreal CF1072121:823
4.Espanyol Barcelona106049:1318
5.Valencia CF1052314:1117
6.Sevilla FC1052316:1617
7.Real Sociedad1051413:1216
8.Atlético Madrid1042413:1214
9.RCD Mallorca1042411:1214
10.Athletic Bilbao1041518:1813
11.Getafe CF1041515:1613
12.CA Osasuna1033411:1012
13.Sporting Gijón1024410:1610
14.Racing Santander103169:1610
15.Deportivo La Coruña102448:1510
16.UD Almería101638:99
17.Hércules CF102359:159
18.Levante UD1022610:188
19.Real Zaragoza1014510:177
20.Málaga CF1021714:227

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (95)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barca jasna vyhra 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorka utopi hadzanarov, remizka by bodla, gogogo Jose.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že to zvladneme, 3:1!

Forca Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten kurz na Barcu

Reagovat
Kily

tomu se dneska ještě někdo diví? dneska čekám spíš vystřízlivění Villarrealu a prohru o dvě, spíš tři branky, každopádně vzhledem k jeho letošním výsledkům je trochu s podivem, že klub, který nejenom že si z Barcelony nevozí debakly jako další tři týmy z jeho cenové kategorie, ale který naopak domů pravidelně vozí body, má takový kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Barca to zvladne

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný kurz na Villarreal vzhledem k tomu, že jsou kluby v tabulce vedle sebe, dělí je dva body a rozdíl dvou branek

Reagovat
Rssa

Barca to na silné týmy umí, tak se ani nedivím tomu kurzu (možná trochu). Doma dává body jen chudým, je to takový španělský Robin Hood

Reagovat
Kily

na silné kromě Villarrealu

Reagovat
Rssa

Dneska si to doufám pohlídá

Reagovat
Kily

doufám, je třeba vypustit ponorce pohonné hmoty, aby nám rychle neuplavala a nezakotvila na místě zaručujícím start v LM

Reagovat
Rssa

Vy si to hnojíte zbytečnýma ztrátama...nebýt jich, tak na Ponorku koukat ani nemusíte

Reagovat
Kily

jj, bohužel, no alespoň se díky tomu snad všichni proberou a už nebudou spojovat slova Valencia a titul

Reagovat
Rssa

Reagovat
Rssa

Reagovat
blaugrana

Vzhľadom na dobrú formu Villarrealu by som to dnes videl asi takto...Valdes-Alves-Puyol-Abidal(pochybujem, že Pep dá do základu Fontasa, či Bartru) a na ľavo Maxwell, záloho vystužiť Sergim a Maschom, čo dá viac priestoru Danimu a Maxwelovi po stranách, potom dirigenti Xavi a Don Andres...a potom Leo a David ich bude terorizovať na hrote.

Reagovat
indy

Busquets na stopera? malo realne...mozno Abidal, no dost realny je start niekoho z becka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Abidal tam bude takmer 100 %, ale kto vie, možno Pep prekvapí.

Reagovat
indy

u neho je to hop alebo trop...videl som ho tam zahrat perfektne, ale aj dost biedne...zalezi ako sa vyspi...a utocnici Villareallu tiez nie su z tych slabsich..ja by som tam najradsej videl nejakeho mladika, nech Pep ukaze ze im veri..pri Puyolovi nesklamu

Reagovat
smazaný uživatel

Říkal, že mu to nedělá problémy, ale nechá rozhodnutí na Pepovi. Uvažuje se o Bartrovi, ale když se tak koukám na nominaci, vidím to, že půjde na stopera jeden z dvojice Abidal - Maxwell a Busquets zůstane pěkně na své pozici.

Reagovat
Xavi

Tak Maxwell na stopera nepůjde určitě, aspoň v Barce tam ještě nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, proto si myslím, že tam půjde Éric, ale uvidíme. Pepík má o čem přemýšlet a určitě na Ponorku něco vykoumá.

Reagovat
Footballer

Fontas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

netipnem si vysledok,ale tipnem si,ze Mascherano dostane cervenu kartu

Reagovat
Rssa

Carles dnes bude hrát 500. zápas za Barcelonu

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Villarrealu se daří a chce to potvrdit

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Fotbalisty Barcelony v lednu posílí nizozemský záložník Ibrahim Afellay z Eindhovenu. Zástupci klubů se podle listu Marca dohodli na přestupu za tři milióny eur. Hráč by měl podepsat smlouvu na čtyři a půl roku.

????

Reagovat
smazaný uživatel

prdy vrdy, takovy zpravy tu byly uz i z atletica...

Reagovat
smazaný uživatel

jezis dneska zase perea, to mi zas budou tect nervy...

Reagovat
smazaný uživatel

Komedie plná omylů

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem minulje týden viděl, jak nás Villarreal po našem brzkém gólů vyloženě uběhal, tak si říkám, že zvládne uběhat i Barcelonu. Akorát jsou tu ty nepochopitelný výsledky Ponorky v Evropě, takže to minulej týden mohlo bejt o formě v jednom zápase

Přesto - ten kurz na Ponorku mě fascinuje a svádí poprvý v životě ku gamblingu koneckonců, je to jistota desetinásobku a to je něco, co má u nás přímo legendární konotace.

Reagovat
smazaný uživatel

Almeríu musíme dát, jinak to bude hodně špatnej vstup do sezóny.

Za ten druhej nejlepší baskickej klub se na tebe nadálku mračím, lapízi. Však počkej na derby, dočkej času, jako Husák vlasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si musel rejpnout, že jste až za Realem Sociedad! Však ono se to změní, myslím, že tam Socky dlouho nevydrží a navíc - vy teď máte konečně příznivější los, takže byste měli jít nahoru.

Reagovat
Kokesh

Dnes si tu remízku Ponorka z Nou Campu odveze, cítím to v kostech.

Reagovat
smazaný uživatel

forlan zase dneska ze chce zustat. at uz se jde vycpat...

Reagovat
Kily

Fabiano 2

Reagovat
smazaný uživatel

uz ho mam fakt plny zuby...

Reagovat
Kily

výměna za Madura? Přestane tě bolet hlava z Perey

Reagovat
smazaný uživatel

ty mi ale teda prejes veci

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorky to u nás umějí, takže to nebude žádný lehký mač, ale tak snad potvrdíme formu. Tipuju to na 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

docela se toho bojim, ponorky uz konecne musi dostat na frak

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Ponorka vyhraje! Byla by sranda, ne? Celkem bych radši, kdyby soutěž vyhrál Villarreal nebo Valencie nebo Atlético nebo třeba Málaga, ale hlavně ať se něco trošku změní na špici, ať to není jednotvárný ...

Reagovat
smazaný uživatel

no, to by teda sranada nebyla vůbec

Na špici se nezmění nic. V tomhle rozložení (hlavně) finančních sil nemá nikdo jiný šanci. Tak to prostě je. Jo, kdyby se konečně změnil ten systém prodeje TV práv tak, jak je to obvyklé jinde, to by mnohé vyřešilo. Ale takhle je to jen přifukování dvou bublin.

Reagovat
smazaný uživatel

ale preci jen, kdyby atletico nepronasledovala zraneni a forlan si udrzel formu...

ne, delam si srandu...

Reagovat
-Kopy-

Prachy, prachy, prachy...bez nich by jste vy a Real byli v prdeli !

Reagovat
blaugrana

Ktorý klub by bez nich nebol v prdeli ? Navyše, Barcelona sa môže oprieť o silnú akadémie, takže by ani nijak=šialené čiastky za prestupy vynakladať nemusela, ale ako všetci viem, nie je tomu tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Blaugrana má pravdu, Kopy, takhle to hodnotit nelze.

Reagovat
-Kopy-

tak to je snad jasný, jen rejpu...

ale jak vidíš lapízy, na každým rejpu, pravdy trochu.

Reagovat
smazaný uživatel

lapízy

Reagovat
-Kopy-

vypadá to dobře.

Reagovat
X-bano-X

demagogu.......3/4 hráčov barci sú odchovanci, že si práve na nej cvičíš obmedzenosť je fakt zábavné.

Reagovat
-Kopy-

ty vole ským to mluvíš ? Husy jsme spolu nepásli, trochu se klidni XXLbano

Reagovat
X-bano-X

Ešte raz zopakujem, lebo zdá sa že ti čítať písaný text robí mierne problémy. Písať veci typu "bez penazí ste....." pri týme ktorý má svoju filozofiu založenú na odchovancoch je hodné snáď len tebou spomínaného pastiera husí.

Reagovat
-Kopy-

já ti říkám, že kdyby jste měli peněz společně s Realem jako ostatní tak ta liga je vyrovnanější a spíš by vládla Valencia a Villarreal.

Reagovat
X-bano-X

tj. tvoj názor je že odchovanci barcelony hrajú druhé husle? Messi, Xavi, Iniesta, Pique, Puyol, Pedro, Bojan, Valdes, Thiago, Bartra, Fontas, Dos Santos, Jeffren...... nemyslím si že 11 zložená z týchto hráčov by bola o veľa slabšia ako to s čím nastupujeme aktuálne.

Reagovat
-Kopy-

Slabší je...

Reagovat
blaugrana

A to tvrdíš na základe čoho ? Najlepšiu akadémie ma v Španielsku Barcelona, kostru tímu tvoria odchovanci.

Reagovat
-Kopy-

Tak vyrovnanější by byla určitě to je jasný.

Reagovat
blaugrana

Toto vždy ostane len v rovine úvah.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, nejvíc reprezentantů Španělsku prej dodal Athletic, ale momentálně výsledky akademie Barcelony mluví za vše, no

Reagovat
smazaný uživatel

Kopy má ale pravdu, vždyť máte skoro nejvyšší platy na světě, zkus jim je srazit na půlku...

Reagovat
X-bano-X

Bavíme sa o rovnosti príjmov pri všetkých týmoch, nie o tom že barca bude mať 1/10 rozpočtu ostatných. K platom asi toľko že platy majú také aby nešli za lepším. Okrem toho odchovanec hrajúci za barcu 6-10 rokov ma ku klubu určitý vzťah a nemyslím si že by šiel niekam inam v rámci La ligy. Zahraničie je trochu o inom. Ja však poukazujem skôr na to, že klub ktorý si nemusí nakupovať zahraničné hviezdy musí byť na tom zákonite lepšie ako klub hrajúci s legionármi.

Reagovat
smazaný uživatel

A vy jste který klub? Za hvězdy utrácíte po nás nejvíc a co dostanou vaši odchovanci za rok na účet, to se rovná asi 60% rozpočtu celého Villarrealu. Když dáš pryč legionáře, tak pořád Barca spolkne 250 za sezonu.

Reagovat
blaugrana

Kvalita sa zaplatiť musí a keby futbal nebol tak presiaknutý peniazmi, tak by tomu tak vôbec byť nemuselo. Faktom však je, že kvalita by stále bola na jej strane.

Reagovat
X-bano-X

Tak ešte raz. Pri vyrovnanosti rozpočtov budú hrať prím tými s vlastnými odchovancami a takýmto týmom je barcelona. Ty uvádzaš zas že utrácame za hviezdy najviac, čiže vyťahuješ veci s problémom nesúvisiace. Real rozpútal túto cenovú vojnu a Barca ako najúspešnejší klub posledných 10 rokov na to musela reagovať. Verím že pri rovnosti rozpočtov by šli príjmi hráčov dole, nakoniec už sa to stalo a príjmy šli v Barce plošne dole nedávno.

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda by to byla, ale realita je jinde, to netvrdím. Celkem by se mi to líbilo ...

Reagovat
-Kopy-

Doufám, že zejtra dostane šanci Isco

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosimte, uz mate zase novyho aarona?

Reagovat
-Kopy-

neser Isco - Paco budoucí nejlepší útok na světě

Reagovat
smazaný uživatel

na ctvrtou ligu dobry utok, no

Reagovat
-Kopy-

? já to myslel smrtelně vážně

Reagovat
blaugrana

Nezahrávaj sa s tou smrťou.

Reagovat
-Kopy-

však uvidíte

Reagovat
blaugrana

To je otázne, ľudstvu už moc času neostáva.

Reagovat
smazaný uživatel

ja to myslel aktualne

Reagovat
-Kopy-

Aktuálně si povodili v týdnu tým z třetí ligy, takže momentálně už to je minimálně na druhou

Reagovat
smazaný uživatel

Logrono hraje ctvrtou

Reagovat
-Kopy-

detailisto.

Reagovat
smazaný uživatel

No, já to zkoumal a v tom městě jsou dva týmy a ten, se kterým hrál netopýr, hraje Segundu Bé, ten druhej terceru.

Reagovat
smazaný uživatel

spanelska liga nemuze bejt nejlepsi uz kvuli tem posranejm rozhodcim

Reagovat
X-bano-X

Inak autorovi preview: čo to akože je? Vale k nám šla ako ospevovaný líder La ligy a tu sa dočítam že nás čaká prvý!!!! kvalitný súper, ktorý je pred zápasom dokonca pod nami v tabuľke? Ale no tak.

Inak dnes čakám hlavne krásny futbal s 4 gólmi ale vysledok si neodvážim tipnúť. Snáď len že Leo dá góla

Reagovat
smazaný uživatel

Šla, ale Villarreal tu výkonnost potvrzoval delší dobu. Vale se po Barce "sesypala", ačkoli jsem jí skutečně tipoval vysoko.

Reagovat
X-bano-X

hh ale to nič nemení na fakte, že proti nám ešte hrala vo forme, ak by barca vyhrala všetky ťažké zápasy, tak by sa potom dalo napísať že ešte nehrala proti silnému súperovi

Reagovat
X-bano-X

Zaujímavá zostava hmmmmm Pedro celkom ofenzívny nárez

Reagovat
X-bano-X

Tak to je nárez, parádička Iniesta

Reagovat
X-bano-X

Alvesov center

Reagovat
X-bano-X

Gol,gol gol,gooooooool Villllllaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
madridcan

bud to dneska bude velmi vyrovnane alebo jednoznacne.Dufam v druhu moznost a v ,,pomstu" za minulorocny zapas kde nas rozhodca okradol o vitazstvo.Gijon gol neda urcite-moj tip 0:3(Ronaldo 2x,Benzema)

Reagovat
Kily

podobný zápas jako včera Barcelona - Villarreal, velký favorit proti v tomhle případě ne zrovna špatnému týmu v zápase, v němž outsidera u některých fanoušků drží při šanci na body jenom poslední zápas na jeho hřišti, tipl bych 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Loni u nich nehráli Cristiano, Higuaín, Karim ani Ruud, z útočníků tam byl jen Raúl, v záloze například Diarra a Drenthe a podle toho to taky dopadlo. To by se nemělo opakovat.

Reagovat
Kily

jj, vim, jenom jsem zapomněl napsat "výsledek zápasu" letos docela čekám úspěšný atak stobodové hranice, a to od Realu, ztráty na začátku sezony jsem čekal a den blbec se určitě v případě Barcelony i Realu ještě dostaví, rozdíl je v tom, že síla těch dvou je větší než v případě ostatních klubů a i přes den blbec budou vyhrávat

Reagovat
X-bano-X

Tak dnes tu vidím 2 krásne zápasy. Na súboj nováčikov by som sa hrozne rád pozrel ale dnes mi to bohužiaľ nevychádza no a Mallorka doma s prebúdzajúcou sa La Coruňou tiež sľubuje pekný fotbálek. K Realu tam nieje o čom, ak by Gijon prehral o 2 góly bol by to určite úspech ale skôr to vidím na takú štyrku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele