6. kolo
23.09.2023 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Selhurst Park (© AFP)

Vyrovnanost londýnských celků se potvrdila. Crystal Palace zachraňoval Johnstone

Hráči Fulhamu remizovali v šestém kole Premier League na hřišti Crystal Palace 0:0. Největší příležitost k prolomení bezbrankového stavu měl v zápase dvou londýnských celků ve 36. minutě Raúl Jiménez, jeho tvrdý pokus však zneškodnil brankář Sam Johnstone. Vzájemný duel tak potvrdil, že jsou oba soupeři v úvodu sezony velmi vyrovnaní, jelikož se v tabulce nachází hned vedle sebe, přičemž mají shodně zapsáno po dvou výhrách, remízách i porážkách.

Souboj dvou týmů s různorodými výsledky, které v probíhající sezoně zatím střídají vítězství s porážkami, proti sobě svedl londýnské celky Crystal Palace a Fulham. Domácí se zatím mohli spolehnout na pravidelného střelce Odsonna Édouarda, jenž měl před dnešním zápasem na kontě již čtyři branky. Na druhé straně The Cottages po odchodu Aleksandra Mitroviče do saúdskoarabského Al-Hilalu kanonýra výrazně postrádali.

Srbského útočníka chtěl v úvodu nahradit Willian, jenž se po skvělé individuální akci dostal s míčem až k šestnáctce, odkud razantně vypálil, nicméně gólman Johnstone zasáhl. Poté se hra rozkouskovala velkým množstvím faulů, kterých již po půlhodině bylo přes 10. Tuto pasáž ukončil ve 36. minutě Jiménez. Ten si skvěle zpracoval míč a tvrdě vypálil na přední tyč, Johnstone však výborným reflexem balon vyrazil. Před poločasovým hvizdem ještě zahrozil Eberechi Eze, jenž si zasekl míč na hranici šestnáctky a vystřelil těsně vedle tyče.

Po změně stran se zápas dlouhou dobu odehrával zejména ve středu hřiště, kde se oba týmy chtěly prosadit. Na možnost k otevření skóre proto diváci v Selhurst Parku čekali až do 83. minuty, kdy se centr ze strany dostal až k na zadní tyči volnému Willianovi, jehož přízemní projektil opět skvěle vyrazil anglický gólman ve službách Crystal Palace. O chvíli později se musel na druhé straně předvést brankář Bernd Leno, který vytěsnil umístěný pokus Jeana-Philippa Matety konečky prstů.

I kvůli tomu tak stejně jako na jaře skončilo střetnutí dnešních soupeřů remízou. Příští týden zavítá Crystal Palace 30. září na hřiště Manchesteru United. Fulham se o dva dny později utká doma s Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele