6. kolo
24.09.2023 15:00 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Přesný centr Coufala West Hamu znovu nestačil. Núňez potěšil Anfield krásným volejem

Liverpool porazil v šestém kole Premier League 3:1 West Ham. Skóre utkání otevřel v 16. minutě z pokutového kopu Mohamed Salah, jenž si jako pátý hráč historie připsal gól či asistenci ve všech šesti úvodních zápasech nejvyšší anglické soutěže. Krátce před poločasovou pauzou ale Kladiváři srovnali zásluhou přesně hlavičkujícího Jarroda Bowena, na jehož trefu nahrával Vladimír Coufal, který v lize asistoval podruhé v řadě. Od začátku se na Anfieldu představil rovněž Tomáš Souček, který se spoluhráči přihlížel v 60. minutě vítěznému gólu Darwina Núňeze.

Ačkoliv se museli Reds během léta vypořádat jak s odchody dlouhodobých opor, tak s neochotou některých jejich cílů přestoupit do města Beatles, úvod sezony zvládli možná až nad očekávání. Spoléhat se mohli tradičně na Salaha, který si stihl připsat již dvě přesné trefy a na další čtyři nahrál. Ofenzivního tahouna našli i Kladiváři, nově příchozí James Ward-Prowse v prvních kolech přímo přispěl k pěti brankám, tedy polovině všech gólů svého týmu.

Snový vstup do zápasu mohl pro West Ham přijít již v sedmé minutě, kdy Lucas Paqueta našel krásným lobem Součka, hlavičku českého záložníka ovšem na poslední chvíli vyrazil skvělý Alisson. V 16. minutě dostal Liverpool výhodu v podobě penalty. Salah si připravil míč a razantní střelou poslal Alphonseho Areolu na opačnou stranu branky. Reds se hnali za svým druhým gólem, ale hostující obraně se dařilo nadějným útokům odolávat. Salah si přesto místo na střelu našel ve 38. minutě, kdy si připravil si míč na pravé straně vápna. Jeho technické střela však o kousek minula zadní tyč. O čtyři minuty později vyšla Kladivářům rychlá kombinace, po které načechral svůj centr Coufal a netradiční hlavičkář Bowen srovnal skóre. Rychlá odpověď přišla od Curtise Jonese, jenže naneštěstí pro domácí stál záložník v ofsajdovém postavení.

Začátkem druhého poločasu spálil Núňez tutovou šanci. V 53. minutě se ocitl zády k bráně v malém vápně, ale následný pokus z otočky mířil daleko od pravé tyče. Uruguayský útočník svou chybu napravil o chvíli později skvělým zakončením z voleje. Naděje na remízový stav ukončil v 83. minutě Diogo Jota, který využil rozhozené obrany a z malého vápna překonal Areolu.

Liverpoolský rozjezd tedy nepřibrzdili ani dosud solidně hrající Kladiváři. Formu Reds v dalším kole 30. září prověří Tottenham, West Ham ve stejný den přivítá Sheffield.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Škoda slabší druhý půle. V ty první jsme dokázali Bowenem nadějně srovnat, opět po pěkným centru Coufala. Dalších pár šancí jsme už ale proměnit nedokázali. Kvalitní soupeř byl lepší a hlavně dokázal vystupňovat tlak a my se povětšinou bránili. Byla otázka času kdy to rupne a to se stalo. Postupem času jsme byli dopředu marní. Antonio si tentokrát nekopl, Ings je trochu zbytečný a Kuduse jsme zbytečně šetřili. Mrzí další osudná hrubka Aguerda, když ještě s Emersonem asistoval i u dalšího a rozhodujícího gólu.

Nějak se nám tento zápas nevyvedl,i když jsme hráli na hřišti soupeře, který doma body neztrácí. Budeme-li chtít v tabulce zůstat na horních pozicích, v příštím kole musíme proti Sheffieldu Utd. nezbytně bodovat. Teď nás ale ještě čeká ve středu pohár na Lincolnu a tak to bude v příštích týdnech vlastně pořád.

Tak COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele