6. kolo
24.09.2023 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Kaoru Mitoma (© AFP)

Brighton po evropském nezdaru zvítězil. Proti Bournemouthu řádil Japonec Mitoma

Fotbalisté Brightonu zvítězili v šestém kole Premier League před vlastními fanoušky nad Bournemouthem 3:1. Racci nezačali utkání nejlépe, když ve 25. minutě chybu gólmana Barta Verbruggena potrestal Dominic Solanke. Do konce první půle však přišlo pomocí vlastního gólu vyrovnání a ve druhém poločasu duel otočil dvěma brankami Kaoru Mitoma. Domácí tak skvěle zareagovali na nezdar na evropské scéně, když v týdnu nečekaně padli s týmem AEK Atény.

Brighton prokazoval, že jeho stoupání tabulkou a loňská šestá příčka nebyly náhoda. Letos zatím v pěti kolech nasbíral čtyři výhry a skvělých 12 bodů, což ho řadilo mezi nejlepší celky v Premier League. Tentokrát měl navíc proti sobě trápící se Bournemouth, který stále čekal na vítězství, a tak se očekávala jasná záležitost.

Třešně sice ze začátku zápasu nebyly tolik s balonem na kopačkách, přesto si jako první vytvořily nebezpečnou šanci. Justin Kluivert vyvezl míč po levé lajně a ve vápně našel Solankeho, jenž chytře sklepl na hranici vápna na osamoceného Ryana Christieho. Jeho rána se však nevešla mezi tři tyče. Bournemouth se dostal do vedení ve 25. minutě po dobrém napadání a následné chybě domácího brankáře Verbruggena, kterou okamžitě potrestal Solanke. V závěru poločasu si Brighton konečně vytvořil tlak, ze kterého nakonec nešťastně vstřelil vlastní gól Miloš Kerkez, jenž nešťastně přizvedl balon za záda bezmocného Neta.

Racci otočili zápas už po 20 sekundách druhého poločasu. Střídající Mitoma vlétl na hřiště, po krásné kombinaci s Ansu Fatim a Mahmoudem Dahoudem se ocitl sám před brankářem a poslal svůj celek do vedení. Fati mohl později sám vstřelit gól a navýšit vedení, střela mu ale vůbec nesedla a zdaleka minula cíl. Srovnat skóre chtěl v 70. minutě Antoine Semenyo, který prokličkoval celou obranou, ale nedokázal vyzrát na nizozemského brankáře Verbruggena. Vítězství tak svému týmu pojistil Mitoma hlavičkou na zadní tyč po krásném centru Pervise Estupiňána. Semenyo na druhé straně o chvíli později sice už procpal míč za Verbruggenova záda, za ním však stál Lewis Dunk a ten nenechal míč překročit brankovou čáru.

Brighton tak potvrdil roli favorita a připsal si letošní pátou výhru ze šesti zápasů. Příště nastoupí 30. září na hřišti Aston Villy, Bournemouth doma hostí Arsenal.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele