6. kolo
23.09.2023 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Erling Håland a Phil Foden (© AFP)

Nottingham se stal další kořistí stoprocentních Citizens, Rodri se poprvé v kariéře červenal

Manchester City porazil v šestém kole Premier League na Etihad Stadium Nottingham 2:0. O vítězství Citizens rozhodla úvodní čtvrthodina, kdy nejdříve zaznamenal první branku v sezoně Phil Foden, na něj pak navázal naopak nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, jenž od startu minulého ročníku nastřílel jen o jednu branku méně, než celý Forest. Domácí celek se musel prakticky celý druhý poločas obejít bez vyloučeného Rodriho, jenž uviděl červenou kartu vůbec poprvé v profesionální kariéře.

Svěřenci Pepa Guardioly sice byli v průběhu tohoto ročníku stoprocentní, sám španělský stratég měl však plnou hlavu starostí. Ty mu způsoboval seznam zraněných, na který se po úterním zápase Ligy mistrů přidal také Bernardo Silva, a Citizens tak momentálně nemohli počítat hned se čtyřmi důležitými hráči svého kádru. Na svého nadcházejícího soupeře navíc neměl celek z Manchesteru ty nejlepší vzpomínky, neboť s ním zaznamenal jednu z mála nečekaných ztrát v loňské jízdě za titulem.

Už ve třetí minutě si míč k nebezpečnému přímému kopu z hranice půlkruhu postavil Julián Álvarez, proti jeho dělovce na vzdálenější tyč ale dobře zasáhl Matt Turner. Na první gólovou radost si ovšem domácí diváci museli počkat pouze o čtyři minuty déle, když uvnitř vápna tvrdě pálil k tyči Foden, který dobíhal z druhé vlny. Odchovanec City se významně podepsal i pod druhou trefu světlemodrých ve 14. minutě, když téměř ze zámezí centroval před branku, kde mohl v klidu hlavičkovat nikým nehlídaný Haaland. Další gól mohl po půlhodině hry přidat Álvarez, jeho pokus z malé vzdálenosti ale zblokoval obránce.

Téměř ihned po změně stran nastala mezi hráči obou celků roztržka, kterou nejhůře odnesl domácí Rodri, jenž za chycení soupeřova krku viděl přímou červenou kartu. I nadále provázelo utkání více než pohledný fotbal mnoho emocí, za které viděl žlutou kartu mimo jiné i gólman Ederson. Herně si ovšem dokázali vytvořit převahu hráči Forestu, mnoho starostí však obraně Citizens nezpůsobovali. Naopak v největší šanci druhého dějství se ocitl Haaland, v obtížné pozici na hranici malého vápna ale branku přestřelil.

Manchester ani na šestý pokus neztratil body a dál neohroženě vévodí ligové tabulce. Tento status si bude chtít udržet i po příštím kole, ve kterém 30. září vyzve Wolverhampton. Nottingham o den později přivítá Brentford.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele