Premier League - preview 6. kola: Severolondýnské derby

23.09.2023, 08:45, aktualizováno 24.09.2023, 08:52
Previews
Emirates Stadium (© twitter.com/slaviaofficial)

Arsenal a Tottenham se mohou přiblížit vedoucímu Manchesteru City, do severolondýnského derby nastoupí s totožným ziskem 13 bodů. Stejně je na tom i Liverpool, jenž bude chtít přidat další výhru proti West Hamu. Newcastle se představí na půdě Sheffieldu United, zatímco Chelsea hostí Aston Villu...

Liverpool FC - West Ham United

neděle 15:00

Liverpool hostí v rámci nedělního programu šestého kola Premier League West Ham United. Oba celky musí být se začátkem sezony spokojené, domácí jsou momentálně třetí, hostům patří šestá pozice.

Liverpool vstoupil do letošního ročníku remízou 1:1 na Stamford Bridge s Chelsea, další čtyři zápasy však dokázal vyhrát a společně s Tottenhamem a Arsenalem stíhají se třinácti body stoprocentní Citizens. V minulém kole sice Reds prohrávali na půdě Wolves, pak se ale trefili Cody Gakpo, Andy Robertson a vlastní branku si dal Hugo Bueno, díky čemuž Kloppovi svěřenci vyhráli 3:1. Liverpool úspěšně vstoupil i do základní skupiny E Ligy mistrů, když vyrazil do Rakousku na stadion LASK Linz. Reds opět museli otáčet a nakonec zásluhou Darwina Núňeze, Luise Diaze a Mohameda Salaha opět vyhráli 3:1.

Problémem, který momentálně v Liverpoolu řeší, je inkasování první branky, což se stalo hned ve třech případech ze čtyř letošních výher v lize. Pro manažera Jürgena Kloppa však nejde o bezvýchodnou situaci, jelikož za dobu svého působení ve slavném anglickém klubu už vyhrál 36 klání a získal 138 bodů poté, co jeho svěřenci prohrávali. Reds se momentálně mohou v Premier League těšit nejdelší neporazitelnosti ze všech, porážku už nezažili šestnáct zápasů.

K blížícímu se duelu se na klubovém webu vyjádřil manažer Jürgen Klopp: "Čeká nás tým a manažer, které velmi obdivuji. Loni vyhráli Konferenční ligu, což byla od nich naprosto výborná práce. Trenérské zkušenosti a know-how Davida Moyese jsou k nezaplacení," nešetřil německý lodivod Liverpoolu chválou ke svému kolegovi z West Hamu.

West Ham v minulém ročníku bojoval o záchranu, a tak se deset bodů z pěti kol a šestá příčka jeví jako slibný začátek. Úvodní remíza 1:1 s Bournemouthem sice přinesla pochybnosti, ty však umlčely tři následující výhry 3:1 s Chelsea a Brightonem a 2:1 s Lutonem. Až v minulém kole narazili Hammers na nejtěžšího z nejtěžších Manchester City, na který na domácí půdě nestačili 1:3. V úvodním klání skupiny A Evropské ligy Moyesovi svěřenci porazili srbský celek Bačka Topola 3:1, ačkoliv outsider se ujal vedení. Poté však duel dvěma brankami otočil Mohammed Kudus a v závěru přidal pojistku Tomáš Souček.

Poprvé od října 2021 by West Ham mohl třikrát po sobě zvítězit v hostujících duelech, jednoduchého soupeře ale však jistě nemá. Hammers však na Anfieldu zatím ale dokázali získat všechny tři body pouze jedinkrát v historii z 53 případů. Poslední dva vzájemné souboje na tomto legendárním stánku vyhráli domácí Reds 1:0, úplně poslední střet skončil v Londýně vítězstvím 2:1 pro Kloppovu družinu.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Gomez, Konaté, van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Mac Allister, Jones - Salah, Núňez, Díaz.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Álvarez, Souček - Bowen, Ward-Prowse, Paquetá - Antonio.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.29 - 7.80

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Aston Villa

neděle 15:00

V neděli se kromě severolondýnského derby odehraje v Premier League ještě alespoň jeden šlágr, a to mezi Chelsea a Aston Villou. Trápící se Blues naposledy jen remizovali s Bournemouthem, ambiciózní tým okolo trenéra Unaie Emeryho minulý týden porazil po vyrovnaném průběhu Crystal Palace.

Chelsea se nadále nedaří naplnit očekávání svých fanoušků. Po velmi neúspěšné minulé sezóně, kdy Blues skončili až na 12. příčce a po mnoha letech nepostoupili do pohárové Evropy, pokračují v mizerné formě i v letošním ročníku. Nový trenér Mauricio Pochettino doposud nedokázal své svěřence sjednotit a tým stále nefunguje tak, jak by měl.

Nepřispívá tomu však velká marodka. Nedělní utkání budou muset Blues odehrát bez Marcuse Bettinelliho, Armanda Brojy, Carneyho Chukwuemeky, Wesleyho Fofany, Rómea Laviy, Christophera Nkunkua či kapitána Reece Jamese. V sestavě by navíc mohla chybět i klubová rekordní posila, a to středopolař Moisés Caicedo. Do tréninku se naopak konečně zapojil dlouhodobě zraněný stoper Benoît Badiashile.

Blues navíc trápí naprostá neschopnost vstřelit branku. V Bournemouthu stejně jako na začátku měsíce s Nottinghamem Forrest nedokázali vstřelil branku. Díky pevné defenzivě a výkonu brankáře Roberta Sáncheze získali tentokrát alespoň bod za bezbrankovou remízu. Chelsea tak po minulém kole ztrácí na vedoucí Manchester City už propastných deset bodů a s jednou jedinou výhrou se krčí až na 14. příčce ligové tabulky.

Naopak od Chelsea hraje v Aston Villa letošní sezóně evropské poháry, nečekaně však ve čtvrtek padla v prvním kole skupinové fáze Konferenční ligy s polskou Legií Varšava. I přestože Villa nastoupila ve velmi silné sestavě, tak to na vicemistry polské Ekstraklasy nestačilo a po vyrovnaném utkání prohráli 2:3.

Nedokázali tak navázat na poměrně úspěšný start do ročníku Premier League. Po pěti odehraných kolech mají na svém kontě devět bodů, nestačili jen na Newcastle a Liverpool. Naposledy si pak poradili s londýnským Crystal Palace, kdy po vyrovnaném průběhu hry dokázali v samotném závěru otočit nepříznivě se vyvíjející skóre a zvítězit 3:1, a to i přestože v 86. minutě ještě prohrávali. Pak se však mazácky prosadil mladičký Jhon Durán, vítěznou branku pak vstřelil v osmé minutě nastavení Douglas Luiz a nadobro o výhře rozhodl Leon Bailey.

I Aston Villu trápí marodka, a to hlavně ve středu obrany, vždyť kvůli zranění v sobotu nenastoupí hned trojice stoperů Carlos, Hause a Mings.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sanchez; Gusto, Disasi, Silva, Colwill; Gallagher, Fernandez, Ugochukwu; Sterling, Jackson, Mudryk

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez; Cash, Konsa, Torres, Digne; Kamara, Luiz; Diaby, McGinn, Zaniolo; Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.94 - 3.85

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - AFC Bournemouth

neděle 15:00

Brighton zatím v Premier League podává velmi dobré výkony a svoji formu bude chtít potvrdit v zápase proti Bournemouthu, který ještě nevyhrál.

Brighton v minulém kole uspěl na Old Trafford a po výborném výkonu zvítězil 3-1. Seagulls si tak připsali již čtvrté ligové vítězství a v současné chvíli jsou na pátém místě se ziskem 12 bodů. Ve čtvrtek si tým odbyl i premiéru v Evropské lize, ale ligovou formu do ní nepřenesl. Svěřenci Roberta De Zerbiho překvapivě doma prohráli s řeckým AEK Atény 2-3. Brighton zůstane na domácím stadionu i v lize a v neděli jej čeká duel proti Bournemouthu. Domácí budou spoléhat na dvojici Ferguson-March, která už se postarala dohromady o sedm branek. Irský mladíček měl v posledním týmu zdravotní problémy, pro nedělní zápas by ovšem měl být znovu k dispozici.

Do zápasu nenastoupí Enciso a Moder. Nejistý je i start Dunka.

Bournemouth sice v nejvyšší anglické lize ještě nevyhrál, ale poslední remíza s Chelsea se dá považovat za úspěch. Cherries vybojovali bod podruhé za sebou a nyní okupují patnácté místo. Proti Brightonu se však hostujícímu týmu nevede směrem dopředu a v minulé sezóně vyšel v obou vzájemných utkáních gólově naprázdno.

Na hostující straně nebudou k dispozici Fredericks, Marcondes a Scott. S poraněním stehna stále laboruje Adams.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Veltman, Hecke, Dunk, Estupiñán - Groß, Gilmour - Adingra, Lallana, Mitoma - Welbeck

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Aarons, Zabarnyi, Kelly, Kerkez - Billing, Cook - Tavernier, Christie, Sinisterra - Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 5.11 - 6.43

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Tottenham Hotspur

neděle 15:00

Arsenal vyzve v tradičním londýnském derby v šestém kole Premier League Tottenham Hotspur. Oba rivalové vytěžili z úvodních pěti klání solidní třináct bodů, více už si připsal jen stoprocentní Manchester City.

Arsenal musí jediné letošní ligové zaváhání hodně mrzet. Proti Fulhamu sice doma prohrával 0:1, poté ale Bukayo Saka a Eddie Nketiah vývoj skóre otočili a hosté viděli červenou kartu. Přesto dokázali šokovat Emirates Stadium a srovnat na konečných 2:2. Hned tři ze čtyř ligových vítězství však Gunners zapsali pouze o gól, a to 2:1 a Nottinghamem a 1:0 s Crystal Palace a Evertonem. Pouze proti Manchesteru United byl rozdíl větší díky vítězství 3:1. Do Ligy mistrů vstoupili "Kanonýři" stylově. Jejich první účast v této slavné soutěži po mnoha letech oslavili výhrou 4:0 na PSV Eindhoven, na které se góly podíleli Bukayo Saka, Leandro Trossard, Gabriel Jesus a Martin Ödegaard.

Už dvanáct domácích zápasů v rámci severo-londýnského derby Gunners neprohráli, přičemž hned v osmi případech z tohoto mače vyšli vítězně. Manažera Artetu při tom čeká sedmá vzájemná konfrontace se Spurs, přičemž zatím jeho tým čtyřikrát vyhrál a třikrát prohrál. Na tiskové konferenci se pro klubový web vyjádřil manažer Arsenalu Mikel Arteta: "Mají nového manažera, takže to je pro ně velká výzva. Podle mě v klubu změnil atmosféru a je to vidět i na výsledcích. Začali hrát trochu jiný styl fotbalu, musíme se na to řádně připravit."

Tottenham se v letošním ročníku může soustředit pouze na Premier League a domácí poháry, jelikož loni skončil v ligové tabulce o bod na osmé příčce, a tak se do žádné evropské soutěže nekvalifikoval. Spurs hned v prvním kole remizovali 2:2 s Brentfordem, další čtyři zápasy už ale zvládli vítězně, včetně toho posledního se Sheffieldem United. Při tom to dlouho vypadalo na první letošní porážku, jenže v 98. minutě srovnal Richarlison a za dvě minuty přidal rozhodující gól Dejan Kulusevski.

Nový manažer Tottenhamu Ange Postecoglou tak zřejmě kohouty nastartoval k lepším výkonům, teď ale jeho svěřence první těžká zkouška s městským rivalem. Stratég Tottenhamu ale má s velkými derby spoustu zkušeností, jelikož jedenáctkrát absolvoval jakožto šéf střídačky Celticu střety s Rangers v Glasgow. Velkou ranou byl odchod dlouholetého kanonýra týmu Harryho Kanea, kterého na hrotu útoku nahradil Son. Ten si zatím v letošním ročníku připsal tři branky.

Poslední derby o sever Londýna se odehrálo v polovině ledna na stadionu Tottenhamu v rámci 20. kola a Arsenal vyhrál 2:0 díky vlastnímu gólu Huga Llorise a brance Martina Ödegaarda.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Ödegaard, Rice, Havertz - Saka, Jesus, Trossard.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, van de Ven, Udogie - Sarr, Bissouma, Maddison - Johnson, Son, Kulusevski.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.38 - 4.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sheffield United - Newcastle United

neděle 17:30

Sheffield po smolné prohře s Tottenhamem stále čeká na první ligové vítězství a v dalším kole narazí na Newcastle, který v posledním zápase konečně zabral a proti Brentfordu se vrátil na vítěznou vlnu.

Svěřenci Paula Heckingbottoma byli v minulém kole velmi blízko zisku tří bodů. Na hřišti Tottenhamu vedli ještě v 97. minutě 1:0, ale po trefách Richarlisona a Kulusevskiho nakonec odjeli z Londýna s prázdnou. Sheffield má po dalším nezdaru na kontě pouze jeden bod a hned čtyřikrát odešel poražen. Dalším problémem je, že v neděli do utkání s Newcastlem nezasáhne útočník McBurnie, který se nechal v nastaveném čase vyloučit a v minulé sezóně byl druhým nejlepším střelcem týmu.

Blades se stále nevypořádali s rozsáhlou marodkou. Na domácí straně budou chybět Baldock, Brewster, Egan, Fleck, Jebbison, Lowe, McBurnie, Norrington-Davies a Osborn.

Newcastle prolomil sérii tří ligových proher za sebou a na domácím hřišti porazil Brendford 1:0. O jedinou branku utkání se postaral v 64. minutě Wilson, který proměnil pokutový kop a připsal si svou třetí trefu v sezóně. Hosté však neměli týdenní pauzu jako jejich nedělní soupeř a v úterý sehráli úvodní duel Champions League, v kterém remizovali na půdě AC Milán 0:0. Anglický tým toho v zápase moc nepředvedl a vybojovaný bod má pro něj cenu zlata. Magpies drží proti Sheffieldu velmi dobrou bilanci a z posledních čtyřech vzájemných zápasů vyšli hned třikrát vítězně. Svěřenci Eddieho Howa zatím venku nezískali ani bod a cíl na neděli je z tohoto důvodu jasný.

Ani hostující celek není kompletní. Anglickému trenérovi bude scházet trojice zraněných hráčů. Na marodce jsou Joelinton, Krafth a Willock.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Ahmedhodzic, Basham, Robinson - Bogle, Hamer, McAtee, Souza, Thomas - Archer, Traoré

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Tonali, Guimarães, Longstaff - Barnes, Wilson, Isak

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.51 - 4.57 - 1.52

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Manchester City - Nottingham Forest

sobota 16:00

Manchester City pod vedením Pepa Guardioly míří za další ligovou výhrou, tentokráte na Etihad Stadium přijede proti vodním mlýnům bojovat Nottingham Forest. Citizens v letošním ročníku Premier League ještě neztratili ani bod, hosté jsou se ziskem 7 bodů na slušné osmé příčce.

Fanoušci Manchesteru City zažívají velmi dobrý rok. Po zisku historického treble v minulé sezóně, kdy kromě výhry v anglické nejvyšší soutěži a v FA Cupu opanovali také milionářské Lize mistrů, vstoupili jejich oblíbenci skvěle i do tohoto ročníku. Po úvodním zklamání v Community Shieldu totiž drží sérii sedmi výher v řadě, v lize to naposledy odnesl nevyzpytatelný West Ham.

Na londýnském Olympijském stadionu sice šli do brzkého vedení domácí fotbalisté, nicméně svěřenci Pepa Guardioly znovu ukázali, že v lize nemají konkurenci, zápas po dominantním průběhu nakonec otočili a zvítězili zaslouženě 3:1 po brankách Dokua, Bernarda Silvy a ostrostřelce Haalanda.

Stejným výsledkem nakonec skončilo i úvodní kolo základní skupiny Ligy mistrů, ve kterém Citizens narazili na Crvenou zvezdu z Bělehradu. I tentokráte po první půli prohrávali, ale opět dokázali zásluhou Álvareze a Rodriho stav utkání otočit a přetavit výsledek v důležitou výhru na úvod skupinové fáze.

Na druhou stranu španělského kouče na lavičce Citizens v poslední době začíná trápit zdravotní stav jeho největších hvězd. Dlouhodobě mimo hru je Kevin De Bruyne, který si obnovil zranění stehenního svalu, v posledním utkání se navíc zranil i Bernardo Silva. Nejistý je také start Jacka Grealishe, Matea Kovačiće a Johna Stonese.

Nejednu vrásku má na svém obličeji také Guardiolův sobotní soupeř, a to Steve Cooper. I přes absenci několika důležitých hráčů, chybět bude například středopolař Danilo, či obránci Sérge Aurier a Willy Boly z Pobřeží slonoviny, však má Nottingham Forest velmi široký kádr, a tak velšský stratég bude mít spoustu možností zalepit díry po členech základní sestavy.

Nottingamu se navíc v poslední době poměrně daří, po těsných prohrách s Manchesterem United a Arsenalem se Tricky Trees podařilo porazit nově postoupivší Sheffield United a před reprezentační pauzou heroicky porazili také trápící se Chelsea. Minulý týden pak sehráli vyrovnané utkání s Kompanyho Burnley a díky nádherné brance nově příchozího Calluma Hudsona-Odoie vyválčili bod za remízu 1:1. V závěru utkání sahali dokonce po obratu, i přes vyloučení soupeřícího útočníka Fostera však další branka v utkání nepadla, a tak se oba týmy rozešli smírně.

Jasným favoritem sobotního utkání je však přeci jen domácí mužstvo. Nottingham vyhrál na Etihadu jen jednou, a to v zápase FA Cupu v lednu 2009.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson; Walker, Akanji, Dias, Gvardiol; Rodri, Nunes; Foden, Alvarez, Doku; Haaland

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Turner; Boly, Worrall, McKenna; Aina, Sangare, Mangala, Tavares; Gibbs-White, Hudson-Odoi; Awoniyi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.13 - 22.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Luton Town - Wolverhampton Wanderers

sobota 16:00

Na Kenilworth Road Stadium bude v sobotu k vidění historicky druhé utkání Premier League. Domácí Luton Town bude cílit na své první body v sezóně, tentokrát změří síly s trápícím se Wolverhamptonem.

Kouč domácích Rob Edwards věří, že to konečně vyjde a jeho svěřenci si poprvé v novém ročníku zapíší do tabulky bodový zisk. Je nutno říct, že výsledky Lutonu mají v posledních kolech lepšící se tendenci, po úvodních vysokých prohrách s Brightonem a Chelsea totiž před reprezentační pauzou jen těsně nestačili na londýnský West Ham, kdy po zlepšeném výkonu prohráli 1:2.

Naposledy minulý týden se utkali s jiným londýnským celkem, a to Fulhamem. I přestože byli fotbalisté Lutonu blíže k bodovému zisku než kdy dřív, tak to opět nestačilo. Jedinou branku utkání totiž vstřelil Carlos Vinícius.

Neúspěšný návrat po reprezentační přestávce hlásí také fotbalisté z West Midlands. Alespoň co se výsledku týče. Minulý víkend na Molineux přijel nastartovaný Liverpool, který však v první půli na svěřence Garyho O’Neilla absolutně nestačil. Domácí šli dokonce po brance Hwang Hee-Chana po půlhodině hry do vedení. O to však v druhé půli přišli, a nakonec si z utkání neodvezli ani bod, liverpoolští si totiž dvěma góly v závěru zajistili výhru 3:1.

Oba trenéři hlásí pro sobotní utkání téměř kompletní kádr, nejistý je jen start domácího středopolaře Rosse Barkleyho.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski; Kabore, Lockyer, Andersen, Burke, Bell; Nakamba, Lokonga; Chong; Morris, Adebayo

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sa; Semedo, Dawson, Kilman, Bueno; Gomes, Lemina; Hwang, Bellegarde, Neto; Cunha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.34 - 2.43

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Fulham FC

sobota 16:00

V sobotu odpoledne bude na Selhurst Park k vidění londýnské derby, domácí Crystal Palace vyzve Fulham. Orli v posledním kole podlehli po vyrovnaném průběhu Aston Ville, hosté si minulý týden do tabulky připsali tři body po výhře nad Lutonem.

Na lavičku Crystal Palace se po jednozápasové pauze vrací veterán Roy Hodgson, který úspěšně doléčil virózu. K dispozici však nebude mít perspektivního Michaela Oliseho. Křídelník si v červnu poranil stehenní sval a v týdnu si zranění na tréninku obnovil, na svůj návrat do sestavy si bude muset ještě počkat. Na marodce tak doplnil trojici Jefferson Lerma, Matheus Franca a James Tomkins. Nejistý je také start Jordana Ayewa a Marca Guéhiho.

Absence zejména posledního jmenovaného se minulý týden projevila jako ta největší. V základní sestavě anglického stopera nahradil nezkušený Chris Richards, který se nešťastně podepsal na prohře 1:3.

Fanoušci Fulhamu měli naopak minulý týden hned několik důvodů k radosti. Před zápasem s Lutonem se totiž dozvěděli, že se hned dva klíčoví hráči rozhodli prodloužit smlouvy, a to Harrison Reed a zejména João Palhinha, který byl v létě blízko odchodu do hvězdného Bayernu Mnichov.

Následně oba nastoupili v základní sestavě utkání proti Lutonu a přispěli k důležité výhře 1:0, jedinou branku utkání vstřelil v druhé půle střídající Carlos Vinícius.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone; Ward, Andersen, Guehi, Mitchell; Hughes, Doucoure; Ayew, Eze, Schlupp; Edouard

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Tete, Diop, Ream, Robinson; Reed, Palhinha; Wilson, Pereira, Iwobi; Vinicius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.33 - 3.94

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Brentford FC - Everton FC

sobota 18:30

Brentford vyzve v rámci utkání šestého kola Premier League Everton. Bees jsou po pěti odehraných kláních na jedenácté příčce s šesti body, Toffees jsou až osmnáctí s jediným bodem.

Brentford vstoupil do sezony třemi remízami a vítězstvím, v minulém kole však poprvé prohrál, když nestačil v poměru 0:1 na Newcastle. Cenná byla především úvodní remíza 2:2 s Tottenhamem. Bees se pyšním rekordem v počtu remíz na domácím hřišti, od začátku minulé sezony se totiž na svém pažitu dělili o body se soupeřem hned desetkrát. Nejspíš až do konce letošního ročníku bude kvůli vážnému zranění kolene chybět Rico Henry, doposud stabilní člen defenzivy mančaftu kouče Thomase Franka.

Everton navazuje na jarní výkony a zatím se výkony hlásí o kandidáta na boj o záchranu. Toffees totiž za pět klání získali pouze jeden bod za remízu 2:2 na půdě Sheffieldu United. Kromě debaklu ve Villa Parku 0:4 Everton vždy prohrál 0:1, naposledy s loňským vicemistrem Arsenalem. Toffees mají zásadní potíž s ofenzivou, zatím nastříleli jen dva góly, což je spolu s posledním Lutonem nejméně ze soutěže.

Poslední vzájemný zápas Brentfordu s Evertonem se odehrál letos v březnu v Goodison Parku a domácí Toffees zvítězili 1:0. O vítězný gól se už v první minutě postaral Dwight McNeil.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Roerslev, Mee, Pinnock, Hickey - Jensen, Norgaard, Janelt - Mbeumo, Wissa, Schade.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - McNeil, Gueye, Onana, Groeneveld - Doucouré - Beto.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.52 - 4.39

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Burnley FC - Manchester United

sobota 21:00

Burnley se bude v 6. kole Premier League snažit o premiérové vítězství proti Manchesteru United. Hosté jsou v současné chvíli hodně z formy a po poslední prohře s Brightonem mají na svém kontě pouze šest bodů.

Na druhé straně domácí vybojovali v minulém kole vůbec první bod v sezóně, když se rozešli smírně s Nottinghamem. I přesto to budou mít svěřenci Vincenta Kompanyho v Premier League těžké, a hlavně směrem dozadu má mužstvo velké mezery. Clarets inkasovali již dvanáct gólů, což je vůbec nejvíce ze všech týmů v soutěži. V sobotu navíc přivítají Man Utd, na který nevyzráli již pět utkání v řadě. Faktem rovněž zůstává, že Burnley se v domácím prostředí vůbec nedaří a všechny tři dosavadní zápasy zde prohráli.

Spoluhráčům v sobotu nepomůžou Churlinov, Ekdal, Foster a Obafemi. Otazník visí i nad startem Vitinha.

Hosté v minulém týdnu nestačili na Brighton a na Old Trafford prohráli 1:3. Družina Erika ten Haga v týdnu ještě absolvovala náročný duel v rámci Ligy mistrů, ve kterém musela skousnout porážku 3:4 proti Bayernu. Rudí ďáblové se tak zmítají v krizi a z posledních pěti zápasů zvítězili jen dvakrát. Týmu rovněž nepomohla absence Antonyho a Sancha. Malou náplastí by nicméně mohl být návrat mladíka Højlunda. Norský útočník odehrál v Allianz Areně dobré utkání a jednou se zapsal mezi střelce.

Největším problémem Manchesteru zůstává defenziva v čele s často chybujícím brankářem Onanou. Ten i proti Bayernu předvedl minelu, a měl tak velký podíl na konečné prohře. United udrželi čisté konto jen v úvodním ligovém utkání proti Wolverhamptonu. Od té doby v každém duelu obdrželi minimálně dvě branky. Poslední vzájemný zápas s Burnley se datuje do prosince 2022, kdy United vyřadili soupeře z osmifinále EFL Cupu po výhře 2:0. O branky se tehdy postarali Eriksen a Rashford.

Hostující tým určitě nevyužije služeb Sancha, Antonyho, Dialla, Malacii, Shawa a Wan-Bissaky. S lehčími zraněními se také potýkají Mount, Varane, Maguire a Amrabat.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Roberts, Dakhil, O'Shea, Taylor - Cullen, Brownhill - Zaroury, Ramsey, Koleosho - Amdouni

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Dalot, Varane, Martínez, Reguilón - McTominay, Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford - Højlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.33 - 4.03 - 1.82

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
5
5
0
0
14 : 3
15
2
Tottenham Hotspur
5
4
1
0
13 : 5
13
3
Liverpool FC
5
4
1
0
12 : 4
13
4
Arsenal FC
5
4
1
0
9 : 4
13
5
Brighton & Hove Albion
5
4
0
1
15 : 7
12
6
West Ham United
5
3
1
1
10 : 7
10
7
Aston Villa
5
3
0
2
11 : 10
9
8
Nottingham Forest
5
2
1
2
7 : 7
7
9
Crystal Palace
5
2
1
2
6 : 7
7
10
Fulham FC
5
2
1
2
5 : 10
7
11
Brentford FC
5
1
3
1
8 : 6
6
12
Newcastle United
5
2
0
3
8 : 7
6
13
Manchester United
5
2
0
3
6 : 10
6
14
Chelsea FC
5
1
2
2
5 : 5
5
15
AFC Bournemouth
5
0
3
2
4 : 8
3
16
Wolverhampton Wanderers
5
1
0
4
5 : 11
3
17
Sheffield United
5
0
1
4
5 : 9
1
18
Everton FC
5
0
1
4
2 : 9
1
19
Burnley FC
4
0
1
3
4 : 12
1
20
Luton Town
4
0
0
4
2 : 10
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1065)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele