Premier League - souhrn 6. kola: Osmigólový direkt pro Sheffield

23.09.2023, 18:01, aktualizováno 24.09.2023, 19:28
Komentáře a souhrny
Krutý debakl pro Sheffield United (© AFP)

Arsenal sice proti Tottenhamu dvakrát vedl, derby však nakonec do vítězného konce nedovedl. Složitý start do života manažera Chelsea zažívá Mauricio Pochettino, který i kvůli vyloučení doma prohrál s Aston Villou. Brighton a Liverpool po vystoupeních v Evropě nezaváhaly. Manchester City neztratil body ani v šestém utkání sezony, tentokráte si doma poradil s Nottinghamem. Uspěl i městský rival MU, který vyválčil výhru na půdě Burnley. Svůj první bodík ukořistil Luton, Newcastle hned osmi góly sestřelil nováčka...

Sheffield United - Newcastle United 0:8

24.09.2023 17:30

Góly: 21. Sean Longstaff, 31. Dan Burn, 35. Sven Botman, 56. Callum Wilson, 61. Anthony Gordon, 68. Miguel Almirón, 73. Bruno Guimarães, 87. Alexander Isak

Hráči Newcastlu vyhráli v šestém kole Premier League na půdě Sheffieldu United jednoznačně 8:0. Straky rozhodly o plném bodovém zisku už v prvním poločase, kdy si zajistili pohodlný třígólový náskok. U dvou gólů asistoval Kieran Trippier, který si další úspěšnou finální přihrávku připsal i po změně stran. Pro zkušeného Angličana se tak jednalo o premiérový zápis do ofenzivních statistik v sezoně ve velkém stylu. Zápas dal důvod také k přepisu ligových kronik, neboť na osmigólové demolici The Blades se podílelo hned osm různých střelců, což je historický rekord soutěže.

The Blades sahali v minulém kole po první výhře po návratu do Premier League, jenže dvě obdržené branky v dlouhém nastavení zapříčinily, že si ze zápasu s Tottenhamem neodnesli ani bod. Nijak však na začátku sezony nezářil ani Newcastle. Ten ke dvěma vítězstvím a třem porážkám v anglické soutěži přidal po nevýrazném výkonu bezbrankovou remízu s AC Milán v Lize mistrů, a to navíc jen díky skvělému výkonu brankáře Nicka Popea.

Začátek zápasu zdaleka neměl parametry nejlepší evropské soutěže. Oba týmy kupily nepřesnosti a hra se držela ve středu hřiště. Ve 21. minutě však Straky dokázaly udeřit ze své první vážné šance. Anthony Gordon, který nahradil zraněného Harveyho Barnese, ve vápně našel v dobré pozici Seana Longstaffa a ten měl snadnou práci uklidit míč do sítě. Stačilo jen 10 minut a hosté přidali další branku. Skvěle zahraný rohový kop Trippiera si na zadní tyči našel Dan Burn a hlavou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Chvíli nato se domácí obrana dopustila hrubky, kterou však nedokázal potrestat Callum Wilson. Zadní řada Sheffieldu si nedokázala poradit ani s hlavičkujícím Svenem Botmanem, který ve 35. minutě zvýšil stav už na 3:0. V nastavení prvního poločasu ještě Gordon zkusil znovu prověřit gólmana Wese Foderinghama, ten však jeho ztečovaný pokus vyrazil nad branku.

V druhé části zápasu se gólu dočkal také Wilson, a to v 56. minutě po krásné týmové akci, kterou zakončil hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Foderingham neměl šanci zasáhnout. Ani tam se ale Straky nezastavily, v 61. minutě si z levé strany navedl míč na střed Gordon a skákavou střelou na zadní tyč přidal pátý gól. Tenisový kanár zakončil v 68. minutě Miguel Almiron, který dostal perfektní přihrávku za obranu od Bruna Guimaraese a naložil s ní na výbornou. Šanci snížit měl Anel Ahmedhodžič, ve slibné příležitosti ale netrefil balon ideálně a mířil vysoko nad branku soupeře. Domácí obrana nedokázala zastavit ani Guimaraese, který ve vápně nikým nehlídaný pohodlně přidal už sedmý gól. Osmou a poslední branku zápasu vstřelil střídající Alexander Isak.

Newcastle tak proti outsiderovi nezaváhal a připsal si druhou ligovou výhru v řadě. Příští víkend bude 30. září hostit Burnley, Sheffield zavítá ve stejný den na půdu West Hamu.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - West Ham United 3:1

24.09.2023 15:00

Góly: 16. Mohamed Salah (pen.), 60. Darwin Núñez, 85. Diogo Jota - 42. Jarrod Bowen

Liverpool porazil v šestém kole Premier League 3:1 West Ham. Skóre utkání otevřel v 16. minutě z pokutového kopu Mohamed Salah, jenž si jako pátý hráč historie připsal gól či asistenci ve všech šesti úvodních zápasech nejvyšší anglické soutěže. Krátce před poločasovou pauzou ale Kladiváři srovnali zásluhou přesně hlavičkujícího Jarroda Bowena, na jehož trefu nahrával Vladimír Coufal, který v lize asistoval podruhé v řadě. Od začátku se na Anfieldu představil rovněž Tomáš Souček, který se spoluhráči přihlížel v 60. minutě vítěznému gólu Darwina Núňeze.

Ačkoliv se museli Reds během léta vypořádat jak s odchody dlouhodobých opor, tak s neochotou některých jejich cílů přestoupit do města Beatles, úvod sezony zvládli možná až nad očekávání. Spoléhat se mohli tradičně na Salaha, který si stihl připsat již dvě přesné trefy a na další čtyři nahrál. Ofenzivního tahouna našli i Kladiváři, nově příchozí James Ward-Prowse v prvních kolech přímo přispěl k pěti brankám, tedy polovině všech gólů svého týmu.

Snový vstup do zápasu mohl pro West Ham přijít již v sedmé minutě, kdy Lucas Paqueta našel krásným lobem Součka, hlavičku českého záložníka ovšem na poslední chvíli vyrazil skvělý Alisson. V 16. minutě dostal Liverpool výhodu v podobě penalty. Salah si připravil míč a razantní střelou poslal Alphonseho Areolu na opačnou stranu branky. Reds se hnali za svým druhým gólem, ale hostující obraně se dařilo nadějným útokům odolávat. Salah si přesto místo na střelu našel ve 38. minutě, kdy si připravil si míč na pravé straně vápna. Jeho technické střela však o kousek minula zadní tyč. O čtyři minuty později vyšla Kladivářům rychlá kombinace, po které načechral svůj centr Coufal a netradiční hlavičkář Bowen srovnal skóre. Rychlá odpověď přišla od Curtise Jonese, jenže naneštěstí pro domácí stál záložník v ofsajdovém postavení.

Začátkem druhého poločasu spálil Núňez tutovou šanci. V 53. minutě se ocitl zády k bráně v malém vápně, ale následný pokus z otočky mířil daleko od pravé tyče. Uruguayský útočník svou chybu napravil o chvíli později skvělým zakončením z voleje. Naděje na remízový stav ukončil v 83. minutě Diogo Jota, který využil rozhozené obrany a z malého vápna překonal Areolu.

Liverpoolský rozjezd tedy nepřibrzdili ani dosud solidně hrající Kladiváři. Formu Reds v dalším kole 30. září prověří Tottenham, West Ham ve stejný den přivítá Sheffield.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Aston Villa 0:1

24.09.2023 15:00

Góly: 73. Ollie Watkins

Chelsea prohrála v šestém kole Premier League na domácí půdě s Aston Villou 0:1, a prožívá tak nejhorší vstup do ligového ročníku od sezony 1978/1979. Aktuálně má totiž na kontě stále pouze jedinou výhru a již potřetí v řadě nevstřelila ani gól. Šance Blues na dobrý výsledek v 58. minutě zmařil vyloučený Malo Gusto, jehož zbytečný zákrok daleko za hranicí pravidel potrestal Ollie Watkins. Tahoun Villans z minulých let se letos v nejvyšší anglické soutěži prosadil vůbec poprvé.

Londýňané sice byli i vzhledem k jejich velkým letním nákupům a doposud neodpovídajícím výsledkům terčem různých posměšků, nový lodivod Mauricio Pochettino však současnou situaci přisuzoval smůle a četným zraněním. Minimálně s druhým bodem se dalo souhlasit, neboť Chelsea skutečně postrádala několik důležitých článků sestavy. S marodkou bojovali také hosté, kteří se s ní ale zatím zvládali vypořádat o něco lépe, což dokazoval čtyřbodový náskok na jejich soupeře.

Hned zkraje prvního dějství o sobě dala vědět nejdražší letní posila The Blues Moisés Caicedo. Ten těžil z účinného napadání Nicolase Jacksona, ale vypálil pouze do rukavic Emiliana Martíneze. Na druhé straně se zaskvěl Robert Sánchez, který konečky prstů vytěsnil parádně trefený volej Lucase Digneho. O pár minut později vyslal často kritizovaný Mychajlo Mudryk na zteč Jacksona. Senegalský útočník však střelou na bližší tyč na Martíneze nevyzrál. Modří se mohli vzadu spolehnout opět na neprůstřelného Sáncheze. Ten fantasticky vychytal prudký volej Nicola Zaniola z malého vápna.

Na startu druhého poločasu si Raheem Sterling zaběhl za bránící hradbu soupeře, ale argentinský mistr světa rychle vyběhl a ztížil mu zakončení. V 58. minutě nepotěšil své spoluhráče Gusto, protože si nevybíravým skluzem u postranní čáry řekl o přímé vyloučení a na více než půlhodinu oslabil svůj tým. Klub ze západního Londýna proti přesile nakonec kapituloval. Jindy neomylný Thiago Silva propadl ve středu pole, a nabídl tak soupeři rychlý protiútok. Toho se zhostil Watkins, který využil své rychlosti a následně z ostrého úhlu procedil balon mezi nohama Sáncheze.

Chelsea tedy pokračovala v negativním trendu i nyní a připsala si další porážku. Příští zápas ji čeká 2. října, kdy se představí v městském derby proti Fulhamu. Aston Villa o dva dny dříve přivítá Brighton.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - AFC Bournemouth 3:1

24.09.2023 15:00

Góly: 45+2. Milos Kerkez (vl.), 46. Kaoru Mitoma, 77. Kaoru Mitoma - 25. Dominic Solanke

Fotbalisté Brightonu zvítězili v šestém kole Premier League před vlastními fanoušky nad Bournemouthem 3:1. Racci nezačali utkání nejlépe, když ve 25. minutě chybu gólmana Barta Verbruggena potrestal Dominic Solanke. Do konce první půle však přišlo pomocí vlastního gólu vyrovnání a ve druhém poločasu duel otočil dvěma brankami Kaoru Mitoma. Domácí tak skvěle zareagovali na nezdar na evropské scéně, když v týdnu nečekaně padli s týmem AEK Atény.

Brighton prokazoval, že jeho stoupání tabulkou a loňská šestá příčka nebyly náhoda. Letos zatím v pěti kolech nasbíral čtyři výhry a skvělých 12 bodů, což ho řadilo mezi nejlepší celky v Premier League. Tentokrát měl navíc proti sobě trápící se Bournemouth, který stále čekal na vítězství, a tak se očekávala jasná záležitost.

Třešně sice ze začátku zápasu nebyly tolik s balonem na kopačkách, přesto si jako první vytvořily nebezpečnou šanci. Justin Kluivert vyvezl míč po levé lajně a ve vápně našel Solankeho, jenž chytře sklepl na hranici vápna na osamoceného Ryana Christieho. Jeho rána se však nevešla mezi tři tyče. Bournemouth se dostal do vedení ve 25. minutě po dobrém napadání a následné chybě domácího brankáře Verbruggena, kterou okamžitě potrestal Solanke. V závěru poločasu si Brighton konečně vytvořil tlak, ze kterého nakonec nešťastně vstřelil vlastní gól Miloš Kerkez, jenž nešťastně přizvedl balon za záda bezmocného Neta.

Racci otočili zápas už po 20 sekundách druhého poločasu. Střídající Mitoma vlétl na hřiště, po krásné kombinaci s Ansu Fatim a Mahmoudem Dahoudem se ocitl sám před brankářem a poslal svůj celek do vedení. Fati mohl později sám vstřelit gól a navýšit vedení, střela mu ale vůbec nesedla a zdaleka minula cíl. Srovnat skóre chtěl v 70. minutě Antoine Semenyo, který prokličkoval celou obranou, ale nedokázal vyzrát na nizozemského brankáře Verbruggena. Vítězství tak svému týmu pojistil Mitoma hlavičkou na zadní tyč po krásném centru Pervise Estupiňána. Semenyo na druhé straně o chvíli později sice už procpal míč za Verbruggenova záda, za ním však stál Lewis Dunk a ten nenechal míč překročit brankovou čáru.

Brighton tak potvrdil roli favorita a připsal si letošní pátou výhru ze šesti zápasů. Příště nastoupí 30. září na hřišti Aston Villy, Bournemouth doma hostí Arsenal.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Tottenham Hotspur 2:2

24.09.2023 15:00

Góly: 26. Cristian Romero (vl.), 54. Bukayo Saka (pen.) - 42. Heung-min Son, 55. Heung-min Son

Fotbalisté Arsenalu remizovali v šestém kole Premier League s Tottenhamem 2:2. Klíčovou postavou domácí strany se stal útočník Bukayo Saka, který v prvním poločase vyslal projektil, jenž si do vlastní sítě srazil Cristian Romero. Mladý Angličan navíc korunoval svůj skvělý výkon ve druhé půli, kdy dokonce sám skóroval. Kohouti se ale mohli spolehnout na Heung-Min Sona, díky němuž dokázali v obou případech gólově odpovědět. Ange Postecoglou tak poprvé dokázal obrat o body v severolondýnském derby na Emirates Stadium svého protějška Mikela Artetu.

Severolondýnské derby nabídlo souboj dosud neporažených týmů, které měly po pěti kolech na svých kontech shodně 13 bodů. Odpočatým Kohoutům nahrával do karet fakt, že jejich soupeř musel v týdnu absolvovat zápas Ligy mistrů proti nizozemskému PSV. Naopak Gunners mohli těžit z absence jednoho z klíčových hráčů Tottenhamu Ivana Perišiče, který si na tréninku přetrhl vazy v koleni.

Oba celky se od úvodu chtěly prezentovat hrou na držení míče. První velká šance přišla po lehkovážnosti Yvesa Bissoumy, ale zakončení Gabriela Jesuse reflexivně vyrazil Guglielmo Vicario. Italský brankář musel být v permanenci i o chvíli později, když mu nepřesně nahrál jeho krajan Destiny Udogie, načež se sám před bránou objevil Eddie Nketiah. Napotřetí už ale Gunners skórovali. Protiútok, který začal Oleksandr Zinčenko, zakončoval Saka, jehož kroucenou ránu na zadní tyč do protipohybu brankáře tečoval Romero. Obrovskou minelu ve vlastním vápně natropil James Maddison, nicméně Gabriel Jesus svou skvělou práci bez míče zazdil nepovedeným zakončením. Nakonec se ozvali i Kohouti, když skvěle sehraný protiútok zakončoval Brennan Johnson, ovšem David Raya se stihl z jedné strany přesunout dostatečně rychle, a tak obrovskou šanci na vyrovnání zneškodnil. V závěru poločasu přece jen hosté dokázali srovnat. Přihrávku pod sebe z kopačky Maddisona naslepo zakončil kapitán Son.

Smůla se Romerovi na paty lepila i ve druhé půli. Po rohovém kopu mu totiž ruku ve vápně nastřelil Ben White, což znamenalo výhodu pokutového kopu pro Kanonýry. Z puntíku se již tradiční exekutor Saka nemýlil, poslal Vicaria na stranu a míč uklidil doprostřed. Spurs ale záhy srovnali, protože po hrubce Jorginha opět udeřil po asistenci Maddisona Son. Jako dvorní nahrávač se následně ukázal Dejan Kulusevski, jenž famózní průnikovkou našel Korejce, tentokrát dvougólový střelec trefil pouze boční síť. Příznivci ani jednoho celku se nedočkali další gólové radosti, a tak se obě strany musely smířit s dělbou bodů.

Oba týmy si tak body rozdělily a dál kráčí Premier League neporaženi. Arsenal se v příštím kole představí 30. září na hřišti Bournemouthu. Tottenham se ve stejný den utká s Liverpoolem.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Manchester United 0:1

23.09.2023 21:00

Góly: 45. Bruno Fernandes

Manchester United porazil v šestém kole Premier League domácí Burnley 1:0. O vítězství hostů rozhodl v závěru úvodního dějství Bruno Fernandes, na jehož trefě se podílel asistencí ve svém 200. soutěžním utkání v dresu "Rudých ďáblů" Jonny Evans. Defenzivní pilíř, který se v základní sestavě týmu z Manchesteru objevil poprvé od sezony 2014/2015, byl ještě předtím sám blízko skórování, jeho zásah ale rozhodčí kvůli ofsajdovému postavení spoluhráče neuznal. Svěřenci trenéra Erika ten Haga se tak takřka po měsíci mohli radovat z vítězství, The Clarets naopak na první plný bodový zisk stále čekají.

Burnley se po příchodu mezi anglickou elitu trápilo. Po úvodních třech prohrách sice v minulém kole remizovalo s Nottinghamem, ale ani tento dílčí úspěch příliš pozitiv nepřinesl. O moc lépe na tom však nebyl ani jeho soupeř, kterým byli Rudí ďáblové z Manchesteru. Ti se i přes fakt, že v létě posílili o několik zvučných jmen v čele s Rasmusem Höjlundem, nacházeli až ve druhé polovině tabulky.

Domácí začali utkání proti favoritovi aktivně a v první čtvrthodině si vypracovali hned dvě nadějné příležitosti. Nejprve Johann Gudmundsson posadil centr na hlavu Zekiho Amdouniho, který skákavou hlavičkou prověřil gólmana Andrého Onanu. Krátce nato se stejný hráč dostal po přímočaré akci sám za obranu United, ale ve stoprocentní gólovce napálil pouze vzdálenější tyč.

Na druhé straně hostující Evans sice v 25. minutě dostal balon po rohovém kopu za brankovou čáru, gól byl však po konzultaci s videorozhodčím pro ofsajd odvolán. Na prvního úspěšného střelce se čekalo až do první minuty nastavení, kdy se po milimetrově přesném Evansově pasu prosadil razantním volejem Fernandes.

Obrázek druhé půle byl velmi podobný tomu, co diváci na stadionu Turf Moor viděli v prvním dějství. Domácí hráči drželi častěji balon na svých kopačkách a nepouštěli Red Devils do vyložených příležitostí ani do souvislejšího tlaku. Sami ovšem také nedokázali na obranné polovině svého soupeře nic nebezpečného vymyslet. Útočné výpady často končily už na defenzivní linii Manchesteru a gólové šance ze zápasu prakticky vymizely.

Manchester United tak zvládl zápas na půdě nováčka ligy a připisuje si do tabulky cenné body. V příštím kole přivítá 30. září Crystal Palace, Burnley se ve stejný den utká s Newcastlem.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Everton FC 1:3

23.09.2023 18:30

Góly: 28. Mathias Jensen - 6. Abdoulaye Doucouré, 67. James Tarkowski, 71. Dominic Calvert-Lewin

Everton v šestém kole Premier League ukončil čekání na ligové vítězství, když na půdě Brentfordu zvítězil 3:1. Karamelky se vedení ujaly již v šesté minutě po přesném zásahu Abdoulaye Doucorého, na trefu malijského záložníka ale domácí ještě v první půli zásluhou Mathiase Jensena odpověděli. Tým z Liverpoolu si přesto odvezl z Londýna všechny body, když o jeho vítězství rozhodl v 67. minutě svou druhou brankou v dresu Blues James Tarkowski.

Liverpoolský Everton v úvodních kolech navázal na minulou sezonu, ve které se s obrovským štěstím zachránil až v posledním zápase. Od startu nového ročníku Karamelky ani jednou nezvítězily, přičemž hned čtyřikrát odešly z utkání s prázdnou. S jedním bodem se tak topily u dna tabulky s nováčky z Burnley a Lutonu. Fanouškům Toffees nedělala radost ani ofenziva, která dosud vstřelila pouhé dva góly. Brentford ale také nezářil oslnivou formou, díky několika remízám se však držel v klidném středu tabulky.

Vstup do duelu s Evertonem se Včelám nevydařil, když již v šesté minutě překonal Doucouré domácího gólmana nechytatelným projektilem k tyči. V závěru úvodní čtvrthodiny mohl náskok Karamelek navýšit Dwight McNeil, přízemní ranou ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Domácí se nepoučili a jen o chvíli později pustili tým z Liverpoolu do další šance, osamocený Vitalij Mykolenko ale zakončil pouze nevýrazně do středu branky.

Obraně Bees dělal problémy především aktivně hrající Doucouré, krátce před půlhodinou zachránilo Brentford po pumelici hostujícího záložníka břevno. Promarněných příležitostí museli Blues litovat, neboť o pár okamžiků později vyrovnal ranou k tyči Jensen. Na úder dánského záložníka mohl v závěru první půle navázat Keane Lewis-Potter, jenže pas na zadní tyč i díky skvělému defenzivnímu zákroku Tarkowskiho nevyužil.

Tým z Liverpoolu pokračoval v aktivním výkonu i po změně stran. Krátce před hodinou hry se k zakončení ve vápně probojoval Amadou Onana, hlavička hostujícího středopolaře ale zamířila mimo. Včely se do blízkosti branky Jordana Pickforda nedostávaly a po většinu času čelily převaze Toffees. Tu zužitkoval v 67. minutě Tarkowski, když Marka Flekkena překonal hlavičkou po rohovém kopu.

Brentford mohl na inkasovanou branku odpovědět už o chvíli později, při závaru v pokutovém území Blues ale Ethan Pinnock napálil pouze jednoho z bránících hráčů. V 71. minutě tak udeřil opět tým z Merseyside, když Dominic Calvert-Lewin zakončil rychlý protiútok Evertonu přesnou přízemní ranou. Závěr duelu si hosté pohlídali a Bees již do větších příležitostí nepustili.

Everton tak dokázal prolomit výsledkovou krizi a na půdě Bees vybojoval plný počet bodů. V dalším ligovém utkání se 30. září střetne s Lutonem, Brentford změří o den později síly s Nottinghamem.

Více informací k zápasu

Manchester City - Nottingham Forest 2:0

23.09.2023 16:00

Góly: 7. Phil Foden, 14. Erling Haaland

Manchester City porazil v šestém kole Premier League na Etihad Stadium Nottingham 2:0. O vítězství Citizens rozhodla úvodní čtvrthodina, kdy nejdříve zaznamenal první branku v sezoně Phil Foden, na něj pak navázal naopak nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, jenž od startu minulého ročníku nastřílel jen o jednu branku méně, než celý Forest. Domácí celek se musel prakticky celý druhý poločas obejít bez vyloučeného Rodriho, jenž uviděl červenou kartu vůbec poprvé v profesionální kariéře.

Svěřenci Pepa Guardioly sice byli v průběhu tohoto ročníku stoprocentní, sám španělský stratég měl však plnou hlavu starostí. Ty mu způsoboval seznam zraněných, na který se po úterním zápase Ligy mistrů přidal také Bernardo Silva, a Citizens tak momentálně nemohli počítat hned se čtyřmi důležitými hráči svého kádru. Na svého nadcházejícího soupeře navíc neměl celek z Manchesteru ty nejlepší vzpomínky, neboť s ním zaznamenal jednu z mála nečekaných ztrát v loňské jízdě za titulem.

Už ve třetí minutě si míč k nebezpečnému přímému kopu z hranice půlkruhu postavil Julián Álvarez, proti jeho dělovce na vzdálenější tyč ale dobře zasáhl Matt Turner. Na první gólovou radost si ovšem domácí diváci museli počkat pouze o čtyři minuty déle, když uvnitř vápna tvrdě pálil k tyči Foden, který dobíhal z druhé vlny. Odchovanec City se významně podepsal i pod druhou trefu světlemodrých ve 14. minutě, když téměř ze zámezí centroval před branku, kde mohl v klidu hlavičkovat nikým nehlídaný Haaland. Další gól mohl po půlhodině hry přidat Álvarez, jeho pokus z malé vzdálenosti ale zblokoval obránce.

Téměř ihned po změně stran nastala mezi hráči obou celků roztržka, kterou nejhůře odnesl domácí Rodri, jenž za chycení soupeřova krku viděl přímou červenou kartu. I nadále provázelo utkání více než pohledný fotbal mnoho emocí, za které viděl žlutou kartu mimo jiné i gólman Ederson. Herně si ovšem dokázali vytvořit převahu hráči Forestu, mnoho starostí však obraně Citizens nezpůsobovali. Naopak v největší šanci druhého dějství se ocitl Haaland, v obtížné pozici na hranici malého vápna ale branku přestřelil.

Manchester ani na šestý pokus neztratil body a dál neohroženě vévodí ligové tabulce. Tento status si bude chtít udržet i po příštím kole, ve kterém 30. září vyzve Wolverhampton. Nottingham o den později přivítá Brentford.

Více informací k zápasu

Luton Town - Wolverhampton Wanderers 1:1

23.09.2023 16:00

Góly: 65. Carlton Morris (pen.) - 50. Pedro Neto

Fotbalisté Wolves remizovali v šestém kole Premier League na hřišti Lutonu 1:1, a odvezli si tak vzhledem k vývoji utkání cenný výsledek. Vlci totiž od 39. minuty hráli bez vyloučeného Jean-Ricnera Bellegarda, i přesto se na startu druhé půle ujali vedení zásluhou Pedra Neta. Nováček soutěže ovšem po hodině hry početní převahu využil a díky trefě Carltona Morrise z penaltového puntíku ukořistil historicky první bod mezi anglickou elitou.

Luton od startu sezony splňoval papírové předpoklady a o žádné větší pozdvižení se dosud nepostaral. Ze čtyř utkání mezi anglickou smetánkou nedokázal ani jednou bodovat, přičemž měl společně s Evertonem nejhorší útok ligy s pouhými dvěma vstřelenými góly. Jeho šance na zisk prvních tří bodů byli tentokrát o něco vyšší, jelikož na domácí půdě přivítal Wolves. I Vlci se po odchodu trenéra Julena Lopeteguiho trápili, o čemž svědčila pouhá jedna výhra a hned čtyři porážky.

Domácí fanoušci na Kenilworth Road již po 10 minutách téměř slavili gól, pumelice Morrise z hranice vápna ovšem k jejich nevíře pouze orazítkovala tyč. Před bránou Vlků pak za ligového nováčka zahrozil Jacob Brown, jeho hlavička ale postrádala potřebnou razanci a José Sá s ní neměl problém. Wolves se poté probrali a sami začali podnikat výpady na bránu The Hatters. Ofenzivní aktivitu ovšem utnul Bellegarde, který za svůj kop do slabin protivníka viděl naprosto zaslouženě červenou kartu. K tomu na konci první půle hosté obrovskou chybou nabídli Lutonu možnost ke skórování, tou ovšem domácí trestuhodně pohrdli.

Ať už hráči Lutonu čekali na startu druhého poločasu cokoliv, rozhodně to nebyl famózní individuální průnik Neta, po kterém se oslabení Vlci radovali z nepravděpodobného vedení. To navíc mohlo být ještě vyšší, po rohu ale podržel naděje domácího mužstva skvělým dvojzákrokem Thomas Kaminski. Na druhé straně pak zahrál Joao Gomes v pokutovém území rukou. K penaltě se postavil Morris a v 65. minutě srovnal stav utkání. Nováčka Premier League vstřelený gól nastartoval k drtivému tlaku, který kulminoval v poslední desetiminutovce. Minutu před koncem základní hrací doby dokonce dokázali skórovat, euforii domácích tribun ale rychle uťal zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Luton tak dokázal na domácí půdě získat první bod v anglické nejvyšší soutěži. Na dobrý výsledek se pokusí navázat 30. září v dalším ligovém klání proti Evertonu. Vlci změří ve stejný den síly s Manchesterem City.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Fulham FC 0:0

23.09.2023 16:00

Góly: -

Hráči Fulhamu remizovali v šestém kole Premier League na hřišti Crystal Palace 0:0. Největší příležitost k prolomení bezbrankového stavu měl v zápase dvou londýnských celků ve 36. minutě Raúl Jiménez, jeho tvrdý pokus však zneškodnil brankář Sam Johnstone. Vzájemný duel tak potvrdil, že jsou oba soupeři v úvodu sezony velmi vyrovnaní, jelikož se v tabulce nachází hned vedle sebe, přičemž mají shodně zapsáno po dvou výhrách, remízách i porážkách.

Souboj dvou týmů s různorodými výsledky, které v probíhající sezoně zatím střídají vítězství s porážkami, proti sobě svedl londýnské celky Crystal Palace a Fulham. Domácí se zatím mohli spolehnout na pravidelného střelce Odsonna Édouarda, jenž měl před dnešním zápasem na kontě již čtyři branky. Na druhé straně The Cottages po odchodu Aleksandra Mitroviče do saúdskoarabského Al-Hilalu kanonýra výrazně postrádali.

Srbského útočníka chtěl v úvodu nahradit Willian, jenž se po skvělé individuální akci dostal s míčem až k šestnáctce, odkud razantně vypálil, nicméně gólman Johnstone zasáhl. Poté se hra rozkouskovala velkým množstvím faulů, kterých již po půlhodině bylo přes 10. Tuto pasáž ukončil ve 36. minutě Jiménez. Ten si skvěle zpracoval míč a tvrdě vypálil na přední tyč, Johnstone však výborným reflexem balon vyrazil. Před poločasovým hvizdem ještě zahrozil Eberechi Eze, jenž si zasekl míč na hranici šestnáctky a vystřelil těsně vedle tyče.

Po změně stran se zápas dlouhou dobu odehrával zejména ve středu hřiště, kde se oba týmy chtěly prosadit. Na možnost k otevření skóre proto diváci v Selhurst Parku čekali až do 83. minuty, kdy se centr ze strany dostal až k na zadní tyči volnému Willianovi, jehož přízemní projektil opět skvěle vyrazil anglický gólman ve službách Crystal Palace. O chvíli později se musel na druhé straně předvést brankář Bernd Leno, který vytěsnil umístěný pokus Jeana-Philippa Matety konečky prstů.

I kvůli tomu tak stejně jako na jaře skončilo střetnutí dnešních soupeřů remízou. Příští týden zavítá Crystal Palace 30. září na hřiště Manchesteru United. Fulham se o dva dny později utká doma s Chelsea.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
6
6
0
0
16 : 3
18
2
Liverpool FC
6
5
1
0
15 : 5
16
3
Brighton & Hove Albion
6
5
0
1
18 : 8
15
4
Tottenham Hotspur
6
4
2
0
15 : 7
14
5
Arsenal FC
6
4
2
0
11 : 6
14
6
Aston Villa
6
4
0
2
12 : 10
12
7
West Ham United
6
3
1
2
11 : 10
10
8
Newcastle United
6
3
0
3
16 : 7
9
9
Manchester United
6
3
0
3
7 : 10
9
10
Crystal Palace
6
2
2
2
6 : 7
8
11
Fulham FC
6
2
2
2
5 : 10
8
12
Nottingham Forest
6
2
1
3
7 : 9
7
13
Brentford FC
6
1
3
2
9 : 9
6
14
Chelsea FC
6
1
2
3
5 : 6
5
15
Everton FC
6
1
1
4
5 : 10
4
16
Wolverhampton Wanderers
6
1
1
4
6 : 12
4
17
AFC Bournemouth
6
0
3
3
5 : 11
3
18
Luton Town
5
0
1
4
3 : 11
1
19
Burnley FC
5
0
1
4
4 : 13
1
20
Sheffield United
6
0
1
5
5 : 17
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (502)

Přidat komentář
Zaschrona

Rychlý pohled do tabulky...

STOP THE COUNT!

Reagovat
AC.Milan

Reagovat
spider_8

Za me taky a rovnou preskocit na dalsi sezonu

Reagovat
iamek

Suché triko

MOTM Evans a Hannibal

Série zranění neskutecna. Liverpool vibes před par lety.

Reagovat
r.mrazik

proc Hannibal?

Reagovat
Likan7

Mě se taky hodně líbil.

Reagovat
Man__United

Čisté konto, výkon nic moc, ale 3 body extrémně důležité, nejlepší hráči Evans, Hannibal

Reagovat
mithro

Lionel Evans ♥

Reagovat
Busby babes

mit aspon prumerny reseni tech precisleni, tak jsme v klidu 3:0 vyhrali, takhle zas nervy az do konce. aspon ze ta obrana se zvedla po te prvni 20 minutovce. Case to zlepsil a bylo to znas, stoperi oba super, Dalot sel v prubehu zapasu aspon mirne nahoru, ale i tak porad bida. Reguillon tvl, tam mi snad ani nevadi, ze je zrakvenej

Mejbri, Bruno a Hojlund fajn, Rash se trapi, spatne resi vetsinu situaci, i kdyz pravda, dneska to mel casto tezky.

tak hlavne, ze 3 body a snad se nam postupne vrati aspon nekdo z tech zranenych.

Reagovat
iamek

Bruno Fernandes has given his MOTM award to Jonny Evans

Reagovat
Busby babes

silenej kapitan no

Reagovat
iamek

Úplně to v kabině doutná

Reagovat
Busby babes

Hannibal by potreboval trochu zesilit aby tak nelital v tech soubojich a pak by mohl byt fakt super.

Reagovat
Unai

Burnley bp 60-40 a prehrat doma

Reagovat
guestikor

Vsak jsou úplně jaloví... Jediný nebezpečný od nich byl Ramsey, který šel postupně dolů

Reagovat
Busby babes

vsak meli za celej zapas jednu sanci no. sice meli balon, ale taky nevedeli co s nim.

Reagovat
iamek

Dvě. Tyčka + Onana dobrý zákrok po hlavičce.

Reagovat
Busby babes

jo, jeste ta hlavicka, pravda. kazdopadne od 17. minuty dal nemeli nic

Reagovat
Kiss Me Polka!

taky meli stejny pocet strel a vyssi xg nez vy..

Reagovat
Busby babes

a jak se to rozchazi s tim, co pisu?

Reagovat
Kiss Me Polka!

Že neměli jen balón ale i podobné množství příležitosti na gól jako vy, takze ten komentář toho zvláštního bota tentokrát nebyl mimo mísu.

Reagovat
Busby babes

akorat ze ne no. meli nekolik strel z dalky a nejakou hlavicku po rohu nekam do 20. rady. Ani jedno z toho nebyly nebezpecne veci, ale xG ti to postupne nasklada. Meli jednu obri sanci, kdy dali tycku a jednu nebezpecnou hlavicku, kdy Onana dobre zasahl. to bylo do 17. minuty. pak uz nemeli prakticky nic.

My jsme ten zapas meli rozhodnout, ale zazdili jsme spousty precisleni, kdy ani ke strele nedoslo. takze na xG to nepoznas no. takze ten koment mimo misu celkem byl

Reagovat
EZ

"sice meli balon, ale taky nevedeli co s nim"

...

"zazdili jsme spousty precisleni, kdy ani ke strele nedoslo"

Takze to bol vlastne suboj dvoch timov co nevedeli co s balonom a vypracovali si +- rovnaky pocet sanci?

Reagovat
Busby babes

v zasade. jen bych rekl, ze my jsme meli dost tech nadejnych precisleni, zatimco Burnley spis nejake strely zpoza vapna.

Reagovat
Pride

Burney a Luton strašné týmy. Nudnější a slabší nováčci v lize dlouho nebyli.

Reagovat
Bandita_Harry

Už to muselo prísť

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, kdyby všichni nováčci sestoupili a naopak obratem postoupili zpět Leicester, Leeds a Southampton.

Reagovat
Pride

Asi by to bylo nejlepší. Já jsem Luton v lize strašně chtěl, ale to co předvádí je obrovské zklamání.

Reagovat
Bayern +

Saints zatiaľ nie, aspoň jeden nech je nový. Ja by som si prial niekoho z tej trojky Hull, Ipswich, Preston, aj keď je jasne, že sa to ešte poriadne premieša.

Reagovat
pingla

zapomněl jsi na Fulham, který se chytil až loni

Reagovat
fenixLFC

fulham ani jeden rok nebol tak zufaly ako hocikto z tohtorocnych novacikov

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

Ale Luton aspoň na jeden rok kvôli štadiónu a celkovo na to aký je to maly klub, tak jedna sezóna úplne v pohode.

Viac mi vadí Sheffield, vid dnesok.

Reagovat
vladdar1349

Burnley je nahodou sympaticky tim s mladymi hracmi, Kompany zmenil ten tim k nepoznaniu akurat este nemaju kvalitu vo finalnej faze. Ja by som bol rad keby nevypadli.

Reagovat
Eichel

Burnley malo ale fakt otrasný los. Chudáci. Pri nich je fakt skoro ich odpisovať.

Reagovat
PePiG7

Reagovat
PP

Škoda.. mohla být prča..

Reagovat
Busby babes

Reagovat
VTID94
Reagovat
eder

Netuším, ale musí to být síla...

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Front hell

Ukázková perníková smazka

Reagovat
FUnk

Reagovat
Swarley

to je jinej vymitac

Reagovat
SunFells

Reagovat
Unai

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
krisa

Reagovat
Benfica

to vyzeralo na posadnutie

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Rox

To je nějakej dobrej filtr?

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Wazza228

3 body super, ale výkon hrůza. Naštěstí toho Burnley nedokázalo využít. Rashford zatím marně hledá formu z minulého roku a včera bych ho klidně vystřídal za Garnacha.

Reagovat
Man__United

Erik ten Hag, more than happy with Sergio Reguilon's impact after he joined on loan from Spurs

"Yesterday Reguilon was ill but he wanted to play. It says something about his character and spirit. He wanted to play and contribute".

Reagovat
r.mrazik

zajimave je tady hodnoceni Hannibala,ktery v tom zapase mel snad jedinou dobrou a nadprumernou prihravku šajtlí,ale jinak tam byl uplne zbytecny...ale budiz

hojlund a jeho reseni situaci celkem spatny...

jinak zapas na koukani hrozny, ale tri body zvenku se pocitaji

Reagovat
Swarley

Jj, Hannibal se mi taky extra nelibil, lital, snazil se, ale pokazil tam toho taky dost, ale ok, u nej to proste clovek bere, tim si musi projit...

Hojlund to tam kazil stejne jako zbytek v tom utoku, katastrofalni reseni situaci kdyz bylo dostatek prostoru, na druhou stranu, ve vapne mu tam parkrat chybel kousek a mel tam dobre nabehy... Paradoxne ve chvilich, kdy tam toho prostoru moc nebylo...

Reagovat
r.mrazik

jo, aspon se snazi jit do vapna a do zakonceni...ale zazdil toho az moc a nektere veci byly trivialni

Reagovat
Busby babes

protoze byl skvelej kdyz jsme hrali bez balonu. a i s nim to nebylo tak spatny, pokazil asi dva z nadejnych brejku, ale to Rash nebo Bruno taky no.

Reagovat
Busby babes

nebo skvelej mozna silne slovo, ale velmi dobrej.

Reagovat
r.mrazik

vzdyt moc micu nevybojoval, prihravky taky nic moc snad krome te jedne...behal tam odnikud nikam

jako nerikam,ze to byl provar,ale ty ody moc nechapu...nicim me vubec nezaujal...jak dopredu,tak dozadu

Reagovat
Busby babes

nesouhlasim. ale to je fuk. jen teda priklad, kterej ty nevidis. diky jeho napadani pak vyhral nekolik balonu Casemiro nebo jiny ze spoluhracu.

Reagovat
r.mrazik

fotbal neni raketova veda,aby clovek neco nevidel

tobe se libil, mne neprisel nic extra

Reagovat
masly008

Tak zase když máš malé očekávání tak i jeho hra je dobrá.Oproti McTom byl teda lepší.

Reagovat
r.mrazik

lepsi asi byl, i kdyz mel tedy jine ukoly....mne teda neprisel nic extra no

Reagovat
O.Giroud

syndróm mladíka/nového hráča. Zahrať podobne napr. Mctom pred týmito jeho otrasnými zápasmi tak človek to ani nespomenie

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
avicii

V druhom polčase sme už boli lepší ako WHU a zaslúžene vyhrali, Darwin je čoraz lepší aj keď zase ma na konte super šancu ktorú musí dať.. Alisson ďalší dôležitý svetový zakrok, muz zápasu pre mňa MacAllister, ten bol dnes vynikajúci

Reagovat
SCELO

Reagovat
81Tomas

Za me nejlepsi Szobo, ten borec je uzasny

Reagovat
John Obi Mikel

To zas vypadá na katastrofální sezónu. Jděte do hajzlu všichni.

Reagovat
spider_8

V podstate pro nas sezona uz zase skoncila, jediny vzruso ve ktery muzeme doufat je boj o zachranu

Reagovat
John Obi Mikel

To je přesně to vzrůšo, co my fandové potřebujem

Reagovat
John Obi Mikel

A reálně se to může stát, vzhledem k tomu, co máme za los.

Reagovat
O.Giroud

ale aj to by bola nuda s tymi tragedmi co tam su tento rok

Reagovat
O.Giroud

pod na hostovacku fandit niekomu inemu

Reagovat
Kixi Syhimour

Olalala, slušný výkon za mě Dejte tomu týmu pořádné DM se stoperem a zase by se snad mohlo něco udít.

Chelsea

Reagovat
avicii

toto musí byť priorita, stopér a DM top úrovne a hráme o najvyššie priečky vo všetkých súťažiach

Reagovat
VTID94

3 body sú to je hlavné

Reagovat
Unai

good ebening

Reagovat
VTID94

Reagovat
Gunner14

Jorginho Arteta co mu ten ESR udělal, že ho tam dá jen na 4 minuty v NLD, když Saka tam nemohl už 20 minut

Na zranění se nemůžeme vymlouvat, mělo to být před prvním golem Sona dávno 3-0. Potom přišel obávanej Jorginho z Chelsea, vybral si fakt super moment a zápas se konečně předvést

Reagovat
Gunner14

A to ještě nechal dohrát Eddieho zápas, když byl zralej už v poločase jít dolů, Vieiru dal dolů úplně zbytečně, pokud to nebylo zranění

Reagovat
Čenda

Reagovat
jk

3:0

Reagovat
Gunner14

Užívej si bod

Reagovat
J0EL

Tak Nketiah a Jesus tam mali tutovky no. Ale potom sa to vyrovnalo.

Reagovat
bbbauch

deluded

Reagovat
J0EL

fakt hej?

Reagovat
bbbauch

A tu sanci co perfektne vytahnul Raya co? Budem ignorovat a hrat si na to, ze sance ma promenovat jenom arsenal?

Reagovat
J0EL

Jeden komentar vyssie to mas

Reagovat
bbbauch

Nketiah z toho uhlu fakt neni tutovka a gunner, na jehoz prispevek s jk reagujeme, pise o doby do prvniho golu Sona. Nic tak tezkyho na pochopeni ne?

Reagovat
J0EL

Nketiah to ale mohol prihravat Fabiovi pred prazdnu branu. Tutovka to bola celkom dobra prave. Ja som len reagoval na ten vysmech pretoze od reality to az tak daleko nemuselo byt

Reagovat
bbbauch

No od nejaky alternativni reality fanouska Arsenalu to asi daleko neni, pravda

Reagovat
J0EL

Zase ta liskli dvere?

Reagovat
bbbauch

Mozna bys to potreboval ty, aby ses trochu probral..

Reagovat
J0EL

Teba liskaju permanentne a velmi ti to nepomohlo

Reagovat
bbbauch

No porad nemam takovej problem s chapanim jako ty no

Reagovat
J0EL

To vidim nizsie. S citanim tiez nie.

Reagovat
guestikor

Tak ona ta šance přišla, az po těch 3 velkých šanci Arsenalu, co zahodil, pokud se nepletu... Tottenham se zvedl, az kolem té 35min, kdyz uz to mohlo/mělo být o 2-3 góly. Každopádně Arsenal ztratil a na boj o titul to moc nevypadá

a budou mít velkou honičku i s Liverpoolem

Reagovat
J0EL

samozrejme, ale tento demagog si pojde svoje az do konca

Reagovat
bbbauch

Jezis ty ses roztomilej

Reagovat
bbbauch

Jako jestli vazne chcete tyhle sance brat jako tutovky, co by mely znamenat tri goly, tak whatever, pocitejte. Pro me to takhle neni. Nejsem nejakej presvedcenej xG vyznavac, ale uz jenom ta hodnota neco vypovida. Nketiah pro me zadna tutovka neni, v tom pripade je v kazdym zapase tech tutovek tak 10.

Reagovat
Nikikrew

To tutovka nebola, potom mozme povedat aj o Sonovi to iste. Tutovku mal Jesus 2x, u vas Johnson. Remizovy zapas, od 30 min sme odisli a hrali zle

Reagovat
bbbauch

Vsak Son taky tutovku dle mne nemel. Takovych situaci, kdy to “staci” sobre prihrat a doslo by k velky sanci je za zapas mraky. Jenze proste neni tak jedoduchy to v tom vapne dobre provest/vubec zaregistrovat a vybrat tu spravnou moznost. Oznacovat to za tutovku je mimo.

Reagovat
jk

Strašný.

Ale tak chápu, že jsou nasraný, v titulové sezóně mrzí ztráta každého bodu.

Reagovat
bbbauch

A to do toho ani nechci tahat ze ten prvni gol byl hlavne luck..

Reagovat
jk

Vpodstatě ten druhý taky, protože jednou to penalta je, pak není…

Reagovat
Trand

Reagovat
jk

A ne?

Reagovat
Trand

Nevím no, ta ruka byla jasná, tam se za mě měl řešit jedině faul Gabriela, kde to bylo na hraně. Ale spíš mě pobavil ten tón toho příspěvku. To pak můžu pomalu říct, že u vašich gólů byl luck, že to Maddisonovi u prvního gólu neuteklo do zámezí a že se Jorginho před druhým vaším gólem zbláznil.

Reagovat
Eichel

Ja by som tú penaltu odpískal a faul Gabriela som veru nevidel, ale je pravda, že to pri posudzovaní rúk byť pencla nemusela. Na minimálnu vzdialenosť, po teči... A ono vlastne oba góly Arsenalu vyrobil Cuti dost neštastne.

Reagovat
jk

Že ho to trefilo do ruky jasný je. Ale že by se pískaly všechny ruce od těla není pravda. Viz. Romero vs United nebo Gabriel vs LFC.

To, že je to v PL jasná ruka není jednoduše pravda.

Reagovat
Trand

Ok, beru. Ono s těma rukama je to takový dost random, jednou jo, jednou ne, nikdo pak neví jak to vlastně je. Ale za mě by tohle ruka měla být vždycky.

Reagovat
SunFells

Gabriel vs LFC a tohle nyní není random, ten rozdíl pravidla dost jasně určují.

Reagovat
jk

Hlavně nezkoušej tvrdit, že to první trefilo Gabriela do břicha pls.

Reagovat
SunFells

byla to hruď trkvasu

Reagovat
jk

Škoda, že to z žádného záběru co dávali nešlo potvrdit

Reagovat
SunFells

Akorát že ano.

Reagovat
jk
Reagovat
SunFells

Jo, mám to tady uložené kvůli užitečným debatám se záchodovými a sedacími soupravami. Když to bylo aktuální kolovaly toho záběry po twitteru/redditu v slowmo.

Reagovat
Nizzie

Ještě by stálo za to uvést, že je nesmysl porovnávat situace z minulé sezóny a ze sezóny aktuální.

Reagovat
jk

Tohoto možná. Ale průkazné na tom není nic.

Reagovat
SunFells

Bylo.

Reagovat
jk

Nebylo.

Reagovat
SunFells

Při tvých možnostech ti nezbývá než věřit ostatním.

Reagovat
jk

Věřím Gallagherovi no.

Reagovat
SunFells

Říkám no

Reagovat
bbbauch
Reagovat
bbbauch

Tec*

Reagovat
Front hell

Jde vidět jak se mu ten dres po doteku míče zavlni

Reagovat
jk

Jako možná bych pochopil změnu směru toho balonu. Ale posuzovat penaltu podle zavinění dresu je snad joke ne?

Ten dres se může vlnit klidně pohybem hráče, což se tu i děje

Former Premier League referee Dermot Gallagher says he expected VAR to overturn the Gabriel Magalhães penalty handball incident but says close proximity is the reason why it wasn’t given.

Mám to stejně.

Reagovat
Mastný Chobot

Otázka: ty to na tom slowmo videu, čo postol bauch, nevidíš?

Reagovat
jk

Jako zavlnění dresu?

Reagovat
Mastný Chobot

Dotyk lopty s hrudou Gabriela

Reagovat
jk

Ne.

Reagovat
Front hell

A to snad někde píšu ty joku . Jen jsem napsal že v době lehké teče o hruď, kterou tady vidí dalších 5 lidí se kolem míče v místě doteku zavlní dres, zpusobeno právě tím dotekem.

Reagovat
jk

Já vidím, že se ten dres vlní. Ale ta otázka zněla, jak víš, že je to dotykem balonu, který z toho úhlu proste vidět asi nelze ne? Já čekal nějaký další záběr, kde by ten dotyk byl vidět. Takhle můžu v klidu zůstat u svého názoru, že to nepískl proto, že ruka byla v přirozeném pohybu trefená z blízka.

Reagovat
bbbauch

Ja kdyz si to pustim jeste zpomaleneji pomoci posuvniku videa na telefonu, tak tam vidim i lehkou zmenu smeru mice. Ten kontakt tam fakt je.

Reagovat
jk

J, toho jsem si všiml, ale prostě na to říct že tam ten kontakt byl mi tohle přijde žalostně málo. Prostě VAR má svoje limity.

Pokud by rozhodčí pískl, tak nevím jeslti tohle by měl být důkaz pro otočení verdiktu, z důvodu prvního dotyku jinde než rukou.

Reagovat
bbbauch

Pisknoit to rozhodci na hristi tak si taky myslim, ze ho VAR neopravi

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
J0EL

Reagovat
J0EL

Jj, este ze ten vas luck nebol touto logikou

Reagovat
guestikor

Však sel Nketiah sám na Vicaria, to se v klidu dalo proměnit, kdyby nebyl kopyto

Jesus to měl taky uklidit, kdyby nebyl zbrklý + ta jeho hlavička byla dost nebezpečná. Mohlo být 3:0 a po zápase

Reagovat
bbbauch

Mohlo no, obcas se stane, ze z xG 0,8-1,0 padnou 3 goly, ale moc casto to nebejva

Reagovat
J0EL

Skusene si odpocital xG z penalty aby ti vyslo nizsie cislo? To by som aj pochopil ale nebyt tej ruky, tak ta sanca Whitea (z ktorej bola penalta) sa xG uz pocitat tiez nebude vsak? demagog...

Reagovat
bbbauch

Tys porad, ani po upresneni nepochopil, ze se bavim o ty doby do prvniho golu, jak gunner zcal tohle vlakno? XG je z prvniho polocasu, ty demagogu.. zapoj mozek

Reagovat
bbbauch

Hlavne ze vy do tech vasich 3:0 pocitate jako tutovku Nketiaha z uhlu jak prase, ale cistou golovku, kdy vas zachranil Raya ignorujete.. a jeste mas tu odvahu nekoho nazyvat demagogem.. roztomily

Reagovat
J0EL

Ja tu golovku nijak neignorujem. Ale skus mi to vysvetlit. Demagog

Reagovat
bbbauch

Reagovat
J0EL

Klasik

Reagovat
J0EL

Ale skusim aj tak.

Najprv mal sancu Jesus, kde ho skvelo vychytal Vicario. Nasledne Sakov gol, tak znova Jesus, ked Madison stratil loptu vo vapne. Pri troche stastia to kludne mohlo byt 3:0 este pred tym Rayovim zakrokom. Btw vravel to aj komentator na Canal sporte, ze uz to mohlo byt 3:0 a Spura by sa ani nemohli cudovat. Kludne si to najdi.

Ja som len pisal, ze az tak daleko od reality to nebolo, co nebolo

Reagovat
J0EL

Nketiah mal tutovku preto, ze to mal davat Fabiovi pred prazdnu. Nie preto, ze to riesil kktsky z uhlu. Ale to uz pisem druhykrat

Reagovat
Front hell

Nketiah to měl dávat na vieiru.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Swarley

Reagovat
Eichel

3:0 je ale hodne hodne hodne mimo

Reagovat
Nizzie

Tak já nevím, gól jsme dali, pak tam byl Jesus téměř z pecky mohl uklízet, Eddie kdyby nebyl kopyto a buď přihrál, nebo to uklidil na zadní, taky. Jasné, předpoklad je, že proměníme všechny šance, ale že by to bylo hooodně mimo se mi nezdá. Akorát teda teď si nejsem jistý časovým vymezením, protože, nevím, jestli všechny ty šance byly před Sonovým gólem nebo ne.

Ale tak to je v konečném důsledku jedno, Eddie to zazdil, Jesus taky, vyrovnali jste a dostali se zpět do zápasu. To je fotbal no. Ale derby přesně jak jsem čekal potom co jste se zvedli (teda až na ty hlouposti, co vyvedl Mikel ).

Reagovat
Eichel

Jesus tam jeden asi pridať mal, ale zrovna Nketiah mi neprišla vyložene gólovka. Ktovie, či by prípadná prihrávka vôbec prešla, pretože bol tiesnený a bol tam ešte Romero a vracajúci sa záložník. Jesus po tom vypichnutí lopty Maddisonovi bol tiež pod tlakom rýchlo to odohrať... 2:0 to byť mohlo, ale 3:0 mi proste príde nadnesené. A hej myslím, že všetky tieto šance boli do Sonovho gólu, ešte som to potom raz pozeral v extended highlights

Reagovat
Nizzie

Jesus pod tlakem sice byl, ale úplně v klidu to mohl uklidit k jedné či druhé tyči, jen si vybrat. Nketiah dejme tomu, ale znovu, solidní zakončovatel by to uklidil s prstem v nose dle mého názoru. Nemusel nutně přihrávat, ikdyž ta možnost se nabízela také.

Reagovat
Nizzie

Arteta strašně špatný. Tam nebylo jediný dobrý řešení snad od něj v průběhu zápasu no.

Reagovat
Čenda

naopak, všechno vyřešil včera snad nejhůř. Jorge chápu, pokud byl Declan zraněný, ale pak měl nechat Vieiru aspoň chvíli ještě. Podle něj opět "tactical decision." No a Jesuse místo Eddieho a Emila na 4 minuty, to už je totálně deluded.

Reagovat
Nizzie

Přesně, já absolutně nepochopím, co ho vedla dát tam hned Kaie i Jorginha, když jsou oba řekněme pohybově méně pružní. Tím prostě úplně odpojil náš střed zálohy a Tottenham toho zkušeně využil. Proč poté, co Udogie dostal kartu a vyloženě ho Saka trhal nešla instrukce, ať hrajeme hlavně přes pravou stranu a Saka ať to na něj zkouší. S vysokou pravděpodobností by se vykartoval nebo by umožnil lehčí průchod. Místo toho, když už ta možnost byla, tak to Saka ani nezkusil a nebo se hrálo přes druhou stranu. Já nevím, včera mi to přišlo takticky hodně nezvládnuté. No ale stane se. Musíme jít dál. Jen příště prosím, ať se to stane v zápase Carabao Cupu a ne v NLD.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Busby babes

Chelsea jede.

Reagovat
jk

Body z woolwiche jsou dobrý. Son a Madders neskutečný, ale hlavně bych vyzdvihl Mickyho, neskutečný klid v takovém zápase kde nervozita dopadla i na zkušenější borce.

Rozhodčí naprostý tragéd ovšem.

Reagovat
Euphael

co udelal spatne sudi?

Reagovat
Busby babes

nevyhodil Nketiaha

Reagovat
Eichel

za ten zákrok na Vicaria?

Reagovat
Front hell

tam se dalo červenat. Naprosto zbytečný zákrok

Reagovat
Busby babes

jop

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
masly008

nedal hned na začátku žlutou Romerovi.

Reagovat
Eichel

Napríklad zákrok na Udogieho v prvom polčase bol podľa mna úplne jasný faul, lopta sa onedlho dostala myslím k Porrovi, kde to tiež vyzeralo na to, že o ňu prisiel faulom a následne sa dostal Arsenal do protiútoku, ktorý hasil Sarr žltou. To mi utkvelo v hlave, že ma doma nasralo. Ale inak by som sa do rozhodcu asi neobúval.

Reagovat
Nizzie

Též si myslím, že na PL úplně v pohodě výkon a hlavně na první NLD, kde to bylo chvílemi docela nervózní. Jasně, mohl vyhodit Nketiaha, tam by sem se asi nedivil, ale jinak si nemyslím, že by zápas nějak kurvil.

Reagovat
jk

Sarr dostal žlutou za zatažení, za který Viera žlutou nedostal, byť fauloval hned 2x po sobě Maddisona. Těch WTF rozhodnutí tam bylo víc. White a jeho šlapák a loket Udogiemu přešel sudí úplně a pískl až náš faul…

Reagovat
masly008

Ten loket podle mě neviděl, škoda že jsi i nezmínil jasnou žlutou pro Romera kdy zezadu přišlápl Jesuse.

Za držení za dres bych dával žluté vždycky, tam nevím proč dělají rozdíly když jde vždy o to zastavit soupeře.

Reagovat
jk

Tak ten zákrok zezadu na Jesuse mi nepřišel zas tak drsnej. Žluté by se asi ale nikdo divit nemohl, tenká hranice.

Reagovat
Nizzie

Zastavit soupeře bez snahy hrát míč bych jen dodal.

Reagovat
Eichel

Ten lakeť bol jasný, to je pravda.. tam som čakal, že to bude riešiť VAR, keďže to prehliadol.

Reagovat
jk

Tak na červenou to vůbec nebylo, takže VAR by to stejně nevrátil.

Reagovat
masly008

Reagovat
Eichel

dík ja že môžu upozorniť aj na takéto situácie... ono ten Sarr by nemusel hasiť na žltú vzniknutú situáciu ak by to odpískal

Reagovat
jk

Je to tak

Reagovat
Eichel

Sarrova žltá je za mňa inak absolútne správna. Arsenal šiel do nebezpečného protiútoku, Sarr nestíhal a tak ho výrazne stiahol, fakt to nebolo nejaké položenie si ruky na útočiaceho hráča. Za mňa je toto vždy žltá.

Reagovat
jk

Určitě žlutá, mě udivilo, že pak nedal kartu Vierovi za to samý.

Reagovat
Nikikrew

Remiza spravodliva. Futbal vyborny, tempo na NLD ako sme predpokladali.

Nas vykon ale dost zly, vela nepresnosti, slabsie kombinancne schemy a slabsia ponuka. Nechapem ako Eddie mohol dnes dohrat (vykonnostne aj kartovo). Jorginho katastrofa, Odegarda som v ofenzive ani poriadne nevidel. Na druhej strane vyborny Gabriel aj kraje obrany, potesil Havertz, jeho naj zapas v lige.

MOTM jednoznacne Bissouma, to bol cisty warrior a som za neho rad. On a Bentacour v strede zalohy sa mozu javit ako dominatna dvojka.

Reagovat
Gunner14

Mně se nejvíc líbil od nás Saliba, pak už stál za řeč jen Sama

Reagovat
Gunner14

Saka*

Reagovat
Nikikrew

Pokazil par prihravok ale bol dobry

Reagovat
krisa

nejsem jeho kritik ale co konkrétně udělal Havertz tak suprového?

Reagovat
Nikikrew

Vyhraval suboje, dobre drzal loptu. Akoze nic extra ale z lavicky do tazkeho zapasu to nie je jedboduche. Proste lepsi ako predosle zapasy, to je cele

Reagovat
Golasso

Ta útočná fáze dostala nějaký řád, když nastoupil. Jen škoda, že si furt nevěří a zašívá se ... zrovna dnes to klidně mohl být jeho den.

Reagovat
icemike

Neboj se, časem ohledně Havertze prozřeš...

Reagovat
Eichel

Mne teda prišiel strašne o ničom. Na tú mzdu čo berie a prestupovú čiastku... Ja by som teda radšej hrával s Vieirom. Absolútne Havertzovi neverím.

Reagovat
Čenda

Reagovat
fenixLFC

tu sa strasne nanho znizuju naroky

Reagovat
Front hell

Reagovat
Eichel

a ja som celý čas uvažoval, čo na tom chlapovi ktokoľvek vidí... ak bol toto jeho naj zápas...

Reagovat
Nikikrew

A chudak Emil, na tie 4 minuty vyzeral docela dobre.

Reagovat
Euphael

Podle marodky nebude mit v nejblizsi dobe nouzi o minutaz

Reagovat
Amon

Pekný bod z Arsenalu, vzácnosť. Myslím si že zaslúžene. Boli sme vyrovananým súperom. Keď si spomenie na minulú sezónu, tak je sakra čo oslavovať. Snáď bude Maddison oka. Odkedy sa zranil tak sme išli slušne dolu. Udogie, van de Ven a Sarr pekné výkony.

Reagovat
Front hell

Zcela zaslouženě

Reagovat
Eichel

No ak bude Maddison dlhšie out, tak sme solídne v riti. Nevidím v tom kádri nikoho, kto by ho mohol nahradiť a pre tú hru je kľúčový. Snáď bude ouk.

Reagovat
vitasrp

V životě jsem asi nedával sudího míň než tohohle debila. To bylo otřesný, vrcholem bylo, když celej zápas trpěl Martinezovi pomalou rozehrávku. Jakmile jsme šli do desíti a Sanchez jednou trochu protáhl rozehru, už mu ukazoval, že ať maká, nebo mu dá kartu. To jsem nežral tohle, fakt bych se z tohohle týpka totálně poblil.

Jinak vůbec nevím, jak se z tohohle reálně můžeme dostat. Aston Villa měla ze hry jednu šanci, tu proměnila, vyhrála, čau. U nás jde Sterling společně s Jakcsonem sám na kasu (podle všeho to teda nebyl ofsajd) a stejně to nedá. Chilwell jde sám, nedá, Jakcson jde sám, nedá.

Ať bude trenér dělat cokoliv, jak chceme někdy vyhrát zápas, když nikdy nedáme gól. Tohle je prokletí, jaký jsem nikdy neviděl, my jsme reálně za posledních deset zápasů pod xG o kolik? 12 kousků? To je celá sezóna.

Reagovat
Busby babes

podle understatu byste na ocekavane body byli 4.

Reagovat
vitasrp

Já si myslím, že hrajeme dobře, ale kdykoliv se to může posrat, tak se to posere, nedáme góly, nic. Vypadá to líp než pod Potterem, akorát výsledkově to vypadá úplně stejně.

Reálně fakt můžeme jrát o záchranu, za posledních 38 zápasů máme kolik bodů? 42?

Reagovat
vitasrp

Do dalších zápasů nemáme pravého obránce, takže to tam budeme lepit stoperem, pro karty stojí Jackson. Bomba.

Reagovat
owny✨

Dobrý výsledek i výkon druhý poločas, kde jsme je prakticky k ničemu nepustili. Arsenal mnohem horší než minulou sezonu.

Reagovat
J0EL

Zasluzeny vysledok. Skoda zraneni Trossarda a Martinelliho, to by vyzeralo inak si myslim. A nepovedal by som ze sme my horsi nez minulu sezonu, to skor vy ste sa zlepsili.

Reagovat
Nizzie

Akorát že horší než minulou sezónu jsme. Pořád tam chybí ta lehkost a pohoda z loňska. V lize jsme zatím nepodali jeden jediný výborný zápas po celý průběh. Vždy byly pasáže, kdy to byla hrůza a výsledky ani herní projev ještě nejsou zdaleka tak přesvědčivé, jako loni.

Reagovat
J0EL

Tak narazal som hlavne na nase vykony z konca minulej sezony, tam to bolo dost podobne. Uvod nam siel ovela lepsie, to je pravda. Kazdopadne teraz je to aj kvoli zraneniam a tomu ze sme v prvych zapasoch museli improvizovat (s Parteym mimo pozicie, Gabrielom na lavicke, Havertzom "kade-tade" ).

Reagovat
Mastný Chobot

Vyhovárať sa na zranenia, keď nám chýba jeden, max. dvaja hráči základu uff

Reagovat
J0EL

Tak ak sa ti dlhodobejsie zrania 2 hraci zakladu (Timber, Partey), predtym chybal Zinch a teraz v tomto zapase este aj Martineli s Trossardom, tak to je celkom dost si myslim. Uff...

Reagovat
Nizzie

Jasně že zranění tomu pomáhají, ale zase pořád jsme na tom se zraněními dobře a taky jsme měli přestupové období na to kádr i rozšířit tak, abychom třeba následky zranění nepocítili tak moc. Takže vymlouvat se na to opravdu příliš nejde. Btw improvizace s Gabrielem na lavičce a Parteym mimo pozici nebyla dána zraněním, ale zkoušením jiného systému.

Reagovat
masly008

Jako že nakoupíš na jeden post 3-4 hráče? Tady nejde o počet zranění, ale o to že jsou to dvě top LW a dva top DM a tohle prostě nikdo nenahradí ani nemůže mít v týmu takovou kvalitu aby nahradil.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Nizzie

Tak to myšleno vůbec nebylo samozřejmě. Ale prostě zraněními trpí všechny týmy, je to součást sportu, jiné týmy dokonce podstatně více. Proto si nemyslím, že je vhodné se na to jakýmkoliv způsobem vymlouvat. Samozřejmě by zápas vypadal úplně jinak, kdyby mohl nastoupit Tross či Gabi, a kdyby dohrál Rice, ale to je kdyby.

Reagovat
masly008

Jenže i ty ostatní týmy to zmiňují. A krom Chelsea asi nemá nikdo zraněné vždy primárního hráče na pozici a i jeho náhradu.

Reagovat
Nizzie

No asi to ukončíme tak, že se tady neshodneme. No nemůžeme se shodnout ve všem nu ni?

Reagovat
masly008

Reagovat
Luc-Luc

Zaslouzenej win. WHU ve druhe puli uplne odesli. Matip, Gomez slusny vykony Sobozslai vybornej, dnes i Mac Allister zahral paradne...Darwin krasnej gol

Reagovat
Čenda

Rice ok, prej calf, ale proč doboha střídal Jesuse a nechal Eddieho, krerej byl od začátku na ručník..ani Kai opět nepřesvědčil. Ale slabší zápas měli všichni krom Saliby a Saky, no..

Reagovat
masly008

Gabriel taky super což se přehlíží.Jesus možná ještě 90 minut zvlášť na křídle nedá.

Reagovat
Čenda

Může být.

Reagovat
Nizzie

Tak měl Havertze poslat spíše na hrot a Vieiru nechat. A Jesuse prohodit s ESR nebo Nelsonem. Takhle nám totálně zpomalil zálohu a bylo to znát.

Reagovat
Eichel

Gabriel hral dobre.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Csaplárova past

Pred sezonou datovi analytici rikali, ze Chelsea ma nejlehci los v prvnich 5 kolech

Reagovat
Talker

Což jsme teoreticky měli.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icemike

No měla no

Reagovat
Jesfey

Výkon po prvních 25 minutách dobrý, škoda smolného vlastního gólu a špatného rozhodčího. Arsenal si kromě rohů sám nic nevytvořil.

Reagovat
J0EL

Reagovat
masly008

Výborný zákrok golmana proti Jesusoví a tutovka Jesuse nic?

Totáč si taky nic nevytvořil jen jsme jim ke 2 golům pomohli vlatními chybami

Reagovat
Papra

jen bych dodal, že kdyby to romero netečoal, byl byl to na 99% gól tak či tak (Ze zadního pohledu bylo vidět, jak dobře to Saka trefil a Vicario by tam nemohl být).

Reagovat
owny✨

Začínám věřit, že Poche šel do Chelsea jenom proto, aby je zničil zevnitř.

Reagovat
Edgewalker

To raději ne, pak nám zase prodají všechny dřeváky

Reagovat
ACSMan

Nám taky

Reagovat
Eichel

Tak to by Pochemu postavili Spurs aj sochu Dve muchy jednou ranou.

Reagovat
icemike

Na Pochem je něco znepokojivého...

Reagovat
MystycMac

Zaslúžená remíza...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

NLD supr! Bavilo

Reagovat
masly008

1.poločas jo, ale 2 už byla celkem holomajzna.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jo, to každopádně, první poločas top. Ale dalo se to jako celek, dobré tempo, vyostřené situace.

Reagovat
Man__United

Lampard od zítřka caretaker v Chelsea?

Reagovat
Golasso

Dlouho jsem neviděl takto frustrující zápas.

První poločas se ještě relativně dal, ale záloha byla šílený průchoďák a dostali jsme debilní gól ze zbytečného závaru. Raya to měl už před tím závarem vyrazit na roh, ne to šoupnout zpátky do vápna. Když už jsme u Rayi, tak až na ten jeden famózní zákrok taky nic moc. Jeho sebejistota šla po předchozích zápasech hezky do háje a jeho rozehrávka ji kvapně následovala. Jestli to má být seriózní soupeření bez pardonu, tak příště chytá zase Ramsdale.

Druhý poločas byl otřesný. Po té penaltě jsme je měli na lopatě. Vedli jsme 2:1, byli by rozhození, několik jejich defenzivních hráčů mělo žlutou ... pak dostane míč Jorginho a takto to zesloní. Vůbec nechápu, na co při té kličce myslel. Škoda, doteď se u nás prezentoval sympaticky a teď ho naši pochybovači za podpory fans Chelsea zase sežerou. Na druhou stranu nechápu, proč ho tam Arteta posílal, pokud nešlo o zranění Rice. Bylo by fajn ho tam poslat s tím, že by Rice šel na 8, ale takto ne. A pokud je Rice zraněný, tak to jsme pěkně v řiti. Saka na konci taky kulhal.

Co se týče výkonů, tak to byl festival marnosti. Líbili se mi snad pořádně jen střední obránci, jinak slabota. Nketiah naprosto šílený. Jesus ke konci prohrával jeden souboj za druhým. Ode dal vzpomenout na to, co mě na něm minulou sezonu nejvíc vytáčelo a byl neviditelný. Vieira nic moc a na pozici 8 potřebujeme spíš fyzicky silnějšího hráče. Rice podprůměrný. A tak by se dalo pokračovat ...

Fotbal mizerný. Strašně rozkouskovaný zápas. Hrálo se sice nahoru a dolů, ale jen díky špatné hře (hlavně naší) zálohy.

Je potřeba se z dneška poučit a doufat, že Rice se Sakou nejsou zranění.

Reagovat
Nizzie

Rice byl zraněný no. Ale reagoval jsem na nasazení Jorginha úplně stejně jako ty, a to už před tou jeho show.

S Rayou taky souhlas, až na ten jeden "wondersave" tam odešlo vše, co měl do hry přinést. Teď bych v bráně také očekával Aarona.

Reagovat
guestikor

Kdyby nechyběl Martinelli i Trossard... Ale to jsou jen kdyby Maddison si dneska přínosem do ofenzivy namazal Odeho na chleba... Nketiah dneska taky šílený

Reagovat
guestikor

Jinak nechápu, že jsme nebyli schopni využít toho, že Udogie, Sarr i Bissouma měli žlutou uz v prvním poločase. Udogie dokonce snad v 15. minutě

Reagovat
Nizzie

Taky jsem si říkal hned jak dostal Udogie žlutou, že teď to přes něj stačí valit jedna za druhou a za chvilku je venku. No od té doby z mě nepochopitelných důvodů jsme začli hrát přes druhou stranu. Saka s ním tam měl snad ještě do poločasu tak dva nebo tři souboje 1v1 pokud si dobře vzpomínám, a ani jednou to nezkusil.

Reagovat
vladis271

Aka pekna sezona s napinavym bojom o titul mohla byt nebyt City.

Reagovat
oli9

Salah neprodat ani za nic

Reagovat
O.Giroud

takze ho nechame odist zadarmo o rok neskor no

Reagovat
fenixLFC

tvl ti tohtorocni novacikovia ako celok musia byt fakt najhorsi v historii. kazdy rok sa ocakava ze minimlane dvaja spadnu ale tento rok ej to extrem. luton bol jasny zostupujuci este nez sa vyzrebovala liga, sheffield bol skoro jasny aj ked sa to snazili zachranit prestupakom a burnley je totalne naivne a nemat na lavicke kompanyho tak nezaujimaju vobec nikoho su tak zufali ze sa pri nich este aj everton zachrani...

Reagovat
Bayern +

hlavne si teraz spomínam ako sa tu masturbovalo nad Burnley pár mesiacov dozadu. Škoda, že som si neuložil diskusiu. Už vtedy som hovoril, že oni boli naposledy zaujímaví v dobe, kedy ich viedol Dyche a hrali kopáčske 442.

Reagovat
fenixLFC

ta diskusia je lahko dohladatelna (staci si najst clanky k burnley), ja som tam schytaval cocku a vsetci sa sli posrat lebo som ich oznacil za nezaujimavy tim a dovolil som si neocenit tu ich "mladu os" z ktorej presne podla predpokladov nic moc nezostalo, rovnako ako z toho ich futbalu ktory mohol mat uspech v champe ale nie v PL.

Reagovat
Busby babes

Bože, Burnley má našlápnuto k tomu, aby udělalo víc bodů, než kdokoli v Champu od roku 2006, navíc dominujou herně téměř ve všech zápasech

https://www.eurofotbal.cz/clanky/burnley-si-s-predstihem-zajistilo-navrat-do-premier-league-615871/#forum

ty tymy co spadnou maji v Champsu daleko vetsi kvalitu nez zbytek ligy, maj porad balon, muzou hrat hezkej fotbal. jenze pak postoupi a prumernej klub PL ma proste lepsi hrace, balon jim nepujci tolik a ten fotbal musi hrat uplne jinak no.

Reagovat
Busby babes

Pod Kompanym? Klidně v příští sezoně poháry.

Reagovat
Amon

Kompany už na jar nezaseje.

Reagovat
Kowe

Reagovat
Salfovic

8:0 je rekord PL, ne ?

Reagovat
Kixi Syhimour

9:0 je rekord, ten už tu byl snad 4x

Reagovat
Edgewalker

Biggest home win: 9–0

Manchester United 9–0 Ipswich Town (4 March 1995)

Manchester United 9–0 Southampton (2 February 2021)

Liverpool 9–0 Bournemouth (27 August 2022)

Biggest away win: 9–0

Southampton 0–9 Leicester City (25 October 2019)

Reagovat
O.Giroud

ved Soton dostal 9 2x za posledne roky, to si uz urcite PL sledoval

Reagovat
Swarley

Zajimavy spis, ze tam je 8 ruznych strelcu, nikdo nedal 2 goly

Reagovat
marcktrooper

To už rekord je. HWTL

Reagovat
kissak

Reagovat
kissak

Reagovat
fff

Best mins/goal or assist rates for Liverpool in all comps in the Premier League era (10+ apps, 1992-93 onwards):

Mo Salah - 95

Luis Suárez - 102

Darwin Núñez - 107

Daniel Sturridge - 107

Fernando Torres - 114

Michael Owen - 117

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Mastný Chobot

Arteta niečo musí spraviť s tým, ako prepíname do obrany. Toľkokrát, čo sa súper v tejto sezóne dostal 2 prihrávkami do situácie 1 na 1 pred šestnástkou proti nám, to sa nestalo hádam za celú minulú sezónu. Zatiaľ sa nám Xhaku nepodarilo nahradiť teda vôbec. Rice hrá výborne, ale sám na to nestačí a ak sa dnes zranil, tak je to amen.

Výkonnostný štandard máme v lige zatiaľ dosť biedny a dnešok tomu teda veľmi nepridal. Tottenhamu stačilo málo na tie 2 góly, a to môžeme byť v konečnom dôsledku radi, že boli len dva. Takto kandidát na titul nehrá, no.

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Unai

Chelsea Mudryk Sterling

Reagovat
icemike

Mudryk hral dobře

Reagovat
masly008

au

Reagovat
icemike

Obrázek zkresluje, video je lepší. Tam to nevypadá tak hrozně. Spíše na žlutou

Reagovat
VTID94

Čo skresluje? Veď mu úplne ohol členok preboha. Že na žltú

Reagovat
blade115

No že tam nešel takhle špuntama napřed, prostě odehrál balón a tohle se bohužel stalo až potom. Gusto tomu absolutně nemohl zabránit.

Já proti té červené neprotestuju, ten kotník mu trefil a je pravda, že za svoje nohy je zodpovědný, i když tam úmysl ani náhodou nebyl. Ale tak jednoznačný to určitě nebylo, však mu rozhodčí dal nejdřív žlutou a pak ještě minutu čuměl na různý úhly pohledu na kameře, protože VaR to samotný rozhodnout taky nechtěl.

Reagovat
vitasrp

VAR to samotný rozhodnout nemůže, při upgradu karty vždycky musí poslat rozhodčího k monitoru.

Reagovat
blade115

Ok, tak poslední škrtnout.

Reagovat
kissak

a o tomto zákroku někdo spekuloval?

Reagovat
VTID94

Aj taký sa nájdu no

Reagovat
kissak

Reagovat
John Obi Mikel

Jo, u nás na FB několik lidí, ale prostě na červenou to bylo.

Reagovat
kissak

Reagovat
Miguel19

K tomu už ani není moc co říct. I když se může zdát, že do větších hoven již jít nemůžeme, tak jdeme hlouběji a hlouběji.

Góly opět nedáme, přijde smolná rudá a v 10 si necháme dát gól z protiútoku. Villa byla tragická, normální tým by ji dal trojku a nazdar.

Jackson se úplně posral. V přípravě a v 1-2 zápasech na začátku vypadal slušně. Nicméně místo, aby ho pevní gól posunul, tak šel totálně do prdele. To, že má po 6 zápasech 5 karet a stopku, to je na pořádnou pokutu. A ani jedna karta snad nebyla za faul.

Z příznivého losu jsme udělali totální hovno. Od 9. kola můžeme mít reálně 7 proher za sebou. My fakt budeme bojovat o záchranu...

Reagovat
Miguel19

A hrát Enza někde na "10", aby napadal gólmana soupeře, to je fakt trenérská pecka. Zvlášť po tom super výkonu s Liverpoolem.

Ač Gallagher nehraje nijak špatně, tak ta Pocheho zamilovanost do něj nás bude dlouho srát.

Reagovat
Svatej

Reagovat
icemike

Spíše závislost stavět Colwina na LB, když na lavičce sedí 3 oficiální

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
O.Giroud

bojovat o zachranu su silne reci lebo uz aj ked nevyhrate do konca sezony tak by vam to malo stacit

Reagovat
Sm0ker

Reagovat
icemike

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
tweek

Dnes to teda zejména v 2. půli byla slušná tragédie. Nechápu, na co White čekal u toho prvního gólu. Proč stál a čuměl, až si Maddison doběhne balón? Jorginha nemá smysl komentovat, strašný blikanec.

No, jestli budou Rice a Saka zranění na delší dobu (víc jak týden), tak se může rýsovat slušný

průser. Tak jdu se pomodlit a spat.

Reagovat
krisa

Saka dnes s gólovymi oslavami docela fest trapák

Reagovat
tweek

Nechápu rozhořčenost nad tímto.. Se chtěl pohecovat s kámošem z repre. Jen mu to nevyšlo a dostane od něj výsměch, to je cele

Reagovat
Čenda

Reagovat
jk

Reagovat
Mastný Chobot

wtf, vsak su kamosi s Maddisonom

Reagovat
FUnk

Reagovat
SunFells

Navíc Saka je nejlepší hráč jeho nejoblíbenějšího týmu.

Reagovat
Gunner14

udělal to i s Rashfordem, každej ho tam má v repre za největší zlatíčko a top hráče/člověka, ale na EF dostane zjebáno za vtipnou oslavu v derby

Reagovat
icemike

Během zápasu nemáš kamose

Reagovat
Nizzie

No právě proto to udělal. Na repre srazu se nad tím na kafem zasmějou a jede se dál. Vždyť takové hecovačky k tomu patří. Jen v dnešní přecitlivělé době se nedivím, že se najdou kusy, co to snesou.

Reagovat
masly008

Reagovat
Nizzie

*nesnesou.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Čenda

Reagovat
Front hell

Nějak přecitlivělí tady kluci jsou.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Nizzie

Aha.

Reagovat
Busby babes

Jinak Rapist uz dneska nastoupil a asi nic moc. Alvaro zatim v Granade jen strida...

Reagovat
Nizzie

K té první větě, kterej? Anthony nebo Zelené dřevo?

Promiň, musel jsem.

Reagovat
Busby babes

jen teda Antony neni ze znasilneni ani podezrelej. takze mozna spis, co dela Partey?

Reagovat
Trand

To jsme to dopracovali, smát se vzájemně kdo má v týmu víc násilníků.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Tak rapist je násilník, což může být i v kontextu mlátit svoji babu ne? Nebo je to vyloženě užíváno pro osobu, která znásilní?

Partey nevím, nějaký rekonvalescence či co.

Reagovat
Čenda

Rape je vyloženě znasilnit, tudíž rapist je pak dle mého vyloženě ten, kdo znásilnil. Ti, kdo jen mlátí, jsou pak violent agressor nebo offender.

Reagovat
Nizzie

Díky Tak v tom případě moje chyba.

Reagovat
iamek

Druhy jeho zapas. Když nastoupil do prvního, tak fans psali, ze byl game changer.

Reagovat
jk

A má pravdu.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
J0EL

Reagovat
Nizzie

Ty vole.

Reagovat
Čenda

Reagovat
bbbauch

“And as I said, there was a lot against us, like tonight again, like a disallowed goal. And I will not say that was a goal or not a goal or that it was not fair, but it was against us. And we have seen so many things in the last couple of weeks against us and then all the injuries, we have to deal with it. And so that has to be the first step up.”

ETH po Burnley

Co se s tim chlapem stalo, ze ma potrebu tohle porad tocit.. chapal bych to z frustrace po nejakym zarezu, ale doprdele, piskli nam offside. Co je na tom proti nam?

Reagovat
Swarley

Tak spis to chapu tak, ze nam proste v urcitych chvilich z jeho pohledu chybi stesti... S tim se da souhlasit, hrajeme hovno a jeste mame smulu na zraneni a na tyhle tesne momenty...

Ale ja bych to videl jinak, pokud my si udelame za zapas dve nebo tri velke sance, jedna je v tomhle ohledu "sporna", zbytek posereme a to je vsechno, tak to je proste malo a to je ten primarni problem... Mas tri sance a nemas stesti, udelej si tech sanci deset a muzes se na nějaké stesti vysrat...

My tomu hlavne jdeme strasne malo naproti, nerveme se, neni tam ta touha vyhrat... Dej do toho vsechno, res ty situace spravne (jako treba brejky vcera) a nemusis pak doufat, ze ti tu jednu sanci neposere tesny ofsajd nebo něco podobného...

Reagovat
Busby babes

on to tam pouziva k tomu, aby vyzdvihl vykon tymu

Reagovat
Swarley

Muze byt, jako je samozrejme rozdil to hodnotit jako fanousek nebo jako manazer...

Reagovat
Busby babes

hele pust si ta videa, jsou kratka a uvidis.

Reagovat
Swarley

Vsak ja to nemyslel ted nejak spatne nebo ironicky, viz nize

Reagovat
bbbauch

No prave kvuli tomu, jak to s tou bojovnosti vypada, tak tyhle vyjadreni jeste vic umocnujou moji averzi k vymluvam/odvraceni pozornosti od toho hlavniho problemu. Jako chapu, ze tam tezko bude rikat “jsme matlaci, malo bojujem tak co vic muzem chtit”, ale tohle fakt nemusim

Reagovat
Busby babes

tobe prislo, ze jsme byli malo bojovni nebo chybelo nasazeni v tom vcerejsim zapasu?

Reagovat
bbbauch

Vcera konkretne? Chvilema jo. Ten muj koment jsem teda myslel na celou sezonu, ale i vcera si myslim, ze proste po tom, jak se nam zatim dari, je treba do toho slapat vic.

Reagovat
Swarley

Tak musis najit balanc a vyhodnotit, co je lepsi... Pokud vidis, ze kdyz je zj-bes, tak se nekteri dokazou urazit.. Pak je asi lepsi to jet tou cestou, ze jsme super, makame, jen mame smulu a to tym treba motivuje k tomu, to priste zlomit..

Reagovat
bbbauch

jeste aby se nekdo urazil, vyradi se z kadru a muzem posilat naborovy videa s nasema skills na placku za barakem..

Reagovat
Mastný Chobot

Asi sa chce zapacit iamekovi, tomu tu minule vadilo aj to, ze proti vam piskli, ze bola lopta mimo ihriska

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/SwedishRumble/status/1705896982055653736

jako zajimalo by me, jestli uplatnuje spravnou logiku ale argumentuje tam, ze to piskli blbe. jen tomu moc neverim.

Reagovat
Papra

to je největší blábol co jsem viděl. Tohle je samozřejmě jasnje offside ve všech normálních vesmírech

Reagovat
Busby babes

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/38461645/the-var-review-cristian-romero-joao-gomes-anthony-gordon-handballs-eddie-nketiah-red-card

The closer an attacking player is to the goalkeeper, the greater the likelihood they will be penalised for offside.

tady teda taky uplne nepise: uplne jasnej. jen dodam, ze za me cajk, jen bych se nedivil, kdyby v jinych zapasech podobnou situaci nepiskli.

Reagovat
Papra

No po tom golu Akeho par tydnu zpet uz si taky nejsem jistej nicim...

když už jsi sem dal ten článek, tak porovnávat romerovu ruku proti nám a proti Vám je podle mě nesmysl. Ta včerejší byla metr od brány a zamezila velmi pravděpodobně balonu v přímý cestě do sitě.

Reagovat
jk

Tu část, že zabránil gólu už jsem viděl i jinde a moc tomu nerozumím. V tomto případě by měl Romero dostat redku ne?

Reagovat
J0EL

Tu by dostal keby to spravil umyselne.

Reagovat
jk

To je přesně takhle v pravidlech? VAR totiž posuzoval postavení Bissoumy.

Reagovat
J0EL

To je v pravidlach od toho Suarezovho brankarskeho zakroku na MS.

Reagovat
J0EL

A vlastne asi odjakziva

Reagovat
jk

Jako smysl to dává no. Ale pak mi v tom vůbec nesedí že posuzovali to postavení Bissoumy.

Pokud by tam nikdo nebyl tak by tu redku Romero asi dostal a jeslti to byl úmysl nebo nebyl by nikdo neřešil? Divný…

Reagovat
Busby babes

to nedava moc smysl aby to byla reakce na toho Suareze, ne? umyslna ruka ve vapne byla cervena vzdycky, Suarez ji za to dostal. na co menit pravidlo?

kazdopadne je zajimavej ten vyklad PL: neumyslna ruka, ale jde to na branu = cervena. neumyslna ruka, jde to na branu ale nekdo by to chytil = no card.

Reagovat
jk

Ten poslední odstavec právě! Já to asi moc nechápu

Reagovat
Busby babes

ja bych za takovou ruku nedaval cervenou nikdy teda. jen za umyslnou.

Reagovat
jk

Reagovat
Nizzie

Ták, jen za vyloženě úmysl chytit míč. Co s tím má jako třeba v tomto případě Romero udělat? Jasný, šlo to na bránu, jasný, zastavil to rukou, ale tak to mi přijde penalta jako adekvátní trest, ale ještě redka? Vůbec.

Reagovat
J0EL

Hej potom som sa opravil, ale Suarez bol dobry priklad, ktory na to upozornil no

Neumyselna ruka a ide na branu ale nie je cervena.

Reagovat
Busby babes

no tady to tak ale popisujes ne? kdyby tan nebyl Bissouma, tak dostane cervenou. coz mi prijde divny. teda nejen ty, pise to tak i v tom, ze takhjle to zkoumal VAR.

Reagovat
J0EL

Na to si prisiel ako? Nedostal by cervenu ani keby tam nebol Bisouma lebo to nebola umyselna ruka. Bola to nastrelena ruka ale od tela.

Umyselna ruka na cervenu je prave ten Suarez.

Reagovat
Busby babes

As Romero was close to the goal-line, and goalkeeper Guglielmo Vicario out of the picture on the floor by the post, there was a case that Romero had stopped a goal -- and if so, he had to be sent off. That meant the VAR needed to check different angles to assess the position of Yves Bissouma on the goal line, and it was determined that there was a probability that the midfielder would have stopped the ball going into the net. That means there's no red card for denying a goal.

tak si aspon precti na co reagujes

Reagovat
J0EL

Busby babes

25.09.2023

21:35

no tady to tak ale popisujes ne?

Ja som to tak nepopisoval nikde ale. A na to aom reagoval. Bol som v tom ze cervena sa dava len za umyselnu ruku, ktora zabrani golu. To ze by mohla byt cervena aj v pripade neumyselnej/nastrelenej ruky je pre mna novinka.

Reagovat
Busby babes

v cem je to nesmysl? ty situace jsou velmi podobne, Garnachova strela na branu sla taky.

Reagovat
J0EL

neuveriteľné

Reagovat
Busby babes

jinak odkud je ten tvuj quote?

https://www.manutd.com/en/videos/detail/erik-ten-hag-press-conference-after-burnley-v-man-utd-on-23-september-2023

tady je to docela jinak, doslova tam rika: I think it was right decision.

Reagovat
Busby babes

ok, tak na tiskovce to rekl jinak.

Reagovat
bbbauch

https://youtu.be/OPBN6ID6JZU?si=E0VOz9slzbVO6PZl

On je to prepis dvou tiskovek smichanej dohromady.

Reagovat
Busby babes

tohle neni tiskovka, ale pozapasova reakce, ale diky za odkaz. tiskovka je v tom co jsem dal

Reagovat
SunFells

Ajax has ended the collaboration with Director of Football Sven Mislintat with immediate effect. The lack of broad support within the organisation is the reason behind this decision.

Rychlovka

Reagovat
Nikikrew

Uf

Reagovat
Gunner14

Arsenal have won 82% of their Premier League games where Trossard has started since he joined and only 43% when he hasn't started.

Reagovat
SunFells

S tím on nemá moc společného

Reagovat
Eichel

S bodom som vlastne nakoniec spokojný, remíza spravodlivá. Cuti si vybral proste zápas blbec, ale nebudem sa tváriť, že mi nezvieralo riť pri každom rohu Arsenalu. A inak treba pochváliť Whiteov nábeh pri prvom góle, tým svojim nábehom vyradil dvoch obrancov.

Trochu som sa toho zápasu bál, čakal som, źe sme si možno pod Angem príliš uleteli a Arsenal nám môže dať reality check, ale okrem úvodu sme s nimi držali krok. Vlastne okrem Cutiho, ktorý si vybral deň blbec a Brennena s Dejanom sa mi páčil každý a to som sa pred sezónou bál ako to bude s Udogiem a Porrom defenzívne stabilné a nevedel som si predstaviť zálohu bez Hojbjerga.. a oni ukázali, že všetci to v kľude zvládajú a taký Bissouma konečne vyzerá ako ten hráč s Brightonu.

Po dlhej dobe som ohľadom Spurs skutočne pozitívne naladený. COYS

Reagovat
masly008

Vidíš a u nás zahráli dobře jen stopeři a Saka udělal 2 góly, zbytek slabý a celkové nás horší zápas.

Reagovat
Nizzie

Jako souhlasím, a rozhodně nechci shazovat váš výkon, ale to, že jste s námi udrželi krok bylo (ne jenom samozřejmě) tím, že my jsme hráli naprosto nepochopitelně a špatně. Udogie má já nevím od 20 minuty žlutou a Saka proti němu stojí dvakrát nebo třikrát ještě do konce poločasu s šancí na 1v1 a ani jednou to nezkusí. Postavení Jorginha ještě pochopím, tam jiná možnost nebyla při zranění Rice, ale nestažení Eddieho, kterej neměl jedinou povedenou věc snad za zápas nepochopím.

Samozřejmě svůj díl udělal váš skvělý pohyb, kterým jste nám znemožnili naši klasickou uspávací rozehrávku, a taky se mi velmi líbilo, jak jste si dokázali poradit s našim presingem. Někdy vám to dělal problémy, to né že ne, ale v některých momentech jsem fakt čuměl, z čeho jste dokázali s klidem (nebo klikou, whatever) vyvézt míč.

Reagovat
Herry31

Reagovat
Čenda

Reagovat
J0EL

Reagovat
Amon

Sa mi fakt pacilo jak sme dokazali vyjst z tazkych situacii. Len tak tak niekedy.

Reagovat
Nizzie

Ale zase několikrát, takže to úplně náhoda být nemůže. A drillem to můžete dostat na skvělou úroveň. Jako chyby z toho uděláš vždycky, párkrát to nevyjde, hlavně se z toho neposrat.

Reagovat
jk

Uuuf Deki byl hodně slušný bych řekl.

Reagovat
Amon

Reagovat
Eichel

Ja by som čakal väčšiu ofenzívnu nadstavbu. Určite nehral zle a určite bol lepší než Johnson, ale stále by som čakal, že bude nebezpečnejší

Reagovat
jk

Jako určitě by mohl být produktivnější, v tom šel dost dolů. Ale v přechodu do útoku je strašně platný, neuvěřitelný krytí míče. S rychlým Johnsonem a Sonem věřím, že přijdou i asistence.

Reagovat
Eichel

Ten prechod a krytie lopty má super, ale mne tam chýba ten end product. Ja ho mám inak veĺmi rád, ale vćera mi prišlo, že nebol úplne nebezpečný.

Reagovat
jk

Na to jak byl produktivní jak přišel, tak je to o dost slabší. Ale pokud netahá útok Madders tak je Deki většinou ten co ten balón dostane k soupeřovu vápnu a často se právě záložníci dostávají do šanci, Sarr, Maddison.

Reagovat
Amon

Kulusevski bol super. Az teda ten prvy gol ide na jeho triko, ked stratil zbytocne loptu. Ale inak neunavne piloval lajnu hore dolu.

Reagovat
masly008

Fakt chcete hodit gol na pravé křídlo které jde 1 na 1? Vždyť jsme vás u toho nakonec ani nepřečíslili.Chyba byla v pravém bekovi který se u toho náběhu Whitea úplně pomátl a odcouval místo aby hrál pořád Saku.

Reagovat
Amon

Zbytocna a lahka strata. Som krical na telku nech nahrava snad minutu. Samozrejme, ze Udogie a Johnson mali lepsie branit Saku, ale vobec k tomu nemuselo dojst keby Kulusevski nesiel do presily.

Reagovat
masly008

Chtěl dávat jesle levému bekovi až za ním byl další hráč. Nešel do tří protihráčů.

Reagovat
vitasrp

Chelsea v roce 2023

xG celkem: 45,02

Gólů celkem: 24

Podstřelujeme xG o 21,02 gólu. Za 29 zápasů. Zdroj understat

To musí být nějaký rekord, ne? Tohle se snad nikdy nikomu nepovedlo. Moje otázka zní - kdy tohle skončí?

Reagovat
kissak

rekord jsme včera vytvořili my

Reagovat
Muffi

A proc by to melo skoncit?

Je evidentni, ze delate neco hrozne spatne a vyresit to musi vas trenersky tym, ne breceni v diskuzi.

Mate spatne hrace, kteri neumi promenovat sance nebo spatny styl hry, ktery zhorsuje promenovani sanci nebo kombinaci obeho.

Reagovat
vitasrp

No, tak mně by ani nenapadlo uvažovat o tom, že by to mohl vyřešit můj příspěvek v diskuzi, to děkuju za poučení.

Skončit by to mělo zřejmě kvůli tomu, že je to jaksi bezprecedentní underperformance (případně ať mě kdokoliv opraví). Zároveň to měl být ale taky námět k diskuzi, byť teda že máme špatný styl hry, který zhoršuje proměňování šancí, to mi přijde jako úplně ujetá kravina.

Reagovat
vitasrp

*mě

Reagovat
Busby babes

asi snad jne BVB v te jejich slavne spatne sezone pod Kloppem meli neco podobneho. ty teda navic jeste dostavali pul sezony wondergoaly ze 30 metru.

Reagovat
Talker

Protože je to brutální statistická odchylka?

Hele ono je to jednoduchý - tuhle sezonu jsme +7 téměř. Za 6 zápasů. Za rok celkově +21. To je naprosto šílené číslo.

Od doby, co Understat trackuje (od 14/15) jsou 4 sezony, kdy klub nebyl +10 a výše. Téměř polovina sezon.

Drtivá většina klubů se pohybuje v +-7.

Nikdo neměl +15 a více za sezonu. Jen 11x se stalo za těch 9 let, že někdo měl 10+.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
SunFells

Každý týden

Reagovat
John Obi Mikel

Já nevim, je to tu už tak dlouho, že to nemůže být náhoda. Akorát zatím si neumím vysvětlit proč.

Reagovat
Talker

Tak je to dáno tím, že jsme neměli špičkového útočníka od Costy, což je 7. sezona. A ty dva, kteří za něco stáli a měli by přínos (Tammy, Giroud) jsme vyštvali.

K tomu vem v potaz, že celá ofenziva přišla za posledních 15 měsíců, celkově se protočila znova letos v létě, kromě Sterlinga ani jeden zkušený hráč a k tomu je tam halda zraněných a máš jackpot.

Reagovat
Ondiis

Včerejší zápas celkem zklamání, plno přerušení a nepřesností. Spurs v prvním poločase stačilo vážně velmi málo na to, aby s námi drželi krok. V druhém poločase jsme už byli horší tým.

Pozoruju, jak se tady hodnotí hráči obou týmu a jsem překvapen, že nikdo nezmínil Zinchenka. Obzvlášť první poločas mi pil krev. Prohrál snad každý souboj, nebyl ve středu pole při rozehrávce a nebyl na bekovi, když jsme míč ztratili. Strašný výkon v mých očích, včera vůbec nebyl obráncem.. Jediné pozitivum ze zápasu jsou pro mne oba stopeři. Často v těžkých situacích, kdy je záloha nebo beci nechali ve štychu, to zvládali to velmi pěkně.

Reagovat
masly008

Jenže třeba před golem se nenchal podělat od Kulu a založil tu akci.Ale stejně krom stoperů hráli špatně všichni tak co chceš jmenovat.Ještě Saka v klidu.

Reagovat
norton

Pri Zinchenkovi trpnem vzdy co sa tyka obrany. Ak je na lopte tak to je ina pesnicka. Vcera vsak na tej lopte moc nepobudol, preto aj jeho vykon bol slaby podla mna. Inak ak je Rice zraneny, tak by som skusil Zinnyho v strede a Tomy nalavo ?

Reagovat
SunFells

Fabrizio Romano

EXCL: Tottenham have completed the agreement to sign Luka Vusković from Hajduk Split, here we go confirmed — done deal

To jsou hovada

Reagovat
Amon

Hmm az taka je to bomba? Zatial ma 16 rokov. Oficialne sa k nam moze pripojit az v lete 2025. Za Hajduk momentalne nie je ani na lavicke nahradnikov, co som pozeral. Takych hracov uz bolo. Kto vie ako mu pojde prechod medzi muzov. Ale som rad ze scoutujeme a hladame talenty. Ale netusim, preco to pise az Romano.

Reagovat
SunFells

On s muži hraje už nějakou a dle ohlasů na něj, takých teda moc nebolo. Dříve v létě za něj City vidělo odmítnutých 10 mega.

Reagovat
Amon

No co som pozeral 8 zapasov za mužov odohral. No uvidime.

Reagovat
SunFells

Vidím na tm, že od jara šel hned do základu a nastupoval tam pravidelně kdykoliv byl fit.

Reagovat
jk

O tom se píše snad už měsíc. Romano to teď jen rád zrecykluje když je po přestupáku

Reagovat
Eichel

Ja verím, že keď sa o neho zaujímalo City, tak v ňom niečo bude

Reagovat
Cobra

Reagovat
r.mrazik

to jsme si v pripade freda rikali taky...

Reagovat
Eichel

nestraš ma

Reagovat
PanAu

Cucurela nesouhlasí

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
SunFells

Reagovat
Nizzie

A to obě ty pecky kopl úplně stejně.

Reagovat
O.Giroud

ved uz hral 2 zapasy predtym

Reagovat
Mastný Chobot

ale nie v základe vraj

Reagovat
O.Giroud

tak to hej

Reagovat
Busby babes

Since Erling Haaland made his Premier League debut, he has scored more goals than Chelsea have in that time:

Erling Haaland - 44 goals

Chelsea - 43 goals

Haaland uz opet ve vedeni

jen my na tom teda asi nebudem o moc lip.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Ligter

máme 65.

Reagovat
mithro

uff

Reagovat
Čenda

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Ligter

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fff

Chlapi venuje/rozumie sa tu niekto fotografii a vedel by mi poradit?

Chcel by som kupit nejaky schopnejsi fotak, idealne nech je relativne maly, lahko prenosny a pripadne podla potreby do buducna, ak ma to chyti, aby bolo mozne do buducna doplnit vybavu.

Vyuzitie bezne foto na vyletoch, rodina, deti, domace zvierata, turistika, kazdodenne foto s rodinou.

Do oka mi padla kombinacia Fujifilm XT30ii a k tomu Fujifilm Fujinon XF 27mm f/2.8 R WR.

Je to podla vas hlupost alebo obstojna volba?

Reagovat
r.mrazik

tedy...neni lepsi mit na takove vyuziti telefon se skvelym fotakem?

samozrejme te nechci odrazovat,spis je to jen zvidava otazka

Reagovat
owny✨

Na to stačí iPhone

Reagovat
Unai

Reagovat
romeo351

Reagovat
jk

Jdi do toho. Určitě se nenech odradit tím, že na to stačí mobil. Každý rok děláme několik alb + hromadu fotek a furt mají fotky z foťáku převahu. Z mobilu budeš mít určitě dost momentek ale je fajn mít i pár artových fotek z foťáku.

Co za stroj ti asi neporadím, ale určitě nějakou bezzrcadlovku. Ale Fujifilm má kámoš a chválí si to dost. Jen jsou na němu teda dost drahý objektivy. A teda jeslti chceš fotit s rodinou určitě bych vzal sklo s lepší světelností. S tou 2.8 budeš uvnitř fotit tak na iso6800 a nebude to vypadat nejlíp, to už bude lepší ten iPhone.

Reagovat
ashburtongrove

My doma pouzivame kombinaci iPhone a starsi fotak na obyc film. Ty nejvic momenty deti atd davame na tel film - vypada to pak i v tom albu o dost lepe/jinak a zbytek mrskame na telefon

Reagovat
Kowe

Reagovat
VTID94

Jedna úplne zbytočná štatistika

Points won by ever-present Premier League teams in 2023:

Manchester City: 71

Arsenal: 55

Liverpool: 55

Aston Villa: 55

Brighton and Hove Albion: 53

Manchester United: 52

Newcastle United: 46

Tottenham Hotspur: 44

Brentford: 42

West Ham United: 36

Fulham: 35

Nottingham Forest: 32

Wolverhampton Wanderers: 32

Crystal Palace: 31

Bournemouth: 26

Chelsea: 25

Everton: 25

Reagovat
vitasrp

Výsledkově máme fakt sestupovou formu. Za nějakých 29 zápasů, s tímhle průměrem bodů bychom udělali nějakých 30-32 bodů za sezónu a to už je fakt na padáka

Reagovat
Unai

Reagovat
Busby babes

my zas na tym, co je v permanentni krizi, dle nekterych musi uplne prekopat kadr a tak, mame nejak moc bodu.

Reagovat
VersaceChain

Jj, top6 je přesně kde bychom měli hrát

Reagovat
Busby babes

vsiml sis, ze jsme loni byli 3. ze jo?

Reagovat
Visca el barca

Ach jo. Je to za rok 2023 a jste 6. Je krásný, jsk obhajuješ United za každý situace a hrajete prostě pořád to stejný hovno

Reagovat
O.Giroud

ešte si dá schválne pauzu cez zápasy proti Brightonu a Bayernu kde vedel, že prehrajú aby sa mu ľahšie drístalo

Reagovat
Busby babes

dovolena, mel bys to taky nekdy zkusit.

Reagovat
Busby babes

ano, je to nesmyslny casovy ramec, takze to nevypovida o nicem. proto si z toho jen delam srandu. Jedine relevantni je to, ze jsme skoncili 3. a letos uvidime.

Reagovat
jk

Niki pod prevkem psal, že se mu nelíbil pressing domácích. Docela pěkně rozebrané tady https://x.com/martics97/status/1706282587646263520?s=46

Reagovat
Nikikrew

Ovela narocnejsie ako presovat bez lopty je sa z toho presu dostat a imo Spurs to zahravali velmi dobre. Ja som to prakticky porovnaval so zapasou kedy sme z toho pressingy vygenerovali viac. Touto analyzou to bolo skor taktickym majstrom trenera. Vypracovali sme si 1 velku a 1 mensiu sancu, po 35 min sme trocha odpadli a velke problemy sme im uz nerobili.

Reagovat
J0EL

Ved prave vdaka tomu presu sme tie sance mali. A boli to takmer tutovky (uz sme to rozoberali vyssie). Spurs isli casto aj na nahodu resp. s obrovskym riskom, ktory sa im nemusel vyplatit keby Jesus a Nketiah svoje sance premenili. V druhom polcase uz sme na to sily asi nemali. Ale za mna ten press bol tiez dobry

Reagovat
Nikikrew

Ved jedna sanca bola Maddisona ktory nie pressom ale neskorou prihravkou(nie na prvy dotyk) nam daroval sancu. Eddiho sanca z uhla nebola moc velka, takych z uhla je za zapas dost.

Spurs sympaticky to riskovali, kludne mohli loptu odkopnut a branit, mne sa pacilo ako hrali, konecne trochu ukazali ,,gule" a nepustili do gati. Navyse Ode tam presoval ako mohol ale parkrat mu spoluhraci nepomohli, ved sam rozhadzoval rukami ze wtf...

Reagovat
J0EL

Ta chyba Madisona vznikla presom Jesusa. Prihravka na neho nebola zla, zly bol jeho prvy dotyk. Nketiahova sanca bola dost velka len to riesil zle, hore sme to xkrat uz rozoberali, mal to nahravat Fabiovi pred prazdnu.

Ano Spurs riskovali, lebo tym presom sme ich k tomu casto dohnali. A ano, po dlhej dobe k nam neprisli zosrati no

Reagovat
J0EL

Este takto, keby sme tie dva goly z toho presu dali, tak by sa ten narativ, ze to Spurs rozohravali zo zadu dobre, celkom rychlo zmenil.

Reagovat
jk

Tak snad všude se psalo, že ta rozehrávka byla velmi riskantní, ne dobrá. I tak sme museli upravit pozici Sarra a stahovat více Maddisona. Hlavně ze začátku byl ten pressing velký problém a řekl bych že hráči woolwiche to měli vydržet určitě déle.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Eichel

dík

Reagovat
Unai

Reagovat
VTID94

Nicolas Jackson has scored 1 goal from 4.32(xG) this season.

Reagovat
Dan Gubić

Sancho opäť s neskorým príchodom na tréning, meškal polhodinu a odmietol trénovať. To je konečná.

Reagovat
J0EL

Pis aspon BREAKING nabuduce, bude to mat doveryhodnejsie kontury

Reagovat
Dan Gubić

HERE WE GO!

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

hlavne zapomnel napsat, ze to je kvuli tomu, ze zaspal, protoze celou noc paril na PSku a pak se cestou jeste stavil v mekaci pro Big Mac.

Reagovat
Dan Gubić

A vieš že si trafil? Screenshot z xboxu je o tretej ráno (Sancho práve dostal na prdel 1:4). Akurát že tréning bol poobede no aj na ten meškal čo už je absolútna nehoráznosť.

Reagovat
J0EL

A medzitym vytrieskal este nejaku zensku.

Reagovat
J0EL

Sice toto v spojeni s vami by skor tomu tie realne kontury davalo

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
romeo351

Reagovat
Salfovic
Reagovat
Busby babes

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/38461645/the-var-review-cristian-romero-joao-gomes-anthony-gordon-handballs-eddie-nketiah-red-card

The IFAB guidance on exemptions states: "Contact [with the arm] is a consequence of the player deliberately playing the ball with another part of the body (against himself/herself.)"

The logic is that if a player is clearing the ball, either with their foot or head, and they play it onto their own arm they can't be gaining an advantage as they are stopping their own play of the ball.

A block is viewed differently, as it's considered that a player can be making their body unnaturally bigger to stop the ball -- even if the handball comes from a deflection off the body.

Reagovat
Salfovic

Dík. To je zase píčovina. A čím se má to ne/přijatelné zvětšení objemu těla jako měřit.

Reagovat
Nizzie

Ty penalty jsou strašná bramboračka.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Busby babes

v zasade jde porad o to, ze ten hrac zvetsuje objem sveho tela no. holt se zrusila nastrelena ruka, defakto. tohle je dusledek.

Reagovat
J0EL

No ono staci ze ju mas od tela, pripadne v neprirodzenej pozicii. Nemyslim, ze je to az taky problem povedat, ci si zvacsil objem tela alebo nie.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak na to je tam ten rozhodca, aby to určil. Takisto ako je tam na to, aby určil, či intenzita zákroku obrancu bola dosť na penaltu atď. Problém je s tým, že to každý rozhodca určuje inak.

Reagovat
J0EL

Toto je najvacsi problem PL. Neviem ako v inych ligach, az tak to nesledujem, ale tu sa to proste neda prehliadnut uz.

Reagovat
jk

A je to fakt problém?Jako zvenku to vnímáme určitě jako nekonzistenci v rozhodování.

Ale třeba teď ten připad Romero (vs UTD a vs woolwich) podle mě hezky ukázal, že ten prostor pro sudí aby sami vyhodnotili situaci a rozhodli je fajn. Nefajn je že často dokážou rozhodovat dost nesmyslně.

Reagovat
Herbmeister

Podle mě to fajn není, když kvůli té ruce můžeš přijít o 3 body a pak ti to může úplně změnit sezónu. Věřím, že top 5 bude vyrovnaný a ty 3 body můžou rozhodnout, jestli budeš hrát CL nebo EL.

Za mě jsou špatně nastavený pravidla, když si v tom pak každý rozhodčí najde něco jiného. Má být napsaný ruka je toto a konec. Subjektivita rozhodčího by se měla nechat na žlutý a červený karty když už, kde to utkání řídí nějakým metrem a chce aby ta hra nějak plynula.

Reagovat
O.Giroud

ja skor nechapem preco sa neriesi to, ze penalta je az moc velka sanca na gol, v sporte kde vobec nie je rarita ak zapas skonci bez golov. A este ju dostanes napr. za hluposti ako ruka niekde na hranici sestnastky alebo faul, kde borec nie je ani pred branou a ma sancu akurat tak odcentrovat do miesta kde je milion hracov.

Reagovat
Herbmeister

Reagovat
jk

A to bylo právě v případě Romera podle mě rozhodnutý docela citlivě. Když woolwichi překazil dost možná gól byla penalta, když zastavil střelu někde z hranice vápna, hrálo se dál.

Každá ruka penalta je přesně to, co nechci. Aby se zase všichni naschvál trefovali z metru do rukou jak Sadio Mané

Reagovat
Busby babes

když kvůli té ruce můžeš přijít o 3 body a pak ti to může úplně změnit sezónu.

welcome to world of sport

Reagovat
Herbmeister

true.

Ale když to je kvůli tomu, že se rozhodčí jednou vyspí tak a po druhé tak, tak to je prostě špatně. A argument, že to je rozdíl mezi různými rozhodčími, tak tomu nevěřím. Teď nevím, co přesně to bylo za situaci, ale zůstalo mi v hlavě, že v minulé sezóně 2 stejný situace rozhodl 1 rozhodčí během několika týdnů úplně jinak. Tam to je prostě o tom, že ti rozhodčí si dělají, co chtějí a to u nejsledovanějšího sportu na světě je prostě špatně. A je tam několik faktorů, co to způsobují a neřeší se to, což mě strašně irituje

Reagovat
Busby babes

ta nahoda k tomu patri no. aspon pro me. jasne, clovek si zanadava, ze ma jeho tym smulu na rozhodnuti, ale imho lepsi nez ta snaha o dokonalost.

Reagovat
masly008

Dobře a co když tu první situaci vyhodnotil špatně, pak ho na to upozornili že to byla chyba a on podruhé chybu neudělal.

To by jsi chtěl aby v rámci konzistence výroků radši udělal dvě chyby?

Reagovat
Busby babes

btw: toto je ruka a konec, to se zkouselo par sezon zpatky. byla penalta v kazdem zapase a vsichni picovali uplne stejne

Reagovat
Herbmeister

Co si budem, ono se bude picovat pořád

Kdyby nebylo nic kontroverzního, tak nejsou diskuze

Reagovat
Busby babes

Reagovat
jk

Ježíš to bylo hrozný. Dier si hlavou trefil míč do ramene a Newcastle kopal penaltu. Strašný

Reagovat
Busby babes

ve chvili, kdy se smiris s tim, ze kazdy rozhodci ma to subjektivni nastaveni jine, tak to problem neni. ve chvili, kdy chces jen dokonale stejne rozhodovani jako v PC hre a cokoliv jineho je spatne, tak problem je.

Reagovat
jk

Tak pokud ten rozhodčí má rozhodovat, tak nějaký prostor pro vlastní invenci musí dostat. Ty diskuze už tu byly několikrát a fotbalové pravidla prostě nejdou všechny nastavit jak offside no.

Reagovat
Nikikrew

nechapem....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele